Några av Ullaredsfynden..

Ellie fick lite nya saker..
















Och jag fick lite nya saker..


















Min dator fick en ny mus. Som t.o.m matchade perfekt i färgen! Så skönt att ha en mus igen! Hatar att "styra" utan!


Och så köpte vi massor med våtservetter. De är billiga på GeKås! Och det går åt! Nu har vi ett litet lager hemma igen.. Kim lastade hela vagnen full! :) Tror de blev ca 40 paket! :)

Jag är så klantig! Jag var iväg på A6 med ...

img_1393 (MMS)

Jag är så klantig! Jag var iväg på A6 med Sara och Frida innan idag och köpte en bh. Och sen åkte vi till netto och slängde skräp och handlade lite. När jag kommit hem och vi sitter och tittar på Solsidan och Anna kommer i bild med såna där underkläder som stramar åt lite kommer jag på att jag råkat slänga mina sådana jag köpte förra veckan! Jag hade dem i bilen för jag skulle byta dem och så råkade jag kasta dem i containern utanför netto när vi slängde skräp! Klantiga jag! Inte en tanke på det då! Hade annat som snurrade i huvudet! :) Så jag fick ta bilen nyss och åka till Hovslätt och fiska upp dem! Som tur va så va de ganska fullt i containern så jag hittade dem smidigt! Men hoppas ingen såg mig när jag va där och rotade! :)


Tre avsnitt av Solsidan och så en god räkm...

img_1392 (MMS)

Tre avsnitt av Solsidan och så en god räkmacka på det! Kvällen kan inte bli bättre! :)


Presenter hela veckan lång! :) Ellie fick ...

img_1387 (MMS)

Presenter hela veckan lång! :) Ellie fick två nya böcker av sin mormor igår. Hon har en sån här innan (som hon också fick av sin mormor), och de är jättebra! Härliga färger! Så är de gjorda av någon slags skumgummi så de är jättelätta att bläddra i och så är de väldigt tåliga. Jättebra! :)


Ellie har fått en Stokke stol av Pernilla....

img_1383 (MMS)

Ellie har fått en Stokke stol av Pernilla. Tyvärr va det någon som lånat bygeln av Pernilla och denna någon har fått den förstörd och de har inte fått någon ny så vi kan inte använda den än. Lite dålig stil! Men jag ska försöka fixa en ny! Någon som har en på lager eller vet vart man kan få tag på en?! Hör av er isåfall!


Min lilla höna är så duktig. När man fråga...

img_1381 (MMS)

Min lilla höna är så duktig. När man frågar var lampan är så kollar hon i taket och så hittar hon lampan! Vi har kört med de några dagar nu och hon vet precis vart hon ska titta. Även när vi inte är hemma. Det funkar överallt. Det är konstigt att barn lär sig det! Det är ju nåt av de första de kan. Märkliga små varelser! :)


Igår var en ganska så lugn dag. Jag färgad...

img_1380 (MMS)

Igår var en ganska så lugn dag. Jag färgade håret och Kim och Ellie åkte till Taberg en sväng. Sen gick jag dit och så åkte vi ut till Ekornahult och åt middag. Det blev även lite god efterrätt och så kollade vi på Gullivers Resor. Lite rolig film! :) sen åkte vi hem och jag plockade och fixade lite hemma och betalade räkningar m.m.. En lugn söndag helt enkelt! :) idag tar jag och Ellie det lugnt också. Städar lite, tvättar och plockar. Ska plocka upp alla Ullaredsfynden sen också. Kanske kan visa några av dem sen. Om jag orkar.. :)


Once you go black, you never go back!

img_1374 (MMS)

Once you go black, you never go back!


Vi vaknade nyss. Vi har haft lite extra so...

img_1365 (MMS)

Vi vaknade nyss. Vi har haft lite extra sovmorgon. Jätteskönt! :) det är helt otroligt! Ellie har sovit bra i två nätter nu! Igår sov hon från 22-06 innan hon åt välling och inatt sov hon från 22.30-07.15 innan hon ville ha välling. Det är många timmar! Det är nog det mesta hon sovit i rad utan mat. Sen vaknar hon ju några gånger och har tappat rutten och ska gosa lite och snurra lite, men jag har inte behöv gå upp. Superskönt! Undra om det kan vara för att vi börjat med lite fullkornsvälling. Om hon blir mättare kanske och håller sig hela natten. Skönt är det iallafall och jag hoppas det håller i sig ett tag! Helst jämt! :)


Och av sin moster och gudmor nr.2 fick hon...

img_1332 (MMS)

Och av sin moster och gudmor nr.2 fick hon också nya fin kläder! Tack hälsar hon! :)


Ellie fick Jättefina kläder av sin faster ...

img_1330 (MMS)

Ellie fick Jättefina kläder av sin faster och gudmor Sara idag. Myspys! :)


Ellie och Hugo pussas! :) Vi är hos Micke,...

img_1326 (MMS)

Ellie och Hugo pussas! :) Vi är hos Micke, Petra & Hugo och tittar på melodifestivalen. En lugn och trevlig och mysig kväll! :)


Våren har minsann kommit till Varberg! Här...

img_1325 (MMS)

Våren har minsann kommit till Varberg! Här är ingen snö! Härligt! :) jag vill ha vår hemma nu också!!


Ooops we did it again! :) det var riktigt ...

img_1324 (MMS)

Ooops we did it again! :) det var riktigt trevligt att gå och shoppa på Gekås idag! Inte alls mycket folk och en person före i kassan när vi skulle ut. Helt lagom! Vi hittade massa saker idag. Mest kläder. Men jag är nöjd med dagens shopping! Kortet blev lite sådär, men de var det bästa av tre som Kim tog. Han är en usel fotograf!! På ett av korten var bara benen med och en fjärdedel av kundvagnen.. Nu ska vi till Varberg och hämta Ellie och sen åker vi hem till Norrahamm igen! :)


Nu är vi påväg! Vilken härlig dag detta ko...

img_1321 (MMS)

Nu är vi påväg! Vilken härlig dag detta kommer bli! Det känner jag på mig! :)


Förresten, va tvungen att läsa ullaredsblo...

img_1316 (MMS)

Förresten, va tvungen att läsa ullaredsbloggen lite nu innan vi ska dit och se om jag hittade något extra roligt att spana efter. Hittade då detta inlägget som skrevs idag och det låter lovande inför morgondagen! Härligt! Shop shop! :)


Ser ni klockan? 00.00! Jag har kollat på k...

img_1315 (MMS)

Ser ni klockan? 00.00! Jag har kollat på klockan när den slagit 00.00 i flera dagar nu. Får man önska sig något då? Det har jag inte gjort.. Fast jag är ganska vidskeplig ibland. Får kanske börja göra de. För så många gånger som jag kunnat önska nu så borde de ju nästan slagit in. Jag ska börja göra de. Men nu ska jag sova. Imån ska vi upp tidigt igen. Vi ska åka hemifrån klockan sju. Vi hoppar över babysimmet imån och så åker vi till Ullared! Skitkul ska de bli! Ellie ska vara hos sin faster i Varberg. Och sin moster som också är där. De har saknat varandra. Alltså inte Ellies faster och moster, utan Ellies faster och Ellie. Så de ska spendera några timmar tillsammans medan jag och Kim shoppar loss i Ullared! Sätter sprätt på lite pengar. Haha. Lönehelg och allt. Hoppas bara de inte är allt för mycket folk. Det är det säkert, men hoppas kan man ju.. Natti Natti allesammans! <3


Nya skinnhandskar har jag också. Jag fick ...

img_1313 (MMS)

Nya skinnhandskar har jag också. Jag fick dem av mamma sist jag träffade henne. Min mormor har haft dem så de är ärvegods. Jätteroligt! Kul att ha något från mormor. Hon hade dem när hon skulle vara extra fin. För många många år sedan. Har länge tänkt köpa ett par, men inte hittat några som passat riktigt och som jag tycker varit prisvärda. De här passade perfekt! Som handen i handsken! :)


Mina nya skor. Barcelonaskor. De kommer pa...

img_1311 (MMS)

Mina nya skor. Barcelonaskor. De kommer passa perfekt i España om några veckor. Och sköna är de också! Köpte dem av Jossan för 50 kr. Hon hade köpt dem på loppis men de va för små för henne. Tyvärr. Eller inte! Haha.. De är som nya! Älskar att fynda! :)


Jag och Pernilla är hos Jocke på lite prov...

img_1309 (MMS)

Jag och Pernilla är hos Jocke på lite provsmakning av diverse såser. Jag har fått en ny favorit! Maggi Savor Garlic. Den måste jag åka och köpa! Finns på kines affären på torpa. Testa den! Supergod! :)


Ellie älskar Pernillas kök. Det är rena hi...

img_1307 (MMS)

Ellie älskar Pernillas kök. Det är rena himmelriket för henne! Hon drar ut allt ur skåpen och slänger på golvet. Hon håller i det i 2 sekunder och sen släpper hon det. Hon vet inte vad hon ska leka med för det finns så mycket! :) sötnöt! :)


Vi har ätit lunch på Hotellet i Taberg. Ta...

img_1302 (MMS)

Vi har ätit lunch på Hotellet i Taberg. Taccobuffé. Det var supergott! Nu är vi hemma hos Frida en sväng på lite kaffe. En trevlig fredag helt enkelt! :)


Live, Love, Laugh...

Sen ikväll när Kim kom hem vid åtta åkte jag till Taberg och solade på Trim och sen hem till Pernilla och så tog vi en promenad. Det var härligt! Sen satt vi nästan en hel timme utanför Pernilla och tjötade. Om allt och ingenting.

Mycket om Tesan. Våran starka tjej! Vi saknar henne så mycket! Nu är det 3,5 veckor sedan olyckan.. Tiden går. Mycket har hänt på dessa 3 veckor. Hon har varit otroligt duktig och kämpat på jättebra. För 3 veckor sedan så var allt i en dimma och vi visste varken ut eller in. Då var det osäkert om hon ens skulle överleva. Men det gjorde hon! Hon kämpade på och blev starkare och starkare. Nu håller hon på att vakna. Hoppet har alltid funnits där och även om man ibland undrat över vad som kan hända och tänkt på "det som inte får hända" så långt inne i hjärtat har det känts som att allt kommer bli bra. Det kommer det. Det kan ta tid, men det kommer bli bra. Våran Tesan kommer snart vakna och börja träna och återhämta sig och sakta bli våran Tesan igen. Det har hon iofs alltid varit, men hon har bara tagit en paus. En dum onödig paus. En jävligt onödig paus.

Jag tänker på dig Darling. Det känns skönt att du är så nära nu, men jobbigt på samma gång. Jobbigt att veta att du bara är några mil ifrån mig, men jag kan inte träffa dig. Jag skulle kunna åka till dig på en kvart. Så nära men ändå så långt borta..

Men så länge du återhämtar dig och samlar kraft och vaknar så gör det inget om vi inte träffas nu. Vi ses när du orkar. Vi har ju hela livet på oss att ses! Inte idag, inte imorgon och inte nästa dag och kanske inte nästa efter det. Men kanske om någon vecka? Du är ju nära nu så du borde få mina tankar och min styrka och min kärlek ändå. För tänker på dig det gör jag! Hela tiden!

Jag ser på kort, kanske hör en låt som du gillar och vi dansat till, eller leker med någon av alla Ellies leksaker hon fått av dig och då tänker jag lite extra på dig. Det är många minnen som dyker upp titt som tätt och då saknar jag dig otroligt mycket! Och när jag tänker på saker som vi planerade att göra tillsammans, då blir det lite jobbigt. Du fattas ju liksom. Det är tufft.. 

För nån dag sedan var en sådan morgon då allt rann över igen. Tårarna ville inte sluta rinna. Det gick inte. Då var jag ingen trevlig person att prata med.. Men det lovar jag att vara när vi ses! Då ska vi vara glada och kramas. Massa kramar ska du få! Och några pussar! :)

Nu ska jag inte tjata mer.. Fortsätt som du gör. Du är supermegadunderduktig. Älskar dig.

Trevligt besök!

Sen efter musiken och efter Ekornahult åkte vi hem och fick trevliga gäster på besök. Sara kom förbi en sväng nyklippt och nyfärgad i håret och så kom Petra & Hugo. Jag bjöd på lite fika och så tjötade vi lite och hade det himlans trevligt! :)

Hugo underhöll sig ganska bra med Ellies leksaker. Och sen lekte de faktiskt lite tillsammans för första gången! :) Väldigt mysigt att se! :) Snart kan de busa massa ihop! Våra duktiga små busungar! Haha. Hugobus och Elliebus!

Jag passade på att ta fram kameran och fota lite.. :)




























Bilder från babymusiken idag!
























Barnen väntar på att få sjunga innan barnm...

img_1281 (MMS)

Barnen väntar på att få sjunga innan barnmusiken. Det var väldigt roligt idag. Jag tog lite kort med kameran som jag kan visa sen Vi sjunger många mysiga låtar som jag aldrig hört innan. Ellie tycker det är superkul. Idag va hon verkligen på sånghumör! Även om hon va lite trött. Men hon dansade och viftade med armarna och sjöng med lite. Kanske är det en musikkarriär som väntar?! Om hon inte blir tandläkare då förstås.. :)


På promenad i ett iskallt Ekornahult. Elli...

img_1283 (MMS)

På promenad i ett iskallt Ekornahult. Ellie somnade som en stock efter musiken så jag och mamma passade på att ta en promenad. Vi är hemma i Ekornahult och ska äta middag. Korv och stråganoff blir de idag. Med potatis. Det är jättegott! Ellie ska få prova också. Får se om det går hem. Hon vägrar äta lagad mat nu igen. Så fort hon känner vad som är på skeden så åker det ut och så vägrar hon smaka. Jag har provat allt. Massa olika mat, blanda med frukt, äta kallt, vänta tills hon verkligen är hungrig.. Men det är stopp! Det är väl någon period nu igen. Ska se hur det går idag..


Min lilla prinsessa! :)

img_1301 (MMS)

Min lilla prinsessa! :)


Sötnöt! :)

Hmm. Vad ska vi dricka till maten idag?! :)






Sötnöt! :)

Hmm. Vad ska vi dricka till maten idag?! :)






Fika hos mig!

Idag har vi träffats här hemma med föräldrargruppen. Det var supertrevligt som vanligt. Jag flytttade undan våra barstolar i köket och la en filt och alla leksaker där så blev det en liten lekhörna till barnen. Och lite bättre plats än förra gången! :)

Jag bjöd på räkmackor och hemmagjorda brownies och snickerskakor. Smaskigt! :)





































Efter träffen gick vi ut på en långpromenad jag och Ellie. 1,5 timme gick vi. Jätteskönt, men ganska kallt.. Sen gjorde vi lite mat o så kom Kim hem och sen hamnade vi i soffan. Skönt!

Glädjande besked..

Fick veta för en liten stund sedan att Tesan flyttats till Jönköping idag. Känns otroligt bra! Hon måste ju vara stabil för att flyttas. Hon är så duktig och kämpar på så bra! Snart är hon nog vaken också.

Nu är hon lite närmre oss. Det måste vara skönt för hennes familj också att komma lite närmre hem. Hennes mamma och pappa har ju varit i Linköping i tre veckor nu.

Lilla kexet. Nu kanske jag får komma och hälsa på dig snart. Jag saknar dig! Ta den tid du behöver så ses vi snart! Du är otroligt duktig! Älskar dig!


Maxi, Brownies, Tidaholm & Vildsvin.

Dagen började med att jag och min lilla vilding (Ja, hon har verkligen blivit en vilding!) åkte in till Ica Maxi och handlade lite. Sen åkte vi hem och skulle äta middag, men Ellie har börjat matvägra igen, så jag åt middag. Vi packade upp maten och bakade jättegoda brownies med rostade hasselnötter. har inte smakat på dem än, men tror de blev goda. De luktade gott iallafall! :)

Sen kom mamma & Julia och hämtade upp oss och så åkte vi hem till min syster och hennes kille utanför Tidaholm. Där bjöds på varm oboy och köttbullemacka. Sen åkte vi in till Tidaholm till Återbruket (loppis) och kikade lite, men det fanns inte så mycket där idag. Vi åkte ut i skogen till ett ställe som Jossan visste om och kollade på vildsvin. Först när vi kom var där bara 2 älgar, men vildsvinen kom sen efter en stund. Häftigt att se dem på så nära håll! De små vildsvinen är ju ganska söta! :) De stora är STORA och jättefula! :)

Sen köpte vi med oss mat och åkte hem till Jossan igen och käkade och sen var det dags för oss att åka hem.

En trevlig liten tripp vi gjorde. De har fått det så fint i sitt lilla hus. Jättemysigt!




















INSAMLING.

Några av Tesan vänner har startat en insamling till henne och hennes familj.

Pengarna kommer att gå till de extra utgifter som familjen ställts inför de här hemska veckorna!

Du kan läsa mer om dett på Angelicas blogg. www.angelicaviklund.blogspot.com


Vill du vara med och bidra med något, litet som stort så kommer uppgifterna här:

Clearingnummer: 8150-5
Kontonummer: 904 496 019-4
Kontoinnehavarens namn: Angelica Viklund


Vi är i skogarna i Tidaholm och kollar på ...

img_1279 (MMS)

Vi är i skogarna i Tidaholm och kollar på vildsvin. Häftigt! :)


Efter att vi städat hela dagen bakade vi e...

img_1258 (MMS)

Efter att vi städat hela dagen bakade vi en kaka med hallon och så kom Emma och Sara på fika. Vi fikade och tjötade lite. Sara åkte hem och jag och Emma och Kim och Ellie gick en promenad. Det va Svinkallt ute.. När vi kom in gjorde jag varma mackor medans Kim och Emma åkte och hyrde film och sen åt vi och kollade på film. Green Zone blev de. Den va ganska okej faktiskt! Sen när Emma åkte hem så åkte jag med henne till Taberg och så gick jag hem därifrån. En lagom promenad på cirka en halvitimme. Skönt att röra på sig lite! Fast det va riktigt kallt! 11 minus är det ute. Som tur va tog jag halsduk och termobyxor på mig. Och reflexväst såklart. Den är viktig! :) sen gjorde jag 200 situps och några benlyft när jag kom hem. De är riktigt jobbiga! Men bra träning! Ett tag gjorde jag situps varje kväll. Ska försöka ta tag i de igen nu!  Nu ligger jag i sängen och försöker planera resten av veckan. Vet inte hur jag ska hinna allt jag vill göra. Jag ha fullt upp ända till Fredag. Men det är roligt! Jag gillar när det händer saker! Sov gott allesammans!


Jag sorterar ur och städar ur min frys. De...

img_1257 (MMS)

Jag sorterar ur och städar ur min frys. Det behövs verkligen! Massa gammal mat som ska slängas och så sorterar jag i de olika facken. Färdigmat längst upp, sen glass och bär och örter, sen grönsaker, sen kött och fisk och svamp, sen bröd och potatis och sist rostbröd och vitlöksbröd. Får se hur länge det kommer hålla sig så nu! Men jäklar vilken bra plats jag får. Känns som frysen blir dubbelt så stor nu! Älskar ordning! Jag sa till Kim att jag är så bra på att planera och organisera och sortera, och då gapskrattade han åt mig.. Han påpekade även att den tvättade tvätten ligger i en enda stor hög och att alla räkningar ligger i en hög i lådan och att det inte är så organiserat jämt. Men jag kan om jag vill! Älskar faktiskt när det är ordning. Tycker om att plocka i diskmaskinen smart så massa disk får plats, att sortera och plocka in på hyllor, att ha ordning och sorterat i kylskåpet, att vika tvätten och sortera och lägga in i garderoben, att ha ordning i alla våra lådor, och papper och pärmar iordning. Jag tycker om att planera och skriver alltid massa listor på vad som ska göras och vad som ska packas om vi ska bort. Jag kollar alltid upp saker innan jag ska göra något och kollar kartan och planerar min resväg om jag ska åka någonstans. Jag läser på om saker om det är något jag undrar över. Jag vill ha koll helt enkelt. Jag är nog en kontrollmänniska. Som ibland hellre gör saker själv än låter andra göra dem, bara för att jag tror att jag gör saker bäst. Fast det har jag blivit bättre på, för ibland har jag släppt saker och låtit andra göra dem utan att riktigt bry mig. Men helst gör jag saker själv. Och helst håller jag i något när det är något som ska göras. Då blir det ordentligt gjort! Haha.. Tror de beror lite på min dåliga självkänsla. Det känns bäst när jag får bestämma. Positivt eller negativt att vara en kontrollmänniska?! Lite tråkigt inlägg kanske.. Frysen blev iallafall bra! :) Nu ska jag och Ellie sova middag snart. Måste vila lite så vi orkar fortsätta vår städdag! :)


Kan själv! :)

Banan är gott! Särskilt om mn får äta helt själv! Och även om knappt hälften hamnar i munnen.. :) 








Min Darling..

Igår kväll saknade jag Tesan lite extra mycket. Det märktes så väl att inte hon var med. Jag saknade hennes skratt och leénde och positiva energi.. Min Partyprinsessa. Den glada tjejen som alltid är på g och dansar och skojar och kramas.

Jag saknar henne så mycket! Och jag hoppas att jag kan åka och träffa henne snart! Mitt lilla kex!

Jag messade lite med Eva innan. De har inte träffat Tesan så mycket nu under helgen, eftersom ett barn hade kräkts där de bor, och sen har Tesan fått en ny granne som är ganska dålig. Men hon skrev att Tesan tränar för fullt med att andas själv. Hon är vaken korta stunder. Hon rör på sig lite, och hon nickar och skakar på huvudet. Sen avslutade hon med Kramar från oss alla till er alla :-*.  

Och jag skickar massa kramar och tankar till hela familjen. Jag tänker på er så ofta och hoppas att vi snart ses igen. Och lilla Tesan. Dig saknar jag allra mest. Att inte få prata med dig alls känns jättejobbigt. Inte ett ord på så många dagar. Det har aldrig hänt innan på alla de åren vi känt varandra. Jag tänker på dig hela tiden. Varje timme, varje minut. Du är saknad av så många! Fortsätt kämpa på så som du gör. Du är otroligt duktig och otroligt stark! Du är nog en av de starkaste människor jag känner! Det är inte många som hade fixat det som du gjort nu. Du har änglavakt! Jag älskar dig min Darling! Puss


SpontanParty! :)

Sen efter födelsedagsfirandet så blev det lite spontanfest hemma hos Pernilla och sen en sväng ut på krogen. Men de va inte så mycket att ha i stan igår.. För det första var det jävligt kallt, och för det andra så var det sjukt mycket folk ute! Även fast vi kom in gansk sent så var det långa köer!

Jag, Pernilla, Carina & Emma åkte med Josefine som var nykter in till stan. Vi ställde oss först i Sliver kön som va jättelång, men när vi hade stått där ett tag och de sa att det var fullt så gick vi ur kön och bort mot O´learys. Lika mycket kö där. Vi gick då till Velvet eftersom Pappa och de va där, men där kom inte Jossan & Emma in så vi tre fortsatte till O´learys iallafall och ställde oss i den kön. Men eftersom den va lika lång som den på Harrys/Sliver så gick vi tillbaka dit och ställde oss i den kön igen. Jossan gick till bilen, hon var nykter och frös om fötterna och inte särskilt sugen på att gå ut.. Vi ställde oss i Sliverkön igen och höll på arr frysa ihjäl om fötterna, och när vi stått där jättelänge så säger vakten att det är fullt i garderoben och så stänger han så det inte går gå in där. Vi går då till Harryskön och efter att vi stått där ocskå jättelänge får vi tillslut komma in..

Men de måste göra något åt sin garderob alltså! Vi fick vänta skitlänge innan vi fick hjälp både när vi gick in och ut! Illa! ara massa fyllon som knuffade och trängdes och andades äcklig andedräkt! :) Vi dansade lite och träffade Johnny och dem, och sen var det dags att åka hem igen.. Vi hann va på krogen knappt en timme! Resten spenderade vi utanför i kylan.. Och det var kallt också! -17 grader visade mätaren! Brrrr!!



































Jimmy 20 år!

Idag fyller min lillebror Jimmy 20 år. STORT GRATTIS TILL DIG BRORSAN! :)

Detta firade vi igår hemma i Ekornahult. Det bjöds som vanligt på massa god mat och trevligt sällskap! Exotisk planka och en underbart god risicrispimarängtårta till efterrätt.

För min del blev det lite körande fram och tillbaka till stan då jag skjutsade min andra bror Johnny och min pappa in till Hockeyn på Kinnarps och sen åkte jag hem och sen var jag inne och hämtade dem och körde ut till Ekornahult igen. Det tar ca 30 min in till stan, så det kändes som att jag körde mycket bil, men det var trevligt ändå!

På morgonen innan var vi på babysim. Det var roligt igår! Vi har ju missat några gånger nu, vi har bara gått på 2 av 6 gånger, och det är ju lite dåligt! Fast förra veckan kunde vi ju inte hjälpa att en bebis hade bajsat i bassängen förstås.. 
Min syster Josefine och hennes kompis Emma från Tidaholm var med och tittade på också. Vi övade på att dyka från kanten, och sen dök vi under vattnet med Ellie på ryggen. Det var ganska häftigt, men svårt. :) Sen var det de vanliga sångerna och lite bus och lek och sådär. Mycket roligt iallafall!


Min lillebror Jimmy.


Min lillasyster Josefine och hennes kompis Emma.


Massa god mat.


Smaskens!


Min fina Ellieplutt!


Ellie har upptäckt att drickabacken är ganska rolig! :)


Min farmor och Ellie.


Ellie och farmor igen.

Jimmy öppnar paket! Här öppnar han paketet från Johnny och oss.


Paketöppning.


Såhär fin blev han i de nya kläderna som Johnny köpt från oss. Skitsnyggt!


Denna påhittiga blombukett fick Jimmy avv Jennifer. Den har hon gjort av papper och sugrör och massa bilder. Jättesöt! :)


Den underbart goda risicrispimarängtårtan med citronsmörkräm i mellan och grädde och banan och gul kiwi på. Den va delicat! Underbar! :)


Alla kollar på Carina som tog en riktigt riktigt stor tårtbit! haha..


Sen blev de lite luftpistols tävling. Vilken jag vann måste tilläggas också! Med typ dubbelt så många poäng som de andra! :)


Jimmy fixar pistolen. (Efter att han skjutit hål i mammas köksbord! (:)


Jossan, Pernilla, Ellie och Kusin Timmy.


Pernilla, Ellie & Timmy.

Timmy busar med Tim.

Tack Timmy!

Ellie fick även en cykel utav min kusin Timmy. (Och hennes gammelfastrar var också med på ett hörn. Hihi..) En jättefin cykel! Hon kommer inte kunna cykla på den än på ett tag, men när hon väl kan det så kommer hon älska den!

Så fin!

Den ligger i en kartong, men här kommer en liten bild. :)

Tack Snälla ni också!


Nya leksaker!

Igår när vi kom till Ekornahult så fick Ellie massa nya leksaker med ljud och musik och som låter och poppar upp av sin mormor. Hon blev jätteglad! Och jag också! Jag har kollat på precis sådana leksaker nya, men de kostar ju flera hundra kronor styck, så jag tycker det är onödigt att lägga så mycket pengar på det. Mamma hade köpt dem jättebilligt på loppis! Och de va som nya! :)

Traktorn med djuren på flaket fick hon av min moster. Hon fick en likadan av mamma för ett tag sedan som Julia hade haft när hon var liten, men tyvärr va den traktorn sönder. Men nu fick hon en ny! Hon tycker den är jätterolig! Den gör djurläten när man trycker på djuren och så kör den framåt och spelar musik.

Tack snälla!






Vad hände liksom?! :)

img_1247 (MMS)

Vad hände liksom?! :)


Såhär skönt låg mina två älsklingar och so...

img_1238 (MMS)

Såhär skönt låg mina två älsklingar och sov nu när jag kom hem efter en härlig avslutning på kvällen hos Pernilla. Nu ska jag krypa ner långt under täcket och försöka sova. De blir ingen sovmorgon imån.. Vet knappt vad sovmorgon är längre. :) Först ska vi på Babysim som börjar 9.30 på Rosenlundsbadet, och sen ska vi hem och göra oss iordning och så ska vi ut till Ekornahult och fira min lillebror som fyller 20 år på söndag. Fullt upp, men de gillar jag! :) Godnatt allesammans!


Älskade hjärtat!

I morse fick jag veta att två av Evas väninnor skulle åka upp till Linköping och hälsa på Eva så jag passade då på att ägna några timmar åt att få ner alla "nya" hälsningar från facebook på papper och fixa till dem och skicka med dem upp så de finns hos Tesan och familjen i Linköping.

Det är helt otroligt vad många som skriver till Tesan hela tiden. Hon är lyckligt lottad som har så många fina vänner som tänker på henne!

30 sidor fick jag ihop!! Från början var det 50, men efter lite trixande fick jag ner det till 30. Men ändå. 30 sidor med hälsningar! Det är galet! Det bevisar verkligen vilken fin och härlig månniska hon är!

Jag hoppas det ger lite mer styrka och kärlek till Tesan och hennes familj! Det är mycket de har framför sig att kämpa med nu. Eller det vet jag att det gör. De blev jätteglada! Så härligt.









En liten rapport nu inför helgen:
Tesan mår bra och är vaken korta stunder. De har tagit bort allt sömnmedel nu, men det tar ganska så lång tid innan det försvinner ur kroppen, så det dröjer fortfarande lite tills hon vaknar. De har också testat att stänga av respiratorn en kort stund idag, och det funkade bra, hon andades själv. Men de har kvar den tills hon är mer vaken. Den har de haft eftersom hon har varit så väldigt djupt sövd.
operationen av benet i onsdags var de mycket nöjda med. Det var den sista planerade operationen. Eva hälsar också till er alla och tackar för allas stöd och kärlek!

Min älskade Tesan. Vilken otrolig kämpe du är. Du är ett mirakel. En riktig solstråle. Fast det visste vi ju redan innan! Men nu har du verkligen bevisat det. Jag är så lycklig över att det går framåt såhär. Det känns bra i hjärtat som annars gör så ont för dig. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt detta har varit för dig och din familj. Jag har haft det skitjobbigt rent ut sagt, och din familj måste haft det ännu värre.
Jag längtar tills du vaknar och jag får komma och hälsa på. Då kommer jag finnas här för dig hela tiden. Dag som natt! Som jag gör nu också för både dig och din familj.
Det känns så otroligt konstigt att inte ha pratat med dig på så länge. Det är lång tid nu och jag saknar dig oerhört mycket!
Fortsätt kämpa såhär så ses vi snart. Älskar dig mitt kex! Puss

Finbesök av Kims mormor!

Nu ikväll har vi besök ända från Falköping. Kims mormor är och hälsar på oss. Vi har ätit pizza (igen!) och kollat på tv och myst med Ellie och ätit godis. En riktig mysfredag! :)










Bildregn från Ekornahult!


Mamma & Ellie på promenad i det härliga vädret.


Mamma är uppe i skogen och plockar björkris.


Stora huset framme på gården. (Min mormor & morfars gamla hus.) Som håller på att renoveras och göras iordning för uthyrning.


Elliot, Julia & Filippa. Elliot & Filippa är mina kusinbarn. Julia är min lillasyster.


Så söta är de i sina fina mössor!


På promenad i Ekornahult. Vovven Barbie, Mamma, Ellie, min moster Gullan och så barnen.


Barbie.


Barnen.


Barnen och Barbie.


Barnen kollar till hästarna och stallet lite.


Hästarna i de fina vädret.





Och här er några kort till dig Frida. Fast de är tagna idag.. :) Men de ser nästan likadant ut som för typ 15 år sedan. Känner du igen dig?








Elliot, Julia & filippa busar.


Barnen promenerar med vagnen.


De tyckte de va kul! :)


Ellie får massa uppmärksamhet! Det gillar hon!


Sötnosar!


Och sen blev de glass!


Ellie va också lite sugen.. :)


Mmmm. Så gott de va!


Ta inte kort på mig när jag äter glass mamma! :)

Fredagsmys! :) min skål är den lilla och K...

img_1237 (MMS)

Fredagsmys! :) min skål är den lilla och Kims den stora! Han tvingade mig att åka och köpa lösgodis för han var sugen.. :)


Banta, vad är det?! :P

img_1236 (MMS)

Banta, vad är det?! :P


Gud vilket härligt väder det är idag! Helt...

img_1234 (MMS)

Gud vilket härligt väder det är idag! Helt underbart! Solen lyser som en strålkastare på himlen. Man får kisa när man är ute för man blir bländad och ser typ ingenting. Me like a lot! Jag skickar lite exta kraft och styrka till Tesan idag med det fina vädret och hoppas hon kan se ut genom fönstret vilket underbart väder det är. Solen lyser för henne!  Massa kärlek till dig och hela din familj! Och alla dina underbara vänner som tänker på dig hela tiden och hjälper dig kämpa! Du är bäst gumman! Älskar dig!


Hoppkuddeland!

Igår efter barnsången åkte jag Och Ellie och träffade Pernilla, Anthon och Tim och deras två kompisar hos Sfie i salongen. De klippte sig och färgade håret. Sen åkte vi till Hoppkuddeland och jag och Pernilla & Ellie hade trevligt mys medans de andra barnen lekte.

Roligt med hoppkuddeland. Härlig grej för barnen nu på Sportlovet. Det är nästan så man blir sugen själv på att hoppa runt och studsa där i alla hoppborgarna! :) Jag va nära att krypa upp ett par gånger men stoppade mig i sista stund! haha.. :)


























Saknar dig mängder!

Förresten, har ju glömt berätta att Tesans operation igår gick bra! Så inatt och idag har hon sovit och vilat sig lite. Så härligt!

Hon är så stark vår älskade vän!

Saknar dej massor! Nu är det två och en halv vecka sedan olyckan och det känns konstigt att inte ha pratat med dig på så länge! Jag tänker fortfarande på dig precis hela tiden och ibland har jag svårt att hålla tårarna borta. Fortfarande. Även om jag vet att det går åt rätt håll och du blir starkare och starkare för varje dag. Du är så otroligt duktig vännen! Fortsätt såhär så kan vi snart ses! Älskar dig mängder gumman! Massa pussar och kramar till dig!

Barnsång!

Barnsången idag var mycket rolig och trevlig som vanligt! :)

Först dansar vi lite med barnen, sen sitter vi på golvet och sjunger och sen går vi och sjunger lite och dansar. Sen är det fika och matpaus och sen leker barnen lite och så har vi en sångsamling till där vi får önska lite låtar.

Ellie gillar det verkligen! Så kul att vi började på detta!


Ellie har ute riktigt lärt sig vilket håll...

img_1225 (MMS)

Ellie har ute riktigt lärt sig vilket håll man sover på i sängen än. Haha. Hon tar upp halva sängen och jag & Kim får hålla oss till längst ut i kanterna. Ändå jag flyttar henne hela tiden och lägger henne som man ska ligga. Hon är som en varm liten lysmask som liksom hoppar sig lite i taget tills hon hamnar såhär så hon känner oss båda. :) Igår somnade Kim och Ellie runt 20.30 och jag va faktiskt i säng vid 22. Helt otroligt. Det är först gången på länge! Men jag har haft väldigt svårt för att sova inatt. Dels för huvudvärken o tandvärken o bihålorna som inte vill släppa trots att jag va på vårdcentralen igår och fick kortisonspray, plus att jag käkar Alvedon, och dels för att jag drömmer massa konstiga drömmar. Jag har drömt om Tesan inatt. Massa konstigt Och om Emma Magnusson. Och alla kompisar. Tesan försvann spårlöst och Emma också, men hon kom tillbaka och va jättekonstig och gjorde inbrott på ett sjukhus flera gånger och hade växt och blivit jättelång. Johnny körde motorcykel och Björn bakade en jättefin kaka och lånade bakformar av mig, och va på luckor med Tesans familj för hon hade frågat honom om han ville de. Och jag och Pernilla va ute och letade efter Tesan jättelänge. Helt crazy. Det går inte förklara.. Att man kan drömma så konstigt och så osammanhängande... Nu har jag matat Ellie, igen, och ska försöka sova lite till innan vi ska gå upp. Imorgon bitti är det babysång som står på schemat, och sen får vi se vad vi hittar på.. Det är ju sportlov nu, men de tänker man knappt på eftersom man inte har några egna barn i den åldern. Och Julia har fullt upp med andra kompisar, annars kanske vi träffar dem en sväng. Vi får se, vi får se. Natti!


Playdate!

Idag har vi träffats i föräldrargruppen. Nu kan jag börja kalle dehär träffarna för playdates, för nu leker ju faktiskt barnen lite med varandra. :) Det fattades två mammor och två barn idag, annars var alla med.

Idag var vi hemma hos Johanna och Signe. Det bjöds på jättegott hembakt bröd med gott pålägg och till efterrätt en marschmallowfluffpolkagristårta som var jättegod!

Barnen växer verkligen från gång till gång! Jag vet att jag säger det varje gång, men det är faktiskt så! Och nu är det två av barnen som kryper. Markus & Hanna. Så gulligt att se dem krypa runt på golvet! :) De andra kommer nog igång snart också, det är ju nära för flera styckna.

Nästa vecka ska vi vara hemma hos mig och Ellie. Trevligt. :)

Här kommer lite bilder från dagen..






























Min go snälla lilla tjej har blivit en hul...

img_1222 (MMS)

Min go snälla lilla tjej har blivit en huligan! Förvisso en väldigt söt huligan, men ändå en huligan. Hon ska klänga o klättra o klämma o slänga o pilla o nypas o petas o dra o sparkas o spottas o smaka o pussas o känna på precis allt! En riktig vilde! Igår tillexempel så drog hon mig i håret så de gjorde jätteont och sen fick hon tag i mitt örhänge och drog i de och det gjorde också vändans ont! Sen petade hon upp sitt lilla finger i min ena näsborre och drog till så jag fick näsblod. Skitunge! :)


Min goa snälla lilla tjej har blivit en hu...

Min goa snälla lilla tjej har blivit en huligan! Förvisso en väldigt söt huligan, men ändå en huligan. Hon ska klänga o klättra o klämma o slänga o pilla o nypas o petas o dra o sparkas o spottas o smaka o pussas o känna på precis allt! En riktig vilde! Igår tillexempel så drog hon mig i håret så de gjorde jätteont och sen fick hon tag i mitt örhänge och drog i de och det gjorde också vändans ont! Sen petade hon upp sitt lilla finger i min ena näsborre och drog till så jag fick näsblod. Skitunge! :)


Hur fan tänkte pizzagubben här? Fem styckn...

img_1220 (MMS)

Hur fan tänkte pizzagubben här? Fem styckna tomatändar på pizzan. Nu äter jag ju inte tomat så de spelar ingen roll, men ändå! Kan ju inta bara slänga på ändar!! Jag har fuskat och ätit pizza. Jag kan inte banta. Det går åt helvete! Hur ska jag kunna gå ner 15 kg!? Och även om jag går ner 15 kg så är jag överviktig enligt mitt BMI. Det ger ju verkligen motivation. Nu ligger jag på fetma. Fast det ger verkligen motivation! Fetma?! Hallå! Så tjock är jag ju faktiskt inte.. Vi har iallafall kollat på "Halv Åtta Hos Mig" vilket för övrigt är ett av mina favoritprogram och ätit pizza. Vilket jag förtjänade eftersom jag har så ont i huvudet. Haft i tre dagar nu.. Kanske är bihåleinflammaion. Inget roligt iallafall! Jag bad Kim överraska mig för han köpte med sig mat hem efter jobbet. Men det var iallafall sallad på pizzan så lite nyttig var jag allt! :)


Sarar är här. Vi har gått en promenad, äti...

img_1218 (MMS)

Sarar är här. Vi har gått en promenad, ätit lunch och nu ska vi gotta oss lite i soffan. :)


Mer framsteg..

Pernilla har pratat med Eva idag igen. Och fått fler positiva besked! :)

Tesan är vaken korta stunder, och då svarar hon genom att krama handen. Hon rör på både armar och ben. Hon försöker även säga ord, men det går ju inte eftersom hon har slangar i halsen. Men det är så härligt att höra dessa små men jättestora saker!

Om det inte kommer andra operationer i vägen så ska dom operera benet imån. Hon kämpar på och är så duktig!

Det är våran Tesan det! Hon är så stark!

Kämpa på lilla gumman! Vi tänker på dig allesammans! <3


Min & Tesans 1-årsdag.

Hittade bilderna från min och Tesans 1-årsdag på en skiva nyss. De är från Tesans kamera. Jag har från min kamera någonstans också, men de vågar jag nog inte lägga upp här. De är inte lämpliga för allmänheten! De minnena finns i våra hjärtan! haha.. 

Vi hade bara känt varandra 1 år, men det kändes som 25 år!

 Vilka minnen! Vilken kväll! :)



















Darling.. Du är stark!

Idag har jag tänkt lite extra på Tesan. När det är alla hjärtans dag och allt. Undra hur hon har det där på sjukhuset.. Bra tror jag. Under omständigheterna. Hon är tillsammans med sin familj, och hon får den bästa vården hon kan få. Hon får vila upp sig och hämta nya krafter och förbereda sig på att vakna snart.

Pratade med hennes mamma Eva sent igår kväll. Hon sa att helgen har varit lugn. Och att de nu minskar på sömnmedlet, men det ska gå sakta så det kommer ta sin lilla tid.. Och så sa hon även att det är en operation kvar, men hon vet inte än när de ska göra den.

Men ändå så härliga nyheter! Snart är det dags för henne att vakna.

Jag kan inte låta bli att fundera.. Vilken chock hon måste få! Idag är det två veckor sedan olyckan, och det kanske dröjer en vecka till innan hon vaknar. Då blir det tre veckor som hon inte har varit vaken. Undra hur det känns att vakna när man varit nersövd så länge. Och hon kanske inte kommer ihåg vad som hände. Eller minns olyckan över huvud taget. Hon kanske blir chockad och får panik och har jätteont efter alla skador och operationer. Eller så vaknar hon så sakta så hon tar lite steg för steg och det kommer gå jättebra. Jag håller tummarna för det iallafall! Att det kommer gå bra.

Lilla Tesan. Jag saknar dig så och tänker på dig hela tiden! Du är superduktig som kämpar på så bra! Fortsätt så! Snart kommer jag och hälsar på dig! Så fort jag bara får! Då ska du få en stor kram och en stor puss och så ska vi mysa och skvallra och ha de jättetrevligt. Jag ska samla på mig massa skvaller nu innan så jag har något att komma med! :)

Jag älskar dig Darling! 



Alla Hjärtans Dag.

Funderade på om jag skulle fira denna dagen. Det är ju lite som Pernilla säger, ett komersiellt jippo. Ett sätt för affärerna att sälja massa saker och tjäna pengar på. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är en lite mysig dag ändå. Man behöver inte köpa massa saker till varandra utan kan bara visa att man tycker om varandra.

Jag gjorde en god middag och tände ljus och köpte en röd ros till Kim. Och av honom fick jag en liten blomma i en kruka. Och Ellie fick en likadan. En tänd- och vänd kruka. Vänder man på den så blir de en ljusstake. De var jättefina och står nu i sovrumsfönstret! :)







Vi fick även lite finbesök ifrån Borås. (Så nu är det nystädat hemma också och tvätten är vikt för det stressade vi med när vi fick höra att de skulle komma.. haha) En kompis till Kim och hans tjej och deras lille son var i trakterna och kom förbi på lite kvällsmat. Väldigt trevligt. Men gud vilket jobb hon hade att hålla koll på sin son! Hela tiden! Han är 15 månader och sitter inte still en sekund utan ska utforska alla skrymslen och vrår överallt. Jag är rätt glad ändå att Ellie fortfarande håller sig hyfsat stilla och lugn. Haha.. Jag kommer nog få att göra sen ändå!



Skor skor skor.

Jag och Ellie har varit på stan och a6 idag och shoppat. Jag var ute efter ett par skor. Jag visste precis hur de skulle se ut, så det var bara att leta. Jag ville inte titta på skopunkten, för jag har lämnat tillbaka och bytt och haft mig där 5 gånger den senaste tiden för att deras skor går sönder. Och så är de inte så billiga längre som de var förr.. Så vi åkte först till satn.

Jag var på Deichmann först. Där hittade jag ingenting. Sen var jag på Din Sko. Där hittade jag ett par som va ungefär som den jag tänkt mig, för 500kr. Men jag köpte dem inte för jag va lite osäker. Jag var inne på Scorett. Inget där. Så jag gick till Skopunkten iallafall och skulle bara titta lite. Då hittar jag ett par likannde de jag ville ha där, plus ett par till, plus ett par fodrade vanliga gympaskor. Och allihopa för 450 kr, eftersom en del va på rea. Då kom den snåla smålänningen fram i mig och så köpte jag såklart de tre paren.

Tre par på skopunkten var billigare än ett par på Din Sko. Sen okej, kanske kvalitén är sämre, men ibland håller de ovanligt bra på SKopunkten. Jag brukar alltid köpa tre par när jag handlar där. Och jag är en sån som hellre köper tre par lite billigare än ett par lite dyrare. Omväxling förnöjer! Haha..










Det närmar sig..


Det händer grejor! :)


8-månaders kontroll på BVC.

Idag var vi på BVC på 8-månaders kontroll. Ellie växer och utvecklas som hon ska och hon är så duktig min lilla tjej!

Idag var hon 69,8 cm lång och vägde 8655 gram.

Vår bvc-tant undrade vad Ellie kan göra nu. Hon kan ganska mycket faktiskt! Hon kan sitta själv. Ställa sig på händerna och knäna, och på händerna och fötterna. Sitta själv. Dra sig fram på golvet. Rulla runt från mage till rygg och från rygg till mage. Försöka dra sig upp från golvet mot saker. Säga mamma och dada och lite allt möjligt. Göra indianläte om jag hjälper till med handen.

Och nu de senaste dagarna har hon börjat vinka och klappa händerna! Och det ska hon göra hela tiden. Så söt är hon då min lilla tjej! :)

Nu har vi flyttat ner Ellies spjälsäng til...

img_1200 (MMS)

Nu har vi flyttat ner Ellies spjälsäng till botten. Innan har vi haft den i mitten. När hon vaknar så snurrar hon och vänder på sig och försöker dra sig upp mot kanten så det var dags nu.. Nu ligger hon säkert. Lilla hönapönan! <3


Ekornahult idag.






















Vi är i Ekornahult och har blivit bjudna p...

img_1185 (MMS)

Vi är i Ekornahult och har blivit bjudna på världens söndagsmiddag! Gud så gott det var! Ellie åt också upp sin mat. Pasta med broccoli. En hel stor burk!! Det var inte dåligt! Hon som vägrat äta lagad mat.. Men hon va nog rätt hungrig också, för hon hade inte ätit på 5 timmar. Nu ska vi gå ut en liten sväng, väldigt liten eftersom det är 7 minus ute. Sen ska vi slöa i soffan och äta glass och frukt. Jag ska svulla ordentligt idag, för imån börjar jag banta. Jag måst gå ner 15 kilo! Minst! Fast jag börjar med 10 kilo. Det får vara mitt första mål. Och det måste ske innan vi åker till Barcelona. Det är ung. 1 kilo i veckan. Det kommer jag aldrig klara.. Men jag ska försöka!! Kanske ska ha 5 kg som mitt första mål. Jag har redan gått ner 2 kg. :) kanske ska börja med veckans vägning?!


Jag har solat på trim i Taberg. Jobbar ju ...

img_1182 (MMS)

Jag har solat på trim i Taberg. Jobbar ju på brännan nu! :) Men det var ingen bra ide efter drinkarna igår, mådde lite lätt illa i solariet. Varmt och starkt ljus och lite snurrigt. Jag vill ju ha kyla och isvatten idag! :)


2 blir 3! <3



Grattis mina fina vänner!

En av mina bästa vänner och hennes sambo ska bli föräldrar i Juni. Jag är så glad för deras skull!

Jag har väntat på denna dagen då jag kan skriva det här i min blogg (det är ju ändå en slags dagbok för mig och hon betyder mycket för mig så jag vill gärna berätta detta och att hon ska vara med för jag är så glad för detta), och nu går det knappast dölja det längre för henne, så då spelar det ingen roll. Alla hon vill ska veta vet, och har gjort det länge nu. Magen växer ju liksom! :) Det syns hur väl som helst! Hon är så fin! Och magen är så fin! Jag tror på en liten tjej jag. :)

Det är så underbart att få en liten bebis att dela sitt liv med. Någon att utvecklas med och uppfostra och älska hela livet! Skaffa en egen liten familj. Helt otrolig känsla!

GRATTIS!


Jag fick ett sms med fantastiska nyheter n...

img_1179 (MMS)

Jag fick ett sms med fantastiska nyheter nu på morgonen! Tesan har visat lite små tecken på att hon hör och förstår! Hennes "vän" som är hos henne tillsammans med familjen kysste henne på kinden och bad henne krama hans hand om hon hörde honom och det hade hon gjort! Och till och med ryckt lite på läpparna. Så underbart! Små men otroliga nyheter! Vad glad jag blir! Nu blev hela dagen så mycket bättre! Det är våran Tesan det! <3


Fick det här kortet av Kim nyss. Han och E...

img_1171 (MMS)

Fick det här kortet av Kim nyss. Han och Ellie är i verkstan. Hon har jätteroligt! :) ser bi hur lycklig hon är!? :)


Mmmmums! Petra bjuder på massa gott. Vi ha...

img_1170 (MMS)

Mmmmums! Petra bjuder på massa gott. Vi har Petra & Johanna kväll En impulsgrej. Men de e ofta då som de blir som bäst! :) och jag tar en drink för Tesan! Det vet jag att hon hade gillat! Våran lilla partytjej! Puss på er!


<3 <3 <3

Tesan fortsätter kämpa så duktigt! Nu i helgen ska hon få fortsätta återhämta sig efter operationen och vila upp sig lite. De har kunnat sänka lite fler mediciner och ta bort en del mediciner helt. Ett gott tecken! Det känns som hon blir starkare och starkare varje dag våran darling!

Nästa steg sen är att operera benet, de kanske blir i veckan som kommer.

Hon är fortfarande sövd. Inte medvetslös eller i koma, utan nersövd. Det är många som undrat. Och de får se lite när det är dags att väcka henne. När hon orkar. Hon måste vara tillräckligt stark och så vill de väl göra färdigt med de stora operationerna innan så de slipper söva henne igen.
 
Vi får hoppas på att de kan väcka henne nästa vecka. Det är lite det man väntar på. Att hon ska vakna. När hon vaknat så kan man ju se lite mer hur hon mår och om det är några andra skador som de inte kunnat se nu. Vi hoppas mycket på att det inte är det!

De tar hand om henne väl iallafall.

Tänker på dig hela tiden hjärtat! Du är bäst! Puss Puss


Loppisfynd!

En hylla till köket för 30kr. Det var Kim som bestämde att vi skulle köpa den! Fast jag gillade den också! :)



Och så fick Ellie lite leksaker.. En trumma. De som sålde den var visst glada att bli av med den, så jag vet kanske inte vad jag gett mig in på.. :) haha.


En xylofon.


Och en kulram! (eller vad man ska kalla de..)


Och sen fick Ellie lite fina kläder som kommer passa henne fint till våren och sommaren. De kostade 5 kr / plagget så vi kund einte låta bli att köpa. Hon kommer bli så söt i de små blusarna och klänningarna och byxorna. 5 kr / plagget är ju nästan som hittat! Tror vi gav 115 kr för ALLA de här sakerna..












Sist med inte minst köpte jag ett par jeans och en jeanskjol till mig själv för 5 kr / st. Kunde inte låta bli där heller.. :)



Ellie har sovit dåligt inatt.. Det betyder...

img_1151 (MMS)

Ellie har sovit dåligt inatt.. Det betyder att vi också sovit dåligt! Så vi var lite trötta imorse när vi stressade in till Rosenlundsbadet för att hinna i tid till babysimmet. Men när vi kom dit så fick vi veta att det var inställt. En bebis hade bajsat i bassängen. Det händer typ aldrig. Men idag hände det. Bara för att vi äntligen tog oss dit och va friska. Så då var de gjutna att städa och sanera hela bassängen så allt blev inställt. Men vi åkte på loppis istället! Och gissa om vi fyndade!? Köpte massa saker! Ska visa sen! Nu ska vi äta frukost på subway. Mmmmums!!


GODNATT!

Puss på er alla därute! Och en stor puss och kram till Tesan från mig, Kim & Ellie! Godnatt!


Barcelona!


Vårt hotell i Barcelona! :)

Idag bokade vi vår weekend till Barcelona. Det ska bli så skönt att komma iväg! Trodde nästan ett tag att det inte skulle bli något, men nu har PJJ:s Travel (Pernilla, Johanna, Jocke) varit i farten och styrt upp det hela lite! Haha..

Vi är 10 st som åker. Torsdagen den 28 april till söndagen 1 maj. Det kommer bli sjukt kul! Jobbigt bara att vara ifrån Ellie i fyra dagar.. Men det kommer gå bra! Hon är så duktig så så hon kommer ha jätteroligt hos sin mormor och morfar och moster tors-fred och sen ska hon ha myshelg med sin pappa!

Längtar jättemycket! Lite tråkigt är det att Tesan skulle åkt med.. Vi skulle ju dela rum och allt och nu blir det ingen resa för hennes del. Tråkigt! Vi som pratade bara för ett litet tag sedan om hur kul det ska bli. Men hon får följa med nästa år istället! Man kan ju inte avboka allt och inte göra någonting heller. Det tror jag inte hon hade velat.. Mycket fortsätter ju som innan. Fast hon finns i våra tankar hela tiden! Men det känns lite konstigt ändå. Lite tomt..

Vi har inte hört någonting från Eva idag. Men inga nyheter är väl goda nyheter?! Tesan skulle ju vila nu igen och sen kanske opereras igen, så det är inte så mycket nytt. Eva sa att om hon inte hörde av sig så är det som innan. Hon kämpar på vår lilla darling! Usch, tiden går så fort ändå. Snart är det 2 veckor sedan olyckan.

Vi tänker fortfarande på dig hela tiden fina du! <3 Längtar till den dagen jag får träffa dig! <3


Fredag!

Idag började vi dagen med en långpromenad jag och Ellie. Det snöade, så vädret var väl inte det bästa, men det var skönt. Ellie somnade direkt. Det är skönt att det går att gå på trottoarerna iallafall!





Sen var vi bara hemma och fixade och donade lite och så kom Pernilla, Tim och Jennifer hit på lunch.



Efter det åkte vi ut till Ekornahult. Shit vilken dålig väg det var idag! Halva vägen fanns ju inte eftersom det blåst så mycket snö. Och där det är öppet med gärden runt omkring syntes inte ens vägen för all snö som blåste över. Det var värsta stormen! Blåste så det lät som taket skulle flyga av!
Jag passade på att sola lite också när vi va där, så jag kan få lite fin färg nu till våren. Är ju blek som en blekfis. Solade ju knappt alls förra sommaren.. Kim satte upp en kran i mammas & pappas bastu. Sen åt vi varma mackor och tjötade lite..

Ellie är riktigt duktig på att ta sig fram nu. Hon kryper nästan! Hon har krypit en liten bit! Hon drar sig och puttar på med benen och går upp på alla fyra. Ända upp på fötterna. Det ser riktigt roligt ut faktiskt! :) Det ser ut som att hon ska göra armhävningar! :)







 Ellie provar den nya bastun! :)

Sedan åkte jag & Ellie till Pernilla en sväng. Ellie var övertrött så vi försökte få henne att somna, men de gick sådär. Till slut tog vi bilen och åkte en sväng i Taberg och då slocknade hon som ett litet ljus. Skönt det, för imån ska vi upp tidigt igen. De tär babysim! Och så blir de nog en sväng till loppisen och så måste jag kolla på ett par nya skor...

Go Katrin! :)

Jag läser Katrin Zytomierskas blogg och jag älskar den! Har läst den ett år nu typ.. Jag gillar att hon skriver ärligt och roligt och sen skriver hon mycket för att få folks reaktioner. Hon är ironisk. Men folk förstår inte det alltid och blir jätteupprörda. Antingen gillar folk henne, eller så giller de henne verkligen inte! Jag tillhör den första gruppen!
Blir nästan lite inspirerad. Därför lägger jag upp de här bilderna på Ellie. Så kan alla supermorsor därute bli iriiterade och tycka jag är knäpp som låter min 8-månaders tjej smaka på klubba. Men hon gillade det! haha.. Lite gott måste de ju få smaka på också! Jag låter Ellie smaka på det mesta. Glass t.ex tycker hon är jättegott! Och oboy. Sen säger jag ju inte att hon gör det varje dag, men nån gång då och då. När jag äter (och det är inte ofta). Jag kan inte låta bli. Hon gapar och sträcker fram sitt lilla huvud så halsen  blir som en strutshals och nöjer sig inte förräns hon fått smaka.

Det är det bästa med att vara förälder. Det är min dotter och jag bestämmer vad hon får och inte får. Det är jag som uppfostrar henne. Jag känner henne bäst! Lite gott har ingen dött av! :)












Lite goda nyheter idag igen. Hon kämpar på...

Lite goda nyheter idag igen. Hon kämpar på som bara den våran lilla Tesan! Operationen igår tog lång tid, men gick som sagt bra. De var nöjda över den. Sen har det gått rykten om att hon skulle fått ta bort ena benet, men det stämmer INTE! Så alla som hört det vet det nu. Det blir lätt missförstånd när det pratas från mun till mun. Därför känns det bra att få informationen direkt från personerna som är tillsammans med Tesan! Eva har sett henne röra på fötterna lite till och med. :-D Så det är små men positiva saker. Nu är det vila som gäller igen och sedan får vi se vad som händer. Hon kämpar tack vare all kärlek vi ger henne, hälsar Eva <3


Nu ska jag försöka sova. Vi ska upp tidigt...

Nu ska jag försöka sova. Vi ska upp tidigt i morgon och gå på babysång. Mycket trevligt ska det bli! Jag tror jag kan sova lite bättre inatt. Har väntat på att få höra någonting om Tesan idag, och fick nyss ett glatt besked från Linköping. Hon har opererats idag och allt hade gått bra! 16 timmar tog operationen. Hon har varit jätteduktig och kämpat på bra! Underbara darling! Skönt att höra. Vi vet ju att du kämpar på bra! Fortsätt så! Jag tänker fortfarande på dig hela tiden. Hela dagarna går jag och funderar och undrar över massa saker och tänker på massa fina minnen. Känns konstigt att dagarna går som vanligt, att allt fortsätter som vanligt och flyter på utan dig. Men det måste det ju göra.. Fast helt som vanligt är det inte eftersom tankarna finns där hela tiden. Men du ska veta att jag saknar dig! Ibland känns det som om inget har hänt. Ibland för några sekunder så känns det som att du är på jobbet och att vi kommer ringas eller smsa snart. Det är fortfarande svårt att tro på detta och det är mycket att ta in. Varför hände det just dig? Varför kunde de inte hänt någon hemsk person? En elak bitter ensam jävel, eller en våldtäcksman, eller en mördare eller varför inte en barnmisshandlare. Varför en så snäll och go person som du som aldrig skadat någon eller gjort något dumt. Varför en oskyldig tjej som du? Finns det ingen Gud som kunde stoppat detta? Antagligen inte! Ödet tror jag inte på så det kan inte vara ödet heller. Och om det hade varit ödet så hade det varit ett jävligt konstigt elakt öde. Den som bestämt ödet kan inte riktigt ha varit med i matchen i så fall. Det bara är.. Det är mycket som bara är.. Jag fortsätter iallafall skicka mängder med tankar och styrka till dig! Fina lilla du. Sov så gott!


Lekhörna.









Ellie har fått en egen hörna i tvrummet. Hon tycker det är mysigt att ligga där o kika! Särskilt o kolla på sig själv! Hon försökte pussa på sig själv hela tiden. Och nästan äta upp sig själv. Undra om hon förstår nu att det är dig själv hon ser. Det borde hon väl göra.. Kul tycker hon att de e iallafall! :)

Inside my head..

Det finns fortfarande folk som jag känner som känner Therese som inte hört om olyckan. Det är nästan lika jobbigt varje gång att berätta om vad som hänt. Nu har man pratat om det så mycket så lite lättare är det kanske. Det går prata om det utan att tårarna rinner okontrollerat. Nu droppar de bara lite lätt. Hur mycket tårar finns det egentligen? Tar de aldrig slut?

De första dagarna gick det inte ens tänka på vad som hänt utan att hela jag blev helt tom och grät mängder. Nu känns det lite lättare. Det känns som att det går lite lite framåt. Hon gör lite lite framsteg, och det är jättebra. Sen att det kommer ta lång tid och hon kommer behöva mycket stöd och hjälp, det vet vi, men då finns vi här! Alla hennes vänner och hennes familj och alla hon vill ska finnas här kommer hjälpa henne. Hon kommer fixa detta! Hon är en kämpa. Det vet vi!

Tesan, vi fortsätter tänka på dig allesammans! Jag längtar tills vi ses! Jag längtar efter att få sitta jämte dig och prata lite med dig om allt och ingenting. Även om du inte är vaken eller kan höra mig eller se mig, men lite snappar du nog upp. Eller att sitta hos dig och bara vara tyst. Och även om det känns konstigt att sitta helt tyst jämte dig, för det hände ju typ aldrig, så vill jag det. Det går ju knappt sitta stilla och tyst med dig. Då blir du ju så rastlös! Det måste hända saker hela tiden! Lilla du som alltid är full av energi och vill göra saker och hitta på saker. Spelar nästan ingen roll vad, bara det händer något!

Jag har tittat på kort på dig på datorn. Igen. Kim frågade för några dagar sedan när jag också kollade på kort om det fanns något kort där du inte är glad. Ett kort som du inte skrattar eller ler på. Jag tror inte att det gör det.. Inte ett enda kort. Du är alltid lika glad! Ett riktigt energiknippe! Så fortsätt med det och fortsätt kämpa på. Jag vet att du gör det redan för fullt, och jag är så stolt över dig! Du är så duktig gumman!

Iofs så finns det ju massa kort när du pussar på dina vänner eller får pussar av dina vänner. Då skrattar du inte, fast det syns att du är glad. Denna bilden är från vår 1-års dag! (Ja, vi firade det, vi firar vår årsdag!) Haha. Det var t.o.m någon som trodde vi va tillsammans en kväll när vi firade vår årsdag.. Kortet togs i maj 2008. Förresten ska vi ju snart fira 4-års dag! :)
Vi har inte kännt varandra längre än så, men det känns som vi funnits för varandra hela livet. Vi har ändå hunnit dela så mycket med varandra. Och det är ju inte så konstigt om det gick fort att lära känna varandra, i början umgicks vi ju varendaste dag! Ja nästan dag och natt t.o.m! Vi passade helt enkelt så bra ihop!

Fast Tesan berättat att hon inte gillade mig alls innan hon kände mig. Hon ville inte åka till mig en kväll när jag bjöd dit dem (tillsammans med Johnny, min bror, för det var så vi träffades) för att hon inte tyckte om mig. Tror t.o.m hon hatde mig. Varför vet jag inte.. För att hon trodde att jag inte hälsade på henne eller nåt sånt dumt! Haha. Sen träffades vi och då passade vi som handen i handsken!

Iallafall. Denna kvällen glömmer jag inte i första taget! Shit vad kul vi hade! Helt underbart. Det finns många minnen från den! Jag har massa mer kort någonstans på cd-skiva. Kanske ska leta reda på dem. Det är faktiskt ganska roliga bilder! haha.. Tills dess bjuder jag på detta kortet. Som Tesan kommenterade på facebook: -Är inte de kärlek, så säg mig!?




Plask plask!

Jag och Ellie duschade innan. I typ en timme. Helt skrynkliga va vi när vi va färdiga! :) Och jag var stel i benen. Vår dusch är inte jättestor, och jag sitter där på golvet jämte Ellie. Lite trångt, men det går. Vi har det mysigt när vi duschar iallafall! Ellie älskar det! :)








Mycke nytt blir de...



De här fina klädena fick Ellie av sin mormor igår!


Och det här köpte jag..

En fin grej till köket.


Ljus, snöre, ett trähjärta och doftpåsar.


En body och en liten söt kavaj till Ellie.


Denna tröjan är till mig. Blir söt till våren! :)


Macka e gott! :)














Paket från ELLOS!






Ellie älskar verkligen datorer! Hon gör al...

img_1111 (MMS)

Ellie älskar verkligen datorer! Hon gör allt för att slå och knappra och smaka på dem. Att det kan va så spännande.. :) all elektronik är rolig! Idag har Jossan varit hemma från Tidaholm. Vi va i Ekornahult och så åkte vi in till Olssons en snabbis uon och jag och mamma. och sen hem till Ekornahult och pysslade och sydde lite och gjorde hemmagjord plankstek. Jag har inte gillat de särskilt mycket innan. Men det är ju riktigtgott. Nu kanske jag kan beställa in plankstek på restaurang, det har aldrig hänt innan! Har tänkt mycket på lilla Tesan idag också. Tankarna finns där precis hela tiden! Jag har tänkt på både positiva saker och negativa saker. De positiva kan jag skriva här för det är säkert många som undrar hur det går.. Igår så kunde de ta bort det starkaste sömnmedlet helt och även en del andra starka mediciner. Det känns positivt! De har kunnat sänka dosen innan och det var positivt eftersom det inte är bra för resten av kroppen med så starka mediciner, och nu när de kunnat ta bort det helt så borde det ju vara ännu mera positivt. Sen idag har de provat och sondmata, och det funkade också bra. Det känns också väldigt positivt. Det är skönt att det går åt rätt håll! Operationen har jag inte hört något om ifall den blev av idag, men hoppas kunna återkomma om det imån Annes är läget lite som innan. Eva skrev idag att det var stabilt. Hon nämnde inte kritiskt, så jag vet inte om det är stabilt och kritiskt fortfarande eller bara stabilt. Hon får fortsätta vila och återhämta sig. Det känns lite bättre nu faktiskt. Lite lite. Sakta men säkert så kommer hon komma tillbaka till oss! Vår lilla duracellkanin som Kim säger! :) massa kärlek till dig Tesan! Och hela din familj! Puuuusssssss


Föräldrarträff hos Tvillingarna m.m.

I morse kom Sara hit en sväng. Vi har inte träffats på ett tag så det var mysigt! Vi fikade lite och kollade på tv och tjötade och hade allmänt trevligt.

Sen åkte jag och Ellie till Taberg på lite fika och bebislek hemma hos Emma och tvillingarna. Det är ju inte bara föräldrarträff, utan barnen leker ju också, så vi kanska ska kalla det föräldrar/barnträff. Hmm. Who gives a shit?

Vi hade iallafall väldigt trevligt som vanligt! Barnen växer för varje gång! Vi bjöds på frallor med massa gott pålägg och så en chokladkaka med lime i och blåbär på. Det var supergott!

Nu kan nästan alla barnen sitta jättefint på golvet. Alla utom Ellie. Hon vill inte sitta. Hon vill hellre stå eller rulla eller lägga sig ner. Jag har inte vågat låta henne sitta utan något mjukt bakom än som de andra barnen, men idag så satt hon faktiskt jättefint! Hon ramlade åt sidan en gång och slog i huvudet lite och blev jätteledsen, men det gick över ganska fort.

Hon vill inte äta lagad mat lilla pluttan. Det har varit så några veckor nu. Tror det började efter hon hade kräksjukan. Gröt går jättebra! Och frukt och bröd och kex. Men spaghetti och köttfärssås som hon älskat innan funkar inte alls. Inte lasagne eller kalops eller fisk eller egen lagad mat heller. Ingenting funkar. De första skedarna går bra ibland, men den spottar hon bara ut. Jag har provat att blanda med frukt och det går lite lite bättre. Hon gapar iallafall varje gång, men det spottas ändå ut. Det är väl en period nu. Det går väl bättre om ett tag. Jag försöker hela tiden så nån dag måste hon ju äta!

Efter träffen åkte vi hem och så sov vi faktiskt ett tag i sängen tillsammans. Det var mysigt! Sen kom Kim och vi kollade på tv och åt lite och sen kopplade jag ihop vårt ps3 med det trådlösa nätverket och datorn och så kollade vi på solsidan. De tär ju jättesmidigt att ha allt ihopkopplat. Varför har jag inte gjort det innan? Kanske för att jag inte vetat hur man gör eller att det gick överhuvudtaget. Det var min storebror som berättade för mig. Tack Johnny! :)













Jordgubbar i solen! :)



Detta kortet är taget för två år sedan. Vi sitter vid Tahebadet och har lite minipicknic med diverse godsaker! :) Jag, Sara & Tesan. Solen skiner och vi har sommaren framför oss och vi har inga bekymmer alls. Vi är lyckliga och glada!

Önskar att det blir en likadan vår och början på sommaren i år. Vem vet?! Vi kanske sitter i solen igen och äter jordgubbar och dricker kaffe. (Inte Tesan då förstås för hon dricker inte kaffe mer än ibland om man tvingar henne! haha.. ) Men hon får dricka något annat. Saft kanske. Eller cola.. :)

Idag var det en vecka sedan bilolyckan. En hel vecka. Sju dygn Tiden går sakta men säkert framåt. Och det måste ju vara positivt! Det måste ju vara första dagarna som är mest kritiska.

Fick lite uppdatering natten till idag. Läget är väl lite samma. Om allt går som planerat så ska Tesan opereras imorgon. Det är en lång operation som kan ta runt 20 timmar. Så nu kanske vi inte hör så mycket mer på ett litet tag. Vi skulle nog få en uppdatering på Onsdag iallafall, så det är bara att vänta tills dess. Sen efter är väl nästa steg att operera benet igen. Hon har många operationer framför sig. Men så länge hon blir bra igen så spelar det ingen roll. Hon sover ju nu så förhoppningsvis känner hon ingenting. Det är väl bättre att de gör så mycket de kan innan det är dags för henne att vakna. Att hon hinner bli så bra och stabil som möjligt.

Vi hoppas iallafall på att allt går som planerat och att vi får en uppdatering längre fram. Jag tänker på dig hela tiden gumman! Jag drömmer om dig på nätterna och funderar över dig på dagarna. Jag längtar mer och mer efter dagen då jag får sitta jämte dig och hålla din hand. Jag lovar att jag ska vara stark då, då när du kommer behöva vår hjälp mcket mer än nu.

Jag älskar dig Darling!


Hands up!


Smålänningens Marknad i Bredaryd.

Jag och Ellie sov ju i Ekornahult inatt, så mestadelen av dagen har spenderats med familjen. Vi hade inget att göra och blev sugna på att göra något så vi gjorde en lite spontantripp till Smålänningen i Bredaryd. Jag har aldrig varit där innan. Det påminde lite om Olsons som vi har på Österängen tyckte jag. Fast jag har ju inte varit där nu efter de byggt om iofs. Kanske ska åka dit snart och titta.

Jag köpte några saker iallafall. Till Ellie. Jag köper jämt bara saker till Ellie nu för tiden. Det är så himla roligt! Hellre till henne än till mig själv.

Nu kom jag att tänka på Tesan igen.. Alla tankar slutar nästan hos Tesan. Hon har köpt så otroligt många fina saker till Ellie! Både gosedjur och leksaker. Jag har hela förrådet fullt! Haha. En del av sakerna kan hon inte leka med än på länge, men tanken är så himla fin! Hon sa det till mig att hon kollade inte så noga på åldern, utan mer hur leksakerna såg ut. Hon är så rolig hon! Så vi behöver knappt köpa leksaker till Ellie. Det fixar Tesan! :) Hon tycker ju så mycket om barn!

Jag köpte lite leksaker till Ellie och några dofttvålar också.














Ssank Jooo Pappa/Morfar!

Thank You. Hahah. Pappa kom hem från Thailand tidigt igår morse. Han var brun som en pepparkaka! :) Han hade köpt jättefina kläder till Julia och till Ellie. Jag är faktiskt riktigt imponerad av honom!

Ellie kommerr bli så söt i vår/sommar i dessa fina klänningarna!









Hon fick även ett par jättesöta gympaskor. Tyvärr är de lite stora, och jag tvivlar på att hon kommer kunna ha dem i sommar. Kanske nästa sommar. :) Men det är ju bara till att spara dem! :)


Styrkeboken!.

Det var det här som jag har hållit på lite med men inte velat berätta om. Men nu kan jag göra det, för den är färdig och överlämnad och finns hos Tesan nu. Det tog ca 9 timmar att göra den, nonstop, men så fin den blev. Hon kommer att få massa styrka och kraft och kärlek och alla våra hälsningar genom den boken. Även familjen kan hämta styrka i den om de vill. Därför kallar jag den för styrkeboken.










































DU ÄR BÄST ALLAS VÅR FINA THERESE! <3

Keep on going, Darling! <3

Jag har haft svårt för att sova inatt också. Det är en otroligt jobbig känsla som ligger och gnager i mig. Det känns som något äter upp mig inifrån.. Jag är så trött på dagarna och har världens huvudvärk emellanåt så jag borde somna som en stock på vällen, men det går inte. Hjärnan jobbar på högvarv och tankarna snurrar och spinner och lever sitt egna liv. De tänker på saker som jag inte vill tänka på och det gör otroligt ont i mig. Men jag är ju sån. Jag ska alltid överanalysera allt och fundera och ha kontroll på allt och försöka hitta lösningar och klura ut saker.

Det går inte denna gången. Jag kan inte klura ut något eller hitta någon lösning. Hur mycket jag än försöker! Och jag tror det är det som är det jobbigaste. Jag är maktlös. Jag har ingen kontroll. Och jag hatar det verkligen!

Igår var jag och Pernilla i Linköping. Vi träffade först Pernillas farbror Tore och hans fru Mona på lite fika och sen åkte vi till Universitetssjukhuset och träffade Tesans mamma. Det var skönt att träffa henne och prata lite. Vi satt och pratade i en timme. Om allt och ingenting.
Vi fick inte träffa Tesan eftersom infektionsrisken är så stor. Och det var ju självklart, det visste vi ju redan innan. Men vi ville träffa Eva. Tror det var skönt för henne också och komma bort för en liten stund.
Läget är fortfarande som innnan. Stabilt men fortfarande kritiskt. Nu ska de inte göra några fler ingrepp på ett tag utan lilla hjärtat ska få vila, återhämta sig och samla kraft så hon kan vakna sen när hon känner sig redo. Det kan dröja en vecka, två veckor, tre veckor, fyra veckor... De vet inte. Det är först när hon känner sig redo.

Vi överlämnade några saker till Eva som vi köpt till Tesan. Vi va över 50 st som la ihop och så köpte vi en jättebukett med plast/tygrosor, en jättestor mirandanalle och ett stort fint kort. Vi köpte den största nallen vi kunde hitta. Och dyraste! Jag trodde inte det fanns nallar som kostade nästan ett och ett halvt tusen. Men det gjorde det visst. Tesan älskar de nallarna så hon kommer bli jätteglad när hon vaknar och får se den! Vi döpte den också innan vi skiljdes från Eva. Den fick heta "Köttet". :)

Tyvärr fick hon inte ha några saker på rummet än, men Eva skulle ta hand om det och så får hon det när hon vaknar.

Sen överlämnade vi en bok som jag gjort med massa kort i och alla hälsningar som folk har skrivit på facebook. Den gick nog bra att ha i rummet. Så nu finns alla våra hälsningar fram till fredag natt där hos henne! Eva skulle läsa dem för henne så hon fick dem på riktigt. Inte bara i tankarna.
Eva blev jätteglad. Och jag tror resten av familjen blev det också! De hade läst lite på fb och skrivit ut några av de första hälsningarna och sagt att de sen skulle på något sätt få ut alla hälsningar och göra en bok av det. Nu behöver de inte det för det är redan fixat.

Och alla som åker och hälsar på Tesan sen kan titta i boken och skriva dit egna hälsningar också!

Innan vi skulle åka så gav vi Eva en jättestor kram och en puss som hon skulle vidarbefodra till Tesan. Det kändes också bra. Att veta att det når fram på något vis.

Hon hälsade återigen till alla och tackade för allas stöd. Hon sa även att det är för vår skull och familjens skull som Tesan kämpar. Men det vet vi ju! Tesan som bryr sig om alla andra hela tiden och älskar sin familj mest av allt!  

Det var lite jobbigt att vara så nära Tesan, fast ändå så långt borta. Men jag hoppas och tror att hon kände att vi va där och snodde åt sig lite av vår styrka och vår energi. Jag och Pernilla har som sagt massor av det, så hon får ta precis hur mycket hon vill!











Det blev en sen kväll idag. Jag som skulle...

img_0984 (MMS)

Det blev en sen kväll idag. Jag som skulle vila.  :P Ellie har varit hos sin farmor ikväll och Kim ha varit på verkstan så jag har varit helt själv hemma. Jag har hållit på med en sak, som blev färdig precis. Den tog 8 timmar att göra. Men jag är väldigt nöjd över resultatet! Jag ska visa er imån vad det är. Imån ska Ellie vara hos sin mormor. Kim ska till Karlskrona och kolla på hans systers kille som ska göra debut i landslaget i innebandy. Och sova över så honom träffar vi inte förrän på söndag igen. Jag och Pernilla ska åka till Linköping. Vi ska fika hos Pernillas farbror och hans fru och sen ska vi till sjukhuset och träffa Eva. Tesans mamma. Tesan får inte ta emot besök så henne får vi tyvärr inte träffa. På grund av infektionsrisken.  Men det ska bli skönt att träfattig Eva lite! Läget för Tesan är fortfarande stabilt, men kritiskt. Nu ska de inte göra några ingrepp på ett tag. Hon ska få vila och återhämta sig. Det känns lite lite bättre nu. Som om det går åt rätt håll. Jag tänker på dig gumman. Det går inte en minut utan att du finns i mina tankar. Kämpa på nu så ses vi snart! Älskar dig! Puss


Jessica la ut denna söta bilden på mig och...

img_3149 (MMS)

Jessica la ut denna söta bilden på mig och Tesan på sin blogg igår. Vi ligger i min säng utslagna efter en hel dags shopping. :) Eva hörde av sig inatt. Och i morse också. Läget är fortfarande ganska stabilt, men kritiskt. Tesan har igår fått flytta till niva (neurokir.intensivvård). Eva sa även att det blir lite svårare att ringa till oss, men hon skulle göra allt för att ge oss info. Det känns bra. Det är ju så jobbigt att inte veta vad som händer. Det är skitjobbigt att inte kunna göra något. Att inte få träffa henne och prata med henne och smittas av hennes glada skratt. Kämpa på min skatt! Älskar dig Teschmo! <3


Jessica la ut denna söta bilden på mig och...

img_1008 (MMS)

Jessica la ut denna söta bilden på mig och Tesan på sin blogg igår. Vi ligger i min säng utslagna efter en hel dags shopping. :) Eva hörde av sig inatt. Och i morse också. Tesan har igår fått flytta till niva (neurokir.intensivvård). Eva sa även att det blir lite svårare att ringa till oss, men hon skulle göra allt för att ge oss info. Det känns bra. Det är ju så jobbigt att inte veta vad som händer. Det är skitjobbigt att inte kunna göra något. Att inte få träffa henne och prata med henne och smittas av hennes glada skratt. Kämpa på min skatt! Älskar dig Teschmo! <3


Jag borstade tänderna på Ellie för första ...

img_1005 (MMS)

Jag borstade tänderna på Ellie för första gången igår. Eller tanden kanske jag ska säga.. :) hon har ju bara en som går borsta. Sen har hon en jämte som precis precis har tittat upp, men den går inte borsta så mycket. Hon tyckte om det! Hon borstade till och med lite själv också! :)


Ännu en dag har gått. Vi ha varit på babys...

img_0921 (MMS)

Ännu en dag har gått. Vi ha varit på babysång i Månsarp idag. Det var riktigt roligt! Sen har resten av dagen spenderats hos Pernilla. Oxh ett besök ut till Erik i nya huset i Granarp blev det också. Vi har inte hört från Tesans mamma sen i morse. Det är lite jobbigt. Hade hoppats på att hon skulle höra av sig nu ikväll. Hon hör av sig till mig och Pernilla med en uppdatering med jämna mellanrum och så kan vi hålla kontakten med alla våra vänner som också undrar hur det går. Då behöver bara Eva prata med en person, men ändå får vi alla veta. Då var iallafall läget stabilt. Kritiskt men stabilt. Hon opererades igår. Många timmar. Usch. Jag lider så med Eva. Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt hon har det just nu. Allt hon går igenom. Det måste vara något av det värsta en förälder kan vara med om, att se sitt barn så svårt skadat och hjälplöst. Det skulle jag aldrig ens önska min allra värsta fiende!  Jag förundras över hur många vänner det är som hört av sig och skrivit på Tesans sida på Facebook. Det är så många som tänker på henne och skickar massa kraft och fina tankar. Hon är lyckligt lottad som har så många fina vänner! Jag tror att hon vet det. Hon vet att vi allihopa tänker på henne och det är för oss och hennes familj som hon kämpar. Hon är otroligt stark den tjejen ska ni veta! Hon ger inte upp i första taget. Hon har alltid energi som ett helt kärnkraftverk och är jämt pigg och glad och vill hitta på något. Rastlös är nog hennes andra namn! :) Jag har många fina minnen ihop med denna tjejen. Sjuk många fina minnen. Och fler ska det bli! Vår resa tillsammans kommer inte sluta här. Den har många år kvar. Många stopp att uppleva.  Saknar dig otroligt mycket darling. Puss och kram till dig och din familj!


Idag har vi försökt hitta på lite saker ja...

img_0990 (MMS)

Idag har vi försökt hitta på lite saker jag och Ellie för att kunna tänka på lite annat. Fast de går typ inte. Tankarna finns där hela tiden. Vi har varit på jobbet och fikat och sen i Ekornahult. Jag köpte med mig pizza som vi åt och sen pysslade vi lite. Jag hade tänkt vila lite när jag va där ute, men de blev inte av.. Jag stressade hem och upp till Tabergsskolan för att köra ett pass step up. Även det mest för att tänka på något annat. Men när jag kom dit var det fullt så jag fick glatt traska därifrån igen utan träning. Irriterad och stressad och trött och ledsen och med gråten i halsen satte jag mig i bilen och bara satt där en stund. Det är mycket nu som snurrar i huvudet och det tar på krafterna. Jag pratade lite telefon och så åkte jag till maxi och handlade och sen har jag plockat upp maten, ätit lite och suttit vid datorn och fixat med en sak jag ska göra. Ni får veta senare. Än så länge är det en hemlighet :P Nu ligger jag i sängen och fryser och nästan skakar. Jag kan inte sova fast jag vet att jag borde. Och att jag vill för jag är supertrött. Det är så många frågor utan svar. Och funderingar. Har inte hört något sen klockan 11 i förmiddags. Men det är bara att vänta. Vi får hoppas och be och tänka på henne och hoppas att det går åt rätt håll. Det hjälper ju inte precis att jag är en sån spekulerare som spekulerar i allt hit och dit hela tiden. Jag och Pernilla. Vi är tokiga ihop iband. :)


Så liten och så ovetande. Vad enkelt livet...

img_0926 (MMS)

Så liten och så ovetande. Vad enkelt livet är då.  Hon har sovit förvånansvärt bra inatt faktiskt. Vaknat till lite ibland, men bara vaknat en gång helt och velat äta. Jag däremot har legat vaken många timmar och funderat. Det är många tankar som snurrar i huvudet! Det är konstigt att livet kan ändras så fort! Ena minuten underbart och bekymmerslöst, man bara är, andra minuten kippar det efter luft och kroppen kämpar för att överleva. Det är tur att vi hade Ellie hos oss igår så vi kunde vara lite glada emellanåt. Hon livade upp vår dag om man säger så. Vi va hos Pernilla några styckna och pratade och grät tillsammans. Idag är hoppet lite lite bättre. Men bara en smula. Det har iallafall inte blivit sämre. Det är det viktiga nu. Att det går åt rätt håll! Även om det gör det sakta och det rätta hållet är det sämsta möjliga rätta hållet så är de ändå rätt. Återigen Tesan. Vi kämpar tillsammans! Älskar dig.


Jag kan inte sova. Jag tänker på min älska...

img_0925 (MMS)

Jag kan inte sova. Jag tänker på min älskade bästa vän Tesan som igår råkade ut för en bilolycka och ligger allvarligt skadad på Universitetsjukhuset i Linköping. Hon kämpar på och all min kraft och alla mina tankar idag och nu ikväll och framöver går till henne! Hon är stark. En riktig kämpe! Hon kommer klara detta! Hon har så otroligt många fina vänner och familjemedlemmar som tänker på henne och ger henne styrka. Det känns otroligt jobbigt att inte sitta jämte henne just nu och prata med henne och hålla henne i handen och  kämpa tillsammans med henne. Men jag kämpar tillsammans med henne hemifrån. Och så fort det bara går ska jag sitta där jämte henne och finnas där för henne och ge så mycket av min styrka som jag kan. Jag älskar dig Tesan! Du är så underbar och fin och go och snäll och härlig och alltid glad och full av energi Jag vet att du kommer fixa detta! Gör du inte det så går jag under. Det är vi många som gör. Så kämpa darling. Kämpa.


Att det kan va så kul med datorer! Mamma o...

img_0891 (MMS)

Att det kan va så kul med datorer! Mamma och pappa pillar ju på dem hela tiden så då måste ju Ellie också göra det! :) Det har gått bra med Ellie idag. Hon mår mycket bättre! Fast hon hostar fortfarande ganska mycket. Det låter hemskt! Och så blir hon ledsen varje gång efter. Det måste göra ont i den lilla halsen! Ibland hostar hon så hon kräks. Usch.. Hon har sovit mycket idag. Skönt för henne att vila sig. Mamma sa att det kan bero på penicillinet, att man kan bli trött av det.. Jag har iallafall lyft över henne till sin säng nu så nu ska jag krypa tätt intill Kim och krama honom! Det har jag inte gjort på typ en vecka! Han har varit hemma idag, men imån ska han jobba igen. Han fick iallfall en dag att vila upp sig på. Han har mått hyfsat bra idag. Lite nackspärr har han bara. Hoppas verkligen inte jag eller Ellie får kräksjukan tillbaka bara. Peppar peppar! Nu vill vi vara friska! Natti Natti!


RSS 2.0