Brrr...

Brrr. Jag fryser nästan lite nu.. Har varit ute mycket idag, och är frusen fortfarande! :)

Sara, Petra & Hugo var precis här på lite fika. Mysigt! Nu har de åkt hem och Ellie sover lite och jag fixar lite här hemma...

Vi va ute i Ekornahult innan idag en sväng. Va ute och gick, men det var 10 minus så det var inte så skönt att vara ute. Fast solen sken. Det blåste så det stack i hela ansiktet! Vi plockade en gran till mig. Ja, du läste rätt, plockade! haha.. Me sekatör. En minigran som jag ska ha i köket. Lite tidigt att ta in en gran redan, men jag tycker det är mysigt! Ska bara ha en enkel ljusslinga i tror jag och sätta den i en vit stor kruka.








Morgonstund har guld i mund!

Nu har Ellie väckt mig tre morgonar i rad med siit prat. Annars brukar hon halvvakna och gnälla lite och krångla så jag får väcka henne. Men de senaste dagarna har hon vaknat och legat vaken en stund ooch pratat lite innan jag vaknat så jga vaknar av hennes mummel. Jättemysigt! :)


Igår på Ikea så köpte jag en stor korg til...

img_0221 (MMS)

Igår på Ikea så köpte jag en stor korg till alla Ellies leksaker. Så nu har jag koll på dem och de behöver inte ligga över hela golvet. Inte hela tiden iallafall! :)


Någon äter ost med macka!  Haha... :)

img_0214 (MMS)

Någon äter ost med macka!  Haha... :)


Vilopaus på Ikea.



Jag älskar Ikea! Kim också! Nästan mer än mig. Det är därför han blir så trött och måste vila på denna goa rosa mjuka mattan. En sån som jag vill ha på Ellies rum när hon får ett eget sen! :)

Kim & Ellie fixar disken.




Mitt lilla monster.

Spaghetti & köttfärssåsmonster!


Majsbågar.

Lite skeptisk i början innan hon visste vad det var. Men sen gick det bra! :)






Vilket ser godast ut!? Nu äter vi middag. ...

img_0201 (MMS)

Vilket ser godast ut!? Nu äter vi middag. Och sen ska Ellie få prova Junior Majsbågar. Undra vad hon tycker om de! :)


Hmmmm....Mmmm.


Ellie yrar lite innan läggdags! Min älskade hönapöona! <3

E.hult idag igen..

Efter stan åkte jag ut till Ekornahult och Kim åkte och plogade snö. De höll på med toaletten och fixade i Ehult. Mamma & Pappa. De har gjort nästan allt själva! (Allt utan el och avlopp) men allt med gips och fuktspärr och spackel och målning och kakling och golvläggning och fogning och panel och lister och så har pappa byggt en egen bastu! Så otroligt duktiga är de! Det är snart färdigt och det blir skitsnyggt!





Sen vilade jag och Ellie lite, vi åt middag, strömmen gick, vi körde hem Filippa till Vaggeryd och så kom Kim och kopplade in det sista som han inte gjorde igår och sen åkte vi hem.


Julia & Filippa målade och hade sig för fullt i mörkret med tända ljus!

Strömmen hade fortfarande inte kommit tillbaka vid niotoden när jag pratade med mamma och de hade bara 18 grader inne. ANnars brukar de ha typ 25. Brrr.. Kallt! Och pappa skulle sätta igång elverket, men det krånglade visst så jag vet inte hur det gick för dem. De skulle krypa ner i sängen och läsa, finns ju inte jättemycket att göra när det är alldeles svart överallt! Men det är vid sådana tillfällen man märker hur beroende av elektricitet man egentligen är!! Tur att man har växt upp på landet så man är lite van iallafall!

Det blev taccos framför Beck. Smaskens! Sen tog jag en lång härlig dusch medans Kim nattade Ellie och sen kröp jag ner i sängen med datorn och här sitter jag nu.. :) Ska strax sova! :)

Härliga Söndag igen..

Denna helgen har bara försvunnit känns det som!

Idag åt vi på McDOnalds (Big Tasty är ju tillbaka, så får passa på att äta den medans den är här!) och så var vi på Ekohallen en sväng. Ville åkt på julskyltningen i stan, men det var så jädrans kallt så jag orkade inte gå där..  Vi köpte en Brio Rattle Skallra till Ellie, såndär som fanns tom. när jag va liten! Och så köpte Kim en bobbycar till henne som hon ska få i julklapp. Det blev ingen rosa Hello Kitty. Och ingen klassisk röd. Heller ingen blå polis Bobby Car. Utan en svart tuff Fulda. Skitdyr va den (629:-) men den hade ju snygga däck iallafall! :) Och Ellie kommer va en sån tuffing sen när hon kan glida rumt på den! :)





Mammamammamammamamma!

Idag sa Ellie mamma. Två gånger! :) Hon förstod de nog inte själv, men det var vad som kom ur hennes mun! haha..

Hon har börjat den senaste veckan när hon är trött eller lite gnällig så säger hon mammamammamamamammaammmaa. Men idag så sa hon det bara två gånger. Alltså mamma. & sen kom det mamma en gång till. Och det lät precis som hon ropade på mig!

Haha.. tänk när hon kan göra det! När brukar barn börja säga mamma?! Hur gamla var era barn när de sa mamma första gången!?¨


Mammamammamammamamma!

Idag sa Ellie mamma. Två gånger! :) Hon förstod de nog inte själv, men det var vad som kom ur hennes mun! haha..

Hon har börjat den senaste veckan när hon är trött eller lite gnällig så säger hon mammamammamamamammaammmaa. Men idag så sa hon det bara två gånger. Alltså mamma. & sen kom det mamma en gång till. Och det lät precis som hon ropade på mig!

Haha.. tänk när hon kan göra det! När brukar barn börja säga mamma?! Hur gamla var era barn när de sa mamma första gången!?¨


Liten? Stor?

Ellie (som jag väldigt ofta kallar för Julia, haha) är nästan lika liten (eller stor kanske) som Julias docka.


Plocka ris i snöstorm?!

Inte något bra att göra! Men vill man verkligen ha granris och enris och pynta med så får man ju offra sig lite. Fast det är 11 minusgrader ute! Och det var åt mamma jag offrade mig lite! haha..








Loppisfynden från i Lördags..

I lördags var jag ju på loppis. Med Sara. Jag hittade några grejor. Fyra ljuslyktor i glas med jättefint överdrag i tyg, en julpingla och en ljuslykta till mamma. Sen köpte jag mest saker till Ellie. Några leksaker och bitgrejor och så några bodysar och byxor. Det går hitta jättefina bebiskläder som knappt är använda om man letar lite. Och så kostar alla plaggen oftast 5 eller 10 kr st. Det är ju som hittat. Då gör det inget om det är begagnat, ser ju ändå ut så efter någon tvätt ändå ju!


De här bitgrejorna fick Ellie.


Och boken som ligger bredvid & kläderna hon har på sig här.


Ansiktsboken var rolig att leka med!


Och detta var en rolig sak både att bita i..


..och hålla i!


Bodysar för 5kr st. Billigt, billigt! :)

Lite för tidigt kanske.. Men Kim blev helt...

img_0190 (MMS)

Lite för tidigt kanske.. Men Kim blev helt frälst. Han funderar på att köpa en till sig själv! :)


Godmorgon! Hur kan tvdosan vara så rolig? ...

img_0187 (MMS)

Godmorgon! Hur kan tvdosan vara så rolig? Är det bara för de små ser att vi använder den och de inte brukar få ha den?! Likadant med mobiltelefoner! Får skaffa en egen tvdosa och en egen mobiltelefon till Ellie snart.. Fast då är det väl inte lika roligt?!


Ellie sover som en ostbåge. Varje natt näs...

img_3038 (MMS)

Ellie sover som en ostbåge. Varje natt nästan. Det har hon gjort ända sedan hon var liten. På sidan med huvudet bakåtböjt så hela hon blir som en båge. En ostbåge! OstbågeEllie!! :) Nu har vi gått igenom en hel drös med huskataloger. Det finns ju så många fina hus! Svårt att välja.. Vi plockade iallafall ut tre favorithustillverkare. Och tre favorithus. De såg nästan likadana ut. Skitsnyggavfaktiskt! :) Och med väldigt bra planlösning! Vi ligger i sängen och ska snart sova. Jag är jättetrött! Ellie somnade i ganska bra tid idag och hyfsat smidigt ändå. Natten till idag gick bra också faktiskt. Hon åt vid 23, somnade 00, åt 04.30 och sen åt hon inte igen förrän 9-tiden när jag var på loppis och hon var hemma med Kim. Hoppas denna natten blir likadan. Skönt isåfall! Peppar peppar. :) fast det är Kim som får gå upp och mata inatt. Han somnade på soffan nere i tvrummet igår och jag lät honom ligga där så han skulle få sova ostört. Och lite för att jag och Ellie skulle få hela sängen för oss själva! Haha.. Det var skönt! Godnatt!


Ellie sov så gott i vagnen medans vi höll ...

img_0182 (MMS)

Ellie sov så gott i vagnen medans vi höll på. I 2,5 timmar sov hon! :)


Pyssel i Ekornahult! :) jag tycker det är ...

img_0181 (MMS)

Pyssel i Ekornahult! :) jag tycker det är skitkul att göra kransar! Riktigt avkopplande! Som tur var så hade vi redan varit ute i skogen och plockat några påsar med lingonris! För nu får de ju inte hitta något precis! :)


SMS-inlägg

img_0180 (MMS)


Min lilla polkagris! :) det blir bara kall...

img_0178 (MMS)

Min lilla polkagris! :) det blir bara kallare och kallare ute.. Nu är det -11 grader. Vi stannar i Ekornahult ett tag till. Ändrade planer för kvällen. Vi får tyvärr inga nattgäster idag. Anthon hade varit sjuk inatt och då är det inte värt de sover över för Ellies skull. Lilla Timsing hade blivit jätteledsen Han skulle ju sova över hos Ellie och spela ps3! Men han får sova över en annan dag. När som helst! Iallafall ska jag va lite backup ikväll ifall det är något för de skulle vaa själva hemma. Ska kanske leverera pizza till dem sen. :)


Trött tjej! Vi är i Ekornahult och ska ut ...

img_0179 (MMS)

Trött tjej! Vi är i Ekornahult och ska ut i kylan. -10 grader är det ute. Jag och mamma ska göra kransar. :)


O allt det i förra inlägget skrev jag på m...

O allt det i förra inlägget skrev jag på min iphone. Jättesnabbt. Inte dåligt va?! fast min vänsterhand har somnat nu.. Men det går undan. Mycket snabbare än med vanlig knapptelefon! Haha.. Trodde jag aldrig! Nattinatti!


Julbordet var jätte jättegott och mycket t...

img_9321 (MMS)

Julbordet var jätte jättegott och mycket trevligt. Blev lite förvånad först för det var så mycket folk, men det var hela förvaltningen som var med! Jag har ju inte varit med innan, så jag visste inte det. Trodde bara det skulle vara vi från kyrkogårdarna. Tvärtom var vi inte alls många från kyrkogårdarna utan det var mest nytt folk. Men det var tevligt det med! Jag kom dit precis vid 17 och va rädd att jag skulle få sitt jämte några jag inte alls kände för nästan alla hade satt sig redan, men det ordnade sig och jag fick riktigt bra platser! Det fanns hur mycket mat som helst att välja på! Tyvärr äter jag inte så mycket, utan mest det vanliga som man kan äta vilken dag som.. Ägg o rostbiff o älgkorv o köttkorv o gräddfil och så smakade jag lite på varmrökt lax från det kalla, sen potatis o prinskorv o köttbullar o revben från det varma. Typ. Julskinkan glmde jag först så det fick jag få och hämta på en egen tallrik. Hur f*n kan man glömma julskinkan!? På julbord?! Det är ju det och prinskorvarna son är det viktigaste! :) Efterrätten hoppade jag över för jag tycker inte om de så mycket. Det är ju mest godis och smakliga saker och massa sött ändå. Äter hellre lite mer mat! Haha.. Jag gjorde bort mig lite också. Till höger om mig satt en man som frågade om det var skönt att vara hemma och vara mammaledig och om jag längtade tillbaka till jobbet. Hur kan han vet det tänkte jag, men antog att han hört när vi pratat om det innan.. Jag svarade och vi pratade lite och sen frågade jag vart han jobbade någonstans. Då svarar han att han sitter på förvaltningen. På löneenheten. Och att han heter Magnus. Och då gick det upp ett ljus för mig och jag förstod att det var chefen för lönerna mm och att jag pratat med honom flera gånger och mailat mm med honom.. Lite pinsamt. Men inte så lätt att känna igen alla när vi är så många! De som sitter på kontoret träffar man ju inte så ofta, förutom de allra högsta cheferna.. Jaja.. Mitt i maten skulle vi få en överraskning. Och det blev det verkligen. In på scen kommer Jimmy Karlsson, en trollkarl från JKPG, och underhåller oss. Han var superduktig och verkligen kvällens höjdpunkt!! Efter kaffet äkta jag hem så jag var hemma kl. 21 igen. Kim och Ellie va i Taberg så jag passade på att lägga in all tvätt i skåpen och plocka i o ur diskmaskinen och stryka lite och plocka lite innan de kom hem. När de kom hem kollade vi på en film (13 snart 30), och sen nattade jag Ellie som inte somnade förrän tolv typ och nu ska jag strax natta mig själv också! Ska upp tidigt imån och åka på loppis och sen ut till Ehult och va där för Kim ska göra dt sista på nya toaletten. Sen ska jag på scouternas julmarknad i Taberg och så ska Anthon och Tim sova över här. Det blir en fullspäckad dag imån med. Fullt ös medvetslös! Haha.. Det blev ett långt inlägg. Kul om någon orkar läsa hela allafall! Isåfall får ni här längst ner en STOR KRAM och så önskar jag er en riktigt trevlig helg! Godnatt!!


Nu ska jag på årets första julbord! Med jo...

img_0173 (MMS)

Nu ska jag på årets första julbord! Med jobbet i stadsparken Mmmmmm vad gott de ska bli!! :)


Trååååååk..

Just precis:




Spaghetti & Köttfärssås.

Idag blev det spaghetti och köttfärssås till middag. Det är tredje dagen nu som Ellie äter det och det går hur bra som helst. Måste bara öva på att mata henne snabbare! Det går inte tillräckligt fort, så hon hinner börja gnälla mellan varje sked, fast jag gör mitt bästa. Till efterrätt idag blev det katrinplommon eftersom hon varit lite hård i magen de senaste dagarna. Fast inte så konstigt.. Hon äter ju mer och mer fast mat nu så det är ju en omställning för magen.

Det märks! Det är en omställning för oss också! Haha..






Tuff tjej idag! :)




"Skyltfönstret" Blev såhär fint. Skönt att...

img_0164 (MMS)

"Skyltfönstret" Blev såhär fint. Skönt att ha det färdigt! Det är ju faktiskt 1:a advent på söndag! :P


Krans med glans!

Första gången sen jag flyttade hemifrån för nästan 5 år sedan som jag hänger upp en krans. Har ju gjort kransar nästan varje år, men ingen till mig själv eftersom jag inte velat hänga den inne i trappuppgången.

Hade inte tänkt ha någon i år heller, men så kom jag på att vi har ju faktiskt en "verandadörr" ut mot framsidan. Och där fick den hänga kransen. Det blev jättefint! Lite jobbigt att hänga upp den bara, för det fanns inget att hänga i, men uppfinningsrik som man är så löste jag det iallafall.. Jag tog lite ståltråd och så band jag fast en bricka i och så ut genom brevinkastet (dörrarna är några slags gamla butiksdörrar så det finns ett brevinkast) och så band jag kransen där i för då kunde jag stänga brevinkastet också så det inte kommer in massa kall luft. Perfa blev det! :)




Myspys!

Efter babysimmet åkte jag & Ellie ut till Ekornahult för att hämta min lillasyster Julia när hon kom från skolan eftersom mamma inte var hemma. Vi stannade kvar och gjorde luch innan vi åkte hem till oss.

Hemma hos oss sen så plockade vi fram kartongerna med julpynt och adventsljusstakarna och så pyntade vi lite och gjorde fint. Det är ju så mysigt!

Sen målade vi lite och fikade och fixade med disken. När Kim kom hem vid 19.30 åkte vi in till stan och Jag & Julia handlade på Ica Maxi medans han och Ellie åkte och fixade nåfot jobb..

Julia hade skrivit inköpslista åt mig och hon läste och hade koll så vi fick med oss allt vi skulle handla och scannade alla varor. Hon skällde på mig några gånger för jag handlade saker som inte stod med på listan.. haha.







Sen hämtade Kim och Ellie oss och vi åkte hem och köpte pizza och åt och kollade på tv tills mamma kom och hämtade Julia.

Lxfällan såg vi på. Det var några från Jönköping som var med. Eller Habo kanske de va ifrån. Kul iallafall när man känner igen platserna på tv. Synd bara att de får hjälp med ekonomin! De hade hur många lån som helst och skulder på nästan 900 000. Hur fan hamnar man där? Tycker nästan de flesta som är med får skylla sig själva! Vuxna människor.. Usch!


Babysim.

Idag har vi varit på babysim. Det gick inget bra idag.. Det började med att det var skitlång kö på vägen dit. Först kunde jag inte förstå varför, men sen såg jag en skylt där det stod "Dreamahack" på och då gick det upp för mig att jag hört att det va nu till helgen. Gud så mycket bilar det var!

Men vi hann iallafall precis i tid!
Sen så skulle bebisarna dyka från kanten idag. Instruktören fick låna Ellie och skulle visa hur man skulle göra. Bara det att Ellie inte alls ville sitta ner utan spände sig som en pinne och försökte stå upp. Så när instruktören skulle hålla Ellie med en hand i hennes ena hand samtidigt som hon satt på kanten så gled ju hon ner i vattnet och hon typ tappade henne i vattnet och hon tog inte upp henne direkt utan hon var under vattnet länge. (Det var ju bara några sekunder, men det kändes hur länge som helst.) Det såg skitläskigt ut! Jag blev jätterädd! Och Ellie med! Hon började gråta och va inte alls glad efter det. Men jag provade en stund efter igen, och då gick det jättebra!

Sen gjorde vi de vanliga grejorna typ. Flyta lite på rygg och mage, sjöng och busade. Och hade det mysigt! :)



En lite förkyld Ellie innan badet.



Lilla marodören!

Igår när inte Ellie ville sova så gick Kim runt med henne här hemma och försökte få henne trött. När de gick i trappan grabbade Ellie tag i min blomma och ryckte bort ett långt blad. Hon tyckte det var jättekul! Som att hon förstod att hon inte fick göra så, att hon gjort något hon inte fick, och hon såg jättenöjd ut! :)

Lilla busEllie!



Bilder från Öppna FSK igår..


Ellie.


Lova, Signe & Johanna.


Signe.


Ellie som inte vill sova fast hon är trött...

Lyckopenningen.

Denna fina lyckopenningen i 18K guld fick Ellie av sin gudmödrar (moster Josefine & faster Sara) i doppresent. Jag hämtade den i början på veckan, för den har varit inlämnad på gravering. Visst blev det fint med hennes namn på?




Matt-tvätt!

Har ni sett någon tvätta en matta såhär förut? Nu har ni det iallafall... Eller är det bara jag som är lite efter? Jag har hört att det ska va bra att lägga mattan i snön, men inte lägga den där och sen springa runt på den och trampa som en galning?! :)






Våra kransar vi gjort idag. Den till vänst...

img_2548 (MMS)

Våra kransar vi gjort idag. Den till vänster är min! Så den kommer pryda vår ytterdörr! :) nu ska vi bara ta oss tid att göra några kransar att ge bort också. Det är ju några som brukar få en krans varje år, så nu får vi sätta lite fart!


Puh.. Äntligen sover Hönapönan. I bilbarns...

img_7255 (MMS)

Puh.. Äntligen sover Hönapönan. I bilbarnstolen! Hon har gnällt och gråtit och skrikit och hostat och snorat och vatit jättetäppt i näsan och gallskrikit så mycket så hon kräkts och varit helt otröstlig i typ 2,5 timmar. Och vägrat äta. Det va jättelängesen hon åt.. Vet inte om hon va övertrött (har inte sovit mycket idag) eller om det är att hon blivit förkyld eller vad det är. Det va precis som för några veckor sen när hon va på ung. samma humör. Till slut satte jag henne i bilbarnstolen och tänkte nästan åka ut och köra en sväng, men det räckte med att jag svingade den i luften en stund så somnade hon. Där fick jag dagens träning för armmusklerna! Haha.. Konstigt att ingenting hjälpte! Verkligen ingenting. Vi försökte med allt vi kunde komma på. Leka, äta, byta blöja, näsdroppar, sjunga, vagga, göra fula miner, busa ännu mer, mysa, gunga.. Men inget hjälpte. Hon somnade väl nu mest av utmattning. Hoppas hon är på bättre humör imån! Då ska vi ju babysimma! :) Dagen idag har varit helt fullspäckad! Öppna förskolan i morse, sen ut till mamma och ätit ( hann tom med två gånger!) och gjort kransar, sen till Pernilla och kollat på Greys från förra veckan och sen dagens Greys, och sen hem med en ledsen Ellie. Hon började redan där.. Så nu ska jag njuta av tystnaden en liten stund innan jag också somnar av utmattning! Godnatt


Hönapönan får sova hos oss inatt igen! Tyc...

img_0145 (MMS)

Hönapönan får sova hos oss inatt igen! Tycker det är otroligt mysigt att ligga tätt tätt och gosa! :) (ja, jag ska försöka sova nu..) Jävla iphone som håller mig vaken om kvällarna! Haha..


Har precis pratat med min syster i typ 30 ...

Har precis pratat med min syster i typ 30 min nu. Mycket trevligt! Vi träffas ju så sällan nu när hon bor i Tidaholm. Lite synd faktiskt. Det är ju inte så långt bort. Men hon jobbar mycket och så har de huset o fixa med o så och snart åker de till Thailand i 3 veckor. Fusk!! Får bli mer till våren och sommaren sen igen! Kröp ner i sängen jämte Ellie och Kim. Ellie låg vaken och kikade. Men nu har hon somnat om igen. Hon känns fortfarande lite varm, så hon har nog lite feber än, men i inte som i natten som var. Hoppas bara vi får sova någorlunda inatt! Vi va iväg en snabbis på A6 innan och fixade några ärenden, Sara var med också, annars har vi bara varit hemma. Sovit middag nerbäddade i sängen (vilket inte händer så ofta nu för tiden men det var skönt), bytt gardiner i sovrummet, bytt i Ellies säng och slängt ut mattan i sovrummet, kollat på Desperate och gjort varma mackor. Nu ligger jag och myser här i sängen och lyssnar på blåsten utanför. Det blåser och snöar så det tjuter emellanåt. Riktigt mysigt tycker jag! Jag har kommit in i de här med att skriva med iphonen. Tyckte det var jobbigt i början, men nu går det undan som bara den! Det går ju mycket fortare än med vanliga telefonen! Även om jag va jävligt snabb på den med! :) Godnatt gott folk! Puss


Evian babies!

Så jävla skön är den denna videon! :)


Hemma hos Caroline & Emma.

Igår efter BVC var vi hemma hos Caroline & Emma i föräldrargruppen. Vi var 6 mammor och 7 bebisar. Det bjöds på glögg och jättegod köttfärspaj med sallad och bröd och jättegoda bakelser till efterrätt. Vi stannade kvar ända till 16.30 så det blev verkligen en heldag! Supermysigt var det! :)


Kerstin som ser lite trött ut..


Signe.


Hanna.

Edith.


Markus & Ellie.


Tjejor på rad! :) Emma, Ellie & Edith som ser lite trött ut.. :)


:)

Ellie i sina nya kläder.


En lite gäspig Emma.

Det snöar fortfarande lite ute. Det är hel...

img_0140 (MMS)

Det snöar fortfarande lite ute. Det är helt vitt överallt. Mysigt! :) jag hade tänkt åka in till A6 en snabbis o fixa några grejor. Får se om jag orkar det.. Är typ helt slut. Ellie har gnällt och grtåtit och krånglat hela natten. Stackaren. Så jag har varit vaken typ hela natten. Sov nog en timme när jag la mig och typ en timme nu på morgonen. Annars har jag legat och kramat och tröstat och pussat på och ammat och gosat med lilla Elliepellie. Hon har varit jättevarm hela natten. Nu känns hon lite bättre,  så hoppas febern är borta. Ska se om hon vill busa lite nu.. :)


Det snöar fortfarande ute! Så plogbilarna ...

Det snöar fortfarande ute! Så plogbilarna lär nog ha att göra idag! Och folk får nog svårt att komma till jobbet. Ville egentligen bara markera att jag är uppe nu. Och Ellie är het som en kamin! :(


Lycka är det bästa som finns och det bästa...

img_0127 (MMS)

Lycka är det bästa som finns och det bästa är att jag är lycklig och så otroligt tacksam över min familj. Att vi är friska och har det bra och har så många fina vänner och familjemedlemmar. Jag är lycklig över att det är vinter och snö och man kan tända massa ljus och bara mysa. Lycklig för att jag får vara hemma med vår underbara lilla dotter och se henne växa och upptäcka världen och lära sig nya saker hela tiden. Lycklig för jag har ett jobb att komma tillbaka till när jag inte vill vara hemma längre. (Fast jag hade velat vara hemma jämt om det gått.. Haha) Lycklig för att vi ska till fjällen i Januari. Lycklig för att vi har en så mysig lägenhet, men också för att vi kanske har något större på gång. Lycklig för att jag kommer vara hemma med Ellie när det blir vår & t.o.m sommar. Lycklig för att det snart är 1:à advent och jag ska börja julpynta. Lycklig för att det snart är jul. Lycklig för att jag är jag. Lycklig för att livet är helt underbart just nu och just nu är det underbart att leva! Hihi.. Blödigt! Haha. Bättre att säga det en gång för mycket än inte alls. - Alla mina vänner (ni vet vilka ni är) och min familj, JAG ÄLSKAR ER!


BVC.

Var på BVC i förmiddags. Höll på att komma försent för jag och Ellie låg kvar i sängen och mös till 10.30!

Iallfall. Ellie är idag 5 månader och 6 dagar. Hon väger 7875 gram och är 66,3 cm lång.

Hon fick vaccin idag igen. En spruta i varje lår. Det var inte roligt alls för hon verkligen gallskrek och så rann det små tårar nerför hennes kinder. Som tur var så gick det över ganska fort! Men hon har varit lite smågnällig nu ikväll och hon kändes faktiskt väldigt varm, så hon kanske har lite feber också. Jag hör att hon smågnäller lite i sin säng nu också. Hoppas vi får sova någorlunda inatt iallafall. Bäst jag släcker ner och lägger  mig nu..

Natti natti gott folk!






LADIES NIGHT 2010!

Har ju glömt att berätta hur Ladies Night var. Det var hur kul som helst! Vi hade verkligen en superkväll! Showen va döbra! ALLA killarna var fantastiska. Snygga och riktigt underhållande! Ett minus va när typ 5000 tjejer behövde gå på toaletten samtidigt.. haha. Men det ordnade sig! :)

Sen var efterfesten på Karlssons lite sådär.. Jättemycket folk och nästan bara brudar. Artisterna va där, men de satt på våningen över och det var bara vissa som fick komma upp till dem tyvärr.. Karlssons är väl inte mitt favoritställe, så kunde likaväl hellre gått någon annanstans. Som tur var så hade jag ju himla trevligt sällskap (fast många åkte hem) och det var ju sällskapet som gjorde hela kvällen!!

Träffade på Måns Möller en snabbsnabb sväng på Karlssons och han knäppa ett kort på oss tillsammans iallafall. Till och med han var snygg i Fredags! :P










Alla bilderna finns nu på Facebook. Kolla på dem på denna länken:
http://www.facebook.com/album.php?aid=249108&id=715071465&l=0302ae7f5f


Dagens Nostalgibild 22/11.


Johnny (bror), Jag, Frida (kusin) & Sara (Kusin) på en äng en härlig sommardag! :)

Elliepellie rump-nakenfis!




Nero Design.

Sen var vi i Ekornahult och käkade middag. Mamma hade gjort min favorit. Kokt potatis, gräddig kantarellsås och fläskytterfilé. Det var så otroligt gott! Blev superdundermätt! :)

Sen sydde jag och mamma några julstrumpor och jag fick även två vita kuddfodral av mamma som jag piffade till lite. Härmade faktiskt henne med kuddfodralen, det var egentligen hennes idé, men skit samma om vi har likadant. Snyggt som attan blev det iaf!

Såhär bra blev julstrumporna.



(De här två ska jag ge bort imån..  Vet bara inte vem som ska få vilken, men det hinner jag bestämma tills dess..)

Och såhär fint blev det med kuddarna på min vitmålade kökssoffa i köket.






Passade även på att stryka och hänga upp nya gardiner hemma i köket/matsalen. Vita. Det har varit beiga innan. Har tänkt gör det tidigare för jag köpte båda när vi flyttade in för ca ett år sedan, men det har aldrig riktigt hunnits med. Nu tänkte jag att det passar med vita till Jul. Och så är vitt otroligt snyggt!

FÖRE:


EFTER:


Skillnad va?! :) Vilket tycker du är bäst?

Puss & Heeeeej

Skogsmullar!

Vi var ute och åkte fyrhjuling i skogen innan hela familjen Wallin/Nero. (Vi tre då alltså! haha) Tänkte att det skulle vara mysigt och fint väder och sådär. Mysigt var det! Men inget fint väder! Det började snöa och va kallt och blåsigt och blött och blaskigt. Men det var roligt. Och vi hade med oss varm oboy som vi drack jag & Kim.

Ellie åkte med på fyrhjulingen. Vi spände fast babyskyddet som är till bilen där bak på fyrhjulingen och så satt hon perfekt där! Fullt påklädd och övertäckt med regnskyddet som är till vagnen. Hon sov nästan hela vägen. Var vaken lite sista biten bara och då höll jag henne mellan oss. Hon gillade att åka fyrhjuling! Det måste vi göra fler gånger!




















Avokadomums.

Ellie åt avokado i förmiddags. Det tycker hon om! Och bra e de för de ska ju va nyttigt! :)

Kim matade henne för första gången och det gick jättebra. Det var nog roligare att äta när han matade för han busade så mycket samtidigt. Lekte flygplan med skeden och jag vet inte allt vad han gjorde.. De hade roligt ihop under matstunden iallafall! :)









Själva åt vi mackor med stekt ägg och bacon. Det var inte dumt det heller! :P


De två personerna jag älskar mest i hela v...

img_0118 (MMS)

De två personerna jag älskar mest i hela världen! <3


Myyyyspyyyys med Elliepellie!

img_0112 (MMS)

Myyyyspyyyys med Elliepellie!


Nu ska jag och Ellie ta ett långt härligt ...

img_0109 (MMS)

Nu ska jag och Ellie ta ett långt härligt bad!! :)


Idag har vi bara slappat och tagit det lug...

img_0106 (MMS)

Idag har vi bara slappat och tagit det lugnt och gjort minsta möjliga typ.. Vilat, kollat på film, busat med Ellie och ätit middag hos svärföräldrarna. Skönt att det bara är lördag idag och att helgen inte är slut än! :) kvällen blir lugn den med med LÖRDAGSMYS med min underbara familj!


Ohhhhh yyyyeeeeessssss!!!!!! :-*

img_0104 (MMS)

Ohhhhh yyyyeeeeessssss!!!!!! :-*


Nu är det dags för käk! :) LADIES NIGHT 20...

img_0102 (MMS)

Nu är det dags för käk! :) LADIES NIGHT 2010!!!!! :)


Ellie ville inte alls äta puré idag. Typis...

img_0101 (MMS)

Ellie ville inte alls äta puré idag. Typiskt. Det var nya smaker och det gillade hon inte alls.. Hon har börjat slåss! Hon slår med handen hela tiden. I allt som kommer ivägen och på mig och i luften. Särskilt med högerhanden. Det är det nya nu. Hela tiden!


Min lilla fisalisa! :)

img_0097 (MMS)

Min lilla fisalisa! :)


Nu åker vi till Pilutta. Ska äta, sminka o...

img_0096 (MMS)

Nu åker vi till Pilutta. Ska äta, sminka oss, klä på oss och tagga inför ikväll. Jag och Pilutta då förstås, inte Ellie! Haha.. Sen vid 15 lämnar jag Ellie till sin farmor tills Kim slutar jobba. Vid 15.30 ska vi va på Sofies salong för styling av håret. Runt 16 blir de Förfest hos Tesan och vid 17.30-18 ska vi va uppe på ellis. Det blir en lång kväll och allt går i ett. Men de gillar vi! Planering planering! Det är a & o. :-*


Faaan! Det blöder fortfarande på benet! To...

Faaan! Det blöder fortfarande på benet! Tog av plåstret nu, och då började det rinna igen.. Hur lyckas jag!? Jag som rakade benen igår för att jag ska ha strumpbyxor på mig ikväll! Hur ska de gå till?? Kan ju inte ha plåster under. Hur får jag det att sluta blöda? Jag hade visst skärt av en stor skinnbit, typ som en tiokrona. Och jag skär mig ALDRIG annars! Jävla Ullaredsrakhyvel! Aaarrrgggghhhh!!


Jag skärde mig (det heter faktiskt skar tä...

img_0093 (MMS)

Jag skärde mig (det heter faktiskt skar tänker du säkert ni, men de skiter jag i) när jag rakade benen innan. Skulle inviga min nya rakhyvel, men den var inte särskilt bra. :( som ni ser. Haha. Nu är jag trött! Har redan somnat till lite så detta anser tog typ hur lång rid som helst. Näe, nu ger jag upp!!€'


Det blev ett barnplåster på såret. Hann in...

img_0095 (MMS)

Det blev ett barnplåster på såret. Hann inte hämta något annat för då hade jag väl fått blodspår i hela köket.. :)


Sminkväskan blev iallafall fin. Men full! ...

img_0084 (MMS)

Sminkväskan blev iallafall fin. Men full! Får nog plocka över det jag använder mest till en liten väska iallafall. Det är ju inte så mycket.. Underlagsmousse, ögonbrynspenna, rouge och mascara typ. Ibland solpuder, ögonskugga och eyeliner.


Jag sorterade ur mina sminkväsor innan och...

img_0091 (MMS)

Jag sorterade ur mina sminkväsor innan och rengjorde allt smink och slängde massa och la ihop allt bra till en väska. Provade även det sminket som jag var osäker på om det var något att ha. Det resulterade i att jag blev såhär fint sminkad! Haha..


Har precis kollat på Pensionärsjävlar i ip...

Har precis kollat på Pensionärsjävlar i iphonen på kanal5play. Så jävla bra! :) och så himla smidigt att kolla i telefonen! Stort plus till det! Har alltid velat kolla på tv i mobilen (när jag nu har tid med de). Go iphone, Go iphone! :) haha..


Har precis matat Ellie en andra gång och n...

img_0071 (MMS)

Har precis matat Ellie en andra gång och nu somnade hon om igen. Eller en fjärde fång egentligen för jag har ammat två gånger också.. Hon har vaknat mycket inatt och velat tutta och då har det absolut inte dugit med nappen! Det som står på schemat idag är: Babysim, lunch med Sara & Pilutta, kanske hälsa på Tesan och så ska jag fixa lite med en dator ikväll. Sen får vi se vad som händer mer! Trevlig Torsdag allesammans! :-*


SMS-inlägg

img_2254 (MMS)


Kim trodde jag köpt en röd kockmössa till ...

img_0067 (MMS)

Kim trodde jag köpt en röd kockmössa till honom innan när jag kom hem från Maxi.. Men det var det ju inte alls! Utan en brödkorg som passar fint nu till jul!  :)


Makeover!

Jag har gjort en makeover på min iphone! Fick hem mitt paket från elgiganten idag med ett nytt rött jättefint skydd till baksidan och spegelskydd till framsidan! DEn blev så fin så!

Kim är jätteavundsjuk på mig för att jag köpt en iphone. Fast det säger han inte. han vågar nog inte, för han var jätte emot att jag skulle köpa en. Men han vill nog gärna också ha en! HAHA.. :)






Shopping!

När Kim kom hem från jobbet vid 17.30 begav jag mig in till stan för att hitta nåt att ha på mig på Fredag för då är det ju ---> LADIES NIGHT!! Som jag har längtat! Vi bestämde ju det redan i typ MArs nångång. DEt ska bli såååå roligt!

Jag stressade runt i stan eftersom jag trodde de stängde vid 18, men det var ju öppet ända till 19. Efter stan åkte jag upp till a6 och fortsatte shoppa lite där me.. Men jag hittade iallafall något som jag trivdes i! Skönt! Hoppas det blir bra nu!

Shoppade några saker till lilla Elliepellie också! Hon börjar ju växa ur sina kläder nu och har snart växt ur allt som hon fick i present när hon föddes iallafall så nu får vi fylla på lagret lite själva! Haha.. :)

Efter a6 åkte jag till Ica Maxi och handlade mat, sedan till Evergreen och hämtade mat och så till OK/Q8 och tankade och sen äntligen kunde jag åka hem. Nu är jag helt slut! Måste bara plocka in all maten i kylen för Kim har bara packat upp det på bänken eftersom "jag gör det bättre än han". Sen kan jag slänga mig i sängen. Jag kommer nog somna som en stock! Om jag inte ligger och pillar på min iphone halva natten.. haha..


Här är några av Ellies nya kläder från LINDEX:




5 månader!

Idag fyller min lilla skrutta 5 månader. Hon börjar bli stor tjej nu! :)

Vi firade det idag med att äta torsk. Och potatis/palsternacka, haricot verts & fisksås. Hemmalagat såklart. Hon har ätit smakportioner nu i exakt en månad. Jag började ge henne när hon fyllde 4 månader. Så idag var det dags för fisk!

Tror ni hon tyckte om det? Hon älskade det! Inga problem alls! :) Och hon var på strålande humör hela middagen.





Såhär glad var Ellie innan maten:




Under maten:






Och såhär glad var hon efter maten:




Öppna FSK.

Vi var nere på öppna förskolan i morses. Vi kom lite senare för Ellie ville inte vakna. Försökte väcka henne 8.30 men det var helt omöjligt! Jag fick byta blöja och klä på henne både vanliga kläder och ytterkläder när hon fortfarande sov! :) Hon vaknade inte förräns i bilen när vi nästan var framme vd 9.30...

Tyvärr va ingen av de andra mammorna från mammagruppen där nere idag.. Men det gjorde inte så mycket. Det var massa andra trevliga mammor och gosiga barn att prata & busa med!











Bebisen som ligger jämte Ellie här är 2 månader. Så liten och så söt! Jag kan knappt inte komma ihåg att Ellie va så liten. Alltså SÅ LITEN! Det är konstigt hur fort man glömmer. Att tiden går fort eller! Kommer ihåg att många sa det när hon va nyfödd att de inte kom ihåg att deras bebisar va så små o då sa jag att det kanske jag inte heller gör om några månader. Och det gör jag knappt!


Busan!


Näe! Nu såg jag ett till! Fyra hus på samm...

Näe! Nu såg jag ett till! Fyra hus på samma gata. Det har jag aldrig tänkt på innan. Kanske byggde samtidigt!? :)


Förresten, rosa är nog en poppis färg här....

img_9756 (MMS)

Förresten, rosa är nog en poppis färg här.. Det ligger tre rosa hus på samma gata. :) jag fattar inte hur man kan vilja måla ett hus rosa?! Det ser ju ut som en stor bakelse ju. Komma hem och bli sugen på godsaker varje dag när man ser sitt hus kan ju inte vara så roligt! :) haha..


Ellie och jag är ute på långpromenad. Så s...

img_0066 (MMS)

Ellie och jag är ute på långpromenad. Så skönt! Det var ett tag sedan nu! Hon har bara sovit 30 minuter idag så jag hoppas hon vill sova lite nu. Hon har börjat sova jättelite varannan dag och jättemycket den andra dagen. Det luktar stekt fläsk här där vi går nu. Mmm. Nu blev jag jättehungrig! Kom på att jag bara ätit en fralla idag.. Måste hem och äta! :)


Viga Elliepellie.

Det är jättekul att ta tag i fötterna. Och dra av strumporna! :) Samtidigt som man leker med datormusen! :)












Dagens Nostalgibild 17/11.


Min käre far Ulf Sjöö någon gång för ganska många år sedan. Han ser ut att vara på Partyhumör iallafall! :)

Dagens Nostalgibild 16/11.


Tycker denna bilden är så fin på något vis på min storebror Johnny när han var nyfödd. Han föddes ganska många veckor för tidigt och fick ligga i kuvös väldigt länge. Men han är så fin på detta kortet. Liten & ömtålig & underbar!

Nakenfis-Ellie.

Gud vad skönt det måste vara att vara naken! Och slippa den där jobbiga blöjan som är där hela tiden. Bara vara fri och kunna ta tag bättre i fötterna och närapå stoppa dem i munnen! :)

Vet när vi va små. Fast då kanske vi hade slutat med blöja iofs, men vi var alltid nakna. Jämt sprang vi runt nakna! Och det var superskönt! :)


Mitt lilla grötmonster! :)

img_0042 (MMS)

Mitt lilla grötmonster! :)


Mamma&Barn-träff.

Igår vid 14.30 hann vi även med en mamma&barn-träff hemma hos en av mammorna i föräldrarguppen. Hon bodde jättefint och hela huset var inrett precis så som jag vill att mitt hus ska se ut. Stilen var helt underbar! Det var ungefär som att gå in i ett hus fyllt av alla mina tankar & ideér!! :)

Det var roligt att träffa alla barnen och mammorna igen. Tiden går ju så fort och barnen växer så mycket hela tiden och utvecklas så mycket också hela tiden!

Hon bjöd på frallor & kaffe och ananaspaj med vaniljglass till efterrätt. Det var supersmaskigt och passade perfekt, eftersom jag glömt bort att äta något hemma på dagen..

Det var lite pinsamt att jag inte hade med mig någon liten gåva, eftersom alla andra hade det till "värdinnan", men jag hade faktiskt inte en tanke på det.. Jag som alltid brukar ha med mig någon gåva när man är bortbjuden.. Får komma ihåg det nästa gång, fast då ska vi ju kanske ses hos en av de andra mammorna.. Men men. Det löser sig nog.. Läser du detta Bea så var jag lite stressad igår och ber om ursäkt för det.. :P

Vi var tvugna att åka redan efter 1,5 timme eftersom jag skulle åka och sälja bilen i Skövde och var tvungen att lämna Ellie hos mamma först (Åt helt fel håll). Synd, för det var väldigt trevligt! Men får ta igen det nästa gång! Då stannar jag till sist, även kanske långt efter att all andra gått hem.. Haha. Skojar bara..


Ellie & den enda killen i gruppen Markus. Och nere i vänstra hörnet syns hunden Shadow!


Ellie & Markus.


Värdinnan Beatrice & lilla Kerstin.


Kerstin.


Den ena av tvillingtjejerna, Hanna. Svårt att få en bra bild för hon ville inte riktigt vara still.. :)


Och så lite bus på golvet.  :)



Och så bråk om boken som va så populär! :)



Jag har gjort oordning massa paket med mam...

img_0039 (MMS)

Jag har gjort oordning massa paket med mammakläder som jag sålt på Tradera. Måste åka och köpa frimärken så jag kan slänga på dem på lådan ikväll! Har ett paket från Ellos att hämta på Konsum i Norrahammar också, så får väl ta det samtidigt. :))


Helgen som va.

Eftersom jag var så dålig på att blogga i helgen kommer här några bilder från helgen istället! :)

FREDAG:




Lilla My.


Pernilla & My.

Pernilla, Tim, Jennifer & My var här och hälsade på en sväng och fikade lite. Tim var så söt och ville jättegärna ha ett kort på Ellie som jag satt upp på väggen, så jag skrev ut det till honom. Och så tog vi lite andra kort på honom & Ellie och på Jennifer & My och på alla 4 barnen.. Fina blev de!


Ellie & Tim.


Undra vad de tänker?!


Ellie & Jennifer.


My & Jennifer.


My, Jennifer, Ellie & Tim.

Sen var vi och hämtade vår nya bil och åt pizza & cheesecake hos svärföräldrarna. Och så provkörde vi bilen typ hela kvällen! Vi åkte runt och kollade på massa hus. Jättemysigt! :)


Nya V70:n.


Lyx. :)

LÖRDAG:

Jag va ute hos mamma i Ekornahult, Kim jobbade. Sen på kvällen va vi hos Nicklas och Isabelle och Nova på middag. Nicklas har fyllt år så vi firade honom lite. Det var supertrevligt, men Ellie ville inte sova så vi åkte hem runt 12..


Nova, Isabelle & Ellie.


Nova, Isabelle & Ellie.

SÖNDAG:

Vi mös hemma och sen åkte Kim till Verkstan och jag & Ellie fixade lite hemma. Sen ut till Ehult och tvättade och gjorde iordning min Mégane och så var det fars-dag-middag i Ehult.


Syns dåligt på bilden, men perkeringen var ganska full när alla var hemma! 8 bilar stod det där! :)
Fars-dag-middag. Vi åt grillad kyckling, grillade revben, sallad, vitlökssås, potatissallad & vitlöksbröd.


Efterrätten var inte dum den heller!


Ellie med sin morfar.


Ellie och hennes morfar.

Nu: Myyyys med Ellie! :)  Sara åkte precis...

img_0038 (MMS)

Nu: Myyyys med Ellie! :)  Sara åkte precis hem. Hon har varit här och vi har ätit taccos, myst och tjötat skit! Haha.. :)


Yes! Jag sålde bilen! ;) skönt. Ni kan jag...

Yes! Jag sålde bilen! ;) skönt. Ni kan jag åka och shoppa! Haha.. Förresten, en dålig sak har jag kommit på med iphonen. Det går inte smsa när man kör bil. Det var så himla smidigt innan, för jag kunde skriva utan att titta på telefonen. Det går inte nu. Fast bra på ett sätt också för man ska ju inte pilla på telefonen när man kör bil!


Nu är jag påväg till Skövde. Ska förhoppni...

Nu är jag påväg till Skövde. Ska förhoppningsvis sälja min bil idag. Skönt isåfall, men också lite sorgligt för jag tycker ju om min lilla pärla så mycket! Men vi har avskedsparty nu med musik på högsta volym.. :)


Jag har varit lite dålig på att blogga i h...

img_7774 (MMS)

Jag har varit lite dålig på att blogga i helgen, men det blir ju så ibland.. Jag har iallafall fått min iphone nu. Den funkar skitbra. Lite dålig täckning hemma bara, men jag är ju van. Fast det är sämre än med förra telefonen. Iallafall är det en häftig "leksak"! ;) Jag har färgat håret nu på morgonen och sen har Ellie badat. Hon badade så länge så tårna såg ut som små russin.. :)


Nu blir de fars dag middag hemma i Ekornah...

img_0007 (MMS)

Nu blir de fars dag middag hemma i Ekornahult!


Kim och Ellie snarkar ikapp. Ganska roligt...

dsc04621 (MMS)

Kim och Ellie snarkar ikapp. Ganska roligt att lyssna på faktiskt, för de snarkar verkligen varannan gång! Högt också!:) Nu ska jag också krypa ner och mysa och snarka lite! Godnatt!


Godmorgon! Ellie och Kim kollar på tv och ...

dsc04616 (MMS)

Godmorgon! Ellie och Kim kollar på tv och jag ska hoppa in i duschen. Sen ska Kim åka iväg och jobba och fixa massa grejor så vi får se vad denna lördagen bjuder på!:) jag ska iallafall hämta min iphone! :-D


Fina Elliepellie nakenfis! (Nästan) <3

dsc04614 (MMS)

Fina Elliepellie nakenfis! (Nästan) <3


Yes! Äntligen har min iphone kommit! Tyvär...

dsc04610 (MMS)

Yes! Äntligen har min iphone kommit! Tyvärr kan jag inte hämta den idag för konsum stänger kl. 20. Jag har sprungit och kollat postlådan hela dagen idag, men den har varit tom.. Så jag trodde inte den skulle komma. Men jag tittade nu och då låg avin där. Men varför i helvete komme posten så sent för? Den brukar åkt komma runt 15! Ja, ja. Får hämta ut den imån! :-D


Cheesecake.



Jag har precis tjoffat in denna fina Cheesecaken i frysen (Det var precis att den fick plats, fick flytta om lite först bara).

Kanske blir de någon lycklig som får smaka på den ikväll.. :) Jag tycker inte om det, men Kim har tjatat länge nu att han vill ha cheesecake så det är för hans skull jag gjorde den! :)


Här är receptet om nån blir sugen!


Cheesecake

En mycket god frusen cheesecake som är som en glasstårta, enkel att göra och kan förberedas månader i förväg om man så vill.
Timglas Tid: 30 min + 5 timmar i frysen
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

 

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

 

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

 

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

 

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

 

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

 

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

 

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Alternativt kan man droppa i citronarom och hälla i lite citronsaft.

 

Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

 

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.



Matdags.





Efter att jag klätt på henne fick hon vara såhär fin i typ 30 min. Sen var det dags att bajsa! Och då blev hela bodyn förstörd för det hade smetats ut på hela ryggen. Mysigt va?! Ehh. Nej!

Men vi hann iallafall med att prova den nya maten idag i de fina kläderna! (Varför tog jag inte på henne dem efter maten?!) :) Det blev potatis/palsternacka med sås och ärtor.

Tyvärr har Ellie kommit på hur man blåser luft utåt, och det var jätteroligt att prova samtidigt som hon hade mat i munnen! Tyckte hon då alltså! Inte jag! :) Men lite gick ner. Vet inte om ärtorna var särskilt populära idag, men vi försöker igen imån!

Roligast var iallafall när hon fick hålla i skeden själv. Hon fick ett sånt jäkla bra hårt grepp i skeden så hon snodde den av  mig och jag fick knappt loss den igen.. :)







Har köpt nya haklappar till henne som borde komma på posten vilken dag som helst nu! Från Babybjörn. Såna där i plast som samlar upp det hon spiller. Då kan hon klabba massa och det är bara att skölja av. Ett måste ju! 

Purékok!

Igår gjorde jag storkok på massa puréer till Ellie som jag har fyst in i småportioner nu. Önskar bara jag hade en större frys, för vilken plats det tar! Men får rensa lite av vår mat.. tänkte frosta ur översta facket (det är bara där det blir is) snart nu också när det är minusgrader ute. Då går det ju ställa ut all maten i snön. :)

Det tar lite tid, men det är inte så komplicerat. Det som var mest jobbigt var bönorna & ärtorna för det blev ju massa skal i purén så det fick jag pressa i en sil.


Det är himla roligt att laga mat! Och så blir det billigt! Och nyttigt! Och gott faktiskt! (Ja, jag har smakat!)

Och så finns det inte jättemycket att välja på om man ska köpa. Nu kan hon prova alla smaker var för sig också och så tar man bara en "bit" av varje och tinar så blir det en komplett måltid med kött/fisk/fågel, rotfrukt, grönsak och sås. :)

Köttet och fisken ska vi inte börja med riktigt än, men det är ju bra att ha om någon vecka när det är dags att prova!


Här kokar jag fisk och kött. Buljongen som blev av koket använde jag till sås!


Fiskportioner färdiga för frysen.


Fisksås med smak av persilja.


Köttet redo för frysen.


Sås till köttet som är kryddad med dragon.


Potatis och palsternacka.


Barnrotmos. Potatis och kålrot.


Ärtor.


Bönor.

Sen när de frusit tog jag ur dem ur formarna och la dem i olika plastburkar!


Fisken & Fisksåsen.


Ärtorna.


Bönorna.


Rotmoset, Potatis/Palsternacka, Köttsåsen & Köttet.




Dagens Nostalgibild 12/11.


Fyra generationer av karlar. Min bror Johnny, Pappa Ulf, Farfar Hasse & Farfars Far Martin.

Ellies nya favoritleksak är ett av mina ar...

dsc04607 (MMS)

Ellies nya favoritleksak är ett av mina armband. Hon tycker det är jätteroligt att bita och suga på och lätt att hålla! :)


Fredagsfrulle! :)

dsc04603 (MMS)

Fredagsfrulle! :)


Nytt i garderoben.










Stan & A6.

Vid 16-tiden kom Christel hit och så kom Petra & Hugo och hämtade upp oss för en liten shoppingtur på stan & a6. Jag hade tänkt köpa en klänning till Ladies Night på Gina, men den var inte så fin på så de bidde ingen klänning.

Förresten vad de har gjort om inne i stan! Har inte varit där på ett tag nu.. Massa ffärer som flyttat och nya som öppnat och det har byggts om och byggts till och ändrats om som bara den. Men mysigt på samma gång. Det finns ju massa affärer som man inte har en aning om vad det är för några. Får nog ta en ordentlig sväng på stan snart och gå i massa mysiga nya butiker..

Vi åkte upp en sväng till a6 också. Ellie var så duktig och satt hela tiden i sin vagn och lekte och tjötade och tittade på allt och alla. Så skönt att hon underhåller sig själv lite ibland.. :) Så kunde jag gå ifred och kika.








Babysimmet.

Babysimmet idag var lika roligt som vanligt! Vi började med att dyka. 3 gånger skulle vi göra, fast vi gjorde 4.. :P
Sen körde vi några styrkeövningar där Ellie skulle hänga i våra tummar och hålla fast sig helt själv och så övade vi på att balansera och då skulle vi hålla Ellies båda fötter i en hand under vattnet och så skulle hon stå och balansera. Det var roligt och Ellie var så duktig!

Det var smidigt när Kim var med och det gick väldans fort att bli färdig idag. Vi bytte om på relaxen. Första gången jag gör det, men det kändes trångt och tråkigt och nästa gång ska jag byta om i damernas om jag är själv.

Första gången när vi kom och skulle babysimma frågade hon i kassan: -Vart byter du om? Ehh, tänkte jag. Ser hon inte att jag är tjej? :-Damernas. Eller var skulle jag annars byta om?! (Tänkte att hon kanske trodde jag va kille eller nåt..) Men då berättade hon att man kan byta om på relaxen, men att det är blandat både tjejer och killar där. Iofs så gör det ju inget för man går in i bås och byter om, men jobbigt när jag är själv och ganska onödigt då. Damernas funkar perfa för mig!

Dagens Nostalgibild 11/11.


Jag, Josefine & Johnny i badet. Tror att det kan vara raklödder som vi har på huvudet.. Ser inte ut riktigt som skum.. :)

Hur kan vi göra åt så mycket tvätt? Ellie ...

dsc04591 (MMS)

Hur kan vi göra åt så mycket tvätt? Ellie är värst! Haha. :) Minst i familjen och smutsigast i familjen. :) Och växer så det knakar gör hon. Nu måste jag sortera bort mycket av strl 62 i hennes garderob och börja använda 68 i stället.


Bananvägran.

Idag hos Pernilla testade jag att ge Ellie banan. Men det var ingen hit! Hon ville verkligen inte ha det! Det åkte ut igen och hon knep ihop läpparna och grinade illa. Första gången det händer!

Annars har hon ätit allt som jag gett henne. Men banan som är så gott och smidigt att ha med sig och smidigt att äta. Det gick inte! Typiskt.. Får prova igen imån kanske eller om några dagar..


Bästa köpet!

Beställde dessa dregelscarfs till Ellie från en säljare på Tradera. De är helt nya och finns i alla möjliga färger. Tyckte om dessa färgerna för hon har mest bara rosa och en o annan vit..

Va lite skeptisk först om de verkligen skulle vara bra, men de är verkligen toppen! Jätttebra! Jag är helnöjd! Det syns inte när hon dreglar och de blir knappt blöta och de är mjuka o sköna och snygga! Kanoners! :)

Och så var de billiga med! 120 kr + frakt 12 kr!


Vi har precis varit hos pernilla och ätit ...

dsc04599 (MMS)

Vi har precis varit hos pernilla och ätit frukost med henne och niclas och sara. Kycklingbaguette från laudons kök blev det och det var jättesmaskigt! :) Nu är vi påväg till rosenlund och ska babysimma. Kim ska vara med idag också för första gången så det blir extra roligt idag! Ellie somnade precis, bra fö då kanske hon inte är så trött idag! :)


Gud vad hon växer! :)

dsc04595 (MMS)

Gud vad hon växer! :)


Vilda Elliepellie!

Ellie börjar bli riktigt duktig i fischer price "gymet" hon fick! Nu har hon kommit på hur man gungar i sidled iallafall! Tänk sen när vi ska börja med gåstol. Då blir det farligt! :P :)


Vad var det?

Hörde ett jättekonstigt susande ljud nu när jag sitter här i köket och skriver. Det kommer med jämna mellanrum och varar bara några sekunder.. Funderade länge och lyssnade och undrade vad det kan vara..

Sen kom jag på det! Det är Kim som snarkar i sovrummet! Haha.. :)

Pizza & Äppelpaj.

Efter Ekornahult åkte jag, Ellie, Mamma & Julia hem till oss och så åt vi pizza. Sen stannade Julia kvar hos oss medans mamma handlade.

Vi busade lite med Ellie, målade, Julia hjälpte mig plocka ur diskmaskinen och så bakade vi en god äppelpaj som vi åt när mamma kom tillbaka för att hämta Julia.






(Notera att även forman är ett äpple.. + i kanten! (: )


Använde den här fiffiga grejen till äpplena. Funkade jättebra! Fast jag fick dela dem lite mer, men den hjälpte till en bit på vägen! :)

Blåbär & Jordgubb.

Idag fick Ellie smaka på blåbär och jordgubbar. Det var inte jättepopulärt, kanske för att hon var väldigt hungrig. DEt var roligt att se på henne när hon åt iallafall.. Hon var blå & röd runt hela munnen! :)

Jag hade glömt ta med mig haklapp ut till Ekornahult, så vi fick ta en handduk som haklapp. Tur var väl de för annars hade hon blivit ännu klabbigare än hon blev!














Öppna Förskolan.

Några bilder från dagens Öppna Förskola. :)


Hmm. Undra vad hon tänker här..


Kanske lite blyg för Markus som ligger bredvid?


Nu fick hon lite tjejsällskap. Ellie pratar på som bara den med Kerstin & Signe..


Spännande att titta på varandra. :)


Ser nästan ut som Ellie är arg här, men hon pratar på för fullt.. :)


Det var så jobbigt att prata med de andra bebisarna så Ellie somnade. Och det gjorde nästan alla de andra me. Roligt att alla skulle sova samtidigt. :)

Dagens Nostalgibild 10/11.


En liten glad Josefine & Pernilla som har plockat prästkragar! :)

Min lilla tjej är nästan alltid glad! Det ...

dsc04562 (MMS)

Min lilla tjej är nästan alltid glad! Det är så mysigt! :) Det första hon gör på morgonen när hon öppnar ögonen är att le mot mig. Då smälter jag nästan. Det spelar ingen roll hur trött jag är eller hur mycket jag försökt få henne att somna om. Jag kan inte låta bli att le Samma sak varje morgon. :) Och när man busar med henne så skrattar hon högt. Det är ännu mysigare! Och så har hon börjat bli kittlig på låren och halsen. :) Förresten stavas det så? Kittlig? Eller kicklig? Nä, det lät nog fel.. Haha. Vilka problem. Kittlig måste de va. :)


Idag fick vi ta den varma overallen, det ä...

dsc04584 (MMS)

Idag fick vi ta den varma overallen, det är kallt ute. Den är lite stor än, men det växer hon nog snart i. :) Händerna syns inte ens, men det är bara för hon sov när jag klädde på henne, så hon sträcker inte ut armarna ordentligt, så så stor är den inte. Vi har precis varit på öppna förskolan. Det var jätteroligt och väldigt trevligt! Roligt när de flesta i mammagruppen är där och våra barn är lika gamla och det händer liknande saker hos alla. Mycket att prata om. Mest bebissnack. :) Kul att lära känna de andra mammorna lite mer också! De verkar väldigt trevliga allihopa. Nu ska vi fika lite ute hos mamma i Ekornahult! Hej Svejs!


Nu får vi gå upp till storlek 4 på Ellies ...

dsc04583 (MMS)

Nu får vi gå upp till storlek 4 på Ellies blöjor. 7-14 kg. Hon måste väga närmare 8 kg nu. För 3 veckor sen på bvc vägde hon ca 7,3 kg. Jag märker att 3:ans blöjor sitter åt på låren. Och så är de överfulla på morgonen. Får se om de här funkar lite bättre. Det är första gången vi provar inatt. Fast visst barnet på bilden väldigt stort ut?! Men dehär är till 14 kg iofs. Det tar nog lång tid innan Ellie väger så mycket. Innan har det ju vara varit typ 3 kg intervaller. Nu är det helt plötsligt 7 kg Men vi får se, vi får se,. :)


För ett tag sen på ikea var jag, mamma och...

dsc04581 (MMS)

För ett tag sen på ikea var jag, mamma och Jossan med i en tävling där man kunde vinna 10 000 kr till sitt kök. En slags tipspromenad där man skulle hitta bakverk i vitvarorna på köksavdelningen och svara på frågor. Idag ringde en tjej till mig och sa att jag hade vunnit. Fast en bakbok. Först när hon sa att hon ringde angående den tävlingen trodde jag för en sekund att jag möjligtvis kanske otroligt nog hade vunnit tävlingen.. Men inte. Fast jag blev glad ändå. Det är ju alltid roligt att vinna något! Hon frågade om Anne-Lis och Josefine var släktingar och så sa hon att de också fick varsin bok. Så innan när jag var på ikea passade jag på att hämta dem. De var stora och rosa och jättesöta! Nästan så man skulle ha ett såntdär kokboksställ och låta den ligga framme! :)


Dagens Nostalgibild 9/11.

Min älskade farfar i sin ungdom! <3


Jag gav mig ut i snöstormen innan iallafal...

dsc04578 (MMS)

Jag gav mig ut i snöstormen innan iallafall. Kim och Ellie följde med. Var tvungen att handla lite saker på ikea och ica maxi så jag kan göra storkok med puréer till Ellie. Nyttigt och billigt. :) och så kan jag göra olika grönsakspuréer och bärpuréer och snart kött, fisk och kyckling puréer för det finns inte att köpa. Då kan hon pröva alla smakerna ordentligt var för sig. Jag handlade sil, press, iskubsplattor, och plastburkar på ikea och massa färska råvaror på maxi så imån har jag fullt upp! Efter öppna förskolan om jag lyckas väcka Ellie i tid. Det börjar redan vid nio och då brukar min älskling fortfarande sova.. :)


Nu ska jag och Ellie laga mat. Till henne....

dsc04577 (MMS)

Nu ska jag och Ellie laga mat. Till henne. :) det blir potatis/palsternacka puré och broccolipuré. Smaskigt! :)


Vi stannar nog hemma idag.. :) kanske går ...

dsc04560 (MMS)

Vi stannar nog hemma idag.. :) kanske går en sväng med vagnen sen, det är ju lite mysigt i snön. Med mössa och tjock jacka och halsduk och vantar. :)


En lite bättre bild på snön utanför.. Och ...

dsc04559 (MMS)

En lite bättre bild på snön utanför.. Och det snöar förfarande!


Min inte så smarta sambo var hemma innan i...

Min inte så smarta sambo var hemma innan i morse och stökade och bökade i köket och väckte oss. Och så sopade han trappan utanför och varje gång han smäller i med kvasten i räcket så ekar det dånande i hela lägenheten. :-S okej första gången innan han kom in för då tänkte han inte på det, men andra gången innan han åkte igen? Samma sak! Då hade jag ändå sagt till honom. Han tänker inte på att Ellie kanske vaknar och då är det jag som måste ta hand om henne fast jag har varit uppe flera gånger inatt och försöker smyga och vara så tyst som möjligt så vi kan sova en liten stund till när han åkt till jobbet.. Karlar! :@ Grrr!


Jag drömde att jag träffade min farfar ina...

Jag drömde att jag träffade min farfar inatt. Två gånger! Jag kramade honom jättehårt och jättelänge och berättade hur mycket jag saknar honom och att jag älskar honom. Jag hade tårar i ögonen när jag vaknade! <3


Syns lite dåligt på bilden, men det år hel...

dsc04558 (MMS)

Syns lite dåligt på bilden, men det år helt vitt ute idag. Hoppas folk har satt på sina vinterdäck nu! Mysigt med lite snö! :)


Ikväll har vi haft tjejkväll (fast pappa o...

dsc04553 (MMS)

Ikväll har vi haft tjejkväll (fast pappa och jimmy var hemma också) och myskväll i Ekornahult. Jossan var hemma från Tidaholm och skulle sova där ute. Vi grillade revben och kollade på pensionärsJävlar och tjötade och hade trevligt. Roligt program pensionärsJävlar! Haha. Sköna gamlingar! :) Trevligt att träffas och umgås med familjen sådär ibland! Puss och godnatt


Föräldrarträff.

Idag har vi varit på föräldrarträff. Kl 15, fast det skulle egentligen vara kl 16, bara att hon skrivit fel på lappen som vi fick hem. Som tur avr så fick alla fel tid så alla va där tidigare. Men det löst sig ändå..

Det var roligt att träffa alla igen och titta på allas bebisar. Alla är så himla olika! Vi missade första gången för det var när både jag och Ellie var så himla sjuka. Vi är 7 par tror jag och 8 bebisar (ett tvillingpar), men bara en av bebisarna är pojke. Resten är flickor. Så det är många flickor i våran grupp. Och alla är födda med bara några dagars mellanrum.

Vi kollade på en film om att introducera smakportioner och så delade vi upp oss i mammor & pappor och pratade lite. Vi pratade mest om sömn och hur det gick att lägga bebisarna och lite om amning. Roligt att höra hur andra gör.

Sen fick jag veta att de flesta går till öppna förskolan på förmiddagarna på onsdagar, så det får jag börja med också. Det är ju roligare att gå dit när man känner några och när vi är med i samma föräldrargrupp och har barn i samma ålder!

Och på måndag ska vi träffas hemma hos en av mammorna. De andra har visst träffats innan och mailat och sådär men de har haft fel mailadress till mig så jag har inte vetat om det. Vi var inte med den gången vi bytte mailadresser så min barnmorska ringde mig och frågade om min och då skrev hon fel så de andra har haft en adress till mig som inte fungerat och jag har inte fått något mail från någon. Fast det stod ju telefonnummer också, men men. Nu vet jag ju det så det ska bli mycket trevligt på måndag!


Dagens Nostalgibild 8/11.


Mamma & Pappa när de var i 18-års åldern. Snygga i matchande träninsoveraller och mamma har träskor på sig. Undra vad de spanar på för mamma har en kikare i handen.. :)

Ett snabbt blöjbyte och lite mat så sover ...

dsc04552 (MMS)

Ett snabbt blöjbyte och lite mat så sover vi en stund till! :) ps Vad mörkt det är på morgonen nu! :-S


Natti natti! Buddha Ellie hälsar också! :)

dsc04535 (MMS)

Natti natti! Buddha Ellie hälsar också! :)


Vill ha nu, nu, nu!

Nu vill jag ha min Iphone 4 som jag har beställt!

Den borde komma i veckan..


Mia-spa!

Ikväll har jag, Kim och Ellie varit på spa. Hos världens bästa svärmor. :)

Hon hade fyllt bubbelpoolen med vatten, tänt massa doftljus och satt på lugn härlig musik och så fick vi bada och bara mysa hemma hos henne. Ellie var med en stund, och sen tog Mia hand om henne så jag och Kim fick relaxa lite själva. Hon kom med en bricka med kallt vatten, majschips och uppskurna apelsiner. Vi hällde i skum i badkaret och så bara låg vi och tjötade och mös och hade det jätteskönt!

Efter badet fick jag en lång härlig massage. Taktil massage. Det var så otroligt skönt så jag somnade mot slutet. Bästa massagen jag fått någonsin. I ett mysigt rum med tända ljus och lugn musik. Hon är jätteduktig på att massera Kims mamma! Hon är utbildad och har gått massa kurser och det märktes att hon kan sin sak! Det får nog bli fler massager hos henne! :)






























Jippie!

Idag har vi köpt en ny bil. Som jag har längtat efter en ny bil! En mörkblå jättefin Volvo V70 t5. Och det bästa av allt är att det är automat! Och att den är stor. Och säker. Nu kan jag få plats med barnvagnen och matkassarna utan problem + att jag kan ha 3 passagerare. Haha..

Tyvärr får vi inte den förräns i mitten av veckan, eller slutet kanske, men då ska jag visa den för er. Måste få min bil såld nu också bara. Intresserad av en Renault Megane II 1,6 16V 5d -03?! Kolla på den här: http://www.blocket.se/jonkoping/Renault_Megane_II_1_6_16V_5_d_30147260.htm?ca=17&w=3


Morgonens gympapass är i detta roliga gyme...

dsc04551 (MMS)

Morgonens gympapass är i detta roliga gymet/hoppgungan från Fischer Price som Ellie fick av Pilutta med familj. En lite för tidig julklapp. :) Hon tycker det är jätteroligt. Det går snurra och hoppa och det är massa roliga saker att känna på och leka med och roliga ljud. Perfekt baby underhållning!


Slips Ellie!

Tim tyckte att Ellie skulle låna en av hans slipsar igår. Den passade jättefint! :)


Dagens Nostalgibild 7/11.


Min kusin Rickard, jag & min kusin Magnus på Julafton i mormor & morfars hus.


Kalas!

Sen var det "Kalas" i Taberg hos Fam Bergholst/Sjöö eftersom Anthon och Tim har fyllt år/ska fylla år. Jag kom dit lite tidigare och hjälpte till med maten. Det bjöds på massa god mat!

Förrätt: Toast med tonfiskröra.
Huvudrätt: Indiska kebebspett, jordnötssåsmarinerade kycklingspett, fläskfiléspett, rotfrukter i ugnen, gorgonzolasås, jordnätssår och en jättegod sallad.
Efterrätt: Vaniljglass med grädde & kola/nötpaj.

Och mycket trevligt sällskap såklart! :)









Även Ellie fick presenter, fast hon inte fyllt år. Av Tesan. Ett jättefint badlakan med Skönheten & Odjuret på, och så två dockor i tyg. Gullan & Vallmo från barnprogrammet "Fifi & blomsterfröna".
Hon blev Superglad! <3





Efter kalaset åkte jag, Kim & Ellie in till Skogskyrkogården för att titta på alla ljusen. Det var så otroligt vackert! Det lös små ljus precis överallt! Har velat åka dit vid AllaHelgon och titta förut, men så har vi nästan alltid varit på fest och så har det aldrig blvit av.

Här är några bilder från minneslunden:







Tidaholm!

I förmiddags åkte vi en sväng till Tidaholm och hälsade på min syster & hennes sambo i deras nya hus. Mamma, Julia & Pappa var där också för Pappa hjälpte dem att kakla badrumsgolvet och tvättstugegolvet.

Stannade inte jättelänge, det är ju en bit att åka, och vi får ju passa på att åka när Ellie sover. Vi kollade runt och sen tog vi en promenad. Det var skitkallt! :)

Glömde ta kort på huset, tyvärr. Får ta de nästa gång! Det har iallafall hänt väldigt mycket sen jag va där sist! Men det är mycket mycket kvar också. Tur att både Robban & Jossan är väldigt aktiva och duktiga och inga latmaskar. Det kommer bli superfint och mysigt när de renoverat färdigt!












Vireda.

Sent igårkväll (typ kl 22) åkte jag, Pernilla, Anthon & Carina (som kom direkt från skåne) upp till Vireda Kyrkogård och till Farfars grav. Vi tände ljus och la dit ett mosshjärta med rosor på. Det blev jättefint! Lite läskigt var det att gå på kyrkogården så sent, men mysigt också att se alla tända ljus.

Blixten på kameran får det att se så ljust ut..


Det ser bättre ut utan blixten, men nästan lite för mörkt.


På vägen hem hämtade vi Tesan som varit på fest någonstans i Hakarp och så åkte vi till Evergreen och köpte pizza. Och så hade vi pizzapicnic på Torsvik! :)






Middag på Slottet!

I Fredags var jag & Ellie på jobbet och hälsade på en sväng. Vi blev ditbjudna på mat och fika eftersom säsongarna slutade nu och det var avslutning för dem. Det bjöds på massa god mat och mycket trevligt sällskap!

Det var väldigt roligt att träffa alla igen! MEN! Så skönt att bara komma dit och hälsa på och vet att jag inte behöver jobba på lääääääänge... haha! :)

Mina arbetskamrater hade varit så gulliga och köpt en present till Ellie. En jättegosig mysig filt. Den blev hon mycket glad för! TACK! :)


Långbordet var dukat och Ellie fick en egen stol på kortsidan!


Grillplanka. Mums! Mums! Mums!


Yvonne & Jenny har intagit sina platser!


Ellie var så go & glad först, men sen blev hon lite trött. Fast hon skulle inte sova. Det var spännande med så mycket nytt att titta på. Men tillslut så somnade hon iallafall. :)


Ser det inte lite nyttigare ut när det står en Loka jämte? haha.. Dehär kakorna var väldigt mastiga och jag åt bara upp halva min.. :P


Mina fina arbetskamrater!


Det blev mycket mat över, så jag fick med mig lite hem. Det tackar man ju inte nej till! :)


På hemvägen sov Ellie så gott med sin nya gosiga filt på sig!

Dagens Nostalgibild 6/11.


Mamma står och tittar på mig, Johnny och Gammelfarmor som håller Josefine.. 1989?!

Dagens Nostalgibild 5/11.


Min Mamma när hon inte var så gammal... :)

Dagens Nostalgibild 5/11.


Min Mamma när hon inte var så gammal... :)

Det nya nu är att leka med tutten. Ta ut d...

dsc04537 (MMS)

Det nya nu är att leka med tutten. Ta ut den och försöka sätta in den i munnen igen är jätteroligt. Ibland går de, ibland inte. Det är kul att se henne försöka iallafall! :)


Ska jag äta upp dig?!

Jag & Hugo busar lite med Ellie! :)


Gipsavgjutningarna.

Kim har tjatat på mig så länge att vi måste göra avtryck av Ellies fötter och händer nu när hon är så liten. Jag har tittat lite på olika "avgjutningspaket" som man kan köpa, men det har liksom inte blivit av att jag köpt nåt och sen har tiden gått..

Men så var jag inne och skulle beställa ett sånt där "paket" för ett tag sedan. Googlade lite på "gipsavgjutningar" för jag ville ju ha det bästa såklart, men hittade inget som jag riktigt tyckte om och som var värt pengarna. Hamnade då på en tråd på familjeliv där detta diskuterades och då var det en tjej som köpt ramen ribba (den djupa) på Ikea och sen gjort egna avtryck med hjälp av trolldeg och gips.

Så det skulle jag också göra. Jag beställde en hel säck gips från Panduro och var inne och köpte tre ramar på Ikea (ska ge bort 2). Bara det att jag köpte ju fel ribba ramar. De har visst inte-djupa också. Så det var det jag bytte sist på Ikea. Men men, idag hade jag alla sakerna så när Petra & Hugo var här passade vi på att prova.

Det blev kanonbra! Jag är supernöjd. Visst blev det fint!?




Babysim, shopping & fikabesök.

Idag har vi varit ch babysimmat. Det var roligt som vanligt, bara att det var så jävla mycket folk på Rosenlund!! Men det är ju höstlov nu, så det kunde jag ju nästan räknat ut. Vi fick ett skåp längst upp, längst bort, precis jämte spegeln där vi fick trängas med massa små 12-åriga tjejer som skulle sminka sig och föna håret och allt vad de gjorde. Men det gick bra..

Vi har dykt idag! Det var lite läskigt att stoppa lilla Ellie under vattnet, men det gick hur bra som helst! Hon bara tittade nyfiket omkring sig när hon kom upp som: -"Oj, vad hände..?" Vi gjorde det 4 gånger och alla gångerna gick bra.

Älskar att babysimma. Det är så mysigt! Önskar att Kim kunde vara med och se hur duktig hon är, men han kanske kunde vara med nästa vecka. Hoppas på det!

Efter det var vi på a6 en sväng och sen handlade vi på Citygross. Men det blir nog ingen mer gång där. Gillade inte riktigt att handla där. Tycker allt var så dåligt planerat. Kanske för att man inte är van iofs. Men jag gillar mitt Ica Maxi!!

När vi kom hem va Ellie supertrött. Jobbigt att bada. :) Har nog aldrig sett henne så trött och ändå sov hon 2 timmar medans vi var på a6 och Citygross. Jag skulle ge henne gröt, men ögonen bara föll ihop hela tiden och hon nickade till med huvudet fler gånger, så det fick bli flaskan.

Sen kom Petra & HUgo hit och vi fikade lite och gjorde gipsavgjutningar på Ellies händer och fötter och på Hugos hand. Det blev skitbra! Så roligt att spara och ha sen..

Sen vilade vi och så kom Kim hem och så har det inte hänt så mycket mer... Eller det är ju massa småsaker som jag inte skriver om varje dag.. Det jag skriver är ju inte allt jag gör och jag skriver inte allt jag gör. Fattar ni?! Hahah..

Natti!






Bacon-tips!


För er som inte gör det redan.. Prova att steka baconen i ugnen!

Det blir mycket godare än i stekpannan! Och det är så mycket smidigare. Inget flötstänk, inget klabb och så går det ganska fort. Bara lägg baconen på en djup plåt och sätt i ugnen. Jag kör på 200 grader varmluft. och vips så är det färdigt! :)


Min prinsessa sover lite och jag ska pappa...

dsc04533 (MMS)

Min prinsessa sover lite och jag ska pappa på att vila också.. :)


Dagens Nostalgibild 4/11.


En gammal sommarbild. Är inte riktigt 100 på vilka som är på bilden men en chansning...
Johnny Nero (bror), Maria Nero (kusin), Pernilla Sjöö (faster) & Josefine Nero(?)(syster), Jag, Emma Nero (kusin) & Linda Nero (kusin).

Rätta mig gärna om jag har fel.. :)

Knuten.

Idag har jag och Ellie först varit i stan en snabbis. Eller a6 och Ikea (ovanligt?). Känns som att vi jämt är på Ikea.. Men var tvugna att köpa några grejor som jag köpt fel. Tyvärr hade jag inget kvitto så får behålla de som är fel också, men de spelar inte så stor roll.

Sen gick vi ner till Öppna Förskolan. Har inte varit där innan, men de har öppet för små barn (0-18 mån) på onsdagar 9-12.30 & 13-15.30. Iallafall så kom vi dit och det var inte riktigt som jag trott. Alla som va där tillhörde ju redan en "föräldragrupp" och kände varandra sen tidigare. Utom jag då som kom ensam och inte kände någon. Men det gjorde inte så mkt.. Jag klarade mig ändå. Haha. Alla var så trevliga så! Och så var det några bekanta ansikten iallafall.

På Måndag ska vi ha träff i våran "föräldragrupp". Det ska bli jätteroligt att se hur det gått för alla och träffa alla små bebisar. Hörde att det var många tjejor! :) Det har varit möte en gång innan, men då var vi sjuka så vi missade det och det hade visst inte varit så många där. Hoppas alla kommer denna gången.

Tänkte att det är roligt för Ellie att träffa lite barn i hennes ålder nu när hon blir lite större. Hon tittar så himla mycket på allt och ska känna och klämma och prata och vara med överallt. Sen när hon börjar leka måste hon ju skaffa sig en bästis också ju! Och jag måste ha någon som är hemma att fika och tjöta skit med! (Fast det har jag ju redan massa iofs..) :)

Sen gick vi hem också. I ösregnet!! Ja va helt dygnsur när vi kom hem. Det rann vatten från kläderna! Fick hänga dem på tork i duschen. Ellie va inte alls blöt. Hon sov hela vägen hem och va helt torr och varm och go när jag tog upp henne.

Sen har vi bara varit hemma och fixat.

Nu sover Ellie tätt tätt intill Kim och jag ska också krypa ner och kramas lite med dem innan jag flyttar över henne till sin säng. Så kanske jag får några timmars sömn då jag kan snurra och vända på mig och sträcka ut mig ordentligt innan Ellie vaknar och vill komma till oss igen.

Min lilla ängel!

Tack för att du finns hos oss. <3

Puss & Godnatt allihopa!

Dagens Nostalgibild 3/11.


Hela familjen. Innan Julia kom. Tror vi är på semester någonstans. Kanske Gotland?!

Mamma, Johnny, Josefine, Jimmy, Jag & Pappa.

Dagens Nostalgibild 2/11.


Pappa & en liten liten Johnny. Måste vara 1984.

Kvällspromenad. :)

dsc04532 (MMS)

Kvällspromenad. :)


Nu ska jag och Ellie laga lite mat. :)

dsc04530 (MMS)

Nu ska jag och Ellie laga lite mat. :)


ความร้อนใช่โปรด! :)

Vad tror ni det står i rubriken? :)

Det står: Värme, ja tack! :)
Fast på thailändska.

Jag tycker det är jättemysigt med hösten. Det blir lite kallt och ruggigt och man kan använda stora mysiga koftor och fina halsdukar. Det mörknar tidigare och man kan vara inne och behöver inte göra så mycket utan bara tända massa ljus och ha det mysigt och äta gott och titta på tv.

Men ändå.. Jag skulle vilja åka iväg till värmen! Typ Thailand. Synd bara att flygresan är så jäklans lång.. Och så är det ganska dyrt. Men det hade varit otroligt skönt att komma iväg.

Jag har varit i Thailand 2 gånger och rest runt och bott på massa olika platser och sett mycket och gjort mycket.
Nu skulel jag vilja åka till en bra plats, ett riktigt fint hotell, helst med all-inclusive, och bara va en hel vecka. Äta gott, vila, få massage på stranden, sola, bada och mysa med Ellie. :) Det hade varit skönt.

Kim - du ser vad jag önskar mig i Julklapp! :P



(Bilderna är från Thailand Julen 2007)

Robin Hood.

Har precis äntligen kollat färdigt på Robin Hood nu. Tror att det är den film som jag försökt kolla färdigt på flest gånger av alla filmer jag sett!

Tror att detta var 7:e gången typ som vi satt på den. Har somnat varje annan gång.. :)

Ger det ett bra betyg till filmen? Och så var den inte ens så bra som jag hoppats. (Kanske därför vi somnat varje gång?!) Slutade dåligt också för den delen...

Nä. De blev inge bra betyg alls..


Inte roligt.

Det var inte roligt att vara med och byta däck på bilen. Tror att det lät lite för mycket.. :)

Men vi skyddade öronen iallafall!


Dagens Nostalgibild 1/11.


Jag, Josefine & Johnny. Färgglada som en regnbåge! :)

Tankeläsare.

Det skulle jag vilja vara här. Undra vad hon tänker?!


Lapptäcket är finally färdigt!

Lapptäcket som jag & mamma skulle sy till bebisen i magen har inte blivit färdigt förräns nu. Och då gjorde mamma det helt själv! Det blev kanonfint! Färgerna valde vi så att det skulle passa både pojk och flicka, eftersom vi köpte tyg och allt innan Ellie var född och hade då ingen aning om att det var en liten tjej inne i magen. :)

Färgerna passar jättefint ihop. Vi provlåg till och med allihopa i Fredags när vi var i Ekornahult en sväng!










Jimmys 30-års fest!

Den var mycket trevlig! Jag hade jätteroligt, vilket jag tror nästan alla hade. Vi hade en jättebra förfest! Sen själva festen var toppen! Det var lagom med lekar, lagom med folk, lagom med mat och kanske lite för mycket sprit.. :P

En bra första fest för mig. :)

Tyvär så blev det lite småbråk och tjafs framåt natten sen. Konstigt att även om alla är vänner och känner varandra (nästan alla iallafall) så ska det ändå alltid bli något tjafs. Det är alltid så. Alkoholen (om man nu kan skylla på den, men det är ju oftast därför) måste göra folk argare. Och mer vågade och hetsiga och på ett himla bra humör och få folk att känna sig väldigt självsäkra och bäst på allt. Den gör också folk väldigt ledsna och till och med ilskna om den slår till på fel sätt. Skitarga rent ut sagt. En del har stora problem med detta och kan tyvärr inte kontrollera sin ilska alla gånger och det är väldigt synd. Det sas mycket där framåt natten som jag tror och hoppas att folk ångrar. Annars är det väldigt synd, för jag vet att det aldrig skulle hända om inte alkoholen varit med i bilden..

Nog om det tråkiga och nu till det roliga. Bilderna! Någon (kanske har ett hum om vem denna någon kan vara) har varit snäll och tagit massa kort åt mig med min kamera. Alltså en egen privatfotogarf! :) haha.. Inte dåligt va!? I vanliga fall brukar jag tycka det är roligt när någon annan tar kort med min kamera, för då får jag ju också vara med på bild. Men inte denna gången.. haha,
Fast jag tog mycket kort jag också.. Alltid kul att ha om några år, även om de kanske inte är så smickrande just nu.. :)

Kolla in alla bilderna här:

http://www.facebook.com/album.php?aid=244439&id=715071465&l=6cbe1ba656




VILL ÄVEN PASSA PÅ ATT TACKA (IGEN) LINDA FÖR DE VACKRA ROSORNA OCH ULRIKA & ROBERT FÖR FLASKAN MED ROSÉVIN. TACK! DET ÄR INTE DUMT ATT FÅ PRESENTER FÖR ATT MAN HAR EN LITEN FÖRFEST. GULLIGT AV ER! :)


Hos Frissan.






Min fotovägg är färdig! :)


Såhär såg väggen ut från början..


Såhär såg min fina skiss ut..


Tavlorna är på plats.


TADA! Färdigt! :)

Dagens Nostalgibild 31/10.


Pilutta & Josefin klättrar i träd! :)

Ser ni något på bilden som inte riktigt pa...

dsc04526 (MMS)

Ser ni något på bilden som inte riktigt passar in?! :)


Nu blir de en långpromenad i skogen i Ekor...

dsc04520 (MMS)

Nu blir de en långpromenad i skogen i Ekornahult med mamma!


Statusuppdatering just nu: jättetrött, nyd...

Statusuppdatering just nu: jättetrött, nyduschad & hyfsat bra faktiskt. Statusuppdatering resten av dagen: seg, illamående, trött (jag vaknade 9.30 och kunde inte sova mer, men jag låg i sängen och blundade), ja typ allmänt bakiS! Typ värsta bakisdagen i mitt liv! Vi var hemma runt 5 inatt. Vi gick hem från NGiS. I ösregnet. Och högklackade skor. Och bara backar nästan. Det gick sådär bra, snubblade typ 10 gånger när jag försökte hänga med i Kims tempo. Idag ser jag ut som en leopard på benen. :) Men vi hade roligt på festen iallafall och det är huvudsaken! Nu ska vi sova. I nybäddat! Finns ju inget härligare! Godnatt!