Efter 4 timmars sömn i natt åt vi god hote...

Efter 4 timmars sömn i natt åt vi god hotellfrukost. Sen har vi strosat på stan, druckit öl i solen och ätit god pizza vid hamnen. Sen åkte några av oss till stranden och badade i ett iskall hav och drack champagne och öl i sanden. Nu slappar vi på hotellet och sen ska vi ut o käka middag och se vad nattlivet har att erbjuda i natt! :)


SMS-inlägg

img_9661 (MMS)


Summering av gårdagen: Kom inte av tåget i...

Summering av gårdagen: Kom inte av tåget i Köpenhamn utan fick hoppa av nästa hållplats och åka annat tåg tillbaka. Flyget gick bra, bytte i Schweiz, kom ner i tid ca 20.00 på hotellet. Blev incheckade av en Ben Affleck kopia. Köpte alkohol. Åt middag på ett sjabbigt ställe där jag bet i ett stort ben i min kycklingmacka och fick en tvestjärt i pommesen. Jag skickade tillbaka maten och slapp betala. De andra kom på nåt vänster undan med ca 50 ? för 9 pers!. Och då hade de druckit ca 20 öl också! Partade på hotellet. Gick en barrunda. Hamnade på diskotek där vi kom in gratis och dansade och drack superstarka drinkar hela natten lång! Va i säng efter 04. Vi har semester och det är underbart! :)


På väg!!! :)

img_2257 (MMS)

På väg!!! :)


Pernilla har varit så duktig och gjort en ...

img_2258 (MMS)

Pernilla har varit så duktig och gjort en reseplan och delat ut till alla så de vet vad som gäller. :)


Ååå så jag kommer sakna mina älsklingar!! :)

img_2256 (MMS)

Ååå så jag kommer sakna mina älsklingar!! :)


Barcelona nästa! :)



Imån bitti åker vi! Tåget går 08.06 från Jönköping till Nässjö, och sen vidare till Köpenhamn.

Jag har packat allt nu och duschat och kan äntligen slappna av. Min väska är liiiite överfull, så jag får se till att inte shoppa för mycket där nere! :)

Ellies saker är också packade. Mamma kommer och hämtar henne imån bitti och så ska hon va där till Fredag kväll när Kim slutat jobba. Då hämtar han henne, och så ska de ha en mysig helg tillsammans. En Far & Dotter helg! :)

Jag har inte packat ner min dator och jag ska inte göra det heller. Den får stanna hemma. Även min systemkamera får nog stanna hemma. Tror inte jag orkar gå och släpa på den iallafall.. Det får duga med den lilla vanliga digitalkameran.

Så nu vet jag inte hur mycket jag kommer blogga i helgen. Ska försöka ha lite semester från bloggen också! Det kan vara rätt så skönt.. :) Första gången på över ett år om jag lyckas att inte tänka på den ens! Haha.. Så jag återkommer på Söndag kväll. Eller möjligtvis Måndaag.

Ha en trevlig helg allesammans!! Det ska iallafall jag ha! :)

Ellies första målning.

Den gjorde hon på Öppna Förskolan idag. Hon och Lennox gjorde varsin. De är lika gamla. Och deras målningar blev så fina! :)

Sen efteråt fick de tvätta sig i diskhon. Det var jättekul att sitta däri och plaska tyckte Ellie!




















Kalles-macka. Mums!! :) vi har myst i säng...

img_2254 (MMS)

Kalles-macka. Mums!! :) vi har myst i sängen nu alla tre. Ellie kom och skulle gosa med mig och pussas lite och hon stank kaviar!! Inte så mysigt..  :)


Ellies nya matstol. Den får hon inviga med...

img_2253 (MMS)

Ellies nya matstol. Den får hon inviga med Kim på fredag! :)


Äntligen idag fick jag ett påskägg av Kim!...

img_2252 (MMS)

Äntligen idag fick jag ett påskägg av Kim! :) bättre sent än aldrig.. Hihi


Mina två snarkande grymtande grisar! Natti...

img_2234 (MMS)

Mina två snarkande grymtande grisar! Natti  Natti! :)


Prinsessgympaskor.

De här söta små gympaskorna fick Ellie av sin farfar när hon var nyfödd. Då tänkte jag att det dröjer länge innan hon kan ha dem..

Jag hade nästan glömt bort dem nu när jag hittade dem i hennes byrå för några dagar sedan. Men de är precis lagom som tur är!

De är rosa och vita och silvriga med glitter på. Riktiga små prinsess skor till en liten prinsessa! Passar ju perfekt! :)


Charmigt värre! :)

Tur att inte Petras fönster var nyputsade! :)








Tisdag idag, fast det känns som måndag.

Idag hade jag och Ellie en lugn förmiddag hemma med massa mys och massa bus. Sen körde vi in våran bil tilll Euromaster för en framvagnsinställning och samtidigt som det gjordes passade vi på att gå en sväng.



Tänkte att vi skulle hitta en mysig lekplats så vi kunde leka lite, så vi traskade bort på Råslätt. Hittade massor med gungor och lekplatser, men ingen med bebisgunga, så vi gick och gick och gick. Vi stannade på 3 olika platser och gungade lite på en större gunga, och Ellie blev lika arg varje gång jag satte henne i vagnen igen. Tror nästan vi gick igenom hela Råslätt, och till slut så hittade vi faktiskt en lelplats med bebisgunga.

Ellie älskar att gunga och ville gunga hela tiden, hon var skitförbannad när vi var tvugna att gå därifrån för att hämta bilen! :)












Vi åkte till Ikea och köpte en mjuk fotboll till Ellie och även en Antilop barnstol med bord till. Så nu kan hon klabba bäst hon vill på sitt egna bord. Hade tänkt köpa en sån från början, men sen fick vi ju stol så det har liksom inte blivit av. Men idag tyckte jag att det var dags! Nu vill hon ju så gärna äta själv också och ibland så får hon göra det, och då blir det som det blir. Då är det inget roligt när hon är färdig.. Nu blir det förhoppningsvis lite smidigare iallafall! ;)

Sen åt vi lunch på Ikea. Ellie ville inte sitta i barnstolen, utan skulle stå upp i kundvagnen och äta. Det gick bra, för hon åt upp en hel burk med lasagne. Jag åt köttbullar. För 16 kronor!! Och då ingick en burk barnmat (det gör det om en vuxen äter), så det var en superbillig lunch för både mig och Ellie.

Efter Ikea åkte vi hem till Petra, Micke & Hugo för lite fika och bus. Vi har inte träffats på jätteläng så det var ett behövligt besök!! :)) Vi stannade hela kvällen. Kim kom vid 7-tiden och så köpte vi mat från Nova och svullade i oss och så satt vi på altanen och tjötade massa!







 



Nu har jag precis vattnat blommorna och småplockat lite, betalat räkningarna och deklarerat. Ni glömmer väl inte att deklarera?! Senast 2 maj klockan 24.00 ska det va gjort! :) 

Har även skrivit en packlista tills imorgon. Fast jag kommer inte packa förräns precis innan jag går o lägger mig. Så gör jag alltid... Börjar faktiskt få lite resfeber nu också. Iiiiihhhh! Bara en natt, en dag och en natt till och sen åker vi! UNDERBART! :P

Vi har provning av solhattar hemma. Dags a...

img_2208 (MMS)

Vi har provning av solhattar hemma. Dags att plocka fram dem nu.. :)


Solen lyser himlen är blå..

Jag köpte en ny keps till Ellie idag också när jag va i stan. Hennes första keps! Lite stor va den, men förhoppningsvis passar den till sommaren. Bara de inte blir som förra året så jag köpte solhatt till henne. Alla solhattar i hennes storlek va slut, så jag fick köpa en som var lite för stor. Jag tänkte att hon skulle växa i den innan sommaren va slut. Det gjorde hon inte! När den var lagom till henne så var vi nästan mitt i vintern! Haha..











Grillkväll.

Ikväll hade vi grillpremiär hemma. Annars har vi hunnit grilla mängder med gånger, men nu var det första gången hemma! Vi dukade upp på vår lilla gräsplätt utanför i kvällssolen. Sara & Jimmy var här också och gjorde oss sällskap.

Efter maten kollade vi på film allihopa. "The Way Back". Den var helt ok! En krigsdrama tror jag de va. 2 timmar och 13 minuter var den, men det gick ganska fort.












Barcelona --> 2 dagar kvar!! :)

Snart åker vi!! Det känns så konstigt. Har väntat på denna resan så länge nu, och snart är vi där. När vi bokade kändes det som att det var jättelång tid kvar, och att jag hade all tid i världen på mig att fixa allt som jag vill fixa innan jag åker.. Har inte hunnit ett skit!! Dagarna bara flyger iväg!

Idag var jag iallafall på a6 en snabbsväng och shoppade bikin. Hittade en jättefin svart. Jag har massa bikinisar, men typ alla är halterneck och tunna och slappa med knytning överallt och det funkar inte riktigt längre. Måsta ha nåt som håller upp ordntligt och vanliga axelband så jag inte får så jävla ont i nacken.. Låter som en gammal kärring nu ju. Haha..

Hittade även några andra plagg på rean på Lindex som fick följa med hem! :) Så jag är nöjd med min snabbshopping idag!! :)












Megafrukost!


Ellies nya skor & sandaler.


PÅSKDAGEN!

Dagen började med frukost hemma & sen bestämde vi oss för att spendera dagen med Kims familj i Gränna med sol, grillning och övernattning. På vägen åkte vi och handlade på Citygross inför kvällen och sen åkte vi till a6 och köpte skor och sandaler till Ellie och så åt vi på SOYA.


Kim på SOYA.


Mmm.

Sen i Gränna tog vi det bara lugnt. Slappade i solen och gick en promenad och så grillade vi på kvällen och bara umgicks och hade det trevligt.


Kim & Ellie spanar in Adam (Kims bror) och Stefan (Kims pappa) som jobbar för fullt i solen!


Ellie har fått på sig ett par hörselskydd.


Mina älsklingar!


Min solstråle måste skydda hörseln!


Det var lite läskigt att sitta i grushögen.


Pappa, kom och hämta mig! :)


Sötnos.


Vättern.


Bada?!


Custom känner på temperaturen.


Kim & Ellie myser i solen.


Klas (Kims bror) & Amanda myser också i solen.


Bus.


Busmys.


Custom har hittat en plats i skuggan.


Solbus.


Solmys.


Saftpaus.


Ellie flyger.


Ellie & Siv (Kims mormor).


Härligt i solen!


Middag på altanen..


Smaskens! :)


PÅSKAFTON!

Dagen började med Loppis, Byggmax & Intersport med Pilutta. Jag gjorde några fynd på loppisen. Det var väldigt lite folk, men det var roligt att gå där och kika iallafall! :) Sen åkte jag hem och lagade middag åt mig, Kim & Ellie.

Ellie fick två söta små gosedjur av mig som jag köpte för 1:-/styck. :)


Hon gillade dem!


Och så fick hon en ny baddräkt från name it. Hur söt kommer hon inte bli i den här på stranden?!

Efter det åkte jag till Tesan. Jag hade med mig jordgubbar & glass om vi åt i solen! :) Tesan var lite uttråkad så vi åkte iväg på en liten tripp. Hamnade först hos Emmas syster med Emma & Ronnie, och där kollade vi in Emmas nya motorcykel. Sen åkte vi hem till Ronnies familj och blev bjudna på jättegott fika i solen! Några mysiga timmar tillsammans med min underbar vän! <3

Sen åkte jag hem och gjorde mig iordning och så var det dags att åka ut till mamma, pappa & Julia i Ekornahult och spendera kvällen där. Vi blev bjudna på jättegod påskmat! Sedan gick vi en ganska lång promenad. Vi hittade en överkörd orm som mamma bar med sig hängande på en pinne halva promenaden för att vi skulle lägga den i en myrstack så naturen fick ha sin gång! :) Haha.. Och när vi kom hem åt vi jordgubbar, grädde och glass & ostbricka. Vi hade en mycket trevlig kväll i Ekornahult!





































När vi åkte hem från Ekornahult tog vi en sväng in till stan och kollade på allt folk som var överallt. Verkligen överallt!! Det började redan uppe vid torsvik med massa bilar och poliskontroller. Vi åkte till McDonalds vid a6 och värmde välling till Ellie och köpte varsin milkshake, sedan ner till solåsen och så in till stan en sväng. Det var sjukt mycket bilar och folk på solåsen! fast ändå ganska lugnt. På Atollen däremot var det inte lugnt! Där hade alla raggare samlats och det var skräpigt och livat och såg ut som en cirkus hade kommit till stan! :) Haha.. Och mycket poliser var det överallt! Bra de, så de håller lite koll på allt sammans! Jag sa till Kim att det var konstigt att vi inte blivit stannade vid nån poliskontroll, men vi slapp faktiskt inte undan. Vi blev stoppade av en jättetrevlig polis och Kim fick blåsa och visa körkort vid klosterkorsningen. Sen åkte vi hem och kröp ner i sängen.

Vi hade en jättetrevlig påskafton! :)

Vi är i Gränna. Jag försöker få Ellie att ...

img_2206 (MMS)

Vi är i Gränna. Jag försöker få Ellie att sova, men det är hopplöst.. Hon vägrar och försöker bara krypa iväg hela tiden. Jag la över henne i sin säng, men hon bara står där i och hoppar som en galning och vinkar och tjärar så jag kan  knappt hålla mig för skratt. Vilken liten Skitunge jag har! :)


Såhär ser det ut när Ellie ska äta själv. :)

img_2200 (MMS)

Såhär ser det ut när Ellie ska äta själv. :)


Tack Sara!



Ellie hälsar och tackar och skickar en stooooor puss! :)

Låmgfredagen.

Dagen hade att erbjuda:

IKEA med Ellie, Pernilla, Tim & My. Vad har vi lärt oss på Ikea idag?! Jo: Det tar skitlång tid att reklamera något på Ikea och så är de kinkiga med kvitto, lunchen är billig och mycket god, och har man mer än 15 varor så man inte kan självscanna får man stå i kö i typ en halvtimme!

TIDAHOLM med Ellie, Pernilla, Jennifer & My. En trevlig liten tripp. Kortfattat: Kaffe i solen, bus och pizza.

Och så får vi inte glömma att jag dammsög och fixade hemma innan vi åkte, och så tog jag hand om disken, tvätten och böt i sängen nu när jag kom hem. Så nu är det påskfint hemma hos oss också! :)










Min lilla hönapöna är trött idag! Hon vakn...

img_2180 (MMS)

Min lilla hönapöna är trött idag! Hon vaknade vid åtta och åt välling och sen busade vi och tog en lång härlig dusch och sen somnade hon igen vid 9.30 och sover fortfarande! Men det är nog dags att vakna snart.. Kim är på mässan idag, så vi får underhålla oss själva hela dagen! Jag som tyckte det skulle bli så härligt med 4 långa dagar tillsammans hela familjen. Men men.. Vi ska träffa Pernilla och My sen och gå på Ikea och eventuellt åka till Tidaholm en sväng på fika hos min syster.. Vi får se vad dagen har att erbjuda! Jag la mig i sängen hos Ellie för en stund sedan och tänkte läsa lite bloggar. Jag har en lista på typ 25 st som jag läser varje dag, men det är lite tråkigt för typ hälften av dem skriver ju aldrig något! Vad har hänt? Är de vårkänslorna som får folk att blogga mindre eller är folk trötta på att blogga?! Tråkigt är det iallafall! Tur att några av dem har ork att blogga iallafall, så jag får läsa lite roligt emellanåt!! :)


Utemöblerna är på plats! :) härligt!! :)

img_2177 (MMS)

Utemöblerna är på plats! :) härligt!! :)


Igårkväll åkte Kim och Ellie in till mässa...

img_2173 (MMS)

Igårkväll åkte Kim och Ellie in till mässan (motormässan på elmia) en sväng och jag stannade hemma och skulle städa. Det blev inget städande utan istället kom Pernilla och vi invigde våra nya utemöbler och satt o tjötade! Sen när Kim och Ellie kom hem åkte vi in till stan och åt på Burger King och så tog vi vägen över Skinnersdal hem. Det är där bilden är tagen! Vilken jäkla utsikt de har där uppifrån! Man ser hela stan typ. Jättefint! Men dåligt att få med på kort.. Första gången Kim visade mig det stället blev jag helt paff. Det var för några år sedan när de precis börjat bygga där. Vi åkte mitt ut i skogen och så helt plötsligt var där massa nybyggda hus. Jättefina stora hus med underbar utsikt mitt på landet. Nu när vi åkte där kändes det lite som på en camping, stora stugor på en camping. Det var inte alls samma känsla. Jättefint, men allt var så huller om buller. Åk dit och titta om ni inte varit där, och vill titta på lite fina hus, det är iallafall värt ett besök!


Kålgården VS Stadsparken.

Ellie däckade som en stock i bilen och vi åkte och hämtade upp Sara och så vidare in till stan för lite gungning i nån lekpark. Vi åkte först till den nya lekplatsen vid Kålgården, jämte Rocksjön. Men den var nog lite mer för större barn kändes det som. Den var jättefin och det fanns massa saker att leka och klättra på, men bara en liten rutschkana och inga gungor för mindre barn. Jag gungade lite med Ellie i knät, och så lekte vi lite i sandlådan, sen åkte vi vidare.

Åkte istället upp till Stadsparken. Den lekparken är ju helt underbar! Det finns nåt för alla åldrar! Ellie gungade lite och så åkte vi rutschkana och så tog vi lite fina kort på henne bland vitsipporna i skogen. Dit kommer vi åka många gånger framöver! När hon blir lite större kommer hon älska att springa runt där och klättra och busa!

Och sen är det ju så mysigt att gå runt och titta på alla djuren och mata fåglarna också! :)

Minns när jag själv var liten. Då var den inte lika stor som den är nu, men vi älskade att åka dit och leka! Vi kunde va där i flera timmar och busa. Först gick vi och tittade på alla djuren, och sen gick vi till lekparken. Vi var även där med skolan några gånger! Och så har jag varit där en del med min lillasyster Julia också och mina kusiner när de va mindre. Så grillade vi korv och hade picnic och hade det mysigt. Underbart!

KÅLGÅRDEN











STADSPARKEN








































Babysång & förmiddagsgudstjänst.

I förmiddags var vi på Babymusik i Månsarp. Vi hade tänkt att inte gå först, men jag kände mig ändå ganska pigg idag och förra gången var det inget och nästa vecka kan vi inte gå så då åkte vi dit idag.

Jag hade glömt att vi skulle va i kyrkan idag. Det var vardagsgudstjänst nu inför påsken. Som tur var så såg jag att alla andra gick mot kyrkan, annars hade jag kanske trott att det inte var något idag. Jag hade även helt glömt bort att vi skulle samla in kollekt till barnen i Libyen, men som mera tur var så hade jag några sedlar i skötväskan som jag och Ellie kunde stoppa i kollekten.

Jag var så duktig och tog med mig min systemkamera så jag kunde fota lite, men när jag skulle sätta på den så funkade den inte. Jag hade glömt sätta i batteriet som låg hemma på laddning.. Lite förvirrad fortfarande.. haha. Så jag tog några bilder med iphonen, men de blev la sådär bra...

Efter kyrkan så fikade vi som vanligt och så hade vi en liten önskestund med sånger innan det var dags för att åka hemåt.










På landet..






















































Ellie i de nya kläderna från sin farmor. S...

img_2110 (MMS)

Ellie i de nya kläderna från sin farmor. Supersött! :)


Jag känner mig faktiskt lite bättre. Lite....

img_2106 (MMS)

Jag känner mig faktiskt lite bättre. Lite. Jag har varit uppe och rört på mig som doktorn sa. Jag och Ellie duschade medans Kim(!!) lagade taccos. Sen åt vi i soffan och kollade på tv. Sen plockade jag upp väskorna från helgen, mina två, Kims en och Ellies tre! :) sen fixade jag disken och packade Ellies Skötväska inför morgondagen. Hon ska vara hemma hos mig imån. Får se hur pass pigg jag är.. Hoppas hoppas jag är bättre! Tänkte åka ut till mamma nångång mitt på dagen och få lite sällskap iallafall. Och lite avlastning om jag bhövde vila. Men de kommer nog gå bra. Thats life! :) även om de är jobbigt ibland. Men jag ska inte klaga! BTW så är de bara 9 dagar kvar tills vi åker till Barcelona! Eller 8 kan man säga! Vi åker torsdag morgon nästa vecka!! Jiiihhhhuuuuu! :) nu ska jag kramas och pussas  och mysa lite med Ellie innan jag somnar. Godnatt!!


Ett fint litet påskkort! Tack söta lillasy...

img_2104 (MMS)

Ett fint litet påskkort! Tack söta lillasyster Julia! <3


Nu när jag packade Ellies Skötväskan inför...

img_2103 (MMS)

Nu när jag packade Ellies Skötväskan inför morgondagen och plockade upp alla väskorna från helgen (vilket jag inte orkat tidigare) så hittade jag denna lappen i skötväskan. Den är från Julia. Min underbara söta Goa lillasyster! <3


Och så fick hon nya underbara kläder. De ä...

img_2098 (MMS)

Och så fick hon nya underbara kläder. De är i vitt och marinblått, vilket jag älskar! Och jag är säker på att Ellie gör det också! :P Ellie hälsar tack snälla farmor & farfar! :)


Ellie har fått ett par jättesöta foppatoff...

img_2101 (MMS)

Ellie har fått ett par jättesöta foppatofflor av sin farmor och farfar. Så gulliga! De passade perfekt! :)


Jag fick mitt presentkort på fallskärmshop...

img_1967 (MMS)

Jag fick mitt presentkort på fallskärmshopp på posten för några dagar sedan. Det som jag fick i födelsedagspresent av mina kära vänner!  Ser fram emot det så otroligt mycket! Det ska bli sååååå kul! Tänkte ringa någon dag nu snart och boka in en dag jag ska hoppa. En solig dag!! Jag längtar som bara den! Shit! Det kommer verkligen bli av! :)


I Stadsparken!


Tabergsmilen 2011


Pink Ladies: Jossan, Hanna, Jag, Emelie V, Emelie A, Frida & Emma.

Vi hade en mycket trevlig dag! Både i skogen och hemma hos Pernilla och i Folkets Hus i Norrahammar. Vi dansade till stängning som vanligt! :) Vädret var okej! Kunde varit lite bättre, men det regnade ju inte och solen tittade fram emellanåt så vi får vara nöjda!

Det tog ungefär 7 timmar att ta oss runt i år. Inte världens bästa tid, men tur att det inte går på tid! :) Vi hade roligt och vi kämpade på bra på både tipspromenaden och de olika stationerna! Sen att vi kom på plats 144 av 284 lag var ju inte så dåligt ändå. Bättre än förra året! Huvudsaken är ju att vi hade roligt!! :)

Måste passa på att gratulera Piluttas lag också som kom på 18:e plats i år! Kanonbra resultat! :P

Här är resultaten från våra 8 anmälda lag:

Plats:    
Namn:
18          SJÖÖSLAGET
86          FISKMÅSARNA
144        PINK LADIES
159        SYLTAS PÖJKAR
196        GOTT & BLANDAT III
230        BAD BOYS
238        TEAM BYGGARE BOB
242        BLACK LADIES

Det laget som vann hela milen hette DOLKENS KENNELKLUBB, och det laget som kom sist av alla hette HERR ANTIK.

Lite andra roliga lagnamn var LÅRVIKENS VÄNNER, MÖSAMOSSENS IF, ÅSAVATTNETS VÄNNER, KÖTT & ÖL, HOVSLÄTTS INTERNER, NATTUGGLORNA, IF YOU SNOOZE YOU LOSE, NATTUGGLORNAS BIHANG, FRAGGLARNA, SKOGSMUSARNA, NO PAIN NO GAME, DÄCKA NISSARNA, FULL FIGHTERS, HELSICKES ANGELS, ELEGANTERNA FRÅN VIDDERNA, SMYGARNA, BIFFARNA, POLSKA TURISTER, HURTIGA KANINER, DE GLAE, TEAM DIMMA, HUR SVÅRT KAN DET VA?, TARMPIRATERNA, TOBBE & TRANSVESTITERNA, MORSOR I MOSSAN, AVDANKADE EKORRAR, SAMLAGET, JESU LÄRJUNGAR, SKÄGGBYXLIGAN OCH SOCKERSÖTA KILLARNA.





ALLA BILDER FRÅN DAGEN HITTAR DU HÄR & HÄR!


Ellies första besök i Stadsparken.

Kim tyckte jag behövde komma ut lite och tvingade med mig till stadsparken igår kväll. Det hjälpte inget mot min yrsel och mitt illamående, men de var roligt iallafall. Vi åkte in en liten stund, och sen direkt hem igen och jag kröp ner i sängen.

Det var första gången Ellie var i stadsparken och hon tyckte det var jätteroligt! Dit måste vi åka snart igen! Så fort jag blir pigg igen! :)

Hon älskade att gunga, och hon tyckte det var jättekul att åka rutschkana. Det var första gången hon gjorde båda. Min lilla bushöna! När Kim satte henne i gungan så skrattde hon jättemycket och sprattlade som bara den med de små benen! :)

Jag tog med mig min kamera, men batterierna var slut i den efter helgens bravader, så då fick det duga med iphonekameran. Det blir inte världens bästa bilder när det rör sig.. Men men! Man tager vad man haver! :)










Skit skit skit...

Ursäkta att jag varit lite dålig på att blogga, men jag har varit sjuk. Har typ inte gjort annat än legat i sängen sen söndags kväll. Så fort jag reser mig och gör något så snurrar det i hela huvudet och jag blir yr och mår illa och det känns som jag ska svimma. Idag är första gången jag sätter på datan...

Igår va min mamma så snäll och kom och hämtade Ellie och idag kom Kims mamma och hämtade henne för jag har inte orkat vara uppe. Jättekonstigt! Det bara kom på en gång när vi var i Ekornahult och grillade och firade pappa som fyllt år och hämtade Ellie i Söndags. Jag blev så yr så jag trodde jag skulle svimma. Sen dess har jag inte kunnat göra nånting, och inte haft någon matlust alls. Jag mådde superbra hela söndagen och var ute och gick och vi var på husvisning och vi åt glass vid Vederydssjön innan vi åkte till Ekornahult, fram till kvällen.. Jättemärkligt!

Va nere på vårdcentralen innan idag och gjorde massa tester, men hon kunde inte hitta något fel. Fick lämna blodprov och så skulle hon ringa på torsdag och se hur det var med mig. Hon sa att yrsel kan bero på mängder av orsaker, och eftersom hon kollat mig så noga så var det antagligen inget farligt. Hon trodde att det kan bero på stress. Och iofs så stresar jag väldigt mycket och har 1000 bollar i luften hela tiden, men jag har aldrig varit med om något sånt här innan.. Iallafall så skulle jag inte vila, utan röra på mig så mycket som möjligt, fast det är jobbigt. Desto jobbigare det är för mig, desto snabbare blir jag bra igen tyckte hon. Ligger jag bara och vilar så tar de längre tid att bli bra. Låter ju helknäppt!! Men jag ska bara vila en liten stund till nu när jag kan, så får jag väl försöka röra på mig sen...

FAN! Jag som vill vara frisk nu! Och så är det underbart väder ute!..

Kan iallafall bjuda på några bilder från i Söndags.





















SMS-inlägg

img_2071 (MMS)


Jag kommer sakna min lilla höna i helgen! ...

img_2066 (MMS)

Jag kommer sakna min lilla höna i helgen! Nu är vi påväg till mamma och lämna henne och sen så börjar denna dagen med en kall cider! :)


Jag och min syster firar in helgen med ett...

img_2065 (MMS)

Jag och min syster firar in helgen med ett glas vitt framför brasan hemma hos Pernilla. Vi har varit ute på långpromenad med Ellie. Hon har sovvägrat idag. Men nu kunde hon inte hålla ögonen öppna längre, så hon sover i vagnen utanför. Vi har varit här och marinerat allt kött inför morgondagen och förberett lite. Sen va jag och Ellie på 10-månaders kontroll på BVC. På söndag fyller hon 10 månader! :)  Tiden går så otroligt fort! Hon fortsätter växa och följer kurvan fint! Nu väger hon 9465 gram och är 72.2 cm lång. Ikväll ska vi mysa hemma och laga mat och kolla på film.  Jag & Kim firar 5 år idag. Som sagt, tiden går fort! :) och så måste vi mysa lite med Ellie för imån bitti lämnar vi henne till mamma och sen träffar vi inte henne förräns på söndag eftermiddag!


Förberedelser..

Efter träffen med mammagruppen så åkte jag, Pernilla & min kusin Hanna som kom från Helsingborg idag och handlade allt tills på lördag. Vi ska laga mat åt 50 pers, så det är lite att handla! :)

Vi var även hos Sofie på hennes salong och jag klippte mig. Fick presentkort av Pernilla med familj i födelsedagspresent på klippninig och färgning/slingning så jag passade på att utnyttja det så jag är snygg i håret tills på lördag! :) Tyvärr är mitt hår väldigt slitet efter förra sommarens försök att bli blond, så vi hoppade slingningen och det blev bara en klippning. Jag är väldigt dålig på att ta hand om mitt hår! Måste bli ändring på de.. Jag blev väldigt nöjd med klippningen iallafall! Fick ett jättebra värmeskyddsspray till håret istället för slingningen. Kan behövas till mitt hår eftersom jag plattar det typ jämt..

Och efter det åkte vi hem till Pernilla och packade upp all maten och så kollade vi på gårdagens avsnitt av Greys Anatomy och Off The Map.

Nu ska jag slänga mig i sängen, är helt slut! Natti natti!


Pernilla & Hanna pustar ut efter all handling! :)


Jag efter klippningen.


Pernilla gör en "comb over"! Hahah...


Sofie, världens bästa frisör!


Hanna.

Våra små huliganer! :)


Underbart väder! Här ska vi tillbringa mån...

img_2051 (MMS)

Underbart väder! Här ska vi tillbringa många dagar i sommar! :)


Jag och Ellie är ute på promenad i det und...

img_2053 (MMS)

Jag och Ellie är ute på promenad i det underbara vädret. Jag har svinont i min tå som jag skadade för några veckor sedan så jag går i foppatofflor. Ellie satt i vagnen och skrattade åt mig när jag kämpade mig upp för en jättelång backe innan. Nu sover hon så skönt i vagnen. Vi ska gå hemåt nu och göra oss oordning lite, för om nån timme ska vi på lektrött hemma hos Beatrice och Kerstin med mammagruppen.


På lördag, på lördag..

Som vi sett fram emot denna dagen. Hoppas hoppas på fint väder bara! Men det verkar som det ska bli det! DEt ska bli så kul att gå Tabergsmilen! Och detta året måste jag inte vara nykter hela dagen! Förra året var jag ju höggravid, så det va inte riktigt samma sak att gå. Men det var roligt iallafall! :)

I år har vi fixat barnvakt hela lördagn och söndagen. Det kommer bli sååå bra! :)

Vi ska samlas i Taberg 8.30 och så går vi milen. Sen får vi se hur lång tid det tar! Förra året gick vi i 5,5 timmar. Året innan 8 timmar!! :) Sen ska vi göra oss fina o duscha o grejor o fixa oss. Efter det blir det fest hos Pernilla med grillning och grejor. Ca 55 pers är vi! :) och på kvällen blir det fest på Folkets Hus i Norrahammar. Fullt ös hela dagen! :)

Läs mer och se bilder från förra årets mil härhär! :)
(Tror jag äntligen fick till det med att länka till en sida. Tack snälla Anna för hjälpen! Hoppas det funkar..)


Today..

Öppna förskolan på Knuten 9-11.30. Mycket trevligt! Det var ganska mycket folk idag så det var kul. Ellie busade på med de andra barnen! Och så kröp hon iväg på upptäcksfärd under sångstunden. Det var första gången! Hon ska annars bara klänga på mig och sitta i mitt knä hela tiden. Idag kröp hon runt bland de andra barnen och så kröp hon fram till Siv (hon jobbar där) och tittade på henne när hon sjöng!

Besök hos Sara.
Jag hjälpte henne att färga håret. Och så tjötade vi lite och kollade på tv och busade med Elliepellie.

Middag i Ekornahult. Spagetti & köttfärssås. Och falukorv såklart! :) Sen lämnade jag Ellie med mamma & Julia och fick några timmar för mig själv.

Kaffe med Pernilla & Jocke. Och två grodor som höll på o para sig. Tror jag.. Nåt höll de på med iallafall för den lilla låg på den stora och åkte snålskjuts när den kröp fram! Den hade stoppat in sina händer under den andras "axlar" och så låg den där och bara följde med. Pernilla blev så rädd när vi upptäckte dem så hon sprang rakt in i Jockes lastbil! Haha.. :)



Solning på Trim. Jag slog på stort och stoppade i alla mynt jag hade i automaten. 18 minuter. Jag låg och försökte somna i solariet och lyssnade på musik och helt plötsligt började det pipa och jag kollar på timern och då är tiden slut. Jag måste ha somnat utan att märka det, för jag märkte aldrig att jag sov, men det gick riktigt fort! Kan de vara möjligt att man sover fast man tror man är vaken?! HHmmm. Märkligt! :)

Träff på Swedbank. Vi var ett gäng som var där och lyssnade. Alla var med i tömtkön. Det är ca 1500 pers med i tomtkön. Den som vatt med längst har vatt med sen 1962(!!). Haaaallllåååå!!
Snacka om att vi aldrig kommer få en tomt som vi vill ha! :) Jo, kanske. De släpper nya tomter snart som kan vara intressant! Det var iallafall en riktigt trevlig och informationsrik kväll. De som var där och pratade lite var Catharina Erkisson från kommunen, hon som har hand om tomtkön. Anebyhus. Fiskarhedenvillan. Swedbank pratade lite om lån m.m. En kille från fastighetsbyrån. Och en från Juristbyrån. Han från Juristbyrån pratade lite om vad som händer om man bygger hus och tar lån och sedan delar på sig eller om någon dör. Det är ju lite olika regler beroende på om man är gifta eller inte. Och så pratade han lite om sambolagen. Vi bokade även in en tid på juristbyrån angående en livsbesiktning, och ett nytt möte på banken ang. lånelöfte eftersom vårt förra har gått ut.







(Jag friade till Kim också eftersom Juristbyrån snackade så mycket om regler och giftermål och lagar hit och dit och det lät som det var bättre att vara gifta. Men han bara skrattade åt mig. Undra varför!? Va de inte gulligt?! Kolla under blommorna på pappret så ser ni. Haha..)


Världens bästa föräldrar.

Jag är så glad och lycklig att jag har min mamma & pappa. De är världens bästa föräldrar!

De ställer alltid upp för mig och har alltid gjort! <3

Och så är de världens bästa mormor & morfar till Ellie också! <3








Godnatt!

img_2033 (MMS)

Godnatt!


Titta vilka sötnosar jag har som bakgrunds...

img_2014 (MMS)

Titta vilka sötnosar jag har som bakgrundsbild på min dator! :)


TT.

På jobbet brukar vi kalla denna dagen TT. Tråkiga Tisdan. Men idag har inte varit någon Tråkig Tisdag, utan en Trevlig Tisdag! Trevliga Tisdan! :)

Vid 12.30-tiden, efter Ekornahult, åkte jag & Ellie till Månsarp för att spendera några timmar med Tesan. Vi har haft en jättemysig dag! Vi har ätit glass, köpt blommor, jag har rensat land och planterat påskliljor och penséer medans Tesan & Ellie vilade, lagat hamburgare, kollat massa kort och filmer på Tesans dator och myst massa. Det är så härligt att umgås, jag har saknat henne! <3

Sen åkte jag & Ellie till Pernilla en sväng. Jag & Pernilla satt på altanen och mös och Ellie kutade runt i sin gåstol där ute. Hon gillar att springa där, kanske för att det är så stora ytor.. :)

Ellie var kvar där medans jag & Kim åkte ut till Erik i Granarp och hämtade ett skåp jag fått av honom. Jag ska göra iordning det och måla det vitt, kommer bli skitfint! :) Sen åkte Kim & Ellie hem och jag stannade kvar hos Pernilla och kollade på Desperate.

Nu har jag plockat undan disken här hemma, duschat, packat Ellies skötväska inför morgondagen och ska strax gå o lägga mig. Imån har vi fullt upp igen.. Öppna förskolan 9-12, sen kommer Sara och jag ska färga hennes hår, sen åker vi ut till Ekornahult och äter middag och så får Ellie stanna där när jag & Kim åker till Swedbank för ett möte ang. kommunens tomtkö. 18.30 - 21.15. Vi blev inbjudna dit för några veckor sedan. Vi ska prata tomter, lån & hus. Spännande! :)


Påsken närmar sig..

..och riset är intaget. Det är redan knoppar på så det slår nog ut lagom till påsk om inte lite tidigare! :)


En härlig förmiddag i Ekornahult.
























Lika som bär.










Jag älskar att fynda!

Mina fynd från Gina Tricot idag. 49:-/plagget. Billigt billigt! :)












Vilken härlig vårdag!

Idag har jag & Ellie varit på jobbet en sväng och hälsat på. De höll på att risa av alla rabatter nu efter vintern. Det var ett tag sedan jag va där nu, så det var trevligt att se dem igen! :)

Efter det hämtade vi upp Sara och så tog vi en dag på stan. Det var också ett tag sedan. Det har ju ändrats så mycket, och öppnats nya butiker överallt. Men man går ju nästan bara i de vanliga butikerna iallafall! Jag gjorde några fynd på Gina Tricot iallafall! :)

Sen åkte vi hem och spenderade resten av eftermiddagen ute på vår lilla gräsmatta utanför. Det var ju jättehärligt väder! 16 grader.. Det var första gången som Ellie satt och kröp på gräs. Iofs så är det ju inte så mycket gräs nu, men ändå. Hon tyckte det var spännande att riva loss gräset och löven och jag fick se till att hon inte stoppade något i munnen, för det ville hon gärna. Vi tog ut hennes lära-gå-vagn och så spatserade hon fram så fint där ute. Hon tyckte även att det var roligt att kolla på bilarna som körde förbi och bussarna som kom stup i kvarten. Hon stog där och tittade och vinkade åt allt och alla.

Vi planterade också lite penséer i en kruka. Det tyckte Ellie var spännande. Mest roligt var det att försöka rycka loss blommorna och stoppa dem i munnen! :)

Det är så roligt att visa och lära henne nya saker. Även fast hon är så liten, men hon förstår mer än man tror! Hon är så nyfiken på precis allt! Jag ska lära henne allt jag kan, så kommer hon bli lika smart som jag sen! Haha.. :)









Och nu duger det inte att sitta i stolen n...

img_1991 (MMS)

Och nu duger det inte att sitta i stolen när det är dags för mat, utan nu ska hon stå upp. Hela tiden! :) hon vill bara stå! Det ska resas sig upp mot allt! Min lilla höna börjar bli stor! :) häromdagen så stod hon själv några sekunder. Hon märkte det nog inte själv, för hon höll på och pillade på nåt och så släppte hon taget helt plötsligt. Och stod så några sekunder innan hon tog tag igen. I sommar så springer hon nog runt! :)


Ellie har fått en ny vattenmugg, så nu ska...

img_1994 (MMS)

Ellie har fått en ny vattenmugg, så nu ska de minsann inte spillas mer vatten överallt! :)


H O M E
































































Fin fint.

Sen hemma har vi plockat iordning lite och ändrat om några saker och gjort fint..


En välkommenskylt hänger på väggen i hallen.


Ett litet hjärta som jag sytt.


Mamma & Jag sydde nya lampskärmar till lamporna på toan och i sovrummet för ett tag sedan..


Min fina griffeltavla jag köpt på loppis som hänger i köket.


Ljuslyktorna från ikea. Ljusmachetterna ör från loppis.


Massa god frukt.


Kakburken.:) Denna glasskålen med lock köpte jag på loppisen i Vaggeryd igår!


Bardisken.


Mitt fina gottefat. Köpte jag i Branäs i början på året när vi va där och åkte skidor.




Ljuslyktor i zink. Från Ullared tror jag.


Massa olika glasburkar med olika sorters kakformar i.




Påskliljor har jag satt på köksbordet.


Krukorna är nya, de köpte jag på Ekohallen idag! :)


Fina krukor i trä.


Även murgrönan införskaffades på Ekohallen.


Mina söta cupcakes! De är också från Ekohallen!


En mortel som jag fått av min moster, den har min mormor haft.




Söndag. Härliga Söndag.

Idag har varit en härlig dag. Jag, Kim & Ellie åkte in till Elmia i förmiddags där det var Villa & Bo Mässa. Det var trevligt.. Synd bara att det inte är så stort. Fick med oss lite kataloger hem och lite gratissaker. Sen köpte vi en skitdyr skinka. Mannekängskinka kallade han som sålde den den för, eftersom den var så mager. Men den var supegod! Och såklart så köpte vi lite salami. Pepparsalami & vitlökssalami. Lufttorkad denna gången, så man ska tydligen ha den hängandes framme. Hmm... Frågan är vart jag ska hänga dem?!

Sen var vi på Eko en snabbis och så åkte vi ut till Ekornahult och åt middag. Potatis, kantarellsås, kassler, fläskytterfilé och sallad. Smaskens var det som vanligt! :)

Vi åkte hem och matade Ellie och så blev det en sväng till in till stan, och lite söndagshandling på Maxi. Livsfarligt! Har varit där och handlat 3!! gånger denna veckan. Helt crazy! :)


Vitlökssalamin & Pepparsalamin.


Kim lovade att lägga över Ellie till sin s...

img_1980 (MMS)

Kim lovade att lägga över Ellie till sin säng efter hon somnat eftersom han sover så hårt, men han löste de såhär istället! Nu har jag också bäddat ner mig och ska alldeles strax sova. Är helt slut känner jag! Hoppas ni haft en trevlig lördagskväll allesammans! Godnatt!


En trött Tim somnade på biljardbordet hemm...

img_1976 (MMS)

En trött Tim somnade på biljardbordet hemma hos Pernilla ikväll! :) Det har varit en bra lördag!  Först i morse åkte jag och Pernilla på loppis i Vaggeryd. Jag har varit i Vaggeryd två gånger på en vecka nu. Helt otroligt! :) sen va vi på Selmas och sa hej till Ulrika och blev bjudna på kaffe. Efter det fördrev vi tiden med ett besök hos Tutta medans vi väntade på att Jamaica skulle öppna. Vi köpte en Batman och åt i bilen. Den va precis lika god som jag minns den! Det är en av de godaste pizzorna jag någonsin ätit! Sen åkte vi hem och jag åkte hem och tog det lugnt några timmar.. Och så nu ikväll åkte jag till Pernilla igen för lite spelkväll med Pernilla, Tesan, Mia, Johnny & Fidde. Vi spelade Mulle och jag vann 100kr! :) Pernilla hade gjort en jättegod taccopaj som vi mumsade i oss också! Det blev även ett besök till min farbror Roger innan jag fick skjuts hem.


Nytt i Garderoben från People.








...

Dagen & kvällen har spenderats i Taberg hemma hos Pernilla. Jocke och barnen kom förbi också. Trevligt!

Det blev även lite grillkväll. Johnny, Fidde & Jocke H kom också. Jocke S hade en oxfilé på 2 kg (!) i frysen som han hämtade, så otroligt gott! Älskar nötkött! Särskilt när det är lite rosa. Underbart! :)
















Vi är på Maxi och köper blöjor. Bland anna...

img_1952 (MMS)

Vi är på Maxi och köper blöjor. Bland annat.. Men de va blöjorna vi kom hit för.. :)


Min lilla mintkaramell!! :) God morgon här...

img_1936 (MMS)

Min lilla mintkaramell!! :) God morgon härliga fredag! Här har vi varit uppe och pysslat sen 7.30. Ellie är helt slut nu. Hon somnar när som helst.. Jag ska bara göra mig iordning, sen åker vi till stan en sväng! :)


:)

img_1934 (MMS)

:)


Modevisningen och kvällen i på People i Va...

img_1933 (MMS)

Modevisningen och kvällen i på People i Vaggeryd var väldigt trevlig! Det bjöds på vin! :) och massa snittar. Sen var det väldigt kul och roligt att se kläderna på folk. Mycket roligare än att bara se kläderna när de hänger på galgarna! Det var 20% rabatt på allt också. Skitbra! Vi hittade så mycket fint alla tre! Jag hittade fina kläder till både Barcelona och till Tabergsmilen! Jag handlade för över 1000 kr. Men jag behöver faktiskt lite nytt! Det blir inte av att jag köper kläder så ofta! Det blir mest bara till Ellie. Jag ska se om jag orkar ta kort på kläderna jag köpte och lägga upp imån. Jag hade tänkt köpa pizza på Jamaica, men det var stängt när jag ringde. Har varit sugen på pizza därifrån en vecka nu! Vi åkte från Vaggeryd vid 22, och så stannade jag hos Pernilla en sväng. Hon körde hem mig precis. Vi hjälpte Nicklas tapetsera lite, sen kollade vi på Greys och Off The Map. Nu ska jag sova! Det har varit en lång dag idag! Godnatt allesammans!


Natten i Ekornahult gick bra. Ellie vaknad...

img_1928 (MMS)

Natten i Ekornahult gick bra. Ellie vaknade några gånger och jag fick ge henne nappen, och en gång fick jag lyfta över henne till mig en stund, men sen kunde jag lägga tillbaka henne till sin säng. Vi vaknade 7.30 och jag gick ner och gjorde välling till henne som hon drack med Jossan i sängen. Sen lagade mamma superfrukost medans jag gjorde mig iordning och efter frukosten vilade jag och Ellie lite i soffan innan det bar dags för oss att åka till babysången i Månsarp. Det var min tur att ha med mig fika och jag bjöd på snickerskakor. Efter det åkte vi in till stan och skulle sätta in Ellies nya bilbarnstol, men han som skulle göra det hade lunch så vi hoppade det idag. Istället möte vi upp Jossan och Tesan på Evergreen och så käkade vi lunch tillsammans. Så mysigt! :) och efter det åkte vi allihopa hem till Pilutta och drack kaffe. Nu är jag hemma med Ellie och väntar på att Kim ska komma hem och ta över. Jag ska nämligen på Modevisning på People. En butik i Vaggeryd av alla sällen.. Men det ska bli trevligt och jag har hört att det bjuds på vin! :) Madde kör och jag och Pernilla åker med. Får väl se om det blir något shoppat.. Kanske kan hitta något snyggt till Barcelona?! Vilket för övrigt är om bara 21 dagar. Alltså exakt 3 veckor idag!! Jiiiiihhhhhaaaaa! :)


Söta små lipsillar :)

Måste bara visa några kort som jag tog på några av barnen på föräldrarträffen igår. De stod på rad och så började en av dem gråta, och så började nästa, och nästa, och nästa och nästa och så grät de allihop. Det smittade verkligen av sig! :)

De var helt förtvivlade stackarna. Och vi mammor och pappor stod mitt emot och skrattade så tårarna rann...

 









Det var en trevlig träff. Vi träffas ju nästan varje vecka vi mammor med barnen och så går de flesta av oss på babysången på torsdagar så vi känner ju varandra ganska väl. Men vi diskuterade lite och pratade och fikade och hade trevligt. Och så var ju alla papporna med också, det brukar de ju inte va så det var också trevligt!








Vi har haft en jättetrevlig kväll! Vi har ...

img_1927 (MMS)

Vi har haft en jättetrevlig kväll! Vi har ätit massa god mat Grillade revben och grillade kycklingvingar och vitlöksbröd och potatissallad och en underbart god sallad med nötter och avokado och mandariner och grejor. Sen satte vi på en film. "Så Olika" av Helena Bergström. Jag har sett den innan, men kom inte riktigt ihåg. Men den bar bra! Ellis somnade hos oss i soffan 21.30 och nu sover hon i rsesängen här jämte mig. Gud så smidigt det är med resesäng! Vi sover på Julias rum. Julia sover hos mamma, eftersom pappa är i Thailand. Igen.. :) och Jossan sover på Jimmys rum för han är i Skövde och jobbar. Perferkt att vi fick varsitt sovrum, så slapp vi soffan.. :) sov så gott alla!


Ellie lyssnar på MTV och jag städar. Kväll...

img_1926 (MMS)

Ellie lyssnar på MTV och jag städar. Kvällen är fullbokad idag me. Vid 16 ska vi till knuten på Föräldrarträff Roligt för idag är alla papporna med också. Vi ska prata om "bra mat för barnen" och "föräldrarskap och alkohol". Får se om vi lär oss något nyttigt! :) sen efter det åker jag & Ellie ut till Ekornahult. Jossan kommer hem från Tidaholm också så vi ska ha tjejmys och grilla revben. Sen ska vi sova där allihopa också. Det blir en mysig kvälll! Kim blev överlycklig när jag sa att vi skulle sova borta. Han sa att då kunde han äntligen få en ensam natt och sova ordentligt. Konstigt, för jag har inte sovit så bra på länge som jag gjor de senaste nätterna.. Haha. Karlar!


Idag vaknade Ellie vid nio och det betyder...

img_1919 (MMS)

Idag vaknade Ellie vid nio och det betyder att jag vaknade vid nio också. Vi mös i sängen en stund, sen fick Ellie bada medans jag fixade lite tvätt. Efter det åt vi en härlig frukost och sen har vi varit ute på en skön promenad. Nu ligger vi i sängen och myser. Ellie sov i vagnen, men vaknade så jag fick avbryta tvätten jag fortsatte med och lägga mig i sängen och mysa med henne så hon somnade igen.. :) Det hände en olycka i badet innan också. Ellie bajsade. Jag såg att hon tog i, men för sent, så när jag lyfte upp henne så ploppade de ut en liten bajskorv som flöt runt i vattnet. Riktigt äckligt! Haha. Jag visste inte riktigt hur jag skulle ta mig till för att få upp den, men jag hittade en liten sil som jag fiskade upp den med. Sen var det bara att börja om. Hälla ut vattnet, diska badbaljan, diska badleksakerna och i med nytt vatten och i med Ellie igen. Jag var nog lite för snabb med att bada henne. Tänkte inte på att hon brukar bajsa på morgonen. Hon brukar oftast vänta tills jag bytt blöja på henne, och då bajsar hon.  Det är klart det är härligt att vänta tills hon fått en ny blöja, och inte bajsa i den som hon haft hela natten.. Nu tog jag ju bara av blöjan och satte henne i badet. Shit happens!! :)  Nu är hon iallafall ren och fin och luktar gott. Och len.. Hon är superdupermegalen. Så mysigt att ligga här och gosa med henne nu! :)


Jag måste bara visa hur söta mina älskling...

img_1917 (MMS)

Jag måste bara visa hur söta mina älsklingar är när de sover. De ligger alltid så sött och mysigt och sover tillsammans. Godnatt!


Hon avancerar.. :)


Happiness.




...

Detta är vad jag gjort under eftermiddagen och kvällen. Jag har ju hunnit med en del idag också! :)

* Middag med Sara. Vi gjorde potatisgratäng och kassler med stekta champinhoner och sallad.

* Färgning av mitt hår hos Pernilla. Färgade det svart igen. Det var fortfarande lite brunt i det i vissa ljus och så hade jag utväxt. Nu är jag back to black igen! :)

* Date med Emelie. Hon bjöd på en superdupergod morotskaka. Måste baka det! (Vad är det för fel på mig?! Jag som aldrig är sötsugen annars..)

* Mys med Kim & Ellie. Jag gjorde bakad potatis med kycklingröra och sallad och så kollade vi på Desperate.














<3


Sara är här idag. Hon kom redan 9.30. Vi h...

img_1901 (MMS)

Sara är här idag. Hon kom redan 9.30. Vi har ätit frukost, varit ute på en kort promenad och nu sitter vi och äter snickerskakokor och dricker saft framför varsin dator. Ellie sover i vagnen utanför..


Morgonmys.

Ellie har invigt sin nya pyjamas inatt som hon fick av sin mormor igår. Hon sov i sin säng hela natten till klockan 08.00 då det var dags för välling. En gång fick jag gå upp och ge henne nappen, annars har jag sovit jätteskönt jag också!

Det börjar rätta till sig av sig självt. Underbart! Fast jag trodde inte för ett år sedan att det skulle dröja så lång tid innan jag fick sova hela nätter igen.. Men det som väntar på nåt gott... haha..


Mat, mat, mat...

Efter Ekornahult igår var vi på Maxi och handlade. Jag, Kim & Ellie. Vi skulle inte handla så mycket, men som vanligt så åkte de ner hur mycket som helst i vagnen.

Och som vanligt när Kim är med blir det alltid svindyrt. Konstigt! Karlar kan inte planera något, de går på impuls. Han köper så mycket saker som jag inte hade köpt. Och igår var han hungrig och jag tror han var sugen på typ allt, för han ville köpa det mesta i affären. Fast det är ju bra att han är med ibland också, då blir det lite variation. haha...

1400 kr slutade notan på iallafall. Men då köpte vi lite kött och massa grönsaker och sånt som är lite dyrare. Det är bra med Ica Maxis kött i storpack. Brukar köpa det, och så delar jag upp det när vi kommer hem i lagom bitar.

Nu är i allafall kylen och frysen full och nu SKA vi försöka laga mat hemma varje dag. Och inte köpa snabbmat! Får se hur det går.. :P 




Ekornahult.

Igår var en härlig dag i Ekornahult. Vi åt god frukost, va ute på långpromenad, jag tvättade bilen, vi åt supergod middag och så var vi ute en sväng till. Det är så härligt att vara där ute!



Vi hittade årets första murkla när vi va i skogen. Härligt, för snart ploppar de upp lite överallt. Mamma hade sparat några i frysen sen förra året, så till middag åt vi kokt potatis, kött och murkelsås. Sååååå jävla gott! :)



Ellie fick lite mer kläder också som mamma sparat sen Julia var liten. Lite söta sommarkläder. Så roligt, för jag minns när Julia hade dem på sig för 7 år sedan!

Ellie blir så glad när hon ser Julia. Och Julia blir lika glad hon! De älskar att busa med varandra! :)














Skyddshjälm.

Har ju glömt att visa hjälmen som vi fyndade till Ellie på bytardagen i Lördags. 5 spänn. Kunde inte låta bli att köpa den! :) Haha..

Visst är hon söt?!

Har faktiskt kollat på annaaxel.se efter en hjälm till Ellie nu när hon har blivit en sån klätterapa, men de kostar nästan 200 kr, så jag tycker det är lite dyrt. Då var det perfekt att vi hittade en så billig. Hon får ha den när vi är hemma så skyddar det hennes lilla huvud lite iallafall!


Jag har tvättat och städar vår bil, så nu ...

img_1874 (MMS)

Jag har tvättat och städar vår bil, så nu är den så vårfin!  Inte en endaste asfaltsfläck finns kvar! Och inte ett enda gruskorn eller en smula eller ett dammkorn inuti! Det tog sin lilla tid, men nu är den som ny! Härligt!


Nu blir det superfrukost! Gissa vart jag ä...

img_1868 (MMS)

Nu blir det superfrukost! Gissa vart jag är någonstans?! :)


Jag har sovit dåligt inatt igen. Men det b...

img_1866 (MMS)

Jag har sovit dåligt inatt igen. Men det beror kanske på Ellie. Jag har ju blivit lite bortskämd de senaste nätterna eftersom hon sovit hela nätterna i sin säng. Jag har kanske behövt gå upp en gång och he nappen, sen välling vid 7-tiden och så har hon somnat om igen till 9 typ. Inatt har jag nog varit uppe minst 5 gånger och gett nappen, sen lyfte jag över henne till vår säng. Det är mysigt, men jag märker att jag sover sämre. Hon tar ju sådan plats!  Särskilt när hon ska ligga vågrätt över sängen! Och så ligger hon och snurrar och jag vaknar typ i panik flera gånger och tror att hon är påväg ner för kanten. Jättejobbigt! Eller kan det möjligtvis varit fullmånetid i helgen!? Kanske är därför jag sovit så dåligt?! Surt iallafall! Nu ska jag snart gå upp och göra välling och sen hoppas jag på att få sova en liten stund till.. Godmorgon allesammans! :)


Jag har världens lenaste goaste fötter nu....

img_1858 (MMS)

Jag har världens lenaste goaste fötter nu. :) jag har filat dem och smörjt in dem med Ellies liberokräm. Och så har jag målat naglarna. Superhärligt! Det är första gången jag filat mina fötter! Och jag kan inte förstå varför jag aldrig gjort det innan! Jag har alltid stört mig på att de är torra och sprickiga och blir helt vita och skrynkliga under efter jag duschat. Jag har försökt fila någon gång, men har gett upp efter typ 30 sek för att jag inte fattat hur man ska göra. Idag gav jag inte upp. Jag filade och filade och filade och det blev sååååå bra! Så nu ska jag och mina lena mjuka fötter krypa ner i sängen och försöka nana. Hoppas ni haft en trevlig helg allesammans! Och att den kommande veckan blir minst lika bra den med! :) Godnatt!


Isberg på Vättern.

Ibland funderar man över vädrets makter. Vilka krafter som kan uppstå. Idag när vi var i Gränna så funderade vi på om vi verkligen stod vid vätterns kant?! Har aldrig sett något liknande. Det såg ganska häftigt ut med all isen! Häftigt och kallt. Brrr..






















Bytardag på Flahult.

Elliepellie fick lite nya kläder igår när vi var på bytardag uppe på Flahult. Iallafall nya för henne! :)

Hon har fått mycket nytt nu på senaste! Men hur roligt är det inte att köpa massa söta små gulliga bebiskläder?!

Nu köpte jag i storlek 80 och även lite till sommaren/hösten i storlek 86. Det är konstigt att man köper så mycket kläder som hon kan ha sen. "Det är för stort nu, men det är bra, för det kan hon ha sen.." haha. Men det är ju bra att börja bygga upp ett lager redan nu! :)

Kim & Ellie var med också denna gången. Men de gick mest runt och busade. Två saker hade Kim letat fram. Själv! Jag blev faktiskt lite imponerad! :) Det andra överlät han till mig att välja. Han ville inte ens se vad jag hittat, utan sa bara: -Det blir jättebra! Jag tror du har hittat jättefina saker.. Och det hade jag ju iofs, men ibland vill man ju ha lite feedback! :)

Det är bra att man kan fynda såhär! Annars om jag skulle köpa nya kläder hela tiden så hade vi nog inte haft några pengar kvar! Haha.. 545 kr gav jag för alla dehär kläderna.


Ett regnställ med jacka och byxor. Är som nytt!


Fodrade regnbyxor/termobyxor. Också som nya!


Små sneakers, en mumin tshirt och prickiga leggings.


En Villervallatröja (Som faktiskt Kim & Ellie hittade!! :)), och en blommig tshirt.


En randig body & blommiga leggings.


En tshirt med tryck på ryggen.


En sommarklänning och en sommardress.


Mer sommarkläder. Mjukisset med tshirt & shorts. 2 linnen & lila shorts.


En rutig klänning och en rosa söt klänning.


Två bodys och mjuka Jeans med resår i midjan.


En långärmad mönstrad body & två vita kortärmade.


En jättemysig ljusblå tröja (som Kim valde), en rutig blus och två par shorts.


Ett somrigt set med linne & kjol och ett till med en söt liten tunika och prickiga leggings.


Systrarna Grandts Maskerad.

Maskeraden igår kväll var himla trevlig! Det var god mat, många lekar, dans och mycket skratt. Jag & Petra stannade till sist som vanligt! Haha.. Ungefär vid 03 lämnade vi.. Hade det varit efterfest någonstans så vet jag en som INTE hade bangat! Tur att det inte var det! :) Jag hade ju gångavstånd hem. Perfekt! Lite värre för Petra, men det löste sig till slut. 

Det var roligt eftersom alla verkligen gått in för att klä ut sig! Vi hade tema Hollywood. Det var lite svårt att komma på vad vi skulle klä ut oss till först, men sen när vi väl kom på så blev det faktiskt himla bra! Om ni inte ser det på bilden så är jag, Jeanette & Ida utklädda till livvakter & Petra är utklädd till Angelina Jolie.



Fler bilder hittar ni på: http://www.facebook.com/album.php?aid=284826&id=715071465&l=3901c435f8



Jag sov väldigt dåligt inatt och hade mardrömmar. Lite jobbigt. Som tur var så tog jag det hyfsat lugnt med alkoholen igår, så det gick bra att gå upp i morse. Eftersom killarna hade killkväll hemma hos Micke igår så var Ellie hos sin farmor och hon tillbringade natten där. Måste säga att jag saknade henne inatt när jag kom hem!!

Så fort vi vaknat och gått upp i morse tog vi en långpromenad Jag & Kim och så gick vi hem till Micke & Petra och hämtade vår bil och så åkte vi direkt och hämtade våran lilla sötnos. Vi åt inte ens frukost innan. Haha.. Då blev det Pusskalas!! :)


Söndagspromenad! :)

img_1854 (MMS)

Söndagspromenad! :)


Time for maskerad!! Det här blir en rolig ...

img_1853 (MMS)

Time for maskerad!! Det här blir en rolig kväll!! :)


Onyttighterna har fortsatt idag också.. He...

img_1823 (MMS)

Onyttighterna har fortsatt idag också.. Helt sjukt. Jag som aldrig fikar och äter sånt här annars. Men gott är det! Besöket hos Tesan var underbart. Vi fikade och tjötade och mös och kramades och skrattade. Härligt! Det blev lite stimmigt eftersom jag hade Ellie med mig, och Pernilla hade sina tre barn med sig. Men det var väldigt roligt! Får planera in en kväll snart då vi kan ha lite tjejmys bara vi vuxna. Och äta gott och bara tjöta och ha det trevligt. Det kommer finnas massa tid framöver! Och så har vi ju den härliga våren och sommaren framför oss. Det kan ju inte bli bättre! Allt känns himla bra just nu! Tesan ville veta vad som hänt och höra allt skvaller, men jag hade inte så mycket att komma med. Det har inte hänt så mycket.. Sen ä det ju bara åtta och en halv veckor sedan olyckan. Det är inte så lång tid. Fast det känns på samma gång som det var för flera månader sedan. Det har iallafall gått fort. Hon använde inte ens rullstol idag, utan hoppade fram på kryckor. Helt amazing! Att hon kan överraska den tjejen! Min fina älskade vän!  Det är galet vilket mirakel hon är! <3


Kvällen spenderade jag & Kim tillsammans m...

img_1833 (MMS)

Kvällen spenderade jag & Kim tillsammans med Sara & Jimmy på Jensens Böfhaus. Ellie va hos sin farmor några timmar. Det var väldigt trevligt! Och gott! :) Jag åt ryggbiff, medium stekt såklart, och den var underbar! Mycket mycket gott! Har aldrig varit där och ätit innan, men jag blev väldigt positivt överraskad! Sen va personalen lite sådär, glömsk och lite trög, men mateb var god! Kom på att vi har nog aldrig ens varit ute och ätit tillsammans bara vi fyra innan. Konstigt.. Så det var på tiden nu! Tack för en trevlig kväll söta ni!! :)


Och i duschen! :) hela dagen är en rolig d...

img_1820 (MMS)

Och i duschen! :) hela dagen är en rolig dag idag! Och särskilt lite senare, för då ska vi träffa vår älskade Tesan!  Det blir myyyyyyys! Pratade med henne nyss i telefon i typ en halvtimme. Hon har beställt chokladkaka med nougat på, så det ska vi till Pernilla och baka om en stund! Jippie! :) LaLaLa! Vilken härlig daaaaag!


Någon har kul i köket..

img_1815 (MMS)

Någon har kul i köket..


Och vid matbordet..

img_1817 (MMS)

Och vid matbordet..