Pappa, pappa!

Verja deg när Kim kommer hem från jobbet blir Ellie överlycklig. Hon ropar pappa, pappa! och kryper fram till honom direkt och sen vill hon inte lämna honom. En riktig liten pappagris! :)








Rida rida ranka!

Något som Ellie har börjat med på senaste förutom att prata i telefon med allt och härma kossorna hela tiden är att rida på min rygg när jag ligger på mage. Hon tycker det är jättekul och kan sitta där hur länge som helst! Även att peka på saker gillar hon och gör det mest hela tiden! :)



Och så kryper hon som en krabba på händer och fötter utomhus när hon inte har några byxor på sig! Det gör nog lite ont i knäna.. Ser jätteroligt ut! :)


Brun & fin!

Syns inte så bra på kortet, men Ellie har blivit jättebrun! Så brun så att vecket som är vid handleden är alldeles vitt! :) Min lilla pepparkaka! :)


Ellie kollar läget hos grannen!




Det blev en variant på hemlagad pytt i pan...

img_3465 (MMS)

Det blev en variant på hemlagad pytt i panna till middag. Smaskens! Och så gick alla rester åt som stod i kylen! :)


En nyvaken liten klätterapa! :) värmen gör...

img_3461 (MMS)

En nyvaken liten klätterapa! :) värmen gör nog sitt, för Ellie sov i över 2,5 timmar idag. Nu ska vi strax laga lite middag. Ska bara komma på något gott att laga! Eftersom jag bara äter lagad mat en gång om dagen så blir det lite roligare att göra, lite mer genomtänkt! :)


Underbart!

Jag klagar absolut inte på vädret just nu! Hoppas det håller i sig ett tag! Fast jag såg iofs att det ska regna i helgen.. :/

Idag tog jag och Ellie en promenad uppe vid  Åsasjön. Vi stannade på vägen och badade i en liten vik som jag upptäckte för några år sedan. Det var jätteskönt i vattnet. 22 grader. Det var tre barn, en mamma och en hund där också, annars var det bara vi. Skönt för på badplatsen var det helt fullt!

Vi stannade en stund och badade och busade och sen somnade Ellie efter lite gröt och då fick jag lite egentid i solen. Härligt! 

Ellie hade slängt ut sin docka från vagnen på vägen dit, så vi fick gå samma väg tillbaka som vi kom och hämta den. Jag plockade också en stor bukett med rödklöver och prästkragar som nu står på köksbordet! :)






















Godnatt!


These shoes are made for walking.

Vi var tvugna att testa våra nya skor jag & Kim så vi tog en rask en-timmes-promenad tidigare ikväll. Vi fjäskade lite för Sara & Jimmy så vi fick ta med oss Alice också. Fast de var inte jättesvårövertalade... :)

Kim körde Ellie i sin vagn och jag fick äran att köra lilla Alice. Vi gick i nästan en timme och hon var så snäll och söt och sov mest hela vägen. Ellie däremot var övertrött och gnällig. Men det var trevligt! Och härligt! Vi gick från tallhöjden och upp över Hökhultsvägen över till Hovslätt och så runt och tillbaka.

Mina nya Adidas var underbara. Sån skillnad mot mina gamla! De gamla köpte jag på rea för kanske 3-4 år sedan så de var inte anpassade för mig, och så gamla så de hade nog gjort sitt redan för längesen! Det märktes för jag fick så ont i smalbenen och i fötterna av dem. De nya är så lätta och söna så det märks knappt att jag har dem på! Vi testade och springa en bit också, och det kändes kanonbra! Härligt! Varför har jag inte fått tummen ur och köpt nya skor tidigare?!









Nytt från H&M.


Blå bh på rean och randigt tubtoplinne.


En söt vit liten tunika till Ellie.

Min smarta tjej!


Två små badtjejor!

Idag har jag passat min lillasystre Julia hela dagen. Hon kom redan 6.30. Då när Kim åkte till jobbet och kröp vi ner i sängen och kollade på tv, Ellie vaknade inte förrän 9, så vi låg också kvar tills dess. Vi åkte upp till Åsabadet för att bada och sola, men det var så sjukt mycket folk där när vi kom dit, så det fick bli Bondstorpsbadet istället. Där var det lite lugnare..

Jag badade för första gången i år. Eller första gången på två år blir det eftersom jag aldrig badade förra året. Det var härligt! :) Vi stannade på badplatsen i ca 3 timmar, sen åkte vi hem till Ekornahult och lagade middag och så fick Julia och Ellie bada i den uppblåsbara poolen lite. De älskar verkligen att bada de två tjejerna. Julia sa om Ellie igår att hon är ju absolut ingen badkruka iallafall! :)

Sen åkte vi hem och mötte upp Kim och så in till Intersport och köpte nya träningsskor till både mig och Kim. Vi sprang på löpbandet där inne så de kollade hur vi vinklade fötterna och så hittade vi jättebra skor som passade perfekt! Sen sprang jag in en snabbis på H&M och fyndade några saker. Tyvärr ingen bikini som jag egentligen letade efter.. Vill ha en mintgrön bikini! Och efter det åkte vi hem och käkade kvällsmat innan det var dags för Julia att åka hem.

Några bilder på badtjejorna:


Ellie leker

Smart tjej! :)


Veckans vägning.



Vecka 1

- 3,1 kg.

(Totalt - 3,1 kg)

Rätt nöjd faktiskt! Fast jag har varit duktig också! :)


Måndag.

Nu har jag precis tagit mig en kalldusch. Det  var underbart! Jag har varit ute i Ekornahult & promenerat/sprungit en runda. Det var otroligt skönt att springa! Det var ett tag sedan nu! Och nu på kvällen är det ju så härligt där ute. Alla sommardofterna och doften av nyslaget hö som ligger och torkar är ju obeskrivlig!

Sen var det skönt med en kalldusch också för det bränner på min rygg och mina axlar. Har stekt lite för mycket i solen idag! Men jag passar ju på nu när det är sol, förra året solade jag inte alls mycket för då var Ellie nyfödd och vi höll oss mest i skuggan!

Vi har varit ute i Ekornahult hela dagen idag jag & Ellie. Ellie har också blivit riktigt solbränd, fast jag smörjer in henne hela tiden. Men får hon min och kims hudpigment så är det nog ingen fara. Vi tål mycket sol och blir bruna lätt. Det är inte ofta vi bränner oss. Det är ju bra med D-vitamin jue! :)

Ellie & Julia har badat och busat hela dagen. Ellie var överlycklig! Hon älskar ju att bada och hon älskar att busa med Julia! :) Sen har vi solat, gungat, grillat flintastek, vi har vatt ute på promenad och plockat massor med smultron (ca 8 dl!) som vi åt till efterrätt och jag har tvättat och städat ur bilen.

Under tiden var Ellie och mamma och tittade på kossorna. Ellie har lärt sig vad kossorna säger idag! Fast hon säger inte riktigt mmuuuuu utan mer mmmmMMmmM. Haha. Så söt var hon när hon muade åt kossorna! Och så försökte hon låta som hunden också. Det blev nästan ett voff! Hon är så duktig min lilla plutta! :)
























































Helsingborg, Here We Come!

Igårkväll fick jag och Pernilla ett infall och tog med oss Ellie, Jennifer & Tim och drog ner till Carina (min andra faster) i Ekeby utanför Helsingborg. Vi överraskade henne ganska ordentlig, och på vårt alldeles egna påhittiga vis! :)

Där gjorde vi färskpotatis och grillade grillspett och hade en en jättetrevlig kväll! När barnen somnat satt vi ute i sommarkvällen och drack öl & Kapten Morgan med Cola och tjötade ända fram till halv tre.

I morse så åkte vi på bagageluckeloppis inne i Helsingborg. En jättestor loppis. Det var mycket krams, men vi gjorde några fynd iallafall! Sen åkte vi hem till Ekeby igen och solade på altanen och bara tog det lugnt innan det var dags att bege sig hemåt igen.

Tack mina underbara fastrar (och kusiner) för kvällen och dagen. Vi är allt bra vi! :P








Midsommarafton 2011

Midsommarafton på Lingonstigen var supertrevlig! Vi umgicks med våra fina vänner, käkade god mat, plockade blommor, lekte lekar, dansade runt midsommarstången och hade en jättebra kväll.

Jag var nykter, och det var så skönt när vi kom hem på kvällen och ännu skönare dagen efter! Fast jag var sugen på midsommarsnapsen!! :) Vi låg kvar i sängen ända till 14-tiden i Lördags morse. Bakisdag fast ändå inte! :) Såna latmaskar var vi! Men det var mysigt! :)

Här kommer några bilder från kvällen, resten hittar ni på FACEBOOK! (Eftersom blogg.se är trögast i världen på att ladda upp foton!!)






























Har ju glömt visa hur fin Ellie blev på si...

img_3356 (MMS)

Har ju glömt visa hur fin Ellie blev på sitt passkort!


Dinner for two! Nam Nam Nam! :)

img_3357 (MMS)

Dinner for two! Nam Nam Nam! :)


Godmorgon Sverige! :)

img_3352 (MMS)

Godmorgon Sverige! :)


Blir man inte glad när man får en sån här ...

img_3354 (MMS)

Blir man inte glad när man får en sån här fin midsommarbild?! Min lillasyster så fin i sin mifsommarkrans! :)


Glad midsommar allesammans! ::))

img_3353 (MMS)

Glad midsommar allesammans! ::))


GLAD MIDSOMMAR!



Glad midsommar på er allesammans! Här är ett kort från förra årets midsommar. Då tillbringades dagen i Ekornahult. Ellie var bara en vecka och en dag då. Och Kim åkte iväg till Danmark och var borta i flera dar.. Han lämnade mig helt ensam med Ellie, nästan nyförlöst och allt.. ´Mem det gick bra ändå! Vi hade det så mysigt lilla stumpan och jag. (Eller inte för det var lite kämpigt, men det har jag glömt nu som tur är.. haha!)

Hoppas dagen blir bra för alla och vädret blir kanon! Nu när detta publiceras (tidsinställt inlägg) så ligger vi antagligen fortfarande i sängen och myser!
Vid 15-tiden ska vi till Lingonstigen till Micke, Petra & Hugo och spendera dagen där tillsammans med massa fina vänner och god mat och roliga lekar.

Här är en bild på min lilla prinsessa för ett år sedan. Minimini! <3



Nej, nu är det kokta fläsket stekt!



Jag tänkte börja med veckans vägning här på måndag. Om jag kommer ihåg! :)

I måndags så började jag med Naturdiet. Jag hade tänkt köra bara pulver i två veckor, men eftersom jag försöker träna samtidigt så bestämde jag mig för att äta ett lagat mål per dag. Så fyra shake/drinkmix och en lagad middag/lunch varje dag. Det var jobbigt de första dagarna, men nu går det rätt bra. Hungerkänslan försvinner mer och mer. Och det smakar faktisk godare än jag trott!

Jag har gått långa promenader varje dag och inte småätit, inte ätit socker, godis eller något annat onyttigt och enbart druckit vatten. Det känns ganska bra faktiskt! Vågen pekar nedåt ganska rejält och jag kanske lägger ut mina mått här också på måndag om jag orkar.

Nu ska fanimej alla extrakilon bort! Sista veckan i Augusti ska vi ju till Kreta och då vill jag inte se ut som en säl längre. :)

Och eftersom jag skriver detta här nu så måste jag ju verkligen gå in för det! Kan ju inte låta alla mina läsare se mig misslyckas! haha.. Jag är ju jävligt tävlingsinriktad och kanske lite av en dålig förlorare så misslyckas jag totalt kommer jag kanske inte att erkänna det här ändå! Bäst hade ju varit att ha någon att tävla med, men det ska nog gå bra ändå.

Någon som har någon erfarenhet av Naturdiet eller någon annan pulverdiet? Har ni några tips eller annat får ni gärna dela med er!


Mys och gos och bus.



Idag har vi gjort minsta möjliga jag & Ellie. Vi låg kvar i sängen nästan ända till 11.30. Jag har känt mig väldigt seg och så har jag blivit förkyld så jag har inte alls haft lust med någonting. Och Ellie har haft feber, antagligen efter mässlingsvaccinet, och bara velat gosa och vila hela dagen. Det tackar man ju inte nej till när det är så! :) Så vi har legat i sängen och kollat på tv och sen busat lite och tagit det lugnt.

När Kim kom hem käkade vi och sen slappade vi lite till. Sen åkte jag till Ica Maxi och handlade lite mat medans Kim & Ellie badade bubbelbad hos Kims föräldrar i Taberg. Och efter det blev det en liten runda och kolla på hus..

Nu ska jag strax krypa ner i sängen. Det ska bli sååå skönt!

Mys med Ellies moster Julia.






















































































På Ikea.

Härligt med lite nya tips och ny inspiration. Synd bara att vi inte har ett hus ännu.. Men hoppas att vi hittar något snart!

Läste i tidningen att de tror det kommer komma ut ganska mycket nu i sommar. Rekordstort utbud växer löd rubriken. Eftersom det säljs fler villor idag än någonsin. Och att priserna kommer antagligen minska något. Det är ju positivt!

Men helst av allt så letar vi ju tomt för att bygga nytt. Gärna på landet. Jag vill verkligen bo på landet! Landet men nära stan.. Men vem vet? Vi kanske hittar drömhuset i samhället också. Vi får se, vi får se..


























Buskul.

Jag testkör videofyme lite. Ska se om det är något att ha.. Man kan visst ladda upp videos direkt från iphonen..

Någon som har någon erfarenhet!?

Här är Ellie, jag & Julia i lekparken igår!


Klätterapan Ellie i lekparken.


Aaaarrrrgggghhhhh!!!

Det funkar inte att lägga upp bilder. Jag har försöt i flera timmar nu... IRRITERANDE!

Så bilderna får tyvärr vänta!

Ska försöka med några filmer sålänge..

Och denna fina kudden fick hon av morbror ...

img_3335 (MMS)

Och denna fina kudden fick hon av morbror Johnny i födelsedagspresent. Tycker den var så söt! Och Ellie gillade den också! Hon la huvudet på den direkt och gosade med den när hon fick den. Och sen pussade hon på den. På munnen. Hon är så söt för nu ska hon pussas mest hela tiden. Och jag tackar ju inte nej till massa gosiga pussar! Man får ju passa på! :)


Jag tror min lilla tjej blir vänsterhänt. ...

img_3317 (MMS)

Jag tror min lilla tjej blir vänsterhänt. Jag har märkt ända sedan hon började ta grejer med händerna och göra saker med händerna att hon använder vänster mer än höger. Och nu när hon gärna vill äta själv så är det också vänsterhanden som används. Time Will Tell.. :) Idag har vi haft fullt upp! Först så städade vi här hemma. Sen kom mamma och Julia och så åkte vi till Ikea. Där köpte vi innerkuddar och skåpspärrar (vilket behövs eftersom Ellie är överallt och ingenstans). Sen fikade vi lite och så vidare till BR där jag bytte en leksak som Ellie fick av sin morbror Jimmy i födelsedagspresent, men redan hade en likadan. Efter det åkte vi till junex-huset i Huskvarna och köpte massa fina tyger. Jag har massa planer på saker jag ska sy. Ska bara hitta tiden också.. Måste åka ut till mamma så hon får hjälpa mig! :) Sen hann vi även med en sväng på stan, kollade lite rea, men tyvärr köptes ingenting. När vi kom hem stannade Julia kvar hos oss och vi åt middag och sen gick vi en promenad och hamnade i lekparken ganska länge. Vi gick hem, åt kvällsmat och så gick vi upp till Åsabadet och badade fötterna och tittade på fåglarna. Sen gick vi vidare ner till Taberg, mamma hämtade Julia och jag & Ellie gick vidare till Pilutta. Efter en stund hämtad Kim Ellie och jag stannade kvar och umgicks lite med min kära Pilutta. Tjöt, tjöt tjöt var det! Haha..  Hon körde hem mig för en stund sen och nu har jag krupit ner i sängen och ska snart sova. Har tagit massa kort idag, men de kommer imån... Sov gott!


En sånhär blev det till Ellie från BR. Hon...

img_3334 (MMS)

En sånhär blev det till Ellie från BR. Hon älskar ju att pilla med saker som passar i varandra och bygga med saker så denna gillade hon skarpt!


Vädret ser lite lovande ut till midsommar ...

img_3315 (MMS)

Vädret ser lite lovande ut till midsommar iallafall! :) fast det hinner säkert ändra sig några gånger innan fredag..


Mitt smultronställe på jorden ---> Ekornahult


























Jag har laddat ner appen Run Keeper till i...

img_3313 (MMS)

Jag har laddat ner appen Run Keeper till iphonen. Den verkar skitbra! Ska bara lära mig hur den funkar.. Men man kan välja olika program och få coaching och musik och så mäter den via gps hur långt man går, hur fort man går och hur många kalorier man bränner. Plus mycket mycket mer. Sen kan man spara all träning och synka med internet.. Verkar kanon! :)


Jag är ute på kvällspromenad. Ska promener...

img_3312 (MMS)

Jag är ute på kvällspromenad. Ska promenera till Taberg o hämta en bil och sen hämta Pernilla inne i stan. Men jag letar lite andra vägar till Taberg än de vanliga. Jag ska gå på dubbelt så lång tid som jag brukar så det får inte gå för fort. Det brukar ta 45 min! :)


Namnam!!

img_3311 (MMS)

Namnam!!


Jag och Ellie är i Ekornahult idag. Vi har...

img_3297 (MMS)

Jag och Ellie är i Ekornahult idag. Vi har precis varit ute på en promenad och plockat smultron. Vi hittade en hel del! :) det blir smaskig efterrätt till middagen sen! :)


Två tröttisar. Skönt att de lät mig sova i...

img_3280 (MMS)

Två tröttisar. Skönt att de lät mig sova i soffan innan och när jag kröp ner i sängen nu så sov de också så gott. Härligt! Det ska jag med göra nu. Jag är helt slut! Inte ofta jag somnar så här tidigt! Godnatt!


Lilla Alice pluttan. Så söt är hon! Tycker...

img_3279 (MMS)

Lilla Alice pluttan. Så söt är hon! Tycker att hon blivit så stor redan på bara några dagar. Tiden går fort! :)


Ellie & Kerstin busar i Kerstins nya tält!

img_3275 (MMS)

Ellie & Kerstin busar i Kerstins nya tält!


Jag ligger i sängen nu och känner mig lite...

img_3277 (MMS)

Jag ligger i sängen nu och känner mig lite halvförkyld. Somnade i soffan redan vid nio, och nu har jag förflyttat mig till sängen. Tror det beror på min regniga promenad innan. Vi har gått jättelångt idag! Sov ganska länge, och nästan direkt efter vi vaknat gick vi upp nästan ända till Åsa Gård där vi mötte upp Beatrice och Kerstin och hunden Shadow. Och så gick vi en rejäl promenad till Åsa by, ner mot Sjövik och så runt så vi kom ut vid Martinsgården och hem till Beatrice igen förbi Åsa gård. Det var svettigt när vi kom fram, men vi slapp regnet för det började dugga lite precis när vi gick in. Väl där så åt barnen middag och sen busade de en stund innan det var dags för oss att gå vidare. Vi promenerade från dem på Blomsterstigen och hem till Sara och Alice. Jeanette va där också. Denna gången slapp vi inte regnet! Ellie sov i vagnen så hon fick regnskyddet över sig, men jag blev lite blöt.. Vi stannade där en stund och sen kom Kim och hämtade oss, för jag kände inte direkt för att gå hem också! :)


Ellie älskar sin bobbycar hon fått av oss ...

img_3273 (MMS)

Ellie älskar sin bobbycar hon fått av oss och släpet hon fick av mamma och pappa i födelsedagspresent. Hon har nästan listat ut hur man kör den också! Det ser ganska kul ut för hon hänger lite över på ena sidan och puttar på med ett ben. Hon klättrar på den och hoppar på den och så låter hon som en bil samtidigt som hon gör det! Innan när jag kom ut till henne så stod hon på bobbycaren utan att hålla i sig. Hon är galen! Då blev jag lite nervös faktiskt och tog några snabba steg fram till henne, men hon hann sätta sig ner innan jag kom fram. Hon vet minsann hur hon ska göra! Hon är duktig min tjej! :)


Kärlek.

img_3268 (MMS)

Kärlek.


Elliepellie nyduschad i ny pyjamas! Vi tog...

img_3265 (MMS)

Elliepellie nyduschad i ny pyjamas! Vi tog en långdusch jag o hon innan. Så skönt! Det har varit en ganska seg dag idag.. Jag o Kim åkte på några husvisningar (vilka var rätt så väldigt intressanta idag!), hämtade Ellie i Taberg, köpte pizza på Prima som vi käkade vid vätterstranden i bilen i regnet, sen åkte vi till Gränna en sväng, sen hem och så har vi bara Vatt hemma. Ellie sov bara en gång idag, ca 30 min, så hon var helt slut vid nio och somnade i mitt knä direkt efter vällingen. Skönt för då fick vi några timmar i lugn o ro. Vi kollade på nio-filmen på femman. Den utvalde. En svensk film. Den var rätt bra! Iallafall, lugnt är det inte när Ellie är vaken! Hon är en liten vilda! :) en liten högljudd, babblande, busig liten klätterapa! :) Hon har börjat gå mycket nu också! Nästan hela tiden går hon runt i lägenheten. Det ser så kul ut när hon kommer och stapplar helt plötsligt! :)


Christels 25-års fest!

Det var en mycke trevlig kväll igår ute i Månsarp! Christel som snart fyller 25 bjöd in till fest med god mat, god dryck, och fina vänner. Tyvärr så spöregnade det ute, men partystämningen var topp iallafall som tur var! :)

Kvällen bjöd på lekar, mycket skratt, mycket dans och mycket redbull/vodka! :)

När jag la över mina kort från kameran till datorn innan idag så hade jag 448 kort på den. Snacka om paparazzi! Haha.. Men det var faktiskt inte jag som tog alla måste jag erkänna. Kameran användes flitigt av både den ena o den andre, och jag har fina bildbevis på vissa personer som väldigt villigt fotade sig själva! ::))

Eftersomm blogg.se är trögast i världen på att få upp kort (varför bloggar jag ens här egentligen jag som älskar kort?!) så lägger jag upp massa kort på facebook och så länkar jag till dem härifrån istället. Men jag kan ju bjuda på ett eller två iallafall! :)

Ni hittar resten HÄR & HÄR! :)

Ps. Spana in min nya frilla. Mitt hår är jättekort! :) & Jag trivs kalasbra i det! :) 


Bobby & Christel.


Glada tjejor i köket.


Min älskling.


Killbordet.


Tjejbordet.


Tjejbordet.


Killbordet.


Madde.


Min Petrisch!


Jag & Petra.


Skååål!


Kim & Jag tar en svängom!


Och en puss på de! :)


Petra & Micke.


Christel & Thonny.


Jag & min fina Petra.


Kärlek! <3


Thonny & Jag.

SÖMNTUTAN!



När vi skulle lämna Ellie till Pernilla igår kväll så sov hon som en stock!

Vi skulle lämna henne rumt 17. Kim kom hem med henne från Gränna runt 16. Då la vi henne i sängen och hon sov till 16.40 typ. Då försökte jag väcka henne, men hon var jättetrött!
Jag tog av henne kläderna och bytte blöja och tog på henne nya fina kläder, men hon vaknade inte.
Vi bar ut henne till bilen, hon vaknade inte.
Vi åkte till Taberg, la över henne i vagnen och körde in henne till Pernilla o Co. Hon vaknade inte.

Snacka om SÖMNTUTA! :)

Lite jobbigt var det att lämna henne då, eftersom jag inte sett henne på hela dagen och hon somnade i bilen med Kim och vaknar upp hemma hos Pernilla istället. Haha. Hon måste blivit lite förvirrad!

Jag pussade massa på henne innan jag gick, men inte ens då vaknade hon! :)


Barnkalas på Monkeytown.

Efter jag klippt mig igår var jag med Julia på hennes barnkalas på Monkeytown i några timmar. Perfekt ställe att ha barnkalas på! Jag gillar Monkeytown! Dit måste jag åka med Ellie nån gång! Hon kommer ju ha dökul där när hon blir lite större sen. Fast det fanns ju massa för henne att göra där nu också!

Tänk att äga nåt sånt ställe, vad kul det skulle va! :)

Tyvärr så glömde jag min kamera hemma hos Pernilla så det fick duga med några kort på iphonen.






















:)

img_3233 (MMS)

:)


Sofie. Världens bästa frisör! :)

img_3229 (MMS)

Sofie. Världens bästa frisör! :)


Jag har Vatt o klippt mig nu på morgonen. ...

img_3227 (MMS)

Jag har Vatt o klippt mig nu på morgonen. Det känns som mitt hår är ett helt kilo lättare! ::))


Här kommer receptet på en av tårtorna jag ...

Här kommer receptet på en av tårtorna jag bakade till Ellies kalas. Jag hade grädde och jordgubbar på och i mitten hade jag Smörkräm och banan. Skickar från mobilen nu, men hoppas det blir bra ändå! :) RISCRISPTÅRTA! Till tårtbotten: 6 äggvitor 4 1/2 dl socker 6 dl riscrisp Smörkräm: 4 äggulor 1 dl grädde 1 dl socker 1 msk mjöl 125 g smör 1 tsk vaniljsocker Garnering: 3-5 dl grädde Dajm, jordubbar, frukt GÖR SÅHÄR: Tårtbotten: - vispa äggvitorna i 3 minuter. - ha ner sockret och vispa ytterligare 3 minuter. - rör sedan lätt ner 6 dl riscrisp Bred ut i långpanna på lätt smort bakplåtspapper och grädda i ca 65 min i 125 grader. Smörkrämen: - koka ihop äggulorna, grädden, sockret och mjölet tills det tjocknat. Ha inte för hög värme och rör hela tiden, för det bränner sig lätt. - ta av från plattan. - rör sedan ner 125 gram smör i klickar och 1 tsk vaniljsocker. Dela kakan i två delar. Bred ut smörkrämen på ena delen. Lägg sedan över andra delen. Garnera med 3-5 dl grädde och valfri frukt eller Dajm. Ska du göra en stor tårta så gör dubbel sats av allt så blir tårtan lika stor som plåten! :) lycka till! :)


Ellie 1 år!

Dagen idag har varit kanon. Mamma, Julia och Jennifer kom hit och hjälpte mig baka tårta innan idag. Även Sara, Jimmy och Alice var här en sväng på dan. Sen började Ellies drop in kalas vid 16 och höll på till 20. Det har varit massa med folk här! Ellie har haft en kanondag och fått jättemånga fina paket.

Tack så jättemycket allesammans för de fina paketen och för att ni ville komma på Ellies 1-års kalas! Hon har haft en toppendag! 

När alla åkt hem så åkte vi en sväng i bilen jag, Kim och Ellie. Ellie somnade som en stock! Inte så kostigt iofs eftersom hon haft fullt upp hela dagen och inte velat sova nåt på dan. Hon sov bara ca 30 min och så gick vi upp tidigt idag också.

Här kommer lite bilder från dagen: 


Även Ellies kompis Emma fyllde 1 år idag! ...

img_3225 (MMS)

Även Ellies kompis Emma fyllde 1 år idag! Det skiljer bara två timmar på dem! Här är de två födelsedagsbarnen i JP. Han i mitten vet jag inte vem det är, men han får vara med ändå! :)


GRATTIS ELLIE PÅ 1-ÅRS DAGEN!

I dag fyllde min lilla prinsessa 1 år! Tiden går så fort! :)

Hon kan så mycket och är en egen liten minimänniska. Hon har stark vilja och är envis och har ett himlans temperament! Undra vem hon fått det ifrån!? haha.. :)

Hon kan säga mamma, pappa, momo & famo. Idag sa hon även tutte jättetydligt! Hon kryper snabbt som en iller och går väldigt mycket själv mellan saker men har inte börjat gå helt själv än. Hon går 5-6 steg utan problem och har gått ca 15 steg som mest. Men hon går jättebra om man håller henne i en hand!
Hon vet var lampan är när man frågar henne. Hon kan peka på näsan när man frågar var den är, och också ögat. Hon lyssnar när man pratar med henne och är faktiskt duktig på att göra som man säger. Och än så länge så lyssnar hon på Nej & Ajaj. Hon har 6 små tänder och hon vet att man kan bitas med dem!

Idag fick hon äta sin födelsedagsfrukost själv. Då såg det ut såhär:


GRATTIS JULIA PÅ 8-ÅRS DAGEN!



En dag i Tidaholm.

Vi hade jättetrevligt i Tidaholm igår! Vädret var ju kanon!

Vi var ute och åkte fyrhjuling, åkte ner till en sjö inte långt från Jossan och badade fötterna och kollade på träd som en bäver hade fällt. Sen åkte vi till Skövde, och köpte mat på Max som vi käkade med pappa på hans firma. Sen var vi i leksaksaffären i Skövde och Jossan köpte present till Julia. När vi kom tillbaka till Jossan & Robban så gjorde vi tårta och fikade och firade Ellie & Julia och sen var det dags att åka hem.

Ellie fick jättefina paket av Jossan och Robban. En jättefin villervallasolhatt och en jättefin villervallatröja och villervallatights. :) 


Godkväll! Eller Godnatt kanske! Jag vaknad...

img_3206 (MMS)

Godkväll! Eller Godnatt kanske! Jag vaknade nu. Somnade med Ellie i sängen innan när jag skulle natta henne visst. Bara för det tog sån lång tid. Nästan 2 timmar!! Och jag som skulle göra så många saker innan jag kunde sova.. Jaja. Kim hade varit lite duktig och fixat en hel del.. Resten får göras imån. Idag har jag, Ellie, Julia och Jennifer varit hos Jossan o Robban i Tidaholm och hälsat på. Julia fyller 8 år imån och Ellie fyller 1 år, så vi var där och firade lite. Mer om det och bilder kommer imån för nu ska jag sova. Igen. Det blir en lång dag i morgon med tårtbakning och kalas och grejor! Godnatt!


Nu ska jag bestiga ett berg..

img_3202 (MMS)

Nu ska jag bestiga ett berg..


Elli fick ett nytt "godis". Oaty stix från...

img_3174 (MMS)

Elli fick ett nytt "godis". Oaty stix från SMÅFOLK  semper. Det är som små havrekakor och finns i lite olika smaker. De är ekologiska och innehåller varken tillsatt socker, aromer eller konserveringsmedel. Tyvärr tycker jag inte det var någon hit! De bara smulas sönder och det hamnar små bitar överallt! De kostar ca 25 kr för en paket med 6 st.


Ny gardin.

När vi var på Hem & Hobby för ett tag sedan köpte jag en ny gardin till köket. Idag fick jag tummen ur och hängde upp den. Det blev fint! :)

Men vet inte om jag ska ha kvar den långa vita gardinen jämte. Det kändes så tomt utan den, så jag gör så här sålänge...






Bara smulor..



Köpte tre paket med marängbottnar för jag tänkte göra marängtårta (och prinsesstårta & risicrispitårta) på Fredag. Men nu när jag kom hem och kollade på paketen så såg det ut att bara vara smulor i en av dom. Jag öppnade och det var bara marängsmulor! Kollade de andra två paketen och de bara delade sig så fort jag tog i dem! Tror ni att jag var glad eller?! Tur att jag var ute i så pass god tid så ikväll inte var imånkväll!!
Jag får åka in och skälla lite på dem på Ica Maxi imån! :/


Smörgåstårta på Slottet.

I morse åkte Ellie, Jag & Tesan till jobbet för att fira Magnus (min chef på slottskyrkogården) som fyller 50 på fredag. Samma dag som Ellie fyller ett. Tesan har ju jobbat där också ett kort tag, och på Dunkehalla Kyrkogård, så hon känner ju också de flesta. Dét var trevligt sällskap och gott med smörgåstårta! :)













Ellie var tyvärr inte riktigt på humör! Hon var kinkig och grinig och jättetrött. Lite beror det kanske på att jag fick väcka henne i morse för vi åkte tidigt. Sen är det nog vaccinet som gjort henne lite halvseg. Hon var varm som en kamin så hon hade feber också. Lilla pluttan. Hon ville inte göra någontin. Bara sitta i mitt knä och gosa. Mysigt det med iofs! :)

Efter det åkte vi och hämtade Ellies pass på polisen och sen åkte vi till rusta en sväng. Och efter det så åkte vi till Taberg till Jennifer & Julia och så lagade vi pannkakor. Vi åt dem med sylt och grädde och det var jättegott! Fast inte ens det dög till Ellie. Hon ville knappt äta idag heller... Och det var knappt hon tyckte det var roligt att busa med Julia & jennifer, det älskar hon ju annars!

Hon somnade runt ett och då körde vi hem Tesan och sen åkte vi tillbaka till Julia & Jennifer och la oss i soffan och sov till 15.30. Det var skönt! 







Ellie fick en alvedon innan hon somnade, så när hon vaknade var hon faktiskt ganska pigg. Vi stannade där ett tag och sedan åkte vi ner till Kim på Wallins. Vi åkte hem och gjorde middag och sen åkte vi en sväng och kollade på hus och tomter uppåt Kaxholmen och handlade på Ica Maxi. Köpte allt till Ellies kalas på fredäg så det är färdigt.  

Jag har haft min sämsta natt på mycket län...

img_3175 (MMS)

Jag har haft min sämsta natt på mycket länge och är svintrött! Jag hade jättesvårt för att somna igår, och när jag väl gjorde det fick jag springa upp och ge Ellie nappen stup i kvarten så jag visste inte om jag hunnit somna eller inte i mellan. Jag såg bara att klockan blev mer och mer och till slut slutade jag att titta på den. Jag skojar inte om jag varit uppe 8 gånger och tryckt in nappen! Och Ellie som brukar sova hela natten när hon väl somnat. Kan det bero på sprutorna igår?! Jobbigt har det iallafall varit! Nu på morgonen ska vi till jobbet och fira min förman på 50-års dagen! Tesan ska med också! Det ska bli trevligt. Och gott! För det bjuds på smörgåstårta har jag hört! :)


1-års kontroll & vaccinering.

Vi var på 1-års kontroll på BVC i eftermiddags. Ellie växer som hon ska och följer sin kurva helt perfekt! Eller kurvan överhuvudtaget. Hon ligger mitt på precis i mitten på både längd, vikt och huvudomfång. Det har hon gjort nu de senaste gångerna så hon är en liten perfekt normallång, normalviktig och normalstorthuvud - ettåring! :)

Nu väger hon 10275 gram, är 75 cm lång & har ett huvudomfång på 46,6 cm.

Hon fick också vaccin idag. En spruta i varje lår - samtidigt! Och sen eftersom vi ska utomlands i Augusti så fick hon vaccin mot mässling också, i armen. Alltså tre sprutor på samma gång. Hon var inte glad kan jag säga! Stackars liten vad hon grät! Som tur var så gick det över ganska fort! Läkarn sa att hon kan få hög feber och utslag om en vecka - tio dagar, av mässlingsvaccinet, så det ser jag inte fram emot. Men hoppas det går över fort det med i sådana fall!

Lilla Ellie traskar runt hemma ganska mycket nu. Hon går mellan allt och släpper taget om saker ofta och bara går iväg. 

Så söt är hon med sina tre plåster! :)








Kaffe & bus.

Idag har jag och Ellie varit och hälsat på Malin, Alva och Linnéa. Vi hade det jättetrevligt och tjötade massa medans barnen lekte med Alvas fina leksaker. Jag har bara träffat Linnéa en gång innan (på tabergsmilen) så det var verkligen på tiden! Och självklart ville jag träffa Alva & malin också som jag träffat lika sällan dem.. 

Det var så mysigt att busa med lilla Linnéa! Att det ska dröja så länge mellan gångerna.. :/ Nu är det ju perfekt också när Ellie & Alva är så pass stora att de kan leka tillsammans. Två små bestämda tjejer med lika temperament och en vilja av stål! De kanske kan lära sig lite av varandra?! :)


Jag och Linnéa.




Jag & barnen busar på golvet.


Malin & Linnéa.


Ellie har många leksaker att välja på! En sådan rosa korg tror jag att jag måste åka och köpa till Ellie!


Ellie & Alva.


Bustjejer!


Ellie leker mes Alvas grytor. Sådana ska jag köpa till Ellie med! :)


Söta Alva sitter på mina ben.


Alva & Ellie. Riktiga kameratjejer! :)

Jag tycker det syns ganska tydligt vilken ...

img_3181 (MMS)

Jag tycker det syns ganska tydligt vilken burk som är till vad. Och jag tycker jag varit smart och skrivit så fint! Ändå gav Kim nyss Ellie en flaska gröt! Haha.. :)


Ellie älskar att leka med saker som går by...

img_3159 (MMS)

Ellie älskar att leka med saker som går bygga ihop och som passar att sätta ihop eller sätta i varandra. Det har hon gjort de senaste veckorna! Och hon är koncentrerad när hon gör det. Och ganska smart faktiskt! :)


Idag har vi inte gjort så mycket jag och E...

img_3161 (MMS)

Idag har vi inte gjort så mycket jag och Ellie. Vi har bara varit hemma och busat och slappat och tagit det lugnt. Sen när Kim kom hem åkte vi iväg på några husvisningar, fast det var inget att ha.. :/ och sen åkte vi till stan och jag storhandlade på maxi medans Kim och Ellie var på Jula och storhandlade! :) när vi kommit hem och packat upp maten åkte jag till Sara, Jimmy och lilla Alice en sväng och hälsade på. Hon är så söt lilla Alice. Jag kan sitta och titta på henne hur länge som helst! Jag satt med henne i famnen och gosade en stund! Så mysigt! Jag minns knappt när Ellie var så liten, det känns som en evighet sedan. Ändå var det bara ett år sen. Nästan precis. Ellie blir ett år på fredag. Vart har tiden tagit vägen?! Snart ska jag börja jobba. Vill inte! Vill vara hemma jämt! Dags för bebis nr 2 snart kanske? Haha.. :)


Jag var och hämtade mina fin fina bakverk ...

img_3168 (MMS)

Jag var och hämtade mina fin fina bakverk i söndags! De är så fina! Bilden gör sig inte riktigt rättvis egentligen, de är ännu finare i verkligheten! Det är en tjej i Huskvarna som virkat dem. Hon är jätteduktig! Och det var inte särskilt dyrt heller. Hon gör allt möjligt fint! Man kan beställa i stort sett vad som helst virkat av hennne. Jag ska beställa lite olika frukter och grönsaker sen som Ellie kan ha i sitt kök. Om någon är intresserad så hör av er så ska ni få hennes mailadress. :)


Nu är min tavla klar. Den står på mitt skå...

img_3164 (MMS)

Nu är min tavla klar. Den står på mitt skåp i köket och jag är mycket nöjd över resultatet! :)


Kato Stalos - Kreta

Dags att börja träna inför Beach Augusti 2011!

Då åker vi till Grekland på semester i 1 vecka! Och vi flyger från Jönköping! Ska bli underbart! Ellies första utlandssemester! :)

Och plus i kanten är att mamma, pappa, Julia, Pernilla, Niklas, Anthon, Jennifer & Tim ska med, så vi har härligt sällskap! Och kanske barnvakt någon kväll om jag och Kim känner för att gå ut själva! Haha..






Min tvätthjälp.








Idag har vi varit på husvisnig, käkat på M...

img_3155 (MMS)

Idag har vi varit på husvisnig, käkat på Max fast hos Pernilla, varit i Ekornahult och sen bara varit hemma. Det har varit en ganska seg söndag.. Och Ellie somnade inte förrän strax innan tolv. Fast hon var trött redan vid åtta. Tänkte då att detta skulle bli en skön kväll med lite egentid och lugn o ro. Men inte! Tror att hon var lite övertrött den lilla damen. Hon somnade i bilen påväg hem innan så jag bar in henne och bytte blöja och tog på pyjamas och gav välling och trodde hon skulle somna om direkt. Men nej då, hon blev superpigg efter vällingen!  Så det är skönt att ha bäddat ner sig i  sängen nu! Och nu ska jag sova! Godnatt


Ellies nya skor.

Hoppas de är bra, för de va svindyra! Iallafall för att vara så små! :)


Tack Carina.

Ellie fick paket idag av Carina. En 1-års present. Hon tackar så hjärtligt!


Min älskade lilla hönapöna på stranden.


Ullaredsfynd.

Här kommer några av alla de saker vi köpte i Ullared! :)


























































Roadtrip.

Vår roadtrip igår gick till Kusten. Och självklart så stannade vi till på Gekås i Ullared och shoppade lite! Eller mycket! :) Vi åkte ganska sent så när vi kom dit och kollat lite på skor så hade vi bara 3 timmar på oss att shoppa inne på Gekås. Men det gick bra ändå. Vi hittade typ allt det vi letade efter & lite till!! Och vi hann faktiskt göra åt x antal tusen kronor. :)





Efter det så åkte vi till Falkenberg sär vi spenderade en liten stund på Skrea Strand. Det var inte jättevarmt, men inte kallt heller. Det var mysigt! Och första gången Ellie var vid havet! Hob var helt galen när hon fick krypa runt i sanden. Slängde sig och kröp så det skvätte sandmoln omkring henne. Hon doppade fötterna i havet, men försökte bara sätta sig ner hela tiden så till slut fick hon bada. Ett kvälls dopp för klockan var runt 20. Ddet var ganska kallt i vattnet. Hon fick plaska lite och när vi tog upp henne så var hon kall och hela hon skakade, men ändå blev hon jättearg. Hon tyckte ju att det var så kul att bada! :)

Vi fortsatte vidare till Varberg där vi köpte pizza på Campino och så åkte vi ut till Getterö och dukade upp med filt och skulle ha pizzapicnic. Tyvärr blåste det lite och var kallt så vi fick packa ihop och äta i bilen istället. Men det funkade bra det med!

På hemvägen körde vi över Horred där vi stannade till hos en kompis till Kim, fast han var tyvärr inte hemma. Vi stannade istället till en snabbis i Borås hos en annan kompis till Kim och tjötade en stund och sen var vi hemma och kröp ner i sängen strax innan 02.

Vi hade en kanondag! Härligt med lite spontana roadtrips ibland! :)




































































Jennifers & Tims Skolavslutning.






































Vi ska ut på en liten roadtrip hela familj...

img_3100 (MMS)

Vi ska ut på en liten roadtrip hela familjen. Mysig! :) Det blir nog till kusten. Västkusten. Eventuellt stannar vi tills imån, har inte riktigt bestämt än. :)


Mmmm. Tapas! :)

img_3096 (MMS)

Mmmm. Tapas! :)


Jag och mina två fastrar. Världens bästa f...

img_3088 (MMS)

Jag och mina två fastrar. Världens bästa fastrar! <3


Idag har jag och Ellie varit på Tim och Je...

img_3094 (MMS)

Idag har jag och Ellie varit på Tim och Jennifers skolavslutning på Taheskolan. Sen åkte vi hem till Pernilla där vi åt glass, jordgubbar och grädde. Sen spenderade vi resten av dagen med städning, pizza och tv och allmänt umgänge. Vädret har ju varit världens tråkigaste idag. Stackars alla studenter! Kim hämtade Ellie vid 20-tiden och då åkte jag, Pernilla & min andra faster Carina som kom upp från Helsingborg in till Anna Gretas där vi åt massa god mat och hade trevligt. Första gången jag var där faktiskt, och det var jättemysigt! Efter det åkte vi ut till Pernilla och Carinas kusin i Helsingborg och hälsade på och nyss kom jag hem. Jag tog massa kort på skolavslutningen, men glömde kameran hos Pernilla, så bilder kommer senare.. Nu ska jag och Kim mysa lite och kolla på tv. Hoppas ni haft en undebar fredag och ha en fortsatt trevlig helg! Det ska jag ha! Även att det regnar! :) Natti Natti!


HAHAHAHAHAHA....

Fatsnade framför datan och jag skrattar så jag tror jag dör! Kollar på massa gamla kort från lääänge läääänge tillbaka. Det känns iallafall som det var riktigt längesen! Kanske kan bjuda på ett eller två... ::))





























































































































OJ JISSES!! TACK OCH HEJ; LEVERPASTEJ!

STORT GRATTIS IDA & BJÖRN!

I Tisdags fick Ida & Björn en liten flicka som ska heta Amalia. Eller hon heter ju Amalia redan nu. :)

Ikväll när vi kom hem passade vi på att springa upp med en liten paket till den nya familjemedlemmen. Hade egentligen tänkt vänta ett tag, men mötte Frida som precis varit där och de bor ju bara en trappa över oss så då fick det bli idag iallafall. Måste erkänna att jag var lite nyfiken på den lilla plutten.

Hon var så söt! Mini mini liten! :) Hon hade mycket mörkt hår, långa smala fingrar och röda läppar. Tycker hon hade Björns läppar och mun, och resten såg ut att komma från Ida. En underbar liten tjej var det! Så mysigt! Ida frågade om jag ville hålla henne, men jag vågade inte. Vågade knappt klappa på henne. Konstigt, för det är ju bara ett år sedan jag hade en egen liten plutt! Men hon såg ut att sova så skönt, så det får bli nästa gång! ::))










Sleeping beauty.

När Kim kom hem från jobbet åkte vi till Skillingaryd alla tre och köpte en jättefin vit växa-säng till Ellie som jag hittat på "Jönköpings Loppis" på Facebook. Den ska hon få i födelsedagspresent av oss. Tyvärr har vi har ingen plats för den nu, men förhoppningsvis har vi det när det är dags att byta och slänga ut spjälsängen!


Mys.

Efter skolavslutningen åkte jag och Ellie och Jossan till Pernilla där också Frida var. Vi satt och tjötade en stund, sen åkte vi in till stan och köpte mat på Cicci Mama som vi åt i Fridas & Franks nya lägenhet inne i stan. Det blev sightseeing där eftersom de håller på och renoverar och sen åkte vi tillbaka till Pernilla igen och så kom Sara, Jimmy & lilla Alice dit en sväng. Det var första gången Ellie träffade sin syssling. Hon tyckte nog att det var ganska spännande!

Hon är ju så liten och söt lilla Alice! Nästan så man blir sugen på bebis igen! Haha.. :)

Kommer knappt ihåg när Ellie var så liten. Tiden går ju så fort!


Små söta fotspår som Ellie gjorde i Fridas & Franks lägenhet.


Ellie tyckte det var jättespännande att titta på den lilla bebisen. Tror hon trodde att det var en liten docka! :)






Lilla Alice. <3

Julias skolavslutning.

Idag har vi varit i Bondstorps kyrka för att titta på Julias skolavslutning. Jag, Ellie, Jossan, mamma & pappa. Hon slutade ettan. Det var jättemysigt och jag fick många minnen från mina egna skolavslutningar där borta i kyrkan.

Efteråt så gick vi upp till Bondstorps-skolan där det blev tårtkalas som avslutning av dagen. Samma sak varje år! :) HÄR kan ni läsa om förra årets skolavslutning då jag var höggravid med Ellie. :)

Det var roligt att titta runt lite i skolan och se hur det såg ut nu. Det var sig väldigt likt när jag gick i skolan där men ändå inte. :)


Ellie & hennes moster utanför kyrkan.


Ellie och Jossan.


Elliepellie.


Ellie var lite myssugen.


Mitt lilla charmtroll! :)


Barnen kommer in med flaggorna i högsta hugg.


Där kommer Julia.


Så duktiga var de allesammans!


Och Ellie skötte sig fint! Fast hon försökte klättra över bänken både en och två gånger! :)


Snart sommarlov! :)


Så söta alla barnen!


Mysigt!


Fina fina Julia.


Ellie, Jossan, Pappa, Julia & Mamma.


Ellie, Jossan, Pappa, Julia & Mamma.


Pappa, Julia, Ellie, Jag & Mamma.


Tjejerna i familjen. Jossan, Julia, Ellie, Jag & Mamma.


Tittade även till mormor och morfars grav. Det var längesen jag var där! Det var så fint så! <3


Bondstorpsskolan.


Tårtkalas! Jag åt bara av mammas tårta! I LOVE IT! Den längst in! :)


Många tårtor fanns det att välja på!


Julia tyckte om chokladtårtan!


Det gjorde Ellie också!


Mums med tårta! :)

Vi är påväg på skolavslutning i Bondstorp....

img_3068 (MMS)

Vi är påväg på skolavslutning i Bondstorp. Julia slutar ettan! :)


Stora tjejen.

Har även hunnit med att göra inbjudningarna till Ellies 1-års kalas. Nu ska de bara stoppas på lådan så är det färdigt. En grej mindre att göra på att-göra-listan! Skönt! :)


Promenad & tv-tittande.

Väl hemma från vår lilla utflykt plockade vi undan lite och sen promenerade jag till Taberg för att kolla på tv hos Pilutta. Desperate-finalen från igår och Off the Map-finalen från idag. Greys hade avslutning förra veckan. Testade en ny väg idag, och jag skojar inte, den var jobbig! Höll på att svettas ihjäl innan jag var framme! Och bli uppäten av mygg och flugor! Och så hade jag en fästing på benet när jag kom fram, fast som tur var så satt den inte fast. 2:a fästingen som kryper på mig i år! Usch! Äckliga kryp!

Det var en mysig väg jag valde iallafall! :)





Snacka om trött Ellie.

Vi försökte hålla henne vaken hela vägen hem, men precis när vi kom hem så kunde hon inte hålla ögonen öppna längre! :)


Pass, käk och bus.



Påväg hem från stan pratade jag med Kim angående semester och våran weekend jag fick av Kim i julklapp och kom på att vi måste ju göra ett pass till Ellie. Har tänkt på det innan, men glömt bort det igen.. Gick in på polisen.se i iphonen (älskar min iphone!!) och såg att det var öppet till 18 idag. Klockan var 17.20 så vi åkte bara hem och hämtade Kim och så direkt in till polisen. Där gick det snabbt och hon i luckan fick in ett bra kort på Ellie fast hon inte ville sitta still i barnstolen. Hon kunde det där! :) Nu dröjer det ca 5 arbetsdagar och sen kan vi hämta ut Ellies första pass! :) Roligt att hon ska ha detta i 5 år nu! :)







Efter det åkte vi till a6 och jag & Ellie väntade i bilen medans Kim sprang in och köpte mat på Soya. Som han var tvungen att ha. Vi väntade 35(!) minuter på honom! Fast det var kul att titta på folk när de skulle parkera. Haha. Hälften av alla som kör bil borde inte ha körkort!! Jag köpte en hawaipizza på San Marino nere på stan och sen åkte vi upp till stadsparken där vi käkade och så fick Ellie gunga lite. Hon älskar verkligen att gunga!! Hon skrattade som en tok! :) Och så älskar hon att rida på sin pappas axlar! Helst ska hon stå upp, då är det som roligast! :)




Ikea.

Jag & Ellie var på Ikea innan idag. Jag var inte ute efter något särskilt, men som vanligt så åker det ju ner en del i vagnen ändå. Det är så kul att gå där och kolla på alla de nya fina rummen och köken och lägenheterna de gjort. Vi åt middag där också. Köttbullar, mat till Ellie, chokladboll & glass. Allt för 22 kr. Det går nog inte äta billigare. Och gott var det med! :)


Ellie var nöjd med att sitta still en liten stund iallafall, sen ville hon mest stå i vagnen..


Ett av de fina nya sovrummen. Hur mysigt som helst!!


Glassen var lite kall att hålla i. Och att äta. Men jag delade den i småbitar sen så gick det bra! :)

Det är roligt att klättra & att titta på bilar.


Klätterapan.






















Sweet Dreams

Ska alldeles strax försöka krypa ner i min nybäddade säng. Ska bara, ska bara, ska bara först.. Haha.

Den är nybäddad med de fina sängkläderna jag fick av mamma för ett tag sedan. Och så har jag lagt undan duntäckena och bäddat med mitt dubbeltäcke igen. Får se hur det funkar med Ellie. Har haft vanliga täcken ganska länge nu när hon sovit hos oss eftersom hon kommer lite i kläm i mitten annars. Och så ska hon ju alltid sparka av sig täcket och ligga på täcket istället för under. Men nu när hon för det mesta sover i egen säng ska det nog gå bra! :)


Är det därför det regnar!?



Jag mördade en spindel innan. Eller dräpte kanske, det var ju inte planerat. Med Ellies favoritdocka. Den kom från ingenstans och hoppade(!) ner på ratten när jag satt och körde. Den hoppade faktiskt verkligen! Jag tog det som var närmast, vilket var Ellies docka, och mosade den. Usch!

Feeling hot, hot, hot! :)

Idag har jag och Ellie städat. Sen åkte vi ut till Ekornahult en sväng där det blev promenad i hettan och lite småpyssel och när Julia kom hem från skolan åkte vi till Olssons och shoppade loss lite. Sen följde vi med ut dit igen och så käkade vi och när vi kom hem till Norrahammar igen städade vi lite till och bytte i sängarna och när Kim & Ellie somnade i soffan så gick jag ut på en långpromenad i skogarna här i Norrahammar. Underbart. Jag älskar att det är ljust så länge på kvällarna nu. Det är så härligt att gå ut och gå på kvällen när det är lite svalare ute! :)
































Mitt nya kokboksställ.

Detta fick jag va Kim i förra veckan. Jag tycker om det megamycket! :)


Alla sätt är bra utom de dåliga..

Sen visste hon nog inte om hon skulle krypa eller gå, så hon testade något mitt i mellan! :)


Det går framåt..

Det är svårt att filma när det verkligen händer saker, men lite fick jag ju med iallafall! :)


Tack snälla svärmor!



När jag kom till Taberg tidigare ikväll så var det fullt ös på gräsmattan. Ellie övade på att gå och hon är riktigt duktig nu! Hon går jättemånga steg utan att ramla. Hon gick mellan Kim, Kims mamma och Kims syster och tyckte det var jätteroligt! Hon såg så nöjd ut varje gång hon kom fram utan att ramla! :) Som mest tog hon nog över tio steg på raken tror jag. Det går framåt i raketfart! :)

Sen fick jag en underbar helkroppsmassage av Kims mamma. Det behövdes. Det var helt underbart att ligga där på massagebänken med lugn musik och härliga dofter och bara slappna av i en hel timme. Vilklen tur att min svärmor är utbildad massörska! Förresten heter det så?! :) Massageterapeut kanske? Duktig är hon iallafall!

Lilla Alice <3

Jag var hos Sara & Jimmy & lilla Alice innan och hälsade på. Och då menar jag verkligen lilla Alice. Hon var pytte pytteliten. Kommer knappt ihåg när Ellie var så liten!

Hon var så otroligt söt så det gick knappt ta ögonen ifrån henne. Märkligt, man kan ju ligga och titta på en sån liten plutt hur länge som helst!

Blir allt lite sugen på nummer två nu! :) Haha..

Här kommer några kort på det lilla underverket. Min bästa kompis dotter. Mitt kusinbarn. Ellies syssling. <3



















Jag tycker Alice är lite lik Ellie när hon var nyfödd. Det måste vara mycket Nero-gener i de två små tjejerna! :)

Minitabergsmilen.

Jag cyklade till Taberg innan. Det var det jobbigaste jag gjort på lääääänge. Vi har ganska svalt hemma, och det såg inte så varmt ut ute, så jag tog på mig och gick ut och gav mig iväg på Pernillas cykel som behövde cyklas hem efter helgens lån. Jag konstaterade snabbt att jag hade alldeles för mycket kläder på mig!! Jag stressade lite också för jag hade bara ca 25 min på mig till Taberg eftersom jag lovat Pernilla att hjälpa till på Minitabergsmilen nere på TSK. Men jag såg det som bra träning! :)

Nere på TSk så stekte solen och det var en riktigt trevlig dag där nere! :)




LÖRDAG & SÖNDAG.

Vi har haft en underbar helg! Fallskärmshoppet i Lördags var helt otroligt! Så häftigt! Vill hoppa igen! Funderar på om man ska gå en sån kurs så man får lära sig att hoppa själv. Det hade varit häftigt! Fast det är säkert svindyrt!.. Men coolt! :) Får önska mig det i 30-års present! Haha..

Tack ännu en gång alla mina fina vänner för den underbara 25-års presenten!

Efter hoppet (som var 3 timmar försenat och förstörde hela min tidsplanering) så åkte vi hem till Ekornahult och grillade och firade Jossan, mamma & Pernilla som fyllt år. Och efter det åkte vi hem till mig & Kim och förfestade lite. Ellie stannade hos mamma över natten. Sen gick vi ut på krogen. Harrys. Det var en mycket trevlig kväll! Och vi åkte faktiskt på efterfest till taberg kvällen till ära Jag & Kim. Får ju passa på när vi är barnfria, det var megalängesen vi var på efterfest! Längesen vi festade ihop överhuvudtaget faktiskt, så det var mycket trevligt! I Taberg blev det pizza och väldigt lugnt. Kim skjutsade mig på Pernillas cykel hem till Norrahammar efteråt. Det var helt ljust ute och klockan var nog rätt mycket, men det var mysigt. Fick flashbacks från några somrar tillbaka sen då.. Haha..

Här kommer några bilder, resten hittar ni HÄR!









På söndagen var vi sådär pigga både jag och Kim. Vi mer eller mindre sov till 11. Då gick vi upp och städade och fixade iordning oss lite och sen åkte vi ut till Ekornahult och hämtade Ellie. Och sen var det dags för 1-årskalas med föräldrargruppen. Vi var på Tahe (badplatsen) och grillade och umgicks och mös i det fina vädret. Det var jättetrevligt! Barnen börjar ju bli så stora nu! Ellie badade för första gången ute. Hon tyckte verkligen om det, så det blir nog en hel del badande i sommar! :)

Alla bilderna hittar ni HÄR!




Efter det åkte vi hem till Kims föräldrar och jag och Ellie vilade lite i deras massagefåtölj och sen åkte vi in till stan och så blev det premiäråkning med båten i Vättern. För mig & Ellie iallafall, kim har åkt innan. Adam, Kims bror och Kims kompis från Falköping med tjej var med också. Vi åkte till Piren i Jönköping där vi käkade fantastiskt god mat på Bryggeriet. Har aldrig provat den restaurangen innan, men den var helt klart godkänd! Ellie tyckte om att åka båt! Det var invigning av den fina flytvästen vi köpte till henne också! Förra året hade hon ju ingen, men nu har iallafall en. Hon tyckte det var skitkul att köra båten! hon älskar allt med ratt! :) Så hon stog där i Kims knä och styrde i 40 knop! ::))






































MMS 4 juni 2011 17:15

Så jävla underbart var det att hoppa! Shit! Det var förhoppningsvis inte sista gången jag gör det! Vill absolut göra det igen! Vi fick vänta i 3 timmar, eftersom det var försenat, men det var värt det! :) solen skiner som bara den och ölen flödar så det är okej! Haha! ::))

MMS 4 juni 2011 12:22

PS. Grattis även till Farmor, Kusin Nicklas, Wilma och Susanne som också fyller år idag! ::))

MMS 4 juni 2011 12:21

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN SNYGGA UNDERBARA ÄLSKADE SYSTER! HURRA HURRA HURRA! Ikväll blire Party!! ::))

MMS 4 juni 2011 12:19

GRATTIS MIN FINA ÄLSKADE MAMMA PÅ DIN FÖDELSEDAG! <3

MMS 4 juni 2011 12:19

GRATTIS SARA & JIMMY TILL ERAN LILLA TJEJ! <3 Jag visste att det var en liten tjej där inne i magen! Nu ger ni mig ännu mer anledning att fira ikväll! Grattis igen! Är så glad för er skull! Roligt att hon ville titta ut just idag, då så många andra fyller år! :) MASSA KÄRLEK TILL ER!

GRATTIS SARA & JIMMY TILL ERAN LILA TJEJ! ...

img_2871 (MMS)

GRATTIS SARA & JIMMY TILL ERAN LILA TJEJ! <3 Jag visste att det var en liten tjej där inne i magen! Nu ger ni mig ännu mer anledning att fira ikväll! Grattis igen! Är så glad för er skull!! Roligt att hon ville titta ut just idag, då så många fyller år! :) MASSA KÄRLEK TILL ER!


Strul?!

Ser nu att alla mina inlägg som jag bloggade från mobilen igår försvunnit någonstans på vägen..

Hoppas att de dyker upp här snart! Det var ju massa grattishälsningar och fina kort! :/

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN SNYGGA UNDERBA...

img_2969 (MMS)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN SNYGGA UNDERBARA ÄLSKADE SYSTER! HURRA HURRA HURRA! Ikväll blire party!! ::))


Så jävla underbart var det att hoppa! Shit...

img_2971 (MMS)

Så jävla underbart var det att hoppa! Shit! Det var förhoppningsvis inte sista gången jag gör det! Vill absolut göra det igen! Vi fick vänta i 3 timmar, eftersom det var försenat, men det var värt det! :) solen skiner som bara den och ölen flödar så det är okej! Haha! ::))


GRATTIS SARA & JIMMY TILL ERAN LILA TJEJ! ...

img_2871 (MMS)

GRATTIS SARA & JIMMY TILL ERAN LILA TJEJ! <3 Jag visste att det var en liten tjej där inne i magen! Nu ger ni mig ännu mer anledning att fira ikväll! Grattis igen! Är så glad för er skull!! Roligt att hon ville titta ut just idag, då så många fyller år! :) MASSA KÄRLEK TILL ER!


GRATTIS MIN FINA ÄLSKADE MAMMA PÅ DIN FÖDE...

img_2826 (MMS)

GRATTIS MIN FINA ÄLSKADE MAMMA PÅ DIN FÖDELSEDAG! <3


Så jävla underbart var det att hoppa! Shit...

img_2971 (MMS)

Så jävla underbart var det att hoppa! Shit! Det var förhoppningsvis inte sista gången jag gör det! Vill absolut göra det igen! Vi fick vänta i 3 timmar, eftersom det var försenat, men det var värt det! :) solen skiner som bara den och ölen flödar så det är okej! Haha! ::))


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN SNYGGA UNDERBA...

img_2969 (MMS)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN SNYGGA UNDERBARA ÄLSKADE SYSTER! HURRA HURRA HURRA! Ikväll blire party!! ::))


GRATTIS MIN FINA ÄLSKADE MAMMA PÅ DIN FÖDE...

img_2826 (MMS)

GRATTIS MIN FINA ÄLSKADE MAMMA PÅ DIN FÖDELSEDAG! <3


GRATTIS SARA & JIMMY TILL ERAN LILA TJEJ! ...

img_2871 (MMS)

GRATTIS SARA & JIMMY TILL ERAN LILA TJEJ! <3 Jag visste att det var en liten tjej där inne i magen! Nu ger ni mig ännu mer anledning att fira ikväll! Grattis igen! Är så glad för er skull!! Roligt att hon ville titta ut just idag, då så många fyller år! :) MASSA KÄRLEK TILL ER!


Tomorrow!


Underbart ska de bli! :)

Sol, sol, sol!

Vilken härlig dag vi haft idag! Det har ju varit helt underbart väder! Dagen började med massa mys på uteplatsen och sen tog jag och Ellie en promenad till Taberg. Det blev en långpromenad. Istället för att gå den vanliga vägen så provade jag en stig i skogen och det var det jobbigaste jag gjort på länge! Det gick upp och ner och hela stigen var full av rötter och stenar som jag kämpade mig över. Men vi kom fram. Ellie sov mestadelen av vägen, men jag var svettig som en gris när vi kom till Taberg!





Vi hämtade vår bil som Kim kört dit på morgonen och sen åkte vi upp till Pernilla & Co där resten av dagen spenderades. Pernilla och Johnny städade pernillas altan och runt poolen och sen har vi bara slappat och lekt och busat. Och nu ikväll när Kim kom hem så grillade vi hemma hos Pernilla och sen åkte han och Ellie hem och jag & Pernilla passade på att titta på sista avsnittet av Greys och Off the Map som vi hade inspelat.

























Härligt med sådana här dagar!

Tårtkalas & myskväll med fina vänner.







I onsdagskväll firade vi Piluttas födelsedag lite hemma hos henne. Jag, Ellie, familjen Bergholst/Sjöö och Tesan. Vi käkade tårta och Pilutta fick paket och sen gick vi ner till TSK och kollade på fotboll. TSK-Månsarp. Efter det hämtade Kim Ellie och jag, Pernilla & Tesan åkte in till stan och hämtade mat på McDonalds och sen åkte vi hem till Petra där vi satt på hennes altan och tjötade hela kvällen. En mycket trevlig kväll!!

Är glad att jag har mina fina vänner! <3


Torsdag 2 Juni.

Jag, Kim och Ellie åkte till Stråken och hjälpte Kims föräldrar flytta från sin sommarstuga där. Sen åkte vi till Jossan en sväng och blev bjudna på middag och så vidare till Hjo där vi var på hem & Hobby. Och även fast jag vatt där mycket på senaste så gjorde vi några fynd! :)







































































Tillbaka i Norrahammar åkte vi direkt hem till Micke & Petra & Hugo och så blev vi nyfriserade i håret både jag och Kim! När Kim var klippt åkte han och Ellie hem och jag stannade kvar och hade en supertrevlig kväll tillsammans med Petra. Vi åt supergod mat och drack rödvin och satt och tjötade ända tills efter midnatt! Lovely! :)










Mitt älskade Ekornahult.

Bilder från i Onsdags.


























Åhhhh jag vill ha en sån här!! Eller massa...

img_2901 (MMS)

Åhhhh jag vill ha en sån här!! Eller massa såna här!! Det är mamma som köpt en stor sån här på Ekohallen. Finns i vitt också! Måste åka dit! ::))


Bara 3 dagar kvar... ::)) Gud vad jag läng...

img_2888 (MMS)

Bara 3 dagar kvar... ::)) Gud vad jag längtar!!


Usch. Jag vaknade av att jag grät idag. Jä...

Usch. Jag vaknade av att jag grät idag. Jättemycket. Jag drömde mardrömmar igen. Har gjort det ofta på senaste, och det är skitjobbigt! Det är lite samma dröm, bara att den utspelar sig olika. Tänker inte berätta om den, men hemskt är det!! Fy, usch och blääää! :/