Min lilla tjej är så smart! Hon hittade en...

img_1623 (MMS)

Min lilla tjej är så smart! Hon hittade en leksak som inte funkade, då sa jag att vi får nog byta batteri i den! Då sprang hon till städskåpet och hämtade en skruvmejsel och började skruva på den och skulle försöka byta batterier. Att de kan de små!! :)


Nystädat bland Ellies leksaker. Undra hur ...

img_5099 (MMS)

Nystädat bland Ellies leksaker. Undra hur länge det får hålla sig såhär?!


Och Ellie fick jättefina Everest skidkläde...

img_8125 (MMS)

Och Ellie fick jättefina Everest skidkläder av pappa som han köpt i Sälen nu när han va där. Lite stora bara, men de blir perfekt till nästa vinter när Ellie ska ge sig ut i backarna på miniskidor!! Tack gullepappa! :)


Jag fick fina tulpaner av mamma igår för a...

img_1186 (MMS)

Jag fick fina tulpaner av mamma igår för att jag passade Julia. Gullemamma! :)


Två glada tjejer ute på pulkaäventyr! :)

img_8195 (MMS)

Två glada tjejer ute på pulkaäventyr! :)


Eftersom Ellie var vaken så länge inatt oc...

img_5451 (MMS)

Eftersom Ellie var vaken så länge inatt och inte somnade om förräns efter 6 så sov vi ganska länge sen när vi väl somnade om. Efter det gick vi upp och duschade och gjorde oss iordning innan vi käkade lite. Sen har vi bara varit hemma och städat och plockat och fixat som vanligt. Vid tre kom min lillasyster Julia hit för mamma jobbade. Ellie var överlycklig och stod i trappuppgången i en halvtimme innan Julia kom och väntade på henne! De lekte och busade loss och så lagade vi lite middag. Sen skulle vi gå ut en sväng och gå till lekparken men det blev mörkt och så ringde mamma och skulle hämta Julia så vi fick nöja oss med lite pulkaåkning här utanför bara. Men det räckte för det var svinkallt ute!! :) Eftersom Ellie inte sovit nåt på dagen idag så var hon jättetrött och däckade i sängen nyss framför "Halv åtta hos mig". Skönt! Då blir kvällen lugn nu och Jag hoppas verkligen att vi får sova i natt! Peppar, peppar!!


Ellie vaknade inatt igen och var ledsen oc...

Ellie vaknade inatt igen och var ledsen och gnällde i flera timmar. Hon pekar mot benen och fötterna och så säger hon ajajaj och är jätteledsen. Hon har gjort så i nästan en vecka nu. Jag vet inte om det beror på att hon haft några konstiga utslag under fötterna och i händerna. Nästan som stora blåmärken, eller som nässelutslag, fast blåröda. Och så har hon fått ett sår under stortån som inte riktigt vill läka. Det kanske gör jätteont. Eller så har jag tänkt att det kliar, men det verkar inte göra ont nä jag trycker på händerna och fötterna och de har blivit mycket bättre. Men hon vill gärna att vi håller i fötterna och benen och trycker lite. Inatt verkade det lite bättre när jag masserade hennes ben och fötter. Jag har varit lite inne på om det kan vara växtvärk? Googlade på det och det verkar som fler haft samma problem och då har det varit nån slags växtvärk. Fast om man bortser från utslagen. Jag får nog ringa Bvc imorgon och se vad de säger. Någon annan som varit med om nåt liknande eller har barn som haft mycket växtvärk? Det är så frustrerande när inget verkar hjälpa och när Ellie bara gråter i flera timmar! Det stör ju nattsömnen för både oss och henne!!


Trött tjej på fyrhjulingen! :)

img_0149 (MMS)

Trött tjej på fyrhjulingen! :)


Idag har det varit en ganska lugn dag. Vi ...

img_9224 (MMS)

Idag har det varit en ganska lugn dag. Vi var ute en sväng och åkte fyrhjuling mitt på dagen och fick oss lite frisk luft. Det behövdes! Ellie tyckte det var så skönt att åka så hon somnade i mitt knä! Söthönan! Sen har vi slappat i soffan resten av kvällen och tittat på film. Vi såg Arne Dahl. Del 1 & 2. Svenska filmer och faktiskt helt okej!


Min fina prinsessa!

img_6962 (MMS)

Min fina prinsessa!


Jag hade en kanondag igår! Trots att Ellie...

img_4804 (MMS)

Jag hade en kanondag igår! Trots att Ellie krånglat som en tok hela fredagsnatten och jag bara sovit några timmar..  Jag var med och firade Emelies födelsedag! En heldag var det! Med massa fina flickor! Jag kände bara Emelie, men jag är ju inte den som är den! :) Vi träffades på torpa redan 12.30 och så åkte vi till Frysen för att spela airsoft. Vi var 9 tjejer, och det var skitkul! Jag var den enda som spelat innan så det var ju en stor fördel för mig och jag blev faktiskt inte skjuten en enda gång! Skönt det! För vissa fick riktigt fina märken! Sen efter det åkte vi vidare till Rosenlund där det var tänkt att vi skulle relaxa Tyvärr var det fullt så vi fick bada i äventyrsbadet stället, men det var roligt iallafall. Vi åkte strömmen o rutschkana och bubblade lite och så var vi en sväng inne vid hopptornen. Jag vågade fortfarande hoppa från tians hopptorn, men det var högre än jag minns från när man var liten! :) Och bikiniöverdelen åkte upp så jag knappt fick den på plats igen! Haha.. Det var jag och en tjej till som hoppade. Vi tyckte Emelie skulle hoppat också eftersom hon fyllde 25, men hon bangade. Hon kröp ut till kanten och tittade uppe i hopptornet, det såg ganska kul ut! Sen bastade vi och gjorde oss iordning och så åkte vi förbi Ica maxi och hämtade smörgåstårta och sen vidare till en tjej på Torpa. Där käkade vi och drack vin och förfestade och sen blev det en runda ner på stan. Alla tjejerna gick till Karlssons och Pernilla kom och hämtade mig och så följde jag med på Åsas och Daniels inflyttningsfest en sväng innan vi drog vidare till Harrys. Där blev det dans och drinkar och trevligt sällskap och en trevlig avslutning på dagen! :)


Härliga Fredag!

Jag & Ellie började dagen med ett besök på Öppna Förskolan här i Norrahammar. Där mötte vi upp Bea & Kerstin. Bea gick i samma mammagrupp som mig och Ellie & Kerstin är lika gamla. Och så har Bea bebis nummer två i magen!! Så spännande! :)

Vi sjöng med barnen och så busade de loss medans vi drack kaffe och tjötade. Mycket trevligt!!

Ellie var en riktig blygis idag bland alla nya folk. Kanske för att hon var nyvaken också, jag fick väcka henne innan vi skulle åka, och det var inte lätt! :)


Ellie och Kerstin fikar. Ellie sa Kerstin jättefint och pekade på henne!  :)


Sen åkte jag till Sara & Alice en sväng och hälsade på. Jeanette & Kian var där också och även Pernilla kom förbi en sväng. Härligt när man har så många vänner som är mammalediga nu! När jag fick Ellie var det ingen jag kände direkt som också var mammaledig. Men tur att det är så många nu så jag får lite tid hemma samtidigt! :)

Sara & Alice.


Jeanette & Pilutta.


Jag med sötnosen Kian.


Alice va helt galen i ett youtubeklipp som sara hade. Kvaddalrna eller klupparna eller vad de nu hette. Haha.. Hon blev jättearg när hon inte fick se mer! Det ska börjas i tid!


Ellie & Pernilla. Min två finaste flickor!


Efter det besöket åkte vi ut till Mamma & Julia i EKornahult en sväng. De var ensamma hemma idag så resten av dagen och kvällen har spenderats där! Ellie somnade i bilen på väg ut så jag lyfte över henne till vagnen och så tog vi en promenad. En kall sådan, för det blåste riktigt ordentligt och mätaren visade -5!

Sen gjorde vi middag. Kycklingfilé med bacon och broccoligratäng blev det till mig. Smaskigt värre! :)

Sen så fixade vi några saker på datan, kollade på tv, Julia & Ellie badade och innan vi åkte hem så grillade vi revben och smaskade i oss. Mamma gör världens godaste revben!! På allvar!! :)

Mamma, Ellie i vagnen & Julia på promenad i ett kallt Ekornahult!


Middagen. LCHF of course!


Och sen blev mamma väldigt sugen på fruktsallad! Hon, Ellie & Julia åt! Jag var duktig och höll mig till grädden och de handplockade blåbären och hallonen mamma hittade i frysen! Helt okej! Bra gjort av mig!


Ellie somnade så gott i bilen på väg hem och när vi kom hem mös vi ner oss i sängen båda två och tittade på Brolle hos Malou på tv4play. Längtar så tills vi ska åka till Stockholm och titta på hans show! På första parkett sitter vi dessutom. Riktigt nice. De blir en helg att minnas! haha..

Kim är i Stockholm så jag ska strax gå in och krypa ner hos min Elliepellie och sova. Efter att jag betalat räkningar.. Tror jag lämnar lamporna tända och möjligtvis tvn på också. Gillar ju inte riktigt mörkret!

GODNATT!


Blivande byggnadsarkitekt?!



Smart tjej den där Ellie!! ::))

Ett litet tips..

FRÅN RUSTA. ÄKTA FÅRSKINN 299:-. Inte så stort kanske, men billigt! :)


Vad är mitt problem?! Miss i nassen. Man k...

img_3310 (MMS)

Vad är mitt problem?! Miss i nassen. Man kan tro att jag har mens.. Haha!


Åh vad jag vill ha..

Är så otroligt sugen på att göra en tatuering på ryggen. En stor tatuering. Jag tycker att det är himla läckert, om man väljer rätt motiv då förstås!

Spanade runt lite innan och detta är ju min favorit! :) Fast bara vingarna.. Och inget i svanken.



Här är några andra snygga!!





























Promenad, PW och PN (powernap).

På kvällskvisten kom Sara hit och vi drack kaffe och sen gick vi en promenad. Skönt att snacka av sig lite samtidigt som man gör nåt nyttigt! Två flugor i samma smäll! :)

Sen hängde jag tvätt medans Ellie badade, städade upp bland Ellies leksaker och fixade undan disken. Och efter det gav jag mig ut på en PW till Taberg. Där mötte jag upp Pernilla på Trim och så sov jag i solariet i 20 min. Helt underbart. Två flugor i en smäll där också. Powernap och jag blev brun samtidigt! :)

Provade att ha vikter på fötterna på promenaden. Har testat det innan, men det var längesen. De väger 1,2 kilo styck så det gör ju lite skillnad! Kändes nästan som man tejpat ett mjölkpaket runt varje ankel! Haha..
Det kändes lite konstigt i början, men det var fan jobbigare än vanligt! Och det kändes i insidan av låren efteråt! Hur gött som helst! :)








Dagens middag.

Till middag idag gjorde jag en broccoligratäng med kassler som jag hittade recept på i appen Tasteline. LCHF of course! Den kändes lite väl flötig, men det var riktigt gott ändå! Kan vatt för att jag hade inne den 15 min extra i ugnen medans jag väntade på mina middagsgäster!

Jag hade Pernilla & Tim på middag. Pernilla får vara min testkanin på mina nya LCHF recept jag provar. Men Tim & Ellie åt makaroner och köttbullar! Broccoli är ju inte så populärt hos barnen! :)




Nya kuddar i köket.

Jag piffade upp kökssoffan i köket lite innan. Hade helvita kuddar där innan som jag har tänkt piffa till, men det har aldrig blivit av. Förräns idag. Visst blev det läckert?! :)






Min lilla chokladtjuv!!




Mitt mongofinger ser ännu mer mongo ut..

Ja, jag har faktiskt ett mongofinger. Och jag har kallat det för mongofinger länge, för det är lite mongo! haha..

Typiskt nog ringfingret på vänster hand! Hur snyggt är det när jag nån gång ska gifta mig att sträcka fram det fingret när ringen ska på!? Haha..

Jag klämde av det i en dörr när jag var 3 år så det är lite kortare än det ska vara. Typ 2 cm nästan. Och tjockare!  Men jag har en nagel på det iallafall! Läkarn ville först dra bort hela nagelroten, men det var tur att han inte gjorde det!

Iallafall.. Idag när jag monterade ihop sufletten till Ellies vagn så klämde jag mig på det fingret! Så nu har jag en stor blodblåsa där! Och det gör så ont!! Försökte tömma den på blod med en säkerhetsnål, men det lyckades inte så bra! Har för mig att sådana här blåsor tar väldigt lång tid på sig att försvinna. Attans!!

Det syns inte så väl på bilden, men den är större än den ser ut! Den buktar faktiskt ut säkert 3 mm!

Nyfärgad.

Jag köpte textilfärg och färgade tyget till sittdelen/åkpåsen och sufletten på Ellies nya vagn. Det blev skitbra faktiskt! Har aldrig färgat textil innan, men det funkade ju kanon!

Nu är den svart och grå istället för brun och beige. Och sufletten som var så solblekt blev kanonfin!

Mycket nöjd är jag! Och Ellie med! :)






Mosade ägg med en stor klick smör och knap...

img_1524 (MMS)

Mosade ägg med en stor klick smör och knaperstekta bacon! Mmm. Bästa frukosten!! :)


Ellie fick massa gott till frukost! Rostad...

img_8932 (MMS)

Ellie fick massa gott till frukost! Rostad macka med smör och ost, youghurt med cococispies och kokt ägg. Tyvärr åt hon inte så mycket, men hon pillade nog i sig lite iallafall. Nu går hon runt och käkar vindruvor! Det är en stor favoirit! :) Jag vaknade vid 7 i morse av att Ellie var varm som en kamin och gnällde och hade sig. Gick upp i bytte blöja, gav Alvedon och en flaska välling och sen låg vi och tittade på barnprogram en stund. Vi somnade en stund till och när vi vaknade så var febern som bortblåst och hon är lika pigg som vanligt! Förutom att näsan rinner lite bara.. Skönt det! Hoppas de håller sig så!


Labor Pains.

Tittade på denna komedin innan med Lindsay Lohan. Helt okej faltiskt, lite smårolig sådär!

Hon hittar på att hon är gravid för att inte förlora sitt jobb och upptäcker att alla är mycket snällare mot henne när hon är gravid och hon får massa fördelar så hon fortsätter låtsas. Och själklart, ja, till slut måste det ju avslöjas att hon inte är det..

Se den om du har en stund över, annars inget måste!:)


En nackdel.

En nackdel med LCHF som jag villigt erkänner är att man inte får äta frukt!! Det som är så gott?! Jag som älskar banan och apelsin och clementiner..

Vem ska då äta upp all frukt i denna megastora fruktskålen som vi fyllde idag?! :) Den får väl ligga där och ruttna som vanligt! Haha.. Köper alltid för mycket frukt och lägger fram och så blir den aldrig uppäten. Men jag tycker det är fint och ser fräscht ut med en stor fruktskål!! ::))


Magen kurrar.

Jag tror jag äter för dåligt. De senaste dagarna har jag bara ätit två gånger per dag och det är ju inte alls bra! Fast jag är inte så värst hungrig och så har jag nog krympt matsäcken för när jag väl äter så blir jag mätt så himla fort!

Gött de iofs. Haha.. Då känner man ju att det måste hända något. Då jobbar ju kroppen och tar av ditt överflödiga fett istället!! De lät lite sjukt va?.. Hmm. Men ibland är de härligt att känna sig lite hungrig. Så länge man mår bra i övrigt då förstås och inte får huvudvärk eller illamående eller nåt sånt..

Och jag mår bättre än nånsin! Jag är mycket piggare nu när jag kör LCHF. (Har jag blivit en frälst LCHF-fantast nu?!) haha.. Något som är midre bra är att magen krånglar lite då och då.. :/

Till frukost/lunch idag åt jag mosade ägg med en klick smör och lite stekt falukorv. Mycket godare än äggröra tycker jag! Löskokta ägg som mosas med en stro klick margarin och så lite salt på! Smaskens!





Och till middag blev det kycklingfilé i ugn med en lite egenkomponerad kryddblandning, ost och grädde och så smörstekta vitlökschampinjoner, lite bea och stekt sparris till det. Det var smaskigt! :)



Sen innan mitt 1-timmes crosstraining pass, mina 200 situps, 3x10 benhävarlyft, 3x10 armhävningar och 3x30s plankan så åt jag faktiskt 4(!) små ckoladbitar. Det var det första "godiset" jag ätit på 24 dagar och det var gott först, men sen kunde de lika väl kvittat..

Och så drack jag en Celsius också innan träningen. De ska va bra och nyttiga och öka förbränningen och allt det där! Och de är riktigt goda faktiskt. Köpte hem ett helt flak innan när vi handlade på MAXI! Där är de inte så värst dyra, 2 för 32kr + pant. :)


Stadsparken!

Idag åkte jag & Ellie till Stadsparken en sväng. Vi promenerade från parkeringen på baksidan, till fåglarna, till lekparken och tillbaka och Ellie vägrade sitta i vagnen så det tog sin lilla tid! Hon skulle gå själv hela vägen! :)

Vi matade fåglarna och Ellie tyckte det var jättekul. Hon sprang efter dem med brödet och förstod inte riktigt varför de inte kom till henne och hämtade det. Sen käkade hon lite själv också! :)

I lekparken gungade vi, åkte rutschkana och busade loss. Ellie tyckte det var roligast att äta snö! Hon la sig ner överallt och försökte äta snön! haha..  Det var ganska kallt, Ellie blev helt röd om näsan och kinderna, så vi stannade nån timme och sen gick vi tillbaka till bilen.

Men det var en mysig liten utflykt! :)


Köpte denna tjusiga klockan också på jysk....

img_2659 (MMS)

Köpte denna tjusiga klockan också på jysk. För 85:-! Som hittat ju! Har bara sett den i svart och brun innan, aldrig i vitt. Tyvärr har jag ingenstans att hänga upp den, så den åker i förrådet och får ligga där och vila lite tills vi flyttar. Desto roligare sen att hitta massa nya saker man köpt och glömt bort att man har. Det blir ju lite som julafton den dagen det är dags att flytta, för jag samlar på mig lite hela tiden som jag vill ha men inte får plats med!! :) Jag kan ju göra så för jag hoppas att jag nån gång flyttar till hus som är större än lägenheten, lite svårare för dem som bor i hus och samla utan att få plats! Jag är knäpp, I know! Haha. Nähe, om man skulle köra en halvtimme på crosstrainern innan läggdags? Ja, de tror jag nog vi kör på!! :)


Vi var inne på Jysk en sväng innan jag och...

img_1048 (MMS)

Vi var inne på Jysk en sväng innan jag och Ellie och tittade lite Hade inte tänkt köpa så mycket mer än några sådanahär läckra kuddfodral, men det blev både nya innerkuddar, en klocka, filtar och två nya påslakanset. Det är livsfarligt att vara shoppingsugen och hitta massa "billiga" fynd! Haha! Men så fint det blir hemma också! Älskar att byta ut kuddar och filtar och sånt för det gör så stor skillnad! Och härligt med lite färg nu till våren!! :)


Ellie fick spagetti och köttfärssås och ho...

img_5573 (MMS)

Ellie fick spagetti och köttfärssås och hon åt som bara den så de var nog godkänt! Hon har vakt lite kinkig med maten på senaste. Eller hon har varit lite kinkig med allt, men det märks ju framförallt på maten. Så jobbigt när de inte äter de små liven. Men det kommer nog igång snart igen.. Kommer ju sådana perioder med jämna mellanrum!


Till lunch idag blev det stekt falukorv me...

img_9162 (MMS)

Till lunch idag blev det stekt falukorv med champinjon/köttfärsröra och massa grädde! Skull kunna äta det varje dag! Så otroligt smaskigt!!


Idag har jag och Ellie också invigt den ny...

img_2154 (MMS)

Idag har jag och Ellie också invigt den nya KitchenAiden. Vi gjorde en riktig sockerkaka och visade var skåpet ska stå!! Haha.. :)


Skratta inte, det var ju ett gott försök i...

img_8599 (MMS)

Skratta inte, det var ju ett gott försök iallafall! HAHAJA! :)


Måndag.

Idag har jag & Ellie varit i Ekornahult. Jossan var hemma också så då passade vi på! Vi har inte gjort så mycket, va ute en sväng, kollade på kossorna, sydde lite, slappade i soffan, käkade middag.. Tiden går så fort hela tiden och plötsligt var det eftermiddag..



Jag & Ellie åkte hem och så har vi bara varit här hemma med. Ellie har badat medans jag fixade med tvätten. När Kim kom hem gav jag mig ut på en härlig kvällspromenad. Gick några km med musik i öronen på högsta volym. Så härligt! Och nu har jag lyckats få in lite mer musik på iphonen så jag slipper att lyssna på samma två låtar hela tiden! haha.. Det började bli lite långtråkigt! :)

När jag kom hem hade Kim en överraskning. Han hade stekt oxfilé och bakat en sockerkaka. Oxfilé enbart. Eller, nja, jag fick lite vitlökssmör till.. Men han ansåg att det var en jättebra LCHF middag.. Hmmm?! Sockerkakan blev sådär, det var första gången han någonsin bakade så det var väl inte helt misslyckat. Blev förvånad över att han gjort det över huvud taget! haha.. Nu är iallafall min nya kitchen aid invigd! Och den fick bra betyg! :)


Helgen.

FREDAG.

I Fredags lämnade jag Ellie hos mamma en sväng och åkte in till stan med Jeanette för att fixa inflyttningspresenten till Lördagens fest. Sen hämtade mamma, Ellie och Julia upp mig och så åkte vi till min syster och hennes kille i Tidaholm.

Där spenderade vi kvällen med massa mys och taccos. Jättemysigt som vanligt att hälsa på! Vi tog också en liten kvällsrunda för att titta på vildsvin, men såg tyvärr inga denna gången..

















När vi kom hem så åkte jag till Pilutta en sväng för lite kvällssnack med henne! <3

LÖRDAG.

Lördagen började tidigt med en runda till stan medans Ellie var hos Pilutta. Eftersom vi inte hittade det vi sökte på fredagen så fick jag åka in och fixa det på lördagen! :)

Sen lagade vi mat hos Pernilla när jag kom tillbaka. Stekt kyckling med bacon och broccoligratäng till de. Det var smaskens!

När jag och Ellie kom hem så tog vi en runda i elljusspåret. Hon var jättetrött och somnade innan vi ens kommit utanför dörren! Det snöade som bara den så jag såg ut som en snögubbe som traskade runt! haha.. Men skönt var det!

Hemma igen så började jag städa lite och göra mig iordning inför kvällen och Sara & Jimmys inflyttningsfest. Thonny, Christel, Ida & Björn kom på lite fördrink hos oss innan. Sen var partyt i full gång och det var en väldigt rolig kväll. Minst sagt! Iallafall på förfesten! haha.. Massa folk, massa dans och massa skratt!

Vad som hände i stan har jag inte så mycket att säga om! Men jag har några lärdomar från kvällen iallafall:

- Du bör inte dricka lika mycket som vanligt när du går på diet och knappt äter något!
- Det gör inget om bålskålen inte är tom efter några timmar, den behöver inte tömmas!
- Att dansa loss på bordet är ALDRIG bra! Än mindre att försöka hålla dig i lampan när du tappar balansen!
- Kommer du inte ihåg hur du kom in till stan, ÅK HEM!
- Va inte barfota i öppna pumps när det är flera cm snö ute och svinkallt!
- Kommer du inte in på Harrys och vakten anser att det kvittar hur många uppfriskande varv du traskar runt i stan, du kommer inte in ändå, ÅK HEM FÖR LÄNGESEN!
- Det är inte värt att vara bakis hela söndagen om man bara minns halva kvällen från lördagen!

Haha. Det dröjer nog ett tag tills jag festar loss igen! Eller?! :)

Här kommer några kort från kvällen. Resten ligger på facebook och de hittar ni HÄR!




Dålig uppdatering, men jag lever iallafall...

img_0109 (MMS)

Dålig uppdatering, men jag lever iallafall efter helgens bravader.. Haha.  Bjuder på en bild när Ellie äter bulle i sängen i morse! :) Det är nog det mest händelserika som hänt idag, annars har det varit riktigt riktig lugnt här hemma. Återkommer imorgon istället, hoppas på att vara lite piggare då!! :)


Det gick det med...


Idag har vi haft besök av Bea & Kerstin och Emma, Edith & Hanna från min mammagrupp. Vi bjöd på fika och jag provade att göra en LCHF-kladdkaka. Den blev helt okej faktiskt, men den smakade ju inte lika gott som en vanlig kladdkaka! Jag åt inte så mycket sånt innan, så det är inget jag saknar, men eftersom jag bjöd de andra på vanlig kladdkaka var det kul att testa på. LCHF-kladdkakan innehöll bara vispat ägg, smält smör, smält mörk choklad och lite kakao. Sen skulle det vara vaniljpulver i, men jag tog choklad som innehöll mint istället så jag hoppade vaniljpulvret. Lite speciell konsistens, men det gick ju att äta! Särskilt med grädde och egenplockade blåbär!  

Jag gjorde fel första gången och råkade blanda allt med grädde istället för vispat ägg och funderade på varför den inte stelnade i ugnen! Haha. Så jag fick sticka ner till affären i sista stund och köpa mer choklad, men jag hann iallafall.. Vi fikade och tjötade massa och barnen busade runt med nästan varenda leksak som Ellie har! :) Jättetrevligt var det att träffas!! Var ett tag sedan nu igen..


Såhär ser det ut när 3 vuxna & fyra barn gått loss på fikat! :)

Sen tog jag och Ellie en promenad till Taberg. Hälsade på Pernilla en sväng och även Tesan som var där. Vi lagade en riktigt delikat middag bestående av grillad kyckling, stekta champinjoner, stekt sparris, stekt halloumiost, vitlökssås & bea. Och sen spenderades kvällen med spel och varandras trevliga och flummiga umgänge!!







Kom hem för en stund sedan och röjde undan efter dagens bus, hängde en tvätt och tryckte i mig en ölkorv! Haha.. Ska strax gå och lägga mig. Imån ska Ellie va hos mamma en sväng när jag åker till stan och sen ska mamma, Julia, Jag & Ellie åka till Tidaholm och spendera dagen hos syster! Mys!! :)


Mittwoch.

Att jag har hunnit med mycket saker idag! Fast vi tog lite sovmorgon idag också! :)

Vi vaknade vid 9.30-tiden och låg och mös i sängen och tittade lite på tv. Sen dammsög jag lägenheten och duschade och gjorde mig iordning lite. Vid 11-tiden kom Ida & Amalia på lite frukost/fika och så tjötade vi lite och barnen busade. Amalia satt så fint på golvet helt själv nu, och hon såg så stor ut helt plötsligt! :) Ellie tycker det är så kul att busa med henne, och hon tycker nog det är minst lika kul att busa med Ellie!









































Efter det så gick jag och Ellie ut på en middagspromenad. Det är så härligt att passa på att promenera med henne i vagnen när hon ändå ska sova! :)

Sen åkte vi ut till Månsarp och fikade med Tesan & hennes mamma Eva. Eva underhöll Ellie och busade med henne så jag och Tesan fick sitta lite i lugn och ro och tjöta! Myspys!







Sen lämnade jag Ellie till hennes farmor och åkte in till stan och till The Body Shop för att färga mina ögonbryn och ögonfransar, samt plocka ögonbrynen. Jag fick det av Pernilla i julkapp! Det va riktigt härligt att ligga där och bli lite ompysslad och jag är riktigt nöjd över resuktatet! Så härligt inför Hawaii också att se fräsh ut när man solar och badar utan massa smink! :)

Sen var jag på Maxi och shoppade lite. Åkte till Petra & Micke och bytte tillbaka min bil, tjötade lite med Petra och tittade på deras nya vardagsrum som de gjort om och som var kanonfint! Träffade Jeanette och tjötade lite med henne. Sen åkte jag till Taberg och hämtade Ellie och körde hem henne och maten och sen blev det en sväng till Maxi (igen) på jakt efter strumpbyxor och promenad in tha city och så avslutades kvällen med lite tjöt hos min Pilutta.

Har också hunnit med att planera ett Tidaholmsbesök på fredag, tjötat med mamma & fixat barnvakt på fredag förmiddag och fixat fika inför morgondagens träff med några från mammagruppen. Puh. Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Ska bara köra mitt kvällsliga träningspass först! :)

Mitt nya liv.

När jag började min viktresa (har den någonsin slutat? haha) för x antal månader sedan (typ i slutet på förra sommaren) så hade jag verkligen fått nog. Jag hade aldrig vägt så mycket som jag gjorde då (förutom när jag var gravid, men då får man ju göra det!).. Och gav mig sjutton på att gå ner några kilo. Jag gick ner 6-7 kilo, med hjälp av naturdiet och träning, men sen orkade jag inte hålla på mer så jag stannade kvar där. Jag brydde mig inte så mycket och började äta det jag var sugen på och åt alldeles fel och vid fel tider och tränade dåligt så jag gick upp nåt kilo igen.. Men sen har det varit still.

Nu när vi snart ska till Hawaii och det snart är sommar igen och jag inte har trivits särskilt bra med min kropp så har jag bestämt mig för att ta tag i det igen och börjat med LCHF, samt att träna mer. Jag försöker att minst promenera varje dag, och även simma nån gång i veckan. Sen kör jag mitt egna lilla träningsprogram varje kväll. Jag tycker de funkar kanon med min kombo!

Jag har märkt att jag är mycket piggare nu också när jag har uteslutit kolhydrater och socker ur min kost. Hur skönt är inte det?! :)

Sen jag började den 2 januari (två veckor sedan igår) har jag lyckats gå ner 4,2 kilo och jag har bara 2,3 kilo kvar till min första målvikt. Inte illa va?! Det måste jag ju fixa innan vi åker till Hawaii?! 3 veckor! HEJA HEJA! :)

Jag vägde och mätte mig igår och blev ganska chockad över resultatet när man jämför cm! Det är ju stor skillnad bara man krympt några cm i midjan! Håller man upp måttbandet på det gamla måttet så ser man verkligen svart på vitt vad som hänt!

Man är ju så fixerad på vågen och vill att det är där det ska ge resultat, men måttbandet är rätt viktigt det också!!

Här bjuder jag på mina mått fr.o.m när jag började i slutet på förra sommaren, vid nyårsskiftet och nu.

Överarm:......34cm.......30cm.......29,5cm     Totalt -4,5cm
Byst:............108cm......102cm.....98cm                 -10cm 
Under byst:...93cm.......88cm.......87,5cm               -5,5cm
Midja:...........96cm.......87cm.......85cm                  -11cm
Mage:...........100cm......93,5cm....92cm                 -8cm
Rumpa:........110cm......106cm.....104cm                -6cm
Lår:..............69cm.......65cm.......63,5cm               -5,5cm

Toltalt i vikt -9,4kg

Hur gött?!



Om TRE veckor sitter vi i bilen påväg till Köpenhamn och till flygplatsen och sen bär det av på en härlig semester! 3 dagar i LA och två veckor på Hawaii.

LÄNGTAR!!


På Kvällskvisten.

Till middag idag lagade jag en utsökt taccogratäng från Katrin Zytomierskas bok - DAGS ATT BLI SMAL, LCHF PÅ MITT SÄTT.

Den blev riktigt mumsig och här kommer receptet ifall någon vill prova! :)









Sen efter maten städade jag & Ellie hela nedervåningen. Det behövdes verkligen för det såg ut som en mindre storm dragit fram där! :)

Och när Kim kom hem vid 20-tiden gav jag mig ut på en kvällspromenad. Riktigt härligt faktiskt! Jag promenerade till Taberg och slängde mig i solariet i en kvart, sen promenerade jag hem igen. En ganska lagom sträcka blir de på 6,5 km och så en paus i mitten. Det blev verkligen en powerwalk idag, jag hade tempot uppe ordentligt!

En sväng på a6.

Idag har jag, Ellie, Sara & Alice varit på a6 och Ikea en sväng. Jag behövd shoppa några saker och det var perfekt att vi fick sällskap! Jag hade glömt bort bara vilket träningspass det är att gå där med Ellie nu för tiden! Haha.. Det är ju inte så att hon vill sitta snällt och stilla i vagnen och titta på alla som går förbi. Näää, hon ska springa och klättra och busa och röra precis allt! :)

Vi avslutade med en sväng på Ikea där vi också åt lunch! Kycklingfile med bea och ratatouille, utan pommes med extra ratatouille såklart! På Ikea kan de minsann! När vi var ute och käkade i Göteborg försökte jag beställa extra grönsaker istället för pommes till min köttbit, men det fick jag inte! Jag fick köpa till en liten jäkla grönsallad för 50 spänn istället! Dåligt!! Men på Ikea funkade det alldeles utmärkt! Ellie fick köttbullar med mos och lingonsylt. Det gillar hon! :)
















Ännu en dag som gått hur fort som helst. V...

img_4858 (MMS)

Ännu en dag som gått hur fort som helst. Vart tar dagarna vägen egentligen? Vi sov tills vi vaknade ä, som vanligt! Skönt att inte behöva ställa klockan! Sen var vi hemma och donade och busade och lagade mat och så gav vi oss ut på en riktig långpromenad. Ellie sov så gott i vagnen när vi kom tillbaka så jag gick ett varv till här i kvarteret och när vi kom tillbaka igen sov hon fortfarande så jag gick ett varv åt andra hållet också! Haha.. Nästan 2 timmar promenerade jag, det blev några kilometer! :) Först uppe vid Åsa, sen en bit på elljusspåret och sen lite på gatorna här omkring. Det är så backigt och bra här (både för och nackdelar med det) så man får ordentligt med träning iallafall! Sen busade vi lite och så lagade jag middag till Ellie. Hon har ätit jättemycket och jätteduktigt idag, det är så skönt när hon äter! Sen käkade jag middag och så gav jag mig ut på en promenad till! Jag fick visst inte nog tidigare.. Haha. Gick till Taberg vid 20-tiden och solade med Pernilla, och sen hem igen. En lagom sträcka på 7km totalt.. Och när jag kom hem så körde jag mitt dagliga kvällspass med 200 situps, 3x10 armhävningar, 3x10 benlyft och 3x30s planka. Sen tog jag mig en lång, härlig, välförtjänt dusch! Nu jäklar ska fläsket bort! Haha! :)


Varför inte lyxa till det lite med oxfilé ...

img_0600 (MMS)

Varför inte lyxa till det lite med oxfilé på en måndag?! Joooo, Gud så gott!! ::))


Så kan det gå när inte haspen är på!

Om inte mamma ger mig mat i tid så får jag fixa mitt egna mellanmål! :)

När jag kom ut i köket innan så har Ellie varit i kylskåpet och hämtat risifrutti och satt sig vid sitt lilla bord med två skedar och på nåt sätt lyckats öppna själv!








Hur söt?!

Ska man stöka ner så ska man lära sig att städa också! :)


Mmm. Avokado är ju riktigt smaskigt! :) Ha...

img_0213 (MMS)

Mmm. Avokado är ju riktigt smaskigt! :) Har inte gillat de så mycket innan, men med lite ägg- och räkröra på så smakar de kanon! :)


Jag har skaffat städhjälp på senaste! :)

img_0944 (MMS)

Jag har skaffat städhjälp på senaste! :)


Min fina!

Och så härligt det var att komma hem till min lilla Ellie! :)

Hon fick en ny pyjamas av mig från Kappahl. Hon gillade den jättemycket, och bäst av allt var nog att det var ett matchande nattlinne med till hennes docka! :)


Myshelg i Göteborg!

Vi har haft en alldeles underbar helg i Göteborg. Jag, mamma & mina två systrar!

I Lördags så shoppade vi (megamycket!), slappade lite, käkade en otroligt god middag (som pappa bjöd på, TACK!) och hade en mysig kväll i vår taksvit på Hotellet. Idag så åt vi en supergod hotellfrukost, shoppade lite till och så var vi på Disney on Ice på Scandinavium. Det var jättemysigt och alla i showen var så otroligt duktiga!

Detta får vi göra om! Kanske får bli en tradition att vi tjejer i familjen åker iväg på en sån här weekend varje år? :)

Bilder finns HÄR!


Vårkänslor?!




Fredag den 13:e..

Fredagen var en bra dag trots att det var Fredagen den 13.e! :)

Jag & Ellie var ute på en långpromenad upp vid Åsa på dagen. Hur härligt som helst! :) Sen på kvällen åkte jag in till stan och träffade Jessica som fyllde år. Jag bjöd på Al Camo (Jag åt sallad förstås! (:) och sen spelade vi lite Buzz hemma hos henne. Hon brukar alltid slå mig, men denna gången så blev det 2-2! Haha.. Tror nog jag blivit lite klokare på senaste! :)

Tack för en mysig kväll mitt hjärta! :)


Mitt lilla busfrö och jag myser i sängen! ...

img_5519 (MMS)

Mitt lilla busfrö och jag myser i sängen! Underbart ä de! Och underbart att det är fredag! Känner på mig att den här helgen kommer bli kanon!! Bara för att lördagen och söndagen ska spenderad i Göteborg kanske med mina två fina systrar och min älskade mamma!! ::)) Ellie har sovit helt okej i natt! Hon har hostat lite imellanåt, men hon har inte gallskrikit iallafall! Hon somnade först vid åtta igår, men så vaknade hon vid tio och somnade inte om förräns efter tolv så idag sov vi till 10.30. Härligt med sovmorgon ibland! Särskilt för mig som är en sådan kvälls/nattmänniska!! :)


H&M.

Jag försökte fota mina nyinköpta kläder innan. Är sådär smidigt att ta kort på sig själv och man känner sig lite som en fjortisbloggare! Haha.. Men det funkade, jag fastnade ju! Och lilla Ellie med på nåt kort för hon skulle vara med också och se v ad som hände! :)

En svart lite längre omlottkavaj.






En slapp och skön go skjorta.


En till likadan fast vit. Bara för den va så billig! :)


En svart sidenskjorta & bruna skinnbrallor.






Och så en svart partyklänning!





Heute..

Natten inatt var nästan lika jobbig som förra natten. Ellie hostade inte lika mycket, men däremot så skrek hon! Gallskrek! Och inget hjälpte.. Hon höll på o skrika fram och tillbaka ända tills 6.30 när Kim gick upp och åkte till Jobbet. Strax efter där somnade vi om och sov till 11! Så vi fick väl vår sömn ändå kanske, men det är surt när man inte får sova på nätterna! Och det konstigaste var att vid 3 (Jag hade precis somnat, kan fortfarande inte komma till ro i tid) så vaknade hon (hon hade sovit jättebra innan dess) och började skrika och hosta och ha sig. Precis samma klocksalg som sist.. Mycket märkligt!

Vi gick upp och käkade frukost. Stekta ägg & bacon & te. Sen tänkte vi gå ut på en promenad men jag började städa lite istället och tur var väl det för det började ÖSregna! Det verkligen öste ner ute! Och blev helt grått! Och sen så började det snöa! Och det blåste och snöade nästan i sidled så mycket blåste det!

Men det var skönt för då kände jag inget tvång att gå ut och vi fick lägenheten städad istället. Vi gjorde en jättegod lunch! Stekt kyckling med stekt svamp & zucchini med bea. Smaskigt & fett! haha.. Det var lite krångligt för Ellie stod jämte mig och skrek och jag fick lyfta upp henne och ha henne på höften samtidigt som jag gjorde maten.. Sådär smidigt.. Men kvinnor kan! haha..

Jag funderade på hur länge de skulle få va så här fint och städat i Ellies lekhörna. Nu är det typ natt och det ser nästan likadant ut! Inte dåligt! :)






När Kim kom hem runt 17 (han hade fått order idag att komma hem efter jobbet!) så åkte jag och simmade och badade bubbelbad och bastade ångbastu uppe på Flahultsbadet! Det var sjukt skönt! Det är så härligt att simma! Mindre härligt var att det var massa folk där och jag simmar ganska så snabbt så jag simmade ifatt alla hela tiden och fick vända och simma om och ha mig och störde mig på de att jag inte kunde simma på ordentligt! Men det blev bättre mot slutet. 50 min simmade jag utan att stanna. Gött!! Och jag fick provabada min nya mintgröna bikin som jag beställt från H&M och I LOVE IT! :)

Sen åkte jag till H&M och shoppade lite. Älskar H&M också! Det är nog min favoritaffär! Lagom priser och lagom snygga kläder! Hittade en del fint faktiskt! :) När A6 stängde mötte jag upp Pernilla & Tim på Ica Maxi och så handlade vi lite mat. Eller ganska mycket. Det går åt en hel del creme fraiche, grönsaker, svamp och kött nu för tiden! haha...

Jag kom hem och plockade upp maten, lagade jättegod mat, hängde en tvätt och nu sitter jag framför datan lite innan det är dags för sängen. jag stekte nötrulle och åt med stekta chaminjoner, gul paprika och zucchini och lite vitlökssås till det. Mums filibabba! Zucchini är min nya favoritgrönsak! Särskilt stekt så är det riktigt riktigt gott!!




Jag läste precis ut Katrins bok som jag fi...

img_9447 (MMS)

Jag läste precis ut Katrins bok som jag fick hem för några dar sedan. Himla bra och peppande faktiskt! Hon är lite väl hård ibland i sina uttalanden, men jag gillar de! Och nu ska verkligen extrakilona bort! Jag vill inte va en halvtjockis längre!! :) Vägde och mätte mig innan och det ser bra ut! Måtten har krympt faktiskt flera cm och kilona också! Sen 2 jan har jag gått ner ca 3 kilo Och om jag räknar totalt från i somras när jag började gå ner och sen inte orkade mer men iallafall som jag vägt som mest (förutom vid och efter graviditeten) så har jag gått ner  drygt 9 kilo. Inte illa va?! Klapp på axeln till mig!! ::))


Visst ser det vårigt ut?! :)

img_6533 (MMS)

Visst ser det vårigt ut?! :)


Vi hade en trevlig dag i Ekornahult idag! ...

img_7143 (MMS)

Vi hade en trevlig dag i Ekornahult idag! Gjorde inte så mycket. Busade, käkade, slängde skräp, gjorde oss av med julgranen, tittade på tv. Och så solade jag i mammas solarie. Det funkar bra för man blir brun, men det är ett sånt där gammalt som bara är på en sida så man måste vända på sig när man solat ena sidan. Och så blir de jävligt varmt! Och så råkade jag bränna mig på skinkan när jag skulle krångla mig ur för det är bara ett galler för rören, ingen glasskiva. Haha.. Vi var ute på en långpromenad i det härliga vädret också! Det känns ju nästan som vår ute! Och vi kollade på hästarna som granngården har för Ellie älskar det! Hon ville klappa och vinka och säga hejdå till allihopa. Hon älskar alla djur min lilla plutta! :) promenaden gick lite sakta i början för Ellie skulle prompt gå själv och hålla Julia och mamma i handen. Hon gallskrek när jag försökte sätta henne i vagnen, men jag fick göra det till slut ändå, annars hade vi nog inte vakt hemma än! Haha.. Hon har varit himla gnällig idag så hon är nog inte så pigg. Näsan rinner fortfarande och hon hostar. Men bara när hon sover. Nu ligger hon på min mage och sover och så fort jag lämnar henne vaknar hon och blir ledsen. Det gör inte så mycket om hon ligger där, bara hon sover okej inatt! Jag orkar inte med en vaken natt till!


Här är minsann en glad tjej. Det var värre...

img_8338 (MMS)

Här är minsann en glad tjej. Det var värre inatt. Jag var som ett vrak i morse vid halv sju när jag gick upp och gjorde välling för då hade jag knappt sovit en blund på hela natten! Usch! Man har ju glömt bort hur det är att inte få sova på nätterna!! :/ Ellie har blivit megaförkyld. Snoret rinner och hon är lite hängig och inatt började hon hosta som bara den. Hon har hostat typ varje eller varannan minut HELA natten! Och en riktigt hemsk hosta med!! Och snurrat runt och vaknat och satt sig upp och skrikit och försökt krypa iväg. Och sen så ska hon pilla mig i munnen med sina små fingrar, vilket hon alltid gör när hon är trött, men inatt har det varit hemskt! Hon har så långa naglar och har varit så hårdhänt så det gjort skitont! Men vid åtta nångång somnade vi och sov hyfsat bra i några timmar så lite sömn har vi fått. Ligger fortfarande i sängen och myser och tittar på tv. Tur att man är hemma ändå när man haft sådan här nätter.. Vi ska nog bege oss ut till Ehult en sväng snart, då kan mamma och Julia underhålla Ellie lite så jag kan få vila kanske! :)


Nytvättad Ellie!




En tripp till Tidaholm.

I morse åkte jag & Ellie till Tidaholm för att umgås lite med min fina syster! Vi hade lika trevligt som alltid när vi ses! :)

Vi började morgonen med att vara hundvakt åt min systers svärmors lilla rottweilervalp. Ellie tyckte det var jätteroligt, men när den lilla valpen busade med henne lite för mycket så kröp hon in i hundburen och gömde sig! :)







Efter det åkte vi till ett kafé i Tidaholm (Julius eller Ceaser eller vad de nu hette) och åt en jättegod Ceasarsallad. Och Ellie & Jossan käkade sockerbullar till efterrätt. Jossan sa att hon minsann hade varit nyttig och ätit sallad så då kunde bebisen i magen få äta sockerbulle till efterrätt! haha..

Sen åkte vi hem till Jossan & Robban och tänkte åka fyrhjuling och pulka men Ellie däckade i bilen så vi lyfte över henne till vagnen och så blev det en härlig långpromenad istället. Det var riktigt skönt! Det var jättehärligt väder för solen lös så skönt!  



Sen när vi kom hem så slappade vi lite i soffan och Jossan och Ellie drack varm oboy och åt macka.Sen bara umgicks vi och hade det trevligt.

Tack snälla rara för en underbar dag! :)

Min fina syster är nu gravid i vecka 18 och hennes lille (jag tror det är en kille) bebis är beräknad att komma den 10:e Juni. Det ska bli såååå mysigt att bli moster! Och Kul att det bara skiljer två år på våra barn! :)




Idag har jag och Ellie varit ute på långpr...

img_4635 (MMS)

Idag har jag och Ellie varit ute på långpromenad i 1,5 timme. Det var riktigt skönt, men kallt! När vi kom hem lagade vi jättegod chiliconcarne och sen har vi slappat i soffan. Eller jag slappade medans Ellie busade runt för fullt. :) Sen åkte jag och Pernilla en sväng till Trim och solade och så hem till henne och åt taccos. Utan bröd såklart! Med massa ost på! :) Sen satt vi och tjötade lite och diskuterade ett träningsdilemma som vi har! Mer om de en annan gång.. Nu ska jag försöka lägga Ellie som fortfarande är vaken och inte visar några tecken alls på att hon vill sova. Sov Gott allesammans! :)


Sunny Sunday.



Idag har vi inte gjort så mycket.. Var hemma och slappade hela förmiddagen.

Sen åkte Kim med Ellie till Taberg en sväng och jag åkte in till Twilifit för att köpa lite nya underkläder. Provade nog alla svarta bh:ar som fanns i butiken tror jag. Ville gärna ha nåt med färg, men alla som var i färg var så tråkiga.. Men jag hittade en supersnygg bh och så köpte jag lite snygga trosor också. Och det är som expediten sa till mig: -Är man snygg under så känner man sig snygg utanpå! Haha..



Sen hämtade jag Ellie och åkte hem och gjorde lite mat. Jag testade ett nytt recept idag. Chévrelasagne. Det tog en liten stund att göra, men så gott det var! Och LCHF.







Här kommer receptet om nån vill prova! :)
Jag ändrade om lite bara när jag gjorde. Jag tog vanlig blandfärs istället för lammfärs och så la jag till lite färska champinjoner i också!




I Lekparken.


Idag har jag varit lite trött faktiskt mås...

img_8574 (MMS)

Idag har jag varit lite trött faktiskt måste jag erkänna! Det blev väldigt sent igår, som vanligt.  :) så mestadelen av dagen har spenderats i sängen faktiskt. Och kvällen i soffan Kim har varit iväg med Ellie nästan hela dagen så jag har fått "vila upp mig" ordentligt! De var hemma en sväng på dagen och gjorde pannkakor. Ja, ni läste rätt. Kim gjorde pannkakor. Jag höll på att få en chock. Men han läste i kokboken hur han skulle göra och iofs så frågade han mig några gånger om konsistensen såg bra ut o vilket smör han skulle ta och om måtten o sådär, men annars fixade han det mycket bra själv. Det kanske går lära en gammal hund att sitta?! Haha. Hann med att titta på två filmer också i soffan nu ikväll. Baksmällan 2 och Apornas Planet (R)evolution. Båda mycket bra faktiskt!!


Det blev visst inte bara rödvin och whisky...

img_4151 (MMS)

Det blev visst inte bara rödvin och whisky. Det blev en riktig salig blandning av både det ena och det andra! Men inget snacks och ingen nattamat, så det var ju bra gjort av mig! :)


Och igårkväll träffade jag mina fina bästa...

img_9881 (MMS)

Och igårkväll träffade jag mina fina bästaste flickor för lite AW på Murphys. Jeanette, Michaela, Pernilla, Petra, Sara, Frida och Tesan. Tyvärr var det ingen AW eftersom det var röd dag, men vi hade de himla trevligt iallafall! Vi kom till Murphys redan vid 17 och gick inte därifrån förräns vid 21.15 typ. Då gick vi till Harrys och tog stämpel där innan vi gick vidare till Pipes of Scotland. Där träffade vi på massa trevligt folk (det gjorde vi iofs på Murphys me) och det var många vi kände som var ute så det var himla trevligt. Efter ett tag drog vi vidare till Harrys där vi vimlade runt och shakade loss hela kvällen sen Jäklar vad vi dansade! :) Det var en grymt trevlig och rolig kväll. Bästa på länge tror jag! Tack ALLA ni som förgyllde den, flickor som pojkar!! :)


Igår tag jag med mig Ellie, Julia, Jennife...

img_7322 (MMS)

Igår tag jag med mig Ellie, Julia, Jennifer, My och Tim ut på en promenad i Taberg. Vi gick bort till Ullstigens förskola och busade lite. Det var kanonväder ute och solen sken och det var jättehärligt!


Myspys.

img_0995 (MMS)

Myspys.


När jag kon hem och kröp ner jämte Ellie h...

img_0045 (MMS)

När jag kon hem och kröp ner jämte Ellie hade hon gått loss med en bläckpenna i sängen. Och målat på hela lakanet, sina ben och sina armar. Och Kim hade säkert ute märkt nånting! :)


Pilutta funderar på hur hon ska bära sig å...

img_5845 (MMS)

Pilutta funderar på hur hon ska bära sig åt. Samtidigt som hon gråter en skvätt! ::))


För min del också! Haha.. Jag åkte ner til...

img_8583 (MMS)

För min del också! Haha.. Jag åkte ner till Heléne på slätten en sväng och drack lite vin i torsdags kväll. Rött faktiskt! :) Alex var där också och så kom Pernilla Det var riktigt trevligt! Vi gjorde ett försök till att spela spel, men det tog sån tid så vi körde lite "jag har aldrig". Sen åkte vi in till stan för lite nattamat. Tänkte äta GI-hamburgare på Max, för det ska de ju ha där, men det var stängt. Vi tänkte inte på att det var torsdag. Så då åkte vi till McDonalds vid A6, de har ju öppet dygnet runt. Tyvärr har de ingen GI-hamburgare, men jag beställde en Big Tasty utan bröd. Det var gott det med, lite svårt att äta bara! Haha. Vi hade iallafall roligt för vi skrattade i bilen så tårarna rann! :)


Det blev bättre framåt kvällen! :)

img_6441 (MMS)

Det blev bättre framåt kvällen! :)


Det började ju bra..

Haha. My vågar inte ens gå ner på golvet nu. Ellie är lite skräckinjagande! :)


Två små datanördar! :)

img_4241 (MMS)

Två små datanördar! :)


Mina fina flickor! Vad skulle jag göra uta...

img_5407 (MMS)

Mina fina flickor! Vad skulle jag göra utan er?! Love love love!!


Ellie och killarna fick pommes till maten....

img_3094 (MMS)

Ellie och killarna fick pommes till maten. Det såg himla gott ut, men det blev inga för min del! :) Och jag drack isvatten med citron i till maten. Såååå gott! Som jag sagt innan så älskar jag isvatten! Det är det bästa som finns i drickväg! Förutom redbull/vodka. Haha.. Imån ska jag på AW och sen ut en sväng och då blir det tyvärr inga drinkar för min del Det som går bra att drick enligt LCHF är vin, helst rött och whisky. Får se hur den kvällen kommer sluta! :)


Sen följde vi med Pernilla hem en sväng oc...

img_0049 (MMS)

Sen följde vi med Pernilla hem en sväng och här sitter jag fortfarande. Nerbäddad i en fåtölj med en go filt och bara myser. Tim busar runt med Ellie. De lyssnar på musik och spelar dator och jagar runt varandra. Pernilla är och hämtar My (Pernillas barns kusin och Jennifers halvsyster) som ska vara här över natten. Tänkte hon och Ellie skulle få leka en stund. Hon är 5 månader äldre än Ellie så de är ganska jämngamla! Får se hur det går idag.. Sist de busade så skulle Ellie krama My hela tiden och hon ville inte alls kramas så hon blev mest ledsen och försökte undvika Ellie. Vi köpte med oss grillad kyckling och revben från Ica som vi åt till lunch med Sallad och avokado. Smaskens var det! Har bestämt mig för att köra LCHF ett tag nu. Får se hur det går, men det känns faktiskt ganska bra!


Idag har jag, Ellie, Pernilla och Tim vari...

img_3681 (MMS)

Idag har jag, Ellie, Pernilla och Tim varit hos Frida en sväng på fika. Jag har inte varit i deras nya lägenhet sen de höll på för fullt med renoveringen, så det var roligt att se hur det blivit! De har det jättefint! :) Vi drack kaffe och tjötade och barnen åt Fridas egenbakade saffransbullar. MysPys!


Brun & fin?!

Sen stack jag iväg till Trim och solade. Det har öppet till 23 så det är ganska skönt att göra det på kvällen. Kändes lite konstigt att gå in där så sent bara, för det var helt nersläckt. Och inte en människa syntes till varken utanför eller innanför. Kändes nästan som man gjorde något man inte fick! Haha..

Men jag tror allt att jag fick lite färg idag! Solade igårkväll också med Pernilla så det borde jag fått. Man känner sig så mycket fräschare när man är brun!


Massa massa kläder.

Tidigare idag så körde jag en storrensning bland Ellies kläder. Sorterade bort allt som var för smått och sorterade och gjorde iordning i lådorna. Tycker det är ganska kul faktiskt! Likadant att sortera i min garderob!

Jag har en särskild ordning jämt när jag ska göra något och bland Ellies kläder finns det olika högar för kortärmade bodys, linnebodys, långärmade bodys, tshirtar, linnen, långärmade tshirtar, kortärmade blusar, långärmade blusar, stickade tröjor, vanliga tröjor, klänningar, kjolar, shorts, strumpbyxor, mjukisbyxor, jeans, tights, trosor, strumpor, badkläder, pyjamasar. Förstår att det inte är så lätt för Kim att hitta rätt i högarna i lådorna när han ska klä på Ellie! haha...

Tog bort allt i storlek 80 så nu har hon lite kvar i storlek 86 och sen har vi börjat använda lite i storlek 92. Det blev två fulla papperskassar igen som åkte ner i förrådet! Hon växer den lilla hönapönan! :)



Sen nu senare fick jag för mig att ta fram alla Ellies kläder från förrådet och sortera lite bland dem. Ta bort sånt som inte ska sparas och märka upp med lappar så jag kan sälja det på nästa bytardag. Fast det blir ett senare projekt med märkning o dyl..

Alla Ellies kläder jag sparat. Det blir en del på 1,5 år!


Här är sådant som inte ska sparas, utan säljas.



Nu sorterade jag allt som ska sparas i storleksordning. Och efter tjejkläder, killkläder eller tjej/killkläder. Och strumpor, skor och ytterkläder. Mycket passar ju både tjejer och killar. Så ifall nästa barn blir en kille så är det jättesmidigt att hitta rätt kläder, likadant om det blir en tjej..



Och så la jag allt i påsar, märkte upp med lappar och stoppade i kartonger. Så duktigt av mig tycker jag! :) Och nej, det är ingen ny bebis på gång än.. Men nån gång kan man ju faktiskt vara ute i god tid!! :)


Mysfika.

Jag och Ellie var också hos våra fina vänner Petra, Micke och Hugo en sväng idag. Vi har inte setts sen 2 dagar innan jul, så det var behövligt! :)

Barnen bytte julklappar och busade och så drack vi lite te och tjötade och hade det trevligt.

Petra är typ jättegravid nu och magen var så stoooor! Mysigt att se snart vem det är som gömt sig där inne så länge! :) Hoppas den vill titta ut innan vi åker till USA iallafall! :)


Stadsparken.

Idag var jag & Ellie, min kusin Jennifer och min lillasyster Julia i Stadsparken en sväng. Det har varit jätteskönt väder ute och solen har lyst och man kan inte alls tro att det är vinter ute. Det var trevligt att gå där och mata fåglarna och titta på djuren och barnen tyckte nog det var ännu trevligare att busa runt i lekparken! :)

Jag tog med min systemkamera för jag tänkte jag skulle ta lite fina kort, men när jag tagit några kort så upptäckte jag att jag glömt stoppa tillbaka minneskortet i den, så det blev tyvärr inga kort sparade. Jag fick nöja mig med mobilen, men kvalitèn är ju sådär..




Jag fick en bok på posten idag som jag bes...

img_7208 (MMS)

Jag fick en bok på posten idag som jag beställde för några dagar sedan. Katrin Zytomierskas LCHF bok. Jag ska läsa på lite och se om det är GI man ska köra, eller om man ska satsa på LCHF. Det är lite liknande, men ändå så olika. Och jag gillar ju all fet och god mat som man äter när man kör LCHF. Någon som har någon erfarenhet eller tips att dela med sig av?!


Köpte denna boken igår! Ska nog ta o blädd...

img_3548 (MMS)

Köpte denna boken igår! Ska nog ta o bläddra lite i den nu i se om man kan få lite inspiration! :)


Ehult.

Idag på dagen så åkte vi ut till Mamma & Julia i Ekornahult en sväng. Thandi (min kusins barn) var också där så hon & julia busade rumt med Ellie och Ellie var överlycklig. Hon blir så glad när hon får busa med äldre barn, särskilt tjejer! :)

Vi var också ute på en promenad i det snöblandade regnet och vi blev dygnsura! Ellie somnade i vagnen så jag passade på att tvätta och städa ur bilen. Som vanligt när jag är i Ekornahult, men det är så smidigt att göra det därute eftersom pappa har en tvätthall där och allt finns där. Sen åt vi middag. Jag åt baconlindad kycklingfilé med stekta champinjoner och bladspenat. Det var smaskens!

Sen så scannade jag in alla våra pass och mailade till vår resehandläggare, och han har postat biljetterna till oss så de kommer snart. Känns att det är nära nu. Knappt en månad kvar sen är vi på Hawaii!! :)


POMPdeLUX

Idag hade Ellie på sig några av sina ny Pompdelux kläder. Body, strumpbyxor och tunika. Hon var så himla söt! :)



Gillar att det är lite "gammal" stil över kläderna. Lite vintage. ::)) Här är bilder på de andra plaggen som hon fick!


























.






När jag var på toa och gjorde mig iordning...

img_7273 (MMS)

När jag var på toa och gjorde mig iordning så hade Ellie skjutit fram sitt lilla bord ända till köket och så satt hon och målade. Med vattenflaskan framför, som en liten skolflicka! :)


Jag & min lilla ängel! <3

img_5910 (MMS)

Jag & min lilla ängel! <3


BILDER FRÅN SÄLEN

HITTAR NI HÄR!!




Hämtade också ut Ellies klädpaket från Pom...

img_1025 (MMS)

Hämtade också ut Ellies klädpaket från Pompdelux som kom redan i fredags, eller lördags kanske.. Det gick fort! Såååå spännande!! :)


Till kvällsmat blev det tonfiskröra med gu...

img_1911 (MMS)

Till kvällsmat blev det tonfiskröra med gurka och paprika på finn crisp. Nam nam! Och så lyxade jag till det med lite mineralvatten! :)


Vi har varit och storhandlat. Det blev dyr...

img_3128 (MMS)

Vi har varit och storhandlat. Det blev dyrt idag igen. Ovanligt?! Näääeee! Haha. Men jag gjorde ett klipp på blöjor iallafall! Betalade bara 50 kr för två paket, för jag hade två kravattuponger och så hade maxi 50 kr rabatt vid köp av 2 paket. Och när man självscannar så funkar de alldeles utmärkt att använda alltihop på samma gång! :) Sen köpte jag billig bacon för 5 kr/paketet och kassler för 29kr/kilot. Men det blev nog mest dyrt för jag köpte mycket kött och grönsaker och mejeriprodukter. Fast det gör jag jämt, men idag köpte jag extra mycket. Jag ska börja köra GI nu så då går det ju åt en hel del av den varan. Det som är dyrast! Men med allt det jag handlade idag så klarar vi oss nästan ända tills vi åker till Hawaii vilket by the way är om bara 36 dagar! Längtar!!


Vi har fått så fina julkort i år. Tack all...

img_1460 (MMS)

Vi har fått så fina julkort i år. Tack allihopa som skickat till oss! Jag tycker det är jättekul att få julkort på posten! Hoppas vi får lika många härliga kort nästa år!


Sen har vi städat bort julen här hemma. Så...

img_4783 (MMS)

Sen har vi städat bort julen här hemma. Så skönt att få bort alla tomtar och allt rött och adventsstjärnorna och ljusstakarna. Det är bara granen kvar, men den tar vi ikväll! Vi håller på och tvättar för fullt efter Sälen-resan och vi har dammsugit och skurat och ruskat alla mattorna. Älskar att ha det rent och snyggt! Nu ligger vi i sängen och myser med gott samvete och på tv:n är de lyxfällan. Ellie somnade precis och jag tror jag ska lägga in lite kort på datorn från Sälen.. Ja, de ska jag. Hej sålänge! :)


Vi hade lite hemma-spa innan jag och Ellie...

img_6274 (MMS)

Vi hade lite hemma-spa innan jag och Ellie. Hon vill göra precis allt som jag gör så vi blåste och borstade och fixade vårat hår. Vi smörjde in oss och tog deo. Vi rensade öronen. Vi klippte naglarna på händer och fötter och målade tånaglarna, mina svarta och Ellies rosa. Första gången hon fick färg på dem och hon ville så gärna, men var lite skeptisk till en början, men sen tyckte hon det var jättekul. Vi sminkade oss och sen klädde vi på oss och så kände vi oss jättefina och fräscha! :)


Badmys! :)

img_1897 (MMS)

Badmys! :)


Det finns massa bra appar som kan underhål...

img_0501 (MMS)

Det finns massa bra appar som kan underhålla barnen ibland när de behöver bli underhållna. T.o.m sådana små barn som Ellie! Här är en bild på hennes sida i min iPhone. Pekboken är jättebra! Finns som gratisversion och en som kostar. Sen så älskar Ellie SoundTouch. Den är kanon med massa bilder och ljud på allt möjligt, också en slags pekboken som finns i en gratisvariant och en som man betalar för, men då finns det mycket mer och en röst berättar vad det är man pekar på innan ljudet kommer. Kolla in dessa två om ni inte gjort det! Sen är alltid youtube jättebra underhållning! Det  finns en användare som heter HoppKatten som gjort massa bra filmer med barn som sjunger och gör rörelser till Imse Vimse Spindel och Klappa Händerna och många fler låtar. Ellie älskar att titta på de klippen och kan titta på dem hur många gånger som helst! Även Teletubbies Theme & Jag Är En Gummibjörn är stora favoriter!


Jag kunde inte låta bli att nätshoppa lite...

img_9226 (MMS)

Jag kunde inte låta bli att nätshoppa lite på H&M tidigare ikväll. Hittade lite fint som jag var tvungen att beställa! Behövde något uppiggande efter denna långa dagen som mest bestått utav bilfärd. Vi gick upp vid 9-tiden idag och käkade frukost och sen började vi packa och städa ur stugan. Killarna stack iväg och lämnade tillbaka skidorna och vi gjorde färdigt det sista innan vi lämnade stugan 10.35 typ (25 min innan senaste utcheckningen, inte dåligt) och sa farväl till Högfjället och Sälen för den här gången. Bilresan gick hyfsat bra med Ellie fast vi körde på dan denna gången. Vi busade lite, sen sov hon en stund (och jag också), sen stannade vi och åt pizza i Filipstad, sen läste jag lite för Ellie och vi busade lite till och sista biten var hon inte alls glad! Vi sjöng och lyssnade på musik och hon tittade på min telefon och tittade på filmer på youtube och spelade pekboken mm. och då var hon ändå ganska nöjd, men sista 15 minutrarna innan vi var hemma så var hon nog riktigt trött på att åka bil, för då gallskrek hon! Non-Stop! Men när vi kom hem lugnade hon ner sig! :) Vet inte riktigt vad klockan var när vi var hemma, men tror det var strax innan 19. Sen har vi inte gjort så mycket.. Packat upp och kollat på tv och tagit det lugnt bara. Jag har iallafall konstaterat en sak - Borta jättebra, men hemma är det ändå bäst! :)


Ellie the Headbanger!

På väg hem från sälen.


GOTT NYTT ÅR ALLA FINA DÄR UTE! Vi har haf...

img_3751 (MMS)

GOTT NYTT ÅR ALLA FINA DÄR UTE! Vi har haft en underbar nyårsafton på Högfjället i Sälen med underbart sällskap! Nu ser vi fram emot ett härligt 2012 med allt vad året har att erbjuda! Ta hand om varandra! ::))


Vilken nyårsafton! Killarna va ute igår oc...

img_6528 (MMS)

Vilken nyårsafton! Killarna va ute igår och va inte hemma förräns vid tretiden inatt så de var lite sega i morse! Jag och Ida gick upp strax innan nio och käkade frukost och sen gav vi oss ut i backarna! Åkte till Lindvallen och åkte. Det har varit jättehärlig väder, klart och fint och solen har lyst, men jäkligt kallt! Vi åkte några timmar och sen värmde vi oss i toppstugan med varm oboy med rom innan vi begav oss hemåt. När vi kom hem var killarna iväg med barnen så vi lagade hamburgare tills de kom hem och när vi käkat åkte de iväg en sväng för att åka några sista åk. Vi stannade inne med barnen eftersom de va så kallt och busade lite och städade. Det behövdes när karlarna och barnen vatt hemma hela förmiddagen! :) Vi duschade och gjorde oss nyårsfina och sminkade oss och klädde upp oss. Sen kom Pernilla & Tim på besök en sväng och efter det slappade vi lite och gjorde inte så mycket. Vi la barnen för de va trötta och började med maten. Ellie vaknade och kom upp och istället för att sova för natten tog hon sig bara en powernap så hon skulle orka med hela kvällen! :) Vi gjorde mat medans karlarna fixade sig iordning. Det blev massa gott! Hade först tänkt göra oxfiléplanka, men glömde plankorna hemma. Så istället blev det egna klyftpotatis, oxfilé, bearneisesås, pepparsås, sallad, stekta sparris och vitlöksbröd. Det var inte fy skam kan jag lova! :) Vi var dömätta efteråt och päste lite i soffan. Sen bytte vi om till myskläder och fixade disken. Amalia vaknade också och ville inte heller sova så vi klädde på oss och barnen och så gick vi ut allihopa på en promenad och så åkte vi lite pulka med Ellie. Hon älskar att åka pulka! Vid tolvslaget sköt vi raketer och tittade på alla fina raketer på himlen och så öppnade vi champagne. Sen gick vi in och åt sen efterrätt. Det blev glass med grädde (handvispad faktiskt), maränger, chokladsås och varma hallon. Mumma!! Sen var vi mätta och Goa och tittade lite på tv innan alla gick och la sig och jag fixade disken som var kvar och städade undan lite. Imån ska vi upp i hyfsad tid och packa och lämna tillbaka skidor och städa ur stugan. Vi måste lämna den senast 11. Sen bär det av hemåt och det ska bli skönt att komma hem fast vi har haft det hur trevligt som helst! Men det är ju så, borta bra men hemma bäst! :)


RSS 2.0