Livet.

Vad ska man ta sig till när sorgliga saker händer som man inte kan styra över? När inget i hela världen kan göra det ogjort, när man hur mycket man än önskar inte kan få tillbaka det man förlorat? Den man förlorat. Borta. Finns inte mer.

På grund av någon annans misstag. Fel som någon annan gjort. Man litar blindt på de som är specialister, de som ska veta vad de håller på med. De kan ju det de jobbar med. De vet hur man ska göra och det är de som tar alla viktiga beslut. Som förhoppningsvis ska vara de rätta besluten. Som ska rädda en människas liv. Inte förstöra det.

Det kunde varit annorlunda. Kanske inte. Men chansen är väldigt stor. Det går inte tänka så. Då blir man ju knäpp. TÄNK OM..

Jag tänker på dig ofta. Jag saknar dig. Det gör vi allihopa. Hoppas du har det bra i landet ovan regnbågen. Hoppas du vet att vi mår bra, att vi älskar dig. Vi pratar om dig och minns dig. Småler åt våra minnen och fina stunder.



Hur ska man kunna förlåta en människa som inte ångrar det hon gjort? Som inte verkar bry sig om sin familj, sin släkt, sitt liv. Ett långt lyckligt liv, fullt av kärlek och välmående. Som bara suddar ut allt som varit och börjar om på nytt. Gör sig av med alla minnen. Inte stoppar undan dem för att någon gång ta fram dem och tänka tillbaka på det som varit. Utan sprider ut dem i vinden, eldar upp allting och sparar inte ens askan. Deletar. Som förstört så mycket men inte visar det minsta lilla tecken av ånger. Som inte tar åt sig. Skiter i vilket. Det som är gjort kan aldrig göras ogjort.

Jag är ledsen för min egen skull. Och mina syskon. Och mina kusiner. Men mest ledsen är jag för dina barns skull. Dine egna barn.

TISDAG 30 MARS.

Idag fick jag lite sovmorgon. Om man kan kalla det för det, jag sov inte särskilt bra. Men jag gick upp vid 7. Skulle vara hos barnmorskan 7.45 och som vanligt fick jag stressa för att hinna med allt som jag min tidsoptimist trodde jag skulle hinna på morgonen..

Kim ringde vid 7.30 och sa att han var i Norrahammar och att han hann följa med också. Det var roligt. Han fick höra bebisens hjärtljud för första gången. Han tyckte det var döfränt. (Kims egna ord) :) Även Svärmor som skulle till tandläkaren fick följa med in en sväng och lyssna. Jag är så glad att vi har sådana underbara föräldrar både jag & Kim. Omtänksamma & kärleksfulla. De kommer bli underbara far- och mor föräldrar.

Allt såg bra ut hos barnmorskan. Bebisens hjärta slog 140 slag per minut denna gången. Helt normalt. Vi mätte livmodern. Vi ligger fortfarande precis i mitten på kurvan. Blodtrycket var helt ok. Urinprovet likaså. Fick lämna blodprover igen. Usch, tycker det är lite läskigt. Det blir läskigare och läskigare ju äldre jag blir känns det som.. :P

Fick läsa lite i en pärm om för tidigt födda barn och neonatalavdelningen. Mycket bra information. Fick även info om föräldraträffarna som är i maj som vi förmodligen ska gå på..

Efter det åkte jag till jobbet. Vi hade arbetsplatsmöte på Dunkehalla idag. Gick igenom massa saker. Sedan har vi planterat påskliljor i urnorna runt om på kyrkogården. Det blev så fint så. Härligt med lite färg nu efter vintern. Gula härliga påskliljor som lyser upp.


Urnorna utanför kapellet.


Påskliljor.


Även cykeln fick komma ut nu. En däckpump bara, sen var den redo. :)

Efter jobbet åkte jag till Taberg och hem till Pernilla. Solade solarium så jag ser lite pigg och fräsch ut. Men det var otroligt obekvämt att ligga i solariet, så det kommer jag inte göra igen på många månader. Fick jätteont i svanken också av att ligga där.. Hårt, svettigt och obekvämt. Nej tack!

Jag och Pernilla planerade lite inför knytkalaset/påskfesten/partyt som blir på lördag. Kollade av vilka som ska komma och bestämde vad alla ska ta med sig m.m. Vi fick ihop det riktigt bra! Som vanligt! haha.. Vi är världens bästa partyfixare! Maten kommer bli super! Och sällskapet detsamma!

Planerade även lite inför efterfesten/förfesten den 17 april. Tabergsmilen. Vilka som kommer, vad vi ska laga/äta, hur mycket vi ska betala osv. Även det blev superdunderbra! Vi kan vi! ;)

Nu ska jag försöka sova. Är ganska seg faktiskt.

Godnatt. Puss*

MÅNDAG 29 MARS.

Vart e min röst? Konstigt nog så försvinner den nästan helt på kvällen och morgonen. Och halsen värker, hostan smyger på. Jävla förkylning! Hatar det! Kan inte sova särskilt bra i vanliga fall, och nu blir det ännu värre..

Det har gått bra på jobbet idag med. Konstigt nog har jag varit ganska pigg idag. Vi har kört städrundan, hittade typ en miljard flaskor i sofiaparken. Och en miljard hundbajs! Sen efter det har vi varit på dagiset och städat och sopat upp allt grus. Det finns en hel del. Det har varit kallt i stan, typ4 grader och regnigt. Men på eftermiddagen tittade solen fram lite iallafall.. :)


Allt detta gruset har jag & Ulf sopat upp.


En bautaspindel som hängde på dörren. Kul att få den i huvudet.. :P

Efter jobbet var jag på Ica Maxi och handlade lite, sen åkte jag hem och städade och fixade. Gjorde lite fika till vårt viktiga möte.. :P Vid 18.30 typ kom Emelie, Sara, Frida, Emelie och Tesan och vi har diskuterat Tabegrsmilen lite. Kläder, tider, mat osv. Tror det kommer bli en toppendag. 17 April. Hoppas bara på fint väder också!


Fika.


Pink Ladies. :) (Jossan fattas)

Imån bitti ska jag till Barnmorskan. Det var ca en månad sedan jag va där nu. Då ska jag vägas, mätas, kolla blotryck, lämna urinprov, blodprov och lyssna på bebisens hjärtljud. Spännande. :P Hoppas allt ser bra ut! Men det känns bra, så det gör det nog.

Sov Gott! Puss*

LILLA JAG.

Här kommer lite bilder från när jag var bebis. Väldigt roligt att titta på. Undra om vi får en tjej om hon kommer vara lik mig när jag var bebis? Jag hade jättemörkt hår när jag föddes, mycket hår.. och kinesögon. Men jag va ganska söt ändå.. :P

Bilderna är lite suddiga, men de är ju också 24 år gamla.. :P (Och tagna med mobilkamera på vanliga kort.)


Mamma med Johnny och nyfödda jag.


Pappa, Johnny & Jag.


Pappa, Johnny & Jag.


Suddig bild men fin. Ulrika och Pernilla håller mig när jag är bebis. Ulrika är 9 år och Pernilla 11 år. :)


Jag får en puss av storebror.


Jag & Johnny i våra fina t-blöjor. (Hette det så? (=)


Johnny, Ulrika & Jag.


Johnny & Jag.


Johnny kör mig i vagnen. Jag ser ut som en jättebebis.. haha..


Jag.


Leker med telefonen.


Mäter lite.


Duschar.


Jag.


Äter själv. Kolla in lillfingret på vänsterhanden.. :P


Jag.


Lite äldre, lite snyggare. :)

SÖNDAG 28 MARS.

Idag har jag inte ens varit utanför dörren. (Skäms på mig!) Bara slappat hela dagen. ;) Så skönt!

Vi har kollat lite film, lagat god mat och bara tagit det lugnt. En myssöndag. Jag har tvättat, vattnat blommorna och städat lite också, så nån nytta har jag ju iofs gjort.. ;)

Igår kväll va vi på förfest hos Tessan inne i stan. Jag, Sara, Frida, Jessica W och Tessan. Det var jättetrevligt. Första gången jag var hemma hos Tessan, och hon hade det superfint och jättemysigt i sin lägenhet. Massa fina grejor. Blir så sugen på att köpa massa nya fina saker.. :P

Jag skjutsade in dem till Harrys vid 23-tiden, hämtade Kim som var med killarna på O´learys och åkte till McDonalds. Bara för att jag inte går ut så vill jag ju inte missa nattamaten. Haha. :)

Åkte till McDonalds uppe vid a6, men när vi kom in där hade vi en hel idrottsförening framför oss i kön. Plus att de bara hade en nattmeny. Alltså inte hela sortimentet med hamburgare, första gången jag ser det någonstans. Det gick bara beställa de vanligaste hamburgarna. Så vi åkte ner till Jordbron istället. Det var faktiskt bra där för en gångs skull! Vi blev iallafall mätta och belåtna. :P

Det är så skönt att komma hem och vara nykter och veta att man kommer vara pigg dagen efter. :P


Fritj.


Vi spelade "Ring of Fire". Lagom kul med Coca Cola. Blev ganska full i magen.. ;)


Jaha. Vattenfall.


Brudarna.


Sara & Jessica.


Frida fick äran att dricka ur glaset. Ganska skaplig blandning ändå, cola, cola & cider.


Tessan.


Frida fixar frillan.


Kusinerna.


Tre Neros, Tre Neros, Ahaaaaha.


Så söta. :P


Jessica & Tessan.


Mmm. Godis.

NOSTALGI.

Tittade ju på gamla kort hemma i Ekornahult igår. Riktigt roligt att se dem igen, det var många år sedan nu.. :)

Enjoy!


Pulkaligan ute i Ekornahult. Ett riktigt tjejgäng. :P
Från vänster: Mia, Emma, Jossan, Jag, Sara, Cilla, Frida.
I Pulkan vet jag inte vem det är.. Sen Linda & Jessica i mitten fram. Alla är givetvis Nero brudar.. ;)



Maria & Jag äter kvällsmat hemma. Vi lektre jättemycket när vi var mindre! Och sov över o grejor. :)


Jossan, Jag & Jimmy har plockat vitsippor i hagen. Plockade jämt massa blommor. Mormor hade hela köket fullt med små buketter. :)


Jag äter banan.


Alla vi syskon på garageuppfarten.


Jag i trädgården.


Ulrika & Jessica med Johnny.


Jag, Jossan & Johnny.


Midsommar för många många år sedan. Hemma på vår gräsmatta. Kusiner igen..
Från vänster: Sara, Jimmy, Mia, Johnny, Jag Magnus, Patrik, Jossan, Henrik, Emma & Martin(?).


Jag ställer upp på fotografering. ;)


Vi syskon igen.. Jimmy ser ut som en jättebebis! haha..


Jossan & Jag i våra snygga baddräkter.


Jag. Facebookposen. haha. Började redan i tidig ålder. :P


Jag & Ulrika går mannekäng i Taberg. (Där Trim ligger nu.) Visade massa coola kläder. :)


Jag plockar vitsippor.


Jimmy & Jag är påskkärringar.


Jag plockar maskrosor.


I hagen igen. Johnny, Mia, Jossan, Jimmy & Jag.


Mmm. Smaskens! Tyckte det var jätteroligt att titta på detta kortet när jag va mindre. :P


Jag i typ 5:an(!?).


På kanotläger med skolan. Kanske 5:an här med.. ;)
Från Vänster: Johanna Åberg, Johanna Sandell, Anna Andersson, Anne Nordqvist, Hanna Schoeneck, Hanna Larsson, Sara Nero & Frida Nero.


Jag & Mamma hemma i köket.


Emelie dansar dansmatta.. ;) Det hände att vi dansade också, och ibland stod vi till och med jämte mattan på golvetpå rad ett helt gäng.. haha..


Jag busar med barnen. Julia, Tim, Jennifer & Jag.


Jag har varit och fiskat upp en riktig sutare. Hade ingen aning om vad de va för fisk först.. hade ju bara fiskat mört, aborre gädda & ål innan.. Men denna släppte vi i sen igen efter noga inspektion.. ;)


Johanna Sandell, Jessica Palm, Jag, Sara & Frida. Också på läger tror jag..

EARTH HOUR.

Missa inte Earth Hour ikväll! Världens största klimatmanifestation.

Släck ljuset under en timme. 20.30-21.30.

Tänd lite ljus, mys och umgås utan elektronik! :)


Earth Hour

Earth hour startades av Världsnaturfonden i Sydney år 2007 som ett sätt att skapa uppmärksamhet kring klimatfrågan.

Året efter hade manifestationen vuxit till att omfatta 50 miljoner människor i 35 länder världen över.

År 2009 deltog 88 länder och över 4 000 städer i Earth hour. Bland annat släcktes Egyptens pyramider och Jesus-statyn i Rio.

I år infaller Earth hour på lördag, den 27 mars. Målet är att över en miljard människor ska delta i världen och 5 miljoner i Sverige.

För att delta släcker du ljuset i din bostad 20.30-21.30 så att människor ser att ditt hushåll deltar i Earth Hour.


Ladies Night!



Oh mY vilken kväll vi kommer ha!

Fredagen den 19 November 2010. Bara brudar i publiken och snygga killar på scenen. Eller vad sägs om Andreas Johnsson och Brolle som kommer vara med i år?!

Betalade biljetterna igår så nu är de klappat och klart.  De kanske blir min premiärkväll. Nä, får nog öva någon gång innan dess så det inte blir alltför galet! haha.. :P

Kul att så många ville följa med, fast det är så länge kvar. 12 st är vi.  Jag, Sara, Frida, Pernilla, Tesan, Jossan, Jessica W, Tessan E, Ulrika, Jessica N, Jenny & Nettan.

Kvällen kommer börja redan 17.30 med röda mattan och mingel i Ladies Lounge. Vid 19 blir det 2-rätters middag och en och annan överrasknig på scen. Vid 21 börjar showen och efter det är det efterfest!

Ska bli sjukt roligt! Längtar redan. Kul att ha något att se fram emot. 

Saken blir ju inte sämre av att Brolle är med. Han är ju ganska het måste jag erkänna. :P Och mycket trevlig! Får bli en gång om året. haha.. Nästa gång står det Brolle 2010. :P

Brolle i Gisleparken 2009:



Brolle på Åbokryssning 2008:




 

27 + 5.

Du är på dag 195 av 280. (69,6%).

 
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 5 fulla dagar (v27+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 85 dagar kvar till beräknad förlossning.





Ännu en vecka har gått. En vecka sedan jag visade hur magen såg ut. Nu är den stor. :)

Jag har jag gått upp 7,8 kg sedan inskrivningen.

Magen bara växer och växer. Det går snabbt nu känns det som. Har mätt omkretsen på den idag. 109 cm. Men då mätte jag på morgonen. Känns alltid som den är mindre på morgonen och sväller upp framåt kvällen. Första gången jag gjorde det. Synd att jag inte gjort det tidigare.. Men innan jag blev gravid tror jag den låg runt 80 cm. Så det är ca 30 cm mer. I omkrets. Det är mycket! 37 % större! ;)

Annars går det mesta bra. Ryggen värker ibland. Tror det beror lite på brösten också. Och tyngden på axlarna. Det är inte bara magen som växer. :P

Blivit lite tröttare på sista tiden..

Tycker det är mysigt och blir helt till mig varje gång bebisen rör på sig. Pratar med den mycket och klappar på magen. :) Sjunger för den, men mest i duschen. haha..

Måste fundera lite mer på namn nu. Vi har några förslag. (Ganska många iofs) Men inget som direkt känns JA! Det ska han/hon heta. Jag som är så velig kommer väl aldrig kunna bestämma mig för något. Men det är som det känns nu. Sen när bebisen är född kanske vi ser direkt vad det är för liten krabat. :P

Babyboxen.




Hämtade ut denna babyboxen på babyproffsen igår. Den är gratis för alla blivande föräldrar och kan hämtas 3 månader innan beräknat datum. Den innehåller bl.a:
  • Pampers New Baby Blöjor (12st), Pampers Magasin och DVD
  • Blöjhink från Angelcare
  • Amningsinlägg från Pigeon
  • Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
  • Information från Go'boken
  • Lactacyd Intimate Care 50 ml
  • Fläckborttagningsmedel från Vanish
  • Liten bok för nyblivna föräldrar

+ Några fler erbjudanden.

Den var ju gratis, så självklart var jag tvungen att hämta den. Gratis är gott! :P


FREDAG 26 MARS.





Blev jätteförkyld natten till Fredagen. Och då menar jag verkligen jätteförkyld! Hade typ ingen röst när jag vaknade, och mådde skit. Funderade på att sjukskriva mig till jobbet, men det känns ju inte så kul att behöva göra det första veckan så jag stod ut hela dagen lång! Men det var jobbigt..

Vi körde städrundan, sen sopade vi grus hela dagen. Sjukt mycket grus som ligger på vägarna och gångarna som ska tas upp! Och skitjobbigt att sopa. Nu känner jag verkligen att jag inte kan jobba som innan. Känns tråkigt. Känns som att jag vill och kan så mycket mer än jag gör. När jag jobbar så vill jag ju jobba ordentligt, köra på så det blir färdigt liksom. Nu känns det som om allt går i slow motion. Vill ta i mer, men kan/borde/får inte. Måste tänka på ryggen också. Och att inte lyfta tungt. Det är svårt, för många jobb blir svåra att göra.

Och så var det inte så varmt inne i stan som jag trodde. Måste vara vättern som kyler. 4+ hade vi. Kallt i skuggan. Hemma hade det varit tvåsiffrigt. Typiskt.

Efter jobbet åkte jag ut till Ekornahult och hälsade på mamma & Julia. mamma hade lagat stuvade makaroner & falukorv. vaggeryds chark såklart. haha. Min älsklingsmat. Vi var ute en liten sväng sen kollade vi på gamla kort från när jag var liten. Så roligt.

Det var så konstigt, för jag tänkte i bilen påväg hem att jag skulle titta i våra gamla fotoalbum, så när jag kom hem satt Julia redan och kikade i dem. Vilket sammanträffande! :P Hon tyckte det var jätteroligt att se oss allihopa när vi var små. Och så kollade vi på henne som bebis. Sötnos.

Mamma fick känna bebisen sparka första gången också. Hon har velat det länge, men det har varit så stilla och lugnt varje gång. Nu fick hon först känna två gansk små sparkar, sen satte den igång och snurra och röra på sig ordentligt där inne så hon kunde känna riktigt ordentligt. Det var nog för att hon pratade med den så gulligt. -Hallå. Det är mormor som pratar.
Min mamma ska bli mormor. :) Spännande!


Julia har fått ut sin cykel nu. Och som hon far fram på den! En riktig liten cykelgalning!




Hämtade hö till kaninen & marsvinet i Ladan.

Jag åkte hem vid 20.30 typ och var jättetrött. Kim(!) lagade god mat när vi kom hem. Stekt fläskytterfilé med pommes och sås. Riktigt bra gjort av honom! :) Jag var svintrött så direkt efter maten gick jag och la mig och somnade som en stock! Drack massa massa vatten, så inatt har jag nog varit uppe på toa minst 7 gånger. Mindre kul!..

TORSDAG 25 MARS.

Jobbade. Shoppingrunda på stan. (Hittade massa fint på Gina) Ikea en snabbis. Åt pizza. Fixade mig inför kvällen. Kollade på Raw Comedy. Däckade direkt.

Min Torsdag i stora drag. ;)

Raw Comedy var riktigt roligt. Live. Roligare än på tv.. Gillade dock inte Glenn Wool. kan vatt för att han var från Canada, pratade Amerikanska väldigt fort och var allmänt lustig och snurrig och gapade som om han pratde i en megafon.

Men de andra var riktigt roliga. Särskilt André Wickström. Härlig finne.

Att vi satt allra längst fram i mitten på första parkett gjorde ju inte saken sämre. Såg mycket bra och fick till och med vara med lite i skämten.

Sjukt trevlig kväll med Wallins! :P




Kim har intagit första parkett.


Skulle du kunna ställa dig på scen och försöka underhålla 100-tals människor? Gud vad hemskt om ingen skrattar..


Mårten Andersson.

Ahmed Berhan.
André Wickström.
Glenn Wool.
Messiah Hallberg.
Zoran Ismail.


RAW COMEDY.



Imån ska vi gå med Kims familj på RAW Comedy här i Jönköping. Det ska bli mycket trevligt!

Onsdag 24 Mars.

Nu kom jag precis hem från Ica Maxi. Måste plocka upp maten, men jag mellanlandade här lite.. :)

Va jättesugen på godis i affären, men nu när jag kom hem har jag ätit typ 5 bitar och det räcker.. Denna godisskålen skulle räcka hur länge som helst om det bara var jag som åt ur den. Nu får vi se om den räcker till helgen. haha..



Det har gått bra på jobbet idag. Inte alls lika trött idag som igår och i måndags. Kroppen börjar redan vänja sig, fast jag hade träningsvärk i axlarna igår. Idag har vi klippt träd. Det var väldigt kallt i morse, men sen på eftermiddagen när solen tittade fram var det riktigt skönt!


Träden vi rensat från döda grenar idag.


Satte lite lökar i höstas. Här börjar krokusarna kika fram när snön smälter.

Igår däremot var det ett riktigt helvete att jobba utomhus. Det var regnkappa som gällde hela dagen. Usch vilket tråkigt väder det var! Blött och grått och trist. Plockade pinnar och räfsade skräp i stort sett hela dagen. Mycket böja upp och ner. Fick ont i halsen också och blev dunderförkyld inatt. Det måste berott på det blöta kalla vädret. Det ska ju inte ha någon betydelse, utan det är virus som gör en förkyld, men jag tror absolut att det beror på gårdagens väder!

Har sovit dåligt inatt också. Legat vaken och snurrat och vatt uppe x antal gånger. Inget roligt alls! Särskilt inte när klockan ringer vid 6 och man känner sig lika trött som man gjorde när man gick och la sig..

Träffade Emelie Viberg på Kaffe Paus efter jobbet igår. Åt taccotallrik och världens största chokladboll till efterrätt. Vi delade, men orkade ändå inte äta upp hela. :P Satt och tjötade massa och tiden bara rann iväg! 1,5 timme kändes som en halvtimme. Tiden går fort när man har roligt!

Lite bilder från gårdagen:


Jag på jobbet.


Minneslunden.


Tråkigt väder..


Slottskapellet.


Elbilen kämpar på.


Hittat lite pinnar..


Emelie njuter mitt i en tugga.. :P


Emelie & den stooora chokladbollen.


Moi.

Måndag 22 Mars.

Nu är jag helt slut. Ligger i sängen och ska strax sova. Har redan sovit i soffan några timmar.. :P

Kom hem från jobbet, lagade jättegod spenat med vitlök/ost gratinerad kassler, fixade lite, duschade, rakade benen (väldigt osmidigt) och slängde mig i soffan.

Det gick bra att jobba idag. Vi gjorde det vanliga måndagsarbetet, städrundan. Sådär spännande.. Mycket gående, skräp, glasflaskor & burkar. Särskilt i Sofiaparken. Sjukt hur mycket som gömt sig under snön och kommer fram nu.. Hittar all möjlig skit i Sofiaparken. Skor, strumpor, trosor, döda fåglar, använda tamponger, pengar, smink, strumpbyxor, glas, pizzakartonger, öl, fälgkors, HUNDBAJS!.. Hittade en hel sminkväska en gång utanför hörnan vid Harrys. Och ett par fina nästan nya kängor. 2 styckna. Vem går hem utan skor?! Hmm.. Händer nog en hel del märkliga grejor där på helgerna. Och även vardagsnätterna kanske. Men mest på sommaren då.

Sen klippte vi lite buskar.. Märker iallafall hur klumpig jag blivit nu. Eller osmidig kanske jag ska säga. Hur jobbigt det är att ha en stor mage som är i vägen och hur lätt det är att bli andfådd. Jobbigast är när jag ska böja mig upp och ner mycket.. Och det blir ju inte enklare.

Många tunga lyft som jag måste undvika.. Men jag är fortfarande ganska smidig ändå måste jag erkänna.. Lite problem att hitta passande arbetsbyxor hade jag. Varför görs det inte arbetsbyxor till gravida? Måste ju vara ganska många gravida som skulle behöva det?! Kunde ju funnits typ en sorts arbetsbyxa för gravida iallafall. Lite diskriminerig. Hängselbyxor är väl det som gäller.. Hittade ett par som får duga. Ska sy om dem lite bara.. :P Måste göra dem större i sidorna så magen får plats.. Det får bli något snyggt blommigt. haha.. Sen hittade jag ett par byxor i kingsize modell, de får duga sen när jag växer ännu mer, de var för stora nu.

Det har gått bra med benet idag. Hade lite svårt att hitta en passande sovställning inatt, men i morse kändes det mycket bättre! Fortfarande väldigt öm. Har blivit stora blå blåmärken nu också. Ett stort på baksidan av låret och sen några på smalbenet och foten. Även några små skrapsår på smalbenet. Klantiga jag! Snyggt sen när de ändrar färg till gult och lila. Tur att det inte är sommar så jag slipper visa benen..

Sov så gott! Puss


Mitt första riktiga vårtecken. Snödropparna kommer fram.. :)

Söndag 21 Mars.

Helgen har varit väldigt lugn och skön! Gott de, för imån börjar jag jobba. Skönt att så mycket av snön har smält bort också.

Jag gör lite tvärtom. Jag börjar jobba mot slutet av graviditeten istället för att gå hem.. haha. Hoppas på att kunna jobba ca 2 månader.. Får väl se hur det går, men det skulle vara skönt om det gick utan problem.



Hade sådan otur innan idag när jag skulle gå ner i tvrummet, halkade i trappan halvvägs ner och kanade på vänstra benet nerför. Det gör SVINONT i mitt ben och jag kan knappt gå! Eller sitta. Usch. Är helt svullen och öm i vänstra foten och skinkan och lite på låret. Typiskt att det ska hända just idag.. :S Jag som är så försiktig annars. Vet inte vad som hände.. Som tur är så skadade jag ju mig bara på benet. Hade ett glas isvatten i handen också som smällde i golvet och gick sönder, så jag hade lite att göra. La mig på mattan på golvet helt förtvivlad och ringde till Kim så han fick trösta mig lite i allt det tråkiga. Det hjälpte! :)

I Fredags kväll var jag och Petra på bio och såg Snabba Cash. Den var bra! Men slutade lite dumt tycker jag. Det fanns iallafall något snyggt att titta på, Joel Kinnaman. ;) Vi var inte hemma förrän tolv, och då var jag ganska trött så jag bäddade ner mig i sängen..


Petra i biosalongen.

Sen i Lördags åkte jag ut till Ekornahult vid 7.30 till Julia. Mamma, Pappa, Lars & Petra åkte till Ullared över helgen. Ja, över helgen! Haha.. De hyrde stuga där och hade haft det jättetrevligt! (Kanske man ska testa, shopping i 2 dagar!) Jag & Kim ska dit snart & shoppa loss.. :) Julia skulle vara hos mig tills idag.. Det var längesen hon sov över, så det var jättekul. Kusinen Jennifer sov också över, så vi hade två fnittriga tjejer här!

Hann även med en snabbis upp till bomässan i Lördags med Kim och svärföräldrarna. (Julia lekte med Jennifer) Dåligt var det. Väldigt litet och ointressant.. Synd.


Fick den här söta tuppen och kycklingen av mamma & pappa!


Julia & Jag slappar i soffan i Ekornahult.


Mysmorgon.


Kim på Bomässan.


Julia & Jennifer rockade loss till Körslaget. :)


Julia på kvällspromenad.


Jag & Kim på kvällspromenad.


Jennifer & Julia sprang sia iallafall trötta.


Custom (som också sov över) på kvällspromenad.


Julia & Jennifer har filmmys.


Så mysigt!


Morgonbus med Kim & Custom.

Och idag hade vi lite friluftsdag i stadsparken. Jag, Pernilla, Julia & Jennifer. Det var ganska kallt. Och blött. Men skönt med frisk luft och jag fick äntligen grilla korv som jag varit sugen på så länge.. :P Chansade på att det skulle finnas lite ved där uppe, så jag  tog med tidningar och tändvätska. Tyvärr gjorde det ju inte det, så jag fick sticka ner till macken och köpa en engångsgrill. Men det funkade ganska bra det med. Förutom att det rök som fan!


Pernilla sätter fyr på engångsgrillen.


Och lyckades galant.


Tummen upp!


Lite skydd i kylan. :P


Julia käkar korv.


Julia & Jennifer leker.


Pernilla puttar på..


Ingen dålig fart.. :)


Sötnosar!

26 + 4.

Du är på dag 187 av 280. (66,8%).

 
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 4 fulla dagar (v26+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 93 dagar kvar till beräknad förlossning.





Jag har gått upp 7.5 kg sedan inskrivningen..

Nu börjar det hända grejor. Mer mage, mer sparkar, mer ryggont, mer problem.. :P

Skulle måla tånaglarna innan, det var sådär smidigt.. Stående framåtböjd med djupa andetag fick jag väl tillslut färgen dit jag ville. Blev ganska bra ändå. Uppifrån min synvinkel iallafall. Sen hur det ser ut i närbild är ju skit samma.. :P

Bebisen sparkar mer & mer för varje dag. Hårdare sparkar och oftare. Magen känns stenhård och ganska öm imellanåt.

Det blir svårare och svårare att sova. Vaknar typ 100 gånger varje natt och snurrar och har mig. Har kommit på att det är ganska skönt med en kudde under ena benet, så konstigt som jag ligger..

Men jag ska inte klaga. Det kunde varit värre. Mycket värre.

Det är då härligt att känna dig röra på dig inne i magen vårt lilla underverk. Vi längtar efter dig!






Torsdag 18 Mars.

Mamma & Jag var och handlade. Sista gången på ett tag som vi kan göra det ihop.. (Eftersom mamma alltid handlar på förmiddagen och jag börjar jobba på måndag) Det är roligt att handla tillsammans! :) Vi var på Netto, Willys & Olssons. men det blev mest bara mat. Mamma hittade en jättefin body till bebisen som det står "All I Need Is Milk" på. Den var supersöt.

Vi var uppe på Ryhov och jag gjorde en ny patientbricka. Tog typ 2 minuter. Gick skitfort! Sen bjöd mamma på Lunch. bakad potatis med kycklingröra. Det var smaskens!









När jag kom hem fixade jag lite här hemma. Plockade upp all mat, städade, tvättade. Sen vilade jag en stund i soffan.

Vid sjutiden gjorde jag taccos(!) till mig och Kim. Det var faktiskt gott igår! Tror det bara var en särskild period där som jag inte riktigt gillade det.. :P Idéer..  Adam & Hannes var här och vi kollade på Hockey.

Jag är inte jätteintresserad av hockeyn.. Brukar bara kolla på det sista, så jag begav mig ut på en promenad vid 21-tiden istället för jag va lite rastlös.

Promenerade till Taberg. Tog ca 45 min. Hälsade på Pernilla i några minuter innan Kim kom och hämtade mig när han körde hem Adam & Hannes. Guuud vad Hammarvägen (heter den så?) är tråkig att gå till Taberg. Finns ju ingenting att titta på! TÄnkte gå över Åsa, men eftersom det inte finns några trottoarer där och är ganska dåligt upplyst tyckte jag inte det var någon bra idé. Iofs såg jag knappt en enda människa på vägen, alla var väl inne & kollade Hockeyn, men ändå... Mötte 2 personer som var ute och gick, några bilar och en polisbil.. Inget spännande alls! haha..


TRÅKVÄGEN!


Åhhhh!

Vad jag vill ha denna..! Vilken dröm!

Såå himla söt klänning från H&M The Garden Collection. 399:-. Tyvärr är den slutsåld.. :/

Och tyvärr kommer jag inte i den nu. Men kunde ju köpt den och sparat..


Onsdag 17 Mars.

Ikväll har jag och bebisen i magen haft det jättemysigt i soffan. Så mysigt man kan ha med en bebis som ligger inne i magen då förstås.. :)

Den har sparkat och rört sig som bara den och jag har varit med varje gång och busat med fötterna och nästan killat de små fossingarna. Helt otroligt vilken känsla det är att känna den där inne så väl genom huden när den rör sig. Och känna när den håller kvar föttera på samma ställe så man kan ta på dem och trycka lite försiktigt på dem.
Länge höll vi på och busade. Typ 20 min. Sen när Kim kom hem fick han också vara med och känna. Andra gången han känner sparkar nu, så det var roligt. Det blir mer och mer verkligt för honom också när han får känna och uppleva lite mer.

Dagens promenad blev tidigt idag. Med Emelie & Casper. Skönt var det!
Efter det gick vi hem till Emelie & käkade piggelin. :)


Pigga Emelie.


Casper i vagnen.


Casper äter majskrok.

Kärlek.

Morgonen började på bästa möjliga sätt! :)


Tisdag 16 Mars.

Ändrade planer. Jag börjag inte jobba förrän på Måndag. Både skönt och lite tråkigt. Mest skönt. :)

Provade mina kläder i morse som jag har när jag assisterar i kapellet. Har inte haft på mig dem sen i Oktober och precis som jag trott var de för små.. (Konstigt!?) Får bli till att köpa nya. Eller så har jag mammakläder som kanske skulle funka. Det kommer ju bli en så kort tid, så det kanske går bra.


Fick inte riktigt igen alla knapparna.. :P


Detta kanske får funka istället..

Vid 11-tiden kom Jessica till mig och vi åt en supergod frukost med nybakta frallor. Första gången hon såg lägenheten. Jättelängesen vi umgicks, har saknat dig gumman!



Vi gick en promenad upp till Åsabadet där vi pausade i solen för snickersglass som råkade hoppa ner i fickan och följa med.. :P
Synd bara för det blåste ganska mycket, det var lite kallt, men solen sken samtidigt så det var skönt ändå!



-Vart e bänkarna? Undra om de tar in dem på vintern? Haha.. Eller så är det så mycket snö så att de inte syns.. :P


Åsasjön.


Jessica njuter av snickersglassen.


Vi i solen.


Som vanligt hittade jag en superbra genväg(?) genom skogen. Surt bara att jag väger mycket mer än Jessica så snön inte orkade hålla uppe mig såhär mycket ens.. haha..


Jessica kör några snygga moves på isgatan.

Jessica åkte hem vid tre-tiden. Jag vilade i soffan, lagade middag, åkte till Pernilla, gick en promenad till i Taberg, kollade på Desperate och Cougar Town med Pilutta, åt nyponsoppa, åkte hem och nu sitter jag här.. ;)

Ska krypa ner i sängen alldeles strax.

Natti Natti!


96 dagar kvar..

Du är på dag 184 av 280. (65,7%).

 
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 1 full dag (v26+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 96 dagar kvar till beräknad förlossning.




Ordning & Reda.


Den nya mattan. Love It! Såå mysigt att sätta ner fötterna på. Har velat ha denna ända sedan den kom till Ikea, men har inte riktigt vetat vart jag ska placera den. Har två svarta där nere i tvrummet, men denna passade super i sovrummet!


Satte upp gardiner i sovrummet. Tyvärr stänger de ju inte ute solen och ljuset på morgonen, men än sålänge är det rätt skönt att bli väckt av det.. :P


Den nya fåtöljen. Ska göra lite mysigt i den hörnan senare..


Vår säng.


Tvättkorgarna till toan. Passade perfekt där! Nu behöver jag inte ha tvätten i sovrummet och springa med den hela tiden.. :)


Hatthyllan Kim gjorde. Blev jättebra! Ska fixa några snygga korgar att ha över och ett skoställ att ha under. Men det får bli ett senare projekt.


Smart parkering!


Syns kanske inte riktigt på bilden, men typ 10 cm från dörren är en stor reklamskylt. Och det fanns massa lediga parkeringar! Snyggt älskling! ;)

Fan.

Skit också. Missade Svenska Hollywoodfruar ikväll. Kom på det nu. Var alldeles för upptagen med att fixa här hemma..

Jag & Kim var på Ikea innan för att köpa en hatthylla och skohylla. Det blev inget av det.. Däremot köpte vi massa annat nödvändigt! :)

Nya tvättkorgar som får plats på toa, mysmatta till sovrummet, galgar i roliga färger till bebiskläderna och en fåtölj till sovrummet. Så jag har ägnat kvällen åt att skruva ihop den där jävla fåtöljen(!) (tog längre tid än jag trott) och sen gjort fint i sovrummet.

Sen när Kim kom hem satte vi upp några tavlor och gardinstång i sovrummet och min älskade händige sambo fixade en egen hatthylla i hallen. Den blev faktiskt jättefin och passar skitbra därute så jag blev nöjd till slut.. :) Så duktig är han. Stackarn som får stå ut med mitt tjat och svajiga humör.. :P

Ska försöka ta lite bilder imån o visa. ;)

Nu ska vi hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen.

Imån kommer äntligen Jessica hit. Jag har saknat dig gumman!! Då ska jag bjuda på en superduperfrukost!



Puss*

Söndag 14 Mars.

Söndagen var lugn som vanligt.

Jag, Pernilla, Carina & Tesan åkte till Vireda och satte nya rosor vid Farfars grav. Det var fortfarande bara vi som skottat fram rabatten vid stenen. Men fint var det iallafall!







Sen åkte vi en sväng i Taberg & Kollade på hus. Körde fast på en återvändsgata vid Templarliden.. Haha. Eller fast och fast. Vi kom inte upp. Trodde aldrig vi skulle komma därifrån.. Det var isgata, och näst intill omöjligt att komma uppför backen med min bil. Även om backen inte var särskilt brant.

Men vi pigga damer fixade väl det galant ändå. Efter några försök att köra upp hittade vi en sån där gul låda med grus. Perfekt att den stod där vid kanten bakom en stor snöhög. Som tur var fanns det lite grus kvar i botten. Pernilla la sig på knä i snön (haha) och skrapade ihop en hel kasse med grus som vi strödde ut i backen, och sen funkade det att gasa upp. Puh. Men jobbigt var det!

Tesan halkade och slog sig lite. :/ Men tack för att du offrade dig för laget. :P


Backen och vår fina grusning.


Carina, Pernilla & Tesan.

Efter det lagade Carina god middag åt oss hemma hos Pernilla. Sen åkte jag hem och intog liggläge i soffan och där låg jag resten av kvällen.. :P


Solsken & Snickersglass. Mmmm. :P

Party!

På kvällen åkte vi hem till Thonny & Christel i Månsarp för lite party. Gud så fint de har fått det i det "nya" huset! Vi konstaterade att det var 1 år sedan de flyttade dit, eller om det var då de skrev på pappren. Tiden går himla fort iallafall!

Välkommen hem till mig sen Christel och hjälp mig med inredningen när vi köpt hus! :)

Kvällen blev mycket trevlig! Även om det var väldigt många som inte kunde komma!

Snacksbordet var fantastiskt, och vi såg ut som gamar som inte fått äta på flera dagar när vi slängde i oss popcorn, chips, morotsstavar, dip och salta pinnar.. :P

Vi kollade på Melodifestiveln. Har inte sett alla deltävlingarna, men vad var det för bidrag i år igentligen? Om de här 10 var de bästa av de som vatt med så måste de andra varit urdåliga!
Tyckte iallafall att Anna Bergendahls låt var den som skulle vinna av de som var med. På 2:a & 3:e plats hade jag nog röstat på Ola & Eric Saade om jag varit tvungen att välja någon.. Gillar även Salem Al Fakirs låt, men inte hans framträdande. Han ser ut som en speedad Harry Potter på scen. :)

Vi åkte hem vid 01-tiden så det blev en ganska sen kväll för vår del iallafall!

Men mycket trevlig! Tack! :)


Jag.


Jag.


Jag & Kim.


Party.


Party.


Kim & Thonny.


Christel.


Winberg, Fidde & Thonny.


Thonny & Christel kramas lite. :)


Brevitz, Winberg och Karin.


Kim.


Jag & Sara. (Bobbys flickvän) De ska ha bara några dagar efter oss. :)

Friluftsdag med Tim.

I Lördags hämtade jag Tim i Taberg vid 11-tiden och vi åkte ut till Ekornahult för att åka lite fyrhjuling. Det var kanonfint väder och solen sken som bara den!

Tim visade sig vara en kanonförare av fyrhjulingen! :)


Tim fick köra.


Kanonväder!


Tim & Jag.


Utsikten över sjön.


Tim blir bländad av solen. :)


Jag.


Oturligt nog så råkade vi köra fast lite när vi skulle vända. :P
Backen gick inte lägga i, och svängradien var inte den bästa, men min genväg var visst inte heller så bra.. Och vi var tvugna att åka samma väg tillbaka, eftersom det inte var plogat hela vägen runt. haha. Smidigt för oss  två att försöka komma loss.. En gravid och en liten kille.. :) Vi försökte en stund, men det var ganska hopplöst, så vi fick ringa på förstärkning.


Förstärkningen var Pappa & Jimmy. De hade visst också lite problem att komma loss. :P


Men efter några försök så gick det prima.


99 Dagar Kvar..

 
Du är på dag 181 av 280. (64,6%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 5 fulla dagar (v25+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 99 dagar kvar till beräknad förlossning.



Nu är det bara 99 dagar kvar. Tiden bara rinner iväg! Ungefär 3 månader. Sen får vi veta om det är en liten flicka eller pojke som bor där inne. Jag tror stenhårt på pojke fortfarande. Det känns väldigt rätt. :P

Jag har gått upp ca 7 kilo sedan inskrivningen, och det mesta sitter som tur är på magen än så länge!

Jag börjar känna av bebisen mer och mer där inne med sparkar, sprattel och tryckningar. Fast mest är det fortfarande på kvälllarna, nätterna och morgonarna. Ibland är det liv på dagarna också, men inte alls ofta.

Kände en jättehård spark för några dagar sedan. Jag blev själv väldigt förvånad och skrek till lite. Det kändes ganska konstigt när den var så hård. :)

Det var några dagar sedan jag skrev nu. Känns som jag varit alldeles för upptagen med att.. ÄTA. haha. Känns som det är det enda jag gör. Fast ändå äter jag inte jättemycket, men det blir mer och mer sug efter vissa saker.
Glass t.ex. nu på senaste.. :P

Särskilt igår. Kim kom inte hem förräns sent, så jag låg i soffan och tyckte synd om mig själv för att jag inte hade så mycket att göra och då smaskade jag i mig massa gott. Grillade kycklinglår med sallad och citron. Och till efterrätt en blåbärsstrut med nougatsås. Och en påse kanonsalt. Det var mums!

Alla andra var ju bortresta eller på partykryssning, så det fanns ingen jag kunde umgås med..

När Kim kom hem vid 21.30 åkte vi in till stan och köpte kinamat. Inte fel det heller. Vi tittade på Äntligen Midsommar. Den var ganska rolig och jag skrattade ganska mycket emellanåt!







I morse gick jag upp strax innan åtta. Tidigt för att vara på en lördag. Kim åkte iväg på utställning och jag skulle anmäla våra 8 lag till Tabergsmilen. Det gick bra, vi fick tid vid 9 och framåt, som vi ville. Däremot tog det ca 40 min innan jag kom fram, fast jag ringde konstant från kl. 8. På två telefoner! Men det är väl inte så konstigt, anmälan gick göra mellan 8-12 idag, och de tar bara imot 300 lag i år, så det gäller att ligga i. Särskilt vi som vill gå ung. samma tid allihopa.

Det är 5:e året i rad nu som vi heter Pink Ladies. JUBILEUM! :) och vi är ung. samma personer. Några har bytts ut hit och dit, men i grunden är vi samma iallafall! Det är roligt! Hoppas på fint väder nu den 17 April! Vi har haft ganska tur alla andra år, så vi får hålla tummarna!

Tabgersmilen Pink Ladies 2009:



Tabgersmilen Pink Ladies 2008:


Tabgersmilen Pink Ladies 2007:


Tabgersmilen Pink Ladies 2006:

Torsdag 11 mars.

STORT GRATTIS SARA PÅ DIN FÖDELSEDAG!




Torsdagen innehöll bl.a:
Hämtning av Pilutta i Taberg.
Sortergården.
Kappahls VIP dag med 30% ihop med Pilutta. (köpte 2 jättefina armband där!)
Snickersglassköp på Lidl. (äntligen!)
Underbart fika hemma hos Sara.
Cheeseburgare på McDonalds.
ICA MAXI med Pilutta.
Hemkörning av Pilutta.
Kassler.. mm.
Mickes äppelpaj hemme hos Petra & Micke.
Hårfärgning hos Petra.
Kvällstoast hos Pilutta.

En helt vanlig fullbokad dag med andra ord! haha.. :P


Mitt i Veckan.

Lagade jättegod middag innan. Rostade potatisklyftor med lök i ugnen, vitvinssås, panerad skinkschnitzel och sallad.

Och citron. Massa citron! Jag åt en hel citron själv. + att jag hade citronsaft på salladen som vanligt. Bra med C-vitamin. :)

Gjorde egen vitvinssås efter eget påkommet recept också och den blev faktiskt väldigt smaskig!

Testade att panera skinkschnitzeln i krossade cornflakes istället för ströbröd. Dubbelpanering med mjöl, ägg & krossade cornflakes. Blev mycket godare än jag trott faktiskt.

Ska även vara väldigt gott att använda cornflakes till kyckling som ska friteras. Får teste det nästa gång. Måste köpa en fritös bara.. Gjorde mig av med min gamla när vi flyttade. Vill ha en lite mindre smidigare..

Cornflakespaneringen. (Såg sådär god ut på bild bara.. :P)


Expertpanelen.




Efter den brakmiddagen behövde vi göra oss av med lite kalorier, så vi tog en jättelång promenad. 1,5 timmes promenad i snabb takt. De ni! ;) haha..

Gick från oss, upp till Åsabadet, ner genom Taberg till Pizzeria Tigris, förbi Statiol, upp över järnvägen och hem. Det var lååångt! och Backigt!

Men väldigt skönt! Längtar så tills snön försvinner så man kan gå utan att vara orolig att ramla och slå omkull.

Fick dock väldigt ont i ryggen.. Har haft lite problem nu de senaste dagarna.. Gör ont både i svanken och högt upp i ryggen när jag sitter ner och ibland när jag ligger. Inte mycket alls när jag står och går.. Men det kanske inte är så konstigt.. Jag är ju svankryggad i vanliga fall, och nu med all extra vikt fram..

Reflexväst är ett måste i mörkret!


Utsikt över Taberg.


Pigga jag.


Jag & magen som inte är så liten längre..


Efter promenaden tittade vi på Greys Anatomy, och nu halvtittar jag på Sex Rehab with Doctor Drew.

Imån ska jag handla och sen fika hos Sara som fyller år!

Sov så gott! PussPuss*.

Motormascaran.



Nu har jag testat den nya Mascaran som jag fick av min syster i födelsedagspresent.

Motormascaran. Låter nästan lite farligt. haha..

Den får fyra stjärnor av fem efter första användningen!



Det finns tre olika vibrationshastigheter på den, killades lite i början, nästan så ögonen började tåras. :)

Men resultatet blevjättefint! Läckert! :P

10 Mars.

Solen skiner idag också. UNDERBART!

Ska strax bege mig ut på en långpromenad. Tänkte jag skulle ta med mig lite bröd jag har här hemma som går ut idag och ge till fåglarna. Om det nu finns några fåglar någonstans.. Kanske kan hitta några uppe vid Åsabadet.

Kim berättade igår att han ska till Holland den 2 april. över PÅSK! Visste att han skulle åka, men trodde det var veckan innan. Fast nu ska han bara vara borta över helgen, så det blir inte en hel vecka iallafall.

Jag som är så mörkrädd nu också, hur ska det gå att sova ensam en hel helg? haha.. Det ska nog gå bra.

Första påsken utan honom då! Får se vad som hittas på. Pappa åker till Thailand då också, så mamma & Julia skulle också vara ensamma. Kanske blir en sväng dit iallafall, sen får vi väl se vad som händer.

Kan ju alltid vara chaufför om det är någon som behöver skjuts! ;)

Det är bara några veckor kvar! Sen är vi ju där redan. Gud vad tidigt påsken är i år. Undra om snön hinner försvinna? Antagligen inte.. :/



Men man kan ju hoppas.. Kommer ihåg när vi var yngre. Vi tillbringade alltid påsken i stugan vid sjön i Ekornahult. Då hade vi nästan jämt tur med vädret! Det regnade lite på dagen, men sen brukade det alltid vara sol! Vi dividerade alltid om vi skulle få köra med bil på den lilla vägen ut pga tjällossningen. Det blev alltid att vi tog fyrhjulingen ut och alla åkte på släpet.. haha. det var tider det!

Så grillade vi och solade och fiskade och åkte flotte och drack öl. Och hade solglasögon på oss! Sen sov vi där ute. Och där finns ingen värme. Nån gång tältade nog nån till och med! Synd att man inte ägde en kamera på den tiden så man kunde förevigat det! Tonåren. :)

Ohlala..

Igår var en bra dag! Jag hann med nästan allt som jag skulle göra. Glömde dock att åka till Ryhov för att fixa en ny patientbricka, men får göra det nästa gång jag är i stan. Om jag kommer ihåg.. :)

Jag tog en promenix i det fina vädret. Väldigt synd bara att det är så halt överallt! Alla backar vi har runt omkring oss gör det ju inte särskilt bättre.. Men skönt var det med frisk luft!



Sedan åkta jag in till stan, hämtade ett paket från bubbleroom på vägen som jag beställt. 2 st bhar utan byglar för 100:-. Vilket kap. Tyvärr var de i minsta laget, men de va fina! Åkte förbi AMS med ett brev också.

Mötte upp Tesan på BR och gick förbi GINA TRICOT en snabbis. Hittade en tröja där för 50:-. FYND!

Vi åkte till DAL BAFFO där Tesan bjöd mig på middag. Gullunge. Tack så mycket! Det var smaskens! ;)
Tesan åt schnitzel & jag åt som vanligt tonfiskpizza med bearneisesås. mmm..





När vi var mätta och belåtna åkte vi till A6 en sväng. Mötte upp Sara, Maria & Jossan på Skopunkten. Maria (min kusin, saras storasyster) fyllde visst 30 i Måndags. Ooops. vilket minne man har.

GRATTIS TILL DIG I EFTERSKOTT PÅ 30-ÅRS DAGEN MIA!



På Skopunkten gjorde vi massa bra fynd allihopa. Köpte ett par stövlar för bara 70:-! Det var rea så en del stövlar kostade 100kr. Tesan köpte 2 par och jag ett par och det är ju "Ta 3 betala för 2" så 3 par stövlar för 200:-. Inte fel! ;)

Använde sedan lite av presentkortet jag fick av mamma & Pappa i födelsedagspresent och köpte en jättefin klocka i silver på Ur&Penn och en svart kavaj (blazer) på H&M.

Var så nöjd med min shopping! ;)

  

Lämnade av Tesan för hon skulle på Massage & Spa med min bror. Inte alls avundsjuk. NEJ NEJ! :)

Åkte till Willys på Råslätt på vägen hem för att köpa Snickersglass. Tyvärr fanns det ju ingen där.. Nu är det bara Lidl och Coop kvar att titta på.. Och en extra sväng förbi NETTO igen, de kanske fått in det.. ska fan köpa på mig ett lager när jag hittar det, så jag har här hemma.. haha..



Träffade på Petra & Heléne på Willys. Och Jossan & Sara igen. Hur stor är chansen? På Råslätt lixom, är ju aldrig där annars..

Fick min födelsedagspresent av Jossan, en motordriven mascara från IsaDora. Den vibrerar när man applicerar mascaran, och det ska ju vara bra. Den såg väldigt bra ut faktiskt! Har inte provat den än, men det ska jag göra senare! Tack syster! ;)


Efter det tog vi en sväng ut till Ehult jag, Jossan & Sara. Tjötade lite med mamma, drack te och Jossan tvättade av sin bil igen.

Så åkte vi till Pernilla, tjötade ännu mer, kollade på Dating in the dark, Desperate & Cougar Town. Sen åkte jag hem, duschade en jättelång varm dusch och bäddade ner mig i sängen med en bok.

Tidsomptimist, Javisst.

Planerna för dagen:

* Gå en promenad.
* Duscha och göra mig schnygg.
* Åka förbi Ams med Fsk pappren.
* Posta paket.
* Träffa Teschmo för middag.
* Åka till Ryhov & fixa en patientbricka.
* Kanske shoppa något.
* Köpa hårfärg.
* Åka till Willys & köpa snickersglass. 
* Försöka träffa Jossan innan hon åker hem till Tidaholm.
* Titta på Desperate & Cougar Town ikväll.

Solen skiner och vädret är SUPER!


Hoho..

Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för längesen vi sågs!

HOHO Jessica! Jag väntar på dig! ;)

Du har ju lovat komma förbi och titta på den "nya" lägenheten skitalänge nu..


Marinerade vitlöksklyftor.

Mmm. Så otroligt gott! :)

Jag & Kim har precis smällt i oss en burk.. Tur att vi båda kommer ligga och andas vitlök inatt.. :)


104 dagar kvar..

 

 


Du är på dag 176 av 280. (62,9%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.








Måndag.

Idag har jag tillbringat det mesta av dagen ute i Ekornahult hos Mamma & Julia. Får passa på nu innan jag börjar jobba att vara där på dagarna. Solen har skinit och det har varit jättefint väder!

Vi tvättade bilarna, gick en promenad och käkade middag.

På hemvägen stannade jag förbi hos Emelie och sa hej.

Sen åkte jag hem, gjorde en glassstrut och satte mig här vid datorn.. Kollar på familjen annorlunda. Ganska underhållande! :)

Strax börjag nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar. Det måste ses!! I Love It! :P

Nytvättade pärlan!


Mammas nytvättade pärla!


Julia på sparken.


Julia & Mamma.


Myllning!


Bus.


Min glass. (Den va iofs mini, men väldigt Smaskens!)

Lördag & Söndag.

LÖRDAG.

I Lördags va jag & Kim på 1aklass och tittade på bilbarnstol, eller babyskydd. Vi har bestämt oss för en Akta Graco med bas. Provade den i min bil, och det var inga problem att få plats med den där. Skönt!
Har dock inte bestämt om jag ska sätta den bak eller fram än. Men de får nog bli fram.. Smidigare där tror jag.

Visste inte riktigt om man kan lita på att airbagen verkligen inte löser ut ifall det händer något, även om den är avstängd, men han på 1aklass tyckte att annars skulle de ju inte ha en sådan funktion. Men ska läsa på lite om det och fundera lite till kanske..

Vi ska vänta lite med att beställa, det är ju trots allt 15 veckor kvar, och det kommer med ganska stor säkerhet någon kampanj nu framåt så den blir lite billigare. Några hundra iallafall. Det tackar man ju inte nej till. :P

Vid 17 tiden kom Julia till mig, Mamma & Pappa skulle på Hockey så jag och Julia hade myspyskväll. Vi promenerade en sväng i Taberg med Custom (kims föräldrars hund), sen åkte vi hem och grillade kycklingklubbor och tittade på Mamma Mu.



När Julia åkt gick jag och Kim en snabb promenad, sedan tittade vi på Luftslottet som sprängdes. Den va jättebra tycker jag! Satt på helspänn under hela slutet.




SÖNDAG.

I Söndags hände inte jättemycket på dagen. Jag & Kim slappade, tittade på tv, vilade lite.

Sen åkte vi till Taberg vid 18.30 tiden för att fira Kims pappa STefan & lillebror Adam som också fyllt år. Åt Jättegod mat som Mia lagat, umgicks och hade det trevligt. De fick biljetter till RAW Comedy i Jönköping den 25 mars, så då ska vi gå hela familjen Wallin. Det ska bli superkul! Fick tag på platser på första parkett också, det ska bli.. hmm. Intressant! :)

Tog svängen förbi Ica Maxi på hemvägen för jag skulle ha Snickersglass. Det fanns väl inte där! Hittar inte det någonstans.. Har de slutat sälja snickersglass?? Har varit sugen på det jättelänge nu, men kan inte hitta det någonstans! Om någon vet vart man kan få tag på det så hör av er SNARAST! haha.. Köpte lite annat istället. Skulle även köpa blåbärsglass, men det är ju också skitsvårt att få tag på.. hittade en KRAV märkt, men det var vaniljglass med blåbärssylt typ. Tycker ju inte om vaniljglass. Men det fick duga. Köpte rån och Nougatsås också.

När jag kom hem var jag inte så sugen på det, så jag lagade lite mat istället.. Men det kommer nog ta slut det med någon dag! :P

Kalas.

I Fredags mådde jag bättre som tur var!
Började dagen med att göra en smörgåstårta till kvällen.  Kom på att jag tyvärr glömt köpa dillen till skagenröran.. (Glömde listan jag skrivit när jag handlade, så fick handla lite efter mitt dåliga minne..) :P Ringde Kim och som tur var så skulle han åka förbi Norrahammar efter ca 1 timme. Jag hade allt det andra klart, så jag avvaktade med att göra färdigt den..

1 timme gick.. Ingen Kim. 2 timmar gick.. Ingen Kim.
Ringde upp för att se vart han tagit vägen.. då svarar han: -Vad vill du?. Det är visst inte bara jag som har dåligt minne.. slängde på luren och begav mig själv iväg ner till konsum och handlade dill + några andra grejor som behövdes. Kom hem, gjorde färdigt tårtan och när den var garnerad och färdigt tyckte jag att det fattades något. Just det, dillen på toppen. Men hmm.. glömde ju för fasen att lägga i dillen i skagenröran innan jag la ihop den.. Typiskt. All väntan och trippen ner till konsum helt i onödan...

Men god blev tårtan! :)




Vid 18-19 dök gästerna upp. Mamma, Pappa, Jimmy & Julia. Johnny. Pernilla, Niclas, Jennifer, Tim & Anthon. & Tesan. Jossan & Robban kunde tyvärr inte komma. synd. Får bjuda på något annat gott nästa gång ni är i trakterna. :)

Fick många fina blommor och fina presenter! Tack så mycket allihopa!
Kvällen var kanon och supertrevlig!

När alla hade åkt hem vid 23-tiden begav jag & Kim oss ut på en promenad. Det var svinkallt ute. -18, men det var väldigt skönt med lite frisk luft!









Fika.


Mamma & Pernilla.


Pappa med lite färdkost. :P


Teckningar som Julia & Jennifer målade till mig.


Grattiskort från Julia. Paketet innehöll en bok!


Tulpaner från familjen.


Presentkort från Mamma, Pappa & Julia på a6.


Strykbräda från mamma, pappa & Julia.


Trisslotter från Jimmy. Vann 50kr! :)


Blommor från familjen i Taberg,.


Fina smycken, halsband & örhängen, från Pernilla med familj.


Goa grejor från BodyShop från Johnny.


Hipp hipp hurra!

Just nu mår jag inte alls bra, så detta får bli ett snabbt inlägg.. Började må lite illa när jag kom hem innan, och har haft ont i magen och svårt för att andas nu ikväll. Så typiskt när resten av dagen har varit så perfekt.. Vet inte om jag ätit något konstigt idag kanske. Eller om det är för att jag börjat med järntabletterna..

Illamåendet är skitjobbigt iallafall! Känns nästan som i början av graviditeten.. Nästan som att jag skulle nehöva kräkas.. Fast jag hatar att göra det, så hoppas verkligen att det inte ska behövas! Får försöka sova bort det!

Jag har iallafall haft en toppenbra födelsedag! Känns lite som om hela dagen varit ett långt äta-fika-maraton. Haha.. Men så får det vara ibland!

Har fått massa gratulationer och grattis samtal/sms/hälsningar idag. Tack så mycket allihopa! Jag blir så glad!

Dagen började med god frukost tillsammans med Kim och jag öppnade min present vi köpte igår. En Jennifer Lopez parfym. Glow. Helt underbar! Tack min älskling!

Parfymen från Kim.


Sedan åkte jag förbi jobbet en sväng och drack kaffe och åt havrekakor med russin som jag hade med mig. Magnus, min chef åkte till Thailand i helgen. Lyckos honom! De andra jobbade på i kylan. Höll på att beskära träd. Kallt och jobbigt jobb! Men det måste ju göras det också!

På Slottskyrkogården.


Efter det åkte jag till Sara. Jag köpte med mig ballerina och vi fikade lite till. (Fast jag tog ingen kaka :P) Sedan kom Emelie & Casper förbi. Jag plockade Saras ögonbryn, vi lagade middag (läs Sara lagade middag) och sedan vilade vi i soffan en sväng. Frida kom in när hon kom hem från jobbet och vi inväntade Petra & Hugo för att åka till Ikea.

Matdags.


Casper.


Plockning av Saras ögonbryn.


Väl på Ikea bjöd Petra på fika. Chokladboll & Kaffe. Väldigt mumsigt! Vi gick på Ikea och shoppade massa bra att ha grejor. Petra gjorde ett fynd på fyndet och hittade en svart MalmByrå till Hugos rum. Perfekt, eftersom hon pratade om att hon ville ha en sådan när vi precis gått in på Ikea. Och den var hopsatt och färdig. ;) Micke fick komma och hämta den, eftersom vi inte fick plats med den i Petras lilla Polo. :P

Jag fick en jättefin Orkidé av Sara & Frida. tack!

Hugo äter chokladboll.


Petra.


Sara.


Frida.


Efter det skjutsade vi hem Sara & Frida och lämnade av Hugo. Sedan åkte jag & Petra till Netto ochh handlade lite. Köpte det mesta till smörgåstårtorna jag ska bjuda på på kalaset imån, det var väldigt skönt att få det gjort! Körde hem Petra & Åkte hem.

Väl hemma väntade blommor på mig, både från Kim och från Svärföräldrarna. Så fina var de! Älskar blommor!

Blommorna från Svärförldrarna, Sara o Frida & Från Kim.


Sedan stekte jag ägg & falukorv och gjorde en superdundermacka, la mig i soffan och tittade på Sveriges värsta bilförare. Allvarligt! Är folk så jävla dåliga på att köra bil? Det är ju för fan livsfarligt att ge sig ut på vägarna när folk inte ens kan få i rätt växel, följa trafikregler eller är rädda för bilar(!). Helt otroligt! Hoppas verkligen att de har hittat alla de värsta och extremt dåliga förarna, annars är det ju skrämmande! Bra underhållning är det ju iallafall!

Nu ska jag försöka krypa ner i sängen och hoppas att jag  får stanna där och inte behöver springa upp mer än vanligt inatt.

Sov så gott och ha det bäst! Puss*



Mycket märkligt..

Shit! Jag hör massa konstiga ljud nu när jag sitter uppe och skriver. Det kommer från trappen eller källaren med jämna mellanrum. Låter nästan som någon filar på ett järnrör eller något, typ 4 drag åt gången var 20:e sekund.

Mycket mysko. Kan inte alls komma på vad det kan vara.. Kanske råttor? nä, låter alldeles för högt. Elementen? Nä, låter alldeles för konstigt. Kanske snön utanför? Men hur fan skulle snön kunna låta? haha.. Kanske från grannarna? Fast de sover ju nu..

Det är nog bäst jag kryper ner i sängen nu och drar täcket över huvudet och försöker sova..

Imån ska jag kanske åka förbi jobbet och säga hej. Om jag orkar. Sen kommer Sara en sväng..

På eftermiddagen ska jag träffa Petra. Äntligen! :P Vi ska åka till Ikea! Har skrivit en lista på allt jag ska köpa, brukar glömma massa när jag väl är där annars. 

Sen blir det väl lite mys här hemma.. En lugn och skön och helt perfekt födelsedag!

Kalas får vänta tills på fredag. Då kommer familjen & jag tror jag ska bjuda på smörgåstårta. Om jag inte är sugen på något annat gott!

Nu är klockan strax 01.00 Torsdagen den 4 mars. STORT GRATTIS TILL MIG! :P

Sov så gott!

Puss*

3 Mars.

Idag har solen skinit ute och det har varit jättefint väder. Samma som igår. Det skulle visst hålla i sig. Skönt! ;)

Jag har storstädat lägenheten idag. Dammat och haft mig. Och städat hela toaletten. Så skönt att ha det gjort.. Tyvärr måste det ju göras igen. Och igen. Och igen. Men det är fint just nu iallafall! :)

Efter det var jag & Kim på a6 en snabbis och köpte födelsedagspresent till mig. Men jag ska inte öppna den förrän imån. Jag bad att få den inslagen så det är en superfin paket som ligger och väntar på mig imån!
Tänkte att det är ju roligt att få den inslagen, även om jag vet vad det är för något.

Så när jag ber henne i kassan på Kicks slå in den tänker jag att hon vet ju inte att den är till mig så det gör ju inget. Då kommer väl Kim och upplyser henne om att den är till mig och att jag köper presenter til mig själv och ber att få dem inslagna.. Knappt pinsamt. Men men. Det är ju roligare att få en inslagen present i vilket fall. :P



Igår var jag hos Barnmorskan första gången efter inskrivningen. Det var 3 månader sedan sist jag var där, (30/11) så det var skönt att träffa henne igen och prata lite.
Ska gå tätare nu framåt, så ska dit redan om fyra veckor igen.

Allt såg bra ut, och vi låg precis i mitten på kurvan som de mäter.

Fick höra bebisens hjärtljud för första gången. HÄFTIGT! Gud vad fort de slog! Dubbelt så snabbt som mina! 146 slag per minut.

Jag fick väga mig och jag har gått upp 6 kg sedan inskrivningen. Det var visst nytt nu, att man ska räkna vikten från den dagen man skrivs in. Innan har det varit från det datum man blev gravid. Skulle jag räkna från det datumet jag blev gravid har jag bara gått upp 3 kg. Jag gick ner 3 kg i början eftersom jag mådde så illa hela tiden och hade svårt för att äta.. Men 6 kilo är rätt lagom. Medel som man ska ha gått upp nu är 5-7 kg så jag ligger i mitten där med..:)

Jag behöver äta järntillskott, 1 tablett varannan dag, men det var ganska väntat. Äter inte så mycket järnrik mat, så det var jag redan ganska inställd på. Hoppas inte jag får några jobbiga biverkningar bara..

Det börjar närma sig nu.. Idag är jag i vecka 24 + 2 dagar. Snart har 6 hela månader gått.. Jag är glad att allt går som det ska och att jag inte har några större problem än sålänge..

I bilen påväg ut till Ekornahult.


Solen skiner.


Mammas & Pappas hus.


Efter BM åkte jag ut till Ekornahult och käkade frukost med mamma och Jossan. Mamma hade stekt bacon och ägg. Lika gott som alltid! :)

Vi tog en promenad i det fina vädret. Så underbart!

På kvällen var det dags för Desperate Housewives premiär hos Pernilla. Den har vi väntat på!

Kvällen till ära så grillade vi! Utomhus! MMmm vad gott det var! Helt underbart! Grannarna måste trott att vi va knäppa om de såg oss i snön! Haha. Men det luktade så gott!!

Vi gjorde klyftpotatis, palsternacka och purjolök i ugnen, en god sallad med fetaost, sweet chili sås & grillad fläskytterfile. Till efterrätt blev det kladdkaka med vaniljvisp.

Kollade även på premiären av Cougar Town. Det var ganksa roligt faktiskt! Får nog börja titta på det. :P Det är ju alltid efter desperate, så det är inte så svårt att komma ihåg.

Tänt var det här!


Piggt!


Jossan var med en sväng också.


Pigga grillmästare!


En välfylld grill! Smaskens!


1 mars.

Om 3 dagar fyller jag år! Grattis till mig i förskott.. :P
Fast det känns knappt som det är något att fira längre.. Någon liten present kan jag ju hoppas att jag får iallafall.

Blir nog mer firande nästa år. Då fyller jag 25. Får se om jag orkar med en fest..

Idag har det bara fortsatt att snöa hela dagen. Hoppades igår när det var plusgrader ute och snön smälte lite att det skulle fortsätta i den banan, men inte. Det ska vara minus hela veckan. I och för sig så ska det vara sol i slutet av veckan, det är ju skönt iallafall.

Hade besök nyss av Sara, Frida, Emelie & Casper. Gissa vad vi gjorde!? haha..

Precis. Fikade! :) Fast idag åt vi fruktsallad också, lite nyttigt iallafall! Och kladdkaka o grädde. Fast det blev massa fika över, så om någon har vägarna förbi och är sugen är det bara att knacka på!

Bordet är dukat..


Emelie & Sara.


Jag & Frida.


Ska slänga ihop en lasagne nu också tänkte jag. Från grunden. Ingen färdigmix. Det var längesen! :)



Lite uppdatering från helgen:

FREDAG:
Betalade räkningarna. Gud vad tråkigt!! Och lång tid tar det med..

Åkte ut till Ehult och umgicks med Julia när hon kom hem från skolan. Hon lärde mig göra ugnstekt falukorv med potatismos. Sötnosen. Hon visste precis hur det skulle gå till! :)
Tyvärr brände hon sig lite på magen och benet när hon skulle hjälpa till att lyfta ut den ur ugnen, men vi sprang fort in i duschen och sen fick hon kyla det i några timmar så blev det bättre sen. Stackarn.. tyckte så synd om henne!
Kände mig ganska hjälplös när hon bara grät och ville att mamma skulle komma hem. Fick till och med tårar i ögonen, men det blinkade jag bort, var ju tvungen att visa att det inte var farligt och att jag inte var rädd, så inte hon blev rädd..

Men det gick bra till slut och hon hjälpte mig baka bullar till Kim samtidigt som hon kylde med gämna mellanrum efter det sen.. Såg lite jobbigt ut när hon skulle skära bullarna, var tvungen att lägga ispåsen på med jämna mellanrum. AJ! Vet ju själv hur ont det gör när man bränt sig och inte kyler på...

Julia har bäddat ner sig i soffan.


Kollar på Alladin. :)


Bullbak!


Vaniljbullar.


kanelbullar.


Duschade och gjorde mig iordning ute i Ekornahult. Det var längesen! Flera år tror jag nog. Fick några flashbacks där emellanåt.. haha..

På kvällen hämtade jag Emelie Viberg vid bussen och vi åkte hem till Sara & Frida som var hemma hos Sara. Där spendera vi kvällen med god mat, massa tjöt, lets dance och gamla foton. Supertrevligt! Vilken klassåterträff! Haha..

Har inte träffat Emelie Viberg på länge nu.  Var ung. ett år sedan jag var hemma hos henne och fikade så det var behövligt med lite Catch Up! Och innan dess var det nog minst lika länge igen..
Det kändes dock som om vi sågs förra veckan. Fast vi hade lite mer att prata om. Får hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång!

Hemmagjord kebab. Mums istället för tacco.


Sara, Jag & Emelie.


Emelie.


Sara demonstrerar. Drick LOKA!


Frirtj.


Maginspektion.


Vi fyra. Emelie, Jag, Sara & Frida.




LÖRDAG:

Optimist, javisst! Tror alltid att jag har så himla gott om tid på mig jämt. Men det har jag ju förstås typ aldrig.. :P

Eftersom Kim var iväg med min bil kunde jag inte köpa någon inflyttningspresent till Frida & Tommy. Så jag fick baka några goda kakor och slå in i en fin present. Men det blev faktiskt väldigt bra! Dessa kakor är supergoda och superlätta att göra! Havrekakor med russin. Himmelskt goda! De nästan smälter i munnen!

Jag hade blivit jätteglad om någon bakade till mig och gav som present! Lite kärlek och engagemang. haha..

Ser väl ganska trevligt ut!?


Dags för bak! Älskar mitt kök by the way! :)


Självklart gjorde jag många så jag har här hemma och bjuda på..



Lite bilder från Fridas & Tommys Inflyttningsfest/Ihopflyttningsfest:































SÖNDAG:


Hade ingen lust att göra något alls.. Skulle gått på bio och sett I Love You Philip Morris, men det blev aldrig av.
Fixade lite hemma sen var jag och Kim på konsum och köpte massa massa god mat som vi lagade..

Åt & tittade på Bröllopsfotografen. Den var ganska rolig emellanåt, men inte alls lika bra som jag trodde..






Magen V 23+6


V 23 + 6