Skönt som attan..

Senare halvan av dagen har varit jätteskön! När Kim kom hem så tog han med sig Ellie ner i tvrummet och jag fick lite tid för mig själv. Jag passade på att fixa med lite papper, fylla i Ellies Baby Album jag köpt och sedan tog jag en lång skön dusch! Passade på att raka benen och fixa bikinilinjen. Skulle nästan behövt en motorsåg för att få bort allt hår.. haha. 2 veckor sedan.. Gud så smidigt det är när ingen stor mage är i vägen! Och nu kan jag ju till och med se min nedre del utan problem. Känns bra!

Jag var nere och kollade till mina två hjärtan och de sov så gott i soffan båda två. :) Så jag fixade lite med disk och grejor och så gjorde jag toast till oss som vi smaskade i oss. Sedan blev det lite tv tittande och så tog jag hand om tvättberget som bildats inne på toa & bytte i sängen. Så skönt att få det gjort!

Just nu sitter jag och ammar Ellie och hoppas att hon somnar lugnt efteråt så jag också kan få sova några timmar innan det är dags för nästa matning..

Sov så gott!

 

Det allra käraste vi har sätter vi på bord...

dsc03382 (MMS)

Det allra käraste vi har sätter vi på bordet.. Hihi. <3


Jag bloggar och Ellie sover. :-*

dsc03380 (MMS)

Jag bloggar och Ellie sover. :-*


Poolhäng.

Igår  var en underbar dag. Först kom Ellies faster Sara & moster Josefine hit en sväng och roade Ellie medans jag åt frukost. Sedan åkte vi till Taberg och bara slappade, solade & njöt vid poolen. Sara, Emelie & Casper kom förbi en sväng också. Det var supervarmt ute! Ellie tyckte inte det var så skönt.. Fick blöta hennes hår och gå ner i källaren en stund för hon var så varm stackaren..

















Till lunch så grillade vi och åt potatissallad och en jättegod sallad  som Jossan gjorde. Det var ljuvligt gott!













Vid halv fem tiden gick jag, Ellie & Tim ner till Kim i verkstaden. Där tog Kim Ellie lite och så vilade jag mig en liten stund. Hon låg så skönt och sov i garaget när Kim & Tim fixade med Kims crossbuss och tvättade och plockade iordning.





Pernilla, Pontus & Tesan kom ner, och så gick vi en promenad. Gick ner i skogen och så gick vi över tsk och upp igen. Det var härligt.



Efter det så var vi kvar hos Wallins en sväng och sen åkte vi hem och köpte med oss pizza och käkade. Smaskens var det! Jag & Ellie somnade så gott i soffan där nere.. :P

Men inatt har jag fått mata henne 4 gånger tror jag.. Hon sover jätteoroligt, sprattlar med både ben och armar och gör massa konstiga ljud och himlar med ögonen. Det var en jobbig morgon.. Jag var supertrött och det var nog hon också, för vi somnade äntligen om vid tio-tiden och så vaknade vi för någon timme sen och nu sover hon igen.. Jag ska passa på att äta lite nu.

Ha en skön Onsdag!

Puss*

Äntligen

kan jag sova på mage igen. Som jag har saknat det! I början gick det inte för jag var så öm i magen, och sen var det brösten som var i vägen. Men inatt, då har jag njutit.. :)

Ställde mig på vågen igår förresten, det såg bra ut! Bara 2 kilo kvar, sen väger jag som jag gjorde innan jag blev gravid! Eller det gör jag redan nu igentligen, men som på inskrivningen då. Gick ju ner några kilo i början där av graviditeten när jag mådde så illa. Men -14 kilo på knappt 2 veckor. Det är inte dåligt! Nu ska jag bara försöka att inte gå upp igen.. Behöver igentligen gå ner ca 10 kilo till sen är jag fit for fight. Haha..  Men det får ta den tid det tar. Jag har ingen brådska! Det var ju svårt innan, så det blir väl inte lättare nu.. :P


Mys i Taberg.

I Måndags kväll var vi & hälsade på svärföräldrarna. Ellies Farmor & Farfar. Det blev massa mys. Ellie fick sitta i farfars knä för första gången! :) Och jag fick en jätteskön fotmassage. Lovely! :P







Åsabadet.

I förmiddags tog jag, Ellie, Emelie & Casper en promenad upp till Åsabadet. Vi köpte glass och satt på en filt i skuggan och bara mös. Mamma & Julia kom förbi också med lite fika. Så härligt. Vädret är ju underbart nu! Det var massa folk där uppe. En lagom promenad att gå också. Fast första biten är lite jobbig för det är så mycket uppför. Men bra för konditionen.. :P


















Inatt har Ellie sovit i sin egna säng. Det...

dsc03355 (MMS)

Inatt har Ellie sovit i sin egna säng. Det har gått jättebra, har fått gå upp en gång innan för matning och blöjbyte, men nu efter denna matningen kunde jag inte låta bli att lägga henne jämte mig i vår säng. :) det ser ju så ensamt ut i spjälsängen.. Vill ju mysa med henne ju. Varje gång hon låter minsta ljud (och hon smågrymtar hela tiden) så vaknar jag och tittar på henne. Jag sover så otroligt lätt nu för tiden, konstigt att kroppen ändras så. Fascinerande! Nu ska jag försöka sova lite till.. Puss :-*


Sol & Pool.

Dagen har spenderats i Taberg. Vädret har varit kanon hela dagen. Så otroligt varmt & skönt! Pernilla tog med sig Ellie på en liten biltur. Hon skulle åka och hämta Anthon i Ubbarp(?) och då fick hon åka med. Pernilla & Fredrik ville träffa henne också, så det passade perfekt. Och jag fick lite egentid! Jag låg vid poolen och slappade och solade lite och badade fötterna. Väldigt skönt!

Vi åt taccos ikväll också. Sjukt gott! Måste äta det oftare nu igen! Ett tag under graviditeten var jag ju inte alls sugen på det.. Men nu var det jättegott! Konstigt!

Strax innan tio åkte jag hem från Taberg. Då kom Kim hem från Danmark. Så skönt att ha honom hemma igen! Helgen har gått jättebra utan honom, men det är skönt med lite hjälp. Han har tagit Ellie lite så jag har kunnat duscha och fixa mig lite.. Hon vill inte sova idag heller. Bara är ledsen. Hon har fått mat, ny blöja, badat och sjungits för och gungat och myst, men inget är bra. Jobbigt när man inte vet vad hon vill..

Sov gott! Puss*


















Jag njuter för fullt! Ligger vid pernillas...

dsc03336 (MMS)

Jag njuter för fullt! Ligger vid pernillas pool och försöker få lite färg. Det steker på ordentligt! Synd att jag inte kan bada bara. Pernilla tog med sig Ellie på en liten biltur så att jag kunde vila. Så skönt! Det behövs. Nu ska jag bara blunda och vara en liten stund.


Ellie fick denna supermysiga fårskinnspläd...

dsc03329 (MMS)

Ellie fick denna supermysiga fårskinnspläden i "födelsedags"present av sin mormor och morfar. Hon blev jätteglad! Tack så jätte mycket! ;-) Den är jättemjuk och go och hon kommer ligga så skönt och varmt på den!


Söndag 27 Juni.

Äntligen somnade lillfia. Gud så trött jag är! Denna natten/morgonen har varit skitjobbig. Så typiskt att jag är ensam också då.. Ingenting har varit bra.. Och så har jag otrolig värk i magen och i mina stygn. Känns inte riktigt som det ska vara så.. Ska vänta någon dag till, annars kanske jag måste ringa in o kolla upp det. Kim kommer inte hem förräns inatt, eller sent ikväll. Det ska bli så skönt att ha honom hemma igen!

Midsommarafton spenderades i Ekornahult. Kim, Jag & Ellie åkte ut dit vid tvåtiden. Självklart ville hon ju inte äta innan så det var det första jag fick göra när vi kom ut dit. Mata henne. ;) Resten av dagen var hon hur snäll som helst och sov mest hela tiden! Det gjorde hon sist i Ekornahult också.. Så skönt för man är ute mest hela tiden, kanske har med luften att göra.. Vi åkte hem ganska sent, tror klockan var nästan tolv. Kim åkte till danmark direkt efter maten och vi andra tog det bara lugnt, gick en liten promenad, spelade kubb, grillade och hade det jättetrevligt.


Ellie var midsommarfin i kläderna från Pernilla & Co.


Ellie & Petra.


Massa god mat.


Smaskens.


Mamma fixade och donade hela dagen.


Älskling.


Pappa & Kim.


Julia hade varit på midsommarfirande i Vaggeryd & var såhär fin.


På promenad.


Julia med sin vagn.


Julia posar.


Klätterfia.


Här provar vi hur tålig vagnen är..


Kanske inte den smidigaste vägen. :P


Spelar Kubb.


En bild iaf där jag e med! :P


Ellie & mamma.



Igår låg vi kvar i sängen ganska länge, sen åkte jag till Petra och Co. Där satt vi ute på altanen och tjötade och bara mös och tog det lugnt. Ida, Andreas & Jesper var där också. Det bjöds på jordgubbstårta och midsommarmat. ;)


Sommarfin i klänningen från faster Sara. =)


Ellie har fått nya nappar med sitt namn på..




Ellie & Petra myser.


Ellie ligger gott i Idas knä.

Sedan åkte jag till Pernilla och vi begav oss till Vireda för att sätta lite blommor på farfars grav. Tänkte vi skulle plocka en bukett liljekonvaljer och sätta, men när vi kom till liljekonvaljerstället så va de redan överblommade. Så det blev en bukett med vilda blommor istället. Hälsade även på Birgitta & Per-Olof när vi körde förbi deras stuga. Ellie som sovit och vatt jätteduktig hela dagen behövde lite mat-påfyllning, så jag fick mata henne lite på kyrkogården. Första målet ute i det fria. ;) Men det gick hur bra som helst.







Vi åkte hem till Pernilla igen där det bjöds på grillat och trevligt sällskap och sedan åkte jag & Ellie hem. hon började vara ledsen redan då, och sen höll hon på i några timmar innan hon somnade. Hon sov jätte oroligt inatt och har vaknat till och från nästan hela natten..

tror jag ska gå ut en sväng med henne strax. Efter jag har ätit. Skönt med lite frisk luft. Hoppas även på att få bort plasten på våra fönster idag så vi kan öppna upp och få in lite luft och ljus i lägenheten.. De håller på utanför och ska putsa en sista gång, och sen ska det förhoppningsvis vara färdigt! Så skönt!

Ha en superskön söndag, det ska jag försöka ha!


Gud så trött jag är! Syns det? ;) det blev...

dsc03312 (MMS)

Gud så trött jag är! Syns det? ;) det blev en lång dag igår! Och natten känns lika lång. Har precis matat lillan och hoppas på att få sova en stund till. Ska bara mysa lite först! :-P saknar kim redan. Han åkte igår fm till danmark och kommer inte hem förrän imånkväll. Men jag & Ellie håller tummarna och hejar på honom hemifrån! När hon blir lite större kan vi ju åka med på tävlingar igen. Nu känns det lite krångligt.. Hoppas det blir fint väder idag så vi kan vara ute lite. Hon mår så bra då lillstumpan! Trevlig midsommardag allihopa! Puss*


Glad midsommar! Nu blir det midsommar mat ...

dsc03301 (MMS)

Glad midsommar! Nu blir det midsommar mat och mys i ekornahult! ;)


Jag och Ellie sover middag. ;) det är så m...

dsc03280 (MMS)

Jag och Ellie sover middag. ;) det är så mysigt att bara ligga och gosa och kramaS! Skulle kunna ligga här i en evighet! Tänk om hon kunde vara såhär liten och söt jämt! Min lilla docka! :-*


Natti natti.

Nu har jag precis matat lillstumpan och hon ligger här och sover så gott. Mina stygn värker som fan! Det gör skitont.. Verkligen! :/ Det går bättre och bättre på nätterna med Ellie. Hon är ju inte så gammal än, så det tar ju lite tid. Imån fyller hon en vecka.. ;) Tycker det går bättre och bättre med det mesta. Hon börjar få in lite rutiner så smått, även vi, och idag har hon varit helt underbar. Bara sovit, varit glad och vaken och ätit typ.. Min lilla prinsessa!



Hon var visst inte helt mätt.. hihi.. fick ta en liten paus..

Idag har vi först hälsat på Tesan och hennes mamma i Månsarp. Tesan hade köpt jättefina presenter till Ellie! Tack! Det är så roligt med paket! :P De bjöd på massa fika och gott och vi tjötade och gosade med Ellie och hade det jättetrevligt!


Tesan & Ellie.


Fina saker som Tesan köpt till ELlie. Älska randigt. Tycker det är så fint!


Hon fick även denna Hello Kitty fleece/tyg filt av Tesan. Så himla gosig! Den är redan en stor favorit och har använts hela dagen!

Sedan åkte vi ut till Ekornahult för en heldag. Stannade ända till åtta nästan. Det var supertrevligt! Vädret har varit kanon! Vi har promenaerat, ätit god mat, sovit på gräsmattan i solen och bara tagit det lugnt. Vi hälsade på Gullan, fick besök av Gunilla, Anna & Thandi och så fick vi besök och presenter av Lars & Petra. Många som vill kika på sötnosen! :P


Julia gör en "Emil i Lönneberga".


Mormor kör racern.


En stolt moster.


Julia & Jag solar i gräset.


Mys i solen!


Mammas husdjur.. Urk! Trivs bra bland vinbärsbuskarna!


Tokfia! :P


Julia byter blöja och ammar och matar och klär på sin lilla "Bebis".


Promenad.


Kläder från Lars & Petra.

När vi kom hem igen så fixade vi lite här hemma, mös i sängen, duschade och åt kvällsmat. Vi duschade var för sig idag. Känns konstigt.. Vi brukar alltid duscha tillsammans Jag &  Kim annars när båda ska duscha. Till och med in i det sista av graviditeten gjorde vi det. Även om vi knappt fick plats i duschen båda två.. hihi. Och att han ska ha 300 grader varmare vatten.. Men mysigt är det! :P

Nu ska jag försöka få lite sömn innan det är dags för nästa matning!

Imån får vi hembesök från bvc. Trevligt! Och så hade vi fått paket på posten idag som ska hämtas på Konsum. Till baby Nero stod det på lappen. Hmm, vad kan det va?! Och från vem!? Spännande! Ska även in på affären och köpa katrinplommon. Det behövs... :P

Sov så gott allesammans! Puss*

Sötnos.

Såhär söt var jag idag i kläderna jag fick av mina morbröder Johnny & Jimmy.. :)




Paket på posten.



Detta paketet kom på posten idag. Det var till Ellie från Kims farmor!

Tack så mycket! Jättefint!  

Tisdag 22 Juni.

Eller är det onsdag idag? Nä, det är nog tisdag. Har lite dålig koll. Haha.. Känns som det är torsdag imån. Blir väl så när man sover lite då och då och är vaken på nätterna o sådär..

I förmiddags fick jag besök av Pernilla & Tim. De hade jättefina presenter med sig, och Tim hade skrivit ett jättegullligt kort och så fick vi de första blommorna. Jättefina! En för Kim, en för mig och en för Ellie. :P Vi tjötade lite, fikade och hade oss. Sedan åkte vi till Taberg och Pernilla bjöd på jättegod lunch!
Stannade där till halv fem typ. Då åkte jag och hämtade Kim och så åkte vi in till Ica Maxi och handlade lite. Ellies första Ica Maxi besök. Hon sov precis hela tiden, så det var nog inte så spännande! :P


Kim, Johanna & Ellie. <3


Tim hade skrivit ett jättefint kort!


Fina kläder från Familjen i Taberg.

Vi åkte hem och plockade upp maten och gjorde varma mckor och så kom Kims syster Sara på besök. Ellies enda faster. Hon hade med sig massa fina kläder som hon köpt till Ellie. Vi åt och tjötade lite och sen tog Kim, Ellie & Sara en långpromenad. De har inte kommit hem än, och de gick vid niotiden. Tror de skulle gå till Taberg och tillbaka.. =)

Kläder från faster Sara & Adam.






Det är skönt med egentid! Fast jag saknar henne redan om jag ska var aärlig.. :P Jag har dammsugit och plockat undan lite och så tog jag en lång skön härlig dusch! Det behövdes! ;)  Och sen hamnade jag i sängen vid datan en snabbis..

Puss*


Tack!

För alla fina presenter som Ellie fått de senaste dagarna! :P


Jättesöt liten tunika och små gulliga jeansshorts från Jossan & Robban.


Små tights & en tunika från Emelie, Casper & André.


Body och supersköna byxor från Frida & Tommy.


Otroligt söt rosa kofta, små jeans & jeansklänning från Sara & Jimmy. Även en liten gosekanin fick hon! :)


Tunika & små söta tights från Johnny & Jimmy.


Body från Klas & Amanda.


Reg. skylt från Klas & Amanda.

I natt har Ellie varit jättesnäll! Hon har...

dsc03227 (MMS)

I natt har Ellie varit jättesnäll! Hon har varit vaken, men inte ledsen. Inte ett ljud. Så skönt. Det har varit mysigt. På dagen är hon ju inte vaken så mycket. Vi har busat lite och myst och sjungit sånger och bara legat och tittat på varandra. :) mitt charmtroll! Kim var precis hemma och pussade lite på henne.. Han jobbar idag. Han saknade henne redan. :) nu vaknar hon nog strax, tror hon börjar bli hungrig.. Puss


Fullspäckad dag!

Natten har varit jobbig. Ellie sover verkligen hela dagarna och är vaken hela nätterna. En nattmänniska. precis som i magen. Precis som jag! =) Men inatt var hon jätteledsen, och verklligen ingenting hjälpte!

I morse kom min syster på besök. Vi käkade lite frukost ihop och mös lite med Ellie. Hon fick supersöta kläder i present av Jossan & Robban.





Sedan åkte vi in till Ryhov till BB-hemvård på återbesök. Var tvugna att göra det eftersom vi åkte hem från sjukhuset innan 72 timmar. Där vägde vi Ellie och hon hade gått upp 100 gram frånfödelsevikten. Det var jättebra! Hon har gått upp mycket, så min mjölk är bra. Var lite orolig där ett tag att hon inte får i sig tillräckligt eftersom hon somnar så fort varje gång hon ska äta, men det var inga problem! :)

Vi tog även prov på gulsot. Ingen fara. Och sedan hörselprov. Såg bra ut. Tog också blodprov, men det får vi inte svar på än. Det såg jätteäskigt ut när hon stack den där nålen i hennes lilla lilla hand. Svårt att hitta blodkärlet också så hon fick hålla på länge, i båda händerna och Ellie var superledsen. Stackarn. Det var nog inte skönt!

Kollade även mig lite och magen o sådär och allt såg jättebra ut. Skönt!

Efter det åkte vi förbi Ikea en snabbis snabbis och köpte några grejor och åt en korv, sedan förbi jobbet en sväng. Jag var tvungen att skriva på några papper och så ville ju alla se och hälsa på våran lilla tjej också såklart!





Hem och pulade lite, Emelie var ute och gick och stannade förbi på vägen med presenter till lillan, och sedan bar det iväg på husvisning. Efter det kom Sara & Jimmy & Frida på besök en sväng. Frida hade med sig fika så vi fikade lite och tjötade. Fick jättefina presenter av dem också! Det är så roligt med presenter! :)





När de åkt så tog vi det lite lugnt. Vi badade Ellie första gången hemma idag och hon tyckte nog det var jätteskönt! På BB skrek hon hur mycket som helst (iofs var hon nyvaken) men nu var hon helt lugn.





Kim åkte och köpte lite kött och potatissallad och så grillade han åt oss. Det var smaskens! Ellie somnade och peppar, peppar, hon sover fortfarande.. Men hon vaknar nog alldeles strax och vill ha mat.. Tur är väl de iofs för det rinner ur brösten just nu.. hihi..

Sov gott! <3


Ellie har fått en sjungande anka idag och ...

dsc03224 (MMS)

Ellie har fått en sjungande anka idag och hon har hållt i den stenhårt från första stund! ;)


Ellie säger godnatt. Iallafall för en lite...

dsc03219 (MMS)

Ellie säger godnatt. Iallafall för en liten stund. Vi ska äta lite mackor, jag och kim. Har helt glömt bort att äta idag. Inte bra.. :-S nu ikväll hade vi besök av Ellies farmor, farbror klas och amanda. Mycket trevligt. Klas och amanda hade med sig jordgubbar och glass. Det var smaskens! :-P jag tyckte till och med om vaniljglass, har aldrig hänt förut.. Imån kommer Ellies moster Josefine på besök, sedan ska vi till bb-hemvård för lite kontroller och så kommer sara en sväng. Det blir en trevlig dag! ;) puss


Vår lilla tuffing! :-*

dsc03211 (MMS)

Vår lilla tuffing! :-*


Premiär. Vilket härligt väder! Vi är ute o...

dsc03208 (MMS)

Premiär. Vilket härligt väder! Vi är ute och går. Första promenaden med barnvagnen. Det riktigt luktar sommar ute! Så skönt! Fast lite jobbigt är det allt.. :-P


Good morning sunshine!

dsc03200 (MMS)

Good morning sunshine!


Ellie.



3,5 timmar gammal.


Snart ett dygn gammal.


Ca 1 dygn. Kim torkar henne torr efter badet..


Tittar lite på tv.




Dags för egna kläder innan hemfärden.






Lugn.

Vi sitter nere i soffan och tittar på tv. Har inte tittat på kungabröllopet idag, och ärligt talat så bryr jag mig inte särskilt mycket heller.. Det var repris nu, det såg fint ut..

Ellie har precis ätit lite. Hon har sovit och sovit idag sen vi åkte från BB. Där ville hon minsann inte sova, men nu jäklar.. Fick tom väcka henne innan för hon skulle ammas lite. På tal om amningen, fy fan vad ont det gör i bröstvårtorna! Särskilt när hon bara velat tutta typ HELA tiden innan. Vi hade ingen napp med oss till BB och de säger ju att man helst inte ska använda det första veckan, men innan åkte den fram. Måste ju vila brösten lite och så som hon suger så är det nog inga problem att den gör det ibland!

Vi har haft lite besök idag. Trevligt! Först kom Ellies farfar och farbror Adam på besök. De tyckte Ellie var det sötaste de någonsin sett! :P Sen åkte Kim iväg en sväng och vi vilade lite i soffan.



Efter det kom mamma, pappa & Julia en sväng. De blev också helt förälskade. hihi.. Så stolt mormor, morfar och moster! De fick vara med om hennes första stora nummer två i blöjan. haha.. Det var inte dåligt heller! Synd att Kim missade de.. :P Fick medskickat en present av Johnny & Jimmy. Jättefina kläder till henne. Små söta leggings och en supersöt tunika till. Tack!






En stolt moster. :P




En stolt mormor.


De söta små kläderna.

Efter de hade åkt låg vi och mös en stund i sängen och sen kom Petra en snabbis. Så skönt att träffas och prata en stund! Ellie gillade tant Petra. Hon låg så skönt hos henne!



Kim var tillbaka strax innan tio och nu har vi bara tagit det lugnt. Kim har ätit popcorn.. Det har han längtat efter.. :P

Får se vad morgondagen bjuder på.. Svärmor kommer nog på besök! Hon kunde inte idag..

Puss & Kram




Nu är vi hemma. Så skönt! Blev kebabtallri...

dsc03194 (MMS)

Nu är vi hemma. Så skönt! Blev kebabtallrik från happy time innan också. Smaskens var det! :-P täcket på bilden har Ellie fått av sin farmor. Hon har gjort det själv. Det är jättefint och superhäftigt och hon sover jätteskönt på det! Tack svärmor! Ellie längtar efter att få träffa dig! :-D


Första åkturen i bilen. Ellie sover som en...

dsc03189 (MMS)

Första åkturen i bilen. Ellie sover som en gris! Det har hon gjort ända sedan vi lämnade bb. Hon tycker nog också det ska bli skönt att komma hem! Hon grimaserade med hela ansiktet när vi kom ut och hon fick andas frisk luft för första gången. :-P


Min underbara familj! Vi är redo att lämna...

dsc03187 (MMS)

Min underbara familj! Vi är redo att lämna sjukhuset. Ska bli skönt att komma hem nu! Hem till vårt. ;)


Kan inte sluta titta på vår lilla tjej. Tä...

dsc03185 (MMS)

Kan inte sluta titta på vår lilla tjej. Tänk att vi skapat henne! Helt otroligt! För bara 40 timmar sedan låg hon inne i min mage, nu är hon här hos oss. Underbart! All smärta som var vid förlossningen är som bortblåst när man tittar på henne! Och tur är väl det, annars skulle jag aldrig mer vilja föda barn. Haha.. :-P


Kan inte sluta titta på vår lilla tjej. Tä...

dsc03185 (MMS)

Kan inte sluta titta på vår lilla tjej. Tänk att vi skapat henne! Helt otroligt! För bara 40 timmar sedan låg hon inne i min mage, nu är hon här hos oss. Underbart! All smärta som var vid förlossningen är som bortblåst när man tittar på henne! Och tur är väl det, annars skulle jag aldrig mer vilja föda barn. Haha.. :-P


Första solen kikar in genom fönstren. Jag ...

dsc03176 (MMS)

Första solen kikar in genom fönstren. Jag ligger och ammar.. Ellie vill inte sova mer, trots ny blöja, mjölk och godnattsång! :-P


39 + 3.

Även detta var menat att publicerats i torsdags! Sista korten på gravidmagen! :)

Du är på dag 277 av 280. (98,9%).

 
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 3 fulla dagar (v39+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 3 dagar kvar till beräknad förlossning.

   

Hur ska magen nånsin kunna bli smal (normal) igen!? Helt otroligt! Känns som jag har en stor boll framtill. (Det har jag ju iofs..) Men den är så rund och så hård!

Livmodern är typ 1000 gånger större än den var från början. Hur kan den dra ihop sig och bli liten igen?

Grattis JULLANBULLAN!



Detta inlägg skrev jag i onsdags natt, men hann aldrig publicera det. Hade tänkt vänta till torsdags.. Nu fyller två prinsessor på samma dag! ;)

Idag fyller min älskade lillasyster 7 år. SJU ÅR! Vart har tiden tagit vägen? Känns som det var nyss jag var och hälsade på mamma och henne på sjukhuset när hon var nyfödd! Kommer ihåg den dagen hon föddes så väl!

Jag sommarjobbade på Östra Kyrkogården och brukade åka till jobbet ca. 6.15. Runt 5-5.30 ropade pappa på mig nerifrån hallen och frågade om jag kunde komma ner lite. Jag var svintrött och ville inte gå upp så tidigt, så jag svarade att jag inte orkade. Han ropade igen och bad mig komma ner. Jag frågade: -Vad är det då? Då svarade han: -Mamma behöver lite hjälp, vattnet har gått.
Jag bokstavligen flög upp ur sängen och ner för trappan. Det var så spännande! Jag sa till dem innan de åkte: -Åk nu in och föd en fin liten bebis.
Och det gjorde de! En liten prinsessa! (Efter att de kommit tillbaka 2 ggr för de glömt något..) Vid 8.30-9 någon gång föddes Julia. Jag var världens stoltaste storasyster! Och det är jag fortfarande!

GRATTIS MIN STORA LILLASYSTER!


Detta är kim när han var liten! På pricken...

dsc02197 (MMS)

Detta är kim när han var liten! På pricken lik vår lilla tjej. Hon är sin pappa upp i dagen, och han kan inte slita sig från henne! :-P


Undra vad hon tänker på? Hon är nog glad ö...

dsc00692 (MMS)

Undra vad hon tänker på? Hon är nog glad över att vara ute i det fria. Glad över att vara hos oss! :)


Vår lilla prinsessa Ellie mår så bra! Just...

dsc00689 (MMS)

Vår lilla prinsessa Ellie mår så bra! Just nu ligger hon och snusar på mig. Hon sover inte mycket! Vill bara tutta hela tiden! Kim är nu hemma och fixar lite och hämtar grejor. Jag är själv. Måste stanna tills imån, eftersom förlossningen var lite jobbig. Hade velat åka hem idag.. Har nu bytt rum, så jag får dela. Min rumskamrat snarkar som en gris! :-S men jag är så lycklig! Och kim också. Han är helt såld på vår underbara dotter! Hon är så fin! Finast i världen! Puss


Vår söta prinsessa Ellie föddes idag kl. 1...

dsc00685 (MMS)

Vår söta prinsessa Ellie föddes idag kl. 16.12. Hon vägde 3395g och var 50cm lång! Vi är världens stoltaste föräldrar! :) kram johanna och kim!


Skämtar hon eller?

Surfade in på denna bloggen nyss, och det måste ju bara vara ett skämt.. Hon kan ju inte mena allvar människan!?

http://cewinsmamma.blogg.se/


Gupp Gupp.

Efter vi lämnat Torestorp åkte jag, Emelie & Casper runt Granarpssjön och tittade lite. Vi tog vägen förbi Tahe. Gud vad hål det är i den vägen! Helt otroligt! Det guppade och skakade så jag var tvungen att spjärna emot med fötterna, lyfta rumpan och hålla i magen. Stackars bebis där inne undrade väl vad som hände! Jordbävning typ. Trodde nästan det skulle sätta igång förlossningen så som det guppade! Men inte.. Får hoppas att bebis sjönk ner lite iallafall så det snart är dags! :P Jag vet iallafall vart vi ska åka om det inte sätter igång.. Haha...

Jag åkte hem och träffade Kim och vi gjorde lite mat. Kebab i pitabröd.


Kim slappar på den nya soffan efter maten..

Sedan åkte vi till Taberg, jag körde Kim till verkstan och själv åkte jag till Pernilla en sväng.. Madde med familj höll på att flytta in där. De väntar fortfarande på att deras lägenhet ska bli färdig efter branden.. Åkte därifrån strax efter nio ner till Kim i verkstan, hjälpte till att tvätta fyrhjulingen det sista och sedan hem. Hemma åt vi jordgubbar som Kim köpt och tog det lite lugnt. Sedan blev det dusch och nu ligger jag i en nybäddad säng och bara myser!


Smaskens!


Ser ju väldigt socialt ut med varsin dator, men såhär brukar det se ut vid matbordet.. =)

Det har varit en lång dag så det ska bli skönt att sova strax. Hoppas på att huvudvärken jag fick innan ska släppa snart oxå. Det dunkar i hela huvudet.. Inge roligt!

Sov Gott!




Fick den här cidern av madde innan. Den ska stå i kylen och kyla ner sig riktigt ordentligt, och sen om några veckor ska jag njuta av den i solen! Haha. Vet inte ens hur den smakar, för den kom precis när jag blivit gravid så det ska bli spännande! Den luktade himla gott iallafall innan när Madde drack. Det ser jag fram emot. :P

En dag i Torestorp!

Vi hade en himla trevlig dag ute i Torestorp hos Sofie och Noah idag! Jag, Casper & Emelie. Satt ute i det fina vädret och fikade, busade och tjötade. Så underbart! Älskar sommaren! Sofie bjöd på kladdkaka med grädde och saft. Även Lollo och Maja kom förbi en sväng lite senare.


Noah sover så gott i sin vagn.


Jag och Casper på gräsmattan.


Kladdkaka & Grädde.


Mumsigt!


Sofie.


Picnicmys.


Casper är jättegld och står helt själv!


Charmtrollet.


Klappar händerna för fullt! Tänk vad lite grädde kan göra. :P


Sofie med en nyvaken Noah.


Jag med barnen. Fast Casper vet jag inte vad han gör och Noah tittar på något helt annat.. ;)


Casper tyckte om att dra i Noahs fötter.


Kolla in de blå mysiga ögonen! :P


Emelie & busarna.


Casper kollar rören..


Lollo, Maja & Casper.

Onsdag 16 Juni.

Idag vaknade jag tidigt. Eller jag väcktes tidigt av Kim. Han ringer alltid och väcker mig, tycker nog inte jag borde sova så länge.. Fast idag ringde han redan vid åtta-tiden. Taskmört! Haha..

Så jag har varit vaken sedan dess. Gick upp och gjorde en smarrig toastfrukost, och nu är jag tillbaka i sängen med datan och funderar på att kolla på en film kanske..



Det ser ut som det är fint väder ute iallafall! Ser att solen lyser. Mer ser jag inte genom mina inplastade-, nersmutsade-, fulla av murbruks- fönster! Hoppas det är lika skönt ute som igår!

Emelie ska hämta mig lite senare och så ska vi åka ut till Torestorp och hälsa på Sofie & Noah. Har ju inte träffat lille (han är iofs inte så liten längre) Noah än, så det ska bli mycket trevligt! Var längesen jag träffade Sofie också för den delen! 

Tisdag 15 Juni.

Igår åkte jag till Pernilla en sväng. Lagade lunch åt oss och så tittade vi på Greys Anatomy från förra veckan. Fick köpa det på internet, för vi missade att spela in. Gud så spännande det var! Var till och med tvugna att köpa denna veckans avsnitt, så fast blev vi i det! Riktigt spännande avsnitt! Fast man blev lite frustrerad över vissa saker som inte riktigt stämmer in med verkligheten.. Men, men. Så ni som har kunnat hålla er och inte tjuvtittat har något att se fram emot idag, Onsdag kväll!

Efter det åkte jag hem, gjorde lite middag och sen åkte jag till Petra. Var ett tag sedan vi träffades nu, så vi hade lite att tjöta om. Tog med min blåbärsglass som vi smaskade i oss! Kollade lite gamla kort och bara tog det lugnt. Vilka minnen! Vad mycket roligt och trevlig man haft i sina dar! Och vilka underbara vänner jag har! Så glad över det! Himla mysigt! Tiden går så fort när man har roligt! :P Klockan blev nästan nio och jag begav mig hemåt. Slappade lite hemma, duschade, åt en macka och sen blev det sängen.


Hugobus höll på att jobba för fullt i trädgården. Så duktig lillemannen! Han bara växer och växer, börjar bli en riktigt stor kille nu! :P
 

Kolla in de häftiga arbetsbyxorna! Så coola! ;)



Äta vid tv:n.

Såhär kan det se ut när jag ska äta i soffan framför tv:n. Måste ju få lite höjd på tallriken! Haha.. =)

Antingen det, eller så får jag sitta på golvet, men då blir bordet så långt borta eftersom magen kommer lite i kläm och då spiller jag bara på mig själv! :P




Mera Pojkar..

Gud vad alla får pojkar nu.. Det måste vara pojktider! Förutom de 5 som jag redan har nämnt så fick Henke och Lovisa nyligen en liten pojke! GRATTIS! Och i början på denna veckan fick en gammal arbetskamrat till mig en liten pojke. STORT GRATTIS Jonas & Christina. De var också beräknade några dagar efter oss..

Känns jobbigt att så många som är beräknade efter oss får innan. Jag vill också!! Varför vill inte vår bebis titta ut? :) Jag vill ju ha den lille plutten hos oss NU och krama och pussa på!

Fast som de säger.. "Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge!"

Du är på dag 276 av 280. (98,6%).

 
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 2 fulla dagar (v39+2).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 4 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kycklingröra med bakad potatis. ;) inte tv...

dsc03148 (MMS)

Kycklingröra med bakad potatis. ;) inte tvärtom. Potatisen drunknar ju nästan.. Haha. Nu blir det harry potter 4 och mys i soffan!


Blåbärsglass.

Längtade efter blåbärsglass innan. Hittar ju inte det någonstans, så kom på idén att göra egen. Varför har jag inte tänkt på det innan!? Det är ju jättesmidigt!

Har ingen glassmaskin, men hittade ett recept som funkar bra ändå. Bara grädde, ägg, florsocker, vaniljsocker & blåbär.

Har stoppat in den i frysen nu för nerfrysning. Den ska stå ca 2 timmar, röras om så inte alla blåbär hamnar i botten, och sedan frysas några timmar till. Jag känner på mig att den kommer bli supergod! Blåbärsgräddglass. Åt lite "smet" innan jag frös in den och det var mums filibabba!

Har för mig jag gjorde någon liknande glass för några år sedan, och den var hur smasig som helst! Nu längtar jag tills den blir färdig!


Asanöjd!

Kim följde med mig ut till Ekornahult innan & hämtade soffan. Han skulle ändå lämna några golvbrunnar till den nya toan. Jag är så nöjd! Det blev jättefint i köket! Den passade superbra där! Har alltid velat ha en kökssoffa.

Tack mamma! Både för soffan och färgen och tyget och all hjälp! Du är bäst! =)





   


Mmm! Nu blir det smaskig pastasallad till ...

dsc03130 (MMS)

Mmm! Nu blir det smaskig pastasallad till middag. :)


Måndag 14 Juni.

Gud vad jag sover dåligt på nätterna! Springer på toa HELA tiden och vänder och vrider på mig. Kan inte ligga särskilt länge på en sida innan det börjar värka i benen, ryggen och höften, och måste då byta sida hela tiden. Jobbigt! Kunde knappt ligga kvar i sängen i morse för det gjorde så ont.

Har nog även fått känna på lite foglossning de senaste dagarna. Men de kanske va dags nu.. Är glad att jag sluppit det innan iaf.. Men vetskapen om att det kan dröja ytterligare 3 veckor innan bebis kommer känns lite jobbigt! Hoppas inte det ska ta sådan lång tid till..

Igår åkte jag ut till mamma & vi målade kökssoffan och klädde om dynan och fixade. Till och med pappa höll oss sällskap och hjälpte oss fixa lite.. Ska försöka hämta soffan så fort jag (Kim) får lite tid över! Den var ju tvungen att torka ordentligt, annars hade jag gärna tagit med den igår! Den blev så otroligt fin! Det var nästan så mamma ångrade att hon gett bort den till mig.. Haha. Blev superfin vit! Tänkte på stackars Gullan som haft den först och avlutat den. Kämpat och jobbat för att få tillbaka den riktiga träfärgen och så målar vi den vit igen.. :P Men den blev riktigt fin!





Tog även med mig kistan hem som jag fått av mamma. Ska bara byta handtag på den för det ena var sönder så är den färdig. Hade tänkt måla den vit också, men det var så himla fin i trä, så det får vara.

 
Perfekt att stoppa undan leksaker i sen!

Nu har jag precis ätit lite, så jag får se vad denna dagen bjuder på. Kanske ska hälsa på Petra en sväng.. Även Sara var sugen på att hitta på något efter jobbet!

Ha en skön Måndag!

VILL HA!

Tycker dehär Babygymen och Sängmobilerna från 1aklass är så fina. Men dyra.. :P Babygymen kostar 649 kr och sängmobilerna 429 kr. (Fast det går ju hitta begagnat på blocket billigare iofs..)








Härliga Söndag!

Idag har jag inte gjort så mycket än.. Jag & Kim åt megafrukost, sen har jag fixat lite här hemma. Vikt tvätt, håller på o tvättar, bäddat om spjälsängen. Det var ett tag sedan jag bäddade den nu, och jag ångrade mig och har nu tvättat och strukit påslakanen iallafall och bäddat om. Så mysigt. Nu känns det verkligen att det är nära!

Gick upp ur sängen ganska sent. Hade gärna legat kvar, men eftersom byggjobbarna som putsar huset började redan vid 8.30 utanför i morse, så jag har haft svårt att sova ända sedan dess.. Och samma sak igår. Inget roligt! Saken blir ju inte bättre av att de har den där jävla tombolan precis utanför sovrumsfönstret som snurrar och låter. Det ska bli så skönt när de är färdiga. Runt midsommar skulle det nog bli! Härligt!

Igår gjorde jag inte heller så mycket. Slappade hemma, var på Ica Maxi och handlade, åkte till Pilutta & tittade på lite Desperate & Greys som vi har inspelat och var tvugna att kolla ifatt.. Nu har vi bara ett avsnitt kvar av Greys och det ska visst vara jättespännande! Och i veckan som kommer är det säsongsavslutning. Mer spännande!

Snart ska jag åka ut till mamma i Ekornahult en sväng. Vi ska måla min kökssoffa vit som jag fick av mamma och ska ha i köket. Det kommer bli så fint! Den ska kläs med beige/vit randigt tyg och så ska jag ha fina kuddar i den. Får lägga ut en bild sen när det är klart.. Ska även se om jag får med mig min träkista hem, som jag också fått av mamma. Tänkte ha den i tvrummet och stoppa leksaker i sen. Så roligt med nya (gamla) grejor! :P

*Puss&Kram*

Snabba på det hela..

Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum. Det är inte så många! :)

Här är lite olika naturliga sätt att "snabba på" det hela lite.. Sedan om de funkar är ju en annan fråga.. men det skadar ju aldrig att testa. Mig gör det absolut ingenting om bebis behagar att komma ut nu! :P
Bara att börja beta av listan. Det som jag inte vill testa är nog ricinoljan.. och akupunktur låter lite halvläskigt.. Även Homeopati. Fattar inte ens vad det är..

Stimulering av bröstvårtorna.
Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.

Ricinolja.
Det finns uppgifter om att ricinolja använts för att sätta igång förlossning sedan de gamla egyptiernas tid, men man vet inte riktigt hur det fungerar. Den vanligaste förklaringen är att ricinolja är kraftigt laxerande och att det stimulerar livmoderns muskulatur samtidigt som det stimulerar tarmarna och på så vis sätter igång förlossningen.

Sex.
Man tror att sex som igångsättningsmetod fungerar på tre sätt – själva rörelsen kan möjligtvis stimulera livmodern så att förlossningen sätts igång, sex kan sätta igång utsöndringen av oxytocin, det hormon som orsakar sammandragningarna och sädesvätskan innehåller mycket prostaglandin, som kan göra att livmoderhalsen mjuknar och lättare utplånas under förlossningens öppningsfas.

Äta ananas.
Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen.

Homeopati.
Homeopatiska preparat är tillverkade genom upprepade utspädningar av mer potenta substanser i syftet att behandla människor. De homeopatiska preparaten Pulsatilla och Caulophyllum används ofta för att sätta igång förlossningen.

Örtte. Kvinnorpt & Silverax.
Kvinnorot (Caulophyllum thalictroides) och silverax (Cimicifuga racemosa) är örter som inte ska användas under graviditeten men som ofta omnämns som användbara för igångsättning av förlossning.

Äta Curry.
Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det finns inga vetenskapliga teorier kring detta, men det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern.

Akupunktur.
Akupunktur är när man sticker mycket fina nålar i vissa punkter på kroppen. Enligt traditionell kinesisk medicin så stimulerar detta kroppens energier så att balansen återställs och läkande befordras.

Hallonblad.
Hallonblad kan tas som örtte eller i tablettform. Det nämns ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen tillsammans med andra metoder. Detta är en myt.

Promenader.
Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.


Och Slutligen..
Här är ett urval metoder (en del ganska märkliga) som kvinnor rekommenderat. Det finns inga bevis för dessa och vi är inte helt övertygade, om sanningen ska fram!


• Blåsa upp ballonger: Teorin är att trycket i buken när du blåser hårt sätter igång förlossningen.

• Att sitta och studsa på en pilatesboll och att åka bil på skumpiga vägar tycks vara sätt att försöka sätta igång saker och ting som inspirerats av vad som händer om man skakar på en läskburk eller champagneflaska.

• Hyra en riktigt sentimental film och gråta ordentligt.

• Ha på dig dina mest exklusiva trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).



38 + 5.

Du är på dag 272 av 280. (97,1%).

 
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 5 fulla dagar (v38+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 8 dagar kvar till beräknad förlossning.

   


Ungefär såhär ligger bebisen i magen nu.. :)
En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

8 dagar kvar till beräknat datum. Helt otroligt! Nu är vi snart där.. Går in i vecka 40 på Måndag!

Man märker mer och mer att bebisen sjunkit ner. Jag är mycket mer kissenödig nu än innan. Får springa på toa stup i kvarten. Typ hela tiden känns det som! Inatt har jag varit uppe runt 11(!) gånger.. Fast jag sov länge idag också. Men ungefär en gång i timmen. Helt otroligt! Gör ju för fan åt en toarulle om dagen. Det blir dyrt! haha..

Magen känns tyngre när jag sitter ner och det blir mer och mer obehagligt att sitt/ligga på rygg eller ligga på rygg över huvud taget. Det har jag inte gjort på länge nu.. Och varje gång jag går på toa så känns det nästan som om bebisen är påväg ut. Det ömmar och trycker på där inne.. Så snart är det nog dags.. Hoppas jag!

Nu har jag ju hunnit med skolavslutningar & student mm. så nu är det fritt fram! Välkommen att komma ut till oss! Vi längtar efter att få se vårt lilla underverk! :P

Syskonkärlek.






Jimmys Student 11 Juni.

Lillebror har blivit stor! Så stor att det var dags för honom att ta studenten! Vilken stor dag! Dags att sluta skolan och börja jobba. Börja tjäna pengar och bli vuxen. Det kommer han klara kanon! Min duktiga "lille" lillebror. Tiden går så fort! Minns när han var mindre och alltid frågade mig om massa saker, litade på mina svar och jag fick bestämma när inte mamma eller pappa var hemma. Jag kände mig så vuxen. Så duktig. Det var längesen nu, men det känns ändå inte så..

STORT GRATTIS JIMMY!

ÄVEN STORT GRATTIS TILL KUSINERNA ELIN NERO & MARTIN NERO SOM OCKSÅ TOG STUDENTEN!

OCH STORT GRATTIS TIL KUSIN HANNA I SKÅNE SOM ÄVEN HON TOG STUDENTEN!


Påväg till utspringniingen på Fenix. Pappa, Jossan & Robban.


Julia.


Mamma.


Jag & Julia. hahah.. jag ser ut som en 90-årig tant på denna bilden.. Det bjuder jag på! :P


Jimmys klass. IP.


Kusin Elins klass. OP.


Jimmy & Julia.


Pappa var på hugget trots regnet.


Elin & Jimmy.


Så fina!


Mamma, Jimmy & Pappa.


Elliot, Filippa & Julia.

Efter Vaggeryd åkte vi hem till Ekornahult. Där blev det paketöppning, exotisk planka & budapesttårta!


Stiliga Jimmy.


Julia presenterade maten.


Exotisk "planka".


Mums!


Jimmy öppnar presnter.


Här öppnar han presenten från mamma & pappa med nyckeln till sin nya racer. Vilken min han fick! :P


Testing testing! :P


Kusinerna Martin & Jimmy.


Julia, Filippa & Elliot äter tårta.


Jimmy är redo för att göra stan!

Vid 17-tiden lämnade Jimmy oss för att åka in till stan och fira. Jag & Kim stannade kvar i Ekornahult ända tills efter 23. Vi mös ner oss i soffan allihopa och tittade på Änglagård. Sedan gjorde vi varma mackor och fortsatte titta på tv. Änglagård 2, Andra sommaren. Så det blev en heldag i Ekornahult. Mycket trevligt!

Tack snälla familjen för all god mat och trevligt sällskap!

Julias Skolavslutning 10 Juni.

Jag gick upp tidigt (06.30) och gjorde mig iordning, lockade håret och sminkade mig. Sen åkte jag till Ekornahult och käkade frukost tillsammans med mamma, pappa & Julia.


Mamma bakade jättegod tårta. Den hade de saknat i skolan.. :P

Julia gjorde sig fin med fläta i håret och jättefina nya kläder och skor.





Julias skolavslutning var jättefin! Precis som våra skolavslutningar i Bondstorps kyrka och skola. Flaggorna var med, de vilda blommorna som prydde kyrkan och en del samma sånger som vi hade. Alla barnen var jättefina i sina sommarklänningar, klackskor och fina skjortor, tuffa frisyrer och lockiga hår. Det var sådan glädje i kyrkan, glädje över att skolan var slut för denna terminen och att ett långt sommarlov väntar de flesta! Barnen sjöng och skrattade och läste dikter. Jättevackert var det!







Efter kyrkan gick vi upp till skolan och åt tårta. Många av föräldrarna hade bakat eller köpt tårta så det bjöds på en hel tårtbuffé! Kanske 15 st olika tårtor stod uppdukade så det var bara att ta för sig.
En liten kille vid vårt bord frågade sin mamma: -Mamma, är tårtan gratis idag? Mamma: -Ja, idag är den det. Killen: -Åhh, bra! Då kan jag äta hur mycket jag vill!

Och det gjorde han! Också alla andra! Det var mysigt! Synd bara att inte solen lös!



Efter skolavslutningen följde Julia med mig hem en sväng. Jag städade lite när Julia lekte, sedan gick vi en promenad och plockade lite blommor och sen målade vi en stund. Mamma & pappa kom och hadeköpt med sig Pizza som vi käkade. Efter de åkt hem var jag ganska trött så jag bara tog det lugnt i tvrummet resten av kvällen.


The Tiny Universe!

Haha. Kolla in dessa coola grejor från www.thetinyuniverse.se . Kankse skulle passa vår lilla goding senare. En riktig liten sommarstekare! :P



En Ny Tid Är Kommen!

Nu är det slut på pyjamasliknande kreationer och kaninmönster. Med den första kollektionen från The Tiny Universe kan varje bebis anlända till festen i stil. De mjuka och sköna plaggen är perfekta för alla små som ska på sitt första dop, sitt första midsommarfirande eller kanske sitt första bröllop.


Pekboken - För lite finare barn!

I den här humoristiska pekboken får alla bebisar lära sig att känna igen och uttala
livsviktiga saker som Champagne, sportbilar och skaldjur.

Pris: 195 kr.



The Tiny Suit!

Med utgångspunkt i ett av tidernas skönaste plagg (sparkdräkten) har vi skapat världens första frack för bebisar. Stiligt och bekvämt. Finns i strl. 62 (0-3 mån) och strl. 68 (3-6 mån).

Pris: 320 kr.



The Tiny Lady!

Ibland behövs det bara ett halsband. Med dräkten The Tiny Lady förvandlas vilken bebis som helst till rummets eller festens mittpunkt (mer än innan alltså). Finns i strl. 62 (0-3 mån) och strl. 68 (3-6 mån).

Pris: 320 kr.



The Tiny Swede!

Det här är dräkten för alla småttingar som ska fira sin första midsommar, gå på sitt första dop eller kanske på sin första hemmafest. Finns i strl. 62 (0-3 mån)  strl. 68 (3-6 mån) samt strl. 80 (6-12 mån).

Pris: 350 kr.

Julia har gjort sig fin och är redo för sk...

dsc03121 (MMS)

Julia har gjort sig fin och är redo för skolavslutning! Sen blir det tårta och ett efterlängtat sommarlov! :) kommer ihåg hur man längtade efter sommarlov när man gick i skolan! På frågan om vad hon skulle göra hela sommaren svarade julia: -leka såklart! Haha. Klockrent svar! ;)


Lugna dagar.

De senaste dagarna har varit ganska så lugna! I Måndags gjorde jag typ ingenting förrän Kim kom hem. Då åkte vi till MediaMarkt och skulle köpa en tv till sovrummet. Tyvärr så var den som vi skulle ha slut.. :( så det blev ingen.. Kim var iväg på ett möte resten av kvällen och när han kom hem lagade vi taccos.. 

Igår gick jag ner och hälsade på Emelie och Casper en sväng. Det var ett tag sedan nu, så det var trevligt. Hade lite att tjöäta om som vanligt.. Casper har ju blivit så stor nu! Ett riktigt litet charmtroll. Efter det var jag & Kim på banken och tjötade lite, sedan köpte vi med oss mat hem och käkade och bara slappade vid tv:n.


Casper målar lite..


Och här är resultatet.


Gungar..


Tuffingen funderar.


Tjoho!


Lite myspys blev det också.. :)

Idag gick jag upp tidigt och åkte till barnmorskan. Allt såg bra ut! Bebisen har växt som den ska, hjärtat slog så fint (140 slag/minut) och nu var den helt fixerad, så nu kan den komma när som helst! Jag har skrivit en lista på vad jag ska ta med mig när det väl är dags att åka in, men har inte packat än, hoppas jag kommer hinna det när det är dags.

Efter det hämtade jag Kims buss och körde in till stan, Kim hämtade mig och vi käkade frukost ihop. Sedan åkte jag ut till Ekornahult. Där bjöd mamma på lite fika och vi pysslade lite innan Julia kom hem från skolan. Då åkte vi in till stan en sväng. Var på Out Company med Jimmy som skulle köpa skjorta till studenten, hämtade mammas bil på Holmgrens, tog kort på Julia till JP, handlade lite på Netto och hämtade hem Kims buss igen. Sedan åkte vi ut till Ehult igen och lagade middag. Kim kom ut och käkade och sedan jobbade han lite med nya toan där ute.


Julia-snygging!

När vi kom hem igen plockade jag undan lite, dammsög, hängde en tvätt och nu ska vi snart sova...

Imån slutar Julia skolan så det blir skolavslutning i Bondstorp. Vilka minnen som kommer komma tillbaka då.. :) Precis som när vi slutade skolan! Först sång i kyrkan och sedan tårta på skolan. Underbart! Hoppas bara det inte regnar!

Sov så gott! Puss*

Idag blev det foppatofflor, fast det regna...

dsc03096 (MMS)

Idag blev det foppatofflor, fast det regnar. Fick inte i fötterna i mina vanliga skor. Knappt de gick få i foppatofflorna ens.. Haha..


Nu kom Kim hem med jordgubbar till mig. Mm...

dsc03095 (MMS)

Nu kom Kim hem med jordgubbar till mig. Mmm så gott! Han är ju för söt min älskling! :-P


Bara pojkar!?!

Är det pojktider nu kan tros?!

Måste bara passa på att gratulera några som nyligen fått barn!


Grattis Emilié Hörberg & Pontus som igår 6 Juni fick en liten pojk!


Grattis Frida Pettersson & Marcus Sandvik som fick en son den 1 Juni!


Grattis Anna Johansson & Robin Bergquist som fick en liten Vincent den 27 Maj!


Grattis Mattias Öhrling med sambo som fick en liten pojke den 7 Maj!



38 + 0.

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).

 
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

   

Jag har gått upp knappt 14 kg sedan inskrivningen. Hmm.. har ju minskat i vikt nu sen förra gången.. Då vägde jag 14,5 kg. Och då vägde jag mig på morgonen, nu vägde jag mig ändå på eftermiddagen, och brukar då väga lite mer.. Men det känns ok. :) Jobbigt för dem som går upp typ 30 kg, när det ska bort sen.. Fast jag hade ju typ 10 kilos övervikt när jag blev gravid så jag måste ändå bort med typ 25 kg. Haha.. Men det är ingen brådska.. det får ta den tid det tar!

Det känns att magen har sjunkit ner. Och det känns att bebisen är redo att komma ut. Det liksom "trycker på". Hoppas att den vill komma snart! 13 dagar kvar idag till beräknat datum, men för min del gör det absolut ingenting om den vill komma lite tidigare. Fast inte redan nu kanske.. haha. Börjar bli lite nervös måste jag erkänna. Nästa vecka tycker jag blir precis lagom! Då har jag hunnit med studenten och grejor som är i helgen! :P

Idag har den rört sig och sprattlat som bara den där inne! Började redan igårkväll när jag skulle sova. Och nu känns det kan jag lova. Så fort den rör sig det minsta lilla så känner jag det, och ont som fan gör det ibland! Trycker och spänner och stramar och ilar! Och så blir jag akut kissenödig ibland. Det värker imellanåt i nedre delen av magen också, känns lite som mensvärk, så vem vet? Det kan ju ske när som helst!

Målade tånaglarna & rakade benen i helgen. Sådär smidigt! Haha.. Men vill man vara fin får man lida pin! :P Lite jobbigt är det när man ska göra saker i köket, får stå så långt ifrån bänken med magen. och när jag grillade i Lördags fick sig magen en ordentlig värmechock! Plus att när jag ska äta och sitetr vid bordet måstejag backa stolen lite hela tiden ju mer jag äter, magen liksom tar i.. haha..

Men det är underbart annars! Snart har vi vår lill* bebis hos oss!



Bilden från Vecka 32 är tagen lite närmre, men om man tittar så ser man att magen sjunkit ner mer nu..

Ny vecka igen..

Tiden bara rinner iväg.. Redan en ny vecka! Har inte haft så mycket tid över för bloggande i helgen, men en översikt ska ni få! :P


FREDAG:

I Fredags var jag & Kim på familjerätten och bekräftade faderskapet för bebis. Det gick jättefort! Hon frågade några frågor och så fick vi skriva på lite papper.. Inga problem alls. Tog kanske 10 min..

Efter det mötte jag upp mamma på Netto och vi handlade lite. Sedan åkte vi till Willys, H&M, ÖB, K-Rauta, MediaMarkt, Jula och några mer ställen och fixade lite. Letade efter en dammsugare till syrran i present, och det hittade vi tillslut. Efter typ 3 timmar och värmeslag! Haha.. Att det ska va så jäkla svårt att hitta en bra, prisvärd, snygg, smidig och effektiv dammsugare!!? haha.. Mamma bjöd mig på lunch på McDonalds. Det var smaskens och det behövde vi, annars hade vi aldrig orkat med hela dagen! :)

Vi tänkte inte stanna så länge i stan, men var inte hemma förrän efter 15 nångång tror jag.. Verkligen en lååång dag i värmen! Jag va helt slut så jag la mig i sängen och vilade lite vid datan. Kom på att jag glömt säga grattis till mamma! Inte en tanke på det under hela dagen! Och hon bjöd mig på lunch! Det var ju jag som skulle bjuda henne på hennes födelsedag! Jag skämdes lite och fick dåligt samvete så jag var tvungen att ringa upp och säga grattis. Hon sa att hon inte heller haft en tanke på det som tur va och att hon ville bjuda mig för att jag hjälpt henne hela dagen.. ;)

Lite senare vid 20.30 åkte jag till Taberg och jag och Kim grillade med Mia & Stefan. På hemvägen åkte jag förbi Pilutta och spelade lite Mulle ihop med henne & Tesan på Piluttas altan. Lite kyligt men väldigt mysigt!

LÖRDAG:

Kalasdags!

Gick upp vid niotiden och gjorde mig iordning, käkade frukost och åkte in till Ica Maxi. Köpte det sista till Mammas present, åkte till a6 och fixade mammas present från pappa, köpte present till Jossan från Julia och stressade runt inne på a6 fram och tillbaka.. Lite jobbigt när man är höggravid, men det gick det med! Svettig och dan. Haha..

Åkte ut till Ehult för att hjälpa mamma lite innan alla skulle komma, men hade tänkt va där vid 11-tiden och klockan hann bli över tolv innan jag kom´dit. Så då slog jag in lite presenter och hann hjälpa till lite iallafall. Alla kom dit vid 13-tiden. Hade supertrevlig med massa god mat & god efterrätt, kanonväder & trevligt sällskap!


Mammas present från mig & Kim.


Jossan öppnar presenter.


Presentöppning.


Julia har gjort egna små fina presenter.


Mamma fick en vacker teckning.






Jossan med den nya dammsugaren.


Mamma öppnar presenter.


Middag på altanen.


Gottigottgott.


Efterrätt.


Jordgubbar e smaskens! Har blivit extra sugen på det i år, brukar inte äta alls mycket annars!

Åkte därifrån 17.30, hem en snabbis och fixade mig lite, Sara kom, vi hämtade upp Petra & sedan Jeanette & så åkte vi till Malin i Barnarp för lite myskväll/tjejkväll. Hade kanontrevligt där också med god mat och underbart sällskap. Skrattade mest hela kvällen! Alla var glada & drack cider o vin och tjötade på och bjöd på sig själva.. Ett glas vin skulle ju inte vara fel! :P Nu är det läääängesen jag drack något överhuvudtaget! Men det kommer.. Men sugen blir man! Fast det är så skönt när man kommer hem och skönt dagen efter att slippa vara bakis! Men just då, då hade det varit trevligt!

Vi spelade sanning eller konsekvens och med andra ord, tjötade och bara umgicks och hade det mycket trevligt!

Malin fyllde 25 efter tolvslaget så vi överraskade henne med sång, blomma och presenter! Hon trodde nog att vi inget visste.. :P Hon blev jätteglad! Efter dans mm. åkte vi hem vid 01.30 nångång..

Tack för en supertrevlig kväll! Måste vi göra om!



Bilder hittar ni här:

http://www.facebook.com/album.php?aid=183378&id=715071465&l=364cd6f038


SÖNDAG:

Jag & Kim sov länge, sedan gjorde vi oss iordning och käkade frukost och så blev det en hel dag med husvisningar. Kollade på 5 st hus.. Ett av dem var intressant! Mycket jobb för att få det fint, men det skulle gå göra iordning jättebra! Budgivningen startade idag..

Efter det va vi och handlade lite, sedan åkte vi hem och lagade jättegod mat! Grillat! Smaskens! Och Jordgubbar med glass och grädde till efterrätt! Jonsson kom och käkade också.

         

Kim fixade disken(!) och jag la mig i soffan där jag spenderade mestadelen av kvällen. Såå skönt att bara ta det lite lugnt efter en hel håll-igång-helg!

Grattis Jennifer!




Grattis på födelsedagen Jennifer som fyller år idag!

 


STORT GRATTIS!



Det händer mycket denna månaden!

Idag fyller min kära syster 21 år! och min älskade mamma fyller också år! GRATTIS TILL ER! Älskar er!


Jag & Joosey 2009.


Jag & Moschi 2008.


Även STORT GRATTIS till kusin Nicklas och kusinbarnet Wilma som också fyller idag!

Och till Susanne, Petras underbara mamma!




Nyckelskåpet.

 
Före.                  Efter.

Nu ska det bara upp på väggen också. Kommer bli så fint! :)


37 + 4.

Du är på dag 264 av 280. (94,3%).

 
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 4 fulla dagar (v37+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 16 dagar kvar till beräknad förlossning.

Torsdag 3 Juni.

Idag har varit en riktig mys-äta gott-slappar-dag! Först började dagen med fika på jobbet! Det var roligt att träffa alla igen, fast  jag inte vatt hemma så länge. Jag köpte med mig glasstårta och så fikade vi ute vid röda huset.

Sedan kom Sara och hämtade mig och vi plockade upp Emelie Viberg och åkte till Piren där vi käkade lunch. Var massa folk där, och tyvärr fick vi inget bord ute, men det var mysigt att sitta inne också. Och gott var det! :P





Efter det åkte vi upp till Stadsparken en sväng. Där satt vi i solen och gottade oss och tjötade ganska länge. Sara & Emelie va proppmätta så det var bara jag som köpte glass. En kula i strut. Va jättesugen på blåbärsglass men tyvärr hade de inte det, så jag fick äta jordgubbsglass. Den var inte alls god, smakade nästan bara sött.. Men vi hade mysigt iallafall!





Vi skjutsade hem Emelie och så tog vi en liten tripp ut till Västersjön. Det var fullt med folk där! Blev faktiskt lite förvånad, trodde inte det skulle vara mycket folk alls. Men folk solade i bikinis och badade som om det var värsta sommaren ute. Iofs så var det väldigt varmt och skönt, men det fina vädret har ju precis kommit! Vi badade fötterna (det var ganska kallt först, men sen var det väldigt skönt!) och satt o tjötade o solade oss. Jättemysigt!







Vid 16-tiden packade vi ihop och åkte hem till Petra en sväng. (Och micke & Hugo) Där satt vi ute på altanen och tjötade och umgicks ännu mera och hade väldigt trevligt. Kim kom dit en stund och busade med Hugo. Även Petras mamma och Daniel kom förbi och sa hej. Så skönt att bara sitta och tjöta om allt och ingenting och bara umgås!


Hugobus.


Heta Petra. :P







Vid 19-tiden åkte vi hem och lagade mat, sedan spenderade vi kvällen i soffan och tittade på "Strandvaskaren". En svensk film från 2004 som var sådär. Ganska spännade, men lite halvlam..

Nu ska jag sova. Klockan är jättemycket och vi ska till familjerätten imånbitti för att bekräfta faderskapet till vår bebis. Jävla larv! Måste göra det bara för vi inte är gifta. Personligen också! Tur att man kan göra det nu innan bebisen kommer, så vi slipper åka dit alla tre sen!

Puss & Godnatt!


Onsdag 2 Juni.

Mestadelen av onsdagen spenderades i Ekornahult. Dagen började med jättegod frukost/fika tillsammans med mamma. Sedan var vi ute en liten sväng i det sköna vädret. Julia kom hem och vi åkte och plockade liljekonvaljer. Älskar de blommorna!

Sedan hjälpte mamma mig att tvätta min bil. Är ju inte så smidig längre så jag fixar det själv..:P Som tur är har jag en underbart snäll mamma som kan hjälpa till! Vi bytte även lampa fram på bilen. Kommer ihåg hur jobbigt det var förra året när vi bytte lampa, och det var minst lika jobbigt nu! Det tog minst en timme innan vi fick den på plats rätt. Att det ska vara så jävla svårt!? Men man måste göra det nere i en lucka vid hjulet, och man ser ingenting och lampan ska dit rätt, och klämfjädern, och kontakten. Men vi löste det till slut iallafall! Efter en del svordomar, suckar och skrattanfall! haha.. Inte konstigt att det står i boken att det är krångligt och borde göras på en auktoriserad verkstad. Men vi kan vi också! :)

Sedan gick vi hem och lagade middag. Vaggeryds chark - falukorv med kokt potatis och pepparrotssås. Smaskens var det! Kim kom också och käkade. Och Johnny. Och efter maten gick jag, mamma & Julia en promenad. Vi hade med oss Barbie också, Gullans hund. Det blev Alfarundan som vanligt. Det var skönt, men lite jobbigt i ryggen. Kanske spelade allt annat vi gjort under dagen in, särskilt lampbytet. Det var inte någon smidig ställning man gjorde det i.. haha..

Här kommer lite fina bilder:















 






















Tisdag 1 Juni.

Idag har jag spenderat en stor del av dagen ihop med Sara. Så trevligt har vi haft det! Hon hämtade mig vid 12 och så åkte vi först runt och tittade på några hus, sedan bar det av till Ica Maxi där jag skulle köpa en födelsedagspresent. Hittade det jag sökte och jag tror personen som ska få presenten kommer bli väldigt nöjd! ;)

Sedan åkte vi till Olssons. Sara hittade en jättefin badrumsmatta där! Efter det blev det ekohallen. Va där 3 ggr(!) förra veckan, så jag hade redan kollat in utbudet, men hittade en jättefin fleecefilt med blommor på som blir perfekt att ha nu till sommaren, lite godis och en nalle. Eller hund, kan inte bestämma mig om den var söt eller halvful, men den var så billig så det spelar ingen roll. Den var nog mest söt! :P


15 kr på Eko. Kunde ju inte låta bli att köpa den.. :P

Vi åkte till Erikshjälpen en sväng, hittade ett nyckelskåp i trä där som jag ska måla vitt med något roligt på och ha i hallen. Tror det blir skitbra!

 

Även denna barnvagnen fanns på Erikshjälpen, men jag har ju redan köpt en och det är ju onödigt att ha två.. haha.. Nämen allvarligt så var den lite cool. Från 1910, Alltså 100 år gammal!!



Sedan tog vi lunch på Ikea. Köttbullar för 16 kr. Kan ju knappt göra så billig mat själv ju.. Första gången jag åt det, och gott var det!


Sara käkar på Ikea.


Billigare går ju knappt äta.. :)

Efter det var vi på Out Company en sväng. Där fyndade jag en jättefin scarf för bara 49:-. Som hittat! (Jag vet att jag har typ 30 st, men inte en i denna färgen.. haha) Och slutligen var vi inne på babyproffsen och kikade.. Finns ju massa fint till bebisen, men det är så dyrt!


Scarf från VILA 49 kr.

Det är fortfarande några saker vi behöver köpa, eller så kanske bebisen önskar dem i "födelse"dags present.. ;) En mobil till spjälsängen, barnvagnsleksak, ett babygym.. Gillar Tummenserien & Labanserien. ;) haha..

Jag & Sara tog en sväng ut till Månsarp & Tabergstrakterna och kikade lite och sen körde hon hem mig. Då var jag ganska trött.. La mig i soffan en sväng och vilade. Så skönt! Försökte kolla på en film, men somnade. Hade bestämt att denna veckan skulle jag bara ta det lugnt och vila, men det är fullt upp hela tiden! Har fullplanerat resten av veckan också när jag tänker efter...

Vid 20-tiden åkte jag till Pernilla en sväng. Vi körde ut inbjudningar till Jennifers kalas och sedan kollade vi på lite Desperate. Har lite att kolla ifatt, så dagens avsnitt såg vi aldrig.. Kim kom dit och vi åkte hem vid 22-tiden och gjorde varma mackor och nu ska jag hänga upp en tvätt och sen krypa ner i sängen. Det ska bli otroligt skönt för jag är supertrött.

Natti Natti... Puss*

CUPCAKES!

Köpte dehär söta Cupcakesen i porslin förra veckan.. har velat ha dem länge, men tyckt de va så dyra.. Men dehär fyndade jag på Eko! :) Vet inte vad jag ska stoppa i bara, men något sött får de tväl bli.. Förslag?


Delikatoboll!

dsc03035 (MMS)

Sitter och surfar lite i sängen och blev så himla sugen på en chokladboll. Så jag åt precis upp en.. Haha.. Vid 01.30 på natten. Men gott var det! :P


Presenter!

Fick dehär små söta gulliga strumporna och denna jättefina tröjan av svärmor. Jättefint! TACK! Passar perfekt till kyliga sommarkvällar.


Måndag 31 Maj.

Tog en lång sovmorgon idag. Det behövde jag! Sedan bar det av in till stan för att köpa lunch (FRukost för mig) och åka till Kim med, så åt vi tillsammans. Efter det handlade jag lite, åkte hem och packade upp och fixade disken. Sen iväg till Pernilla. Hon fyllde år idag, och så var hon ledig. Det var kanonfint väder ute så vi satt på hennes altan och invigde de nya stolarna i solen. Pernilla drack kaffecool och jag isvatten. Hur skönt som helst att sitta där i solen mot väggen och steka!


Pilutta i solen med kaffecool.


Jag steker i solen. (och svettas) :)

Sedan åkte vi till Flahultsskolan med Pernillas barn där det var Flakfestival. Gick tipspromenad, lyssnade på barnen som sjöng, fick autografer av någon hockeyspelare .m.m. Skulle äta korv men den var slut, så vi köpte med oss pizza och åkte upp till Åsasjön och käkade det i solen.


Flakfesten på Flahult.


Pizzamys i solen vid Åsasjön.


Härligt härligt!

Efter det åkte vi till Taberg och åt tårta allesammans på altanen. Jättegod jordgubbstårta som Nicklas och barnen hade köpt! Kim kom också och efter det åkte vi hem och jag passade på att städa lite, vek massa tvätt och hängde tvätt och plockade undan. Så skönt att ha det gjort, och skönt att göra det på kvällen när det är lite svalare i lägenheten. Imån ska jag försöka hinna dammsuga & skura också..



Nu ska jag läsa lite och sen somnar jag förhoppningsvis gott! PussPuss

37 + 0.

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).

 
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.



 

Går nu in i vecka 38. Känns att det börjar närma sig nu! :)

Jag har gått upp ca 14,5 kg sedan inskrivningen.

Lite jobbigt ibland, men fantastiskt att veta att det finns en liten människa där inne i magen som snart kommer vara en del av vårt liv. Längtar så otroligt mycket nu!

Vi har iallafall bestämt oss för ett tjejnamn. Om det skulle bli en tjej. Har inte haft något som verkligen känts rätt förräns nu. Detta namnet känns helt perfekt! Killnamn är däremot svårare.. Och eftersom jag tror att det är en liten pojke därinne så känns det lite jobbigt att vi inte hittat något som vi verkligen tycker om. Har ju några olika alternativ uppskrivna, kanske passar något av dem.. Men inget WOW!-Det-tar-vi-namn. Vi får se.. :)

Känner verkligen hur det trycker och spänner och har sig inne i magen nu. Gör skitont ibland! Ibland är det hur mysigt som helst! Men jobbigt när man blir akut kissenödig eller när det spänner så man varken kan sitta eller knappt andas. Då känns det skönt att veta att det snart är dags! Känns att magen har sjunkit lite också, och jag blir inte lika andfådd som innan.

Är även lite jobbigt nu när det är varmare ute, blir helt slut och svettig! Fötterna samlar på sig vatten och svullnar.. Likaså att sova är ganska jobbigt. Men jag har vant mig rätt så bra ändå vid att vända mig typ 20 ggr och kissa 3 ggr per natt.

Sen gör det ju inte saken bättre att alla fönster är igentäppta och inplastade i lägenheten så det blir hur varmt som helst här inne på dagarna. Får inte öppna fönstrerna alls. Och det kommer vara så flera veckor framöver.. :/