Snabba på det hela..

Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum. Det är inte så många! :)

Här är lite olika naturliga sätt att "snabba på" det hela lite.. Sedan om de funkar är ju en annan fråga.. men det skadar ju aldrig att testa. Mig gör det absolut ingenting om bebis behagar att komma ut nu! :P
Bara att börja beta av listan. Det som jag inte vill testa är nog ricinoljan.. och akupunktur låter lite halvläskigt.. Även Homeopati. Fattar inte ens vad det är..

Stimulering av bröstvårtorna.
Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.

Ricinolja.
Det finns uppgifter om att ricinolja använts för att sätta igång förlossning sedan de gamla egyptiernas tid, men man vet inte riktigt hur det fungerar. Den vanligaste förklaringen är att ricinolja är kraftigt laxerande och att det stimulerar livmoderns muskulatur samtidigt som det stimulerar tarmarna och på så vis sätter igång förlossningen.

Sex.
Man tror att sex som igångsättningsmetod fungerar på tre sätt – själva rörelsen kan möjligtvis stimulera livmodern så att förlossningen sätts igång, sex kan sätta igång utsöndringen av oxytocin, det hormon som orsakar sammandragningarna och sädesvätskan innehåller mycket prostaglandin, som kan göra att livmoderhalsen mjuknar och lättare utplånas under förlossningens öppningsfas.

Äta ananas.
Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen.

Homeopati.
Homeopatiska preparat är tillverkade genom upprepade utspädningar av mer potenta substanser i syftet att behandla människor. De homeopatiska preparaten Pulsatilla och Caulophyllum används ofta för att sätta igång förlossningen.

Örtte. Kvinnorpt & Silverax.
Kvinnorot (Caulophyllum thalictroides) och silverax (Cimicifuga racemosa) är örter som inte ska användas under graviditeten men som ofta omnämns som användbara för igångsättning av förlossning.

Äta Curry.
Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det finns inga vetenskapliga teorier kring detta, men det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern.

Akupunktur.
Akupunktur är när man sticker mycket fina nålar i vissa punkter på kroppen. Enligt traditionell kinesisk medicin så stimulerar detta kroppens energier så att balansen återställs och läkande befordras.

Hallonblad.
Hallonblad kan tas som örtte eller i tablettform. Det nämns ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen tillsammans med andra metoder. Detta är en myt.

Promenader.
Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.


Och Slutligen..
Här är ett urval metoder (en del ganska märkliga) som kvinnor rekommenderat. Det finns inga bevis för dessa och vi är inte helt övertygade, om sanningen ska fram!


• Blåsa upp ballonger: Teorin är att trycket i buken när du blåser hårt sätter igång förlossningen.

• Att sitta och studsa på en pilatesboll och att åka bil på skumpiga vägar tycks vara sätt att försöka sätta igång saker och ting som inspirerats av vad som händer om man skakar på en läskburk eller champagneflaska.

• Hyra en riktigt sentimental film och gråta ordentligt.

• Ha på dig dina mest exklusiva trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback