Myskväll på Piren.

Vi åt middag på piren nu ikväll med Sara & Jimmy. Jättetrevligt! Och maten var väldigt god! Det kanske dröjer ett tag innan vi kommer göra det igen tillsammans?! :) Saras mage är stor som en jätteballong nu! :)

Bebisen är beräknad imån, så vi får se när den lill* tänker titta ut. Iallafall så är det max 2 veckor kvar nu. Spännande! Jag är jättenyfiken på plutten där inne i magen! :)














JP-fotografering och Pizzapicnic.

När Julia kom hem från skolan så kom hon och mamma hit till oss och så åkte vi in till Halls Hörna för fotografering av Ellie & Julia till deras födelsedag. De fyller ju nämligen på samma dag! :)

Det gick bra. Vi var där tidigt så vi slapp vänta någon längre stund och jag tror fotografen lyckades få in bra bilder på dem båda två! Ska bli spännande att se i tidningen den 17:e Juni.

Nu när vi har egen JP också. Beställde det i prova-på 14 veckor för 355 kr. Jättebra specialerbjudande! Fanns prova-på i 4 veckor också för 40 kr Också billigt!

Efteråt så köpte vi pizza på Happy Time som vi åkte hem och mumsade i oss på vår uteplats.



   



























   

På promenad.

Jag och Ellie gick en långpromenad innan. Vi gick genom skogen och upp till Åsa där vi satt och busade lite och matade fåglarna med frallor. Vi tittade också på en gubbe som solade sig och sedan klättrade upp högst upp på hopptornet. Jag tyckte det var en modig gubbe, men han skulle inte hoppa, utan bara sola sig lite och kolla på utsikten. Han snodde också en av våra frallor vi kastat i vattnet, fast han åt den inte själv utan delade den och kastade till fåglarna! :) 

Vi övade också lite på att stå och gå, vilket är den nya favoritsysslan! :)

Sen gick vi en sväng längs vattenkanten och så på elljusspåret och över Åsavallen hem. Underbart skönt i det härliga vädret!










Grattis Pilutta på din dag!

Hipp Hipp Hurra! Idag är Pernillas födelsedag! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Detta inlägget blir inte lika avancerat som förra årets, men du ska veta att jag tycker fortfarande om dig lika mycket nu som jag gjorde då. Om inte mer! :)

Love you mitt fina hjärta!


Det är varmare ute än inne idag! Underbart!

img_2856 (MMS)

Det är varmare ute än inne idag! Underbart!


Ellies förråd är påfyllt! ;)

img_2853 (MMS)

Ellies förråd är påfyllt! ;)


Bara för att..

..Kim är Kim så fick han presenter av mig idag. Jag köpte två tröjor till honom på Jack & Jones igår när jag va på shoppingrunda på a6. Det var rea. Den ena tröjan hade kostat 699:- och den andra 399:-, nu sålde de både för 199:-. Det kallar jag kap! :)





Woman in Black!



Va även inne i stan innan och hämtade vår bil som har fått rutorna tonade. Det blev skitsnyggt!

På språng..


Måndag.

Ellie och jag började dagen med en riktig mysfrukost.









Sen ville Ellie leka lite, och då så klart hennes favoritlek som är att klättra upp och ner på stokkestolen. Hon tycker det är jättekul! Och att kolla ut genom fönstret såklart! :)









Även mina shoppingkassar var rätt intressanta att leka med idag! :)





Efter vi hade ätit frukost och gjort oss iordning lite kom Sara. Sara som snart ska ha en liten bebis! Hon är beräknad nu på onsdag, så den kan ju titta ut när som helst nu. Spännande!! Jag längtar så! Nästan lika mycket som hon och Jimmy gör! :)

Saras mage.


Såhär fint blev det i mitt fina skåp.


Sen busade vi lite med Ellie. Och vet ni vad?! Ellie tog sina allra första steg idag!! Utan stöd! Det är stort! Jag skulle visa Sara att Ellie kunde stå helt själv och sa -Titta här. Men när jag släppte Ellie så stod hon inte stilla utan tog 3-4 steg till lära-gå-vagnen. Nu dröjer det inte länge tills hon kan gå själv utan stöd! Hon kanske går på sin 1-års dag?! :)











Sara & Ellie busar..


Sen gick vi ut på uteplatsen en sväng. Det var lite kallt i skuggan, men det var skönt. På andra sidan huset var det stekhett i solen. Jag klippte gräset medans Sara underhöll Ellie. Eller Ellie underhöll Sara. :)









Och efter det gick vi in och åt middag. Vi lagade pasta och pastasås med champinjoner, kyckling, lök och bacon. Det var riktigt gott! :) Efter det slappade vi i soffan och kollade på tv och när Sara åkte hem vid 16 så somnade jag & Ellie och sov 2 timmar. Hur skönt som helst! :)






Jag funderade på igår varför det ligger blåa små blommor på gräsmattan jämte min blomkruka. Idag fick jag svaret...




När vi vaknade så gav vi oss ut en sväng igen jag och Ellie. Vi gick till lekparken som ligger inte så långt ifrån vår lägenhet, och sen gick vi vidare till Åsasjön och så till Taberg. En riktigt härlig svettig promenad!





I Taberg gick vi till Wallins och så väntade vi på Kim som hade jobbat. Vi övade massa på att stå och gå och hon är så duktig lilla Elliepellie!! Försökte filma lite också, men just då ville hon inte gå riktigt. När Kim kom så ville hon bara va hos honom och busa med honom. Hon är verkligen pappas lilla tjej! :)


















Jag frågade Ellie var näsan var och hon pe...

img_2845 (MMS)

Jag frågade Ellie var näsan var och hon pekade på min näsa idag! :) har frågat henne varje dag nu i två veckor. Lilla sötstrumpan! Snar dags att byta till ögat kanske? Eller munnen. Men den pekar hon ju jämt på så de kanske inte går lika bra.. )


Idag hade vi mysfrukost! Men det är inte l...

img_2840 (MMS)

Idag hade vi mysfrukost! Men det är inte lika mysigt att städa efteråt..


Mamma, min fina mamma...

Mamma. Du är världens finaste mamma! Jag älskar dig. Och inte bara för att du lagar underbar mat och är otroligt snäll och är en fantastisk mormor till Ellie. Utan jag kan utan problem komma på 100 anledningar till!

Tack för att du är min mamma & GRATTIS PÅ MORS DAG! <3



Kvällen spenderades i Ekornahult med taccos och tv. Lovely! ::))


Mors dag, min dag..

I år är första gången som jag får firas på mors dag. Härligt! Jag fick fina blommor av Kim och en jättefin vas!












Up on the wall...

Nu har jag hängt upp kransen jag gjorde. Helnöjd är jag! :)

Satte i lite saker provisoriskt bara nu. Den kan ju hänga uppe hela året. Det är ju bara att byta sakerna i lite då och då. T.ex. sätta i små tomtar till jul och små kycklingar till påsk..












Dofta gott.


Jag fick mina ljus idag som jag beställde på ljuspartyt hemma hos Pernilla. Härligt! Det luktar om hela påsen! :)

En sån här ska jag göra till mitt kök! Sjä...

img_2813 (MMS)

En sån här ska jag göra till mitt kök! Självklart har jag snott inspirationen från min mamma! :)


Gud vilka sköna skor! Eller gummistövlar ä...

img_2812 (MMS)

Gud vilka sköna skor! Eller gummistövlar är det ju.. Sen att de är ganska fula spelar ju ingen roll. Måste införskaffa mig ett par!!


Lördag i Ekornahult.

Eller Nerohult som jag hört att vissa kallar det.. :)

Jag somnade ju sent igår, och sjävklart skulle Ellie vakna tidigt idag. Redan vid 7! Det blev ingen sovmorgon här inte! Vi gjorde oss istället iordning och när Kim åkte och jobbade så åkte vi ut till Ekornahult. Redan vid 9.

Där så gick vi ner till karlarna som höll på med veden och så grillade vi korv. De var redan så många så jag behövdes inte. Jag & mamma stod istället för matlagningen och fikat! Det blåste lite och va regn i luften, men vi klarade oss precis innan det kom något regn!

Julia underhåller Ellie medans vi grillar.


Det tog sig bra.


-Var är Julias näsa Ellie? :)


Vedklyvarna.


Yyyeeeaaaahhhh!


Duktiga pojkarna är!


Pappa har gjort en egen liten uppfinning med handtaget..


Ganska smidigt ändå..


Morsan dokumenterar vedklyvningen. Och mig! :)


Min underbara lillasyster!


Pappi.


Rock on!


Ellie fick hörselkåpor på öronen.


Och fick provsitta på fyrhjulingen. Åka med ville hon däremot inte!


Vi kollar in frillan i backspegeln! :)


Haaallllåååååååååå!


Morsan packar upp maten.


Jag hade med mig kladdkaka..


Ellie fick smaska på korvbröd.


Mmmm, så gott det var! :)


Korvgrillning.


Korvpaus.


Markus. Min kusin.


Brollie Johnny.


Picnic.


Smaskigt! Min frukost!


Vi gick hem och så tog vi istället en runda med bilen till skogen och plockade björkris. Hittade ett ställe där de fällt massa skog och där hittade vi perfekt björkris! Jag & mamma skulle göra varsin stor krans.

I skogen behöver man inte ha bilbarnstol utan får sitta i mosters knä!


Ellie somnade så gott i mammas knä, sen fick hon ligga i bilen medans vi va i skogen och snubblade runt bland alla träden och grenarna.


Mamma har hittat en rejäl hög.


Jag har hittat en hög ja med!


Hmmm.. Hur ska alllt detta få plats i bilen? Tur att inte pappa ser oss nu sa mamma.. haha..


Men det gick! :)


Ellie och hennes moster Julia.


Hästarna hos grannarna sprang runt i hagen med sina föl.


Så fina var de!


När vi vatt i skogen så åkte vi ned med lite kaffe och bullar till vedklyvarna. De behövde vila några minuter och få lite varmt i magen! :)

Det fylls på.


Kaffepaus.


Pappa.


Kusin Martin.


Ellie fick inviga sina nya stövlar! Hon kunde stå helt själv i dem jättelänge utan att hålla i sig i något! :) Men sen tappade hon dem när hon skulle krypa..


När vi kom hem igen så lekte Julia & Ellie på gräsmattan medans jag och mamma band våra kransar. Jag gjorde ettt fågelbo också som jag ska ha och lägga fina ägg i!

Julia & Ellie åker bobbycar.


Det är så kul tycker Ellie!


Jag och morsan ska ge oss på björkrisettrasslet.


Mamma kör igång.


Julia & Ellie busar.


Ellie använder bobbycaren som gåbil.


-Ville du nåt eller?! :)


Färdigt! Dags för städning..


Så här fin blev min krans! Den blev stor, precis som jag ville ha den!


Jag blev väldigt nöjd faktiskt!


Och så mitt lilla fågelbo! :)


Mycket tjusigt med ägg i!


Efteråt när vedklyvarna var färdiga så åt vi pytt i panna och stekta ägg hemma och sen gick jag och Ellie in i soffan och la oss och sov två timmar. Det var väldigt skönt! och behövligt efter flera nätter med lite sömn!

Lite senare kom Kim och så grillade vi och drack kaffe och kollade på tv och bara hade det trevligt resten av kvällen!

Grillmiddag!


Mmmm. Love it!


Jag tvingade Kim att byta bajsblöja nummer 4 på Ellie. DEt tog en stund innan han gav med sig, jag fick hota honom lite! Haha.. Men han fick hjälp av pappa (som för övrigt nog bytt blöja ca 1 gång i hela sitt liv..) och de fixade det utmärkt!

När vi är hemma så är Kim jätteduktig och byter blöja och fixar allt sånt, men borta så vägrar han. Säger att han måste ha ett skötbord. Vad är det för ursäkt? Det är la inte så svårt att göra de på golvet..

Va tvungen att ta ett kort på dem.. :)


När vi åkte från Ekornahult vid 23.30 så svängde vi in till stan en sväng. Det vanliga helgnöjet! Haha.. Där blev det en lyxshake från Max som vi delade på. Gud vad god den var! Jordgubbsmilkshake med färska jordgubbar och grädde på toppen! Har ätit den en gång innan, men minns inte att den var så god.. McDonalds-milkshaken kan slänga sig i väggen! :)

Lyxshake från Max.



Mina sötnosar sov så gott när jag kom hem!...

img_2785 (MMS)

Mina sötnosar sov så gott när jag kom hem! :) OJ! Trodde inte klockan var så mycket! Tiden går fort när man har roligt.. :) nu måste jag sova. Ska upp tidigt imån och så blir det en heldag i Ekornahult med vedklyvning och grillning. Godnatt!


Härliga Fredag.

Älskar Fredagar! Även om jag är hemma varje dag så är det så skönt när det blir Fredag! :)

Idag har jag & Ellie gått en sväng på Jönköpings marknad tillsammans med Pernilla, Tim och Jennifer. Det var svårt att hitta en parkering och ganska mycket folk, men vi var nog ändå inne en ganska bra tid för jag tror att det blev värre framåt eftermiddagen!

Jag gjorde några fynd. Fast jag tycker att det affärerna hade på borden utanför som var "marknadsreavaror" va ganska mycket skräp. Fast de e klart.. de är väl så de tjänar pengar.. :)




Tim med Ellies vagn full med shoppingpåsar.


Ellie & Pernilla.


Jennifer. Trött efter en dag på stan! :)


Ellie var också ganska trött. Men hon skulle prompt hålla sig vaken hela tiden i stan. Däremot så somnade hon precis när vi skulle gå mot bilen och åka hem!




Köpte en gosig tröja på New Yorker.


Och ett mintgrönt linne.


Och ett likadant aprikost.


Och så hittade jag äntligen en byxdress jag gillade.


Ellie fick nya fina gummistövlar.


Och de här skorna är till Julia i födelsedagspresent. (Hon läser ju inte bloggen, då gör de ju inget om jag visar dem här)..


Och så hittade jag en grej på Lagerhaus som blir perfekt present till 1-års kalaset vi ska ha med föräldrargruppen 5 Juni.

Sen efter marknaden åkte vi hem till Pernilla och lagade mat och stannade där en stund. Sen åkte vi hem och jag bakade kladdkakor till min svärmor. De ska va till loppisen som kurkan har i Palmbergsvillan imån.



Jag var och lämnade kakorna i Taberg och sen åkte jag till Petra en sväng och tjötade lite med henne och Heléne innan de skulle ut på krogen. När de åkte så åkte jag hem och kollade till Kim & Ellie som sov och jag var inte trött så jag åkte en sväng till Pernilla. Vi kollade på Greys och Off the Map som vi hade inspelat och åt kladdkaka med jordgubbar! :)


Nytt i Hemmet!

Några saker från inredningsrundan igår..

En fin dekoration till trädgården, en stor kruka eller i rabatten.




En liten söt fågelholk att sättta någonstans i trädgården eller i en urna någonstans.




En Välkommen skylt. Hur många Välkommen-skyltar kan man ha?! :)


Två fina rosor gjutna i betong. Fint att dekorera med på ett bord eller fat eller bänk..


Vita tygrosor. La mina under min glaskupa.


Köpte även två mindre som jag ska ha i min stora björkkrans när jag gjort den.


Små rosa söta hjärtan till Ellie.


Fina dekorationer. Fint att hänga på handtagen på ett skåp! Ska ha de i mitten till mitt vita skåp jag gjorde iordning.


Fler små söta dekorationer. De här ska hänga på handtagen till en byrå som jag ska måla vit och göra iordning.


Fina träskyltar med fina texter på.








En till Välkommen skylt. Man har ju flera ingångar! :)


Ett litet skrin för småprylar..

I just LOVE it!

Jag älskar inredning! Shabby chic (oj vad jag skrattade åt det ordet för några år sedan), fransk lantstil, lantlig stil.. Vitt, vitt, vitt, zink, grått, betong, rostigt.. Jag har nog aldrig lagt så mycket pengar på inredning som jag gjort de senaste 2-3 åren! Jag har knappt ens varit intresserad av det innan. Självklart har jag velat ha det fint och mysigt hemma, men jag har köpt allt möjligt som jag tyckt varit fint och blandat hej vilt. Massa olika stilar och färger och former och material och blandningar.

Jag tror jag har fått mycket av intresset från min mamma. Det har kanske kommit ikapp mig nu på senare år när vi har börjat umgås mycket mer! Hon är så otroligt duktig och fixar och donar och ändrar om och köper nytt och köper gammalt och går på loppisar och autioner och har så otroligt mycket idéer. Och jag tycker det är så kul! Jag har ända sedan jag var liten alltid varit med mamma på loppisar och autioner och tyckt att det varit jätteroligt. Men då köpte jag mest böcker, handväskor, skärp, sjalar och såna saker..

Sen blev jag äldre och så la jag alla pengar på fest och på kläder. Gud så mycket pengar jag la på kläder. Men det är ta mej fan roligare att köpa inredning! Det har jag kommit på nu. Betyder det att jag har blivit vuxen nu?! haha..

Idag har jag, Ellie, mamma & Jossan varit på en av våra traditionella inredningsrundor. Först började vi dagen med frukost hemma hos Jossan i Tidaholm.





Efter det åkte vi till Presentshoppen i Kinnarp utanför Falköping. Älskar verkligen den affären! Det finns så mycket fint där! Inredning, gardiner, tyger. Mycket Cult saker. Och så har de massa märkeskläder också! Mycket Villervalla som är så fint.















Sen åt vi lunch på McDonalds. Och efter det blev det ett nytt stopp på rundan. På Encore i Skövde. En nyöppnad stor inredningsaffär med hur mycket fint som helst! Tyvärr ganska dyra saker, men underbar saker! Verkligen! Kollar man på de andra ställena först så är det stor chans att man hittar ganska mycket samma saker där, fast billigare.







































Efter det körde vi till Hjo och till Hem&Hobby. Jag va ju där för inte så längesen och köpte massa saker, men jag hittade lite nytt idag också!



Och sist på vägen tillbaka till Tidaholm körde vi förbi Ateljé Hackspetten. Alltid lika roligt att kika in där och få lite idéer och tips och titta på de fina sakerna! 













Sen fikade vi lite med Jossan & Robban innan det var dags att bege sig hemåt Jönköping igen. Vi åkte vid 8 i morse och va hemma 19 ikväll. En ganska bra shoppingdag med andra ord! :)






Min lilla klätterapa! :)

Ellie tycker det är jättekul att klättra upp och ner på sin tripp trapp stol. Särskilt om hon håller nåt i handen som låter också!

Och så gillar hon att stå där och titta på bilarna och bussarna som kör förbi!












Skön stil eller? Ellie sparkar alltid av s...

img_2717 (MMS)

Skön stil eller? Ellie sparkar alltid av sig täcket! Hon gillet verkligen inte att ha det på! :) nu måste jag sova. Härligt att jag ska upp vid sju imån och klockan är snart tre. Och ännu härligare att det börjar ljusna ute nu.. Godnatt!


BABYSHOWER!

Kim åkte på kurs i morse och är borta tills imån. Så jag är ensam nu inatt. Lite jobbigt faktiskt, men samtidigt ganska skönt! Skönt för att jag har vetat hela dagen att det kommer vara lika städat och fint som jag gjort det ända tills imånkväll! :) haha..
Det var jobbigare precis när vi flyttat hit och jag var ensam. Nu har vi ju bott in oss och så har jag ju Ellie med och då kan jag ju inte vara rädd nu på natten! :)

För er som inte vet så är jag lite mörkrädd.. Jag går knappt ens ner i källarn själv när Kim är hemma. Men lampan lyser på både toa och i köket nu och alla dörrar är låsta och kollade en extra gång. :)

Det passade perfekt att vi hade en "babyshower" för Sara ikväll. Så slapp jag vara själv också! Vi bestämde det för inte så längesen så det blev lite stressigt med planeringen, men det blev en hellyckad kväll!

Hela dagen har gått åt till städning, handling, planering och fix av lekarna och diverse förberedelser.

Vi körde väl kanske inte fullt lika allvarligt som de gör i USA, men vi fikade, tjötade, lekte lekar, gav paket till mamman-som-ska-bli och hade det supertrevligt!

Vi var 10 st. Jag, Sara, Frida N, Emelie, Pernilla, Petra, Christel, Tesan, Ida & Frida U. Sara blev väldigt överraskad när hon kom hit för hon trodde att vi bara skulle fika lite jag, hon och Frida! :)

Jag sökte lite på nätet efter lekar och de som vi körde var:
*Nappen runt halsen. När alla kom fick de en napp på ett snöre runt halsen. Och så var det vissa ord som var förbjudna, såsom baby, bebis, barn eller liknande. Den som sa något av de förbjudna orden fick sedan ge bort sin napp till den som upptäckt att de sagt ordet. Den (det laget) med flest nappar runt halsen på slutet vann.
*Gissa längden runt magen. Varje lag fick klippa ett snöre den längd som de trodde motsvarade längden runt magen på Sara. (Och Ida som också är beräknad snart!)
*Gissa kändisen som barn. Jag hade tagit ut massa kort på kändisar som barn och så fick lagen gissa vem det var på korten. Jag hade en lista på alla kändisarna så de tävlande behövde bara skriva numret på kortet framför kändisen. Vill man göra det lite svårare kan man köra utan namnlista på kändisarna.
*Gissa kladdet i blöjan. Jag smälte tre olika chokladsorter och kletade i tre olika blöjor och så fick de tävlande kolla på ett papper med massa olika chokladsorter och gissa vilken choklad det var i vilken blöja.
*Sätta nappen på den skrikande bebisen. Som sätta knorren på grisen, fast här var det nappen på en bild med en gråtande bebis.

Och så avslutade vi med att alla skrev ner på ett papper när de tror att nedkomsten ska ske. Hos både Sara & Ida. Och vi gissade även på kön, vikt och längd. Så får vi se sen vem som gissade mest rätt! :)




















































Vem behöver en grind till trappen? Jag tar...

img_2714 (MMS)

Vem behöver en grind till trappen? Jag tar bara Ellies stora gosetiger och lägger på nedersta trappsteget så fungerar den utmärkt som vakt! Hon älskar att krypa i trappen, men hon älskar inte tigern. Hon är lite rädd för den, så hon vågar inte ens krypa fram till den. Perfekt när vi är på nedervåningen! Haha..


Och godisskålen är påfylld. :)

img_2715 (MMS)

Och godisskålen är påfylld. :)


Jag har köpt nya blommor till köket idag. ...

img_2710 (MMS)

Jag har köpt nya blommor till köket idag. Syrenerna vissnade så fort.. Men nu är det en hel bukett med fina rosa rosor där istället! Lovely! :)


Denna söta mörklila tröjan från esprit til...

img_2705 (MMS)

Denna söta mörklila tröjan från esprit till Ellie låg i paketet från Ellos som jag hämtade ut igår. Hon kommer bli dundersöt i den! :)


Nu är vi redo för sommaren på riktigt. Med...

img_2703 (MMS)

Nu är vi redo för sommaren på riktigt. Med solkräm och allt. Köpte denna solkrämen i sparyform på Apoteket igår och fick en solhatt på köpet. :)


Det var jättesvårt att få med på bild, men...

img_2656 (MMS)

Det var jättesvårt att få med på bild, men ser ni  lockarna i håret? Jag tror min lilla tjej får lockigt hår! Ljust och lockigt. Precis som jag när jag va liten. Men blå ögon.. Trodde aldrig jag skulle få ett barn med blå ögon eftersom mina är så mörkbruna, men hennes är ju verkligen blå! :)


Nu ska jag krypa ner i vår nybäddade säng....

img_2701 (MMS)

Nu ska jag krypa ner i vår nybäddade säng. Påslakanen är splitternya. Från Ellos. Hämtade dem på konsum idag. Ser det inte härligt ut?! :)


Nytt i Garderoben.

Från H&M i Söndags.






I Love Liljekonvaljer.

Det är nog mina favoritblommor! De är så vackra att titta på! :)

Ellie och mamma hade plockat en stor bukett till mig när de var ute och gick innan. Jätteglad blev jag!

Nu har jag satt den i en vas och det är så vackert så vackert! :)


Cirkus Olympia i Månsarp.



Ellie var kvar hos mamma i Ekornahult medans jag tog med Julia på cirkus. Även Tesan följde med. Det var mysigt! Det var en bra cirkus faktiskt. Mycket roligt och intressant för både barn och vuxna. men jag förstår inte hur det kan gå ihop sig.. Så mycket folk och djur och arbete och tid de måste lägga ner, och så var det knappt ens halvsatt där inne i tältet. Men det är ju deras liv att åka runt och uppträda.. Kanske därför det har blivit så dyrt att gå på cirkus?! Eller så är det för att det är så dyrt som det är så lite folk?! Knepig fråga de där.. :)

Vi träffade även på farmor och Roger med våra kusiner Jennifer och Tim.

Vi hade iallafall en heltrevlig kväll!! Myyyyys på högsta nivå! :)


















Megastora Goa nybakta bullar!

img_2640 (MMS)

Megastora Goa nybakta bullar!


Jag och Ellie är i Ekornahult. Vi har sovi...

img_2638 (MMS)

Jag och Ellie är i Ekornahult. Vi har sovit 1,5 hmm i soffan. Det var skönt! Under tiden har mamma och Julia bakat bullar. De körde in första plåten i ugnen precis. Det luktar jättegott! Får nog bli en nybakt bulle sen och ett glas kall mjölk direkt från lagårn. Mmm. Jag får fuska nu när jag är sjuk. Jag kan knappt äta något alls, så det lilla som går ner är jättebra. Jag har haft feber i natt och min hals är svullen som en babianröv. Det låter som jag svalt en stor fet padda som fastnat mitt i halsen när jag pratar. Jag va ner på vårdcentralen i morse och läkarn konstaterade att jag hade halsfluss. Igen! Och eftersom jag verkar vara allergisk mot vanligt penicillin (2 olika sorter tom) så fick jag några andra tabletter. Hoppas de hjälper! Hon undrade om jag ville ha penicillin eller om jag kunde låta det gå över av sig självt. Hallå?! Det kan ta mer än en vecka, och jag hr haft det i ca 2 dagr. NEJ TACK! Ge mig medicin!! :) Fast jag känner mig redan lite bättre, men det går nog inte riktigt lika snabbt som förra gången. Jag ska käka medicinen i 10 dagar, men jag är helt smittfri redan efter 2 dagar. Alltså imånkväll! Men jag smittar ju inte ändå direkt, eftersom det är en kontaktsmitta, och då smittar det inte genom luften. Utan jag måste pussas för att någon annan ska få det. Och det har jag inte tänkt göra! :)


Kims mamma va förbi här innan med en syren...

img_2637 (MMS)

Kims mamma va förbi här innan med en syrenbukett till Ellie. Och jag som älskar syrener! Nu sitter den i en vas i köket och det doftar underbart i hela lägenheten! :) De kan jag behöva nu ikväll för jag har inte varit rutigt pigg idag. Tror det är halsen som spökar igen.. Jag och Ellie har varat varit hemma hela dagen och kort minsta möjliga typ. Skönt med sådana dagar ibland! Fast jag får lite dåligt samvete när vi inte är ute i det fina vädret.. Men vi va ute en sväng nu på kvällskvisten och åkte bobbycar. Ellie älskar det! Jag drog henne i ett snöre på bobbycaren runt runt här ute på gårdsplanen. Lilla fialia! Hon tyckte det va skitkul! Nu försöker Kim lägga henne, men hon vägrar sova. Ska gå in där också och krypa ner nu tänkte jag. Godnatt!


Det blev en liten milkshake på McDonalds i...

img_2632 (MMS)

Det blev en liten milkshake på McDonalds innan när vi var i stan. Provade choklad idag, köper ju alltid jordgubb annars, men den var inte så god. Jordgubb är mycket godare! Eller banan! Den gillad jag! Synd bara att den bara var en begränsad tid. Iallafall så har jag ätit GI i 4 dagar nu så jag tyckte jag kunde unna mig nåt gott eftersom jag varit så duktig! Ja om man bortser från alkoholen igår då, det var ju inte särskilt GI-aktigt. Fast jag drack mest sprit och det är inte så farligt.. Haha.. Men maten har jag varit väldigt duktig med! Ska försöka köra utan kolhydrater nu i 3 veckor och se om det händer något. Hoppas hoppas jag fixar det! Vågen pekar iallafall nedåt redan nu! ::)) GODNATT


En sån här måste vi införskaffa oss nu til...

img_2630 (MMS)

En sån här måste vi införskaffa oss nu till sommaren. Och allt poolhäng hemma hos Pernilla! :) Eller är ellie för stor för den redan?! Jag vill även köpa ett par chreckringar till henne.. De funkade ju jättebra på babysimmet! Men de är så jäkla dyra.. Kanske funkar med vanliga armpuffar?! Fast finns det till ettåringar? Tror de jag kollat på bara va till större barn. Måste kolla upp dett! Det blir nog ett besök till Citygross imån iallafall. Det är från deras annonsblad som bilden kommer..


Lördag 21 Maj.

Vi började dagen med en mysfrukost. Sedan åkte Kim och jobbade och jag & Ellie åkte ut till Ekornahult tillsammans med Johnny, Fidde & Tim. Ellie stannade hos sin mormor och moster Julia en liten stund medans vi sköt lerduvor och åkte ut med båten och fiskade lite.

Lerduveskyttet gick väl sådär bra för mig denna gången. Fan vad svårt det är! Jag träffade iallafall några styckna.. :) Men jag känner att jag har jäkligt ont i axeln nu ikväll. På sjön gick de bättre. Jag använde mitt lilla jigspö för första gången som jag köpte i USA för några år sedan. Typ 3. Oj! Det var längesen jag var ute och fiskade! Förr var vi det jämt! Jag fick två små aborrar och Johnny fick en minigädda. Men vi släppte i dem igen allesammans..

Vi åkte hem och jag och Ellie softade på vår uteplats en stund innan Kim kom hem med sallad från Nova. Sen har vi bara slappat och tagit det lugnt resten av kvällen och vilat i sängen och kollat på tv.

En härlig lugn dagen-efter-Lördag med andra ord! :)

Nu ska vi hela familjen åka en sväng med bilen. Det blir nog en runda till stan och sen kanske vi kollar på lite hus på vägen hem. Börjar bli vårt kvälls-helg nöje nu! :) Fast vi passar ju på att söva Ellie i bilen på vägen också! Två flugor i en smäll! :)

HOPPAS NI HAR EN TREVLIG LÖRDAG!






















Fredag 20 Maj.

Igår på dagen var jag och Ellie i stan med Pilutta och köpte blommor på plantagen. Jag och Ellie var även på jobbet en sväng och hälsade på. Roligt att träffa alla igen! Det rullade på som vanligt där inne! :)



När Kim kom hem från jobbet vid 17 åkte jag, mamma, Pilutta och Johnny upp till Vireda för att plantera och göra iordning lite på farfars grav. Vi stannade också på vårt liljekonvaljställe som farfar visat oss och plockade en stor bukett med liljekonvaljer! Vi rätade upp gravstenen som var helt sne och så tog vi upp kantstenarna och satte om dem för de var också helt snea! Sen la vi på lite nya vita stenar och planterade i krukan och satte liljekonvaljerna i en vas. Vi hällde även ut jord och sådde nytt gräs runtom eftersom det mestadels var sand och det växte knappt nåt gräs alls där. Dålig efterhålling av Kyrkogården måste jag säga!!!

Men nu blev det så fint så fint där!











På vägen hem köpte jag och Pilutta sallad på AlCamo och så hoppade vi av vid piren och gick ut på båten och satte oss. (Pernillas & Nicklas och Pappas & Mammas båt.) Dit kom även Jessica och så satt vi där i solen och drack cider och tjötade massa strunt! :)

Lite senare kom Jocke & Emelie. Sen Petra och 5 st av hennes jobbarkompisar som varit på after work. Och så kom Johnny, Fidde, Jimmy, Anita & Jeanette. Så vi var ett gäng på båten! 15 personer! Det var ganska trångt måste jag säga, men trevligt och mysigt!

Vi satt kvar där till tolv-tiden då vi drog vidare till Harrys. Där dansade vi loss och ägde hela dansgolvet resten av kvällen och hade det skitkul! En hellyckad kväll!



























Jag va hemma runt 03, och när jag skulle lägga mig var tvn på i sovrummet och jag fastnade framför ett program på TLC så jag somnade inte förrän vid 04-tiden.

Liiiiiiite segt att gå upp i morse och ge Ellie välling vid 07.30! Men som tur va så somnade hon om och sov till 10.30 så vi fick lite sovmorgon ändå! :)


Varför köpte jag en ny vattenmugg med sugrör till Ellie?!

Det funkar ju hur bra som helst såhär! :)






Denna inbjudan till party damp ner i brevl...

img_2597 (MMS)

Denna inbjudan till party damp ner i brevlådan idag. Det är en 25-års fest på gång i slutet på Juni. Längtar redan nu! :) det är alltid roligt att få inbjudningar! Det kvittar vad de är till, så är det roligt ändå. Men är det stora partyn på gång så är det ju alltid lite extra roligt såklart! Bästa att boka barnvakten redan nu så det är färdigt! ::))


Äntligen fick jag tid att sitta framför da...

img_2598 (MMS)

Äntligen fick jag tid att sitta framför datorn och blogga lite efter allt flängande hit och dit. Jag äter jordgubbar. Natta-jordgubbar. Mmmmmm mums! :)


Learning by doing..


Skåp-makeover.

För ett tag sedan så fick jag ett skåp av Erik som han skulle slänga. Jag har velat ha ett sådant jättelänge och göra om, så det tog jag tacksamt emot! :) Nu när han ser hur fint det blev så kanske han ångrar sig!? :)

Här är före jag målade det. Ser ganska tråkigt ut va?!





Här har jag målat det en gång.. Kim gjorde något experiment i verkstan så Adam fick agera lekfarbror åt Ellie under tiden, och han gjorde det riktigt bra! :)





Och här är det färdigmålat och klart. Målat 2 ggr, listerna ditsatta igen med silikon och tyget är fasthäftat på insidan (efter några vändor till taberg och tillbaka för att hitta häftklamrar..). Visst blev det fint!? Nu ska jag bara hitta några fina handtag till dörrarna och till lådan också. Men det är ju inte så bråttom.. jag är nöjd iallafall!





Ställde även upp min hylla jämte som jag köpte på Hem&Hobby i Hjo i veckan. Hade ju ingenstans att ställa den, men den passade ganska bra där!












Stadsparken idag.

Idag träffades vi med mammagruppen i stadsparken. Vi saknade Signe, Hanna & Edith som tyvärr inte var med..
Men vi som var med hade trevligt! Barnen gungade lite och sen busade de en stund och så fikade vi och sen avslutade vi med en glass. Vädret var väldigt växlande, men mestadels var det väldigt fint väder. Härligt! :)










































Köpte även mitt nya favoritkött. Det är no...

img_2576 (MMS)

Köpte även mitt nya favoritkött. Det är nog det nya i år. Flankstek. Det blir nog en hit på grillen i sommar! Grillade det förra helgen och älskade det! Så gott! Älskar nötkött! Gärna när det är lite rosa också! Då är det saftigt och gott. Mmmmmm. Nu blev jag ju hungrig! Kanske får bli en grillning imånkväll?!


Ellie fick en ny drickmugg också. Sportfla...

img_2577 (MMS)

Ellie fick en ny drickmugg också. Sportflaska kallades det visst. Den är med sugrör och sånär den spillfri. Hon drack ur den innan och det funkade hur bra som helst! :)


Köpte blöjor till Ellie idag och Shit vad ...

img_2575 (MMS)

Köpte blöjor till Ellie idag och Shit vad tunna de nya blöjorna måste vara! Paketet är ju typ hälften så stort som det var innan. Ska bli kul o se när jag öppnar det hur tunna de verkligen är och om de ändå funkar lika bra som de förra!


Idag har jag hunnit med en hel del. Jag ha...

img_2574 (MMS)

Idag har jag hunnit med en hel del. Jag har städat. Gjort storkok till Ellie. Druckit kaffe hemma hos Bea medans Ellie och Kerstin busade. Handlat på Ica Maxi. Ätit taccos. Målat mitt skåp en andra gång. Kollat på Desperate, Greys och Off The Map hos Pilutta. En fullspäckad dag som vanligt helt enkelt! :)


Första gången..

Jag har varit lite duktig och försökt skriva upp en del av Ellies "första gången" saker.. Alltså första gången hon gjorde vissa saker.

Hon är född 17 Juni 2010!

Första gången hon..

..satt i hoppgungan var 15 sep.
..hon grät när jag lämnade över henne till någon annan var 24 sep.
..badade tillsammans med oss i ett badkar var 25 sep.
..vände från mage till rygg var 27 sep.
..tog tag i saker som man höll framför henne var 3 okt. (ca 3,5 mån)
..vände från rygg till mage var i sängen 4 okt. (ca 4,5 mån)
..drack äppeljuice var 9 okt.
..fick smaka på puré (potatis & palsternacka) var 16 okt. (4 mån)
..kunde flytta saker från den ena handen till den andra var när hon var ca 4 månader.
..började försöka dra sig fram på golvet och försöka krypa var hon ca 5,5 månader.
..satt på golvet med stöd ca 5 månader.
..vände själv från rygg till mage på golvet var den 5 dec.
..sträckte upp armarna när man tog upp henne var 11 dec. (ca 6 mån)
..åt babysmörgås var 5 jan.
..fick en liten tand som kändes, höger nere fram, var 6 jan.
..sa pappa var 10 jan. (Hon sa faktiskt pappa, men hon kanske inte förstod riktigt hur)
..lekte tittut var 18 jan.
..blev magsjuk var 16 jan, och det var inte kul! (7 mån)
..fick sin andra tand, höger nere fram, var i slutet på januari.
..fick krupp var 28 jan.
..fick öroninflammation och fick äta penicillin var 30 jan.
..borstade sina små tänder var 3 feb.
..kröp på riktigt var 12 feb.
..klappade händerna var 13 feb.
..kollade i taket efter lampan när man frågade "Var är lampan?" var 21 feb. (ca 8 mån)
..sa mamma var när hon var ca 8 månader.
..reste sig mot saker var när hon var ca 8,5 månader.
..satte sig upp från liggande var när hon var ca 9 månader.
..sov hela natten. Iaf 22-06 var hon ca 8,5-9 månader.
..gick med lära-gå-vagnen var 27 mars. (9,5 mån)
..började digga och röra sig i sidled till musik var när hon var ca 10,5 månader.
..sa pappa och ropar efter pappa var hon ca 10,5 månader.
..fick sin tredje tand, höger uppe fram, var 2 maj.
..drack med sugrör var 9 maj.
..fick sin fjärde tand, vänster uppe fram, 15 maj. (11 mån)

Jag ska snart hoppa fallskärm!

Nu har jag bokat mitt fallskärmshopp som jag fick i 25-års present av alla mina vänner! Den 4:e Juni 13.30 så är det dags. Det är ganska snart! Lite pirrigt faktiskt! :)

När jag ringde och bokade så hade jag ju tänkt mig en tid om 2-3 månader. Jag sa det till killen jag pratade med att jag hade tänkt hoppa i sommar sen när det är varmt. Då sa han att det faktiskt är varmt nu ju. Haha.. Så då fick de bli den 4:e Juni.

Längtar som bara den!

Tänk dig själv att hoppa från 3000-4000 meters höjd rakt ut i luften! Man faller i en hastighet av 200 km/h ner till 1500 meters höjd, vilket tar ca 50 sekunder. Sedan fäller tandempiloten ut fallskärmen och så landar man 5-10 minuter senare. Det går ganska fort! Men låter det inte häftigt!? Det tycker jag! :)



Titta vad hon kan.


Min lilla klätterapa!

Ellie har lärt sig något nytt idag också. Att vända sig när hon ska klättra ner för något. T.ex trappsteget i Ekornahult från köket till hallen. Hon är jätteduktig! Nu ikväll när vi hämtade henne skulle jag visa Kim hur duktig hon är, och lägger henne en bit in i köket och så går vi ner i hallen och ropar på henne, och då vänder hon sig redan en meter innan trappsteget och börjar backa och sträcker ut sina små fötter och tår och tror att det går nerför. Haha. Det såg så himla kul ut!

Och innan idag när hon skulle ut genom ytterdörren i Ekornahult så är det ett minitrappsteg, och till och med där vände hon sig och skulle backa ut. Så duktig min lilla tjej!!

Hon kan även kättra ner för vår säng nu. Hon vänder sig där också och backar ner. Men hon tycker det är lite läskigt för det är så långt innan fötterna tar i golvet, så då tar hon tag i täcket eller lakanet och håller stenhårt tills hon kanar ner till golvet. Ser också himla roligt ut! :)

Sen älskar hon att klättra i trappor. Det är inte alls lika roligt. Hon är snabb som en liten komet, så man får verkligen hålla full koll på henne nu! Särskilt när man inte är hemma! :)






Tisdag.

Idag började dagen med sovmorgon igen. Börjar ju bli bortskämd nu! :) Jag fick väcka Ellie 10.45 för att vi skulle iväg vid 11. Och det var svårt! Hon va så trött så det tog jättelång stund för henne att vakna. Nästan så jag hann bli lite orolig till och med!

Sen begav vi oss till a6 och Ikea en snabbis med Sara, Emelie och Casper. Det var extra roligt att gå på Ikea och titta eftersom de bygger om där på övervåningen för fullt. De har gjort massa nya fina visningsrum och kök som man kan få idéer ifrån! Hann även med en snabblunch där inne och fick då sällskap av Frida också.




















Efter det åkte jag & Ellie ut till Ekornahult en sväng. Mamma hjälpte mig sy ett påslakan och ett örngott till Ellies säng av det tyget jag fyndade på erikshjälpen för ett tag sedan. Ett vitt tyg med vita svalor på. Det blev jättefint!

Sen åt vi middag och så lämnade jag Ellie där eftersom jag och Kim skulle på Första Hjälpen Kurs. Det var andra gången idag, och sista. Det var mycket bra! Som förra gången! Vi lärde oss en hel del, och friskade upp minnet på en hel del också! Jag ångrar inte att vi gått denna kursen!




Ellie med sin stora hammare hon fick av mo...

img_2562 (MMS)

Ellie med sin stora hammare hon fick av moster Josefine som knappt får plats att leka med i bilen! :)


Ellie sover som en stock idag också! Jag h...

img_2550 (MMS)

Ellie sover som en stock idag också! Jag har försökt väcka henne, men hon är jättetrött! :) och så sover hon precis som jag! På sidan med ena benet upp. Min lilla hönapöna! ::))


När Kim kom hem från jobbet idag var vi på...

img_2546 (MMS)

När Kim kom hem från jobbet idag var vi på husvisning. Vi gillade huset båda två! Får se om det är många intresserade.. :) sen åkte vi till verkstan och jag fick äntligen tummen ur och började måla mitt skåp jag fick av Erik för ett tag sedan. Det blir så fint! Men det tar tid! I 4 immar höll jag på idag! Och det ska målas minst en gång till. Men idag var jag tvungen att ta bort lister och tejpa glasrutorna och ta ut hyllorna och måla. Första gången tar ju alltid längst tid. Får se när jag hinner måla nästa gång.. Bilder kommer när det är färdigt! :)


Stod och lagade mat och vände mig om och s...

img_2543 (MMS)

Stod och lagade mat och vände mig om och ser Ellie sitta bakom mig på sin bobbycar. Tror hon vill åka.. Haha. Hon älskar att åka bobbycar! :)


Jag. Ellie och Sara tog en tripp till Hem ...

img_2541 (MMS)

Jag. Ellie och Sara tog en tripp till Hem & Hobby i Hjo innan idag. Vi gjorde några fina fynd faktiskt! :) jag älskar den affären!! Hade jag haft mer plats och mer pengar så hade jag köpt hela affären! Idag köpte jag en hylla som jag inte har plats för.. Men den får förhoppnigsvis plats sen när vi flyttar! :)


Idag har jag fått sovmorgon. Skönt det! :)...

img_2540 (MMS)

Idag har jag fått sovmorgon. Skönt det! :) Jag vaknade av att jag fick mess vid 10. Ellie sover fortarande.. Hur hon n kan göra de?! Men hon vaknar nog när som. Hon va också helt slut efter helgen, likaså jag. Fattar inte hur jag kan va så trött, men denna helgen har jag varit jättetrött. Ska se om jag kan sova ifatt mig någon dag. Fast jag läste för länge sen att det inte funkar att sova ifatt sig förlorad sömn. Skit också!! :/


Jag har städat och sorterat bland Ellies l...

img_2535 (MMS)

Jag har städat och sorterat bland Ellies leksaker i hennes lekhörna. Hur länge tror ni det får vara såhär fint? :)


Helgen.



Vi hasr haft en bra helg! I lördags var Kim iväg nästan hela dagen, så jag och Ellie tillbringade dagen i Ekornahult & på kvällen grillade vi med Micke, Petra, Hugo, Sara & Jimmy hemma hos Micke & Petra. Sen kollade vi lite på Eurovision och så tog jag och Kim och Ellie en runda in till stan innan vi åkte hem.





















Idag har jag, mamma & Julia varit iväg på loppis nästan hela dagen. Vi åkte till Moheda och det finns ju så sjukt mycket att titta på där! Jag handlade lite småsaker bara. Det fanns jättemycket fina möbler, men jag har ju tyvärr ingen plats.. :/ Vi stannade på lite olika loppisar påväg hem och i en jättestor blomaffär där de hade massa inredning och trädgårdssaker. Hade kunnat köpa hela affären om jag haft plats och råd!! Sen köpte vi pizza på Jamaica som vi åt i Ekornahult. Jag va inne och hämtade pizzan, och det är lite kul, för han som gör pizzan kände igen mig fortfarande fast jag inte varit där inne och köpt pizza på flera år!! Han frågade hur det var med mig och sa att det va kul att se mig. Hmm. Vad har jag gjort för att han ska komma ihåg mig så väl?! :)

Sen kom Kim och Ellie och hämtade mig och vi åkte hem och sen har jag städat, tvättat, vikt tvätt, pysslat lite hemma och plockat och ändrat om. Och så gick denna dagen med! :)
















Usch! Jag känner mig som världens elakaste...

img_2490 (MMS)

Usch! Jag känner mig som världens elakaste just nu. Ellie hade en jättestor sticka i sin lilla tumme som jag precis har opererat bort. Stackarn! Det va jättesvårt att få bort den! Det tog nog nästan 20 minuter. Och hon gnällde och vred på sig och drog bort den lilla minihanden hela tiden. Men hon vaknade inte. Jag fick ett tips om att använda någon bedövande salva på först och trodde jag hade det hemma, men det hade jag inte. Och nu har hon haft stickan några dar, så jag tänkte att jag provar. Men det gick ju bra ändå! Hoppas bara jag fick bort allt. Fick bort nästan hela först, men sen va de en liten bit kvar. Får kolla imån så den säkert är borta, ville inte pilla mer nu. Lilla skruttan. Nu ska hon få sova ifred! :)


Bobbycar-race.


Fredag den 13:e.

Det har varit en mycket bra dag idag! Fast det är fredagen den 13:e! Men 13 är ju mitt turnummer, så det kanske är därför! :)

Idag började dagen med en god frukost och lite småplock hemma. Sen blev det en svettig promenad till Taberg och hämta bilen som Kim tog till jobbet i morse. Jag hade packat skötväskan och hela vagnen så fullt så den var nog dubbelt så tung mot vad den brukar vara! Ellie var jättetrött, men skulle prompt hålla sig vaken hela vägen. Hon är så nyfiken och ska verkligen titta på allt! Hon somnade precis när vi var framme i Taberg, då orkade hon inte hålla ögonen öppna mer! Som tur var så hann vi precis fram innan regnet kom också!







Sen åkte vi ut till Ekornahult. Där fikade vi och sen gick vi ut en sväng. Mamma underhöll Ellie medans jag tvättade och dammsög och städade ur bilen. Det behövdes verkligen! Och den blev så fin!

Sen åt vi middag och vi hann även med att färga mitt hår. Köpte blåsvart färg denna gången, och jag är väldigt nöjd med resultatet! Nu är det verkligen svart! :)









Ellie busade massa med sin stora idol också. Julia. Ellie blir överlycklig varje gång när Julia kommer hem från skolan eller när vi kommer dit och Julia springer ut och möter oss! Hon älskar att busa med henne! :)









Sen åkte vi hem och på en halvtimme hann jag mata Ellie, packa hennes väska, välja kläder, byta kläder, sminka mig och fixa mig. De ni! :)

Sen var det dags för Partylite hemma hos Pernilla. Jag lämnade Ellie till hennes farmor eftersom Kim jobbade igen, och så hade vi en trevlig kväll tillsammans hos Pernilla bara massa brudar! Det fanns så mycket fina ljus och de luktade så gott! Det var jättesvårt att välja, men jag blev nöjd med de jag beställde! Pernilla bjöd på vin och sallad och västerbottenostpaj och ostbricka. Det var smaskigt! Även en gajolsnaps och en redbull hann slinka ner! Mmmm..!



Nu ska jag krypa ner i sängen. Natti Natti!

Tidaholm.



Efter mamma&barnträffen igår så lämnade jag Ellie till hennes farmor, eftersom Kim jobbade. Sen åkte jag & Sara & Tesan till Tidaholm. Till Jossan & Robban. Där blev det pizza inne i stan och sen spelade vi kort. Vi hade inga småpengar och inga marker så vi fick använda makaroner istället. Men det funkade det med! Jimmy, Fidde & Emma var där också så vi var ett litet gäng. Det var mycket trevligt! Mysigt att hälsa på min kära syster!<3

Vi var inte hemma förrän 23.30 och då vek jag lite tvätt, körde mitt kvällsgympapass och sen kröp jag ner i sängen!

Ellie fick också en jättefin byxdress av Jossan & Robban. Så gullig. Den kommer hon bli så söt i! :)


Mamma&Barnträff i Hällstorp.

Efter förmiddagsfikat i Possarp igår åkte jag & Ellie hem till Lovisa & Markus i Hällstorp. Där satt vi ute på gräsmattan en stund, sen gick vi in och fikade och umgicks medans barnen busade. Ellie sov i bilen när vi var ute, och vaknade precis lagom tills vi skulle gå in, därför hon inte är med på några kort ute...

Ellie lyckades också på bara några minuter försvinna och klättra upp för hela deras trappa upp till övervåningen innan jag hittade henne. Det kunde gått illa! Busunge. Det går så fort! Kan bara tänka mig hur nöjd hon var när hon fick syn på trappan och visste att hon inte fick vara där, men skyndade sig upp innan jag hann komma och var så glad för att hon klarade sig hela vägen upp och in på toaletten innan jag fick tag på henne! :)

Det var lika trevligt som vanligt att träffa alla (fast vi saknade några). Jag kommer verkligen sakna det sen när det är dags att börja jobba!


























Fika i Possarp.

Igår var vi ju hemma hos Emma-Elina & Stina i Possarp en liten bit utanför Taberg. De hade bjudit hem hela babysång-gruppen. Tyvärr så var vi bara 4 mammor och 4 barn som kunde komma. Men vi hade trevligt! De bor jättemysigt! Vi blev bjudna på gott fika och tjötade och gick en promenad. En härlig förmiddag!

Ellie hade sina nya Lingon&Blåbär kläder på sig som hon fick av sin mormor. Jättesöt och somrig var hon! :) 














Ellie somnade 19.30 igår!! Sen vaknade hon...

img_2466 (MMS)

Ellie somnade 19.30 igår!! Sen vaknade hon 23.30 och drack välling, somnade om, drack välling 06.30 och somnade igen och sov tills nu. 09.00. Tänk om de kunde va så varje natt?! Tyvärr så har jag inte kunnat sova så bra bara för de. Har drömt såna hemska mardrömmar. :/ vill inte ens berätta vad, men hemskt var det! Idga har vi fullt upp. Vid 10.30 ska vi på fika hos Emma-Elina och Stina från babymusiken, sen vid 13.30 ska vi hem till Lovisa och Markus från mammagruppen och vid 17.00 ska jag till Tidaholm med Sara och Tesan. Ha en underbar dag allesammans! :) puuuusssss


Mina två pussgurkor sover och jag ska ta i...

img_2464 (MMS)

Mina två pussgurkor sover och jag ska ta itu med tvätten. Idag har vi varit på öppna förskolan jag och Ellie. Vi gick hem och jag höll på att svettas ihjäl uppför vår backe! Shit va jobbigt det var! :) sen åkte vi till Pernilla och blev bjudna på lunch av henne och Sara. Vi satt och mös på altanen och tittade på Ellie som använde en av Pernillas stolar som gåstol Efter det åkte vi hem och Ellie åt och sen vilade vi i sängen en stund och efter det mötte vi upp Kim och så va vi på husvisning i Taberg. Rena rama skithuset! Det var ingenting att ha! Vi åkte in till stan och köpte pizza som vi tog med upp till Stadsparken och åt. Det va jättemycket folk där uppe! Fröjden va öppet, och så spelade jsödra också. Vi hann precis äta upp, byta bajsblöja på ellie och gunga en stund med henne innan det började ösregna. Verkligen ösregna!! Och åska. Då åkte vi hem. Nu måste jag skynda mig för snart börjar Greys och Off The Map. Trevlig kväll alla! :)


Jag och Ellie är på väg till öppna förskol...

img_2454 (MMS)

Jag och Ellie är på väg till öppna förskolan. Och vi går!! :)


Natti Natti!

Ellie och jag hann med en långdusch också innan jag åkte till Pernilla. 45 minuter duschade vi. Hon älskar att duscha! :)

Efter det tog jag på henne sin nya pyjamas från Lingon & Blåbär. Den va lite stor, men det är ju perfekt, då har hon ju något att växa i. Den kommer hon kunna ha länge!

Godnatt allesammans!






Tisdag 10 maj 2011.

Denna dagen har bjudit på:

Mys i Stadsparken med Ellie & Sara. Vi busade, gungade, åkte rutschkana, lekte i sanden och käkade glass.

Shopping på Erikshjälpen. Också med Sara. Fyndade ett jättefint tyg, en liten skål, ett jättefitn spjälskydd till Ellies spjälsäng och en docka till Ellie.

Besök hos Tesan. Jag, Ellie, Sara, Tesan. Vi tjötade och blev bjudna på jordnötstårta och kakor och kaffe av Eva och hade det mysigt.

Husvisning. Vi tittade på ett jättefint stort hus. Lite för stort kanske. :) Men det var fint!

Shopping på Elgiganten. Jag & Ellie åkte in i sista minuten och köpte en extern hårddisk till mig som jag kan ha till alla mina foton! Äntligen! Nu ska jag ta alla kort jag har på mina ca 30 skivor och lägga där så jag har dem samlade. Det är några år tillbaka! Jag hade 10 000 kort bara på datorn nu, och det är från detta året och lite i slutet på förra. Så jag gissar på att jag har kanske 50 000 kort. Minst! Vadå paparazzi?! Haha..

Desperatekväll hos Pilutta. Hade två inspelade avsnitt vi kollat på + dagens avsnitt. Det var spännande!
























Go & Glad! :)


Lekparksbus, långpromenad, grillning & film.

När Kim kom hem så gick vi en långpromenad. Vi gick först till i lekparken här uppanför oss och busade lite, sen gick vi runt Åsasjön. Det var mysigt. Och vädret har ju verkligen varit underbart! Kim fick kämpa med vagnen i skogen och på alla trädrötter, så han fick verkligen träning idag! :)

När vi kom hem tände vi grillen på vår uteplats och grillade korv och majskolvar. Det var faktiskt gott med majskolv! Har aldrig tyckt om de innan, men med massa smör och salt på så smakade det nästan som popcorn! :)

Sen kollade vi på en film. 100 feet. En skräckfilm. Lite överdriven var den, men den funkade. Kim och Ellie gick och la sig efter knappt halva, så jag fick titta färdigt själv. Då blev det genast ännu mera läskigt! Nu kommer jag väl drömma mardrömmar inatt..

Lite bilder från buset i lekparken:

























Smaskens!

Idag har Ellie för första gången förstått hur man ska dricka ur ett sugrör! :) Och hon gillade det som var i muggen kan jag säga! haha.. :)












Ellie är helt slut. Hon somnade som en sto...

img_2426 (MMS)

Ellie är helt slut. Hon somnade som en stock! Det är inte ofta hon gör det.. :) Vi har storstädat här hemma, kanske därför. Det tar på krafterna! :) men det behövdes verkligen! Även att det är kanonväder ute! Men det är skönt att ha det gjort. Snart ska vi åka in till stan en sväng. Vi ska byta ett par sandaler som var för stora för Ellie, sen ska vi till Apoteket och sen till Ica maxi och storhandla. Det behövs också verkligen! Får se om vi hinner med en sväng till stadsparken och busa lite också! :)


Vad tror ni om säkerheten?

Skulle ni våga åka runt med ert barn i denna bilbarnstolen?! :)








Söndag. Härliga Söndag.

Dagen idag har varit ganska lugn. Jag va uppe redan 7.30 och gav Ellie välling, men sen somnade vi om som tur var! :)

Jag fick lite längre sovmorgon medans Kim busade med Ellie när hon vaknade, och sen gick vi upp och käkade frukost. Kim åkte iväg och jobbade och jag och Ellie la oss i sängen och vilade ett tag efter att hon badat i diskbänken i köket. Hon va en riktig nakenfis som sov utan blöja. Som tur va så hände ingen olycka i sängen..

När vi vaknat och gjort oss iordning lite åkte vi ut till Ekornahult och spenderade några timmar där. Vi fick middag, och så busade vi och hade det trevligt.





Sen åkte jag hem med Ellie till Kim och vidare ut till Månsarp för att träffa Tesan. Vi satt och tjötade och blev bjudna på massa gott fika av Tesans mamma. Som vanligt var ju Tesan väldigt rastlös, så vi åkte iväg på en liten tripp. Hämtade Kim & Ellie och så åkte vi upp till Tabergs topp och käkade glass. Sen blev det en sväng till Pilutta också innan det var dags att åka hem. Tesan tog bort en skruv i foten för 1 1/2 vecka sedan, så hon går utan kryckorna nu! Helt otroligt vad duktig hon är! Det är min Darling de! :)






















Lite bilder från Fredag & Lördag.

I fredagskväll grillade vi lite hemma hos Micke & Petra & Hugo. Det var bara jag och Kim. Ellie var hos sin farmor! Sen hämtade vi Ellie och åkte in till stan och köpte Milkshake på McDonalds och åkte och tittade lite. Vårt nya helgnöja tillsammans! Haha. Ellie sover i bilen och vi åker runt och tittar på hus och på fulla folk i stan! :)

















Sen i Lördags var jag inne i stan och kollade på Petra som hade buggtävling.















Kim & Ellie va på a6 under tiden och när de kom tillbaka hade Kim köpt ett par solglasögon till Ellie. Jättefina var de! :) Han gillade inte de andra som jag köpte till henne... Sen åkte vi till Taberg en sväng och så upp till Wallins hus i Gränna. Det var på vägen hem när Ellie sov i bilen som vi stannade och käkade pizza på beachen i Vättersnäs! :)









På kvällen gjorde jag & Petra stan osäker. Vi va på Gräshagen och förfestade, sen va vi ute på Harrys. En mycket trevlig kväll hade vi! Som alltid tillsammans! <3 Pernilla va så rar och hämtade oss och jag var hemma och i säng vid 3.30.





HÄR hittar ni lite fler bilder! :)

Plask plask! Ellie är överlycklig för hon ...

img_2422 (MMS)

Plask plask! Ellie är överlycklig för hon får bada i diskhon. :)


Prova att äta där om ni inte gjort det!

img_2419 (MMS)

Prova att äta där om ni inte gjort det!


Jag och Kim har ätit pizza från el Padrino...

img_2418 (MMS)

Jag och Kim har ätit pizza från el Padrino i Huskvarna. Supergott!! :)


Inatt har Ellie sovit i en pyjamas som Kim...

img_2417 (MMS)

Inatt har Ellie sovit i en pyjamas som Kim hade när han va liten. Den är alltså 27 år. Nästan en veteranpyjamas! :) haha..


Några av GeKås-fynden!


Ellie älskar ju datorer, så nu fick hon äntligen en egen! Hennes första lilla bärbara dator! :)


Sen fick hon massa strumpor med halkskydd. Och två strumpbyxor, också med halkskydd.


Och en ny gosig fleecejacka som bara kostade 60 kr.


Jag köpte en jeansjacka. Supermjuk och skön var den!


En blå tunn tröja med spets på ryggen.

 


En klänning som var jättemysig.


Några linnen.


Lite hårfärg, underlasmousse, hårborste, hårsnoddar, makeupsvampar, hårnålar...


En somrig duk till köksbordet.


Nya fina kökshanddukar.


En fågelbur som jag ska hänga upp någonstans med något fint i.

 


Ett zinkhus som kommer lysa fint med ett ljus i.


Två fina kronorljuslyktor som går hänga eller ställa. En i vitt och en i grått.


En annan fin ljuslykta.

Första hjälpen kurs!


Nu ikväll har jag och Kim varit på första hjälpen kurs nere på Knuten. Det var en väldigt trevlig man från Röda Korset som hade den. Vi var 16 styckna som var med, och det kommer vara en träff till om ca. 2 veckor.

Det var mycket givande och jag lärde mig faktiskt mycket nya saker. Även det som man hört innan är ju bra att repetera. Och så fick vi öva praktiskt på varandra och på dockor. Det känns skönt att veta vad och hur man ska göra ifall en olycka händer. Jag hade inte riktigt koll på det där med stabilt sidoläge och HLR (HjärtLungRäddning) innan. Det känns tryggt att kunna det!

Ellie var hos Pernilla under tiden och hon hade avrit så duktig så! :)










Träff i Mammagruppen.

Efter sången var vi hembjudna till Emma & tvillingarna på lite lunch. Det var trevligt som vanligt och det bjöds på god mat och gott fika. :)


Babymusikavslutning.

Idag var sista gången vi gick på babymusiken i Månsarp. Väldigt tråkigt tycker jag! Det har varit riktigt roligt, både för Ellie och för mig.

Vi sjöng massa önskesånger. Eftersom vi inte va förra gången fick vi välja gången innan vilken Ellie skulle önska. Hon valde då Idas Sommarvisa. Alla andra hade valt någon av de låtarna som vi sjungit innan i gruppen, men det visste vi ju inte. Men Idas Sommarvisa var en bra avslutningslåt! Den sjöng jag för Ellie när hon var i magen, och även när hon skulle sova när hon var mindre, så den gillar hon! :)
































Ellie har ett hårspänne på sig för första ...

img_2396 (MMS)

Ellie har ett hårspänne på sig för första gången. Får se hur länge det får sitta kvar! :)


Natti Natti!

img_2394 (MMS)

Natti Natti!


Det blev en lite längre dag i Ullared än v...

img_2390 (MMS)

Det blev en lite längre dag i Ullared än vi hade tänkt! Vi var inte hemma förrän 20. Men vi hittade väldigt mycket fint! För mycket egentligen. Jag som inte skulle handla nåt.. Haha. Det är som vanligt! Jag ska försöka hinna med att visa imån vad vi köpt. Det var inte mycket folk heller, så det var skönt. Och Ellie var jätteduktig! Inga problem att ha med henne. Hon stod i vagnen och satt och lekte lite, sen fick vi bära henne en del, men det gick bra. Jag och mamma turades om. Kanske att jag möjligtvis har lite träningsvärk i mina armar imån! :)


Min lilla tuffing har fått sina första sol...

img_2389 (MMS)

Min lilla tuffing har fått sina första solbrillor idag! :)


Mamma och Morgan shoppar loss i Ullared! :)

img_2388 (MMS)

Mamma och Morgan shoppar loss i Ullared! :)


Jag, Ellie och morsan stack på en spontant...

img_2387 (MMS)

Jag, Ellie och morsan stack på en spontantipp idag! :)


Det var längesen jag läste en bok. Förr lä...

img_2268 (MMS)

Det var längesen jag läste en bok. Förr läste jag hur mycket böcker som helst! Jag hinner aldrig sitta med en bok längre. Därför passade jag på att läsa på hemvägen från Barcelona. På flyget och tåget läste jag ut denna boken som jag lånat av Eva, Tesans mamma. En underbar och sorglig bok! Tårarna rann mer än en gång! Har du inte läst den så läs den! Den är skriven av Ulla-Carin Lindqvist, känd från tv. Hon gjorde rapport i många år. Hon fick den ovanliga sjukdomen ALS, en sjukdom som får kroppens muskler att lägga av och till slut dör man av att man inte orkar andas längre. Hon berättar om tiden med sjukdomen för henne och hennes familj. Hon hade en man och fyra barn. Usch, det är så sorgligt. Man får sig verkligen en tankeställare efter att ha läst boken..


Hur kul kan man ha?!

SKITKUL JU! Vi skrattade så vi höll på att kissa ner oss innan. Haha. Skrattar fortfarande när jag ser bilderna..

De är tagna med min iphone och appen CamWow..

ENJOY! :)


































På landet.

Jag och Ellie åkte ut till Ekornahult en sväng innan idag. Vi åt middag, gungade lite och sen åkte vi fyrhjuling och hjälpte mamma hämta ved. Det var riktigt kallt ute idag! Ellie blev jättekall om sina små händer.. Vart har det varma vädrat tagit vägen?!

Ellie tycker det är jättekul att stoppa den lysande ringen jag köpte i Barcelona i munnen. SOm tur är så sitter den fast runt hennes hand..


Smaskens!


Julia fick också en!


Ellie fick syn på att Julia åt någonting..


Hon bara skulle smaka hon också!




Mmmm. Så gott! :)


Ellie tycker om sin moster Julia jättemycket! :)


Och hon älskar att gunga! Som tur var hade Ellies mormor köpt en gunga till henne som hon kunde gunga i!





Jätteroligt! :)


Ellie fick åka fyrhjuling! Mamma sitter bakom mig också, fast det syms knappt, och håller i Ellie! :)






Julia längtar efter att lägga i båten!


Vi matar kossorna. Ellie gillade det inte riktigt, hon blev lite rädd.. Men det hade jag också blivit om jag varit liten och det kom en jättetunga och försökte slicka på mig! :)




Min älskade hönapöna och jag.



Oj vad det snöar ute! Det är helt vitt i h...

img_2332 (MMS)

Oj vad det snöar ute! Det är helt vitt i hela luften! Hur kan det snöa nu? Vad tänker väderguden med?! :)


Barcelonabilderna.



Nu kan ni titta på bilderna från barcelona här & här! :)

From Barcelona to Jkpg.



Jag har ju varit lite aktiv här på bloggen i helgen iallafall och hållt er lite uppdaterade. Fram till Fredag kväll. Här kommer en liten sammanfattning vad som mer hände efter det:

På Fredag-kvällen tog jag det ganska lugnt. Vi var ute och käkade dyr mat på en fin restaurang, sen satt vi och drack öl på La Rambla. Den stora shoppinggatan mitt i staden. Jag gick hem och la mig lite tidigare än de andra (fast forfarande efter 2), eftersom jag var trött efter två nätter med lite sömn och så hade jag lite ont i magen.

På Lördagen efter frukost så åkte vi buss runt i Barcelona. Vi betalade ca 200 kr och så fanns det två rutter att välja på. Det gick bussar hela tiden och de stannade vid massa sevärdheter, så det var bara att hoppa av och på som man ville! Jag provade också tapas för första gången i mitt liv, och det var ju riktigt gott! Och mysigt att sitta med massa smårätter och äta! :)

Vi var på stranden en kort sväng, det blåste så in i norden och var lite kyligt, så det blev inget badande för någon. Vi satte oss på stranden och drack öl och sangria och sen gick några av oss och tittade lite i lite småaffäreer innan det var dags att åka till hotellet för att göra sig iordning lite inför kvällen.

Vi tänkte käka på Hard Rock Café, men det var 50-60 minuters väntetid när vi kom dit och klockan var nästan 23 så vi hoppade det. Blev istället en annan mysig restaurang och maten där var jättegod! Efter det gick vi genom stan en sväng och så hamnade vi på en uteservering på La Rambla där vi satt till 02 nångång och tills det var dags att gå hem och packa inför hemresan.

Söndagen gick mest åt till att resa hem. Vi lämnade hotellet vid 9 och var hemma i Jkpg 22.30. En lång resa. Flyget mellanlandade i Schweiz. Därifrån flög vi till Köpenhamn. Sen var det tåg till Nässjö och till slut Jönköping!

Jag hålalr på att lägga upp kort på Facebook, så snart kommer det en länk här till dem! :)

Barcelona - summering.

Barcelona är en härlig stad!

Det är ganska dyrt att shoppa, och antingen är det märkesgrejor eller så är det mest skit.. Vi gjorde inga fynd iallafall! Det enda jag köpte var en plastbåt med lite leksaker till Ellie och en dubbelpack after eight till Kim. Och det var på flygplatsen på väg hem! :)

Mat och dryck kostar ungefär som hemma. Det har god öl! --> San Miguel eller Estrella. Och ölen är stoooora! Bad man om en stor öl så var det en-litersglas! :)

Sangria är inte så farligt som jag trodde. Ganska gott faktiskt! Även den fick man jättemycket av när man beställde!

Tapas är superdupermumsigt! Namnam.

Det är jättemycket fokk ute i nattlivet, och de håller igång hela natten! Även på dagarna var det mycket folk överallt! Mycket turister!

Deras öl är jättestora, sangria är gott och drinkarna är superstarka. Iallafall redbull vodka och rom & cola. 3/4 av glaset fylldes med sprit och colan/redbullen fick man bredvid så man kunde blanda själv. Man fick hälla på så mycket det gick, dricka lite och fylla på igen, tills det smakade bra.

Det finns hur många taxibilar som helst! Och det är hyfsat billigt att åka Taxi.

Havet är kallt vid den här tiden, men vi badade ändå. Manvande sig lite när man väl kom i! :)

I Lekparken idag.










Ellie går fram och tillbaka i köket hela t...

img_2313 (MMS)

Ellie går fram och tillbaka i köket hela tiden med sin lära-gå-vagn. Hon kan gå hur länge som helst! Hon tycker det är skitkul! Hon har dessvärre inte lärt sig att vända än, så när hon inte kommer lägre så "ropar" hon på mig. Hon blir jättearg om jag håller på med nåt annat och inte kommer! Och vårt kök är ju inte jättestort, så de blir en del springande! Men hon får ju träning på att gå iallafall och hon har roligt! :)


Ni vet de där leksakerna när man ska stopp...

img_2314 (MMS)

Ni vet de där leksakerna när man ska stoppa olika former i rätt hål, rund kloss i de runda hålet osv, så hamnar de i mitten. Ellie fick en sån från Tesan för ganska länge sedan. På senaste har hon tyckt att den är rolig att leka med. Idag var första gången som hon stoppade i rätt kloss i rätt hål. Hon stoppade den fyrkantiga i det fyrkantiga hålet. Min duktiga smarta tjej!! :)


Ellie väljer och vrakar bland sina leksake...

img_2321 (MMS)

Ellie väljer och vrakar bland sina leksaker! :)


Kärlek.

img_2308 (MMS)

Kärlek.


Nu har jag duschat och krupit ner i sängen...

img_2304 (MMS)

Nu har jag duschat och krupit ner i sängen jämte min lilla prinsessa. Så mysigt! Jag har pussat på henne och gosat med henne. Även Kim fick en puss, för jag har saknat honom också, men inte riktigt lika mycket! :) Godnatt


I nässjö. Snart hemma..

img_2267 (MMS)

I nässjö. Snart hemma..