Idag har jag inget intressant att skriva. ...

img_9245 (MMS)

Idag har jag inget intressant att skriva. Vi var hemma hela förmiddagen och gjorde inget särskilt. Förberedde lite inför helgens bravader och resan till kusten. Det var tråkigt väder ute. Hade annars tänkt sätta på barnstolen på cykeln och cykla en sväng med Ellie, men det blev inget med de när det regnade.. Kims mamma och mormor kom förbi en sväng. Sen åkte jag & Ellie till familjen Bergholst/Sjöö en sväng för Kim skulle iväg. Där gjorde vi lite mat och sen åkte vi på en liten utflykt allesammans och kom inte hem förräns sent nu. Efter tolv. Då betalade jag räkningar och packade Ellies väska inför morgondagen och kusten. Kim och Ellie ska iväg hela dagen imån och kolla på quadcrosstävling och jag ska bort på annat hela dagen och sova över och kommer inte hem förräns söndag morgon och då åker vi direkt till kusten och där ska vi stanna tills torsdag. Så det gäller att planera och packa och planera lite till. Det är ju inte bara mig själv jag behöver tänka på utan två till! :) Men nu är allt färdigt och läget är under kontroll. Måste sova nu. Ska upp vid 6.30 imån. Senast! Det är bara 4 timmar kvar visst.. Shit! Natti!


Ellie & Tim utanför Maxi. Sötnötar! Ellie ...

img_3999 (MMS)

Ellie & Tim utanför Maxi. Sötnötar! Ellie va på goshumör! :)


Vi skulle egentligen åkt till Vimmerby och...

img_4002 (MMS)

Vi skulle egentligen åkt till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld idag, men vi orkade inte. Så det fick bli en dag hemma istället. Vi sov till 12.30!! Fast vi va vakna en stund vid nio-tiden när Ellie drack välling. Det var skönt med lite sovmorgon! ::)) sen åt vi frukost och så tog Kim med sig Ellie till verkstan och tvättade bilen. Under tiden tog jag tag i en ordentlig storstädning här hemma! Jag rensade och sorterade överallt och visste inte riktigt ett tag vart jag skulle fortsätta eller börja med. Jag börjar gärna med allt samtidigt och så blir det lite här och lite där och allt på en gång typ. Jag sorterade och plockade undan Ellies kläder. Hon har ju haft hur mycket kläder som helst den lilla damen! Jag fick plocka undan mängder med kläder som var för små. Nu är det så fint och iordning i hennes byrå! Men vi behöver fylla på med lite nya kläder. Hon har inte så mycket i rätt storlek just nu. Tur att jag ska till Ullared nästa vecka! :) när Kim o Ellie kom hem så lagade vi middag och käkade. Jag och Kim. Ellie matvägrar. Hon har gjort det ett tag nu och idag har hon typ inte ätit nånting. Inte igår heller. Välling gå bra, och kex, men inget annat. Jobbigt de där! Sen skjutsade vi Kim till Taberg för han skulle jobba lite och så åkte vi och handlade på Ica Maxi. Tim följde med oss också. Perfekt, för då hade jag någon som underhöll Ellie! :) det blev dyrt idag, men jag köpte massa blöjor och toapapper och lite andra grejor till Ellie, så det var väl inte så konstigt. Det är tråkigt att handla när det blir dyrt!! Sen åkte vi hem och plockade upp maten och hängde en tvätt och så vidare till Pernilla en sväng. Kim hämtade Ellie vid 21 och jag stannade kvar och tjötade och planerade bröllop med Pernilla. Fast inte mitt bröllop.. Tyvärr! Haha.. Jag kom hem strax innan elva och då hade Ellie inte somnat så hon fick va uppe med mig och Kim i tvrummet. Jag fick tvinga henne att sova vid 00.30, men hade hon fått bestämma hade hon nog varit uppe ett tag till iallafall. Fast hon va supertrött. Vi kollade iallafall på "Himlen är oskyldigt blå". En svensk film med Bill Skarsgård, Björn Kjellman & Peter Dalle. D var faktiskt väldigt bra! Trots att den började väldigt snuskigt.. :) nu ska jag försöka sova.. Imån blir en dag full med packning och annat tråkroligt! :) Natti! :)


Härlig dag idag igen..

Idag har jag, Ellie, Jossan & mamma varit i stan en sväng. vi var på Ekohallen och på Olssons och det blev lite småsaker som fick följa med hem från båda affärerna.

Sen åkte vi ut till Ekornahult och gjorde hemmalagade hamburgare. Kim kom dit också och Ellie badade i Julias lilla pool tillsammans med Julia medans vi ringde runt och försökte boka en stuga på kusten nästa vecka. Vi ringde på hur många som helst innan vi till slut fick tag på en jättefin nybygd badstuga på Olofsbo Havsbad utanför Falkenberg. Vi är alltid ute i sista minuten, men det löste ju sig ändå! :)

  

Så nästa vecka drar vi till kusten söndag till torsdag tillsammans med Jimmy, Sara & Alice. Det ska bli så skönt att komma iväg hemifrån lite och bara va. Lite riktig semester! Hoppas på fint väder bara! Och så får det nog bli en sväng förbi Ullared också! Är lite shoppingsugen! Oturligt nog så kan jag ju inte gå in i den affären utan att göra av med x antal tusen kronor så egentligen borde jag inte åka dit, men det är ju sååååå kul!! ::))

Julia hade inte mindre än 3 fästingar på sig idag också. Usch! Hatar de små krypen! Måste kolla ordentligt innan jag går och lägger mig så det inte sitter någon liten jäkel någonstans och suger blod. Det känns nästan som det kliar på hela kroppen nu..

Efter Ekornahult åkte vi till Åsabadet en sväng och Kim & Ellie tog ett dopp i min lilla hemliga vik. Sen åkte vi hem och åt soppa med nybakat bröd.



 

Efter badet och lite vila så begav vi oss till Pernilla & Co. i Taberg där resten av kvällen spenderades med supergod mat (grillad fläskytterfilé, grillad kyckling, grillad kassler, grillad baconlindad halloumiost, sallad, färskpotatis, sweet chili sås och gorgonzolasås) och god dryck. Ellie var jättetrött men skulle inte sova! Hon sprang runt och busade och spexade och hade sig men vägrade äta välling och vägrade sova. När vi satte oss i bilen påväg hem vid 23.30 så drack hon sin välling och somnade som en stock nästan på direkten. Helt slut var hon lilla pluttan! Tackar för en mycket trevlig kväll allesammans! :)

      




Tisdag.

Igår började jag dagen med en långpromenad tillsammans med Frida, Ida & Amalia. Vi gick runt Åsasjön. Det var jättehärligt och skönt och tiden gick väldigt fort när vi gick tillsammans och tjötade lite. Både nytta & nöje på samma gång! ::))


Lilla Amalia som blivit jättestor sedan jag såg henne sist.

När jag kom hem åt vi frukost och sen duschade jag och Ellie och gjorde oss iordning och så åkte vi på en liten tripp till Falköping. Var först på presentshoppen i Kinnarp. Hittade inte så jättemycket där denna gången, får knappt plats med någonting mer här hemma, och då är det ju inte roligt att handla.. Köpte en klänning till bröllopet vi ska på den 13 augusti och så köpte jag två Vilervalla-mössor till Ellie.

Efter det åkte vi in till Falköping city och så käkade vi på Mingus. Det var helt okej, inte lika gott som sist vi var där (för 2 år sedan), men ändå ok. Det var något cykellopp i stan också så vi gick en sväng på stan och kollade in alla cyklisterna och kikade lite i butikerna.


Kim & Ellie i Falköping.


Solen lös men det var jättemörkt på himlen. Och sen började det spöregna!


Ellie ska kasta en peng i fontänen och önska sig något.


Det gick sådär bra för hon ville inte riktigt slänga pengen. Men tillslut så åkte den i vattnet!

Efter det åkte vi hem till Kims kusin Maria som bor i Falköping och hälsade på henne och hennes familj. Det bjöds på kvällsmat där innan vi for vidare mot Norrahammar igen..

När vi kom hem så kom Jossan en sväng och så fick jag en trevlig överraskning av Polis Christina Lind (HAHAHA), faster Carina & kusin Hanna. Jag följde med dem till Taberg till Pernilla en sväng och där satt vi och tjötade på altanen hela natten! :) Så det blev en sen kväll igår, och det har märkts idag! ::))


Crossåkar-jag.

I Måndags var vi ute i Ekornahult och kollade lite på Johnny, Tim, Robban, Jocke & Fidde när de körde cross. Även jag testade att köra lite. och Jossan. Tyvärr var jag ju inte riktigt klädd för crosskörning så jag körde ganska lugnt (fast jag lyckades skita ner mig iallafall!). Och sen var nog Johnnys cross lite för stor för mig för jag nådde inte ner till marken med båda fötterna samtidigt, utan endast med en fot åt gången. Och då stod jag på tå på den foten jag hade i marken! ::))

Det var riktigt toligt att köra och jag blev faktiskt himla sugen på att köpa mig en cross. Har t.o.m vatt inne på blocket o kollat lite annonser.. Kanske blir det en crossåkare av mig?! ::))

Efteråt så bjöd mamma på fisk, potatis och remoualdsås. Smaskens!






























































































Snacka om krullidull! ::))

img_3974 (MMS)

Snacka om krullidull! ::))


Vi har nästan vänt lite på dygnet.. Men de...

img_3940 (MMS)

Vi har nästan vänt lite på dygnet.. Men det får man när man har semester! :) nu har vi nyss kollat på Pirates of The Carribean. Första. Och halva tvåan, sen orkade vi inte mer så vi har faktiskt krupit ner i sängen. Vi låg i varsin soffa i tvrummet och Kim hade stenkoll på mig så att jag inte somnade. Han frågade typ var femte minut om jag var vaken och så sa han att han inte tänkte spola tillbaka om jag somnade. En minut senare hör jag honom snarka i sin soffa. Haha. Snacka om att somna på två röda! :) Vi har iallafall laddat upp med alla Pirates-filmerna. Ska försöka se dem, och sen den sista på bio. Om den går fortfarande. Det kanske den inte gör?  Måste kolla upp de.. Ellie somnade faktiskt i skaplig tid ikväll utan protester trots att vi sov några (typ 3-4) timmar mitt på dagen. Och hon sov mer än en timme i fömiddags också. Hon var nog ganska trött ändå för vi har busat mycket idag. Och så har hon busat själv. Hon är jätteduktig på att underhålla sig själv faktiskt! Kanske för att hon har typ en miljon leksaker! Haha.. Hon älskar att bli jagad och att jaga oss. Hon tycker det är så roligt när vi jagar henne och säger att vi ska komma och ta henne att hon skrattar så hon håller på att kikna och så försöker hon gömma sig. Och hon försöker springa iväg, eller kasta sig iväg, det slutar oftast med att hon ligger och asgarvar på golvet, för hon kan ju inte springa riktigt än! Fast hon gärna vill och försöker varje dag. Och gå baklänges vill hon gärna göra, men det är hon rätt duktig på! Det är så härligt att höra hennes skratt och se hennes busiga ögon. Då blir man varm i hela hjärtat. Och sen kommer hon fram och sträcker fram ansiktet och försöker puta med sina små läppar och så säger hon ppuu, vilket betyder puss och så får man en puss och sen vill hon inte sluta pussas utan delar ut massa pussar. Hur härligt är inte det?! Hon är det finaste vi gjort och det Värdefullaste jag har i hela världen! <3


What are words....

Det har hänt mycket i helgen och jasg har inte haft tid att blogga. Inte ork heller. Har faktist inte ens satt på datorn..

Först och främst vill jag sända en tanke till alla drabbade och alla berörda i Norge. Det är så sjukt och så ofattbart det som hänt och jag vet inte ens vad man ska skriva om det.. Därför låter jag bli. Jag tänker på alla som mist sin familjemedlem, vän, partner och skickar varma tankar till er. Fortsätt kämpa och ge inte upp.












Idag har varit en riktig slappardag- Och då menar jag verkligen slappardag! Vi har knappt gjort någontong alls. Jag har städat och fixat lite, annars har vi bara varit hemma och gjort typ ingenting. Sovit, ätit, busa, kollat på tv.. Härligt med sådana dagar ju! Nu ikväll lyxade vi till det lite med bakad potatis och inte mindre än 3 röror till. Kyckling/curry, skagen & skinka/paprika. Mums filibabba var det! Och typ hälften blev över så vi har tills imån också! :)

Jag kan berätta lite kort om helgen.. I Fredags var jag ute på Piren och käkade med tjejerna. Det var Saras första kväll ensam efter att lilla Alice kom. Vi hade supertrevligt! Det var jag, Sara, Frida, Emma, Petra, Christel, Tesan & Jessica!

Efteråt gick jag, Jessica, Emma & Petra till pappas båt och förfestade lite och sen drog jag, Emma & Jessica vidare till Harrys. Petra lämnade tyvärr oss och åkte hem. Vi kom inte ut förrän runt 1, men vi dansade och tog vara på den timmen som var kvar och hade skitkul. Sen blev det nattamat i väntan på skjuts hem och jag va inte hemma förrän 3.30...


Emma & Sara.


Christel & Petra.


Jag & Frida.

Igår mådde jag som jag förtjänade, och fick faktiskt lite sovmorgon som tur var. Kim tog med sig Ellie till Gränna där hon var med honom och hans bröder och "jobbade" lite. Det hade gått bra. Hon är ju så snäll så.. haha..

Mamma kom och hämtade mig vid 10 och så åkte vi till Vireda för att plocka svamp. Vi körde också förbi farfars grav och kollade till den lite, det var så fint där så!

Vi vandrade i flera timmar i backar upp och backar ner (Det är bara backar & berg där i skogen) i våran kantarelltallskog och vi hittade faktiskt flera liter svamp! Vädret var väldigt ostabilt hemma på morgonen, men i Vireda var det sol och varmt och ett tag trodde jag nästan vi skulle svettas ihjäl. Mamma hade med sig picnic som vi avnjöt i halvlek! Sen hämtade vi Ellie hos Kim i Gränna och så åkte vi ut till Ekornahult. Det var en toppendag tillsammans med mamma! <3


Här ligger älskade farfar.. <3


Jag med den lilla svampkorgen! :)


DEt kryllade av kantareller på vissa ställen. Så roligt att plocka då när man sprang på ett sånt ställe!


Massa mums!

Min smarta lilla pussgurka! :)


Jag ryser i hela kroppen när jag läser i t...

img_3950 (MMS)

Jag ryser i hela kroppen när jag läser i tidningen. Usch och fy. Finner inga ord.


Jag sörjer för Norge idag.

img_3951 (MMS)

Jag sörjer för Norge idag.


Orkester-Ellie!


Ellie hjälper mig plocka ur diskmaskinen. ...

img_3937 (MMS)

Ellie hjälper mig plocka ur diskmaskinen. Det ska börjas i tid! :)


Det tog en stund, lite mer än två timmar, ...

img_3935 (MMS)

Det tog en stund, lite mer än två timmar, men nu är jag färdig med mina kantareller. Det blev 2,3 kg rensade kantareller. Det var mycket smått så det va nog därför det tog sån jäkla tid, men det är ju de små som är godast! :) Satt med musik i öronen så det kändes inte som så länge.. Och så kom den virtuella barbershop hårklippningen på i lurarna som jag fick av nån till min telefon för många år sedan. Har ni hört den? Den va riktigt läskig faktiskt! Längesen jag hörde den nu. Jag va tvungen att kolla bakom mig både en och två gånger för den är så verklig! Ljudet kommer precis från rätt håll och det känns faktiskt som man sitter på en hårsalong och klipper sig! Nu ska jag däcka i sängen för jag har varit skittrött hela dagen! Godnatt!


Ehult.

I stort sett hela dagen idag har spenderats ute hos mamma & Julia i Ekornahult. Vi har varit ute och gått ganska mycket och sen åkte vi till ett av våra kantarellställen och plockade mängder med kantareller. Så det ska jag strax ta tag i och rensa. Det var väldigt mycket smått så det tar en stund, men det är ju de små som är godast! :)

Vi höll även på att bli uppätna av både flugor, myggor och myror.. Men det var det värt! Ellie satt skyddad med myggnät i sin vagn iallafall och käkade blåbär. Mestadelen var hon åtminstonde skyddad, efter att jag upptäckt att jag råkat stänga in en mygga med henne däri istället för att hålla dem borta! Ooopps.. :P


Elliot och Filippa var också med på promenaden. Det är min kusins barn.


Här visar de Ellie en liten bebisgroda som vi hittade på vägen.


Den var verkligen minimini och Ellie tyckte det var jättespännande.


Barnen har hittat et stort träd!


Cykeltur.


Jag mitt i promenaden.


Ellie somnade så gott i sin vagn.


På kantarell-plockar-utflykt. Ellie plockade mest sten! :)


Vi plockade blåbär och massvis med kantareller.


De luktar ju så gott och de smakar ännu bättre!


En hel JP full med skogens guld!


Mmmm!

Sen testade vi att gjuta lite. Vi gjorde varsin platta till trädgården. I mammas gjorde hon Julias och Ellies hand- och fotavtryck. Den blev jättefin! Min blev inte alls lika bra. Ellie illvägrade att sätta sin hand i det och försökte dra upp betongen istället och sen blev det världens skrikfest! Hon var övertrött så det gick inte alls. Hon vägrade att ens ge oss handen när vi närmade oss. Jag gick t.o.m och gav henne välling och hon somnade och vi gjorde ett nytt försök, men så fort vi tog henne i handen så började hon gallskrika igen! Vet inte vad det var som var så hemskt, men hon gillade det inte iallafall! Tillslut fick vi till ett avtryck med hennes fot så det fick duga och så gjorde jag ett avtryck av min fot jämte. Får se nästa gång jag åker ut dit hur det blev!


Ellie hade sina nya leggings med skinn på sig idag.


En riktig liten tuffing!

Ellie vaknade redan vid 7 i morse och sen sov hon bara knappt en halvtimme i förmiddags så det var nog därför hon var på så dåligt humör. Övertrött alabama. Men inte skulle hon sova inte! När vi kom hem vid 20 hade Kim kommit hem och skulle lägga henne medans jag tog en promenad uppe vid Åsa, men det gick inte. Hon somnade inte förrän efter 21. Så förhoppningsvis sover hon gott nu ikväll och inatt!


Hur söt?! Godnatt!! :)

img_3903 (MMS)

Hur söt?! Godnatt!! :)


Mysdag.

Idag har varit en riktig umgås-med-tjejerna-mysdag!

Kim åkte iväg tidigt på jobb och jag och Ellie låg kvar länge i sängen och bara mös. Sen kom Sara & lilla Alice hit och umgicks med oss. Jag har inte sett Alice på snart två veckor och hon har blivit så stor lilla pluttan! Hon är redan 1,5 månad. Tiden går så fort!


Lilla sötnosen Alice.


Sträcker på sig lite. Yeeeaaah! :)


Sara & Alice.

Mitt på dan åkte vi till Månsarp där det bjöds på gott fika och trevligt sällskap tillsammans med Tesan & hennes mamma. Efter det åkte jag, Ellie, Sara, Alice & Tesan hem till mig och käkade pizza och slappade lite och så kom Jossan en sväng.


Jossan myser med Alice.


Så söt.

   
  
Sen busade Jossan med Ellie och ingen var gladare än just Ellie!


Hon älskar bus och så fick Jossan några pussar. Nu gör hon riktiga pussar och putar nästan lite med läpparna och böjer sig fram när hon vill ha en puss. Jag får massa pussar varje dag och jag tackar inte nej till det! Min lilla pusslisa! :)


Alice somnade gott en liten stund i sängen med den nya leksaken hon fick av Jossan.


Ellie & hennes finfina moster. Kärlek!


Tesan myser och pussar på Alice. <3

Sen åkte vi allihopa hem till Petra & Hugo där det bjöds på mer fika och kaffe och bus och massa tjöt.

Ellie sov inte så mycket på dagen så när vi åkte hem därifrån strax efter 18 så somnade hon i bilen och vi skjutsade hem Tesan. Jossan hoppade av här och tog sin bil hem. Ellie vaknade och vi gick in och bytte till pyjamas och mös ner oss i sängen och drack välling och hon somnade om. Då ringde Petra och bjöd hem mig till dem på taccokväll och det kan man ju inte tacka nej till! :) Så vi packade in oss i bilen igen och Ellie fortsatte sova och sen sov hon i sin vagn hela kvällen. Vi åt och kollade lite på tv och tjötade massa och hade en jättetrevlig kväll!

Vid 22 när det var dags att åka hem så vaknade Ellie en liten stund och vi gosade lite sen packade vi ihop och åkte hem. Väl hemma så mös vi ner oss i sängen framför tvn och hon drack en omgång välling till och somnade om. Sen har hon sovit sen dess. Hon var helt slut efter denna dagen lilla pluttan! Hoppas bara inte hon vill gå upp alltför tidigt imån! :)

Kim är iväg med en vän och kommer inte hem förrän imån så vi har hela sängen för oss själva inatt! Och nu ska jag gå in och mysa ner mig jämte min prinsessa! Tror bestämt att hon får sova kvar jämte mig hela natten! :)

Bilder från Öland Roots.

Orkar inte lägga upp massa bilder här, för det tar sån jäkla tid!!

Men ni hittar dem på denna länken! :)


Tisdag.



Idag har vi varit i stan och köpt en cykelstol till Ellie som jag ska sätta på min cykel, och även en cykelhjälm till henne. Så nu kan vi börja cykla! :)

Sen har vi varit och badat på Uddebobadet jag, Kim & Ellie. Det är mysigt där! En liten sandstrand och bryggor. Det ligger utanför Lekeryd och det finns en jätte jättestor gräsmatta man kan sola på! :)









Sen åkte vi till Lekerydskiosken och åt glass! Riktigt smaskigt var det!









Efter det handlade jag lite på Maxi medans Kim & Ellie väntade i bilen.. Det tog jättelång tid och självklart fick jag avstämning också! :P Men nu är kylskåpet proppfullt och vi har massa samskigt att smaska på! :)

När vi kom hem så gjorde jag pastasallad med kyckling och så packade vi ihop en picnic och åkte upp till Åsabadet. Tyvärr så började det spöregna när vi precis slagit oss ner och packat upp allting så det var bara att packa ihop och åka hem igen. Men vi gjorde det bästa av det och hade istället picnic hemma i tvrummet och kollade på film. "Hall Pass". En skitrolig film! :)



Sen kom Pernilla & Jossan och överraskade oss och jag åkte med dem till Taberg för att cykla hem min cykel som stod där. När jag kom hem igen så nattade vi Ellie och sen åt vi jordgubbar och kollade på en film till. "Tommorrow, when the war began". Den var också riktigt bra, men slutet var tyvärr ganska kasst..



Det var längesen vi såg såhär mycket film. Vi har ju inte riktigt haft tid.. Men det är skönt ibland! Särskilt när Ellie somnat och vi får lite lugn och ro! :)

Mys i Stadsparken.

Igår åkte jag och Ellie och Julia till stadsparken en sväng. Ellie sov när vi kom dit så hon fick sova vidare i vagnen och så gick vi en sväng därinne och kollade på alla djuren. Det var många söta djur där! Ponnys och ett ponnyföl, lamadjur, getter och massa getbebisar och hönor. Sen gick vi till lekparken och lekte lite och så väckte jag Ellie och så blev det ännu mer lek, lite gungning och massa bus i sanden. Vädret var riktigt härligt!

Vi avslutade med att gå en sväng ner till fågeldammen och titta. Det tog en stund att gå ner och sen tillbaka till bilen eftersom Ellie inte ville sitta i vagnen utan hon skulle gå själv. Hela Tiden! :) Men det är roligt att titta på henne för hon kan tvärvända helt plötsligt och så svänger hon åt helt fel håll och så helt plötsligt försöker hon springa. Nåt som hon börjat med på senaste också är att gå bakåt. Alltså baklänges. Det tycker hon är skitkul! Varför nöja sig med att kunna gå helt vanligt framåt liksm?! :)






























Burlesque.



Igårkväll kollade vi på filmen Burlesque. Med Cher & Christina Aguilera. Jag tycker att den var supermysig och att det var en bra och rolig film. Har hört många som sagt att den är dålig, men det håller jag inte med om!

Man riktigt drömde sig in i den och jag önskar jag kunde dansa och sjunga lika bra som Christina Augilera. Hon är riktigt grym! Och ha den kroppen som hon har.. Eller någon av de andra tjejerna.. Tänk att ha det jobbet som hon har i filmen. Ashäftigt ju! Eller äga en sådan klubb. Tror ni det skulle passa in i Jönköping!? Haha..





Gud vad seg jag var igår när vi kom hem! M...

img_3837 (MMS)

Gud vad seg jag var igår när vi kom hem! Men vi har haft en superbra helg och vi har haft hur kul som helst! Kot kommer sen någon dag när jag orkar! :) När vi kom hem pussade jag massa massa på min lilla Elliepellie och på Kim och sen åkte vi ut till Ekornahult för lite god mat. Jossan och Robban var hemma också så det var trevligt! Sen åkte vi in till stan och hyrde några filmer och så hade vi myskväll igår med film och godis. Vi kollade på svinalängorna, den va rätt bra, lite seg bara. Sen satte vi på Winters Bone, men den somnade jag till så jag antar att den inte va särskilt bra.. Fast den fått en jäkla massa bra kritik.. Iallafall så har vi sovit tills nu och Kim ska jobba på sin semester (som vanligt) så jag och Ellie ligger i sängen och myser och ska snar åka och hämta Julia som ska va hos oss idag! :)


Måste bara visa en bild på mammas senaste ...

img_3836 (MMS)

Måste bara visa en bild på mammas senaste ändring hemma. Ett skåp som hon målat vitt och bytt ut mot ett brunt. Så himla fint blev det! Fat hon fick måla det tre gånger, så det är lite jobb, men Gud vad sugen jag är nu på att måla mitt skåp och min bokhylla och min kista och allt vad det är jag har stående lite varstans.. :)


Ellie myser i sin myshörna i tvrummet. Hon...

img_3840 (MMS)

Ellie myser i sin myshörna i tvrummet. Hon skulle inte somna i tid igårkväll. Men då fick jag mer mys med henne så det gjorde inte så mycket.. :)


Vi är taggade för en lååång kväll med mass...

img_3830 (MMS)

Vi är taggade för en lååång kväll med massa reggae! Nu är det förfest vid fridas tält och sen fest vid scenen. Efterfesten vid stranden börjar vid 1 och håller på till 4. Kanske blir det ett halvnaket nattabad i havet som igår! Kallt som fan men skönt! :) vädret är ju sådär så det är himla tur att vi har en stuga och bor i! Regnat mesadelen av dagen idag men nu är det uppehåll. Men vi är nog inga riktiga festivalmänniskor, får kalla oss för halvfestivalare! :) skål på er alla och trevlig helg! ::))


Its a rainy day! Halleluja!! :)

img_3814 (MMS)

Its a rainy day! Halleluja!! :)


Detta är min packning! Ser det ut som jag ...

img_3807 (MMS)

Detta är min packning! Ser det ut som jag ska vara borta bara tre nätter?! :)


Åh vad jag kommer sakna min lilla plutta i...

img_3799 (MMS)

Åh vad jag kommer sakna min lilla plutta i helgen! Fyra dagar utan henne, det kommer bli jobbigt! Jag passade på att gosa lite extra och pussa lite extra på henne ikväll när jag nattade henne. Älskade lilla prinsessan. <3


Öland Roots



Sen när vi kom hem tog jag upp min cykel från förrådet och tvättade den för den var jättesmutsig och jag ska ha med den imån. Och så har resten av kvällen spenderats med städning och packning. Jag blev precis färdig. Jag som alltid måste packa det sista jag gör innan jag går och lägger mig. Jämt. Det ser ut som jag ska va borta två veckor om man tittar på min packning! Haha...

Men vi åker imån och kommer hem på söndag. Vi ska på Reggaefestival på Öland! Jag, Pernilla & Carina. Jag och mina två underbara fastrar. Det kommer bli spännande! Har aldrig varit på festival innan, och reggaefestival blir nog en upplevelse. Det är härligt att komma iväg lite och härligt med semester!

Fast vi fuskar lite, eftersom vi hyrt en stuga i närheten och inte bor i tält. Vi är lite bekväma av oss! Vi hade sådana problem med hur vi skulle hålla maten och alkoholen kall, hur vi skulle ladda våra mobiler och hur vi skulle kunna sova bekvämt. Nu kan vi duscha och laga mat och sova skönt och grilla vårt kött i lugn och ro. (Det serveras bara vegansk och vegetarisk mat på festivalen.) Så får vi både festival och avkoppling på samma gång. Två flugor i en smäll! Vi är bra på att planera vi! :)






Idag.

Idag har vi varit i stan en sväng jag & Kim & Ellie. Sen åkte jag och Ellie ut till Ekornahult. Där gick vi en promenad, åt middag och så tvättade jag bilen och städade ur den. Det behövdes verkligen för det såg ut som ett bombnedslag i den! Men nu är den så ren och fin igen! :)


Ellie med sina tuffa solglasögon jag köpt till henne som Kim inte gillar! :)


Mamma höll på att måla för fullt när vi kom ut till Ekornahult.


Ellie fick tag på en leksak som jag gjort i slöjden för många år sedan! När jag gick i fyran!


Hon tyckte det var jättekul att leka med den!


Och hon tycker det är jättekul att busa med min lillasyster Julia!


Mina fina tjejer! <3


Dags för korna att gå in för mjölkning. Att Ellie tycker det är spännande med kossorna!! :)


Jag har tappat mitt guldhjärta! :/ Upptäck...

img_3785 (MMS)

Jag har tappat mitt guldhjärta! :/ Upptäckte det i morse.. Har haft ett litet guldhjärta på min hörntand i över 10 år. Nu är den borta! Men det är inte dåligt ändå att den suttit så länge! Men dt känns lite konstigt att inte ha den där längre.. Kanske ska sätta dit en ny? Fast i silver denna gången. Eller en liten diamant. Hmmm. Tål att tänkas på! :)


Jag var på systemet nyss och fyllde på mit...

img_3786 (MMS)

Jag var på systemet nyss och fyllde på mitt förråd inför trippen vi ska iväg på imån. Kan berätta mer om den senare.. I vilket fall behövde jag inte visa leg. De va typ andra gången nånsin som jag sluppit det. Betyder det att jag börjar se gammal ut?!


Västkusten.

Vi har haft det jättehärligt på vår lilla tripp! Igår var vi i Mellbystrand och även Båstad en liten sväng. Vi grillade korv på stranden och blev nerbajsade av fiskmåsar! Haha.. Vi körde bil på stranden och tittade på massa fina hus och så badade vi i havet. Dagen avslutades med grillad kyckling, jordgubbar med grädde och tv hemma hos Kims syster Sara & hennes sambo Adam i Varberg.

Idag har vi varit i Marstrand. Med Sara, Adam & Adams mamma. Det var jättefint där! Man fick åka båt ut till en ö och så gick vi upp till en fästning som låg där och tittade och fikade och solade. Sen gick vi till den lilla ministranden och badade och sen avslutade vi dagen med en jättegod Pizza. Vi har haft jättetur med vädret och det känns att solen har tagit riktig ordentligt! Härligt! :)

Så skönt att åka iväg lite på såna här spontantripper! Men det är faktiskt lika skönt att komma hem igen! ::))

Här kommer några bilder från vår lilla tripp. Resten kan ni titta på HÄR :)












































Marstrand.

img_3782 (MMS)

Marstrand.


Förrådet påfyllt! :)

img_3781 (MMS)

Förrådet påfyllt! :)


Fabriksförsäljning av Göteborgs Kex. Det b...

img_3780 (MMS)

Fabriksförsäljning av Göteborgs Kex. Det blev lite shoppat där med det stora kakmonstret Kim och det lilla kakmonstret Ellie! :)


Här låg vi alla tre. Jag låg innanför Elli...

img_3779 (MMS)

Här låg vi alla tre. Jag låg innanför Ellie. Trångt och varmt och mysigt och Gosigt! ::))


När vi kom till vårt rum igår så såg det i...

img_3778 (MMS)

När vi kom till vårt rum igår så såg det inte alls lockande ut så vi sparade in 1000 kr och åkte till Kims syster Sara och hennes Adam i Varberg. 2000 sparade vi på att i te sova på Hotell Tylösand. Hur kan det va så dyrt?! Iallafall så delade vi tre på soffan. Vi käkade o kollade på tv igår och hade en jättetrevlig kväll! Idag blir de bad på någon strand!! Härligt!


Ellie älskar att vara på stranden. Vi har ...

img_3774 (MMS)

Ellie älskar att vara på stranden. Vi har försökt hitta någonstans att bo här på Mellbystrand eller i Båstad men det är fullt överallt. Vi fick precis tag på ett rum på sommargården i Halmstad så dit ska vi åka lite senare. Nu ligger vi på stranden och har tänt grillen så det blir korvgrillning alldeles strax. Sen blir det nog ett dopp i havet innan vi far vidare. Det ska visst va 19 grader i vattnet så då är det okej att bada! :)


Mellbystrand.

img_3770 (MMS)

Mellbystrand.


Mellbystrand.

img_3767 (MMS)

Mellbystrand.


Vi stack iväg på en liten roadtrip. Jag tr...

img_3768 (MMS)

Vi stack iväg på en liten roadtrip. Jag trodde inte man kunde köra bil på stranden när Kim sa det, men det kan man i mellbystrand! Ashäftigt ju! :)


Veckans vägning.



Vecka 3

-1,1 kg.

(Totalt -4,9 kg)

Det går sakta men säkert framåt. Kanske kanske når mitt mål innan Kreta.


Grattis på 25-års dagen Frida!

Du är en av de vännerna jag känt allra allra längst (på delad plats med Sara), vi har ju känt varandra i 25 år nu liksom! Vi har många många fina minnen tillsammans! :)


Min bror Johnny, Jag, Frida & Sara för många år sedan!

Jag & Frida är kusiner och vi har gått i samma klass nästan alla skolåren. Vi gick förskolan, lågstadiet, mellanstadiet & gymnasiet i samma klass. Och så har vi varit vänner ända sedan vi var små och vi har bott grannar också nästan hela livet! :)


Grattis på födelsedagen gumman! Hoppas du får en toppendag!













Snacka om många kuddar! Vi har 6 stycken i...

img_3760 (MMS)

Snacka om många kuddar! Vi har 6 stycken i sängen. Det är så skönt att byta lite under nattens gång, så man får en sval kudde! :)


SEMESTER!



Äntligen! Fyra veckor framåt har Kim Semester!

Så härligt! Det ska bli så skönt att vara lediga tillsammans så länge och vi ska bara göra massa saker som vi känner för. Eller så ska vi inte göra någonting alls om vi känner för det.

Vi tar dagarna som de kommer. Lite dagsutflykter och sådär blir det nog förhoppningsvis.
Annars har vi ingenting särskilt planerat.

HÄRLIGT!



Och jag kan inte lova att jag kommer vara jätteduktig på att uppdatera bloggen under dehär veckorna. Jag ska göra mitt bästa, men om jag är lite dålig på det så vet ni varför! :)


Packat & Klart!

Ellie provade sin nya ryggsäck innan och hon var så himla söt! Hon satte sig på bobbycaren med ryggsäcken på sig full med leksaker och det såg så kul ut! :)






Söndag.

Idag har varit en lugn och härlig Söndag. Kim skjutsade upp mig och Ellie till Martinsgården där det var sommar-loppis idag, och så åkte han vidare till Gränna.

Jag & Ellie gick sär och tittade en stund, jag hade henne i bärsele, men hon gillade det sådär nu. Hon börjar bli lite stor för den tror jag. Men det var smidigt när jag skulle gå runt där bland borden och titta! :)
Vi köpte en docka till Ellie som hon fick välja, en liten ryggsäck och så köpte jag ett spel..

Sedan gick vi vidare på en promenad längs Åsasjön och så gick vi till Åsabadet och badade lite. Det var ganska skönt i vattnet faktiskt så min bikini åkte på den med idag! :) Vi träffade Jeanette och hennes kompis Karin och satt ocg pratade med dem en stund, sedan kom Kim och hämtade oss och vi beställde Pizza.

När vi åkte hem körde vi ut bakom Petra, Micke & Hugo och så bestämde vi med dem att vi skulle åka hem till dem en sväng och äta pizzan där. Det var gott! :) Det var längesen jag åt pizza nu! Men lite får man ju unna sig såhär på en söndag! Haha..

Ellie & Hugo badade i Hugos pool medans vi satt på gräsmattan och tjötade lite. Kim somnade i solen mitt på gräsmattan! :)

















Sen åkte vi hem och så somnade vi några timmar och sen har det inte hänt särskilt mycket.. Härligt med slappa sköna söndagar när man inte har något särskilt planerat utan bara tar dagen som den kommer! ::)) 

Lördag.

Jag & Ellie åkte ut till Ekornahult och så tog vi en promenad ihop med Julia. Vi kollade på kossorna & hästarna och tänkte plocka kantareller, men det hittade vi inga..







Sen åkte vi bort till Bondstorpsbadet med Julia, mamma & Pappa. Pappa, Julia & Ellie badade, men jag tyckte det var lite kallt så jag nöjde mig med att bara doppa fötterna.


Ellie & Julia på stranden.


Ellie och Julia.

Det är så roligt att busa med moster tycker Ellie! :)


Mamma.


Julia & pappa badade.


Inga badkrukor där inte!


Strandbus.


Det är så roligt att gå runt i sanden!


Vattnet var nog lite kallt för Ellie ville också mest bara doppa fötterna.





Sen gick vi bort till grannhuset där det var 25-årsfest för Frida. Hemma hos hennes föräldrar. Hennes pappa är min morbror. Så Frida är ju min kusin. Och en av mina allra äldsta barndomsvänner. :)
Kim kom också lite senare. Det var en trevlig kväll som spenderades ganska mycket utomhus i solen, och sen bjöds det på jättegod mat och god efterrätt!


Frida & Tommy.


Fridas syster Linda & Frida.


Killarna spelade fotboll med barnen.




Sara och Kim.


Tommy slappar.


Casper & Lindas dotter Natalie.


Natalie.


Tommy & Jimmy solar.


Sara & Jimmys lilla Alice låg så gott i son vagn och mös.


En nyvaken Elliepellie.


Min prinsessa! :)


Ellie & Jag.


Casper, Ellie & Emelie.


Kim & Jag.


Efterrätten.


Sallad med massa gott! Ananas, räkor, kasslerm kyckling, ris, pasta.. Mmmums!




Fridas mamma Siv, Emma & Johan (Fridas bror och tjej) och Emelie.


Fridas syster Lindas son Viggo.


Och Viggos syster Natalie.


Emelie fick dela soffa med vovven.


Ellie tittar på när Frida öppnar paket.


Frida öppnar sina paket.




Fridas mamma Siv får dela soffa med båda vovvarna! :)

När vi åkte hem så somnade Ellie i bilen och jag lyfte in henne i sängen och bytte kläder och bytte blöja och borstade tänderna på henne utan att hon vaknade. Hon var helt slut lilla pluttan! :) Hon och Kim stannade hemma och sov och jag åkte till Pernilla i Taberg och spelade kort och umgicks med henne och Tesan som också var där. Det var längesen jag träffade min Darling Teschmo så det var väldigt trevligt! Vi hade det jättemysigt och satt ute på altanen och det var jätteskönt utomhus, men tyvärr började det regna så vi flyttade in i köket. Vid 2-tiden åkte jag hem och däckade i sängen! :)

At the Åsa-Beach.

Kolla in mitt lilla sandmonster! :)


Härliga Fredag!

OJ OJ OJ! Idag har varit en lång dag! Känns som vi har gjort hur mycket som helst! :)

Min lillasyster Julia har varit här idag igen eftersom mamma jobbat. Hon kom redan vid 6.30. Då la vi oss i sängen en stund och kollade på tv och sen vaknade Ellie vid 7.30. Då fick hon välling och jag hoppades att hon skulle somna om igen, men inte! Ho.n var hur pigg som helst! :) Vi gick upp och åt frukost och gjorde de vanliga morgonsakerna, borstade tänderna, valde kläder, bäddade sängen. 

Sen åkte vi till stan och så gick hela dagen väldigt fort! Det är jobbigt att ha två barn med sig när planeringen inte riktigt går som man vill! :) Först åkte vi till Tenhult på Loppis. Det är hela Juli nu i Uppegården, i ett stort ridhus. Jag gjorde några fynd, bla en ny skötväska till Ellie från Babybjörn, lite leksaker, några fina skyltar och ett armband.





Sen hade de ponnyridning utanför så Julia fick rida en sväng och även Ellie fick prova att sitta på ponnyn. Hon tyckte det var jättespännande! Hon pekade på alla hästarna och säger "där" eller "titta" när hon sträcker ut sitt lilla pekfinger.











Sen bara några hundra meter därifrån fanns ett ställe där man kunde titta på massa djur. Ormar och kaniner och marsvin och hönor och spindlar och fåglar och råttor och fiskar och massa andra smådjur, så där gick vi runt lite och tittade.

























Sen åkte vi till Ekohallen och efter det blev det lunch för Julia & Ellie på Burger King. Sen åkte vi till Nya Willys på Österängen. De har börjat med självscanning där så vi passade på att prova både det och kolla in den nya butiken. Självklart så bajsade Ellie precis när vi kom in och jag hade ingen skötväska med mig så jag fick springa ut i bilen och hämta det och leta upp en lämplig plats att byta på henne innan vi kunde handla.. Men det gick bra och vi fick med oss en hel kundvagn ut därifrån!



Väl hemma packade vi upp maten, fixade lite tvätt o lite disk och städade lite och sen åkte vi upp till Åsabadet och badade en liten stund. Det var ganska kallt i vattnet, men Julia badade som bara den och Ellie badade lite, men sen kröp hon mest runt i sanden och lekte. Ett riktigt litet sandtroll var hon och hon försökte gå i sanden hela tiden men ramlade och det var sand överallt när hon var färdig!





























När vi kom hem igen satte jag igång med maten och sen kom Ida, Björn & Amalie på middag. Det blev grillat, klyftpotatis, kantarellsås och sallad. Mums filibabba var det! Mamma kom & hämtade Julia precis när maten var färsig så hon fick sin mat med sig! Kim hade lovat komma hem vid 17 eftersom vi skulle äta vid 18, men kom precis vid 18, så jag fick fixa all maten och grilla och göra allt själv med en gnällig Ellie hängandes i mitt ben! Men det gick bra och maten var jättegod och vi hade det så trevligt!! :)











Sen mös jag lite med lilla Amalia, hon är ju helt underbar den lilla tjejen! Så snäll o så söt!











Kim & Björn och barnen slappade framför tvn i sängen medans jag & Ida hjälptes åt med disken och plockade undan.









Efter det åkte Kim till sina föräldrar i Gränna med Ellie så jag och Ida  och Amalia gick ut på en härlig kvällspromenad. Vi gick 6,2 kilometer på 1 timme & 11 miuter så det var en riktigt rask och lång promenad! Vi hade en medelhastighet på 11.29 min/km. Härligt var det, men det känns lite i benen nu! :)

Kim & Ellie stannar i Gränna tills imån så nu får jag kvällen (det som är kvar av den) för mig själv. Det är ju trots allt fredag! :) Jag har passat på att skura golven här hemma nu när det bara är jag här, och snart ska jag hoppa in och ta en härlig lång dusch!

Trevlig helg på er alla fina! :)

SOV GOTT!

img_3676 (MMS)

SOV GOTT!


Bus i Ekornahult igår.

Jag filmade lite när Ellie busade med sin moster Julia & hennes två sysslinga Filippa och Elliot igår. Jag tror Ellie tycker att det är precis lika roligt att busa med dem som de tycker det är att busa med henne!! :)


Vart tog mina kantareller vägen?!

Jag var ute på en kvällspromenad innan och hittade några kantareller som jag stoppade i en plastpåse och la i min ficka på tröjan. Nu när jag kom hem så tog jag av mig tröjan i sovrummet, nattade Ellie och skulle rensa mina kantareller, men jag kan inte hitta dem någonstans?! Mycket konstigt! Har letat överallt! Men de dyker kanske upp imån, eller så tappade jag dem på vägen så någon annan lycklig person kanske hittar dem!..

Mamma&Barn-träff.

Idag träffades vi hemma hos Bea & Kerstin för lite fika och bus med barnen. Det var himla trevligt och vädret var jättevarmt och skönt! Barnen busade i sandlådan och med alla Kerstins leksaker och sen badade de i Kerstins pool. Tror vi måste skaffa en sandlåda till Ellie sen, för hon älskade att sitta däri och leka med sanden! :)

Det bjöds på kladdkaka och grädde och glass och jordgubbar. Det såg underbart gott ut, men jag höll mig till enbart jordgubbar och det var smaskigt det med! :)

Det var roligt att träffa alla igen, eftersom det var över en månad sedan sist. Alla barnen har blivit så stora och det har hänt så mycket sen sist. Men en sak var iallafall säker, ingen av oss fick en lugn stund och nu går det inte bara sitta stilla och ta det lugnt och prata i lugn och ro längre! Det är lite skillnad mot första gångerna vi sågs när de små låg stilla på golvet! Hahah.. Men det är otroligt roligt iallafall!! :)






























































































Ellie sover som en stock i vagnen. Vi har ...

img_3669 (MMS)

Ellie sover som en stock i vagnen. Vi har varit ute på en och en halv timmes promenad med Ida och Amalia. Det var svettigt och härligt! Och Ellie somnade precis när vi kom hem. Nu har hon sovit jättelänge och jag har hunnit med att blogga, fixa disken och laga middag. Måste väcka henne nu så vi kan äta för halv två ska vi träffa tjejerna och barnen från föräldrargruppen. Det blir lite stressigt, men de ska nog gå bra! Adios! :)


Myskväll i Ekornahult.


Jag fick en påse kantareller av Jimmy.


Mmm. Det luktar ju så gott! Och smakar ännu bättre! :)


Jimmy och mamma.


Ellie gick runt på gräsmattan och upptäckte nya saker.


Det var jättespännande tyckte hon!


Och sen fick hon smaka på mammas loka.


Och hon ville inte sluta dricka!


Det var smaskigt!


Julia & Jimmy busar lite.


Syskonkärlek! :)


Och sen smskade vi i oss revben!


Och sallad och grillad kyckling!


Poolbad i Taberg.
















Ellie visar upp sina nya tänder! Hon har f...

img_3648 (MMS)

Ellie visar upp sina nya tänder! Hon har fått två små tänder till i nederkäken. En på varje sida av framtänderna. Så nu har hon åtta tänder! Fyra uppe och fyra nere! :) Idag har vi spenderat några timmar hos Pernilla i Taberg. Det var planering av diverse saker, middag och så premiärbadade vi i deras pool. Ellie tyckte det var lite kallt och ville bara doppa fötterna och sen nöjde hon sig med att åka båt och stå på mina axlar. Jag som knappt bottnade, utan fick stå på tå och det var inte smidigt att hålla balansen! Men det var skönt! Lite kallt, men skönt! Pernilla passade också Ellie en stund medans jag va hos tandläkarn. Mina tänder såg Jättefina ut och visdomständerna som innan växte rakt in i de andra hade rätat upp sig förvånansvärt bra så jag slipper nog operera bort dem. Skönt de! :) Sen åkte jag o Ellie ut till Ekornahult och där blev det lite bus och sen grillade vi revben. Älskar mammas revben! Och jag fick en påse kantareller av min bror Jimmy som jag ska göra mammas goda kantarellsås av! Och efter det blev det en promenad i sommarkvällen. Underbart! Det har varit en lång dag! Vi sov ganska länge i morse så Ellie somnade inte förrän strax innan tolv nu ikväll. Bilder från dagen kommer imorgon! Nu ska jag försöka sova. Godnatt allesammans!


SMS-inlägg

img_3649 (MMS)


Hallååååå! :)

img_3647 (MMS)

Hallååååå! :)


Sommarklipp hos Jula. Vill ha! :)  Ligger ...

img_3581 (MMS)

Sommarklipp hos Jula. Vill ha! :)  Ligger i sängen efter en snabb promenad hem från Taberg. Knappt 35 minuter tog det ikväll. Det var härligt ute nu. Pernilla kom hit innan och åt taccos med mig och Ellie och när Kim kom hem vid 22.30 följde jag med Pernilla hem och skrev ut lite papper och sen promenerade jag hem från henne. Nu ska jag försöka sova i denna värmen. Som tur är så blir det inte jättevarmt i vår lägenhet. Natti Natti!


Såhär fint blev det på vår uteplats med ny...

img_3628 (MMS)

Såhär fint blev det på vår uteplats med nyklippt gräsmatta! :)


Idag = slappardag.

Idag har varit en riktig slappardag. Ellie vaknade och drack välling vid 8.30, sen somnade vi om och sov till lite efter 10. Vi gick upp och käkade frukost och sen åkte vi hem till Jeanette för lite fika. Sara, lilla Alice och Frida var där också. Vi satt på altanen och drack kaffe och fikade och tjötade. Det blev en del babysnack eftersom det var två gravida och två mammor! :)

Tyvärr fick jag fick inte sitta still särskilt länge eftersom Ellie var precis överallt och ingenstans och gick runt och kröp runt. Upp i trappen, ner för trappen, ut på altanen, fram till räcket, fram till bordet, upp på stolarna, under bordet, pillade lite på alla jeanettes saker osv... Men så är det ju när man har småbarn och är hos någon som inte har! :)





Vi åkte hem strax efter tre och vid fyra-tiden kom Petra & Hugo hem till oss. Vi fikade, tjötade och busade och hade trevligt som alltid. Var ett tag sedan vi sågs nu!



























Sen när de åkt så klippte jag gräset utanför, sen åt jag & Ellie lite kvällsmat och strax ska vi gå ner i tvrummet och titta lite på tv. Tror hon somnar tidigt idag eftersom hon inte sovit så mycket på dagen.

Nytt i Garderoben!


Klänning - H&M 149:-


Tröja - Lindex 149:-




Linne - Gina Trickot 49:-


Tshirt - Gina Tricot 49:-


Leggings - Gina Tricot 99:-


Tröja - Gina Tricot 49:-


Tröja - Gina Tricot 49:-


Linne/Klänning Gina Tricot 49:-


Tunika - Gina Tricot 99:-


Kofta - Gina Tricot 49:-


Tunika - Rut m fl. 79:-

Och så till Elliepellie!


Tröja/Jacka - Lindex 129:-


Mjuka byxor - Kappahl 99:-




Leggings med skinn på sidorna - Kappahl 129:-


Veckans vägning.


(Denna tallriken som jag & Ellie delade på innan ikväll kanske inte var så nyttig.. Glass, grädde, jordgubbar, blåbär och smultron. Men fan så gott det var! (:)

Vecka 2

- 0,7 kg.

(Totalt - 3,8 kg)

Denna veckan är jag inte riktigt lika nöjd.. Men jag åt ganska mycket i helgen i Göteborg och så hann jag inte promenera varken torsdag, fredag eller lördag.

Men så länge vågen pekar neråt är det ju helt ok! :)

Nya tag till nästa vecka!!



Här är vad som hänt med kroppen sen jag började...

Överarm: -2 cm
Byst: -2 cm
Midja: - 6 cm
Mage: - 3 cm
Rumpa: - 1 cm
Lår: - 2 cm


Ekornahult idag.

Under tiden jag va på sjukan så var Ellie med mamma och Julia och Gullan på äventyr. Jag åkte ut till Ekornahult efteråt (efter en snabbshopping på Gina Tricot också) och så gick vi en promenad, plockade massa smultron och blåbär (fast Ellie åt nog upp typ hälften!!), käkade middag och umgicks. Strax efter 17 åkte vi och lämnade Ellie till Kim & vidare till a6 där vi gick och shoppade lite. Det är mycket rea nu, synd bara att det mesta på rean är bara skit.. Men vi gjorde några bra fynd iallafall! ::))

Så nu är garderoben påfylld till bristningsgränsen! :P Måste ta tag i o sortera ur den snart igen. Eller skaffa en större! En walk-in-closet hade ju inte vatt fel alltså! :)













Jag är allergisk mot penicillin!



Idag fick jag det bekräftat att jag är allergisk mot penicillin. Surt för mig sa läkarn, för det är en väldigt bra medicin! Jag var på ryhovs allergimottagning och gjorde bl.a pricktest på underarmen. Då testde de mot tre olika pälsdjur, tre olika pollen och två olika kvalster. Men jag reagerade inte mot något av dem. Skönt det.

Däremot konstaterade doktorn genom att titta i mina journaler och prata med mig och av blodproven att jag är allergisk mot penicillin och jag skulle få det inskrivet i min journal, plus ett varningskort hemskickat som jag ska ha i plånboken. Som tur är så är jag inte jättemegasuperallergisk, utan det finns de som har det värre.

Läkarn tyckte att om jag någon gång är så dålig så att jag verkligen verkligen behöver penicillin så gör det inget om jag får det, bara jag klarar stå ut med reaktionen efteråt tills jag fått kortisontabletter och det försvinner. Hmm. Mycket märkligt. Men det kanske är bra, vem vet...

Iallafall så hoppas jag att jag inte behöver penicillin mer detta året! Peppar, peppar...


Här kommer en eftersläntare från Liseberg ...

img_3594 (MMS)

Här kommer en eftersläntare från Liseberg i lördags! :)


Min polkagristjej! :)


Söndag..

Idag så fort vi vaknade åkte vi och hämtade Elliepellie hos svärföräldrarna i Gränna. Hon sov när vi kom dit, men jag ställde mig jämte sängen och pratade med henne och hon öppnade ögonen när hon hörde mig och fyrade av världens smajl! Sen ville inte hon sova mer, fast hon var trött och gosade ner sig i kudden igen några gånger! Hon hade nog saknat mig lika mycket som jag henne! Eller inte..  :)

Sen har dagen spenderats där i Gränna med promenad, god mat och massa bus.

När vi kom hem så hämtade Pernilla upp mig och vi åkte till Sofie & Anthon utanför Bottnaryd och planerade lite inför deras bröllop i Augusti. Jag & Pernilla & en annan Anton ska vara toastmasters, och det är ju lite att planera! :) Men det gillar vi! Det är roligt med planeringar!

När jag kom hem så busade jag massa med Ellie och så vek jag all tvätt som låg och väntade på att bli vikt och sen hamnade jag här. Kolockan är mycket så nu ska jag försöka krypa ner i sängen och SOVA!

NATTI NATTI!

GÖTEBORG!

Vi hade en supertrevlig dag igår! Först gick vi lite i Femmanhuset och på stan och shoppade. Sedan blev det middag på stan innan det var dags att åka vidare till Liseberg. Kim & Thonny gillade inte att shoppa särskilt mycket så de hade redan innan vi åkte till Liseberg hunnit med att dricka två drinkar var! Lennart-drinkar! :)

Jag handlade några saker på Rut m fl. (som för övrigt har mycket fina kläder!) och lite på H&M. Det var rea typ överallt och mängder med folk så det var ganska trång att springa på stan. Men roligt att gå o kika i affärer som vi inte har här hemma!

Inne på Liseberg var det knökafullt med folk och köer i ca 1 timme till varje åkattraktion. TRÅKIGT!! Men vi hade ganska trevligt i köerna ändå, fast det tog lång tid! Vi hann precis med att åka alla sakerna innan det stängde. Alla utan Flumride och Kållerado, men det gjorde inte så mycket, vi slapp ju bli blöta! :) Härligast var ju som vanligt Balder! och även Kanonen. Sen gillar jag Höjdskräcken och Uppskjutet väldigt mycket! Och även Uppswinget killade gott i magen! :)

Ett tips! Vi köpte biljetter på Internet dagen innan vi åkte. Allt-i-ett. Inträde + åkband + spökhusetbiljetter. Väldigt smart för då slipper man köa vid ingången eftersom man får gå i en egen kassa och så är det billigare än att köpa det där. Nåt som vi tyvärr inte gjorde var att köpa till ett Quick-pass. Det går bara göra på nätet. Det kostar 50 kronor / person och då får man gå före kön 3 gånger till de flesta av åkattraktionerna. Det hade verkligen varit värt det! Då hade vi sparat in 3 timmar!

Årets besvikelse var den nya, Atmosfear. Den var inte värd att köa i en timme för att åka! Det ska ju vara Nordens, nästan världens största fritt fall. Men jag tycker den var lite larvig.. Synd, för jag hade verkligen sett fram emot att åka den!

Sen var spökhuset väldigt roligt också! Bara för att alla vi gick med var så rädda och killarna skrek som små tjejer! Haha.. Jag förstår inte riktigt hur man kan bli så rädd, ändå jag är mörkrädd, men Kim höll på att krama sönder mina axlar när han gick bakom mig! Haha..

Vi var hemma runt ett så Ellie fick sova kvar hos sin farmor och farfar tills idag! Vi saknade henne soom bara den igår när vi kom hem! :)

Här kommer några bilder från dagen!


Kim & Thonny lämnade oss i femmanhuset. När vi hittade dem satt de på en uteservering och drack grogg! :)


Shoppingpåsarna.


Kim & Christell när vi äter middag. Tror det hette Källarkrogen där vi var. Christels gudfar Thomas jobbar där.


Jag & Thonny innan maten.


Det gäller att vara förberedd på allt!


Vi värmde upp med Slänggungan.


Alla är glada innan, men efter lite smått yra. Den håller på så länge så man tröttnar och blir lite lätt snurrig!


Glass i stora lass i kön till Lisebergsbanan.


Mmm. Smskens med mjukglass!


Jag & Kim påväg upp i Lisebergsbanan.


Älskling i kön till Spinrock.


Christel & Thonny.


jag & Älskling.


Vi köpte godisremmar innan vi ställde oss i den långa kön till Balder.


Balder. Kolla skylten med kötid - 1 timme!


Christel & Jag käkar supersalt rem.


Kim & Thonny - rabarberpojkarna.


Det såldes dricka och remmar inne i mitten av kön också. Det var lite skräp i papperskorgarna!


Fullt! Men de tjänade pengar som bara den på det! En dricka - 25 kr och en rem - 20 kr. Och nästan varje eller varannan person handlade!


Off to Gothenburg! :)

img_3556 (MMS)

Off to Gothenburg! :)


Smarta Kim gav Ellie en persika i bilen in...

img_3548 (MMS)

Smarta Kim gav Ellie en persika i bilen innan. :) Idag har Ellie ställt sig upp helt själv utan något stöd alls. Det är första gången! Och så kan hon plocka upp saker från golvet när hon står upp utan att ramla eller sätta sig ner. Det var första gången hon gjorde det idag också! O så ska hon gå hela tiden. Och fort ska det gå! Min lilla sötnos! Vi har lämnat henne hos sin farmor och farfar nu ikväll för jag och Kim ska till Göteborg imån med Thonny & Christel. Vi ska gå på stan och sedan på Liseberg. En heldag. Det ska bli himla trevligt! Men jag saknar Ellie lite. Jag nattade henne så hon sov när vi åkte och imorgon när hon vaknar är vi inte där. Och vi kommer vakna här utan henne. Det känns lite tråkigt faktiskt! :/ Men då är ju hennes farmor o farfar hos henne, så hon kommer ju vara lika glad för det! :) annars har vi inte gjort så mycket idag.. Jag och Ellie har varit hos Pernilla och barnen och umgåtts lite och försökt planera min och Pernillas lilla semestertripp vi ska göra helgen vecka 28. Har inte riktigt bestämt hundra vad det blir än, men nästan. Kul som fan ska vi ha iallafall! :) sen när Kim kom från jobbet vid 19 packade vi Ellies saker o åkte till Gränna till Kims föräldrar o så har kvällen spenderats där med mus och hamburgergrillning. Nu ska jag sova för jag ska försöka gå upp tidigt imån. Eventuellt vill jag hinna med en snabb promenad på morgonen innan vi åker. Jag har fuskat idag.. :/ sov gott allesammans och trevlig helg!!


En nyduschad Ellie. Och nybajsad. :) jag v...

img_3542 (MMS)

En nyduschad Ellie. Och nybajsad. :) jag va nog lite för snabb in i duschen med henne i morse när vi vaknat. För hon bajsade först en gång när hon låg naken på skötbordet, och sen en gång i duschen på min fot!! Och på golvet. Inte så trevligt måste jag säga! Haha.. Over and out!!


Badmys vid Västersjön.

Idag har jag, Ellie, Isabelle & Nova varit vid Västersjön och badat & solat. Vi hittade en egen liten vik där vi slog oss ner och packade upp våra filtar, handdukar, badkläder och vår picnic. Det var skugga där när vi kom vid 13-tiden så det var härligt att inte sitta mitt i solen när det var som varmast. Och efter några timmar kom solen över träden så då fick vi gassa lite och sola lite också. Och så badade jag lite med barnen, det var härligt och ganska varmt i vattnet!

Frida, Sara & Lilla Alice kom förbi en sväng också. Myspys! :)

Det har varit en toppendag och brännan ser faktiskt väldigt lovande ut just nu! :)






































Ellie fick en födelsedagspresent av Isabelle & Nova också. En jättefin Villervalla klänning. Och ett jättefint kossa-kort som var nästan lite ludet. Tack så hjärtligt ännu en gång hälsar Ellie! :)




Syjunta & jordgubbsskörd!

Igår var jag ute hos mamma några timmar och vi hade syjunta. Jag var ensam. Det kändes jättekonstigt att vara där ensam, jag har ju alltid Ellie med mig annars. Men det var skönt, för nu kunde vi sy i lugn och ro!

Jag härmade mamma (som vanligt) och hon hjälpte mig sy en jättefin rund kudde i vitt linnetyg att lägga på soffan, en vit linneduk och en annan fin liten kudde att hänga på väggen. Jag klippte och mätte och mamma sydde, vi var ett perfekt team! Hon är så duktig så min mamma! :)

Mammas syrum.


Mammas kudde som hon sytt.


Den ligger så fint på soffan i tvrummet.


Och såhär fin blev min kudde. Jag gjorde en lite större. Och med texten "Njut Varje Minut".


Sen sydde vi en sånhär fin duk. (Den på bilden är mammas, men min blev likadan.)


Ska bara få tag i några fina duktyngder att hänga på också.


Och så fick vi lite tyg över och då blev det en sån här tjusig kudde att hänga någonstans.


Sen efter det plockade vi jordgubbar i mammas jordgubbsland i hennes köksträdgård. Vi fick ihop ca 2 liter! Och sen gick vi en promenad. När vi kom hem kom Kim & Ellie och så åt vi nyplockade jordgubbar med grädde. Smaskens var det! Och Ellie älskar jordgubbar! Hon kan äta hur många som helst! :)

Mamma framför sin fina köksträdgård.


Tomatplantorna blommar för fullt i miniväxthuset.


Julia & mamma plockar jordgubbar.


Här är de röda, söta, goda bären!


Mmmm!


Julia kollar till sina egna jordgubbsplantor. Hon har några styckna här & där i trädgården!


Mmm.. Doften av solmogna jordgubbar..


Hur gott?!? :)