Ordning & reda!


Tisdag 28 feb.

Ellie vaknade vid 00.30 inatt och ville ha välling. Även vid 04.00 ville hon dricka välling. Och sen ville hon inte somna om efter utan det tog ca 2 timmar innan hon somnade om. Och då kunde inte jag sova mer så jag har varit vaken sen 04 i morse, det känns. Jag är trött som bara den!! Men jag har några måsten som jag måste göra innan jag kan krypa ner i sängen..

Har precis hängt upp två maskiner tvätt och nu ska jag alldeles strax betala räkningar. Det tråkigaste på hela månaden typ!

Dagens besök på dagis gick bra! Vi var bar där en timme idag också. Imån är det två, så då ska vi vara där 9-11. Ellie är väldigt självständig och leker mycket själv. Hon hittade även några dockor som hon inte ville släppa. Hon såg till och med en uppe på hyllan som hon var tvungen att ha, så den fick jag ta ner till henne. Hon springer iväg och leker själv och jag kan gå iväg utan att hon bryr sig så mycket. Hon är lite skeptiskt till dagisfröknarna i början och blänger på dem, men det släpper ganska fort! Hon håller handen med dem och går iväg med dem och visar saker. Det enda hon vägrar är att låta dem lyfta upp henne. Men det går nog snart det med. Tror de kommer gå finemang med den här inskolningen!


Ellie har fått en plats längst in i hörnet, precis jämte kompisen Kerstin!


Ellie busar på dagis.

Efter besöket på dagis (eller förskolan heter det ju, men jag säger ändå dagis) så mötte vi upp Jeanette vid vårdcentralen i Huskvarna och så var vi inne där en sväng på deras bytardag. Det var ganska litet och det hade varit en väldig rusch där när det började så jag hittade inte jättemycket till Ellie. Däremot fyndade Jeanett till lill e Kian! :) Det var lite dåligt för alla kläder, skor och leksaker låg huller om buller, inget sorterat efter storlekar alls. Lite svårt att hitta då! Men jag köpte en overall, en mössa, en tröja och några böcker till Ellie, så jag är nöjd ändå.


Ellies nya mössa.

Efter det åkte vi till Pernilla i Taberg och där lagade vi lunch. Stekt kycklingfilé och halloumiost med stuvad spenat.


LCHF it is!!

Sen hem och vid 15 kom mamma & Julia hit. Jag bakade en chokladtårta som jag bjöd dem på! :) Ellie och Julia busade för fullt. Ellie är överlycklig när hon får leka och busa med Julia! Det gillar hon! :)

Kim kom hem vid 17 och tog Ellie som satt i badet och jag sa till honom att hon inte fick somna förräns 19. Hon har inte sovit något på dagen idag så hon hade däckat som en stock vid 18. Han sa att det var omöjligt att hålla henne vaken. Men inte konstigt att hon är trött med all omställning efter resan, alla dåliga nätter och alla nya intryck. Hoppas bara att hon sover till 6-7 imånbitti nu!


En liten solbränd tjej! :)

Jag, mamma & Julia åkte först till Konsum och hämtad ut ett paket till Ellie från Kråkes bokklubb som jag gått med i. Sen åkte vi till ÅsaS. Det är en liten inredningsbutik här i Norrahammar. Det är en kvinna som har den i källaren på sitt hus. Det hette Åsas Bildmakeri innan, men nu har hon gjort om hela butiken och renoverat och det har precis öppnat igen. Eller det öppnar imån! Vi var visst en dag för tidiga, men vi fick komma in och shopa iallfall. Jag har aldrig varit inne där innan. Jag & mamma har åkt förbi och tänkt gå in men då har det varit stängt. Vi har bara spanat genom fönstren och sett massa fint vi velat köpa. Och mycket fint det fanns det där inne! Minst sagt! Jag hade velat köpa hela butiken om jag haft råd. Så roligt med en sådan butik så nära. Eller farligt mer kanske jag ska säga! haha.. Kim säger at jag är en shopoholic, och jag börjar fundera på om jag inte är nåt i den stilen.



Men jag har inte köpt så mycket inredningssaker den senaste tiden, så jag tyckte jag var värd lite nytt! :) Och så hittade jag en underbar byst som jag köpte till mig själv i födelsedagspresent från Kim! haha.. Brukar ju få köpa mina egna presenter, detär bäst så för då får man det man vill ha! Mamma hade spanat på den innan genom fönstret och har pratat om den i flera veckor. Den var skitfin! Och den är jättestor så man kan egentligen ställa den på golvet, men jag har ingen plats för den på golvet så den fick hamna på hyllan inne på toaletten.













Det var så mycket fint därinne så vi blev kvar jättelänge! Efteråt åkte vi till Ica Maxi och jag köpte ett regnställ till Ellie som hon kan ha på dagis.

När vi kom hem så gjorde jag bakad potatis med kycklingröra till Kim. Själv åt jag lite kycklingröra bara. Sen så namnmärkte och packade jag ner alla grejor som Ellie ska ha med till dagis imorgon. Det är massa saker att tänka på nu inför dagisstarten! Måste ju nästan ha två uppsättningar av allt också så man kan ha en hemma och en på dagis..

Så, nu har jag skrivit av mig lite och uppdaterat. Nu ska jag bara betala räkningarna, sen ska jag sova!

ADJÖ

Vårens bytardagar 2012.

Snart drar vårens bytardagar igång igen. Jag hittade en tjej på facebook som har samlat ihop datumen så man smidigt kan se när de är. Lägger upp det här nedanför..

Jag ska iallafall åka på några av dem och fynda! Det är så kul! Och jag ska även sälja faktiskt. I Bankeryd den 17:e mars så kommer jag att sälja massa kläder.

Tycker detta är en jättebra idé och ett kanonbra initiativ av de som ordnar med allt! En stor eloge till er!!




Ett litet tips..

.. till alla som gillar att käka sallad.

Ica Maxi har börjat med en salladsbar. Där köper man sallad i lösvikt. Inte vanlig sallad utan lunchsallad. Eller middagssallad eller vad man nu ska kalla det..

Det finns allt möjligt gott att välja på och så kan man köpa olika dressingar till.

Jag köpte en idag och jag öste på med räkor och kräftstjärtar. 57:- hamnade jag på. Inte alls dyrt!

Testa det vetja!


Måndag 27:e februari.

Vilken natt vi haft inatt. Eftersom vi somnade så tidigt och Ellie sovit ganska mycket igår på dagen med Kim (för att de var vakna hela lördagsnatten efter hennes kramper) så vaknade Ellie vid 00.30 inatt och var superpigg. Hon ville inte sova alls, utan jag fick snällt läsa böcker med henne och leka med hennes docka!



Sen somnade hon äntligen om efter typ 2 timmar, men vid 5 så vaknade vi igen av att Kim stormade in i sovrummet och skulle klä på sig. Då kunde inte han sova så han gick upp vid 5 (Why!?) och åkte och tvättade bilen och grejor innan jobbet.. Och jag fick snällt gå upp med Ellie då också eftersom hon inte ville somna om.

Vi städade lite efter deras ensamma-hemma-helg och la i en tvätt. Sen käkade vi frukost och nu kör jag igång med LCHF igen så det blev en flötfrukost! haha..



Sen var det dags för Ellies första inskolningsdag på dagis. På Rosengårds förskola i Norrahammar. En timma började vi med. Det gick jättebra och det kändes bra och personalen verkade trevliga. Ellie hade fullt upp med alla leksaker och brydde sig knappt om mig alls, så jag tror att hon kommer trivas på dagis!

Eftersom hon är van vid att lämnas bort så kommer det nog gå jättebra med inskolningen. Hon blängde lite på en av dagisfröknarna först, men sen tog hon henne i handen och så lekte hon lite med henne och det var inga bekymmer där inte.



Tror mer att det är jag som är lite nojig över det här med dagis. Fast det känns lättare denna gången än när jag började jobba sist, då var det svinjobbigt den första veckan, och jag satt tom i bilen påväg till jobbet och grät så tårarna bara rann för att jag skulle vara ifrån Ellie hela dagarna. Haha..

Jag ska bara jobba 80% så på måndagar kommer jag vara hemma med Ellie, men tis-tor blir rätt långa dagar för då kommer hon vara på dagis 6.30-16.30. Känns lite märkligt att någon annan ska ta hand om ens barn så många timmar varje vecka, men så är det ju. man vänjer väl sig.. :)

Efter inskolningen åkte vi till Ica Maxi och storhandlade. Det var mycket som behövdes köpas nu när vi varit borta så länge och i princip tömt kylen innan vi åkte. Så där rök 1500 direkt på mat och blöjor typ. Surt! Men kylen är iallafall full med gottigheter!



Sen busade vi lite och jag ringde och pratade med Krampmottagningen på Ryhov ang. Ellies kramper. De tyckte vi skulle åka in nästa gång ifall hon fick det igen. Och så fick vi en tid till en läkare på måndag som vi ska samtala och diskutera lite med. Det känns bra!

Sen var vi lite trötta så vi somnade i sängen och sov hela kvällen! Haha.. Helt sjukt! Vi somnade strax efter 16 och jag vaknade för nån timme sen. Ellie sover fortfarande. Och jag är svintrött så jag ska också fortsätta sova snart tänkte jag. Ville bara uppdatera bloggen lite först! Ellie var riktigt riktigt trött! Kim försökte väcka henne vid 17.30 nångång, men det gick verkligen inte! Jag gav henne en flaska välling nyss, och den sög hon i sig i sömnen typ. Hoppas hon sover tills imånbitt. Kim harlovat att gå upp vid 5 med henne ifall hon vaknar då. Men det tvivlar jag på att han kommer göra. Den som lever får se... haha..



Godnatt!


Baby Annabelle.



Jag köpte ju en docka till Ellie i Stockholm. Hon som älskar dockor kunde inte bli gladare när jag kom hem med den! Hon har knappt släppt den ur sikte sen hon fick den!

Jag fick den till ett väldigt bra pris måste jag erkänna! Den kostade egentligen 800:- (skamligt dyrt för en docka!), men var nersatt till 300:- och med Tesans hjälp så behövde jag bara betala 191:- för den. Kalasbra ju! :)

Den är tung som en riktig bebis och så skrattar den och jollrar och pratar och tuttar på sin napp (den rör verkligen på hela ansiktet eftersom det är någon slags motor i den) & dricker ur sin nappflaska och öppnar och stänger ögonen och blir glad när den får sin gosekanin. Jättesöt är den faktiskt!




Pilutta & Jag.



Det var härligt att träffa min Pilutta i Lördags! Jag som saknat min andra hälft så! :)

Jag fick denna supersnygga ring utav henne. En gåva och en lite för tidig födelsedagspresent.

Den är från Baglady (Bl.a så säljer Ulrika det märket i sin butik) och jag har spanat på den innan, så jag blev superduperglad!!

Tack! Me like surprises!! ::))

Stockholm.

Vi har haft det underbart i Stockholm. Jag, Tesan, Pilutta & Ulrika. En riktigt trevlig helg med massa skratt, god mat, gott dricka och sjuk humor! haha..

I Lördags när vi kom upp jag & Teschmo och vi checkat in så käkade vi i hotellbaren, sen blev det lite förfest på rummet och så gjorde vi oss iordning och sen bar det iväg till Scalateatern för Brolles Rock'nRoll show. Den var kanonbra, vi hade platser på första raden, och vi kunde knappt komma mycket närmre honom än så! :) Vi satt tom så bra så Brolle kunde sträcka fram sin hand från scenen och hälsa på oss under föreställningen. Två gånger dessutom! :) Sen blev det en sväng på stan. Vi köade till Golden Hits och tog en cider där innan vi tyckte det var för mycket folk och att magen kurrade så vi drog vidare för att äta. Vi hamnade på Vapiano. En helt underbart underbar restaurang med ett himla smidigt system. Man fick ett kort när man gick in där och sen köpte man mat, dryck och allt från baren med sitt kort och så betalade man när man gick ut. Skitsmidigt! :)
Sen traskade vi hem till hotellet och så blev det lite charader och mycket skratt och trevligheter på rummet. 3.30 nångång slöt vi ögonen.

Kim ringde precis innan förestöllningen och berättade att Ellie hade feberkramper hemma. Igen! Så dumt när jag är så långt borta! Jag fick guida honom lite med mediciner och grejor. Men Kim var jättelugn och fixade det galant, fast det hade suttit i väldigt länge denna gången! Så läskigt! Det var mer jag som blev lite orolig och ledsen eftersom jag var så långt borta och inte kunde göra något!

På söndagen käkade vi en underbart god frukost på hotellet. Hotellfrukost is the shit alltså!! Sen slappade vi lite på rummet innan det var dags att checka ut. Efter det blev det en sväng på stan innan vi åkte hem. Jag hittade ett par otroligt snygga skor! (Som om jag inte har tillräckligt av den varan redan! Haha..) och så köpte jag bebispresent till en kompis nya lille kille som föddes i Fredags. (GRATTIS ÄNNU EN GÅNG) Och även Ellie fick en present. Från BR. Sen bar det av hemåt, det blev ett stopp på Max bara, och så var vi hemma vid 19-tiden.

Jag var helt döslut så jag somnade tidigt!! Så skönt!


Bilder från New York!

KLICKA HÄR!


Jag verkligen söt för att ställa mig på vå...

img_1719 (MMS)

Jag verkligen söt för att ställa mig på vågen idag, men när jag gjorde det fick jag en chock!! Jag var bombsäker på att jag hade gått upp minst 5 kg efter den här semestern, kanske 6. 6 kilo som jag kämpat så i 5 veckor för att bli av med. Men icke sa nicke!! Jag har snarare gått ner nåt hekto och nu äntligen nått min första målvikt som jag hade som mål att nå innan semestern. Hur sjukt är inte det? Jag som i stort sett levt på skräpmat, cola och annat onyttigt i 3 veckor!! Helt stört! Men jag är glad! Vågen har inte visat 70.0 på flera år tror jag. Iallafall inte under. Det är svårt att bryta just den siffran! Nu har jag bara 5 kg kvar till min andra målvikt. Det borde jag fixa till sommaren?! Totalt så har jag gått ner ca 12 kg sen förra sommaren. På måndag kör jag igång igen! Denna helgen går det aldrig, så måndag är en bra dag!! Haha.. Heja heja!!


Måste visa min senaste tatuering också. Et...

img_6602 (MMS)

Måste visa min senaste tatuering också. Ett litet minne från Hawaii. Enkelt och litet! Gillar den jättemycket!! :)


Frukost på balkongen sista morgonen innan ...

img_8504 (MMS)

Frukost på balkongen sista morgonen innan hemfärd. Ååh, det är skönt att vara hemma! Men jag saknar faktiskt Hawaii också! Vi ha haft det underbart! Tack snälla mamma & pappa för att ni fyller 50 i år och för att vi fick följa med på denna härliga resan!! :) Resan hem gick bättre än jag hade trott! Mycket bättre! Ellie somnade efter några timmar på förta planet och sen sov hon tills vi landade. Härligt! Men vi hade henne i knät och vi hade inte turen att få några bra platser så hon fick sova i våra knän. Vi turades om. Men de blev inte så mycket sömn för oss och ryggen värkte när vi landade! Eftersom vi hade rätt lång väntetid på mellanlandningen i New York passade vi på att åka in till stan och spendera förmiddagen där. Så nu har man sett lite av New York också. Det var en bonus! Fast taxiresorna blev ganska dyra så var det värt det! Vi åkte först till Ground Zero och tittade lite. De har börjat bygga nya hus där Twin Towers rasade och de hade kommit långt! Sen gick vi på Wall Street, kollade på The Big Bull, kollade på frihetsgudinnan på avstånd, käkade pizza på Madison Square Garden och kollade lite i affärer. Ellie somnade igen i vagnen och sov några timmar. Jag blev lite orolig att hon skulle vara vaken hela vägen hem på flyg nummer två, men hon somnade igen innan vi hann lyfta och sov ca 6 timmar och så var hon vaken två. Jag sov däremot inget alls.. :/ Kollade på två filmer istället, In Time och Footlose. De var bra båda två! När vi landat i Köpenhamn och hämtat väskorna o sådär började den sista resan hem och då ville jag bara komma hem! Ellie var trött igen men hon skulle promt vara vaken hela väg hem, gnälla och skrika och var på allmänt dåligt humör. Men jag förstår henne! Hon var trött på att resa efter över 30 timmars resande! När vi lämnat av allihopa i Ekornahult så somnade Ellie som en stock i bilen! Vi var hemma vid 13 tiden och då tog jag en härlig skön och efterlängtad dusch! Det behövdes verkligen!! Såg ut som hej kom och hjälp! Sen kröp jag ner i sängen jämte Ellie och så sov vi som små grisar tills klockan 17. Det var skönt! Kim hann vara hemma typ 5 minuter sen åkte han iväg och skulle kolla lite på jobbet och sådär. Fast han har längtat hem i över en vecka nu så jag trodde inget annat heller! Han kom hem med pizza från Happy Time, och efter vi ätit det blev vi båda dåliga i magen! Riktigt dåliga! Vet inte om det var dålig eller om magen inte är van.. Jobbigt är det iallafall! Sen slängde vi oss i soffan och kollade på tv. Kim och Ellie sov några timmar till och jag fick ett snabbesök av Sara & Frida. Härligt att ses igen! Jag har saknat alla mina vänner!! Även jag däckade i soffan sen. Inte konstigt när jag sovit så lite de sista dagarna. Trodde Ellie skulle vara vaken hela natten nu, men hon somnade strax efter 12 och jag hoppas hon sover tills morgonen. Peppar peppar. Vi får se.. Vi jobbar på att vända tillbaka dygnet. Det är lite jobbigt när vi haft 11 timmars tidsskillnad! Både med sömn och mat och allting! Vi va så hungriga innan så jag ställde mig och kokade makaroner och stekte köttbullar vid 23.30. Haha! Det var det smidigaste jag kunde göra, kylskåpet är ganska tomt!! Kim och Ellie får handla imorgon. Jag åker till Stockholm imån bitti. Med Tesan. Vi ska möta upp Pernilla och Ulrika där och så ska vi gå på Brolle och sen blir det party för hela slanten! Jag har sparat mig och laddat i flera veckor nu ju! Haha.. Så jag har precis packa upp våra väskor (nästan allt) och packat om min väska och Ellies skötväska så Kim får de smidigt imån.. Nu ska jag se om jag kan somna igen. Men det blir nog inga problem!! :) Godnatt Sverige!


Saknar redan!! <3

img_1470 (MMS)

Saknar redan!! <3


ONSDAG 22/2 09:00

Godmorgon!

Orkade inte blogga igår. Var totalt slut efter vi varit ute och ätit igårkväll och sen när vi kom tillbaka till hotellrummet så packade vi nästan allt och sen somnade vi!

Vi käkade på The Cheesecake Factory igår igen. Så sjukt gott är det där!! Och man får så mycket mat så hälften hade varit nog!! :) De frågar om man vill ha med maten som blir över hem, och nästan alla sitter med små påsar och paket vid borden när de är färdiga. Proppmätta ser alla ut också! Tillbakalutade i sina stolar och pustandes efter all god mat!! haha..  Igår fick vi vänta ca 40 min innan vi fick vårt bord och då passade jag på att shoppa lite på F21. Gjorde några fina fynd faktiskt! Tur att inte den affären finns i Jönköping, det hade varit farligt! Haha..

Vi fick sitta vid ett långbord igår. Det var trevligt! Eftersom mamma & pappa bjudit oss barn på större delen av denna resan så bjöd vi dem på middagen igår! Och vi beställde in efterrätt till dem med ett litet ljus i och så hade de skrivit med choklad runt tallriken! De blev så glada så! :)















Annars var dagen rätt lugn igår. Jag, Kim, Ellie, Johnn, Jimmy, Pappa & Julia gick ner till havet ganska tidigt och la oss. Sista dagen som vi badade där. Jag ville få så mycket färg som möjligt så jag smörjde inte in mig (som vanligt), och jag fick färg kan jag lova! Det brände lite igår och jag var röd på benen, magen och armarna, men idag har det övergått till brunt och det svider knappt alls. Jag är riktigt brun och fin nu! Så härligt! Hade vi stannat några dagar till hade jag nog blivit riktigt bajsbrun! haha.. Kanske tur att vi inte gör det. Jag vet inte hur brun man kan bli!? Nån gång tar det väl stopp, eller? :)

Ellie fick ha sin UV-dräkt på sig igår. Och solkräm med 30-faktor som vanligt. Och lika bra var det! Eftersom solen brände så igår. Men hon har blivit så brun och fin iallafall och hon är så söt när hon är nakenfis med sin lilla vita rumpa! :P

Vid 13-tiden gick vi till Subway och köpte mackor och tog med till poolen och så spenderades resten av dagen där. Låter väl som vi haft en väldigt härlig och avslappnad dag? Men det är ju så det ska va när man har semester! Och särskilt sista dagen på semestern!











Fast egentligen är ju sista dagen idag, men igår var sista hela dagen!! :) Vi ska lämna hotellrummet vid 12, så får vi ställa våra väskor i receptionen tills det är dags att åka till flygplatsen. Flyget går vid 19.35 tror jag så vi behöver lämna Waikiki vid 17-tiden. Sen flyger vi 9,5 timmar till New York. Vämtar där 7,5 timmar och sen tar det ca 8 timmar till Köpenhamn. Och sen ytterligare några timmar innan vi är hemma i Jönköping.. En lång resa vi har framför oss!! Vi landar i Köpenhamn vid 7.30-tiden på Fredag morgon svensk tid. Sen är vi väl hemma vid 12-13 på Fredga dag. Ska bli ganska skönt att komma hem, men ändå hade jag kunnat stanna här några veckor till! Om det inte hade varit så jäkla dyrt då förstås!! haha...

Nä, nu ska jag sätta fart och nu hör ni nog inget mer från mig innan jag är hemma..

Just det ja, glömde ju nästan berätta att jag har bokat en tatueringstid nu vid 12 också. Ska göra en liten tatuering innan vi åker hem. :) Jimmy ska också göra en, fast en stor! Han lägger sig nog under nålen om typ 30 min. Hans tar 5 timmar att göra, min tar nog typ 15 min. Bild kommer senare!! ::))

Bye bye sålänge!

MÅNDAG 20/2 2012

Eftersom Ellie somnade så tidigt igår så vaknade hon redan 7:30 idag. Men det gjorde inget, för jag ville ändå gå upp tidigt och komma iväg till havet! Jag ringde till Jossan & hon följde med så vid 8:30 traskade jag, Jossan, Ellie & Kim iväg till stranden.

Det är skönt att komma så tidigt, men ändå var det mycket folk på stranden. Typ bara pensionärer och japaner. Fast det är det ju mest överallt här! :) Men vi hittade en bra plats och så solade vi och badade i några timmar. Gillar inte egentligen att ligga på stranden, hatar sanden som kommer överallt! Men Ellie älskar det och då får jag stå ut. Sen är det ju ett plus att solen bränner mer när man badar i saltvatten och solar!









Mitt på dagen gick vi och köpte mat och käkade vid poolen. Sen var det dags för killarna att åka iväg på en fisketur.





Vi andra låg kvar vid poolen och jag tänkte passa på att steka ordentligt i solen när Ellie skulle sova middag, men det blev ändrade planer. Mamma mådde sämre idag och hade så ont i huvudet så hon inte visste var hon skulle ta vägen så jag följde med henne till en läkarmottagning. Ellie fick vara kvar hos pappa, Julia & Jossan. Jag fixade tillochmed så vakten på hotellet åkte upp och hämtade mamma med rulsltol på hotellrummet och körde henne till doktorn! Haha.. Det gillade hon INTE!! Det var väldigt mycket sjuka folk hos doktorn och vi fick vänta i över 2 timmar innan vi fick komma in. Hejdå solen var det ända jag kunde tänka på! haha.. Men vad gör man inte för sin lilla sjuka mamma? Hon ville inte gå dit själv och då får man ju ställa upp!!

Vi fick träffa en jättebra doktor som konstaterade att mamma hade bihålsinflammation så hon fick antibiotika och så fick hon starkare tabletter mot huvudvärken. 246 dollar kostade hela kalaset. Svindyrt!! Men så är det om man inte har nån försäkring i det här landet! Och förhoppningsvis kan hon få lite tillbaka på försäkringen sen när vi kommer tillbaka till Sverige!!



Jag tvingade mamma att åka rullstol tillbaka till hotellet och så var vi på Fattys kinesrestaurang och köpte mat. Med mamma i rullstol! Det gillade hon inte heller! haha.. Men är man sjuk så är man! :)

Sen hann jag spendera en liten stund i solen vid poolen iallafall. Får steka ordentligt imån när det är sista heldagen här!

Vi duschade och Ellie & Julia badade och sen gick jag, Kim, Ellie, mamma & Julia ut och käkade. Och efter det tog vi en liten shoppingsvängom. Köpte present till Micke & Petras lille Hampus som kom till världen idag. Var helt inställd på att det skulle bli en flicka, så det jag redan handlat var alldeles för flickigt för en liten pojk! Men det gör inget! DEt är så roligt att köpa små bebissaker och nån annan får väl en flicka så jag kan ge bort presenten till nån annan iallafall!! :) Så underbart med en liten bebisplutt! Som jag har längtat!! Längtar så efter att få träffa den lille prinsen!! Och de stolta föräldrarna och den stolta storebrodern också såklart!! :) GRATTIS MINA FINA VÄNNER!!



Robban var och tatuerade sig ikväll. Han vill visa hela världen sin kärlek till Josefine så det blev en riktig kärleksförklaring till henne!!



Även pappa smet iväg och gjorde en tatuering. Dock inte lika stor, men det var fin iallafall.. Han har ett armband på handleden som han fått av Julia för många år sedan och haft där sen dess, och nu tatuerade han in det armbandet runt handleden. Det blev faktiskt fint! Finare än jag trodde!

Nu ska jag smita ner till poolen för de andra sover. Jag ska ha en SKypedejt med min Pilutta!! Härligt! :)


SÖNDAG 19/2 23:00

Idag sov vi ganska länge. Till 9.30. Det var skönt! Ellie vaknade inatt igen och gallskrek i typ en halvtimme, hon var helt galen. Till slut fick hon en flaska välling och då somnade hon om igen. Vet inte om hon drömde eller om hon hade solfrossa eller nåt, jobbigt var det iallafall..

Kim gick ner till affären och köpte bröd och så käkade vi frukost på rummet. Sen åkte jag, Kim, Ellie, mamma, Julia & Jossan på marknad. En fleamarket. Vi trodde först att det var lite mer loppismarknad, men det var som en vanlig marknad med massa stånd där de sålde allt möjligt krimskrams! Mycket samma i alla stånden. Men det var kul att gå där och titta! Det var så otroligt stort! Vi köpte massa fina saker! Tror vi gick flera kilometer! i 3 timmar traskade vi runt där! Det var utanför ett jättetsort stadium en liten bit utanför Honolulu. Det var 50 000 sittplatser och 9 000 ståplatser där inne, så då förstår ni kanske hur stort det var! :)

Ellie vinkade till typ alla på marknade och hon säger hejdå hela tiden. Och vinkar. Det gör hon till typ alla vi möter! Och så har hon börjat hålla fingret framför munnen och säga tyst! Haha, hon gjorde det första gången igår på restaurangen vi var på när en liten bebis skrek, precis efter att hon själv skrikit som en galning. DEt ser så kul ut! Första gången hon gjorde det blev jag helt chockad, det är inget som vi lärt henne! Så jag vet inte hur hon har snappat upp det, men det har hon iallafall! Hon lär sig nya saker hela tiden och ibland förundras man över hur mycket hon faktiskt kan och hur mycket hon faktiskt förstår!! :)





















När vi kom tillbaka vid 15-tiden gick vi till McDonalds och köpte mat som vi käkade på hotellrummet. Sen gick vi ner till poolen och la oss där några timmar innan solen försvann. Jag läste lite i Mia Skäringes bok "Dyngkåt och hur helig som helst". Den är ganska rolig! Mycket bättre än filmen! Satte på filmen en kväll för några dagar sedan, men jag var tvungen att stänga av för jag orkade inte se på henne! Trodde faktiskt att den skulle vara skitrolig, men den var mest jobbig! Blev irriterad av alla grimaser hon gjorde hela tiden!

Jag var nog lite optimistisk när vi åkte hit, för jag tog med mig 5(!!) böcker som jag trodde att jag skulle hinna läsa! haha.. Jag har bara hunnit läsa typ 10 sidor i Mia Skäringes bok! Det finns liksom inte tid att ligga och slappa i en solstol. Det är fullt ös när man är på semester med en 1,5-åring!! Och när hon sover eller när man får lite tid över så får man passa på att bara vila! Eller så är man på sin vakt iallafall och då kan man inte vara helt inne i en bok! För det blir jag när jag läser! Jag liksom lever mig in i boken!! Och om någon stör mig hela tiden får jag läsa om sidan jag precis läste om och om igen.. haha...



Efter lite vila på hotellrummet och ett varmt bad med Ellie i badkaret, (som för övrigt är jättegrundt och vattnet räcker knappt upp över benen. Vill man ligga med hela kroppen under vatten får man krypa ihop som en liten groda och ha kranen på fullt rinnläge, annars åker vattnet ut och de blir mer som en dusch istället för ett bad!) gick vi ut för att äta middag allihopa. Vi kände för pizza idag så det fick det bli! Det var bara(!) 30-40 minuters väntetid för att få ett bord ikväll. Haha.. Men vi gick i lite affärer sålänge och kollade på skor så tiden gick ganska fort ändå!

Killarna slog på stort idag och festade till det ordentligt! Särskilt Jimmy som fyller 21 imån(idag för er). Han får nu (efter 02) äntligen dricka lagligt här på Hawaii eftersom åldersgränsen för att köpa alkohol här är 21. Vi åt jättegod pizza! Det blev ingen 100-dollars middag idag utan mer en 40-dollars middag! Ellie har inte sovit något på dagen idag så hon somnade i vagnen vid 20-tiden precis innan vi fick vårt bord på restaurangen. Väldigt skönt! Då kunde vi äta i lugn och ro idag! Utan ett litet monster som ska vara överallt och ingenstans! ::))



Efter maten gick vi (alla utom Jimmy, Johnny & Robban som drog vidare ut på stan) tillbaka till hotellet och sen har jag suttit vid datorn och facebookat lite. Chattat med Pilutta och lagt in lite bilder. Och sen skrivit detta blogginlägget som har tagit typ 30 min! Men vad gör man inte för att ni där hemma ska få följa oss på vår härliga semester?! haha..

Nu ska jag strax sova. Imån ska vi ligga på stranden större delen av dagen tror jag. Måste passa på att suga åt sig lite sista sol nu de sista dagarna! Det är imån, tisdag och halva onsdagen kvar och sen börjar vi vår låååånga resa hem mot Sverige. Det ser jag inte fram emot!! Jag ser fram emot att komma hem, för borta bra men hemma bäst stämmer ju ganska bra!, men jag ser inte fram emot hemresan. Men den måste ju göras.. Tyvär!! haha..

Godnatt Hawaii - Godmorgon Sverige!

LÖRDAG 18/2 21:00

Idag har vi stekt i solen nästan hela dagen! :)

Jag var uppe tidigt och följde med Robban, Johnny & Pappa när de hämtade sina motorcyklar de hyrt och sen gick jag på en morgonpromenad.





När jag kom tillbaka så packade vi lite saker och Ellies vagn och så slog vi på stort och gick ner och käkade frukost på Dennys. Det var massor med folk där, och vi fick sitta ner och vänta 15 min på att få ett bord. Vi börjar lära oss systemet lite här nu! Och det funkar faktiskt bra! Idag fick vi lämna vårt namn och sen när vi fick ett bord så ropade de upp vårt namn. Det var jättestort på Dennys så folk kommer och går hela tiden, så det är en jäkla rullians på borden! Och hur bra borde det inte gå för restaurangerna när det nästan jämt är folk som köar för att få ett bord? Det är ju kanon! :) Men jag förstår varför amerikanarna är så feta! För det frukostutbudet vi hade i morse var inte att leka med! haha...



Sen hämtade vi mamma & Julia vid poolen och så gick vi ner och la oss på stranden. Där låg vi i några timmar och det är ju helt underbart! Solen har tagit som bara den idag och jag har bränt mig lite på smalbenen. Jag har inte smörjt in mig varken idag eller igår, och det syns! :) Fast det är bra (tycker jag iallafall, men det är ingen säker solning här inte!)! Men jag har blivit jättebrun! :)





Mitt på dagen gick vi till hotellet och la oss vid poolen istället. Jag tog en öl och vi låg och njöt lite i solen. Mamma & Julia gick hem lite tidigare än oss från havet, så de låg också vid poolen. Tillsammans med Jossan & Jimmy. Jimmy som hade blivit bortglömd idag! Vi hade glömt bort i morse att han var kvar på hotellet! :)

Kim & Ellie gick upp på rummet och vilade och de andra gick också, det var bara jag & Jossan som stannade kvar vid poolen. Solen gick i moln och det blåste som bara den, men vi sov så gott i varsin solstol iallafall och ibland när solen tittade fram så blev det riktigt varmt och skönt, annars var det ganska kallt faktiskt!

Vi gick ut lite tidigare och käkade idag. Bara Jag & Kim & Ellie. De andra hämtade mat. Vi gick till en restaurang som heter Chilis och ligger precis rakt över gatan från hotellet. Det var ingen väntetid så vi fick ett bord direkt. Jag käkade revben, det var supergott!! Tyvärr fick vi inte så mycket matro eftersom Ellie skulle springa runt och krångla och vara en liten galning ikväll. Hon var helt tokig och skrek och slängde saker på golvet och hade sig. Jag höll på att skämmas ihjäl när hon satt igång och gallskrika och inte slutade vad vi än gjorde. Jag satt med ryggen ut mot restaurangen, men jag verkligen kände allas blickar i nacken! haha... Vår servetris kom och frågade om vi ville ha kex eller nåt till henne och det ville vi, men det hjälpte ju inte. Tror vi ska försöka gå ut och käka utan henne imån! Eller så väntar vi tills hon somnat! Då kanske vi kan få äta i lugn och ro för en gångs skull!! När hon är med får man inte en lugn stund!

Det är inte billigt att äta här heller, men det är ju så gott med mat!! ::)) Jag tror vi har ätit upp närmare 10000 än sålänge den här semestern! Galet!! :)

Efter maten var vi och handlade lite frukost tills imåbn och sen har vi bara slappat på hotellet. Inne på mammas, pappas & Julias rum. Det har varit en trevlig kväll!! Men nu är jag helt slut så det blir nog sängen strax!





Imån ska vi försöka komma iväg till stranden hyfsat tidigt så vi kan få så mycket sol som möjligt! Måste sola de sista dagarna nu så jag är riktigt brun när jag kommer hem!! Fast jag är ganska brun nu också, solen har tagit ordentligt idag!!


Fredag 17/2 23:00

Idag har varit en lång dag eftersom vi gick upp redan 05:00. Vi körde iväg från Waikiki upp mot North Shore redan vid 5:30. Tyvärr så blåste det så mycket på havet idag så vi var tvugna att ställa in vår båttur och det blev aldrig något simmande med hajar. Riktigt riktigt tråkigt! Men vi fick våra pengar tillbaka som tur var..

Eftersom vi hyrt bil och allt så körde vi runt lite här på Oahu och tittade. Vi stannade och kollade på surfare uppe på North Shore och så körde vi söderut och stannade till på en Ranch på östkusten. Där åkte vi djungelsafari och tittade på utsikten och vi fick se vart de har spelat in massa filmer bl.a Jurassic Park & Lostserien. Lite häftigt! :)











Sen körde vi till Pearl Harbor och tittade lite. Tyvärr så såg vi inte så mycket och vi hade inte lust att betala massa pengar för att kolla på alla sevärdheter.. Vi körde tillbaka till hotellet och så spenderade vi hela eftermiddagen vid poolen. Det var härligt att ligga där och slappa idag! Och solen tog som bara den! Det blåste hela tiden så det blev aldrig sådär kokhett, men solen tar ju lika bra för det! :)



Vi gick upp på rummet och duschade och gjorde oss iordning och så gick vi ut för att käka allihopa. Idag åt vi på The Cheesecake Factory. Det var ca 40 minuters väntetid för att få ett bord, men man fick en dosa som pep när bordet var klart så vi satt utanför och väntade och gick och kollade runt lite. Det var den bästa middagen jag ätit på länge! Och det var nog det bästa jag ätit här på Hawaii!! Det var värt väntetiden! :) Kim & Ellie åt cheesecake till efterrätt. Det fanns hur många olika sorter som helst att välja mellan!!









Efter maten gick jag, mamma & Jossan och shoppade lite. Vi var inne på FOREVER 21 och det var som att komma in i himmelriket! Så otroligt stort och hur mycket kläder, skor, smycken och accessoarer som helst! Och priserna var perfekta! Trodde det var dyrt där inne, men det var som ett megastort H&M och priserna var inte alls farliga! Jossan & mamma tröttnade efter en stund och gick hem och jag fortsatte shoppa loss! Så mycket fint hittade jag! :) 


Torsdag 16/2 22:30

Idag så sov vi ganska länge. Det var skönt! Ellie vaknade inatt och gallskrek, ingenting hjälpte för att trösta henne, så hon höll oss vakna en stund. Vet inte om hon drömde mardrömmar eller nåt. Konstigt iallafall!

Annars har vi kommit in ganska bra i dygnsrytmen nu. I början var vi jättetrötta på kvällen och pigga vid 5-tiden på morgonen, men nu somnar vi i skaplig tid och vaknar vid 7-8 på morgonen. Ellie sover ca 2 timmar på dagen och sen är hon jättetrött vid 20-21 på kvällen och somnar och sover till morgonen. Jätteskönt! :)

Jag Skypade med Pilutta i morse. Det var ett efterlängtat videosamtal och vi tjötade i ungefär en halvtimme. ::)) Det funkade kanonbra och både bilden och ljudet var med utan att dröja allt för länge!

Sen så begav vi oss (jag, Kim & Ellie) ut på shopping. Vi gick bort till ett jättestort köpcenter som heter Ala Moana. Det går bussar dit, och Trolleys (öppna bussar som ser ut som tågvagnar nästan), men det går inte få med barnvagnen på dem så vi traskade iväg med kartan i högsta hugg! haha..  Där fanns hur många affärer och butiker som helst i köpcentret, men vi höll mest till inne på Sears. Det är typ som Ullared! :) Där finns allt. Verkligen ALLT! Vi shoppade massa skor! Ellie fick flera par nya! Hon valde ett par själv också, ett par gympaskor som blinkar och lyser när hon går och hon tyckte det var skitkul att ha dem på sig! :)

















Efter flera timmars shopping så gick vi tillbaka mot Waikiki där vi bor. Vi gick förbi hamnen och så tog vi strandvägen hem. Och jag skojar inte om vi gått typ 1,5 mil idag!! När vi kom tillbaka var vi helt slut! Benen var som spaghetti! Tur att vi hade gympaskor på oss iallafall!!







Vi gick upp på rummet och slappade och tog det lugnt en stund. Ellie badade i badkaret. Sen så gick jag ner till hotellets tvättrum och tvättade upp lite kläder. De börjar ta slut så det var skönt att få det gjort! Det gick jättesnabbt och var smidigt och billigt också. Ska man lämna in kläderna på tvätt så är det svindyrt! Det är inte som i Thailand där det knappt kostar någonting och man får kläderna tillbaka rena och vikta och vacumförpackade.







Sen somnade Kim & Ellie och jag var nere och köpte lite mat som jag tog med mig upp på rummet och käkade på balkongen. Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Vi ska iväg redan 5:30 imånbitti!!

De andra har spenderat dagen vid havet. Killarna har provat på att surfa. Synd att vi missade det! Men vädret har varit sådär idag så då tyckte vi det passade bra med en shoppingtur.. Sen var de andra och hämtade våran hyrbil som vi ska ha imån och åkte runt och tittade lite med den. Imorgon ska jag, Kim, Johnny, Robban, Jimmy & pappa köra upp till North Shore och så ska vi ut på en båttur och dyka med hajar. Eller dyka i en bur när hajarna simmar runt omkring. Det ska bli riktigt häftigt!! Om man kollar i broschyren så är det riktigt stora hajar man får simma med, och jag hoppas det är det i verkligheten också!! Ska bli spännande!! :)


Mera foton.

Nu har jag laddat upp lite fler kort på Facebook.

Hawaii 2012 I

Hawaii 2012 II


Onsdad 15/2 22:00

Idag har alla vi "ungdomar" varit på Honolulu Zoo. De var roligt att gå och kika på alla djuren! Och varmt var det också! Ellie tyckte det var spännande att titta på alla djuren! :)













Vi käkade lunch inne på zoot och så gick vi tillbaka till Hotellet. Ellie somnade i vagnen så när vi kom hem la sig Kim med henne på hotellrummet och vilade lite och jag gick ner till poolen. Där var resten av sällskapet också och mamma & pappa som legat där en stund redan. Mamma har varit piggare idag så det är skönt! Nu är vi alla på bättringsvägen!! Jag satte på musik på iphonen och så la jag mig i solen och somnade en stund! Det var riktigt skönt!!

Ellie och Kim sov jättelänge. Men Ellie sprang så mycket inne på djurparken så hon blev väl helt slut lilla pluttan! :) Jag fick gå upp till hotellrummet och hämta henne, för jag undrade vad de höll på med, då hade de precis vaknat.

Vi gick ner till poolen en stund till och sen upp till rummet och duschade och gjorde oss iordning. Jag och Jossan gick ner en sväng på stan och tittade i en klänningsaffär, och jag hittade ett jättefint linne!






Johnny, Jimmy & Robban har varit iväg och fiskat en sväng på eftermiddagen så vi gick ut och käkade utan dem. Idag hade vi tur för vi fick bord nästan direkt på ett Steak House inte långt från hotellet. Det var jättegod mat där! Lite dyrare, men lite bättre!! DEt var nog det godaste jag ätit sen vi lämnade sverige faktiskt!! En riktigt fin god köttabit!! ::))

Nu ska jag strax springa ner till poolen en sväng och kolla några saker på min telefon. Det finns bara trådlöst wifi i lobbyn och vid poolen. På rummet går det på kabel och det funkar ju bara på datan. Jag har några grejor på iphonen som jag inte kan kolla på datorn..

Sn blir det sängen tror jag! Är helt slut!! ::))



Onsdag 15/2 7:30

Jag skulle skrivit här igårkväll, men jag råkade däcka med Ellie i sängen vid 21-tiden! haha.. Var supertrött igår! :)





Igår spenderade jag, Kim & Ellie förmiddagen vid havet. Jag somnade i solen medans Kim och Ellie satt och lekte i sanden. Och jag fick sova tills jag vaknade!! Hur skönt som helst! Och färg fick jag med! :)

















Det var kanonfint väder nästan hela dagen igår. Det blev lite molnigt bara mitt på dagen, men då passade vi på att gå och kolla lite i affärer.

När vi kom tillbaka till hotellet så somnade Kim & Ellie i sängen och jag följde med Jossan & Julia och köpte lite mat som vi tog med oss upp och käkade på balkongen. Sen var jag och handlade mat till mamma som fortfarande är dålig och får spendera det mesta av sin tid på rummet. Så tråkigt!! Hoppas verkligen hon blir piggare snart så hon kan njuta av den sista veckan här!
Vi andra är iallafall piggare, lite förkylda och så sitter den där jäkla hostan i bara!

Efter det la vi oss (jag, jossanm julia) vid poolen lite och slappade. De andra killarna var iväg och köpte fiskespön och fiskegrejor. De ska fiska här någon dag.. När Ellie vaknade hämtade jag henne och så var vi vid poolen hela eftermiddagen.











Efter lite slapp på rummet så gick vi ut för att äta jag, Kim & Ellie. Vi tog inte med oss vagnen för vi tänkte att det var smidigare att komma in på restaurangen utan. Tyvärr så var det så himla mycket folk ute och käkade så det var mellan 30-80 minuters väntetid på typ alla restauranger! Jag fattar inte hur det funkar riktigt.. Det finns inte alls många restauranger, men det är skitmycket folk som ska äta varje kväll. Det går ju inte ihop sig riktigt?! Och igår på eftermiddagen kollade vi om man kunde boka bord till kvällen, men det funkar inte så. Och det behövs ju tydligen inte för restaurangernas skull, det är ju fullt med folk hela tiden iallafall! Men surt att man ska behöva stå och vänta så länge varje kväll när man ska käka! Å andra sidan så sliper man jobbiga inkastare som står och tjatar utanför restaurangerna! :)

Vet inte om det var extra mycket folk ute igår eftersom det var Valentines Day anske.. Till slut hittade vi en restaurang där det bara var 15 minuters väntetid iallafall! Och när vi kom in där så sitter Jossan & Robban där inne med! Haha.. De hade gått ut själva för att äta just för att det var alla hjärtans dag! :) Men maten var god, fast den var dyr, och jag beställde ett vin som var jättegott!! Notan gick på 100 dollar, så det är ju ungefär som hemma.. Bara att här var dricksen inräknad redan, så man slapp tänka på det. Det stod längst ner på kvittot att de redan lagt på det. Smart av dem! haha.. Så de hade lagt på 13 dollar i dricks redan.. Men jag fick min köttabit iallafall!! Även om jag bad om meduim och den var rare så var det gott!!



EFter maten gick vi en sväng och tittade i affärerna och sen tillbaka till hotellet och så somnade vi som små bran i sängen! Härligt!



Nu ska vi äta lite frukost här på rummet, och sen ska vi gå till Honolulu Zoo. Det ska bli riktigt kul! :)

Happy.

Att man kan bli så glad av lite shopping!? Måste vara för att jag gjorde sådana toppenfynd!! ::))




Måndag 13/2 23:30



Idag har varit en skön och varm och härlig slappardag! Vi har legat på stranden och stekt hela förmiddagen. Jag glömde smörja in mig idag så solen har tagit kan jag lova! Till och med Ellie har bränt sig lite på armarna, och på henne smörjer jag med megastark solkräm!





Vi gick en promenad vid lunchtid jag, Kim & Ellie och tittade lite. Vi käkade hamburgare. Ellie somnade i vagnen så vi passade på att vila lite vi också på en grön och skön gräsmatta precis vid havet. Det var riktigt härligt!





Sen gick vi tillbaka till Hotellet och hoppades att vårt rum skulle vara färdigt, men det var det inte så vi la oss vid poolen en stund. Den iskalla poolen! Den är verkligen skitkall! :) Men det är svalkande! Och perfekt att ligga där lite på eftermiddagen för då har solen nått dit också. Den ligger på norra sidan om hotellet och solen kommer inte förbi hotellet och de andra hotellen förräns efter 14-tiden..

Vi fick våra rum, två våningar längre ner, så nu bor vi på 20:e våniingen. Det var jättefina rum! Mycket finare än de vi hade uppe på våning 22! Och större kylskåp och micro tom. Så skönt för då slipper jag göra Ellies välling och gröt och mat i kaffebryggaren! :)

Det är härligt med balkong,men lite läskigt att gå ut där när det är så högt!! Och lite läskigt när Ellie följer med ut! Även om jag provat att trycke genom hennes huvud mellan gallret! haha.. Det gick inte! Som tur var! :)

Men det är skönt att kunna öppna upp lite och skönt att kunna sitta där ute lite i kvällssolen. Jag är mycket nöjd med vårt rumsbyte! :) Det var vi och mamma, Julia, Pappa som fick byta rum idag. Imorgon får Johnny & Jimmy byta och nästa dag Jossan & Robban.





Vi slappade lite på hotellet och sen gjorde vi oss iordning och gick ut för att äta lite. Tyvärr var det omöjligt att få plats på en restaurang, det var fullt överallt!! Eller 30-40 min väntetid och det orkade vi inte med så vi käkade pizza på en typ sportsbar. Och det var väldigt gott så det gjorde inget! Men jag börjar tröttna lite på pizza och hamburgare nu! Jag vill ha en riktig köttabit!! :)

På vägen hem stannade jag & mamma till i en affär som jag spanat in och så shoppade jag loss lite! Köpte nya skor, örhängen, ett linne & fyra klännigar. Så nu är jag sjukt nöjd med dagen och ska däcka i sängen med gott samvete!!

Får se vad morgondagen har för spännande att bjuda på.. :)

Godnatt Hawaii - Godmorgon Sverige!

Måndag 13/2 09:00



Nu har vi packat ihop hela vårt rum och är redo att byta rum. Vi fick rum utan balkong när vi checkade in (det fanns en våning av 22 som inte hade balkong och där hamnade självklart vi! Längst upp på 22:an!) så vi bad om att få byta igår och det får vi göra idag. Men vi måste checka ut vid 12 senast och sen får vi inte rummet förrän tidigast 15. Men nu är vi redo iallafall och vi har smörjt in oss och tagit på oss vår bikin och ska strax bege oss ner till havet!

Det är fint väder ute än sålänge, men det verkar som det ska bli lite molning i eftermiddag. Så vi får passa på att sola nu och så kan man shoppa sen om det är sämre väder utan att ha dåligt samvete! :)

Jag la ut lite bilder på facebook igårkväll. De kan ni hitta HÄR!!

Idag är vi iallfall lite piggare allihopa! Det är skönt! Det är bara den där jävla hostan som sitter i fortfarande. Och snoret som rinner. Ellie snorar mest hela tiden! haha.. Men sålänge febern och orkeslösheten håller sig borta så är jag glad! :)

Vi vaknar tidigt på mornarna här! Vid 5-tiden varje morgon är pappa ute och går! Hurtig han! haha.. Jag hade också velat göra det om jag orkat, men Ellie brukar vakna vid 4.30 och vilja ha välling och sen ska hon leka två timmar innan hon somnar om så jag orkar inte riktigt. Får promenera på eftermiddagarna istället! :)

Igår spenderade vi förmiddagen på stranden. Vårt hotell ligger ca 1 kvarter från havet så det är jättesmidigt att ta sig dit! Stranden är jättefin här på Waikiki. Den ligger ju mitt inne i Honolulu så det är ju inte som man tänkt sig Hawaii riktigt med en ödestrand nånstans, men den är helt okej. Vattnet är jättefint och riktigt turkost! Och precis lagom temperatur. Man blir riktigt svalkad av att ta sig ett dopp! Stranden här på Waikiki är en av världens mest kända stränder och det är riktigt mycket folk!! Igår var vi nere tidigt på morgonen, och det måste man nog va om man vill ha nån plats för det är lite trångt mellan handukarna.

Vi hyr inga solstolar för det kostar 60 dollar för en dag och det är lite väl mycket! Allmänt så kostar saker ganska mycket här tycker jag. Eller det kostar ungefär som hemma, vissa saker lite mer. Men vanligt vatten är tom ganska dyrt! Och det är rätt dyrt på restaurangerna. Och maten är faktiskt inget vidare! Det är lite samma menyer överallt och mycket asiatiskt. Väldigt mycket! Och det är kineser överallt! Eller Hawaiianer kanske!? :)

Sen läggs skatt på allt man köper! Det tänker man inte riktigt på för man räknar ju med de priserna som står i menyerna eller på prislapparna. Men på maten är det 4% nånting tror jag och på kläder och saker mm. 6 %. Förutom en restaruang som vi var på första dagen vi kom hit, där skulle de ha 17% extra i service! Eller minst 7,50 dollar / person. Extra!! Galet! Och så tror de man ska dricksa 15% på det också. Det blir snurrigt med alla siffror! :)

Vi käkade på Burger King igår. Det var gott! Och onyttigt! Haha.. Mitt LCHF går åt helvete här nere. Men det är ju semester! När vi kommer hem så kör jag på nya tag! :)

Jag tog iallafall en härlig efterlängtad promenad igår. Det var härligt att få på sig gympaskorna! Jag var ute och tog lite kort och kollade mig omkring lite! Det är väldigt vackert här! Och rent! Man ser inget skräp någonstans! Men sen helt plötsligt är det väldiga kontraster för då kommer en park eller ett grönområde och där ligger det typ 10 uteliggare och sover i en ring. Eller så är det en liten gräsmatta mellan två kvarter och där ligger också nån och sover...Eller igår såg vi ett jättestort träd. Verkligen jättestort!! En fikus av nåt slag tror jag det var. (Finns med på kort) Och där typ bodde en tant som hade hängt upp sina kläder på tork och satt utanför.. Och precis jämte ligger Prada och Gucci affärer och lyxhotell och fina bilar står parkerade. Slummen blandas med lyxen på nåt konstigt sätt..

På kvällen var jag, Ellie, Kim, Jossan, Robban & Jimmy ute och käkade. Mamma var dålig hela dagen igår och Julia med så de låg mest på hotellrummet och vilade. Johnny var lite piggare iallafall.. Ellie somnade vid 19-tiden så när vi gick la vi över henne i vagnen och så sov hon hela kvällen däri. Så skönt! Det brukar bli så när man inte räknar med det. Om man försöker få henne att sova en hel kväll i vagnen så lyckas man aldrig! haha.. Men efter vi käkat så gick jag & Kim och kollade lite i affärer och shoppade lite och sen upp till rummet och vid 23 var jag så trött så jag knappt orkade hålla ögonen öppna. Vid 00 däckade jag som en stock jämte min lilla Elliepellie.

Nu ska vi flytta våra väskor och sen bege oss ner till havet och få lite färg!!

Fortsättning följer.. ::))

Hawaii.



Vi lämnade vårt hotell i L.A vid 7.30 i morse och 10.31 gick vårt flyg från LAX till Honolulu. Flygresan tog ca 6 timmar och det funkade jättebra faktiskt. Ellie var hur duktig som helst och sov de första 2,5 timmarna och sen busade hon runt och lekte och hade sig. Tyvärr satt vi hanska utspritt allihopa, men det funkade ändå.

Det enda tråkiga är att Ellie knappt äter någonting på dagarna.. Men hon dricker så det funkar väl. Nu när hon varit sjuk har hon levt på välling. Hon har inte velat äta någonting annat. Jag trodde jag packade ner 3 pkt välling, men packade bara ner 2 så nu är ett paket slut. Får hoppas hon börjar äta vanlig mat igen snart. Jag vet ju själv hur jobbigt det är att äta när man inte är pigg!!

Och nu ligger vi 11 timmar efter svensk tid så det är ju i princip tvärt om mot hemma. Det kanske förklarar varför Ellie vill äta mer på natten och minder på dagen. Hon är ju van att ha det så. Undra om det är svårare för barn med tidsomställningen än det är för oss vuxna? Det borde ju vara så..

Iallafall så efter lite missförstånd på flygplatsen (inside information! haha) så fick vi tag på taxi och tog oss till vårt hotell på Waikiki Beach. Det lígger väldigt centralt mitt i smeten och det är faktiskt helt okej! Jag, pappa & jimmy tog en kvällspromenad nyss och kollade in beachen och det ser otroligt härligt ut!! Imån ska vi steka! :) Hoppas på fint väder bara! Idag när vi kom var det lite molning och lite blåsigt, så hoppas på bättre imån!

Vi är lite piggare idag! Det är skönt! Ellie har knappt fått något febernedsättande och klarat sigbra ändå hela dagen. Tyvärr så är Johnny & Julia riktgit dåliga idag med hög feber och samma som vi haft. Jävla smitta som skulle snika sig med från Sverige!! Tror nästan det är nån släng av nån influensa!!

Så sjuk som jag vatt nu har jag inte vatt på länge!! Det har inte varit nån vanlig förkylning iallafall. Och hostan är nog det jobbigaste! Det river ända ner i lungorna varje gång jag hostar och jag både snyter och hostar blod. :/ Ellie har också fått en hemsk hosta. Min lilla plutta!

Imorgon ska hon få bada och busa i sanden på stranden. Det kommer hon tycka om!! ::))

Nu måste jag sova. Jag är en nattmänniska, men hemma är klockan ca 9 nu och här är den 22 på kvällen. Dagen innan så det är inte konstigt att jag är trött. Hänger liksom inte med riktigt! :)

Fortsättning följer...

L.A



Jag har varit lite dålig på att skriva här, men det är bara för vi har varit sjuka. Vi har precis orkat se oss om här i staden och sen har vi däckat på Hotellrummet resten av tiden.

Vi har feber, hosta, snuva och är allmänt förkylda. fast en riktigt elak variant av förkylning är det som vi åkt på! Sp himla typisk att det ska komma nu när vi är på semester. SOm tur är har vi varit lite piggare idag, men Johnny har varit dålig istället. Julia hade feber i morse och mamma var dålig nu ikväll. Tråkigt!!

Ellie har nog varit mest dålig. Febern har stigit som bara den på henne och hon har haft feberkramper 3 gånger!! Det är så hemskt att se! Jag hatar det!! Första gången var på flyget hit. Hon låg och sov i mitt knä och jag vet inte riktig vad jag vaknar av men när jag gör det så stirrar Ellie rakt framför sig och är kokhet och så börjar hon krampa och kräkas och grejor. Hon har ju inte haft kramper på flera månader så jag hade glömt hur läskigt det är!! Jag fick lite panik, men som tur var så höll sig Kim lugn. Flygpersonalen var också riktigt duktiga och ropade snabbt ut i högtalarna efter läkare ombord och en jättetrevlig tysk kvinna och en man från Usa kom och hjälpte oss. Vi gav Ipren & Alvedon och försökte få Ellie lite sval. Det släppte av sig självt efter ett tag som tur var!! Jag hade kramplösande medicin med mig, men inte i handbagaget typiskt nog. Jag packade det i resväskan..

Sen fick Ellie kramper en gång till på Hotellet på kvällen och en gång igår morse. Första gången släppte det också av sig självt, men andra gången fick vi ge medicin för det ville inte sluta och det blev bara värre och värre. Det är en hemsk känsla som inte gå beskriva att se sitt barn i kramper så. Usch! Obehagligt bara jag tänker på det!!
Så nu får hon Alvedon och Ipren varannan gång med jämna mellanrum för att hålla febern nere, och det verkar funka! Hoppas hoppas vi slipper mer kramper!!

Annars gick flygresan bra! Ellie var jätteduktig!! Hon fick en säng som fästes på väggen att sova i och vi fick jättebra platser längst fram vid en vägg så det var kanon. Första flyget från köpenhamn till Frankfurt tog ca 2 timmar. Andra flyget från Frankfurt till LA tog 12 timmar. Det kändes som huuuuur länge som helst och jag (eller allihopa) var nog rätt trötta på att flyga när vi kom fram!! Får se hur det går på hemvägen. Då tar första flyget 9,5 timmar och andra tar 8 timmar. Sjuukt!!

När vi kom ner var vi rätt sega av för lite sömn, förkylningen och tidsomställningen (vi ligger 9 timmar bakåt) så vi somnade på hotellrummet och sov som små grisar. Vi vaknade framåt kvällen och var hungriga och orkade inte leta efter en restaurang (fast det finns massor på vårt megahotell, men det visste vi inte då) så vi beställde roomservice. Den dyraste pizzan jag någonsin ätit blev det! :)  Sen sov vi gott till nästa dag och vaknade jättetidigt..

Jag hade tänkt stanna hemma med Ellie för ingen av oss mådde bra, men sen följde jag med till Hollywood iallafall. Jag vill ju se lite av L.A!! Vi åkte tunnelbana dit. Jättesmidigt! Och mycjet mycket billigare än taxi! Där gick vi på Walk of Fame och var inne på Madame Tussads Wax Museeum och sen åkte vi en guidad tur på 2 timmar runt Hollywood och kollade på kända platser, klubbar, restauranger och på kändisars hus. Mycket intressant faktiskt! Tog massa kort, men man minns ju inte vems hus som var vems! :)

Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och eftersom vi inte va så pigga så somnade vi tidigt och sov till 4.30 i morse. Då ville Ellie inte sova mer.. Strax innan 8 somnade Ellie om med Kim och jag följde med resten av gänget och käkade frukost på Subway (som också finns på vårt megahotell). Sen begav vi oss iväg på lite shopping. Vi åkte till Farmers Market & The Grove. Häftigt att se de platserna på riktigt, har bara sett dem på tv innan! Sen åkte vi hemåt och så har vi slappat på rummet och varit vid poolen och sen har jag packat allt och sådär.

Imorgon bitti lämnar vi hotellet vid 7.30 och beger oss mot Hawaii. SPÄNNANDE!! ::))

Orkar inte lägga upp massakort nu, men har lagt upp 200 st på Facebook så kolla där om ni är nyfikna! ;)


På semestern får man äta chips miss i nass...

img_3946 (MMS)

På semestern får man äta chips miss i nassa!! :)


Mys i mammas och pappas kök innan avfärd. ...

img_5545 (MMS)

Mys i mammas och pappas kök innan avfärd. Ellie försöker rasta Leo lite! :) Haha!! :)


Vid åtta träffades vi allihopa i Ekornahul...

img_0919 (MMS)

Vid åtta träffades vi allihopa i Ekornahult. Där blev det taccos och tårta och lite bus och sen kom en buss och hämtade oss och nu sitter vi i  den påväg ner till Köpenhamn. Flyget går vid 6-tidn imånbitti. Vi mellanlandar en gång i Frankfurt, och därifrån flyger vi direkt till Los Angeles. Vi landar runt 12 imån på dagen, lokal tid i USA. Så då är klockan cirkus 21 här hemma i Sverige. Tidsskillnaden är på 9 timmar. En rätt jobbig omställning!! Men de kommer gå bra. Ellie är ju redan i rätt spår! Haha. Hon sover nu, men jag väcker henne i Danmark och så hoppas jag att hon vill hålla sig vaken tills det andra flyget. Rätt skön om hon sover på planet ju!! I vilket fall har vi ungefär 22 timmars resande framför oss nu. Wish me God Luck!! ::)) Jag ska försöka hålla er uppdaterade där hemma!! Puss & Kram


Ellie busar lite med sin farmor & alla doc...

img_2830 (MMS)

Ellie busar lite med sin farmor & alla dockorna innan det är dags att åka iväg. Idag har varit en stressig och jobbig dag. Det är först nu som jag kan slappna av och ta de lite lugnt. Kim har varit hemma från jobbet, men han har varit sjuk så han har legat i soffan HELA dagen och jag har fått göra allt. Det låter inte som så mycket när man säger att man ska packa för nästan tre veckor, eller jo kanske, men det är jävligt mycket att tänka på. Särskilt när man har en liten Ellie som ska vara med och hjälpa till och packa upp och packa ner och när man samtidigt ska försöka hålla iordning hemma och fixa och dona så att det ser någorlunda fint ut när man kommer hem igen. Sladdar ska dras ut, blommor ska vattnas, disken ska köras, lampor ska släckas, tvätten ska hängas.. De finns o göra innan man åker iväg om man säger så. Sen är det en resväska till mig, en till Kim och en till Ellie som ska packas. Ett handbagage till mig och Kim, ett till kameror och dator och ett till Ellie. Sen vätskor på ett ställe, mat till Ellie på ett och snacks och tidningar och leksaker och böcker och blöjor och extrakläder och bla bla bla. Det har tagit hela dagen. Vid halv åtta skulle vi åka hemifrån, vid sju gick Kim upp ur soffan och in i duschen Men jag tror jag fått med allt och att allt ligger packat i rätt väskor. Det lär vi ju märka annars.. :)


De här två fina glasburkarna beställde jag...

img_5886 (MMS)

De här två fina glasburkarna beställde jag från Living and Room. I två olika storlekar. Blir fint att ha på köksbänken med hemmagjord müsli och skorpor i! :)


Idag på dagen har jag och Ellie bara varit...

img_6035 (MMS)

Idag på dagen har jag och Ellie bara varit hemma. Vi har förberett lite inför resan med tvättning och städning och sådär. Sen vilade vi lite i sängen och kollade på tv mitt på dagen. Skönt att slumra till en stund, men vad seg man blir när man vaknar! Vid 17.30 hämtade min mamma och moster mig och så åkte vi hem till Jeanette på inredningsparty. Living and Room De hade fått in massa nya saker och hade jag haft råd så hade jag velat köpa allt som fanns. En av varje grej. Shit vad mycket fint de har!! Jag fick nöja mig med två saker. Och så köpte mamma en sak till mig som jag ska få i födelsedagspresent. Eftersom de flesta av mina vänner va där så blev det ett litet avsked också nu inför resan. Låter som jag ska vara borta hur länge som helst! Haha.. Men nu dröjer det ju tre veckor innan vi ses igen och det är länge!! Hur ska jag klara mig utan dem?! Tur att internet finns! Och framförallt Facebook! :) Det blir hårt annars! Haha.. Nä, tiden går nog fort.. När jag kom hem igen efter nio så fortsatte jag förberedelserna inför imorgon. Hämtade upp resväskor och väskor från förrådet. Plockade fram våra sommarskor och så fick Ellie prova sina sandaler och sommarskor. Sen fixade jag lite filmer till datorn och plockade fram kameror och laddare och kablar. Det är mycket att tänka på som ska med.. Men jag har ju hela dagen på mig imorgon att packa. Och min packningslista är så perfekt så jag tror inte jag missat en enda grej. Listmänniska som jag är! :) Jag kommer nog ha fullt upp med pckandet hela dagen tror jag. Vi åker inte hemifrån förräns vid 20-tiden. Det är rätt skönt faktiskt att åka på kvällen. Då har man hela dagen på sig.. Åker man på morgonen så kan man ju inte packa allt på kvällen för en del saker använder man ju på morgonen. Men nu kan vi ju göra oss färdiga och så packa allt på en gång! Jag som alltid ska packa i sista stund, kan inte packa dagarna innan.. Och pigg som en mört är jag också. Undra om de är för att det är fullmåne ute eller om jag fått en släng resfeber?!


SÖNDAG.

Idag har jag..

Myyst lääänge med Ellie i sängen!
Kört bror min till Ekornahult, och gjort en blixtvisit hos mamma, pappa & Julia.
Varit på husvisning med Pilutta.
Huserat några timmar hemma hos Pilutta. (Hur ska jag klara mig utan henne i nästan tre veckor?!)
Bakat jättegott LCHF-bröd (också med Pilutta).
Handlat på Maxi med Jessica. 
Besökt Pilutta en snabbis till. Ensam denna gången! :)
Skrivit färdigt min packlista.

Och nu har jag även hunnit lägga upp massa kort på FB och bloggat för hela helgen. :)

Här kommer bilder och recept på brödet vi gjorde. Smidigt och gott! :)






LÖRDAG.

Vi började förmiddagen med att åka in till stan och växla pengar på Forex. Krånglade lite när jag slängde upp alla pengar på disken och hon bakom rutan frågar efter leg. Jag hade inget med mig.. Det låg kvar i plånboken som låg i väskan och den glömde jag i Taberg kvällen innan.. Typiskt. Hade inte en tanke på att man måste visa leg när man växlar pengar. Men hon sa att det var en säkerhetsåtgärd när det handlade om så mycket pengar.. Jag fick snällt lämna alla mina pengar där och springa till bilen och skicka in Kim istället. Så löste det sig iallafall. Men jobbigt med extra krångel. Särskilt när man inte sovit så mycket, huvudet dunkar, magen är hungrig och man är lite lätt illamående.. haha..

Vi stannade på McDonalds och jag åt ett helt hamburgermål!! Inte ett helt, för jag orkade bara ett halvt, men det var pommes och bröd till hamburgaren och dippar och hela kittet. Inget LCHF där inte!! Men Gud så gott det var! Lite får man faktiskt unna sig! Tyvärr märkte jag av det senare på kvällen när jag fick ont i magen och hela magen var helt uppsvullen.. Då saknade jag inte kolhydrater kan jag säga!!

Kim åkte och jobbade och jag & Ellie åkte ut till Ekornahult. Vi körde ner till vår sjö och tittade när pappa, Johnny (bror), Fidde och Jocke (läs galningarna) körde cross på isen. Tim (kusin) var där också och sladdade runt med fyrhjulingen och även Julia (syster), Jimmy (bror) & Martin (kusin). Det var trevligt! Det blev lite friluftsdag med eld och fyrhjulingsåkning också. Inte för Ellie för hon sov i bilen under hela tiden, men för mig. Lika bra det, för det var svinkallt! Jag hade med min systemkamera och tog lite fina bilder!



Sen åkte vi hem till mamma och åt middag och slappade lite och killarna badade bubbelpool och bastade.

På kvällen åkte vi hem till Pernilla & Niclas och barnen. Pernilla passade My denna helgen så hon och Ellie lekte som bara den. Det gick jättebra denna gången! Även Ulrika (kusin), hennes sambo och deras två barn var där. Där blev vi bjudna på taccos och så kollade vi på melodifestivalens första deltävling. Brukar inte va så intresserad av det, och det kändes som det kunde kvittat om jag såg det i lördags också! haha.. Vilken smörja.. Det var bättre förr! :)

Vi hade tur för Ellie somnade ganska tidigt så vi fick lugn och ro under kvällen! Det blev marängsvisch (som jag avstod) och sen satt vi och tjötade till efter 1. En riktigt trevlig kväll var det!



Och kallt som satan var det ute! Jag riktigt söt för att gå ut till bilen när vi skulle åka hem. Och dra upp stackars Ellie och ut med henne i kylan när hon sov så gott nerbäddad i Tims säng!


Fredag kväll.



Fredagskvällen spenderde jag i Taberg med goda vänner, pokerspel och lite (massa) vin. Vill bara intala mig själv att det var lite! Haha.. Hade verkligen supertrevligt! Dock var jag inte hemma förräns 5:30 efter en iskalla lååång promenad hem i cirkus sådär 20 minusgrader. Lite lätt frusen var jag när jag då när jag kom hem och kröp ner i sängen! Men jag somnade gott iallafall!

Tyvär var det lite jobbigt att gå upp och göra välling till Ellie 2 timmar senare, men det är smällar man får ta!

På Selma.


Detta var vad vi gjorde i Vaggeryd i Fredags. Vi var på besök i min kusins "nya" butik Selma. Hon har jobbat där länge innan, men nu har hon köpt butiken och tagit över den så nu är det hennes butik.

Pernilla var med också. Vi köpte med oss lunch och käkade där och sen kollade vi in alla fina grejor. Min kusin Jessica kom dit också och hon är dagisfröken och har väldigt god hand med barn så hon underhöll Ellie åt mig medans vi kollade runt. :)

 Jättemycket fina smycken från Baglady hade hon. Har aldrig hört talas om märket innan.. Men nu har jag det! Jag köpte ett jättesnyggt armband som jag är supernöjd med! Och plus i kanten så var det 20% rabatt nu också så det kändes ju ännu bättre! :)























Ellie fortsätter hålla oss vakna på nätter...

img_9886 (MMS)

Ellie fortsätter hålla oss vakna på nätterna. Skitjobbigt!! Inte för mig som kan sova lite längre med henne på morgonen, men för Kim som knappt får sova alls.. :/ Nu har vi precis ätit lite lunch, ägg med räkröra. Smaskigt!! Och nu bär det av till Vaggeryd en sväng. Vaggeryd av alla ställen!! :) Mer om vad vi ska göra där kommer sen, måste åka nu!! Tjao.


Friluftsliv.


Ellie vill också göra sig fin på morgonen! :)


Onsdag.

Idag började vi dagen ganska tidigt. Petra & Hugo kom hit på fika redan vid 9-tiden i morse. De hade varit på MVC, Petra är ju väldigt höggravid nu och beräknad om ca 2 veckor. Det ska bli så spännande att se vad det är för en liten plutt som är där inne i magen! Hoppas den vill komma ut innan jag åker!! Jag fick hälsa lite på den innan och känna när den rörde på sig där inne i magen! En riktigt livlig liten krabat verkar det va! :) Så mysigt!! :)

Vi åt frukost och tjötade lite och barnen lekte och det var riktigt trevligt!

















När de åkte vid tolvtiden så gick jag & Ellie ut en liten sväng i kylan. Eller liten & liten, vi var ute i över 2,5 timmar! Först gick vi till lekparken så Ellie fick busa av sig lite. Sen så somnade hon i vagnen och jag gick en riktig långpromenad. 1,5 timme! Så skönt var det! Fast kallt! :)







När vi kom hem sov Ellie fortfarande så jag fixade lite tvätt och lagade middag. Jag provade ett recept från Katrin Zytomierskas bok på blomkålspuré och det blev riktigt smaskigt! Till det blev det falukorv. Ellie fick falukorv, potatis och brunsås!



Mamma ringde och ville åka till stan en sväng så hon kom hit och åt med oss och sen begav vi oss till stan. Vi var först på Eurostop och kollade på skor. Sen åkte vi till Ikea. Som vanligt så blev det massa handlat där! Köpte lite ljus och Ellie fick nya frukter, grönsaker och frukostset i tyg till sitt minikök. Hon har börjat laga mat till mig i sitt lilla kök så jag tänkte hon skulle få lite mer att variera sig med än tvåmorötter, en kalkon och en tomat som hon har nu! :)





Och sen hittade hon en tygdocka som hon vägrade släppa på Ikea, så jag fick snällt köpa den till henne. Vi döpte den till Nehmet.. Först skulle den heta Mohammed, men det var lite svårt för henne att säga det. Nehmet gick jättebra! Har tänkt köpa sådana dockor innan, de finns i tre olika nationaliteter, men de kostar 99:- styck så det har inte riktigt blivit av. Nu fick hon iallafall en! :)



När vi kom hem så badade Ellie och jag gjorde ett nytt inslag på såret under hennes tå som faktiskt ser lite bättre ut! Sen skulle jag egentligen promenerat till Taberg och solat med Pernilla, men Kim var tvungen att åka iväg på jobb.. Så jag och Ellie mös ner oss i sängen och hon somnade så gott tillsammans med sina två dockor som självklart ska vara med överallt! :) Hon sov ju hyfsat bra natten som var, så hoppas hon gör det inatt också!!



Jag ska stänga av dator och telefon nu och titta lite på tv. The Walking Dead blir det. Har missat säsong två på tv så jag har några nedladdade avsnitt att titta på nu! :)

Brum brum, Ellie tror hon har uppfunnit nå...

img_4447 (MMS)

Brum brum, Ellie tror hon har uppfunnit nån slag bil! :)


Jo förresten, jag ringde vårdcentralen igå...

img_5524 (MMS)

Jo förresten, jag ringde vårdcentralen igår och fick en tid så vi va där och kollade upp Ellies utslag. Hon har fått mul & klövsjukan igen! Eller hand- fot- & munblåsor heter det med ett finare namn. Trodde de! Fast det var påväg bort nu trodde läkarn. Det kan komma när man blir förkyld. Och det är inget som smittar så ingen behöver oroa sig för det! :) Läkarn trodde det skulle vara borta snart och det går inte göra så mycket mer än smörja så det inte blir för torrt, för det är då det kliar.. Sen såret under tån trodde hon också skulle läka snart. Vi skulle ta mycket salva på och så fick vi lite hudplåster och bandage och sånt där Så efter att Ellie badat igår gjorde jag ett fint litet inslag av hennes stortå och på med en strumpa. Det var inte smidigt, och jag fick göra om det två gånger, men det blev rätt bra ill slut! Det kunde sitta tills det åkte av, hoppas det har läkt då!! För hon verkar ha ont av det! Pekar på tån hela tiden och säger AjAjAj. Min lillstrumpafialia!


Igårkväll vid 19.30 när Kim kom hem åkte j...

img_0240 (MMS)

Igårkväll vid 19.30 när Kim kom hem åkte jag upp till Flahultsbsdet och simmade en timme. Hu skönt som helst var det! Hann även med en kvart i ångbastun. Skönt att bara vara själv lite och ta hand om sig själv. Särskilt nu när jag är hemma md Ellie hela dagarna igen. Det är påfrestande ibland! Haha.. Sen när jag kom hem grillade jag revben och tänkte sätta mig i soffan i lugn och ro och smaska i mig dem, för Kim och Ellie sov. Men inte att jag fick göra det! Ellie kom upp och vill vara med mig och hon gillar nog revben lika mycket som jag för jag fick inte ha dem för mig själv iallafall! Och ingen lugn och ro blev det heller. Vi åt och sen fick jag gå och lägga mig med Ellie i sängen. Jag fick berätta sagor och sjunga sånger tills hon till slut somnade vid 00.30 typ. Oden har hon sovit hyfsat bra inatt, däremot har jag sprungit och druckit vatten och varit på toa minst tre gånger! Fast inte konstigt så mycket som jag kryddade revbenen igår! Haha..