GRATTIS PILUTTA!

Idag fyller min kära Pilutta år! STORT GRATTIS! En underbar person som alltid är glad och pigg och vill hitta på grejor. Hon är alltid omtänksam, rolig, påhittig, kreativ, snäll och glad. Jag är så glad att jag har henne i släkten, familjen och att hon är min underbara vän! Hos henne är man alltid välkommen!

Puss på dig min kära faster!

Om man skulle berätta om allt roligt vi haft tillsammans så skulle det ta flera dygn att skriva ner.. :P 

Men här kommer lite bilder på oss som är tagna de senaste åren.. Titta & njut.. hihi. :P


Årets första grillning. 2 Mars till Premiären av Desperate.. :P


Middag & övernattning i Skövde 2010.


I skövde 2010.


På Olearys 2009.


På Olearys 2009.


Jag & Pernilla hade Poolparty 2009.


Skridskor på Råslätt 2009.


Julgransplundring i Taberg efter Julen 2008.


Party Party.


Tallinkryssning 2008.


Åbokryssning 2008.


Åbokryssning 2008.


Camping på Norra Kajen i Oskarshamn sommaren 2008.


Hamnfestival i Oskarshamn 2008.


Heta på dansolvet Tallinkryssning 2008.


Avskedsfest Spånhult 2008.


På Karlssons. Gay-drama! haha.. Januari 2009.


Piren 2009.


Party 2009.


Melodifestival i Taberg 2009.


Fest i Månsarp 2009.


Efterfest 2009.


Party hemma 2009.


Tallhöjden 2009.


Värdinnorna på Spånhult 2008. PJ:s fixarservice har hängt med ett tag.. ;)

Helgen!

Nu har jag varit jättedålig på att skriva. Har liksom inte haft tid riktigt. Har haft fullt upp hela helgen känns det som! Här kommer en liten snabb uppdatering:

TORSDAG:

Åkte tåget hem från Landskrona. Det gick jättebra fast jag fick åka 4 olika tåg. Åkte 1a klass, så det var inga problem! När jag kom till Jkpg kom Pilutta & hämtade mig och vi åkte till Piren och åt lunch! Satt ute, jättemysigt! :P


Fina Pernilla.

Sedan åkte vi till Netto, Ica Maxi & Ekohallen och handlade massa mat och grejor till Pernillas fest som var i Lördags.

Efter det åkte jag ut till Ekornahult och jag & mamma åkte till badplatsen i Bondstorp för att titta på Julia som spelade pjäs med skolan. Askungen. Jätteduktiga var de! Surt bara att vädret var lite dåligt.. :/ Det regnade. Skulle fikat där också, men åkte hem och lagade lite mat hemma i Ekornahult istället.










Mamma <3.

Fick även denna tjusiga blombukett av Julia. :P



Sedan åkte jag tillbaka till Pernilla igen, Sara kom förbi en sväng.. Jag & Pernilla åkte och tittade på hus.. Sedan blev det ett avsnitt av Desperate & sen körde Pernilla hem mig för jag hade ingen bil..

FREDAG:

Hade tid hos barnmorskan vid 09.00. Allt såg bra ut även denna gången. Urinprovet var bra, blodtrycket var bra och alla måtten var fina. Bebisen ligger fixerad & är redo för att komma ut.. hihi.. :) Vi pratade lite om förlossningen och skrev ner lite kort vilka tankar och önskemål jag hde om det och om bl.a smärtlindring..

Sedan hämtade mamma mig och vi åkte in till Stan & a6 en sväng. Shoppade lite presenter bl.a. :)
 
Åkte till Pernilla & blev bjuden på supergod lunch! Sedan spenderade jag resten av dagen/kvällen hos henne och vi förberedde det mesta av maten till festen. Skalade och skärde potatis, morötter & palsternacka, skärde & marinerade ytterfiléerna & kycklingfiléerna. Bakade pinocchiotårtbottnar m.m. Vi hade fullt upp! Plus att vi fixade iordning lite i Pernillas nya "walk-in-closet". DEt blev kanonbra! Åkte hem ganska sent, betalade räkningar och sedan slocknade jag i sängen.





LÖRDAG:

Pernilla hämtade mig vid åtta-tiden och vi åkte till Sofies salong för att bli fina i håret. :) Köpte med oss McDonalds frukost på vägen också. Smaskens! Sedan åkte vi till sortergården och slängde lite skräp och på vägen hem plockade vi blommor till dukningen.

När vi kom till Pernilla gjorde vi iordning för festen, skärde upp alla frukterna och gjorde sallader, bakade ananaspaj och förberedde massa. Jag åkte hem & bytte om och gjorde mig lite festfin, sedan tillbaka och vi dukade borden m.m. Då hade redan massa folk börjat komma. Vi åt ute, trodde inte det skulle gå, eftersom regnet varvade solen, men det var inga problem alls. Jättemysigt!

Sedan fortsatte festen med efterrätt, massa umgänge och lite lekar. Det var en toppenkväll! Kunde inte blivit bättre! Pernilla fick massa fina paket och jag vet att hon var jättenöjd med hela kvällen! :P

Vi åkte hemåt vid 01-tiden, då var jag helt slut och mina fötter såg ut som två stora klossar.. haha.


PJ:s fixarservice.. :P Bästa bästa!


Duknningen.


Jag & Älskling.


Fina vi!


Mina svullna fötter.. :)

FLER BILDER HITTAR DU HÄR:

Piluttas 35-års fest!

(http://www.facebook.com/album.php?aid=181824&id=715071465&l=72d6e201ea)

(Har inte riktigt fått kläm på dehär med länkar.. Hoppas det funkar!)




SÖNDAG:

Sovmorgon. Sen frukost. Vi tittade på hus.. Sedan åkte vi ut till EKornahult och firade Mors Dag. Bjöds på en supergod middag. Kim fixade några rör..


Mamma hade fått rosor av Pappa. :P

Kim åkte och skulle fixa några grejor, jag åkte förbi Petra en sväng och tjötade lite. Sedan åkte vi till Wallins i Taberg och firade lite Mors Dag där också. Bjöds på grillat och trevligt sällskap!

Ålte hem ganska sent, tog en sväng genom Norrahammar och kollade in några hus där också. Inget intressant tyvärr..

Duschade, kollade datan och somnade så gott! :P

Köpte min första "gravid"-tidning någonsin...

dsc03005 (MMS)

Köpte min första "gravid"-tidning någonsin idag! Ska bli spännande att se om det står något intressant.. hoppas det, för de är fan inte billiga! :-P


Sitter på c.stationen i karlskrona och vän...

dsc03002 (MMS)

Sitter på c.stationen i karlskrona och väntar på mitt tåg. Får tyvärr vänta ca 1 tim.. :-( kanske ska man göra som mannen på bilden? Haha. Ser varmt och skönt ut. Tyvärr stinker det piss här inne. Men solen skiner så jag ska nog gå ut och sätta mig istället! CIAO! B-)


Kim rycker in..



Tack! Ibland är det bara för jobbigt.. :P

Äntligen kom solen!

Kim ringde och var färdig på kursen redan vid 16-tiden idag. Så jag hämtade honom och vi åkte tillbaka till campingen. Solen lös äntligen! Så som jag har väntat! :P

Vi tog med oss en filt, lite godis och Kims papper & anteckningar från kursen och så hittade vi en fin liten sandstrand där det var varmt och gott och vindstilla och slog oss ner för att plugga lite kylteknik. Jag fattade inte så jättemycket, men Kim var jätteduktig! Tror det kommer gå bra för honom på provet på Fredag!
Vi låg i solen och gassade och jag förhörde honom. Det var skönt att bara ligga där i värmen!










Kim fick ta massa kort på mig innan jagblev nöjd. Han fick skäll med kommentaren: -Ta i lite olika vinklar! Och försök ta ett kort där jag inte ser så tjock ut!
Hur lätt är det? Stackarn... :P



Vid 19-tiden gick vi tillbaka till stugan och sen åkte vi in till centrum för att käka lite. Vi slog på stort och gick på restaurang! Det var ganska fullsatt överallt, men vi hittade en restaurang/sportbar som hette "Stars and Stripes" som var hur bra som helst! Skitstort ställe, nytt, jättefint & mysigt och kanonbra mat! Har inte ätit så gott på länge! Verkligen en 10-poängare! Sen kostade det ju självklart därefter med.. Men det var det värt! Vi åt vitlöksbröd till förrätt och grillspett med massa grönsaker, bbq-sås, chilismör, majskolv och pommes till huvudrätt.









Efter det gick vi förbi "Glassiären" och tog varsin glass. Igentligen orkade vi inte efterrätt, men jag var tvungen att äta en sista glass där, det var ju så gott! Jag körde på barnglass - alltså litet rån med 2 kulor och kim tog bägare med 2 kulor. Fast han i kassan trodde nog Kim vill ha bägare med två smaker, för det blev typ 8 kulor, fyra av varje smak. Men Kim åt upp och var nöjd!

Så sista kvällen i Karlskrona har varit toppenbra! Kunde inte blivit bättre!

Imorgon blir det tåget hem, sedan handling med Pilutta inför Lördag. Och sist men inte minst så ska jag & mamma kolla på Julia när hon spelar någon pjäs med skolan vid Rasjön i Bondstorp.

Ser fram emot en härlig Torsdag och en ännu härligare helg!

Sov gott! Puss & Kram

Karlskrona-shopping.


Redo för staden.

Det blev en sväng in till stan innan. Vädret var jättehärligt och solen lös hela förmiddagen. MEN! När jag kom tillbaka till stugan vid 13-tiden så hade den jäkeln flygit och gömt sig. *GRRR* Sen dess har den knappt ens tittat fram lite, så inget solande än sålänge. Tyvärr. Sitter i stugan och kollar på tv. Har just ätit middag. Korv & makaroner blev det idag. Igen. Smidigt och gott.

Var inne på Cubus. Har nog aldrig köpt något i den butiken innan, men de hade ju hur mycket fint som helst! Blir så sugen på att köpa massa fina kläder. Hittar ju självklart mängder med kläder som jag skulle vilja köpa bara för att jag inte kan. Provade några linnen, men såg mest ut som en tjock, fet kossa. (Är ju ganska tjock nu med, så det  är väl inte så konstigt iofs.) Så det var inte så lockande att handla något. Plus att det är så jäklans jobbigt att prova. Svettas ju ihjäl. Av & på, böja & dra ner och dra upp.. Jobbigt! :P



Trots det så hittade jag några grejor som jag kände mig ganska fin i ändå. På Cubus köpte jag två långa linnen. Ett rosa och ett ljusgult. På H&M hittade jag ett par svarta mammashorts som blir sköna nu till sommaren. Och sist men inte minst hittade jag ett par svarta leggings med nitar på Lindex. Så jag är nöjd. Sen hittade jag även 2 hemliga grejor som jag inte tänker tala om vad det är. Presenter är det iallafall! Till vem tänker jag inte heller berätta.. :P


Linnen från Cubus.


Svarta shorts från H&M.


Leggings med nitar från Lindex.



Poop el Negro.

Har haft massa kramper i magen. Är nog bara lite dålig i magen hoppas jag.

Nu ska jag vara lite äcklig.. Hur fan kan bajset vara svart?! Ända sedan jag blev gravid och började med järntabletter så har bajset varit svart. Är det järnet som gör det så? Järn finns ju i gröna grönsaker, rött kött och i blod, (bl.a) så man tycker ju det borde bli grönt eller rött då. Inte svart.. Fast blodpudding blir ju iofs svart när man steker det. Hmm. Men men, Det finns säkert någon logisk förklaring till det svarta bajset med.. :P

Låter säkert som jag är ganska blåst just nu.. kanske är jag det också. Kan inte tänka helt klart. Får nog vila mig en stund så jag kommer ikapp med tankeverksamheten lite.





MEGAFRULLE!

Nu har jag precis ätit en megafrukost. Kan knappt röra mig så mätt är jag! haha.. Youghurt, 2 skinkmackor med majo och gurka, 3 löskokta ägg & apelsinjuice.

Vädret ser ut att bli ganska fint idag! Solen lyser och det är knappt ett moln på himlen. Iofs är det inte jättevarmt, och så blåser det lite, men sålänge solen lyser känns det bra! Hoppas hoppas på finare väder idag!

Tror jag ska åka in till stan en sväng och shoppa lite. Det finns massa mysiga butiker här, och så alla de vanliga som finns överallt förstås. Kanske finns någon rolig rea?!

Igår hämtade jag Kim strax efter 16. Då åkte vi mot Lyckeby. Vi hade sett en reklamaffisch om en babybutik där som heter RockaByBaby som skulle ha lite roliga "rockiga" grejor för barn. Men när vi kom dit så fanns den inte längre.. :/ Det låg istället en tatueringsstudio där. En av typ 20 st här i området. Det finns skitmånga tatueringsstudior. Och pizzerior! Vi åkte till ÖB en sväng istället.. Sedan åkte vi en liten sväng i trakterna och så tillbaka till centrum till en inredningsbutik som heter Enkla som jag kört förbi några gånger och jättegärna velat gå in i. Där fanns det så otroligt mycket fint! Skulle kunna gå där inne hur länge som helst och bara titta! Att vi inte har någon sådan butik hemma! Kim tyckte däremot inte det var så intressant. Han köpte en klubba som gick runt och tuggade på.. :P

Vi köpte iallafall presenter till våra mammor till Mors Dag som är på söndag. Kim valde sina helt själv! Tror de kommer bli jätteglada! :)









Efter det åkte vi och köpte mat i en biljardhall/videobutik/spelhall/pizzeria. Allt i ett! Vi tog med oss maten hem till stugan och åt här. Sedan slappade vi bara. Kim läste på lite till kursen, han har slutprov på fredag. Så idag måste han plugga ordentligt så ska jag förhöra honom lite.

Imorgon åker jag hem! Tråkigt men skönt att komma hem. Särskilt til vår egna säng! Haha.. Sover skitdåligt här!
Tåget går 08.51 och ankommer till Jkpg 11.50. Jag får byta 4 ggr!! Kom precis 4 st sms-biljetter till min mobil. Kul!




SKITVÄDER.

Jävla skitväder är det ute! Regnet bara öser ner, och det blåser full storm. Så gick det med mitt solande och latande i solen.. :/ Hoppas på bättre väder imån. Då ska det inte regna iallafall..



Har precis lagat och ätit lite mat. Det blevmakaroner idag igen. Fast med benfrikotlett. Smaskens! Stugan är helt immig inuti för det finns ingen köksfläkt. Måste nog vädra lite. Har huvudvärk också!

Var borta och duschade innan. Hatar 5-kronors duschar. Ville stå där längre! Det var så varmt och skönt! Men en 5-krona räcker bara 3 min. Jag hade två st. Och den första försvann nästan av sig självt, det tog ca 2 min innan varmvattnet kom.. Jävla skit. Och så hade jag glömt hårfön hemma och det fanns ingen där borta, så nu måste jag vänta på att håret ska torka innan jag kan fixa det..

Haha. Jag låter inte alls som en irriterad surkärring. :P Det är jag faktiskt inte. Måste bara få klaga lite.. Jag är på jättebra humör annars! Har kunnat vila och bara ta det lugnt inne i stugan.. Kunde aldrig somna om i morse, så jag gick upp med Kim och åt frukost. Kim duschade och sedan körde jag honom till kursen. Åkte till ica och köpte några grejor och sen tillbaka hit. Ska hämta honom vid 17-tiden typ, och tills dess ska jag nog.. göra ingenting. :)

Hej Svejs!




Kim sover så skönt. Jag har varit på toa f...

dsc02975 (MMS)

Kim sover så skönt. Jag har varit på toa för tredje gången & kan inte somna om. Om 15 min ringer klockan :/. Natten har gått ganska bra. Men jag har ont i båda sidorna och i skinkorna. Sängen är väldigt hård, trots att jag bäddat med extra täcken och madrasser för att det ska vara mjukt. Ska bli gott med frukost snart, är superhungrig!


22.15

Det blev inget solande innan. Det började regna. :/ Fast bara ett tag, sedan blev det ganska fint väder igen. jag gav mig ut på en liten promenad, sedan ringde Kim vid 16.45 typ så jag åkte in till centrum för att hämta honom. det är bara 3 km så det går ganska fort.. Jag hade lagat makaroner & korv till mig, men Kim var hungrig och hade fått tips om ett kebabställe som hette Michels, så dit åkte vi. Jättefint, fräscht och gott ställe.

Sedan åt vi glass på "Glassiären". Den godaste blåbärsglassen jag någonsin ätit! Ångrar att jag bara tog en barnglass, men jag hade nog aldrig orkat en vanlig. Barnglassen hade 2 kulor. De hade de största glassarna jag någonsin sett! Man kunde välja en, två eller tre smaker. Och Valde man 3 smaker var det typ 13 kulor i. Och sen kunde man välja mjukglass på det! Haha.. Såg jätteroligt ut! En glass såg ut att räcka till en hel familj! Men folk satt där med varsin bautaglass och smaskade. Och det var jättelång kö, men det brukade visst vara det, så det är ett populärt ställe! Jag förstår varför!


Kö en bit utanför på Glassiären.


Fanns hur många smaker som helst att välja på.


Undra om jag fått glass ha-begär under graviditeten?


Försökte smygfota en glass, och då är detta inte den största.


Kim tog ändå den lilla glassen.


Jag nöjde mig med en barnglass. Så otroligt gott!!

Vi gick en sväng inne i stan, sedan åkte vi tillbaka till campingen. Läste lite tidning och vilade en stund.

Sedan tog vi en promenad runt ön. Jättemysigt. Hörde massa fåglar som kvittrade & det luktar verkligen sommar ute! va lite jobbigt för mig att gå så långt bara. Jag orkar, det är inga problem, men det spänner och trycker och stramar och det känns nästan som om bebisen är påväg ut. Har känts så några dagar nu, men det är visst normalt. Det liksom trycker på neråt och känns ganska obehagligt imellanåt.. Sedan kände jag nog av lite lite foglossning också. Vet inte riktigt hur det känns, men det "ilade" och kändes som elektriska stötar nästan i bäckenet. Lite obehagligt, men inte så farligt ändå. Får ta det lite lugnt. Efter denna veckan tänkte jag bara vara hemma och vila upp  mig. Så får hoppas att inget händer denna veckan. Då skulle det bli en liten blekinge-bebis och det vill vi ju inte. haha..


Kim beundrar utsikten.


Gick igenom trollskogen. Stod massa små troll överallt. Lite läskigt för det höll på att mörkna när vi gick där. Men på dagen är det säkert mysigt.


Vackert.


Två luffare på kvällspromenad. :P


En liten liten del av campingen, som är väldigt stor!


Stötte även på två(!) styckna nappträd här på campingen. Såg mitt första i Danmark för några veckor sedan. Har aldrig någonsin sett ett nappträd innan. Därför jag tycker det är så roligt. Men ganska smart. Det hände massa olika nappar och lappar och små kort där i träden.









För övrigt så är det bara 27 dagar kvar till BF idag. Spännande! Det är full aktivitet i min mage just nu. Hela magen rör sig och det känns som jag har en hel armé där inne. En hel arme som dansar discodans. Eller slåss med varandra. Kul att titta på är det iallafall.

Nu ska jag snart traska bort till toa (igen) och sen ska jag krypa ner i sängen.

Godnatt! Puss

Turist Javisst!



Vattenflaska, kamera & karta. Check!

Fyrkant?!



Ibland både känns & ser magen ut som en stor fyrkant.. Undra hur den lille plutten ligger där inne då!? Trycker i hela magen gör det iallafall.. :P

KARLSKRONA.

Det är verkligen något speciellt med att campa! Så himla mysigt. Har precis utforskat våran camping lite. Dragsö Camping heter den. En jättemysig camping som ligger på en stor halvö. Så det är vatten runtomkring. Vi har väl ca 20 meter till havet och stranden på ena sidan och kanske 50 meter på andra sidan..


Stranden utanför stugan.


Ser riktigt varmt och gott ut ju.. :P


Karlskrona Centrum syns därborta.



Solen skiner och det är varmt och skönt. Trodde inte det skulle bli fint väder idag, för det var molnigt hela vägen hit. Men det är jättefint nu!

Vi bor i en liten stuga med två våningssängar och ett litet minikök, en garderob, bord, stolar och en tv. Precis lagom. Enda nackdelen är att det inte finns någon toa. På dagen går det bra, men på natten är det lite surt att jag måste springa ut! Fast jag har precis varit och checkat in vart den ligger, och det är inte särskilt långt borta. Nya fräscha toaletter var det. och det luktade verkligen campingtoaletter. På ett bra sätt! Det luktade sommar & gott. :P


Våran lilla stuga längst till vänster.


Liten men mysig.


Kim packar in från bilen. Kan tro att vi ska stanna flera veckor. :P

Nu ska jag packa upp lite och göra iordning här inne. Bädda sängarna och sådär. Sedan ska jag försöka sola mig lite på våran minialtan. ;) Har t.o.m tagit med mig bikini, lite väl optimistiskt kanske, men jag vill ha lite färg!

Körde kim till hans kurs innan. Inne i Karlskrona på ett militärområde. Han ringer väl sen så får jag åka och hämta honom.. Det lilla jag såg av staden var vatten, vatten & vatten... haha. vatten överallt! Sen en himlans massa vägarbeten, ombyggnader, trafik, backar, båtar, militärer & många olika stora & gamla byggnader. Ska bli spännande att utforska staden imån! :P


En skylt på ett träd inne i centrum. Någon som bryr sig väldigt mkt om en duva.


Geishaglass. Aldrig provat innan, men den var riktigt god!


Bebis på g.

Snart är vi mamma & pappa. Jag & Kim. Känns nästan lite overkligt. Snart kommer vi ha en underbar liten bebis hos oss. Snart kommer livet bli väldigt annorlunda. Annorlunda men otroligt spännande! Jag längtar så!

Igår sorterade jag alla små bebiskläder vi köpt och fått. Öppnade förpackningar och tog bort prislappar och vek i fina högar efter storlekar. Tog fram alla neutrala kläder som passar både pojk & flicka, resten sorterade jag var för sig och la undan så länge. Så är det bara att plocka fram sen beroende på vad det är för liten krabat inne i magen.. :P

Valde även ut kläder som vi ska ha med oss till BB när det väl är dags. Tror jag packade alldeles för mycket.. Hihi. Men bättre med för mycket än för lite.. Packade ner dem i skötväskan tillsammans med några små strumpor, underbyxor, en mysig babyfilt och några mössor. Så smått alltsammans.. :)



               

Kokade även nappar & nappflaskor så det är färdigt sen när & om det behövs!

 

Tesan & Jag.

I Lördags hade jag & Tesan en riktig mysdag! Vi åkte först in till stan och gick där en sväng. Sedan upp till a6. Sedan köpte vi på oss massa gott & några tidningar och åkte upp till Folkets Park i Huskvarna för att titta på Jerry Williams. Kommunal firade 100-års jubileum så det fanns lite olika aktiviteter där.

Vädret var kanonfint! Hur varmt och skönt som helst! Vi fick varsin picnicfilt och så slog vi oss ner i gräset och bara latade oss. Det bjöds på mat, och fika och vi spelade på chokladhjulet och vann tröstpriser utav David.. :P En helt toppendag!


Min fina parkering jag fixade.


Folkets Park.


Tesan sätter sig tillrätta.


Tidningar & Godis.


Vi i solen.


<3


Bjuder på en säl-bild. haha..


Fick ännu mer godis. Tur man har kontakter.. :P


Jerry intar scenen.


Superbra platser hade vi!


Han är grym gubben!


Fullt ös trots sina 68 år!

Så SÖT!

Jag & Tesan träffade på Frida, Emelie & Casper på a6 i Lördags. Casper är sååå söt i sin "gubbakeps"! Jag tycker verkligen det. :P





Förresten börjar han bli en riktigt stor kille nu Casper! Tiden går ju så himla fort! Snart fyller han ett år. Minns när han var nyfödd!

Jag & Sara var hemma hos Emelie och hälsade på när han bara ver 4 dagar gammal. En sån liten liten plutt! (Fast han vägde ganska mycket.. hihi..)











Åhh.. Jag vill ha bebis nu! :P


Populärmusik från Vittula..

Den konstigaste, knäppaste, dummaste skitfilm jag sett på länge!

Slösa INTE din tid på den..


FREDAG 21 MAJ.

Kom precis hem från en trevlig kväll på Lingonstigen hos Micke & Petra. Var igentligen inte så trött, hade kunnat stanna en stund till, men jag får tänka på att jag ska orka upp imån också.. Kommer jag inte i säng i någorlunda tid så är jag helt död imån bitti. Iofs är klockan redan mycket, men men. Det var lite party där. Mycket mycket trevligt! Längesen det var något sådant nu. Tiden gick himlans fort. Men det gör ju det när man har roligt! :P











































Annars har jag inte gjort så mycket idag. Kollat tv. Vatt hos Pilutta, ätit, kollat på Desperate. Hem och gjort mig iordning. Åkt på fest.. Men det räcker..

Igår åt jag frukost på McDonalds med Tesan, sen körde jag henne till jobbet. Träffade mamma på Willys & handlade lite. Åkte till Ikea & köpte hyllplaner till skåpen på toa (trodde det ingick i skåpen, men inte!), hem och packade upp maten, lagade middag, vilade lite, fixade, grillade med Kim. Vi hann näsatn precis grilla färdigt innan regnet & åskan kom. Och vilket oväder det blev! Såg knappt ut genom fönstren för allt regn. Bilarna fick stanna på gatan för de inte såg nånting. Och det small och blixtrade och hade sig. Ganska mysigt faktiskt! Längesen det var ett riktigt åskoväder! Blev sent i säng igår också!





Imån bitti åker Kim på crosstävling i Alingsås, och på Söndag har han en i Värmland någonstans, så det blir ensamt i helgen.. :/ Som tur är har jag & Tesan planerat in en heldag imån. Med shopping, hitta ut & Jerry Williams. Hoppas bara på fint väder! :P

Nu blir det sängen.. Puss*

Från hunk till sunk! Åh vad jag dreglade ö...

dsc02962 (MMS)

Från hunk till sunk! Åh vad jag dreglade över Wenthwort Miller när jag tittade på Prison Break! Nu är han inte så sexig längre.. :-P


Om män vore gravida..

Kanske stämmer det!?


Läs här: 

Katrins Blogg - Katrin Zytomierska - Finest.se
http://www.finest.se/userBlog/?uid=28711&blogPage=3

(kanske får bläddra ner lite till inlägget "Om män vore gravida")

Ganska roligt inlägg faktiskt! :P



Det har ju iofs skett.. men då var "han" en "hon" från början...


(Vet inte riktigt hur man länkar till en hemsida.. Med en sån där snygg klicka här bara.. Om någon vet får ni jättegärna berätta det för mig!)


35 + 3.

Du är på dag 249 av 280. (88,9%).

 
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 3 fulla dagar (v35+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 31 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Ca 4 veckor kvar nu till BF. Men det kan gå fortare, eller ta längre tid. Känns som jag kommer få lite tidigare, men man kan ju aldrig veta.. ;) Är ganska inställd på just den 20:e, känns som att det är då det ska hända liksom, men igentligen är det ju inte så stor chans att det blir precis den dagen. Tror iallafall att det kommer ske på natten.. Varför vet jag inte. Känns bara så.. :P

Det är en livlig liten krabat där inne iallafall! Kan hålla på och buffa och krångla hur länge som helst.. Imellanåt så gör det riktigt ont! När den ligger och trycker utåt eller i sidan eller mot revbenen. Men det ser iallafall kul ut när man tittar på magen! I morse satt jag och tittade på magen, hela magen rörde sig på alla möjliga olika sätt.

Inatt vaknade jag av att jag hade jätteont i magen. Det krampade med jämna mellanrum och gjorde skitont! Halvvaken som jag var funderade jag på ifall det var något på gång.. Efter allt som hänt och händer just nu så är det ju inte omöjligt. Men jag satt på toa en stund och sen gick jag och la mig igen och somnade efter ett tag och på morgonen hade jag bara lite ont. Tror det var magen som krånglade lite, och allt som behövdes var nog just ett toabesök.. :P

Några veckor till kan det ju vänta. Det tror jag att jag ska klara av!

Godmorgon!

Jag hade tänkt sova länge idag.. Men det blev inte så. Vaknade av att det borras i väggen i huset, kollar upp och ser att det springer förbi män i reflexjackor utanför fönstret.. Kollar på klockan. 07.05! Och där ligger jag naken utan täcke på mig och sover som en gris. Trevlig syn! Kul att killarna utanför kan ha sett min nakna rumpa! Haha.. De får jag väl bjuda på..

De ska putsa hela vår fasad, så de har hållit på 2 dagar nu med ställning utanför runt hela huset. Men bara på kvällarna. Hade inte tänkt på att de kunde springa där utanför i morse.. Vågar ju inte ens gå på min egna toalett nu! :P Fick springa ner på den i källarn innan. Sa till Kim att jag kunde sätta mig med en handduk över huvudet på toa, men det lät inte så lockande.. haha.

Så nu har jag emigrerat till soffan där nere med datorn och en stor go filt!


Bild från i Söndags när de lastade av ställningarna.


Då såg det ut såhär på toa fönstret. Tyvärr togs handduken ner igår, och jag får inte upp den själv..

ONSDAG 19 APRIL.

Hela onsdagen var en lång shoppingdag! Och en lång dag överhuvudtaget! Mamma plockade upp mig vid nio-tiden och så åkte vi till Tidaholm där vi hämtade min syster. Sedan bar vi oss av på en inrednigs-shopping-runda. Supertrevligt! Det finns så många roliga, fina butiker uppåt Hjo där som man kan titta i. Väldigt dyrt i en del, men man kan få mycket idéer! Vädret var kanonfint! Över 20 grader i skuggan, synd att vi satt i bilen så mycket, men det var ändå riktigt härligt!

Vi lämnade Tidaholm och åkte en runda lite utanför Tidaholm först för att titta på ett hus som var till salu. Var först vid fel hus och spanade, men hittade rätt till slut. Tur att det nog inte bodde någon där. Jättemysigt litet rött hus som skulle gå göra jättefint! På landet också. Skulle passa Jossan & Robban perfekt! ;)


Jossan & mamma smyger och spanar lite..

Sedan började vi med Falköping. Eller Kinnarps utanför Falköping. Till butiken presentshopen. Jag var där en gång för många år sedan när jag jobbade på Jetpak, men då hade de mest kläder. Nu fanns det så otroligt mycket fint där inne! Ville köpa massor! Synd att man inte vunnit på lotto eller något bara.. :P Köpte bl.a en liten skylt att hänga i hallen som det står Välkommen på. Älskar skyltar med olika texter och ord på.. :)















Efter det åkte vi mot Skövde. Vi var hungriga så vi stannade på vägen och åt lite. Mamma (som alltid tänker på allt) hade packat picknic väskan. Engångsgrill, en stor ytterfile, sallad, avokado, mandariner, potatissallad & cider. Smaskens! Och vädret var ju kanon, så det kunde inte bli bättre!







I Skövde åkte vi till Chilli. En helt underbar butik! Finns så himla mycket fint! Och det är inte särskilt dyrt heller! Jag köpte en svart kudde med svarta paljetter på. Jättefin! Och så var vi inne på nya ÖB en sväng.







Efter det bar det av till Hjo och den bästa butiken av dem alla. Hem & Hobby. Otroligt mycket fint, bra pris och väldigt varierande utbud! Där blev det lite mer shopping. Jag köpte bl.a gröna ljus & gröna ljuslyktor till tv rummet. En vit trådduk till köket. Paljettyg till kuddarna i tv rummet. Några fina vykort.



Det är otroligt mycket texter & bokstäver & skyltar & tavlor med små ord och budskap på överallt. Särskilt med texten "Carpe Diem" eller "Amor Vincit Omnia". Det har blivit superpopulärt! För 2 år sedan när jag gjorde min tatuering på foten hade jag aldrig sett det någonstans. Och det är precis den texten jag valde till min fot! Nu ser man det på allt, tavlor, kuddar, gardiner & skyltar.. DEt betyder "Fånga Dagen" & "Kärleken Övervinner Allt".

På vägen tillbaka till Tidaholm körde vi förbi Ateljé Hackspetten. Ett litet mysigt ställe ute i skogen. En kvinna som har en liten bod på sin trädgård med massa fint i! Hon gör det mesta själv. Ganska dyra saker, men så fina! Och massa inspiration!









Innan vi åkte tillbaka hemnåt blev det lite fika hemma hos Jossan & Robban i deras hus i Tidaholm. Vi satt ute på baksidan. Jätteskönt! Sen körde vi hemåt vid 17-tiden.

Mamma släppte av mig i Jönköping och så plockade Kim upp mig och vi åkte till Ikea och köpte skåp till badrummet. Hem och lämnade av mig och skåpen och alla shoppingfynden och så åkte Kim till Ulricehamn för att hämta sin fyrhjuling. Jag fixade lite hemma och satte ihop skåpen och ändrade om lite.. Man blir ju så sugen på att göra om när man köpt nya grejor och när man fått massa idéer! Jag bytte den gröna mattan i sovrummet mot den svarta från tvrummet. Det blev superbra! Tänkte byta våra beige gardiner i köket till vita och göra iordnind på toa idag också. Om jag hinner.. :P

Målade även min pall jag köpte på loppis för ett tag sedan vit. Det blev kanonfin! Sen bytte jag i sängen och gjorde extra mysigt i sovrummet. Ska bara sy en svart hissgardin in dit också, sen är jag nog nöjd..:P




(Ska på knoppar på gardinstången, håller på och målar dem svarta.. )

Kim var hemma vid 23-tiden och då satte vi upp skåpen på toa (kommer bilder när det är färdigt) och höll på med det en liten stund. Krånglade lite, men hanär så duktig min man så det blev jätttebra till slut! Sedan blev det kvällsmat och sängen ganska sent..


Spana in mina svullna fötter/vader nu efte...

dsc02949 (MMS)

Spana in mina svullna fötter/vader nu efter en hel dags shopping! :-P haha. Stödstrumpor nästa kanske?! ;)


Nu kommer det..

..bristningar på magen. Hoppades på att slippa det. Eftersom jag inte fått några hittills. (Trodde jag skulle få massor..) Men såg i morse i spegeln att det finns några vid naveln. Om man står i rätt vinkel i rätt ljus.. haha.. :P Och kollar riktigt noga.. Ser dem inte utan spegeln, för jag ser inte ens naveln på mig själv.. Men det är ju några veckor kvar, så de hinner nog utvecklas.. Skit. Men men. That´s life, and its so worth it!

(Bilden ser lite läskig ut.. min navel börjar se ut som ett rumphål.. haha. :P)


TISDAG 18 MAJ.

Sovmorgon idag också! :P Får ju passa på att sova medans jag kan.. Fast jag gick och la mig efter två igår, så det var väl inte så konstigt iofs.. Sov dåligt inatt också! Låg vaken mycket och vände och vred på mig. Tycker jag sover mycket bättre på morgonen/förmiddagen än på natten. Vaknar av att magen värker och är helt öm. Inte skönt.. Nu vill jag att de sista veckorna ska gå fort! Fast det gör de! Tycker tiden bara rinner iväg. Och jag har fullplanerat schema nästan hela tiden..

Idag åkte jag till Petra igen vid ett-tiden för lite kaffe/the. Lite blev det inte. Det blev en lång stund.. chokladbollar, glass, mys, tjöt och lite till. Stannade tills hon skulle hämta Hugo på dagis vid 16. Hon var hemma idag också, sen ska hon tyvärr tillbaka till jobbet. Skönt för henne men tråkigt för mig! Har tyckt att det varit kanon när hon varit hemma så jag haft lite sällskap.. hihi.. (Men jag är glad att hon mår bra!)


Provade Petra & Mickes nyinköpta supersnygga möbler på altanen.
Jättesköna!




Regnet öste ner utanför.. Men det var mysigt! :P Och varmt var det också..

Jag åkte hem & hämtade lite grejor, sedan åkte jag till Kim i Taberg och vi begav oss till Alingsås. Kim skulle träna lite på crossbanan där. Jag tog en härlig promenad i skogen.. Han har tävling där på Lördag & en i Värmland på Söndag så denna helgen blir ensam.. :/ Jag följer tyvärr inte med honom.. Känner att jag orkar inte riktigt det en hel helg nu igen. Sova i Husvagn och åka bil massa massa mil. Inte riktigt pigg på det..

Tyvärr gick det inte så bra för honom idag, troligen något fel på termostaten.. Nu pratar han med någon i USA, så jag hoppas han får någon rätsida på det där snart.. Fyrhjulingen är ju helt ny, så det är himla tråkigt att detta händer..













Vi var hemma vid niotiden. Gjorde lite god kvällsmat och strax blir det sängen. Ska upp tidigt imån för mamma kommer och hämtar mig innan 9. Vi ska till Tidaholm och hämta upp Jossan och sen ska vi ut på en liten shoppingtur. Åka runt lite och kolla massa mysiga butiker och så självklart ska vi till hem&Hobby i Hjo. Hoppas jag hittar något fint.. Sen ska jag & Kim till Ikea och inhandla skåpen till toa så vi kan göra iordning där inne och sätta upp dem och fixa skötbordet. Känner att jag vill få det färdigt ganska snart! Bebisen kan ju komma när som helst, och då är det skönt om det är färdigt så vi slipper det sen.. :P

Nästa vecka ska vi nog till Karlskrona. Kim har kurs där hela veckan och jag har ju inget bättre för mig och vill inte vara ensam hela veckan hemma så jag följer nog med.. Bo på Hotell och ha det mysigt är ju aldrig fel. Jag kan ju alltid underhålla mig med några slott och andra sevärdheter på dagarna och så kan vi umgås på kvällarna.. Måste bara ringa barnmorskan och boka om min tid där, plus boka om tiden hos familjerätten för faderskapsbekräftelse som vi har på måndag. Det var jävla krångligt att få den tiden, så hoppas det finns någon annan veckan efter typ..

Nä, nu blir det snart sängen. Sov så gott! Puss*

MÅNDAG 17 MAJ.

Norges Nationaldag. Märkte endast av det på de få Norska flaggorna som blåste i luften utanför en del hus..

Jag sov länge.. Sedan Facebookade jag lite och planerade in en glassdejt med Petra. Det var mysigt! Slog på stort och köpte med mig varsin Magnum och åkte hem till henne. Där blev det mys på altanen, kaffe och massa massa tjöt.. Tiden bara rann iväg! Vid 14-tiden kom Sara & det blev ännu mera tjöt och ännu mera kaffe.. Inte för mig dock, drack bara en halv kopp på hela dagen.. Sen blev det isvatten. Är inte superförtjust i kaffe.



Sedan åkte jag & Sara hem till mig och jag lagade middag. Kim kom hem och vi åkte på husvisning i Norrahammar. Jättemysigt hus. Lite litet inuti, lite mörkt och lite för dyrt.. :P Men trädgården var superfin! Efter det så åkte vi runt en sväng och tittade på lite olika hus, finns mycket fina. Men varför är inte de fina husen till Salu? Folk måste väl flytta, eller skiljas eller dö så husen blir lediga!! Hihi.. Men inte.

Jag & Sara åkte förbi hemma hos Emelie en snabbis. En riktig snabbis.. typ 30 min.. Sedan åkte jag hem & Tesan kom med bussen vid 18.30 typ. Vi satt i köket och tjötade massa vi också.. hade lite att prata ikapp om. Har ju inte setts så mycket på senaste tiden. Tyvärr. :/ Men tiden rann iväg där också och strax innan nio kom vi på att vi skulle göra tacos. Vår specialare! :P Bjöd in Pernilla som var påväg hem från Skövde och så slängde vi ihop det och mumsade i oss. Supertrevligt! Roligt med lite spontana grejor!





Så det blev en riktig umgås-med-vänner-Måndag. Me like!!

HELSINGBORG.

Helgen tillbringade vi i Helsingborg. Vi åkte med Husvagn jag & Kim. Gud vad jobbigt att man bara får köra i 80! Fast det gick ju lite fortare, men ändå.. :P Trodde tiden skulle gå jättesakta, men det gick väldigt fort ändå när vi väl kommit iväg.. Sedan var det Pernilla, Niclas & barnen, Roger och Mamma, Pappa & Julia. Carina har fyllt år, så det var därför vi skulle ner dit och hitta på något. Sen så har inte Mamma & Pappa varit där på typ 5 år, så det var på tiden!

Vi åkte på eftermiddagen i Fredags. Vid 17.30 typ. Hade tänkt åka lite tidigare, men tidsoptimister som vi är hela släkten så var nog alla försenade.. haha. Men vi kom fram iallafall! Väl nere så grillade vi lite, tjötade och hade det väldigt trevligt!


Jennifer & Julia på Ica Maxi Hyllinge.


Grabbsnack i köket.


Grillat. Mmmmm.. :P


Mamma & Julia.


Sovplatsen i Husvagnen.

Sov ganska dåligt i husvagnen fast jag bäddade och gjorde så mysigt.. Men det var hårt! Ena sidan gick bra att ligga på, men eftersom jag behöver vända mig ca 1 miljon gånger var det lite jobbigt. Försökte bulla upp med filtar och kuddar så gott det gick. Vaknade några gånger som vanligt och fick springa ut på toa. Men jag var ändå ganska piss på Lördags morgonen. Vi åt frukost tillsammans allihop och var faktiskt färdiga strax efter 9. (Hade bestämt att vi skulle åka vid 9.)

Dagen tillbringades i Danmark. Vi hade tänkt tura över till Helsingör och gå där och shoppa lite och titta i mysiga butiker, men vädret var ju inte det bästa eftersom det regnade nästan hela tiden, så det blev inget med det. Vi tog istället med oss bilarna över och så åkte vi till Danmarks Akvarie. Det var roligt att gå där och titta på alla fiskarna, men lite besviken blev jag för jag trodde det skulle vara lite mer än det var.. Och så kostade det 100 danska att gå in. Knappt värt det..


Framme på Danmarks Akvarium.


Sådär kul väder..


Jag & Kim.


Julia, Pappa & Mamma tittar på fiskar.


Kolla in sköldpaddan! Den rör sig typ aldrig, men vi fick se den spatsera lite. ;)


En pansargädda.


Massa färgglada fiskar. "Hitta Nemo" fisken syns till höger.


Drakfisk.


Jättestora krabbor.


En jättesöt jättesköldpadda som älskade att visa upp sig. :)


En superstor bläckfisk.


Spännande!



Akvariet låg några mil söder om Helsingör, så på tillbakavägen körde vi Strandvägen upp. Tänkte vi skulle hitta en mysig pizzeria längs vattnet att äta på, men det ver väldigt ont om det!


Ett "nappträd" i Danmark. Här var det många barn som lämnat sina nappar.. :)

Hittade en Italiensk Restaurang inne i Helsingör som hade Pizza och verkade vara bra. Men så fel vi hade! För det första så tog de bara kontanter eller danska kreditkort. När vi väl hade satt oss där inne och servitören hade satt ihop ett långbord åt 13 personer och vi fått våra menyer kommer han ut och ber oss beställa ungefär samma saker så det inte blir så jobbigt för köket. Okej tänker vi.. Det fanns ju inte jättemycket att välja på, pizza, pasta och några andra rätter, så det ska väl gå bra.. Han kommer tillbaka och när vi ska beställa ber vi att få dela upp det på 4. Alltså 4 st olika notor. Men det gick inte! Hur svårt kan det va? Det var en liten restaurang, ca 6 st andra gäster som satt där inne, och han fixar inte att skriva 4 st olika notor!? Han sa att kassaapparaten inte fixade det. Isåfall skulle vi inte få sitta tillsammans och äta, utan dela upp oss vid 4 olika bord. Och så skulle vi få maten ett bord i taget. Hallå!! Vadå inte vill servera oss!? Allt verkade så himla komplicerat ända från början.. Då frågade Kim om det inte fanns någon annan pizzeria i närheten, först visste han inte men sen sa han att det låg en annan på andra sidan torget, men att de bara hade avhämtning. Efter ett tags diskuterande och ganska mycket irritation så säger Kim att vi kan likaväl gå till den andra pizzerian och då säger servitören typ Gör det då och så går han vidare till nästa bord. Surpelle! Där gick han miste om massa pengar! Men tur hade vi, för det var billigare, mycket bättre service och jättegott på det andra stället! Fanns typ bara 3 bord där inne, så vi tog upp hela pizzerian. men det var så värt det!


Med bestämda steg mot maten.


Hungriga svenskar.


Medans vi väntade på maten på pizzerian passade Pappa & Niclas på att smita in på restaurangen jämte och ta varsin öl.


Den lilla pizzerian.


I väntans tider..


Mat, mat, mat..


Det blev glass till efterrätt!


Kim.

Efter maten fanns inga affärer öppna så vi åkte tillbaka till Sverige igen..


Fiskare vid färjan.

När vi kom hem så slappade vi lite, tog det lugnt och bara umgicks. Sedan vid 20-tiden hade vi bokat bord på en china reastaurang inne i Hlesingborg. Chopstick House hette den. Maten där var kanongod! Jättetrevlig personal och snabb och duktig och där gick det minsann bra att dela upp notan. Inga problem alls och knappt ett enda fel gjorde han trots att vi var 14 personer som beställde olika allihopa med förrätter, huvudrätter, nudlar hiy och ris dit, barnportioner, dricka m.m. En jättetrevlig kväll var det! Himla trevligt att träffas (nästan) hela släkten så!


Inspektion av Carinas stall.


Hanna fixar Matildas hår.


Jag & Kim.


Haha! Visst är han söt i glasögon.. :P


Julia har gjort sig fin för kvällen.


Chopstick House. Såg sådär trevligt ut utifrån, men det var kanon!


Alla samlade.


Kim.


Jag åt kycklingsoppa med champinjoner till förrätt.


Jennifer kämpar med sina friterade jätteräkor.


Stekta nudlar med biff, bambuskott och champinjoner.


Kim åt friterade bananer med glass till efterrätt.

Mätta & belåtna rullade vi tillbaka mot Ekeby. Där blev det lite gamla inspelade hemmavideor resten av kvällen. Så sjukt kul att se! Filmer från 96 & 97. Då var jag 10 år.. Pernilla var bara 21. Roligt att se när hon var i min ålder.. Det var lite filmer från olika semestrar, när Pernilla & Niclas köpte huset i Taberg m.m.
Klockan blev ca 02 innan vi kom i säng..


Filmmys i soffan.


En trött Julia.. :)


Det var nog fler som var trötta..

Jag sov lite bättre natten till Söndagen. Hittade några solmadrasser och filtar som jag bäddade med så det blev lite mjukare.. :P
Vi åt frukost och packade ihop alla saker, sedan åkte vi till Hyllinge en sväng innan hemresan. Först til Bauhaus, och sedan till köpcentret Familia. Gick där inne en sväng, sedan körde vi hemåt.. Stannade på "Hamburger Hill" i Värnamo och käkade på McDonalds. Där ligger både McDonalds, Max & Burger King jämte varandra.. Lite komiskt! :P


Hyllinge.


Burger King & Max.


Och åt andra hållet McDonalds.


Kim äter glass på hemvägen.


Jag köpte min allra första McFlurry. Med Daim. Gillar inte mjukglass, men det var god. Åt iallafall halva.. :P

Var hemma vid 15-tiden. Då packade vi ur alla saker, lämnade tillbaka bilen, husvagnen och gjorde iordning massa saker. Sen var jag förbi Pernilla en sväng och kollade på Greys och sedan grillade jag & Kim revben hemma och tittade på tv. Det var smaskens och så var det superskönt att krypa ner i sin egen säng på kvällen. Våran säng är underbar! Jag älskar den! :)

RM 1 KRISTIANSTAD

Här kommer lite bilder från Ripabanan utanför Kristianstad i Torsdags. Första RM tävlingen för Kim. 





















Efter tävlingen åkte vi in i stan och käkade. Sedan körde vi hemåt.. Va ganska sega så vi fixade iordning lite, sedan åkte vi hem och gjorde supergod milkshake och tittade på tv. :)


Påväg till Helsingborg! Vi kör med husvagn...

dsc02913 (MMS)

Påväg till Helsingborg! Vi kör med husvagn, så denna vägen tar lite längre tid idag än igår.. Men man hinner se så mycket när man kör så mycket saktare än vanligt. :) haha. Tråkigt bara att minutrarna på gps:en ökar istället för minskar som de brukar. :) vi ska stanna i Helsingbor till söndag. Skönt med en liten minisemeste! Imån blir det Danmark hela dagen! :-D Nu är Kim sugen på ostbågar. Hihi. Får se om vi stannar snart och köper lite gott. Jag måste ändå kissa snart. *Puss*


GRATTIS TILL POJKEN!

I Onsdags fick Bobby & Sara en liten pojk. STORT GRATTIS!

6 veckor för tidigt. Men hoppas att allt gått bra!

De var beräknade bara dagarna efter oss. Där ser man hur fort det kan gå.. Allt kan hända!


Igår åkte vi till kristianstad. Det är för...

dsc02908 (MMS)

Igår åkte vi till kristianstad. Det är första rm tävlingen här idag.. Kom ner ganska sent. Har sovit i husvagn inatt, har nog inte sovit så dåligt på mycket länge. Stenhårda dynor, varmt och jobbigt att gå upp på toa.. Va ute och promenerade lite vid 5-tiden för ryggen värkte så. Men det gick.. Nu har vi ätit frukost. Ska gå en sväng och kolla banan m.m! Trevlig röd dag! (Kommer inte på vilken helgdag det är :) ) puss


34 + 2.

Du är på dag 241 av 280. (86,1%).

 
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 2 fulla dagar (v34+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 39 dagar kvar till beräknad förlossning.

   

Jag har gått upp 12,7 kg sedan inskrivningen.

Det har känts lite på senaste som att magen sjunkit ner lite. Den känns mycket lägre ner mot ljumskarna. och inte så hög som den var innan. Och så har jag börjat vanka lite som en anka när jag går.. haha.. :P

Och mycket riktigt, idag när jag var hos barnmorskan kände hon efter hur bebisen låg. Den har vänt sig och lagt sig tillrätta med huvudet neråt nu. Och inte bara lagt sig så, utan den har kilat fast sig i bäckenet så den ligger fast där. Barnmorskan kände huvudet jättetydligt där nere. Så spännande!

Annars såg allt bra ut! Blodtrycket var perfekt och magen växer som den ska. Vi följer kurvan, lite över mitten denna gången. Bebisens hjärtljud lät jättefint! 130 slag per minut idag.

Fick med ett papper hem om förlossningen, och lite punkter som jag & Kim ska prata om tills nästa gång vi ses om två veckor. Det var bl.a om graviditeten, förlossningen, smärtlindring & amning. Sedan ska vi skriva lite kortfattat om det och så skriver hon in det i journalen så de kan läsa de på Ryhov sen när det är dags.

Bebisen kan komma om 3-7 veckor nu och det räknas som normalt.. Men BF datum är om ca 5 veckor. Det ska bli så spännande. Undra hur just min förlossning kommer bli. Än är jag inte särskilt nervös, men de hinner jag nog bli.. :P Men likaväl som jag kommer få en jobbig förlossnig så kan det ju gå hur bra som helst! Jag tror på de senare! Det känns faktiskt väldigt bra!

Jag längtar!

MAMMAS KÖKSTRÄDGÅRD.

Var tvungen att ta lite kort på mammas köksträdgård. Tycker den är så otroligt mysig. En plats där man kan ta det lugnt, slappna av och bara vara. Gå och pula lite, plantera och plocka massa god sallad och grönsaker i sommar.

Vill också ha en köksträdgård nångång i framtiden. Fast bara en liten, det är ganska mycket jobb!





















Ooopsidaysy...

Nu när jag kom hem vid 21 upptäckte jag att kaffebryggaren stod på.. Och det har den gjort ända sedan 19-tiden igår när jag gjorde kaffe åt TryggHansa tanten.. Hon drack aldrig något kaffe och vi gör aldrig kaffe annars, så jag har inte tänkt på det.. Det får vara hennes fel, för att hon inte drack något.. :P

Idag började dagen med sovmorgon (om man kan kalla det så när man legat vaken inatt + varit vaken till och från hela morgonen!?), iallafall gick jag upp vid 10. Tog en lång dusch och gjorde mig iordning i lugn och ro och sedan gjorde jag en god frukost.

Vid 12-tiden åkte jag till Micke & Petra och hälsade på en sväng. Det var jätteskönt väder ute, vi fikade i solen på deras utealtan. Det var mysigt att sitta där och bara prata en stund. Vi pratade massa om allt och ingenting..

Efter det åkte jag ut till Ekornahult. Där pratade vi också lite, mamma gjorde middag, och sen gick vi ut på en promenad. Visste inte hur långt jag skulle orka gå, för jag har börjat känna av lite lite foglossning, men vi gick en ganska lång sväng, och det gick bra! Lite ont i svanken efteråt bara.. Men det var skönt att komma ut i skogen lite. Vi plockade murklor. Hittade faktiskt väldigt många! Det är ju så gott! Jag älskar murklor!
Funderade på om det är bra att äta när man är gravid.. Googlade lite på det, och det verkar inte som att det är okej. Alltså det rekommenderas inte för gravida (eller ammande) att äta murklor. Detta på grund av att murklor innehåller ett gift, gyromitrin. Man kan få bort rätt mycket genom att koka eller torka dem, men efter detta kan det fortfarande finnas onödigt mycket gift kvar i svampen. Så kanske får vänta tills nästa år.. :/


Haha. Mamma luktar på en hyacint..


Julia plockar vitsippor.


En murkla som gömmer sig i mossan.


Julia var en duktig murkleplockare!


Julia har hittat en mustasch! ;)


Mamma ska hoppa över en bäck..


Julia & morsan på språng.


En snöhög som överlevt under massa granris..

Mamma är alltid full av idéer och har alltid gjort om något eller köpt nya grejor när jag är hemma. Såhär fint hade hon gjort med ljus och ljusstakar i silver på köksbordet idag. Jättemysigt när de är tända!



Efter Ekornahult åkte jag till Taberg, körde först förbi Wallins Rör och fick en puss och kram av Kim, sedan åkte jag till Pernilla en sväng. Där gjorde vi lite hemligheter.. :P Sedan hem och gjorde lite god mat.

Strax blir det nog sängen.. Kanske med en bra bok!

MÅNDAG 10 MAJ.

Emelie, Casper & Jag åkte till Ikea en sväng. Jag skulle inte ha något särskilt, Emelie skulle kolla på mammut säng till Casper. (och lakan) Hon har redan köpt en, men ville prova den och titta lite hur den såg ut. Casper sov när kom upp till barnavdelningen så det var bara att lyfta över honom från vagnen till sängen och så låg han där perfekt och provsov. :P



Jag hittade några grejor ändå.. Oranga handdukar till toa, lite tyg som jag ska sy något roligt av och så några fina plastlådor. Emelie köpte också lite grejor. En ny matta, en tavelram, lakan till mammut sängen..

Sedan var vi inne på Ekholms en sväng och Emelie hittade en tapetrulle på rea som passade bra inne på hennes lilla toa. Så hon skulle hem och tapetsera igår.. Ska kolla in nästa gång jag hälsar på hur det blev..

När jag kom hem började jag städa lite. Plockade undan och tvättade lite och dammsög och städade toa. Så skönt när det är gjort! Packade även upp påslakan, lakan, plastad frotté, spjälskydd, täcke, kudde, filt och lite annat från Ullared och sedan bäddade jag och gjorde iordning spjälsängen. Så fint blev det. Kommer bli en perfekt sovplats för bebis när den behagar komma ut.. :)





Bakade även en jättegod banankaka!



Kl. 19 fick vi besök av Anitha Dentler från TryggHansa som kom och pratade lite försäkringar med oss. En väldigt käck kvinna. Haha.. Speciell kan man säga iallafall. Men mycket trevlig, rolig och duktig. Hon har varit ansvarig här i Jönköping i typ 12 år tror jag hon sa. Hon stannade ända till strax innan 22.

Vi kollade lite på våra försäkringar, både hem- bil- och person. Jag har redan en Trygga Barn som mamma & pappa haft på mig i alla år, så jag var försäkrad och den kommer gå över till en vuxenförsäkring nästa år. Tack Mamma & Pappa som tänker på mig.. :P Men Kim hade ingen så vi tecknade en Personförsäkring med livsförsäkring åt honom. (Men med lagom belopp ifall det skulle hända något, inte för högt, då kanske han "råkar" ut för en olycka.. haha.. Skojar bara.) Har även gratis gravidförsäkring nu, och när bebisen kommer ska vi teckna en Trygga Barn försäkring åt den också.

Så ska vi nog vara rätt försäkrade! ;)

När hon åkt köpte vi varsin kebeb i bröd, åkte till Taberg och lastade av lite grejor från Kims buss och sedan mös vi ner oss i soffan och käkade och kollade lite på tv. Sen blev det sängen ganska sent sm vanligt.. :P

Livet.

Man vet aldrig vad som kommer att hända. Ena dagen kan man ha allt, nästa dag kan det vara helt annorlunda.
Det kvittar om man lever som man "ska". Tar hand om sig och sin kropp, tränar, äter nyttigt, är hälsosam, är försiktig.. Vissa saker kan man bara inte bestämma över. Självklart kan man påverka, men hur många finns det inte som drabbas av hemska saker utan att någonsin gjort någon annan något hemskt?
Sen finns det de som skiter i allt, missbrukar, aldrig bryr sig om någon annan, lever farligt och skiter i sin kropp och hälsa, men de drabas aldrig av något otrevligt..

Jag är så otroligt glad över att jag är frisk, har en underbar familj och jättemånga fina vänner. Man ska inte klaga över småsaker, det finns dem som har det så mycket värre.
Man ska tänka positivt och vara glad över det lilla i livet.

Berätta för dem du älskar att du älskar dem. Medans du kan. Bättre att säga det en gång för mycket än en gång för lite. Man blir glad av att höra det. En dag kan det vara för sent. Och då undrar man varför man inte sa något?!

Ge positiva kommentarer till folk. Det gör så mycket. Ge & du får tillbaka! Det räcker att säga till dina vänner hur mycket du tycker om dem, eller ge någon en fin komplimang om något, ring upp och fråga hur någon mår och om dagen varit bra, skicka ett fint sms, bry dig om dina nära & kära!

Jag fick veta en sak igår som gjorde mig så himla ledsen. Och arg. Varför? Det får en att fundera över livet. Om vad man inte kan påverka. Ibland vill livet gå en annan väg än den man tänkt vandra från början. Jag kan bara tänka mig hur det måste ha känts för dem det drabbade. Det är då det är viktigt att ha familj och fina vänner som man kan prata med och få stöd av. Och det vet jag att ni har! Ni är starka & underbara människor som kommer klara detta tillsammans. Det kanske tar lite tid. Men försök ändå se positvit på livet. Se de positiva sakerna runt omkring er. Det vet jag att ni kan, för ni har så mycket positivt runt omkring er. Ni har gett så mycket, nu är det eran tur att ta emot lite. Ta emot kärlek och tankar och positiv energi. <3

Jag tycker om er jättemycket och finns alltid här för er!






Inte-göra-något-dagen - SÖNDAG.



Det blev soffläge nästan hela dagen idag. Nu ikväll ficka jag ett ryck så jag åkte in till Ica Maxi och handlade lite. Väldigt skönt, för det var knappt en enda människa där. Gott med fullt kylskåp! Sen har jag plockat undan, städat lite och fixat disken. Kim kom hem för en liten stund sedan, så nu sitter vi och äter mackor och kräm (jag har is i min för mjölken va ljummen, men det funkade kanon. haha.. ) och jag ska strax hoppa in i duschen.

Min kära mamma ringde innan för att kolla hur jag mådde. Har inte pratat med henne sedan förra helgen. Tiden går så himlans fort. Tänkte på det innan idag. Men jag ska åka ut och hälsa på dem i Ekornahult i veckan.

Ser fram emot en ny vecka!

Detta händer bl.a i veckan:

* Jag går in i Vecka 35.
* En försäkringstant kommer hit & ska snacka barnförsäkringar m.m. (Imån)
* Besök hos barnmorskan. (Onsdag)
* Jag & Sara ska dekorera en kladdkaka och vinna ett bröllop! :P
* Besök i Ekornahult.
* Kim har tävling i Kristianstad på Torsdag.
* Åka till Helsingborg Fredag - Söndag.

Och så blir det förstås lite vila, umgås med vänner, promenader och så ska jag försöka fixa iordning spjälsängen och bädda den och göra fint & göra iordning det sista på toaletten och skötbordet (kanske nästa vecka),.
Den kommer gå fort denna veckan med andra ord..

Puss Puss


Älskar vårt stora kylskåp! Fattar inte hur vi fick plats med all mat i
vår förra lägenhet där vi bara hade ett halvt..?!


Söndag Igen.

Tropicana juice och sparad pizza till frukost. Klockan 12.30. Känns att det blev sent igår! :P

Jag va hemma väldigt sent inatt. Efter 04. Eftersom jag var chaufför kom jag ju hem sist. Det hade börjat ljusna ute, ganska mycket faktiskt. Fast det var bara skönt för min del, Kim är i Säffle så jag har sovit ensam inatt. Han tävlar idag. Lycka till älskling!

Hittade denna lappen när jag kom inatt. Så gulligt. Han är för söt min Sambo!



Sov ganska bra när jag sov. Men vaknade typ varannan timme för att gå på toa.. Blev mycket vatten & Pepsi igår. Hade kramp i vaden också, men är så van nu så jag skriker inte rakt ut längre. Haha. Utan andas lugnt genom hela krampen och väntar ut den.. haha. det ni! :P

Igårkväll gjorde vi en liten RoadTrip och hälsade på min Syster & Robban i Tidaholm. Jag, Pernilla, Carina, Tesan, Jocke, Johnny & Fidde. Vi lånade mammas bil så vi kunde åka allihop i samma. SKulle lånat vanen av pojkarna så vi riktigt passade in, men den var på "service". Det var någon raggarcruising (Tidaholmscruisingen?) där, så det var avspärrat typ överallt, massa folk och bara raggarbilar fick köra i centrum. 

Vi var hemma i deras hus och grillade lite, spelade kort och umgicks. Mycket trevligt! Sedan tog vi en runda på stan iallafall, och tillslut hamnade vi på Mc-Klubben Röde Orm. Var där en sväng, klockan gick väldigt fort, och strax efter två åkte vi hemåt.

Körde över Hökensås och passade på att ta vägen förbi Falks Grav. Det var en upplevelse det med! Haha.. Någon!? i bilen var superduperrädd! nämner inga namn.. ;) Men vi gjorde allt det man ska. Stannade på bron och stängde av bilen, lyssnade efter barnskrik, kollade på liemannen (som tyvärr stupade) och tittade på Falks Grav. Det fanns inga blommor där. Heller inga pengar. Bara två tomma blomvaser. Men det det var ganska spännande ändå.. :P Lite läskigt iallafall..

























































 

Payback!

Igår hade jag & Carina planerat en liten överraskning för Pernilla. Hon hade ingen anning om att Carina skulle komma upp från Helsingborg denna helgen, så vi bestämde oss för att luras lite.. Pernilla som alltid är på sin vakt anade faktiskt ingenting! Haha..

Jag & Pernilla skulle åka till Vireda och sätta blommor på farfars grav. Innan jag åkte till Pernilla mötte jag upp Carina på Torsvik och packade in henne i bagaget på min bil. (Och då har jag ingen stor bil) Men det gick ganska bra, ett säte nerfällt, lite filtar och överkast och några ikea kassar som skymde, så kunde man aldrig ana att Carina låg där bak. Detta krävde ju förstås lite planering, iallafall tidsmässigt så allt skulle klaffa och Pernilla inte skulle ana någonting.. Det gjorde hon inte.. :)

Jag åkte till Taberg och plockade upp Pernilla. Sa att jag hade massa skräp som jag var tvungen att kasta så jag var tvungen att åka förbi sortergården på vägen. Men det var bara brännbart och inga tunga grejor så det skulle gå fort. Parkerade på sortergården, ganska långt borta, för det var mycket folk. Och hoppade ut. Sa till Pernilla att hon kunde ta det som låg där bak. Hon öppnade bagaget och såg bara ett stort överkast som låg där. Hon tänkte att det skulle nog inte kastas utan låg bara över som skydd och när hon lyfte bort det, TADA! Där låg Carina! Haha. Pernilla blev förvånad, men glad och vi lyckades luras lite!

Vi åkte förbi blomsterlandet och köpte jättefina rosor, några ormbunkar, ett kort och en liten ängel och sedan bar det av mor Vireda. Vi stannade på Preem i Huskvarna & köpte kaffe & te och så fikade vi på vägen dit också för jag hade med mig bullar & snickerskakor.

En mycket trevlig liten utflykt!






...

Här kommer lite bilder från tjejmiddagen..


Frida steker pannkakor.


Pannkaksstekning.


Jessica.


Emelie.


Jag.


Emelie & Jessica.


Förrätterna förbereds.


Frida & jag gör Toast-Skagen.


Jag.


Emelie i närbild.


Dags att äta.


Mmm. Toast-Skagen.


En nykter skål!


Emelie mumsar.


Sara vill inte spilla. :)


Grillning på g.


Huvudrätten. Klyftpotatis & Grillat.


Jessica väntar på efterrätten.


Dessert. Vaniljglass med bärfyllda crepes & vit choklad.


Mums.


Emelie ger 9 av 10 möjliga i betyg.


Av sara får kvällen en 6:a.


Jag är nöjd. 10 poäng!


Vet inte vad Frida tyckte var så såligt.. 0,1 poäng.


Jessica var iallafall mer än nöjd. 100 glada poäng. ;)

Tjejmiddag.

Igår hade vi tjejmiddag hemma hos Frida på Tallhöjden. Det var jag, Sara, Frida, Emelie & Jessica . Jättemysigt var det. Det var jättelängesen vi hittade på något vi fem.

Vi lagade en jättegod 3-rätters middag. Menyn bestod av:

FÖRRÄTT
Toast skagen - på salladsbädd med körsbärstomater och kryddiga krutonger.

HUVUDRÄTT
Grillade grillskivor med klyftpotatis, bearneisesås & grillade champinjoner.

DESSERT
Varma blåbär/hallon fyllda crepes med vit choklad, vaniljglass & colasås.


Det blev mycket tjöt, sexsnack och många skrattanfall. Precis så som en tjejmiddag ska vara! Och då var det ändå så gott som nyktert för alla hela kvällen. (Frida drack någon drink)

Tack tjejor för en supertrevlig kväll!



(Fler bilder kommer senare..)


Snickerskaka.

Har lovat Kim att baka snickerskaka åt honom. Skulle gjort det igår, men glömde bort det.. Det är inte särskilt avancerat så jag slängde ihop en innan när jag kom hem. Ska bara vänta på att den ska stelna i frysen nu så den smälta chokladen kan bres på.

Det luktar väldigt gott. och ser himlans gott ut. Men jag är inte särskilt sugen på det, så den får han ha för sig själv. Och så kan jag ju bjuda på det ifall någon vill komma förbi och fika. :P



Mycket socker innehåller den iallafall! Haha. Typ bara sirap, socker, jordnötssmör! Och cornflakes & kokos.
Lägger upp receptet här ifall någon blir sugen på att slänga ihop en.. :P



SNICKERSKAKA!

1 burk jordnötssmör (Skippys är bra)
1 dl kokos
1 dl socker
2 dl ljus sirap
8-10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Blanda jordnötssmör, kokos, socker & sirap i en kastrull och koka upp.
Blanda i cornflakes & vaniljsocker.
Bred ut blandningen i en långpanna eller en stor form av något slag på bakplåtspapper.
Ställ i frysen tills det stelnat. (ca 30 min)

250 gram choklad
ev. 1 msk smör eller olja.

Smält chokladen ovanför vattenbad eller i micron.
Bred över kakan. OBS! Gör det snabbt för det stelnar väldigt fort.
Ställ in i frysen igen och låt stelna. (ca 1 tim)
Skär sedan i rutor.

Den tinar ganska fort, så det går ha den i frysen och bara ta upp en liten stund innan
det är dags för fika. Eller förvara den i kylen.

LYCKA TILL! :)


Shopping.

Idag har jag träffat Emelie Viberg en sväng. Jättemysigt! Var ett tag sedan sist. Fast det känns inte så, tiden går så himlans fort! Vi tog iallafall en shoppingrunda på a6. Det blåste så och va ganska kallt ute så stan kändes inte särskilt lockande. Jag hittade tyvärr inte det jag var ute efter. En svart vanlig enkel mamma-tröja och ett par vanliga svarta tygskor.. Men jag gjorde några andra fynd iallafall så jag är ganska nöjd ändå. Emelie hittade två toppar på H&M som var jättefina & så köpte hon en present till sin släkting som fått barn. En jättesöt liten blommig sommartunika med matchande små trosor till. Supergulligt! Det finns ju sååå mycket fina bebiskläder! Både söta och tuffa och coola. Gick runt och spanade lite, och gud vad söta små klänningar och tunikor och grejor det finns till små tjejer. Ska bli spännande att se om det är en liten prins eller en liten prinsessa i magen. Sen ska det handlas.. hihi. Synd bara att det växes ur så fort...

Vi käkade lunch på McDonalds(!). Hur gott som helst! Men vi kände oss faktiskt lite halvt uppsvullna efteråt.. Nästan illamående. tror jag har ätit där lite mycket på senaste.. (OOoops). Men jag passar ju på nu innan Big Tasty försvinner igen.. :P

Sedan var vi på Skopunkten en sväng. Fanns mycket fina skor, men inga som kändes direkt bekväma. Ganska jobbigt att prova skor nu också. Jobbigt att böja sig ner och så. Sen tror jag fötterna svullnat lite också, för 38 va nästan för smått, men 39 för stort. Brukar ju ha 38 annars. Kanske ska vänta några veckor innan jag köper skor. Fast jag behöver verkligen ett par enkla, vanliga bekväma skor. :/


Sötast på McDonalds.


Emelie fick till ett par riktiga Olinda-läppar på Vero Moda.
Här med sin drömoutfit för helgen.. :P

   
En tunika & två mamma-linnen från H&M. Linnena var supersköna!
Lite tjockare tyg och så var de lite längre så de går använda till leggings.

33 + 3.

Du är på dag 235 av 280. (83,9%).

 
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 3 fulla dagar (v33+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 45 dagar kvar till beräknad förlossning.



Det närmar sig sakta men säkert.

Har gått upp nästan 12 kg sedan inskrivningen.

Runt här någongång brukar bebisen vända på sig för förstföderskor, så den ligger tillrätta med huvudet neråt. Ska bli spännande att se nästa gång hos barnmorskan om den gjort det. Nästa gång jag ska dit är på onsdag nästa vecka.

Har hört att det blir mindre och mindre rörelser nu mot slutet, eftersom bebisen växer mer och har mindre plats att röra på sig där inne. Men jag tycker det känns som tvärtom. Att den rör på sig mer! De senaste dagarna har den hållit igång som bara den! En del mornar flera timmar i sträck. Det gör fortfarande inte så ont, när den bara rör sig. Det är mest mysigt att känna av den. Klappa lite på magen och prata till det lilla livet därinne. Det onda kommer när den trycker utåt eller ligger på konstiga sätt och putar därinne. Då känns det.

Fast det är väl å andra sidan inte så konstigt. Den väger nu runt 2 kg och är runt 46 cm lång. Det är stort.. :) En liten människa som skulle klara sig utanför magen med lite extra hjälp. Svårt att tänka sig nu hur den ser ut där inne.

Det ska bli så spännande! Vi längtar otroligt mycket nu!

Grillkväll.

Lika trevligt som alltid blev det ikväll. Mycket tjat och god mat. Så himla roligt att vi ska ha barn nästan samtidigt. Det kommer bara skilja ca 4 månader imellan. Finns så mycket att prata om! Plus att Petra har Hugos graviditet att jämföra med. Superkul!

Vi åkte därfifrån vid 21-tiden. Åkte runt lite och tittade på hus. Körde en sväng runt Granarpssjön och kollade läget.. Vill så gärna hitta ett hus nu som vi fastnar för! För min del gärna i Taberg/Norrahammar. Har ju hållit koll i ungefär 4 år nu, är inne på Hemnet minst 1 gång, ibland 2-3 gånger om dagen. Men det har inte funnits något hus på hela den tiden som vi fastnat för.. :/ Och man kan ju inte köpa ett hus bara för att köpa ett, utan det är mycket som spelar in.. Läget, storleken, ålder, priset..

Vill ha en trädgård, ett fint staket, lite buskar och träd och gärna några rabatter och trädgårdsland. Vill rensa plattor och räfsa mossa & löv och klippa gräset och beskära buskar och måla om och bygga sandlåda och ha fina utemöbler och bara sitta och lata mig i solen på en härlig uteplats. Vill vill vill. Men det kommer väl det med. Nångång.. *suck*

När vi minst anar det kommer vårt drömhus dyka upp. Eller iallafall något som liknar vårt drömhus. Det perfekta läget, lite utanför samhället, med en stor härlig grön lummig trädgård. Och sol. Det är viktigt! :P

Nu ska jag fortsätta drömma.. haha.

Puss & Godnatt


Kim & Hugo busar för fullt. Här - Vattenpaus.. :P


Hugo i full fart.


Hugobus.


Karlarna sköter grillen.


Smaskens!


Föräldraträff!

Nyss hemkomna från föräldraträff nere på Knuten här i Norrahammar. Det var väldigt trevligt. Ska gå på det två gånger. Nästa gång är den 20:e maj. Idag pratade vi mycket om förlossningen och olika tankar & funderingar kring det. Vi tittade också på en film som var ganska, hmm, rolig. :P Men den var bra också.

Vi var 7 par som alla ska ha vårt första barn i Juni (ett par skulle nog ha i Juli).  Så vi var ungefär lika långt gångna allihopa. Tror jag var yngst, de andra var lite äldre. Men gud vad magarna kan se olika ut! En del hade jättestora magar och en del väldigt breda och en del runda. Ett par väntade tvillingar, men hennes mage var inte alls stor, mest rund. Så min mage är inte så stor om man jämför med de andra. jag som trodde jag hade ganska stor mage. Eller så ser inte jag det på samma sätt eftersom den sitter på mig.. :P

Det skulle även komma en 4-barns pappa och snacka lite med papporna-to-be, men han hade visst missat tiden så han kommer nästa gång istället. Alla barnmorskor är ju kvinnor här i trakterna annars, så det är bra att de har någon manlig med iallafall.

Det var iallafall intressant och även om man hört eller läst det mesta redan så är det bra med lite uppfriskning av minnet..

Nu cyklade Kim iväg på sin mountainbike en sväng upp till Åsa och jag ska vila mig några minuter, sen bär det av till Lingonstigen för lite grillning och umgänge med Petra, Micke & Hugo. Det ska bli gott! :P

Piffigt!?





Provade vårt piffiga regnskydd till vagnen igår som vi köpte i Ullared. Det passade perfekt och gör kanske promenaden i regnet lite roligare sen.. :P

Visst var det tjusigt?

Hittade även små fina reflexer att hänga på vagnen. Mycket reflexer är ett måste i mörkret!

Onsdag 5 Maj.

Igår träffade jag Sara, Frida, Emelie & Casper och vi åkte upp till Stadsparken en sväng. Där blev det lite lek, bus och glass. Det var jättehärligt väder ute, fast det blåste lite.. Men i solen vart det skönt!


Frida & Jag i solen.


Casper & Emelie i sandlådan.


Emelie åker kana... (haha sorry.. :P)


Casper gungar.


Sötnosen.


Jag & Sara.


Frida & Emelie.


Casper äter piggelin. :)


Lika nyfiken som sin mamma.. :P

Magen.


1-års kalas!

Fick denna fina inbjudan igår. Gud vad tiden går fort! Snart fyller Casper 1 år. Känns som han föddes nyss.. Hihi.


HAGEL?!

Det blev inget Alingsås idag. Det ösregnade ute. Inte så kul att vara på crossbanan då. Kladdigt och jäkligt.

Istället åkte jag & Kim till Netto och handlade lite. Köpte massa glass. Det är jag sugen på ganska ofta nu. Glass. Sen åkte vi förbi Ica Maxi och köpte jordgubbar. Jag trodde Kim skämtade när han sa att de sålde jordgubbar där. Men det gjorde han visst inte. :P Svenska jordgubbar hade de. Ett litet paket för 30:-. Jag letade fram de som såg rödast ut (för de va lite bleka). Men de var väldigt goda! Lite sura, men det gillar jag.

Påväg hem började det hagla ute! Det verkligen öste ner. Det smattrade i hela bilen och marken blev helt vit.

Vi åkte hem & käkade glass i stora lass och satte på "All About Steve". Somnade ju till den i Lördags. kim somnade idag också. Men jag såg färdigt iallafall. Den var lite smårolig.. :)

Nu ligger Kim här i soffan och snarkar och jag tittar på "Halv åtta hos mig". Det är ganska kul faktiskt.. Snart ska vi göra lite mat, sen blir de att duscha och sedan är det dags för Desperate.


Det hade regnat lite i stan..


Glass till mig.


Minidaimstrut.


Jordgubbarna.


Någon gillar inte päronglass. :P


Kims megatallrik.


Min var inte lika stor. Men det ser inte så gott ut på bilden heller..
Fast det var det! Päronglass, banan, jordgubbar, grädde & nougatsås.

Snea magen.

Försökte ju få in en bild på magen i morse när jag halvlåg i sängen. Men de gick sådär. Fast det syns ju att den inte är "rund" som den brukar vara.. Kolla den bruna randen, den är ju i vanliga fall mitt på magen..




Sovmorgon.

Idag sov jag länge. Fast jag vaknar till och från hela tiden, men jag gick inte upp ur sängen förräns sent. Det var skönt!

Låg i sängen ända tills jag pratade med Pernilla & bestämde att vi skulle äta lunch ihop. Vid typ 12. Va svinhungrig hela morgonen, men orkade verkligen inte gå upp. SKulle bara läsa lite först, sedan titta datorn lite.. Men när jag fick maten serverad gick det ganska bra. Haha. Som ett mirakel kom Pilutta med supergod lunch!

Bebisen i magen har rört på sig och vänt sig och lagt sig i olika konstiga ställningar hela morgonen. Försökte ta kort på magen innan när jag låg i sängen, men det syns tyvärr inte så bra på kortet hur sned den är. Det ser så himla roligt ut när det putar ut på ena sidan och andra sidan är helt platt. Eller så putar det på båda sidorna upptill och är ihosjunket nertill. Den kan se ut lite hur som helst. Roligt är det iallafall. Och man ser utanpå magen att den rör sig. Ska försöka få med det på film någon dag. Kul att ha sen! :)

Förresten. Vad är det för tråkväder ute idag? Regn och grått.. Fast nu har det nog slutat regna iaf. Men hoppas solen kikar fram lite. Jag som ska med Kim till Alingsås och titta när han tränar. Hoppas på finare väder!

Hej hej sålänge..

33 + 0.

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).

 
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.


Måndag 3 Maj.

Gick upp ganska så tidigt idag också. Fast det var iofs för att jag hade en tid på vårdcentralen hos en arbetsterapeut vid 8.15. Annars hade jag nog sovit lite längre..

Hos arbetsterapeuten pratade vi om karpaltunnelsyndromet. Hon var lite vimsig den där tanten, men ganska rolig ändå.. :) Hon gjorde skenor till mig som jag ska ha på nätterna för att hålla handlederna rakt. Hoppas att det hjälper lite iallafall.. Sen har jag ett handledsskydd/skena som jag ska ha på dagen på högerhanden till att börja med. Den domnar ju bort och "somnar" och värker hela tiden nu. När jag lagar mat, äter, kör bil, sminkar mig, fixar håret, sitter vid datan, skriver.. Det är jättejobbigt för det gör verkligen ont i handen. Har använt skyddet nu i eftermiddag/kväll, och det känns faktiskt väldigt bra!

Men nattskenorna känns ju lite mongo. Och jag som springer på toa 3-4 gånger varje natt kommer nog känna mig ganska handlingsförlamad. Men hjälper de så är det ju verkligen värt det!


Nattskenorna.

När jag kom hem åt jag frukost och kollade lite på datan. Sen messade Emelie och frågade om jag ville följa med henne & Casper till Malin & Alva. Det ville jag jättegärna! Så där spenderades resten av dagen fram till 15 nångång. Mycket trevligt! Lilla Alva är supersöt! Och det var första gången jag var hemma hos dem, de hade det väldigt mysigt! Det blev mycket barnprat och förlossningssnack. Bara roligt! En promenad i Barnarp och sedan fika på Malins utealtan. Har börjat lite smått att vara sugen på fika nu. Innan åt jag knappt ingenting, men nu kan det vara gott med en kaka eller så ibland. Malin hade bakat kladdmuffins som var jättegoda!

   
   
   

När jag kommit hem igen gjorde jag middag, sedan åkte jag till Taberg och hämtade Kim och vi åkte in till stan. Var på banken och sedan Ekohallen. Åkte till Taberg och lämnade av Kim. Va förbi Pernilla en snabbis. Tillbaka till Kim. Åkte till Ikea en snabbsväng för att byta ett par luckor med Kim. Käkade i stan. Tillbaka till Taberg och lämnade av Kim igen. Hem till Norrahammar. Landade i soffan framför Svenska Hollywoodfruar och här sitter jag nu. Ska strax upp och duscha.

Det har varit en innehållsrik dag med mycket farande och flängande hit & dit. Får passa på nu medans jag kan. Medans jag bara har mig själv att tänka på och släpa runt på.. :P

MYSIGA SÖNDAG!

Söndagen började med en supergod frukost. Vi gjorde baguetter i ugnen med kyckling/curryröra. Smaskens!
Vi var ganska utvilade och uppe i god tid. Har blivit en vana nu, att gå upp tidigt. Kan knappt ligga kvar länge i sängen. Kim hade en teori om att det var för att vi håller på att vänja oss redan nu vid att gå upp tidigt på mornarna, så det inte blir så jobbigt sen. Kanske är det så?! :P


Mysfrukost.


Kycklingabuette. Mmmums.

Sedan vart det storstädning här hemma. Vi hjälptes faktiskt åt för en gångs skull! Helt otroligt. :P Vi tog tag i disken, vek tvätt, vek strumpor, bytte i sängen, sorterade massa saker, slängde papper, sopade trapporna & utanför, städade toaletten, dammade, dammsög & skurade. Så skönt att ha det färdigt sen. Nu kanske det håller sig en hel vecka tills nästa storstädning. Haha.. Bytte även ut vårt duntäcke mot ett "vanligt" täcke. Började bli lite varmt på nätterna med duntäcket, även om jag älskar att ha duntäcke på mig.

Stefan, Adam & Hannes kom förbi en sväng också, de bjöds på saft och varma bullar. Mycket uppskattat!

Sedan åkte Kim till garaget, jag fortsatte småplocka lite.. Och sen åkte jag till Ekornahult. Där bjöds jag på middag, fick hjälp av mamma att tvätta bilen, gick en promenad och umgicks. Lite senare kom Kim också och vi gjorde varma mackor och tittade på Ballar av Stål.


Musse var hungrig när mamma gjorde middag. :P


Julia har fått upp sin studsmatta.


Julia städar och sorterar sin leksakslåda.


Mamma hjälpte mig tvätta bilen. (Fast jag hjälpte till) Men
denna ställningen är inte så bekväm för mig.. :P



Mamma & Pappa på fyrhjulingen.


Julia redo för promenad i det fina vädret.


Jag, mamma & pappa på promenad.


Julia tog cykeln.

En väldigt mysig och trevlig och bra söndag med andra ord. Fick mycket gjort och dagen kändes väldigt lång!

MK PIONJÄR.

I Lördags var vi uppe med tuppen. Gick upp redan 05.30 och åt frukost för att sedan bege oss till Mölndal utanför Göteborg och Kims första fyrhjulingstävling. Det var svinkallt ute hela dagen, det blåste som bara den. Men det var en mycket trevlig dag iallafall.

Kim kom 4:a i både första och andra heatet & slutade på en 3:e plats. Han fick prispengar, pokal och en jättefin blombukett. Jag var nog den som var gladast över blommorna.. :P

GRATTIS KIM! ;)



















Efter tävlingen åkte vi till Taberg och fick lite god mat, lite massage i massagefåtöljen, kollade lite tv och Mia var så snäll och masserade min hand jättelänge. Det var skönt! Vi var väldigt trötta, så vi gjorde inte så mycket mer utan åkte hem och la oss i soffan och satte på en film. All About Steve. Vi somnade båda två innan kl 22. :P

Snacka om att vara trött. Och ändå sov jag en liten stund på crossbanan. Plus att jag sov lite i bilen påväg dit och lite påväg hem. har jättesvårt för att åka bil utan att somna.. Blir supertrött när jag sitter jämte. och det är inte bara för att jag är gravid, utan så har det nog alltid varit. Tråkigt för Kim som får sitta helt ensam. Men han brukar kunna underhålla sig själv ganska bra! Sitter & sjunger och pratar i telefon mest ändå.. :P

Sista dagen på Slottet.

I Fredags var det sista dagen på Slottskyrkogården. Det var en ganska lugn dag med lite planteringar, städning av skåp, krattning m.m. Jag blev bjuden på dunderfika med biskvier. :P


Biskvier.

Gick hem efter lunch, för jag ringde tandläkarn och fick en akuttid för min inflammation som jag trodde jag hade. Men det var det nog inte. Hon trodde att det var för att tanden växte. Men det har den ju gjort i typ 3 år nu, och jag har aldrig haft ont av den. Iallafall så tittade hon bara på den i kanske 5 minuter, spolade renr runt i kanske 3min och sen var det färdigt. 700 kr kostade kalaset... Helt sjukt!  Och jag blev inte bättre eller fick reda på vad det kan vara, det gör fortfarande lika ont. Jag har köpt bakteriedödande munskölj och hoppas verkligen på att det ska gå över snar..

Efter det åkte jag hem och sen var jag, Kim och Stefan (Kims pappa) iväg en sväng och tittade på hus.


Custom var också med och kollade läget.

Kl 19 var det fotboll på TSK. TSK-MÅSARP. Kollade bara första halvlek, för det var så jäklans kallt! Plus att det inte var så många av de vi känner som spelade. Det var väldigt många nya i laget! Fast iofs så var jag ju knappt på en enda match förra året. Hänger inte med riktigt i svängarna.. :)











Åkte hem till Kims föräldrar där vi grillade lite och åt god mat, fixade det sista med Kims fyrhjuling och lastning av bussen och sen hem och la oss. Vi skulle ju upp väligt tidigt dagen efter! :P