HELSINGBORG.

Helgen tillbringade vi i Helsingborg. Vi åkte med Husvagn jag & Kim. Gud vad jobbigt att man bara får köra i 80! Fast det gick ju lite fortare, men ändå.. :P Trodde tiden skulle gå jättesakta, men det gick väldigt fort ändå när vi väl kommit iväg.. Sedan var det Pernilla, Niclas & barnen, Roger och Mamma, Pappa & Julia. Carina har fyllt år, så det var därför vi skulle ner dit och hitta på något. Sen så har inte Mamma & Pappa varit där på typ 5 år, så det var på tiden!

Vi åkte på eftermiddagen i Fredags. Vid 17.30 typ. Hade tänkt åka lite tidigare, men tidsoptimister som vi är hela släkten så var nog alla försenade.. haha. Men vi kom fram iallafall! Väl nere så grillade vi lite, tjötade och hade det väldigt trevligt!


Jennifer & Julia på Ica Maxi Hyllinge.


Grabbsnack i köket.


Grillat. Mmmmm.. :P


Mamma & Julia.


Sovplatsen i Husvagnen.

Sov ganska dåligt i husvagnen fast jag bäddade och gjorde så mysigt.. Men det var hårt! Ena sidan gick bra att ligga på, men eftersom jag behöver vända mig ca 1 miljon gånger var det lite jobbigt. Försökte bulla upp med filtar och kuddar så gott det gick. Vaknade några gånger som vanligt och fick springa ut på toa. Men jag var ändå ganska piss på Lördags morgonen. Vi åt frukost tillsammans allihop och var faktiskt färdiga strax efter 9. (Hade bestämt att vi skulle åka vid 9.)

Dagen tillbringades i Danmark. Vi hade tänkt tura över till Helsingör och gå där och shoppa lite och titta i mysiga butiker, men vädret var ju inte det bästa eftersom det regnade nästan hela tiden, så det blev inget med det. Vi tog istället med oss bilarna över och så åkte vi till Danmarks Akvarie. Det var roligt att gå där och titta på alla fiskarna, men lite besviken blev jag för jag trodde det skulle vara lite mer än det var.. Och så kostade det 100 danska att gå in. Knappt värt det..


Framme på Danmarks Akvarium.


Sådär kul väder..


Jag & Kim.


Julia, Pappa & Mamma tittar på fiskar.


Kolla in sköldpaddan! Den rör sig typ aldrig, men vi fick se den spatsera lite. ;)


En pansargädda.


Massa färgglada fiskar. "Hitta Nemo" fisken syns till höger.


Drakfisk.


Jättestora krabbor.


En jättesöt jättesköldpadda som älskade att visa upp sig. :)


En superstor bläckfisk.


Spännande!



Akvariet låg några mil söder om Helsingör, så på tillbakavägen körde vi Strandvägen upp. Tänkte vi skulle hitta en mysig pizzeria längs vattnet att äta på, men det ver väldigt ont om det!


Ett "nappträd" i Danmark. Här var det många barn som lämnat sina nappar.. :)

Hittade en Italiensk Restaurang inne i Helsingör som hade Pizza och verkade vara bra. Men så fel vi hade! För det första så tog de bara kontanter eller danska kreditkort. När vi väl hade satt oss där inne och servitören hade satt ihop ett långbord åt 13 personer och vi fått våra menyer kommer han ut och ber oss beställa ungefär samma saker så det inte blir så jobbigt för köket. Okej tänker vi.. Det fanns ju inte jättemycket att välja på, pizza, pasta och några andra rätter, så det ska väl gå bra.. Han kommer tillbaka och när vi ska beställa ber vi att få dela upp det på 4. Alltså 4 st olika notor. Men det gick inte! Hur svårt kan det va? Det var en liten restaurang, ca 6 st andra gäster som satt där inne, och han fixar inte att skriva 4 st olika notor!? Han sa att kassaapparaten inte fixade det. Isåfall skulle vi inte få sitta tillsammans och äta, utan dela upp oss vid 4 olika bord. Och så skulle vi få maten ett bord i taget. Hallå!! Vadå inte vill servera oss!? Allt verkade så himla komplicerat ända från början.. Då frågade Kim om det inte fanns någon annan pizzeria i närheten, först visste han inte men sen sa han att det låg en annan på andra sidan torget, men att de bara hade avhämtning. Efter ett tags diskuterande och ganska mycket irritation så säger Kim att vi kan likaväl gå till den andra pizzerian och då säger servitören typ Gör det då och så går han vidare till nästa bord. Surpelle! Där gick han miste om massa pengar! Men tur hade vi, för det var billigare, mycket bättre service och jättegott på det andra stället! Fanns typ bara 3 bord där inne, så vi tog upp hela pizzerian. men det var så värt det!


Med bestämda steg mot maten.


Hungriga svenskar.


Medans vi väntade på maten på pizzerian passade Pappa & Niclas på att smita in på restaurangen jämte och ta varsin öl.


Den lilla pizzerian.


I väntans tider..


Mat, mat, mat..


Det blev glass till efterrätt!


Kim.

Efter maten fanns inga affärer öppna så vi åkte tillbaka till Sverige igen..


Fiskare vid färjan.

När vi kom hem så slappade vi lite, tog det lugnt och bara umgicks. Sedan vid 20-tiden hade vi bokat bord på en china reastaurang inne i Hlesingborg. Chopstick House hette den. Maten där var kanongod! Jättetrevlig personal och snabb och duktig och där gick det minsann bra att dela upp notan. Inga problem alls och knappt ett enda fel gjorde han trots att vi var 14 personer som beställde olika allihopa med förrätter, huvudrätter, nudlar hiy och ris dit, barnportioner, dricka m.m. En jättetrevlig kväll var det! Himla trevligt att träffas (nästan) hela släkten så!


Inspektion av Carinas stall.


Hanna fixar Matildas hår.


Jag & Kim.


Haha! Visst är han söt i glasögon.. :P


Julia har gjort sig fin för kvällen.


Chopstick House. Såg sådär trevligt ut utifrån, men det var kanon!


Alla samlade.


Kim.


Jag åt kycklingsoppa med champinjoner till förrätt.


Jennifer kämpar med sina friterade jätteräkor.


Stekta nudlar med biff, bambuskott och champinjoner.


Kim åt friterade bananer med glass till efterrätt.

Mätta & belåtna rullade vi tillbaka mot Ekeby. Där blev det lite gamla inspelade hemmavideor resten av kvällen. Så sjukt kul att se! Filmer från 96 & 97. Då var jag 10 år.. Pernilla var bara 21. Roligt att se när hon var i min ålder.. Det var lite filmer från olika semestrar, när Pernilla & Niclas köpte huset i Taberg m.m.
Klockan blev ca 02 innan vi kom i säng..


Filmmys i soffan.


En trött Julia.. :)


Det var nog fler som var trötta..

Jag sov lite bättre natten till Söndagen. Hittade några solmadrasser och filtar som jag bäddade med så det blev lite mjukare.. :P
Vi åt frukost och packade ihop alla saker, sedan åkte vi till Hyllinge en sväng innan hemresan. Först til Bauhaus, och sedan till köpcentret Familia. Gick där inne en sväng, sedan körde vi hemåt.. Stannade på "Hamburger Hill" i Värnamo och käkade på McDonalds. Där ligger både McDonalds, Max & Burger King jämte varandra.. Lite komiskt! :P


Hyllinge.


Burger King & Max.


Och åt andra hållet McDonalds.


Kim äter glass på hemvägen.


Jag köpte min allra första McFlurry. Med Daim. Gillar inte mjukglass, men det var god. Åt iallafall halva.. :P

Var hemma vid 15-tiden. Då packade vi ur alla saker, lämnade tillbaka bilen, husvagnen och gjorde iordning massa saker. Sen var jag förbi Pernilla en sväng och kollade på Greys och sedan grillade jag & Kim revben hemma och tittade på tv. Det var smaskens och så var det superskönt att krypa ner i sin egen säng på kvällen. Våran säng är underbar! Jag älskar den! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback