...

Legat i soffan typ hela dagen idag och inte gjort något särskilt.. Skönt!

Kim är i Ulricehamn med min bil.. Man känner sig lite smått handikappad utan bil, och just för att jag inte har nån är det SÅÅÅ myket som jag skulle velat göra idag.. :)

Ikväll ska vi på inflyttningsfest hos Frida & Tommy. Hmm. Undra vad jag ska ta på mig.. fast det spelar inte så stor roll. Allt passar ju nu. haha.. behöver inte oroa mig för någon tjockismage som hänger över.. :P

Tror det blir mycket trevligt iallafall!

Trevlig lördagskväll!
Puss

26 Februari.

 

Du är på dag 165 av 280. (58,9%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 3 fulla dagar (v23+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 115 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 23 + 3 dagar.


Vecka 23 + 2 dagar.


Inatt och idag har bebisen varit väldigt livlig mot vad den brukar vara annars! Började redan röra på sig och snurra och sparka igårkväll, och sen höll den på hela natten ända till morgonen!

Vaknade till och från massa gånger, och varje gång var det fullt liv där inne. Men jag somnade om så gott igen efter taobesök och lite byta-ställning-snurrande i sängen.

Förstår inte hur den orkar röra så mycket på sig på bara en natt! Och just när jag lägger mig ner och slappnar av.. Fast jag kanske får vänja mig vid det nu, för jag känner att den börjar sparka lite lätt redan nu också. En nattbebis med andra ord.. Precis som jag. En nattmänniska. Supertrött på morgonen och superpigg full av energi på kvällarna. Så har det alltid varit. Har alltid gillat att göra saker på kvällen..

Undrar hur den ser ut där inne den lille. Eller lilla kanske. Men jag tror mest på pojke. Det känns så.. nästan helt säker! (hur jag nu kan vara det..)

Kanske som mig när jag var liten.. hoppas inte. Haha.. Jag hade sneda ögon och jättemörkt hår när jag föddes. och Jättemycket hår. Överallt! tihi. Men ganska söt var jag nog ändå. Lite iallafall!



Här kommer lite bilder på Kim när han var liten. Så otroligt söt. Hoppas vår bebis blir lika söt! Det bästa vore kanske en blandning av oss två!

Första gången jag såg dehär korten igårkväll. Underbara!

Kim bara några dagar gammal.


Kim några veckor.


Kim.


Kim lite äldre.



Och nu ser han ut såhär min älskling. Fortfarande ika söt som då, men mycket snyggare!









Har precis tittat på denna filmen:



Den var väldigt bra! Gillade den starkt! Kanske för att den handlar om matlagning!? Alltid lika roligt att titta på. Sen att den är baserad på verkliga händelser gör ju den inte sämre!

Fattar inte att Meryl Streep kan se så gammal ut som hon gör i denna filmen. Och så himla snygg och fräsch i Mamma Mia. Fast iofs, hon är ju faktiskt 61 år i år. Duktig är hon iallafall!

Idag har Sara varit här nästan hela dagen! Mkt trevligt! Vi bakade kärleksmums. (Eller fiffirutor, snoddas, mockarutor) Den kakan har ju hur många namn som helst! ;) Fast det var till Kim vi bakade det. Han ska ha med sig det till Quadmötet i Ulricehamn på lördag. Vi var ju tvugna att provsmaka lite iallafall! Så de var godkända ;) Har lovat att göra bullar också, men orkade inte det idag, så får göra det imån istället!









Även Frida kom förbi en sväng på kaffe och så kollade vi på lite gamla foton. Himla roligt att se sen några år tillbaka, men HERREGUD! HUR SÅG MAN UT? OCH VILKA KLÄDER MAN HADE! Skrattade ganska mycket iallafall!

Kanske bjuder på något här i framtiden en dyster och deppig dag så ni får något att skratta åt! haha..



25 Februari.

Igår mitt på dagen besökte jag Emelie en liten sväng. Hon hade bakat så vi fikade lite, tjatade, busade med Casper och umgicks. Blir ju lätt så när vi bor så nära och hon också är hemma på dagarna.. :P Låter som det enda jag gör varje dag är att fika, men så är det faktiskt inte. Om ni nu tror på mig.. hihi..

Casper far runt som en galning i gåstolen.. :P


Kaffe och Muffin.


Casper.


Emelie käkar middag. :P


Casper pratar med Pappa André.



Nä, allvarligt. Jag har aldrig varit något jättefan av fika. Ibland kan jag bli sugen, men annars är det mest the eller kaffe som gäller. Eller vatten. Ibland en kaka. Har blivit lite värre på senaste, men jag klarar mig så bra utan så. Inte för att jag vill, utan för att jag oftast inte är sugen.. Men det är alltid trevligt att bjuda på fika däremot! Det gör jag gärna. Och bakar!

Däremot mat älskar jag! Massa konstig mat, helst något flötigt fettigt.. haha.. Och kött! Skulle aldrig i hela mitt liv kunna leva utan kött! Det finns ju inget bättre! Det är det bästa som finns när grillsäsongen kommer igång. En nygrillad fläskfilé. Eller flintastek. Eller karrékotlett. Mmm. Det bara vattnas i munnen nu!

Öland 2009.




Senare på kvällen åkte jag & Kim till Taberg en sväng och hälsade på svärföräldrarna. Träffar dem inte jätteofta så det var mycket trevligt! Även om jag var trött och såg hemsk ut.. :P

Kollade lite på tv och så tittade vi på kort från när Mia väntade Kim och när Kim föddes och när han var liten. Har bara sett ett kort på honom innan från den tiden, på långt håll, så det var superkul. Hade kunnat sitta hela natten och titta! Han var så otroligt söt! Han är nog den sötaste bebisen jag någonsin sett faktiskt. Och så fina kläder han hade! Underbara bilder var det iallafall! Lägger upp några här senare..

Innan vi åkte hem tog vi en liten promenad, ner runt tsk. Det var skönt, men fick lite ont i ryggen igen. Surt. Tror det var för att vi gick i skogen, och det var ganska mycket snö där, så det var lite jobbigare. Var bara en snöscoter som hade kört upp ett spår innan.


Slottskyrkogården.

Idag skiner solen ute. Så himla skönt! Känns nästan som man måste gå ut en sväng.. Man kan aldrig få för mycket frisk luft! :P

Fick hem papper från jobbet igår. Börjar jobba redan 16 mars. Så himla skönt! Trodde först jag skulle börja i April, men pratade med chefen och då var det 22 mars som gällde. Men nu stod de 16 mars på pappren. Påsken är ju tidig i år iofs! Då kommer jag få frisk luft hela dagarna!

Det ska bli jätteskönt! Jag hade hopapts på att snön skulle smälta bort tills dess, men det är ju bara 2,5 veckor kvar så det är nog ingen risk. TYVÄRR!

Som tur är vet man ju nu att det går mot våren iallafall! Det blir ljusare ute och värmen kommer förhoppningsvis sakta smygande. Om bara en månad ungefär är det dags att stäla fram klockan till sommartid. 28 mars! Gött!

Ska försöka fylla i mina papper om havandeskapspenning någon dag nu också och skicka in. Jobbigt. Massa jobbiga frågor att svara på.. Hoppas jag orkar jobba till slutet av maj. Det hade varit kanon!

Några fina bilder från Slottskyrkogården & mina älskade arbetskamrater Våren 2009:

SAKNAR ER!

Vårkaffe. Magnus, Gunda, Micke, Ulf.


Rensning av timglasrabatten.


Gunda & Magnus kör lite robotgång.


Fisken har kommit igång.


Vårplantering av urnorna vid Sofiakyrkan.


Gunda gör så fint.


Vårplantering vid Sofiagården.


Traktorn är fullastad med penséer.


Slottskapellet.


Grussopning.


Rensning & randning av grusrabatter.


Yvonne övningskör med traktorn.


Den nya cykeln med släp. Yvonne kör Magnus. haha..


körsbärsträden blommar så fint.


Slottskapellet när det börjar blomma ute.


Timglasrabatten börjar blomma.


Vårlunch hemma hos Britta.


Magnus & Yvonne har kikat i den roliga lådan.


En liten harunge som gömde sig när jag körde förbi med gräsklipparn.


Magnus checkar in den nya Walkern.

Bambuskott.

Min nya passion i matväg. Bambuskott. Mmmm vad gott det är! Stekta i wok. Lite samma konsistens som stekta champinjoner tycker jag, fast mycket mycket godare.



Hmm. Undra om det bara är just nu jag tycker så.. Har ju kunnat äta det innan, men aldrig tyckt att det är så gott.. Andra saker som jag kan bli väldigt sugen på bara sådär är apelsiner. Nyttigt och bra! och delikatobollar. Inte lika nyttigt.. :P fast det är bara om jag är någonstans där de säljer det. typ IKEA. Jag köper inte hem det och har hemma.. Som tur är.. haha. Apelsiner har jag en hel påse i kylen. De måste vara kalla, annars är det inte gott..

Va en sväng på a6 innan. Köpte en sportbh som var leopardmönstrad på H&M och en svart/vit randig tröja på BikBok. Väldigt nöjd med mina fynd!

Ikväll tänkta jag att jag ska försöka komma i säng hyfsat tidigt. Ska lägga mig och läsa lite skvaller i NU! SÄngen är alldeles nybäddad och sovrummet vädrat, och lägenheten är nystädad och dammad. Skönt! Bara att bädda ner mig och slappna av..

Får se om bebis sätter igång och sprattlar när jag väl har lagt mig.. Brukar ju göra det så jag skulle inte bli förvånad! Den är som piggast där inne när jag ska sova. Lite mysigt ändå, jag kan för det mesta sova gott iaf!

Mitt fina örngott jag köpt till bebisen.


Vår goa säng.



Sov Gott Allesammans!


Mitt hår!

Jag har börjat tappa massa hår! Skitjobbigt! Hur äckligt är det inte när det ligger hår överallt?! Särskilt på badrummet när jag varit där inne och gjort iordning mig. Det är som extra matta med hår på golvet. Usch! haha. Och i hårborsten, och i duschen, och på alla hårsnoddar.. Till och med i sängen..
Vet ju att man tappar hår hela tiden, men nu är det extra mycket..

Jag har ju hört att håret ska bli så himla fint och tjockt och glansigt annars när man är gravid. Och att det är efteråt, och vid amning man kan tappa hår och få tunt och slitet hår. Otur för mig.. ;)

Fast det är ju inte så att jag märker att håret blivit tunnare eller tappat glansen eller något. Bara att det lossnar mer. Det ser nog fortfarande ut som innan.. Men på övriga ställen på kroppen, där kan det minsann växa i raketfart.. Mycket märkligt! :P

Sålänge jag inte har dessa problemen känns det ganska lugnt åndå! :P




Funderar på om jag ska bege mig till a6 en sväng. Hittade snygga sporttoppar på H&M sist jag var där och funderar på att införskaffa en sådan.. Fanns i många roliga färger och tror det kan vara ganska skönt att börja använda det nu..

Sen ska jag förbi NETTO på vägen hem och fynda lite. Såg att de hade några bra erbjudanden. Bl.a på falukorv. DEt är ett måste att ha i frysen! Falukorv, bacon, kycklingfilé och köttfärs. Annars klarar man sig knappt om man skulle bli sugen på att laga något gott! ;)


Förresten igår fick jag oväntat besök av mamma, pappa & Julia. Mycket trevligt! Första gången de kom på besök alla tre. Och första gången över huvudtaget som pappa var och hälsade på sen vi flyttade. Tänkte jag skulle bjuda hit dem på fika när jag fyller år -Nästa vecka by the way- men pappa är ju alltid i Skövde  på veckorna så det var jättetrevligt att de kom förbi igår. Jag hade ju mina supergoa bullar i frysen så det passade perfekt! Alltid trevligt med lite familjemys.. Tihi..


Jag vill ha Värme Nuuuu!

Lite bilder från förra våren & sommarens höjdpunkter. Gud vad jag längtar efter värme!!!

Vårmys vid Tahe med Sara & Tesan. Kaffe, Wienerbröd och jordgubbar fanns i picnickorgen.



Vårens höjdpunkt. Tabergsmilen. Får se om jag kan gå med hela vägen i år. :)


Underbar semester i Turkiet med Petra & Heléne.


Blev överaskad av min kära Pilutta & Tesan med en superpicnic.


Mys på Pernillas altan en fin solig dag.


Och gottebuffén vi dukade upp hemma hos Pernilla.


Julia & jag är ute och fiskar.


Vårfiske i Ekornahult. Julia, Mamma & Jimmy.


Julia & Jag.


Grillning i Wallins stuga.


Båtutflykt.


Diggiloo på Hooks Herrgård.


Bad & Sol på Öland.


Slapparkväll på Öland.


Sol & bad på Öland.


Party med min älskade Tesan.


Jag & Jessicamys på Piren.


Mysig kväll på Piren.


Midsommar med underbara vännerna!





Måndag.

Gick precis upp till mig från Emelie. Gud vad jobbigt! :P va helt slut nu när jag kom in. Det har snöat nästan hela dagen idag också.. Vägarna är ganska svåra att ta sig fram på, känns lite farligt att gå på vägen i uppförsbacken, även om mman går så långt ut i kanten som man kan! Och trottoarerna finns inte ens, där ligger tp 1 meter snö. Om inte mer.

Sista biten på backen ner från Emelie.


Backen upp från korsningen. Trottoarerna är borta..


Jag superfräsch! :)


Men det var skönt med frisk luft! Ska nog ta en promenad lite senare sen också, nu ska jag mysa ner mig i sängen med min bok. Den är superspännande. Kanske ska göra en kopp te också. ;)

Emelie bjöd på Hamburgare & Pommes idag. Smaskigt! Busade lite med Casper, han bara växer & växer känns det som. Börjar bli en jäkel på att ta sig fram nu iaf! ;)

Glad Casper.


Arg Casper.


Lite mitt i mellan. :P






Igår var bilen lika insnöad som i Lördags. Vägarna var knappt plogade, och det var inte alls smidigt att ta sig fram! Trots det hade jag ingen större lust att bara sitta hemma. Kim åkte iväg vid 10 och skulle ploga, och var inte hemma förräns 22 igårkväll. Jag åkte till Petra & Hugobus en sväng. Vi fikade lite, va ute och skottade snö, tjötade och lagade lite middag. Makaroner & Köttbullar. Så himlans gott! och smidigt!

Sen var jag förbi Pernilla & tjötade lite med henne & Carina innan Carina skulle bege sig hem till Skåne igen. 6,5 timmar hade de visst tagit att köra.. Usch! Glad att man inte ska åka någon längre sträcka iallafall!...

Hugo är duktig & hjälper till.


Petra kämpar på.


Ser lite jobbigt ut gumman.. :)


Petra.


Jag.


Hugo har tagit en paus. :)


Petra & Jag. Lika sexiga båda två. :P


En liten puss.


När vi kom inne satte hugo sig tillrätta i soffan med fötterna på bordet. Sötnos. :P





Mera snö! Mera snö!

Eller inte. Usch! Iofs är det mysigt med all denna snön, men kunde det inte kommit allt på en gång vid jul och försvunnit sen. typ vid denna tiden!

Vi kom precis hem från en sväng på stan. (I bilen.) Var i Ekornahult, sen körde vi runt lite och tittade på all snö överallt. Hur kul det nu va.. haha.. Typ inga bilar ute! Folk är nog rätt smarta ändå, som inte ger sig ut i onödan.

Vi firade Jimmy ute i Ekornahult med väldigt god mat och väldigt trevligt sällskap! Mamma hade som vanligt gjort jättemycket mat, och det var mega dundergott! :)

Kollade även lite på melodifestivalen. Har inte sett någon av de andra deltävlingarna, men va fan, får vem som helst vara med nu för tiden eller? En del är ju bara tråk tråk tråk! Hur kan de ens komma med från början?






Magen idag. Vecka 22+5.





Kim i Ekornahult.


Jimmy.


Mammas underbara mat.


Kyckling, lax, skinka, parmaskinka, physalis..


Exotisk planka.


Rostbiff & potatissallad.


Budapesttårta till efterrätt.


Min älskade pappa.


Johnny, Anthon, Roger, Mamma, Jimmy.


Pernilla, Carina, Niclas.


Kim & Jag.



The Road



Såg denna filmen innan. Riktigt bra! Sjukt spännande iallafall, låg på helspänn hela tiden. Och sorglig var den me.. Undra om något liknande skulle kunna hända i verkligheten?!

Lördag.



Funderade på innan om jag skulle hitta på något roligt idag, men de känns som det är bäst att stanna inne.. Får hitta på något roligt inne istället. 

Kim gav sig iväg innan och skulle ploga, så jag får väl vänta tills han kommer hit och kan skotta loss mig!

Fast nu snöar det inte lika mycket som det gjorde innan. Tyvärr ska det väl fortsätta under kvällen/natten igen.. :/
Så himlans tråkigt! Nu vill jag ha vååååår! Varför kommer det så jävla mycket snö i år? Kunde de inte spridit ut sig lite och delat upp sig på de andra vintrarna vi fått vara utan snö?

Idag fyller min lillebror 19 år. GRATTIS JIMMY! :) Vi ska ut till Ekornahult på kalas och fira honom lite sen vid 18-tiden. det ska bli trevligt! ;)

Håller tummarna också för Petra & Gustav som tävlar i bugg idag igen i Skövde trakterna. HOPPAS DET GÅR BRA FÖR ER!  Väntar på att hon ska höra av sig och berätta hur det gått... Spännande! ;)



Igår va jag & Jossan en sväng på a6 och snabbshoppade lite. Köpte presenter till Jimmy. Jag hittade även att par skor. Superfina va de och tror de blir perfekta att använda till våren sen. Behövde ett par vanliga låga skor, och de här va i skinn, inte tyg, vilket jag alltid haft innan. Men de blir ju så slitna i tyg. Får köpa två par varje vår.



Efter det mötte vi upp Pernilla & Sara Wallin på Eurostop och köpte röda rosor & ljus på Blomsterlandet. Sedan åkte vi till Vireda och gjorde fint vid farfars grav.

Fick skotta fram rabatten och stenen för det var så mycket snö! Sådär smidigt, för vi fick använda händerna. + en sopkvast som Jossan letade reda på.. :) Tror vi va de enda som gjort det på hela kyrkogården. Men fint blev det!







På kvällen lagade jag och Pernilla en supergod 2-rätters. Som vanligt när vi lagar mat blev det supergott! Vi är bäst på det! haha.. Vi gjorde rostade rotfrukter (potatis, morot & palsternacka) med inbakad kassler, purjlök, ost, champinjoner & cremefraiche. Till efterrätt blev det anananspaj med glass. Smarrigt värre!

Pernilla i sitt fina kök.


Niclas & Kim.


Mums.



Vireda.

Vireda.


Min kära farfar.

Att tiden går så fort. Ett helt år sedan idag som jag förlorade min kära farfar. Ett helt år sedan han försvann från oss. En älskad make, bror, pappa, morfar, farfar. Han var inte gammal, 62 år, han var inte sjuk. Han borde haft många år kvar att leva. Många år kvar att ge av. Många saker att uppleva & fira. Barnens 50 & 40 årsdagar, sin pension, många fler älgjakter, julaftnar med släkten. Barnbarnens födelsedagar, studenter, körkort.

Jag minns det som igår. Telefonsamtalet från mamma tidigt på torsdagsmorgonen. Direkt när jag kollade på displayen och såg numret förstod jag vad som hade hänt. Och så var han bara borta. Fanns inte mer. Bara sådär. Han kämpade förgäves i 3 långa veckor på sjukhuset. Vi kämpade.

Det var även en tid av gemenskap, som förde oss närmare varandra allihopa. Ett sätt att lite lite lättare ta farväl, när vi fick tillbringa sista tiden tillsammans. En tid full av hopp. Vi kämpade tillsammans allihop. Vi visste vad som kunde hända, men trodde och hoppades in i det sista.

Även om farfar inte kunde säga i ord hur mycket han älskade oss alla och hur glad han var att vi fanns hos honom sista tiden, nästan dygnet runt så syntes det på hans ögon. Han visade det i ögonen.

Jag älskar dig min kära farfar.



Do not stand at my grave and weep,
I am not there, I do not sleep.

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

Do not stand at my grave and weep.
I am not there, I do not sleep.
Do not stand at my grave and cry.
I am not there, I did not die.

Minnesannonesn i JP idag:


19 februari

Godmorgon!

Inatt har jag sovit jättedåligt igen. Har drömt hemska drömmar.. Låg och läste igårkväll innan jag somnade om förlossningar och var inne på ett forum på familjeliv.se och läste om saker som man inte gärna pratar om i samband med förlossningar. Saker som många önskar att de visste och hade läst om innan de fick första barnet. Stod massa bra saker där, men även skrämmande! Puh, vad jobbigt en del har det. Både innan, under och efter. Men det är alltid bra att vara påläst om vad som kan hända och vad som ofta händer med kroppen och sådär efteråt.

Varför kan man inte dela på graviditeterna. Rösta om vem som ska bära och föda barnet? Dela lika mellan man & kvinna. Typiskt att vi fått denna uppgiften.. hihi..

Men. Tror denna drömmen startade när jag kände en spark inatt och då la handen på magen. Drömde bl.a att Jag & Kim låg i sängen och tittade på bebisen i magen. Såg den hur bra som helst genom skinnet, såg alla rörelser och allt där under. Såg även att det var en pojke, för den hade två(!) små snoppar. Sen ville den sitta upp och kramas så jag fick ligga böjd i 90 graders vinkel om inte mer, för att den skulle kunna sitta upp. Den låg med benen uppåt och huvudet neråt. Helt plötsligt så kommer huvudet ut utanför där nere, och armarna och vi kan titta på bebisen. Och sen säger det bara plofs så är hela ungen ute! Allting åker ut bara sådär utan att jag knappt känner någonting och ser bebisen ligga där med moderkakan och navelsträngen och allting. Jag skriker till Kim att jag har fött, förlossningen har startat och han måste hämta mamma och ringa ambulansen!! (Konstigt nog är nästan alltid mamma med i mina sådana här drömmar) Tror vi bodde i mitt gamla flickrum i Ekornahult till och med.. Iallafall så lyfter jag upp bebisen och lägger den på magen, men jag har navelsträngen kvar, och åt ena hållet går den in i munnen och ner i halsen. Ska försöka lossa den, men då säger bebisen: -Jag kan göra det mamma. Ler lite finurligt och drar till i navelsträngen så det känns som hela halsen åker ut när den lossnar. Trodde jag tappade rösten och det gjorde skitont. Då vaknade jag i Panik. Usch!! Det är så jobbigt! Som tur är har jag ju Kim jämte mig så jag kan krypa lite extra nära honom och snyfta lite tills jag somnar om igen.. Han märker nog inte ens att jag är ledsen längre, tror att han bara svarar mmm hela tiden i sömnen numer av ren vana när jag berättar vad jag drömt.. :)

 

Du är på dag 159 av 280. (56,8%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 4 fulla dagar (v22+4).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 121 dagar kvar till beräknad förlossning.






Johanna & Julia dag..

Idag började dagen tidigt. Julia kom redan vid 06.15. Vi åt lite frukost. Gröt för en gångs skull. Längesen jag åt det, men det är ju riktigt gott! Sen gick vi ner till soffan och kollade på tv och målade lite i Julias målarbok.

Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på idag, hade funderingar på bio och bowling och va även inne på Jönköpings kommuns hemsida & tittade lite vad som händer nu under sportlovet. Fanns massa att hitta på, men vi bestämde oss för att åka till ikea en sväng. Pernilla & Tim kom och åt frukost med oss innan och så följde de med.


 
Vi lämnade Julia & Tim i "Smålandet" och sen träffade vi Sara, Jessica & Sofie och tog en fika.

Efter det blev det korv till Julia (billigt & bra! :P) och en sväng på a6. Hittade massa fina kläder som jag vill köpa, men det känns lite onödigt att köpa det nu, dels för att jag inte kan ha det nu och dels för att jag inte vet om jag kan ha det sen.. :P Men några saker hittade jag iallafall som jag kan önska mig i födelsedagspresent!

Vi tog en sväng upp till Stadsparken och matade änderna, men det var svinkallt däruppe så vi åkte hem ganska snabbt igen.. Brukar åka upp dit med Julia, men nu var det ett tag sedan. Började redan när hon var jätte liten, alltid lika roligt. ;)





När vi kom hem gjorde jag lite middag & sen pysslade vi lite. Hela bordet var fullt med tuschpennor, kritor, akvarellfärger och målarböcker. Men gud vad roligt det är!! ;) jag satt till och med kvar några timmar efter Julia åkt och fortsatte måla. Jag älskar att måla! Det är så avkopplande och man glömmer bort allt annat. Jättelängesen jag målade nu, känns som tiden inte riktigt räcker till. Men jag ska försöka ändra på det! Började på en tavla som jag ska göra till det framtida barnrummet. Julia hade en hel låda med gamla bokmärken som vi hade när vi var små, hittade några jättefina jag tänkte måla av. Får väl se hur det blir... ;)









Nu kom Kim hem och ville vi skulle ut och gå en sväng. Får bli en kortis, för mer orkar jag nog inte. Men det är skönt, då kanske jag sover lite bättre inatt. Eftersom jag gick upp så tidigt också. Eller så får jag svårare för att somna för jag är för trött.

Hasta la Vista Baby

Hoppkuddeland.

Idag var jag med mamma, Julia & Julias kompis Linda på hoppkuddeland. Det är varje sportlov inne i idrottshuset, jättekul grej för barnen. ;) och oss vuxna med iofs. haha.. jag & mamma satt och tjötade lite och fikade och hade trevligt.

Kommer ihåg att det fanns när vi var mindre också, så det har nog funnits några år..













När jag kom hem åkte jag till Emelie & Casper en sväng och hälsade på. Alex va där också, alltid trevligt att tjöta lite. Sen åkte jag och handlade, hem och lagade mat och myste ner mig i soffan framför en film.. Och nu ska vi krypa ner i sängen. 

Julia kommer tidigt imån bitti, redan 6-6.30 så då måste jag vara uppe. Hon ska stanna hela dagen, får se vad vi hittar på för trevligt, men något roligt blir det nog! ;)

Sov så gott! Puss* 

Fettisdagen!

Igår var det fettisdagen. Vilket namn att uppkalla en dag efter.. :P Men jag försökte leva upp till det så gott jag kunde! Dock inte med semlor, för det tycker jag inte om, men med massa annat mumsigt! :)

Jag tillbringade en heldag ute hos mamma & Julia i Ekornahult. Vi hade supermysigt hela dagen! Längesen jag var där ute en hel dag. Det är skönt att komma bort lite och bli omhändertagen av lilla mamma och bli serverad god mat! ;)



Åkte ut ca 9.30 & så började vi dagen med en jättegod frukost. Mamma hade stekt ägg & bacon o grejor. Mumsigt! Sen kollade vi på lite kort på datan och fixade lite och efter det gick vi ut en sväng. Lars hjälpte mig såga till två hjärtan i trä som jag ska måla vita och skriva SOV GOTT på & hänga upp vid spjälsängen i ett sidenband sen. Fick idén förra veckan när jag tittade runt på lite inredningssidor. Tror de kommer bli superfint! Gjorde två olika hjärtan, för jag kunde inte bestämma om jag ville ha ett modernt eller ett gammalt klassiskt lite rundare. Får se sen vad de blir. Julia tyckte jag skulle ha ett för pojke och ett för flicka beroende på vad det blir.. ;)

Något i denna stilen hade jag tänkt. ;)


Lars.


Tur att man kan få hjälp. ;)


Julia snickrar lite..


Sen tog vi en promenad runt torpet. Julia tog sparken & Jag o mamma promenerade. Jätteskönt var det, men det hade inte gjort något om solen visat sig.. men det var skönt med frisk luft! Fick lite ont i svanken också, har märkt av det när jag är ute och går, inte bra. Men får börja gå lite kortare sträckor..

Julia ska mata fåglarna.


Mamma hänger upp talgbollar.


Jag.


Julia fick köra mig på sparken.. ;)


Julia & Jag.


Ser jobbigt ut. :P


Mamma kör Julia på sparken.


Mamma ska ta ner en istapp.


Halva istappen. ;P


Sen la jag mig i soffan och vilade lite med ett korsord. Julia kom och hjälpte mig och hon gjorde barnkrysset nästan helt själv! Jätteduktig är hon nu. Hon kan läsa ord ganska bra och skriva mycket själv. Blev förvånad över hur duktig hon var!

Vi lagade middag. Min favoriträtt såklart! ;) Mammas stuvade makaroner med Vaggeryds chark falukorv. Älskar det! Sen gick vi ut en sväng till, matade Julias kanin & marsvin och gick bort till Lars och lånade några filmer.





När vi kom hem tittade vi på film och sen grillade vi revben & kycklingvingar som vi satt och knaprade på framför tvn. I LOVE IT! MMmm. Det bästa som finns! Åkte inte hem förrens 23.30 så det var verkligen en heldag i Ekornahult. ;) Fettisdagen. Borde introducera fler sådana dagar i almanackan! :P










Discodans.

Fortfarande inte helt pigg, men idag mår jag betydligt mycket bättre än igår iallafall! Får bli en lugn dag idag.. ;)




 
Du är på dag 155 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.



Goddag. Inatt och i morse har vår bebis haft disco i min mage. ;) Den har rört sig ocg dansat och sprattlat där inne som bara den! Än så länge är det ingenting som gör ont, så det är bara roligt att känna av den!

Nu börjar jag även känna av att magen växer mer och mer. Den är lite i vägen imellanåt.. ;) Och redan nu börjar vissa saker bli lite lite mer jobbiga att göra..
T.ex. när jag ska äta någon annanstans än vid köksbordet, blir lite jobbigt att sitta i soffan med ett lågt soffbord och äta. Då får jag sitta på en kudde på golvet istället så blir det smidigare. Det är även ganska lätt att spilla på magen, förstår inte varför.. ;) Eller när man duschar och ska böja sig ner på golvet och ta upp schampoflaskan. Eller när jag ska raka benen. (kan tänka mig att detta blir svårt mot slutet! Puhh.) Eller när jag bakade sist, och skulle knåda och kavla degen, hela magen var full av mjöl och deg. Eller när jag ska springa upp och kissa mitt i natten och liksom får svinga mig upp ur sängen. Eller att ryggen värker som fan ibland. Eller att jag inte kan sova på mage. Jag som älskar att sova på magen!! Får ligga på sidan och halvt på magen istället med benet rakt ut.. Eller att jag måste vända på mig typ 378 gånger varje natt för att jag inte ligger bekvämt. Eller att jag blir lätt andfådd när jag ska göra något för att lungorna är mer ansträngda. Eller att jag svettas mer för att mer blod cirkulerar i kroppen.

Kan tänka mig då vad jag har att säga om sista tiden av graviditeten! haha..

Men sen är det ju så mycket positivt, så de negativa sakerna har inte ens en chans! ;)
Bara att se att magen växer och tänka att det finns en liten människa där inne är ju helt otroligt! Att känna när våran bebis, som vi har skapat, rör sig där inne och snart ska få komma ut och leva tillsammans med oss är underbart! Att kunna prata & Sjunga och veta att den lille där inne hör våra röster och kan lära sig känna igen dem är fantastiskt!




Lite tidsfördriv från www.familjeliv.se

Här listar vi tio olika myter om hur man tar reda på könet - prova gärna själv, om inte annat som ett underhållande sätt att fördriva tiden fram till att din guldklimp föds. Du har ju alltid femtio procents chans att gissa rätt.

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
-Den har nog varit ganska hög hela tiden...
RESULTAT: FLICKA

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
-Vet ej. Har inte varit hos barnmorskan och lyssnat på det än..

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
-Surt & salt! Absolut! ;)
RESULTAT: POJKE

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Jag var 23 år och det var 2009 så.. Två udda.
RESULTAT: FLICKA

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
Inga finnar här inte, och ingen fet hy.. Jag får ha min skönhet kvar än så länge.. ;)
RESULTAT: POJKE



6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Använde förlovningsringen. Den snurrade i en cirkel.
RESULTAT: POJKE

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
O ja! Mådde illa ända till vecka 15!
RESULTAT: FLICKA

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Jag har ju ganska tjocka ben sen innan, men de har inte blivit tjockare. Så kanske får bli det sistnämnda..
RESULTAT: FLICKA

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Jag tycker absolut att det är bäst att ligga på höger sida! Har jag alltid gjort tror jag..
RESULTAT: FLICKA

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Prova själv här!  RESULTAT: POJKE

Jaha! Då blev alltså resultate POJKE: 4 & FLICKA: 5.
Fast det var ju en som jag inte kunde svara på nu.. får återkomma med den.. haha. :P Inget som övervägde tydligt mer än det andra iallfall... Hmm. Jag tror fortfarande på en liten pojke. Det känns så! ;)

Äntligen!

Äntligen. Snart är det dags för säsongspremiär för Desperate Housewives & Greys Anatomy. Första veckan i mars kör det igång. Som jag har väntat.. :P

Då blir det förhoppningsvis myskvällar hos Pilutta igen. Va längesen nu.. Ser jag fram emot! :)





Alla Hjärtans Dag

I morse fick Kim för första gången känna på en spark från bebisen. :D eller två till och med! Varenda gång annars som den lille har sparkat där inne och kim lagt handen på magen har det blivit helt stilla. Så typiskt! Precis som om den luras! Visste inte riktigt om det kändes utanpå, eller om det bara va jag som tyckte det eftersom jag känner inifrån också, men det gjorde det! Mysigt! ;) (än så länge iallafall!) haha..

Idag är det alla hjärtans dag. Vi har bestämt oss för att inte göra något särskilt alls. Bara vara hemma och laga lite god mat och kolla på någon bra film.

Skönt! För jag är inte alls pigg idag. Mår jätteilla och är trött och hängig och har huvudvärk. Började ju lite igårkväll, sen har jag varit uppe inatt och mått illa och haft feber. Fick till och med dricka en drickyoughurt inatt. Första gången sen jag blev gravid som jag behövt äta mitt i natten. Inte ens i början när jag mådde så illa behövdes det.. Huvudvärken började ju redan i torsdags, jättejobbigt! Fast jag är glad att jag inte fick migrän. peppar peppar. Men de e väl nån sån skit som går nu tyvärr.. Hoppades bara att jag skulle slippa det.. :/

Förra alla hjärtans dag var vi på Soya och käkade med Jimmy & Sara och Frida & Tommy. Då var inte Frida & Tommy tillsammans. :P Och jag och Kim hade ingen bebis planerad..

Bilder från alla hjärtans dag 2009:












Lördag 13/2

Igår var jag med Petra på Buggtävling i Nybro. Calmarebuggen. Hon & Gustav tävlade i DM Småland/Blekinge. De var superduktiga och slutade på en 4:e plats av 26 tävlande. STORT GRATTIS TILL ER!!

Vi åkte från Eurostop redan vid 07.15 och va väl tillbaka där vid 20-tiden så det var en lång dag, men jag hade mycket trevligt! Lite jobbigt att sitta stilla så länge, men jag rörde på mig emellanåt så gott jag kunde.. ;) Börjar ju känna av att magen växer mer och mer nu.. :P

Petra innan tävlingen.


Gustav innan tävlingen.


Ingång till invigningen.


Invigning av alla dansarna.


Nationalsången.


Gustav & Petra dansar.


Precis efter finaldanseen.





Prisutdelning. 1:a Mattias & Matilda JSDK. 3:a Josefine & Simon JSDK.


Gustav & Petra.



När vi kom hem åkte jag förbi Taberg och kollade på Kims nya crossbuss. Den var superfin! Tror att det kommer bli superbra!

Sen åkte jag till Petra en liten sväng till. Hon fick mina filmer och kort som jag tagit under dagen. Perfekt med en egen fotograf! haha..

När jag kom hem kände jag mig lite trött och hängig, så jag slängde mig direkt i sängen o så kollade jag på de 3 sista avsnitten av Paradise Hotel. Spännande. Men jag trodde faktiskt inte att Jackie skulle vinna. Men man vet ju aldrig vad som händer i de där serierna.. ;) tror tv är med och styr ganska mycket över vilka som ska vara kvar osv. De ger ju vissa uppdrag och fördelar till en del personer, klart att de vill ha många tittare!

Fredag 12/2



I Fredags träffade jag Petra & Hugobus en sväng. Mkt trevligt som vanligt. Vi käkade lite lunch från McDonalds, tjötade lite och busade lite. =) Blev så glad för Big Tasty har kommit tillbaka nu. Älskar den hamburgaren! Det är typ den enda som jag äter, den är supergod! Fattar inte varför de inte alltid kan ha den!?!

Hugobus.


Fina Petra.


Mmm. MceDonkan.


Hugo har fotat.. hihi.


Hugo & Jag.





Senare på kvällen hade jag & Kim lite fredagsmys med räkmackor! Smaskigt! Vi la oss i soffan och skulle kolla på film. Satte på Triangle. Kim somnade efter typ 10 min så jag fick titta själv.. :/ Lite jobbigt för det var en skräck/thriller, och jag kan inte se de längre. Får ju massa mardrömmar och så hjälper det ju inte att jag är jättemörkrädd. Men, det var spännande så jag var bara tvungen att titta färdigt! :P Bäddade ner mig helt under filten så bara huvudet stack upp o så låg jag blixtstilla ända tills den var slut..





Tog lite kort på magen också. Shit vad den växer! Fast nu tog jag iofs på kvällen, brukar ta på morgonen annars.. då kanske den e lite mindre. Känns iallafall så.. :P

Vecka 21 + 4 dagar




*LYCKLIG*


Vänner

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen



Det är så roligt att många av mina "gamla" vänner hört av sig och gratulerat till bebisen och frågat hur jag mår osv. Fast man inte pratat med varandra på evigheter så finns fortfarande vänskapen kvar. Det är underbart!
Jag blir alldeles rörd! :) Tack allesammans!

Puss


Migrän

Sjuk + Gravid = Inte bra!

Finns inte mycket mediciner som rekommenderas till oss gravida. Jag hade jätteproblem sist jag hade migrän, på nyårsafton. Fick tillslut tag på en läkare och när jag frågade om det fanns något mot migrän för mig som var gravid fick jag detta svaret: -Det är synd om dig, för tyvärr så finns det inte så mycket vi skulle rekommendera till dig. Alvedon är okej.
Men om man haft migrän i över ett dygn och alvedon inte hjälper så känns det ju lite jobbigt.. Till slut så skrev läkaren ut ett recept på några andra tabletter som skulle vara bra. Lite hjälpte de ju, men inte alls hälften så effektiva som andra migräntabletter. Detta var bara en annan slags vanliga värktabletter. Så himla surt.

Men det var likadant när vi skulle åka utomlands. På apoteket kunde de inte rekommendera några tabletter mot diareé eller liknande ifall vi skulle bli dåliga.. det hade bara varit att bita ihop.. Hur farligt kan det va?!

Sen känns det lite så också att jag vill gärna lyssna på de som kan. Vet inte hur många olika tabletter jag läste om på apotekets hemsida och lästa att de inte rekommenderades till gravida utan läkares rekommendation, men det stod heller inte att de var farliga för gravida. Men hade jag inte fått tag på något annat hade jag nog testat en Eeze eller något.. 

Och just nu känner jag att det är påväg. Har haft smått ont i huvudet sen lunch idag. Vill INTE! Usch! Bort! :P
Ska ta två alvedon och krypa ner i sängen och hoppas att jag vaknar pigg och utvilad imorgon.

ADJÖ!

11 Februari

Idag har jag & mamma varit i stan en sväng. Sen var vi och handlade mat och så köpte vi tyg i Huskvarna på JunexHuset till lapptäcket som mamma ska sy åt vår bebis. :) Vi hittade jättefina tyger som passade hur bra som helst ihop, tror det kommer bli världens finaste lapptäcke! Hon är så duktig min mamma! Tack för att du vill göra det! 


Eftersom vi inte vet om det blir en pojke eller en flicka så valde vi färger som passar till båda. Olika nyanser och mönster i beige, brun, grön och ljusgul. Lägger upp bilder här sen när det är färdigt. Det kommer bli perfekt att ha i spjälsängen, vagnen, på golvet & på gräsmattan i sommar!

Sen i eftermiddags var jag och Kim och hämtade vår nya spjälsäng. Hittade en jättefin på blocket som jag bara var tvungen att ha! Har tittat lite på ikea, men tycker att de modellerna de har där nu är så himla raka och tråkiga. Och vi har inte lust att köpa en spjälsäng för flera tusen någon annanstans, så jag är så nöjd så med den jag hittade! Har ju letat många veckor nu så det känns bra!



Såhär ser den ut! Tråkigt att behöva ställa undan den nu, men det blir ju jättemysigt sen när det väl är dags att ställa fram den igen. Ser jättemycket fram emot att bädda och göra mysigt i den för den lille bebisen sen! Vi har redan provat i sovrummet och den passade jättefint! :)

Så skönt att ha en del av de här stora inköpen gjorda i god tid så vi slipper det sen. Tiden går ju som sagt mycket fortare än vad man tror! Om inte bebisen kommer jättemycket för tidigt så kommer jag bädda och göra iordning i god tid innan! Det sägs att det ger otur om man gör det, men det tror jag inte. Det är ju bara skönt att ha det färdigt!

Många tycker säkert att det fortfarande är ganska tidigt att köpa massa grejor nu, när det är ca 4 månader kvar. Allt kan ju hända. Men den tuffaste tiden är ju redan förbi. Jag tror att (peppar peppar) om det skulle hända något så kommer det nog kännas lika jobbigt nu som det skulle göra om vi inte hade köpt några grejor. Så kan man ju inte tänka. Positiva tankar! Man måste ju få planera och förbereda och våga se framåt! Det är ju en del av det hela också! Denna tiden innan  är så himla mysig den också! DEn ska vi ta vara på!

Pussar

Barnvakt

Igår var jag barnvakt åt Niklas & Isabelles lilla Nova. Hon är ju så otroligt go! Vi hade jättemysigt ihop hela dagen!

Först bakade jag en kladdkaka med vispad grädde till som jag skulle bjuda på på jobbet. Sen klädde vi på oss massa för det va jättekallt ute, och blåste ganska mycket vid vättern, och så tog vi en långpromenad. :) Gick till Slottskyrkogården där det blev storfika, för jag var inte den enda som bjöd på fika. men gott var det! Nova somnade i vagnen och sov under hela besöket så jag kunde sitta jättelänge och prata med mina kära arbetskamrater. Himla mysigt! Det var längesen vi sågs nu!

Magnus.


Gunda.


Massa fika. :)


Efter det tog vi en sväng på stan. Jag gjorde några fynd på gina Tricot. Som vanligt så fort man stegar in i den affären finns det ju något man gillar och vill ha. ;)
Sen gick vi hem och Sara kom på lite kaffe och lite bus med Nova.








Väldigt smidigt att bo i mitt inne i stan. Man kan bara gå utanför dörren o så finns allt där. fast ändå skulle jag inte vilja det.. Ett tag kunde jag tänka mig att flytta in till stan, men jag har nog aldrig varit en "stadsmänniska" så jag trivs ganska bra en bit utanför. kanske för att jag är uppväxt på landet ;).

På eftermiddagen så åkte jag & Sara till Emelie och Casper en sväng och fikade ännu mer.  Alltid trevligt. Casper är så otroligt go han med!

Paradise Hotel



Jag har blivit fast! Och det är inte första gången! Det har varit likadant varenda jävla gång jag börjat kolla på detta programmet! ;)

Missade lite att Paradise Hotel skulle visas denna gången, och sen har det inte blivit av att jag kollat på ett enda avsnitt på tv.. Haft fullt upp med annat och lite glömt bort det. MEN! Började kolla lite på Tv6 Play i Måndags och sen va jag helt fast! Det är ju så sjukt roligt! Tror det var Petra Schöniger som planterade idén i mitt huvud när vi va hos henne.. Pratade lite om Paradise då. Tack för det! haha..
I måndags tittade jag på 10 avsnitt(!) och i tisdags 10 avsnitt(!) och igår låg jag halva natten i sängen och tittade på 13 avsnitt!.. Idag har jag kollat lite med, så nu är det bara tre avsnitt kvar av de 40 som visades att titta på.. Lite tråkigt.. :/ Igårkväll låg jag och asgarvade för mig själv. Han Pontus som är med är ju helt crazy. Han kan ju inte vara på riktigt!? Vilken människa! Sjukt roligt är det iallafall.

Det har varit så varje gång jag börjat kolla på en serie som redan har visats och har massa avsnitt att kolla på så har jag blivit helt fast. Jag kan ligga timme efter timme efter timme och titta. Och sen är det så tråkigt när det är slut. Då känns det lite som: -Jaha, det var det. Massor av timmar som jag aldrig kommer få tillbaka och vad har jag fått ut av det?.. Ingenting. :P

Sist när jag fastnade för en serie var för Weeds. Men det var både jag och Kim, både bra och inte när man är två som tittar. Man kan diskutera och prata om det med varandra, men man kan inte titta när man själv vill utan det måste passa båda. Som tur var började vi titta i Egypten, och sen fortsatte vi hemma i mellandagarna när båda var lediga. 5 säsonger tittade vi på på bara några dagar! ;) Helt sjukt! haha... Men det är också en serie som jag gillar väldigt mycket!




Andra serier som jag sträcktittat på är The O.C, One Tree Hill & Prison Break. Mkt bra alla tre! :)

   
 

Lördag & Söndag.

I Lördags fortsatte jag att städa och fixa lite, sedan va jag på Ica Maxi och handlade mat till kvällen. Kim hade ju bjudit hem lite folk på middag först, och sen fest. Anders & Robert kom hit fråb Varberg, mycket trevligt! Vi va väl 10 st som träffades innan och käkade, maten blev kanongod! ;)

Jag lagade stekt fläskfilé och stekt ört/vitlöksmarinerad fläskytterfilé med ugnsbakade potatishalvor, bearneisesås och pepparsås. Till det var det baguetter, tomat & mozzarella och rödlök och en jättegod sallad med olika sallader, gurka, avocado, mandarinklyftor, fetaost, cashewnötter, rivna morötter och paprika. Smaskens! Trodde aldrig jag skulle hinna färdigt i tid, men som tur var så var gästerna lite sena så det var helt lugnt! ;)

Lite senare kom lite fler folk. Vi tjatade, lyssnade på musik & hade väldigt trevligt.

Robert från Varberg visade sig även ha en dold talang som jag inte hade en aning om! Han är jätteduktig på att sjunga! En stor eloge till dig Robert för att du sjöng så fint för oss även här under kvällen! ;)

Lyssna på Robert här: http://www.youtube.com/watch?v=EFIdjcflU8k


































I Söndags bara slappade vi hela dagen.. nästan iallafall! Vi skulle åka och käka pizza vid typ 12.30 men det va ju knappt en enda pizzeria öppen i varken Norrahammar eller Hovslätt. Mycket märkligt! De brukar ju öppna vid tolv! Vi tänkte vi skulle käka där, så därför åkte vi till till Happy Time. Stängt! Verona. Stängt! Fick bli Santorin. Lite dyrare där, men det var väldigt gott!

När vi kom hem städade vi undan det sista och skurade golven, sen låg jag i soffan heeeela kvällen! ;)

FREDAG 5/2



I fredags fick jag blommor av min älskling! Det va ganska längesen så jag blev jätteglad! Och han hade valt dem helt själv! :P Sötnöt!

Vad gjorde jag mer.. Städade! haha. tycker att jag städar jämt och ständigt! Alltid är det något som måste göras eller tvätt som ska tvättas och vikas, disk som ska plockas i, mat som ska lagas eller dammråttor som måste dammsugas! Fast det är otroligt skönt att ha flyttat till en helt ny lägenhet där allt var rent från början och jag vet att det bara är vår egen skit som måste städas!

På kvällen kom Petra & Hugobus hit och vi lagade lite mat och kollade på Lets Dance. Kim & Jonsson höll på med ljudet och högtalarna inför lördagen. Vi gjorde hemmagjord kebab i pitabröd. Skitgott verkligen! Va längesen jag åt det nu, men det va jättegott. Va ju helt såld på taccos ett tag, men ända sedan jag blev gravid så har jag inte gillat det särskilt mycket. Vet inte varför, bara att det inte är lika gott som det va innan.. Mår nästan lite illa av det. Sist vi åt kunde jag knappt äta någonting. Mycket konstigt.. men det var ju ett tag sedan nu, så får väl testa det snart igen, för det känns som det skulle vara väldigt gott när jag tänker på det..

Lite bilder från i fredags:

Hugo tyckte om maten. ;)


Kebab i pitabröd.


Kim & Hugo busade.


Hugo provade barnvagnen, och tror den fick godkänt för han gillade att sitta i den! ;)


Kim & Hugo.


Hugo blev trött och somnade i soffan. Myspys <3



5 Feb. 20 v + 4 dagar.

Magen den växer.. ;)






Tiden går så fort..

Du är på dag 150 av 280. (53,6%).

 
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 2 fulla dagar (v21+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 130 dagar kvar till beräknad förlossning.

Överlevare mot alla odds - Barbara Biggs



Beskrivning:
I bilen på väg från mormors lägenhet till hans hus berättar han om mitt nya jobb. När han vänder sig om och ser på mig uppifrån och ner känner jag kalla kårar utefter ryggraden. "Du vet väl vad du mer förväntas göra?"

Han var 42 år och en av Australiens mest framgångsrika brottmålsadvokater. Barbara var 13, på rymmen från en uppfostringsanstalt och utan någonstans att ta vägen. Senare fick hon veta att han hade betalat hennes mormor. Hon hade blivit såld ...

Advokaten slänger så småningom ut Barbara och åren som följer blir inte mindre dramatiska. Vid 16 års ålder läggs hon in på en psykiatrisk klinik. Vid 18 flyr hon från Kambodja när röda khmererna tar över landet. Vid 19 är hon prostituerad i Japan. Vid 21 ställer hon till kaos inom fackföreningsrörelsen och blir känd över hela Australien.

Det är en mörk sida av sitt liv som Barbara Biggs här skildrar, men mot alla odds överlever hon. Med en stor dos självironi och svart humor låter hon oss ta del av den nästan otroliga berättelsen om sitt tumultartade liv.


Precis färdig med denna boken nu. Den har tagit ett tag att läsa, började på den i Egypten första gången. Jag läser väldigt mycket böcker, och när jag väl läser så brukar jag läsa ut en bok på några dagar om jag gillar den. Denna var lite svår i början, men den var väldigt bra på slutet.  Tycker det va lite svårt att hänga med i början, för den hoppade lite hit o dit och det va många namn att komma ihåg.

Gillar att läsa mycket självbiografier. Det känns så mycket mer verkligt att läsa en bok om något som hänt i verkligheten, jag lever mig in i boken på ett helt annat sätt. Fast vissa böcker tror man knappt är sanna. En del böcker jag läst är så hemska att man inte riktigt förstår hur en människa kan ha upplevt så hemska och vidriga grejor. Ändå vill man läsa om det. Hur kan det vara så intressant med andras olycka och tragiska liv?! Kanske för att det bara är just en bok. Det är så långt borta. Fast ändå lever vi mitt ibland det utan att veta om det. Kanske är det då man verkligen förstår hur bra man har det själv? och att man inte ska gnälla över småsaker hela tiden utan vara lycklig för det som faktiskt är bra och betyder något i livet?

Klicka för mer information om detta ordspråk! För människan finns blott tre stora händelser: att födas, att leva, att dö. Hon vet ej om att hon föds, hon lider av att dö och hon glömmer att leva. - Jean_de_la_Bruyère(1645-1696)


GRÖNA LÅDAN

Fick hem ett reklamblad i brevlådan för några dagar sedan om Gröna Lådan. En prenumerationstjänst från VistaKulle fruktodling där man kan prenumerera på Frukt & Grönsakslådor. Hur smartär inte detta? Man får då en trälåda full med säsongens färska råvaror och några enkla recept som levereras direkt till dörren. Det går att välja olika storlekar, om man vill ha grönsaker, frukter eller blandat. och det finns en kravlåda om man föredrar det. Man kan välja om man vill ha den varannan vecka eller varje och det går att säga upp den precis när man vill! Jag tycker detta är jättebra!

Man får svenska råvaror med hög kvalitet, och innehållet varierar efter årstiderna och på det sättet får man prova lite annat som man kanske inte provar annars. Plus att man handlar från en lokal odlare och samtidigt är miljövänlig. Det var inte jättedyrt heller så det gillar jag!

Kolla in mer om detta på: http://www.vistakullefruktodling.se/Leveransinfo.html




Babysim.

Idag va jag och badade med Emelie & Casper på rosenlund. På babysim. Jättemysigt! Sara va också med, fast på land. Det va massa bebisar där, tror aldrig jag har sett så många bebisar på samma ställe innan.. ;) hihi. Casper älskade att vara i vattnet. Han var den som plaskade mest, nästan hela tiden.

Jag ska absolut gå med våran bebis på babysim sen. Tror det är väldigt bra att lära barnet tidigt att inte vara rädd för vatten och sen har man kul tillsammans samtidigt som man får en nära relation på ett annat sätt.


















Efter badet var vi och åt lunch på RacketCenter. Visste inte ens att de hade dagens.. men det var väldigt trevligt där. På kvällarna och helgerna va de visst lite mer folk, nu på lunchen va det ganska tomt. Åt panerad spätta med kokt potatis och remouladsås. Mycket smaskigt! Träffade även på Emmy, som jobbar där. Det har hon visst gjort lite över ett år(!). Väldigt trevligt att se henne igen, det va ju ett tag sedan. Efter gymnasiet har vi knappt setts alls. Vi som umgicks så mycket innan. ;) Det var inte alltför längesen jag och Jessica kollade på en gammal videofilm som jag filmade hemma hos Emmy en gång. Haha. Måste vatt sommaren mellan nian och gymnasiet. Jag o Jessica o Emmy o Sara o Malin o Frida hade tjejkväll och lagade mat o dansade o flummade o fulade oss. Riktigt roligt att titta på! Den får vi ta fram när vi blir gamla.

Nu ska jag försöka krypa ner i sängen. Och hoppas att jag kommer upp i skaplig tid imån. Måste storstäda lite här hemma. På kvällen kommer nog Petra och Hugobus. Så ska vi laga mat och kolla på Lets Dance och på lördag ska Kim ha fest! Så igentligen är de ingen idé att städa förrän på söndag, men man vill ju alltid ha fint när folk kommer hit. Mycket märkligt. Men så är det väl alltid.. Fast jag vet att jag kommer att få städa på söndag också. Förhoppningsvis får jag lite hjälp av Kim och vännerna från Varberg som sover över. :P

Nattinatti. Puss

Inga mardrömmar inatt.

Faktiskt inga drömmar alls. Helt otroligt. En natt med bara vanlig sömn.. och tre toalettbesök och några timmar som jag inte kunde sova iofs. men mest vanlig sömn. Fast drömmer gör man väl hela tiden, bara att jag inte minns det idag. Jätteskönt.

Sedan jag blev gravid har jag börjat drömma mycket mer än innan. De allra konstigaste drömmar som inte har något logiskt innehåll, men även mycket mardrömmar. Det är så hemskt av att vakna mitt i natten, helt orolig och med tårar rinnande nerför kinderna. Då brukar jag väcka Kim o be honom hålla om mig och trösta mig lite.. Det hjälper för det mesta. Det är så otroligt skönt när man vaknar och inser att allt bara var en dröm! Fast ändå känns allt så himla verkligt, det är precis som om man varit med om det på riktigt och känslan av obehag kan sitta kvar ganska länge.

Mest handlar mardrömmarna om bebisen i magen. Om missfall och födsel och sparkar och grejor. Men det är inga vanliga drömmar, för ibland är det så overkligt som det bara kan bli, men ändå förstår man inte det i drömmen. Jag drömde tillexempel att bebisen började sparka och boxas där inne och ville ut. Det var så att hela magen skakade. Sen hade den långa vassa klor som den stack ut genom magen och jag försökte hålla emot, men det va omöjligt. Bebisen skar upp hela magen på mig och höll på att ramla ut. Jag bad Kim och mamma ringa ambulans, men de såg inget fel på magen, det var bara jag som såg. Så kom Ambulanspersonalen och de såg heller inget, men sa att jag skulle följa med in för undersökning. Jag va helt förtvivlad för jag såg ju vad som hände. En hemsk känsla av att inte kunna göra något för att ingen annan såg vad som hände och jag försökte verkligen hålla emot.

I en annan dröm drömde jag att jag o Jossan gick på a6 och handlade och bebisen började sparka därinne, helt plötsligt va det två bebisar och de ramlade ut ur magen och in i en genomskinlig bubbla som hängde på magen. Jag såg dem jättetydlig och visade för pappa. Men helt plötsligt sprack bubblan och vattnet rann ut och bebisarna höll på att inte överleva. Då va den ena bebisen helt plötsligt jätteliten och den andra var en konstig blandning av en människa och en hund, jag försökte förtvivlat hålla dem mot mig så de skulle överleva medans vi väntade på ambulansen. Det kom en helikopter som skulle flyga mig till Norrköping och helt plötsligt var det bara hund/människa bebisen som levde och jag ringde o ringde till Kim för att berätta för honom att vi fått missfall. Tillslut fick jag tag på honom och jag va helt förtvivlad. Efteråt kändes magen bara tom och det kändes hemskt att behöva börja om igen med en ny graviditet.. Hela alltet var så himla hemskt!

Antar att drömmarna kommer för att jag kan vara orolig över att det ska hända någonting. Fast så orolig är jag inte, men det finns väl i mitt undermedvetna.. Sen har jag läst ganska mycket om själva förlossningen och sådär på kvällarna innan jag somnar, mycket kan nog komma från det.

Läste även att man drömmer mer när man är gravid, och många drömmer mardrömmar också. Hoppas bara det är en period nu så det inte håller i sig hela graviditeten.. Okej att jag måste springa på toa 2-3 gånger per natt och har svårt att somna om efteråt, men bara jag slipper de hemska drömmarna!

Kände förresten bebisen sparka i morse igen. Det va andra gången. =) Jag har ju känt många gånger att den är där inne, när den snurrar och rör och sträcker på sig, men just sparkarna har jag bara känt en gång innan. Detta var i morse när jag låg i sängen och spelade lite musik för den lille. Då kom det två små lätta sparkar. Känns nästan knappt, känns ungeför som en liten stöt på insidan av magen. Första gången jag kände det var i söndags morse. Låg även då i sängen och spelade musik för den och blev nästan lite chockad när jag kände en spark. Fösta sparken. Kim la händerna på min mage, för han ville också känna, men självklar sparkade den inte då.
Fast jag tror jag ska vara glad sålänge den inte sparkar, de får jag nog känna tillräckligt sen ändå. Men det är ändå skönt att känna av den lite mer därinne!

Nu är jag i vecka 20 + 3 dagar. Här kommer några bilder från i Tisdags.










Tack..

..för en supertrevlig kväll Petra & Jessica. jättetrevligt att träffa er igen! Hade ju lite att prata om! ;) Fast ändå känns det som vi sågs förra veckan!
Lagade supergod wook med kyckling, bambuskott, majs, paprika, sockerärtor och kokosmjölk. O så ris till. Eller Petra lagade supergod wook, vi bara assisterade lite imellanåt. ;) Mmmm. Massa massa gott var det iallafall! Det måste vi göra om snart! Nästa gång får ni komma till mig så fixar vi något bra! kanske nästa vecka, eller nästa helg? Kim ska på kryssning tor-lör. Så kan vi ju vara några fler.. Det måste undersökas! ;)

















...

Jävlar vad det har snöat inatt! Jag som hoppas på att snön ska försvinna.. :/ fortsätter de i denna takten så kommer de väl ligga kvar ändå tills påsk. Hoppas INTE!

Åkte en sväng till Slottskyrkogården innan, tänkte bjuda på lite fika, men när jag kom dit fanns det ingen där.. Gunda hade begravning och Magnus va på maskinmässa så jag lämnade fikat, skrev en lapp o så fick jag åka hem igen. Men jag ringde o Pratade med Magnus och jag ska se om någon dag nästa vecka passar bättre. Får planera in så de verkligen är där. Tänkte jag skulle ringa innan idag, men trodde inte de behövdes. Även Gunda ringde upp mig och tackade för fikat, hon tyckte det va väldigt synd att hon missat mig. Hon ville ju se hur magen har växt o sådär.. ;)

Sen ringde mamma så jag följde med henne och handlade lite. Va på a6 och hämtade telefonen och så gick vi en sväng på IKEA. Illtid lika trevligt! Köpte lite ljus o sånt där som behövs i detta tråkiga vädret! Hann även med en sväng till Rusta..

Nu ska jag försöka ta tag i tvätten. om jag orkar.. eller så kanske de blir lite mys i soffan med en film och en kopp te!? De lät ganska skönt.. haha..

Hej!




Americas got talent..

Kollade precis på 2008 års final av Americas got talent. Det va 5 styckna kvar i finalen, och alla höll på med musik. Lite tråkigt för det är så många olika duktiga personer som är med. Lite roligare att kolla på folk som har andra talanger, det finns ju American Idol för de som sysslar med musik. Fast iofs, detta var ju inga idoler som de söker i det programmet. Mer musikal, opera och liknande. De va iallafall otroligt begåvade! Vinnaren Neal E. Boyd är en väldigt duktig operasångare iallafall!




Tidigare idag var jag en sväng hos Petra. Alltid lika trevligt att umgås med henne och Hugobus! ;) Det va längesen vi träffades bara hon och jag, så det  va väldigt mysigt! Det kanske var ca 3 veckor sedan.. Det är lång tid! Fast vi har ju setts sen dess förstås, men då har det alltid varit massa fler folk med, och det blir inte riktigt samma sak! ;) Vi fikade lite o tjötade o sådär. Myspys!




Imorgon tänkte jag åka förbi på jobbet en sväng med mina nybakta(!?) bullar! Räknas de som nybakta när de är 2 dagar gamla? haha..  Har inte varit där sen i december någon gång, så det är på tiden nu! ;)
Sedan ska jag hämta min mobil på a6 som har varit inlämnad på lagning och efter det måste jag hem och vika tvätt och städa lite..
Sen på Kvällen ska jag träffa Petra Schöniger. Det va typ 100 år sedan vi sågs känns det som så det ska bli väldigt trevligt! ;) Lite mys och massa tjöt! Vi har en hel del att prata ikapp!

Puss


Smörgåstårtedjungeln..

Sitter och letar efter ett bra recept på Smörgåstårta. Det finns ju så otroligt många olika. Bäst är väl att göra ett eget, då får man ju med precis det man vill ha.. Fast det är ju alltid bra med inspiration.
När jag gick Hotell- och Restaurang på Bäckadahl gjorde vi en jättegod smörgåstårta! Synd att jag inte har kvar det receptet.. Men jag ska nog knåpa ihop något bra! ;)



Eller kanske skulle jag göra landgångar? Det är ju himla gott. Längesen också jag åt det.. Hmm. Får fundera lite.. ;)


Sötsaker..

Idag har jag haft en riktig bakdag. Man får sina ryck ibland.. Precis färdig med de sista bullarna nu. Fast jag har ju iofs inte bakat precis hela tiden.. ;) Emelie och Casper kom hit och åt Lunch med mig vid 12.30 nångång, sen efter det började jag med snickerskaka och tekakor. Sen kom Sara & Frida också på lite fika och kaffe. Efter de åkte hem vid fyratiden nångång började jag med bullarna. Tror jag har bakat bullar en gång innan kanske sen jag flyttade hemifrån för 4 år sedan, men jag kommer inte ihåg att det va såhär jobbigt.. haha. Helt slut nu. Kanske kan vara för att jag inte äger någon assistent så jag har fått veva och knåda för hand.. Plus att jag ska göra massa andra grejor samtidgt. O så blir jag lätt trött nu för tiden. Orkar inte riktigt lika mycket som förut.. ;)

Men de blev bra till slut iaf! ;) Synd bara att jag inte är så förtjust i sötsaker. Kakor o bullar o sånt är inte riktigt min grej. Ibland kan det vara gott, en liten bit, men det är mest roligt att ha hemma att bjuda på när folk komer på fika!



Innan baket börjar..



Emelie & Casper.



Casper sötnos.



Det ska börjas i tid.



Casper vill också ha..



Mina bullar.



Kanelbullar med hackade nötter och pärlsocker.



Vaniljsnurror.



Vaniljbullar med rivna älpplen.



Kanelbullar.



Snickerskakor.

Dålig uppdatering..

Har varit lite dålig på att skriva, men ska försöka summera vad som hänt under förra veckan.

MÅNDAG.
Jobbade i Skövde med lite arkivering. Pernilla och jag åt lunch på Thai House och hamnade i paltkoma. haha..

TISDAG.
Va på Informations/föräldraträff på Försäkringskassan och lyssnade på massa information om Föräldrapenning, Havandeskapspenning´mm. Hade redan läst allt så de va inget nytt, men alltid bra med en summering..
Träffade på Jonas med sambo, en gammal arbetskamrat från Östra som också ska ha barn i Juni. Grattis! =)
Handlade på Maxi. Hämtade Barnvagnen och satte ihop den. Jättefin va den! Så nu står den i Tvrummet där nere och väntar på att få användas om sisådär 20 veckor.. =)

ONSDAG.
Jobbde i Skövde med Pernilla. Sov över där eftersom vi skulle jobba torsdag också. Snöade jättemkt på kvällen/natten! Vi hade hur mysigt som helst bara jag och Pilutta. Åt middag på Mango. Så supergott var det! och billigt. Ett jättemysigt ställe. Och vi fick V.I.P bord där. haha. Ett eget bord en trappa upp med utsikt över restaurangen. Efter det cruisade (haha!) vi runt lite i skövde. va uppe på Billingehus och tittade på utsikten och pulsade runt i snön.. =)


Pernilla dricker rötjut på kontoret.


Pilutta på Mango.


Jag & Pernilla.


Vårt tjusiga V.I.P bord!

 
Utsikten över restaurangen.


Jag håller mig till Cola.

 
Pilutta med den underbara maten.


Mmm, smaskigt!

 
Grilltallrik med oxfilé, kalkonfilé och fläskfilé.


Pernilla utanför.

 
Pilutta & Jag <3.


Ska kolla in utsikten.

 
Lite snö att pulsa i..


haha..

 
Pernilla med utsikt över Skövde.


Utsikten.

TORSDAG.
Jobbade i Skövde. Fast jag va ganska trött, så det blev inte jättemycket jobb.. ;)
Kom hem ganska sent som vanligt när vi är där..

FREDAG.
Va på a6 med Emelie och Casper en sväng. Köpte 2st stickade koftor på BikBok och ett par svarta mammaleggings på H&M. 
Betalade räkningar. Finns det något tråkigare? Pengarna bara försvinner... :/
Träffade Jessica på kvällen och hade myspys. Så roligt, för vi har nog inte träffats sen i Nov eller nåt. Hade inte sett hennes nya lägenhet, den va jättefin. Vi åt gott och skulle spela Buzz, men tyvärr fattades en scartomvandlare?! eller vad de heter, så de gick inte få någon färg på de så de blev inget Buzz. :( Fast kanske lika bra de, för hon vinner ju alltid över mig.. haha. Vi tittade på Lets Dance istället. 
Hämtade Kim hos Heléne och åkte hem, duschade och somnade som en stock. ;)

LÖRDAG.
Jossan kom vid 9 och vi åkte in till stan för att gå på Loppis. Gjorde några fynd! ;) Va en sväng på Stallkvarn och tittade, de har så himla mycket fina grejor där, men löpte tyvärr ingenting denna gången. Men roligt att gå där inne o kika, har inte varit där på många många år!
Åkte hem till Ekornahult och tvättade bilen, sen lagade mamma middag till oss. Min favorit - Stuvade makaroner med Vaggeryds shark falukorv. Såå gott! Kollade också på gamla filmer från 2006. På Julia när hon va liten, så otroligt söt! och filmer från Julafton 06, älskar att se gamla filmer och kort! 
Sen åkte jag hem, städade lite, Kim och Jocke spelade tv spel, Heléne och hugo kom förbi en sväng och sen somnade jag & Kim i soffan framför Sherlock Holmes. Den verkade bra, så får titta på den någon annan kväll.. ;)


 
Julia i Ekornahult.


Julia har tappat en tand.


Julia tvättar sin spark.


Pärlan efter tvätt.


Jossan vid torpet.


Jag i snön.





Systra mi..


Jossan & Jag.


Julia har skrivit på kylskåpet. J står för Johnny, Johanna, Josefine,
Jimmy & Julia. P står för pappa och M för mamma. Så söt!




Kim & Hugo spelar tv spel.


SÖNDAG.
Va på Husvisning i Taberg. Inget att ha...
Va på Ikea och köpte gardiner till köket. Blev hur fint som helst! ;) Känns mycket mer hemtrevligt där nu och gardinerna ger rummet mycket mer värme!



Så.. Det va den veckan! =)

 Ny vecka, nya tag! haha.. Puss & kram