Va ute på en härlig joggingrunda innan. Ja...

img_9279 (MMS)

Va ute på en härlig joggingrunda innan. Jag sprang nästan hela vägen! :) stolt över mig själv! Fast runkeeper va inställd på promenad så jag vet inte om kalorierna stämmer. De kanske de gör.. Jag har haft mycket nu på senaste och har tyvärr inte hunnit med bloggen så mycket som jag velat. Hoppas ni alla fina läsare kan stå ut med det. För jag tror den kommer bli lidande lite framöver också. Men jag ska göra mitt bästa för att skicka in ett inlägg då och då! Tack för att ni läser! Utan alla mina läsare vetifan om jag hade fortsatt blogga!! :)


Lediga Måndag.







Idag spenderade jag & Ellie förmiddagen hos mamma & pappa i Ekornahult. Mamma klippte mig lite, och sen var vi ute i det sköna vädret en stund.



















Mitt på dagen mötte jag & Ellie upp Sara & Alice och Frida & Lucas på Rosenlundsbadet och så spenderade vi några timmar där med bad, mys & lunch. De har familjeöppet på relaxen sista måndagen varje månad så då kan man bada lite varmare med de mindre barnen. Skitbra! :)



















Sen ikväll har jag inte gjort alls mycket faktiskt. Va ute på en joggingrunda innan och så en promenad med Pilutta.. Skönt!

Nu har jag bloggat några timmar, (Ja, det tar sjukt lång tid! Särskilt att lägga upp massa kort!) och nu ska jag försöka krypa ner i sängen. Imorgon väntas jobb igen!!

Natti.

Söndagsgrillning.

Så pigg som jag var i Söndags har jag inte vatt nångån de senaste gångerna jag varit ute dagen innan. Härligt! Tror det var nattamaten som gjorde det.. Jag syndade faktiskt och åt kebabpizza! Med pommes på! Jag slog på stort ordentligt! haha...

Vädret var så fint så vi åkte upp till Västersjön och grillade. Och Ellie tog årets första dopp!! Haha.. Tyvärr fick jag inte med det på kort, men jag fick lite andra fina bilder!

På kvällen var jag däremot helt slut och däckade nog redan innan Ellie när jag nattade henne vid 19.30. Skönt att få sova lite denna helgen iallafall! Jag behövde nog sova igen både fredagsnatten & lördagsnatten! :)




















































Jessicas Födelsedagsfirande.

I Lördags kväll var vi hos min kusin Jessica på lite tjejfest. Och sen efter det blev det krogen. Jag hade skitkul!! Jag var så glad för att nästan alla mina fina tjejer var där! Kan det bli bättre?! Än att få umgås en helkväll med alla sina trevliga underbara vänner!? Nä, de kan nog inte det. Underbart!!

Var lite dålig med kameran, men några bilder fick jag till. Dock inte världens bästa kvalité kanske...


Jag & Ida innan avfärd hemifrån. Ellie ville såklart också vara med och posa!


Lääääääccckkkkerrrrtt! :)


Tjejorna på förfest innan förfesten.. Jeanette, Idam Sara, Pernilla, Jag, Petra & Tesan.


Jag & min kusin Anna.


Sara, Jeanette & Ida.


Pernilla, kusin Ulrika & kusin Jessica.


Jag & Pernilla korkar upp!


Det finns alltid en anledning att fira!!


Ullebulle & Pilutta! <3


Hela gänget. (Utom Tesan som står bakom kameran!)


Det tar en stund när det ska fotas..


Ida, Jag & Tesan.


Mmm.. Champagne. Mumma.


Sara, Pernilla & Jag.


Ett kort från krogen. Det har jag snott från paparazzi-Tesan. Vi är på G! Tequila inhandlad! :)

Våren är här!!


Ellie, Ida & Amalia i solen.


Ellie & Ida, lika glada båda två! :)


Pernilla & Jag njuter i solen och dricker kall öl! Underbart!


Pernillas barn har fått solsting!

Mys med syster!

Ellie ville inte sova längre än till strax innan 6 i lördags så det blev en tidig uppstigning! Som tur var så vaknade Robban & Jossan vid 6.30 tiden också! :) Jag & Ellie fick ta deras säng medans de sov i soffan. Det kallar jag gästfrihet! haha..

Det blev lite morgonbus och sen åt vi frukost och så gick vi ut i det fina vädret. Det var ju helt underbart skönt! Vi var ute innan nio och solen lös och värmde jättegott. Härligt! :)

Här kommer lite bilder från vår förmiddag..


Dagen har gått fort idag också! Och vädret...

img_0248 (MMS)

Dagen har gått fort idag också! Och vädret har varit nästan lika skönt som igår! De var bara jag & chefen idag. Vi hämtade mat på SanMarino på lunchen. Kebabsallad blev det för mig, smarrigt! Sen satt vi lite i solen och slappade. Underbart! Kim hämtade Ellie på dagis idag, och jag åkte till stan en sväng efter jobbet. Och a6. Köpte två par nya byxor och en skjorta. Behövde en ny outfit till morgondagens partaj! ::)) Sen köpte jag nya kostymbyxor till jobbet för de gamla var alldeles för stora nu när jag fick på min kostym. De ramlade av och hängde typ överallt. Hela kostymen var för stor. Fast jag blev bara glad! Härligt när man ser resultat! :) Sen var jag på systemet och köpte cider och vin, också till morgondagens partaj. Och tandkräm, för den var helt megaslut, men den var inte till morgondagens partaj.. Eller jo, kanske lite! Haha.. Sen hämtade jag Ellie hemma och packade lite saker och begav mig till Tidaholm. Till syrran. Och så blev jag bjuden på grillat kött & sallad. Och nu har syrran precis nattat Ellie och nu ligger vi i soffan framför tvn. Mamma, Julia & Jennifer är här också. Ellie somnade i bilen innan, men vaknade när vi kom hit och hon hörde de andras röster och såg att vi inte var hemma. Då ville hon inte sova mer! Utan hon busade runt som en galning!! Sen blev hon övertrött och gallskrek en stund och sen dånade hon jämte syrran. Pappa, Niklas och Robban är på whiskyprovning här i Tidaholm så mamma agerar chaufför. Men de ska inte sova över. Det ska jag och Ellie. Så vi kan umgås med min gravida syster i det fina vårdret hela förmiddagen imån! Underbart! :)


Idag har varit en riktigt skön dag! Verkli...

img_1734 (MMS)

Idag har varit en riktigt skön dag! Verkligen vårväder! Vi har invigt utemöblerna på jobbet. Och så har vi jobbat i tshirt. Härligt!! :)  Är helt slut nu så det ska bli skönt att krypa ner i sängen. Kim har varit på kurs i Stockholm hela dagen och kvällen så vi har haft mys jag & Ellie. Pernilla & Jennifer kom förbi på lite kaffe också.. Det är typ det vi hunnit med. Dagarna går otroligt fort när man jobbar! Och by the way så har jag världens träningsvärk i hela kroppen idag. Underbart! Eller inte. Godnatt!


Mittwoch.

Jaha. Då har jag jobbat 50 % av min första arbetsvecka. Härligt! Snart helg ju! Det ser jag fram emot! Har hela helgen fullbokad. GILLA!!



Såhär glad var Ellie innan vi åkte till dagis. När jag lämnade henne var hon hysterisk! Nästan värre än igår! Men det hade gått bra sen och hon har haft jätteroligt idag och hon var jätteglad när jag hämtade henne! Skönt att jag kan koppla bort tanken på att hon skulle vara ledsen, när jag jobbar. Annars skulle det ju inte funka om jag skulle gå och oroa mig över att hon är ledsen hela dagen! Jag vet att hon har jättekul på dagis med sina nya vänner och sina underbara fröknar!


Ellie hade fått en bild upphäng över sin plats på dagis idag. Så fint!

Idag på jobbet har jag slitit som ett djur! Jag har valsat grus ut från gräset och ut på gångarna så en sopbil kan komma och sopa upp det! Det är skitjobbigt! Man får kämpa och ta i med både ben, armar och händer. Och så har jag knappt stått stilla en sekund! Och jag gjorde HELA kyrkogården idag. Själv. Inte dåligt alls! Och så hann vi med lite smörgåstårta och 60-års firande till frukost till och med! :) Och jag har haft träningsvärk från min joggingtur i förrgår, det lär ju inte bli bättre nu kan jag lova! :P





Efter jag hämtat Ellie åkte vi hem och gjorde taccos. Det var smaskigt! Ellie var jätteglad för hon fick hjälpa till att skära grönsaker. Hon var riktigt bra på det också! :) Sen käkade vi och det var hon mindre bra på idag. Hon ville mest leka med maten, och jag orkade inte bry mig så det blev som det blev.. Hon hade kul iallafall och jag hade kul åt henne! :)













Sen busade vi och lekte och läste och hade jättemysigt och sen fick Ellie bada medans jag fixade tvätten. När Kim kom hem så fick han uppdraget att lägga Ellie och jag gav mig ut på en snabb joggingrunda. Det blev bara 2,2 km idag, men jag sprang faktiskt nästan hela vägen!! Både uppför och nerför! Och eftersom jag rört på mig så sjukt mycket på jobbet idag hade jag faltiskt inte behövt. Men det var skönt!! :)





Jag hoppades att mitt VISA-kort hade kommit idag, men det hade det inte! Har varit utan det nu i en och en halv vecka! Skitjobbigt! Tappade det på krogen när jag var ute och svirade.. :/ Men jag lånade Kims kort och åkte ner till konsum och hämtade ut våra nya jackor till "Pink Ladies" när vi går Tabergsmilen. De var jättefina! Vi kände att vi behövde uppgradera oss lite! Det är 6:e året vi går i år, och som "Pink Ladies"!

Nu ska jag strax krypa ner jämte Ellie i sängen och mysa med henne. Kim försvann iväg igen när jag kom hem så det är bara vi hemma. Kanske att jag somnar innan tolv idag?! Det hade varit skönt! :P

Ellie har pottränat lite idag också. Hon sa -Bajs. och pekade på pottan och så ville hon sitta där på. Jag hoppades på att hon skulle bajsa där för första gången idag, men de kom inget. Hon har väl sett hur de lite äldre tjejerna på dagis gör kanske! :)

Var med Bea på klädparty nu ikväll. Det va...

img_6914 (MMS)

Var med Bea på klädparty nu ikväll. Det var för ett nytt märke som nyligen kommit till Sverige. Ett danskt företag som heter Milk Copenhagen.  Det finns bara 7 st säljare i Sverige än så länge. De hade mycket fina kläder till barn i storlekarna 92-164. Lite tuffare kläder var det, nästan så det var sådana kläder jag hade köpt om de funnits i vuxenstorlekar! :) Jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle köpa till Ellie, men till slut så blev det denna "jumpsuite". Den kommer hon bli jättefin i! :)


SMS-inlägg

img_4396 (MMS)


Fick en helt underbar tulpanbukett idag på...

img_7581 (MMS)

Fick en helt underbar tulpanbukett idag på jobbet av mina fina arbetskamrater Magnus & Gunda. Det var en försenad födelsedagspresent. Hur glad blir man inte då?! Jag blev jätteglad!! Vilka jobbarkompisar jag har! :)


Jag har haft en bra första dag på jobbet i...

img_1441 (MMS)

Jag har haft en bra första dag på jobbet idag! Det känns inte som jag varit borta tre månader, utan som jag jobbade förra veckan. Märkligt! Jag har återförenats med min Walker iallafall Jag tvättade och städade den så fint i vintras och nu hade den servats också så premiärkörningen var kanon, den gick som ett skott! Sen fick jag assistera på en begravning. Också bra. Jag tycker verkligen om det. Jag har ett kanonjobb faktiskt! :) Det var lite jobbigt att lämna Ellie i morse. Först höll vi på att försova oss, så vi fick stressa lite. Sen så var hon jätteledsen. Hon blev arg och ledsen redan när hon såg att vi svängde in mot dagis. Och så sa hon -Nej mamma! Nej. Och kollade på mig med sina underbara ögon och såg jätteledsen ut. Då gjorde de lite ont i mammahjärtat! Sen var det en fröken på dagis som tog emot som hon aldrig träffat innan, och det var nog också lite jobbigt kan jag tänka mig. Men hon grät lite och sen vinkade vi hejdå i fönstret och sen åkte jag. Jag vet ju att det går över och att hon har fullt upp på dagen iallafall. Ingen ide att stå där och dra ut på det. Sen kan jag koppla bort det rätt bra på dagen när jag är på jobbet. Men det var skönt att åka och hämta henne när jag jobbat färdigt! Hon var jätteglad när jag kom och lekte för fullt i sandlådan. Hon svarade ett glatt och tydligt JAAA på alla mina frågor om hon hade haft kul och om hon ätit bra och om hon lekt massa och hon ville knappt åka med mig hem i bilen. Det kändes bra! Sen var hon helt uppe i varv och busade och stojade i bilen på vägen hem och både hon och jag skrattade så vi kiknade. Min lilla söthöna!


Min diskho har typ svämmat över. Jag trodd...

img_0534 (MMS)

Min diskho har typ svämmat över. Jag trodde diskmaskinen va sönder! Jag var så förbannade för att jag inte kunde få den att funka! Jag satte på, stängde av och startade om och nollställde och satte på och rensade och hade mig men den funkade inte! Den startade precis som vanligt, men son stod den bara och blinkade. Trodde först Ellie varit på knapparna och tryckt, men jag testade innan vi åkte hemifrån och det hjälpte inte heller.. Så har det varit sen förra torsdagen. Igår sa jag till Kim att han fick kolla på den för den måste gått sönder. Men i samma stund som jag sa det och tittade mot diskhon så kom jag på att jag var på kranen och skruvade på nån ratt förra veckan. Ellie var där och baltade och försökte sätta på vattnet hela tiden och jag försökte stänga av det. Tydligen så hade jag stängt av det till diskmaskinen. Att jag inte kunde komma på de tidigare. Mitt pucko! 4 dar tog det!! Haha.. Så nu kanske jag kan börja jobba på mitt diskberg! Haha..


Thank You Sis!

Fick ännu en försenad födelsedagspresent idag. Från min syster! Fast jag redan fått en jättefin bikini av henne! Hur glad blir man inte då liksom?!

Ett jättefint miniväxthus. Det ska jag göra plats för i köket och så ska jag ha massa färska kryddor däri. Lovely!!




Sista dagen innan allvaret..

Imorgon börjar jag jobba. Det har kännts sådär innan, men just nu känns det faktiskt himla bra. Det ska bli kul! Tror jag oroar mig lite för hur det ska gå för Ellie på dagis, men det kommer ju gå bra. Det kanske kommer vara jobbigt nu de första dagarna eftersom hon får vara där så länge.. 6.30-16.30. Det blir många timmar! Men när hon kommer in i det tror jag att hon kommer stortrivas! :)



Jag hade tänkt att vi skulle ha lite sovmorgon idag, men det hade visst inte Ellie tänkt! Hon vaknade redan vid 7! Fast iofs så somnade hon vid 18 igår, så det var ju inget konstigt eller oväntat alls om jag tänker efter.. Men vi hade en mysig morgon med mys i sängen, en lång och go dusch och god frukost.







Vid 11.30 kom Sara & Alice förbi en sväng på lite kaffe. Och så bjöd jag på min LCHF-glass. Ellie var jätteglad att Alice var här och ville mest kramas & pussas hela tiden! :)













När de åkte hem så gick jag & Ellie ut på en långpromenad. En mycket kall och blåsig sådan! Vi gick upp till Åsa för att mata änderna, men vi såg tyvärr inte en enda fågel så vi kastade brödet i sjön och sen gick vi vidare. Vi körde lite offroad och traskade in i skogen och så gick jag massa olika stigar hit och dit och runt och tillslut visste jag knappt var vi var, men vi hittade hem iallafall!! De blåste så mycket så det blev ordentlig träning i motvind och när det var medvind gick det så fört så då nästan flög vi fram och då blev det jobbigt för att det gick för fort! haha.. 1,5 timme var vi ute! Härligt!

Sen åkte vi ut till Ekornahult en sväng. Jossan var hemma och hälsade på så då kunde vi inte hålla oss borta! Vi blev bjudna på middag och sen var vi ute igen en sväng. Vi gick till ladugården och kollade på kossorna och några nyfödda kalvar och sen gungade vi och lekte lite i Julias lekstuga.













På vägen hem stannade vi till hos Emma M en sväng. Där bjöds det på kaffe och massa tjöt. Och Ellie råkade riva ner Emmas köksgardiner med stången och hela alltet. Haha. En sådan liten ligist är hon!!

Vi åkte hem strax innan sju och då var Ellie helt slut så vi fixade iordning oss och kröp ner i sängen och tittade på Kniven mot Strupen. Underbart program! :) Vid 20 när Ellie somnat och Kim kom hem gav jag mig ut på en joggingrunda/promenad på kanppt 3,2 km. Det var riktigt skönt och jag känner mig ganska nöjd, för jag har faktiskt inte sprungit på hur länge som helst. Eller jag har typ aldrig varit så mycket för att springa om jag tänker efter! Det får det bli ändring på!! Jag tog på mig för mycket kläder bara så jag höll på att svettas ihjäl och efter sista backen upp till vårt lägenhetshus var mina ben som spaghetti. Jag var tvungen att slänga mig på trappan här utanför och halvt dö en stund.. Haha. Sen ringde jag till Pernilla och så tjötade jag av mig med henne en sisådär 40 min.. Var ju tvungen att varva ner! :)





När jag kom in så duschade jag och så stekte jag lite fläsk och tryckte i mig. Skitgott!! Nu ska jag hoppa ner i sängen och hoppas på att jag kan sova inatt. Troligen inte.. Kommer nog vakna typ 20 gånger och oroa mig över att jag har försovit mig...

Så det var min dag.. Nu vet ni vad jag pysslat med idag också. Tänkte att jag skriver ett extra långt inlägg idag eftersom det nog inte kommer bli så mycket skrivet i veckan.. Men jag ska försöka hålla igång bloggen.

Jag har ju trots allt mina trogna läsare som läser varje dag så lite kul måste det ju vara att följa min blogg!! Och utan er så hade det inte varit lika kul att skriva!

Ha en underbar vecka allesammans! Puss

LCHF

Igår gjorde jag LCHF-glass. Ifrån min braiga kokbok som jag fick av svärmor i födelsedagspresent. Blåbärsglass. Det var lite krångligt och tog lite tid.. Jag var sugen igår, men sen glömde jag bort att provsmaka. Men idag smakade jag & det var väl helt okej! :)





Bakade även LCHF-bröd igårkväll. Det är skitsmidigt och jättegott! Har inte saknat bröd alls under tiden jag gått på LCHF, men nu när jag börjar jobba så kommer jag nog behöva äta en stadigare frukost, och då passar det perfekt! Här kommer receptet ifall någon är sugen på att prova! :)









Ohh Yees!!



- 15 kg.

I helgen nådde jag ännu ett av mina delmål.

Jag har gått ner exakt 15 kg nu. Hur gött är inte det?! Hur bra av mig?! :)

Och det har mest varit roligt, inte särskilt jobbigt faktisk.

Jag firade det med att köpa en kebabtallrik och svulla i mig. Och det var precis så gott som jag trodde att det skulle vara! Tyvärr!! haha..
 Iofs så blev jag mätt efter knappt halva, men jag tvingade i mig resten ändå bara för att. Sen efteråt var jag så mätt så jag höll på att spricka! Och jag ville helst spy upp alltihopa.

Men det gjorde jag ju såklart inte. Jag njöt och kände mig helt ok över att jag unnat mig något gott.

Så nu, Nu köööörrr vi igen!! :)


Mammas verk.

Min mamma är så himla duktig. Dessa fina kuddar har hon sytt. Hur underbara är de inte då?!

Jag la in en beställning på 4 st innan, och jag längtar redan tills hon har tid att sy dem åt mig!!






Lördag kväll.

Resten av dagen och kvällen har spenderats i Ekornahult med middag, bus, hockey, promenad och en cykeltur. Ellie "cyklade" och jag "körde". Hon gillade de iallfall! Hon gillade att vara ute överhuvudtaget idag. Skönt med lite frisk luft.



Jag lämnade Ekornahult lagom tills Ellie skulle sova så hon somnade i bilen. Jag var förbi Pernilla och de hade grillat så jag fick en doggybag med mig hem som jag smaskade i mig innan när jag kom hem! Underbart. De hade gjort gonrgonzolasås och det är nog något av det godaste som finns! Särskilt vårt recept!! Sen så har jag gått och städat och småplockat lite här hemma och sen hamnade jag här vid datan.

Snart ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag faktiskt krypa ner i sängen. Ja, ni läste rätt. Jag kommer förhoppnigsvis sova innan 12. Och det är lördag idag!! Jag kan överraska om jag vill!!

Godnatt allesammans! Hoppas ni har/haft en underbar helg!!


Fynden från Bytardagen.




















Bytardag i Bankeryd.

Idag var bytardagen i Bankeryd. Det är helt sjukt hur mycklet kläder & leksaker det fanns! Och det är helt sjukt hur alla väller in i lokalen och roffar åt sig massa saker och ryker och sliter i allt för att få tag på de fina sakerna! Fast jag ska väl inte säga så mycket, folk tänkte säkert så om mig också! haha..

Vi var där ca 35 min innan det öppnade så vi var i hyfsat god tid. Liiiite kallt att stå ute och köa så länge bara! Jag tycker jag hittade många fina kläder till Ellie. Jag är helnöjd över dagens inköp! Hon blev jätteglad och hade modevisning för mig här hemma när jag kom hem sen! :)






NYTT I SKOHYLLAN.

Behövligt? Njae, lite faktiskt. Men mest härligt!! :)







FREDAG 16 Mars.

Dagen började med mysfrukost ihop med Pernilla & My hemma hos oss. Sen begav vi oss in till a6 på en liten shoppingrunda. Jag var ute efter ett smalt flätat skärp, och det hittade jag så jag blev nöjd! Köpte även ett par skor också som jag bara behövde betala 60 kr för. Då kan man ju inte låte bli!! Eller?? :)

Men det är nog sista gången jag går och slöshoppar på a6 med Ellie iallafall!! Jag fick inte en lugn stund! Eller jo, enda gången var när Pernilla tog med sig båda bernen i vagnen och gick till en annan affär! haha.. Annars skulle Ellie vara precis överallt och ingenstans! Jag skojar inte! Hon höll på att välta skyltdockor, hon slängde solglasögon omkring sig, hon gömde sig i- under- och över kläder och klädställningar. Sen så om hon inte fick som hon ville så slängde hon sig på golver och sparkade med benen och viftade med armarna samtidgt som hon skrek som en stucken gris!! (Kan ni se det framför er?! haha). Folk måste väl undrat vad jag gjort för hemskt för att mitt barn ska bete sig så. Iallafall de som inte har egna barn! Haha..

Provade också att använda mitt presentkort på Clas Ohlson från appen Wrap och det funkade hur bra som helst. Jag var lite tveksam i början, men det var ju inga problem! Konstigt..

My & Ellie på Clas Ohlson.




Efter a6 tog Pernilla med sig båda barnen hem och jag åkte förbi jobbet en sväng. Hängde in kläder och kollade så jag hade allt jag behöver och satt och tjötade med mina jobbarkompisar. Och så insåg jag nog att jag saknar jobbet lite faktiskt. Fast det känns tungt att börja jobba nästa vecka, men det ska bli kul. Och när jag kommer in i det kommer det nog bli super. Så vart det ju sist!

Jag var förbi affären och handlade lite och hem och hämtade grejor och sen åkte jag hem till Pernilla. Hon bjöd på lunch som var askalas! Älskar gräddig LCHF mat!! :) Ellie fick vara kvär där medans jag åkte till bankeryd för att lämna in kläderna till bytardagen och sen åkte jag hem och fixade lite och så kom Sara & Jimmy och hämtade mig och så åkte vi och spelade poker.

Det var skitkul. Tyvärr så gick det sådär bra för mig igår, inte alls lika bra som sist. Det blev bättre efter några glas vin iofs, men jag gick ju inte med plus direkt om man säger så! haha.. Det blev en uppfriskande promenad hem miss i nassen, men trots det så dunkade huvudet i morse när jag vaknade efter typ 3 timmars sömn! :/

TORSDAG 15 MARS.



Ellie var extra fin när det var sista dagen på dagis innan det börjar på riktigt! Alltså sista dagen av inskolningen. Hon var jätteledsen när jag lämnade henne, men det hade gått över fort när jag åkt och hon nöjde sig med svaret att jag jobbade när hon frågade efter mig. Skönt det! När jag kom och hämtade henne hade hon fullt upp med allt och alla som vanligt. Och så kramade hon alla och sa hejdå innan vi gick. Det ska hon göra varje gång! haha..

Jag åkte hem och märkte upp Ellies urväxta kläder som jag skulle lämna in til Bankeryds Bytardag. Det tog ett tag! Och varje säljare får bara ha med sig 75 plagg så jag var tvungen att sortera ordentligt! Det som inte hamnade till försäljning sparar jag så Ellie kan ha det som dockkläder istället. DEt var ganska småttiga kläder!

Sen åkte jag in till stan & åt lunch på Johans Café med Emelie V. Har inte varit där innan, det var supermysigt! Och det fanns massa god mat att välja på! Jag käkade kycklingsallad! Vi tjötade massa & hade himla mysigt.



När jag hämtat Ellie på dagis så åkte vi hem och busade och hade oss. Vi monterade ihop hennes cykel som hon fick av min kusin Timmy i julklapp förra julen, när hon bara var 6 mån. :) Det var sådär smidigt för det vara massa att skruva och hålla reda på och Ellie skulle sitta på cykeln samtidigt som jag skulle skruva ihop den. Men det gick! Tyvärr så var den lite för stor så den kommer nog inte passa riktigt förräns nästa sommar. Ellie har tjatat så om att hon vill cykla, men hon får hålla sig till sin "lilla" trehjuling i plast! 









Heléne kom förbi en sväng också så då blev det massa tjat och trevligt sällskap igen! :)   

Ellie badade på kvällen och jag gjorde mig iordning för en mysdejt på stan med Jessica P. Kim gick på Hockey så svärmor kom hit och passade Ellie. (Hon hade inte sovit så mycket på dagen så hon somnade vid 19-tiden, så svärmor fick inte så mycket sällskap. Men hon hade diskat och hängt min tvätt så det slapp jag när jag kom hem! haha..)
Vi käkade middag på Kock & Bar inne i stan och det var så underbart gott! Och vår servitör var supertrevlig! Vi slog på stort och delade på en efterrätt också. Det var smaskigt! Passionfruktsmousse med choklad och nån vit chokladboll och jordgubbar och blåbär. Nam nam! Vi mös och tjötade och skrattade och hade det jättetrevligt!






Det smutsigaste jag har, det stoppar jag i...

img_5804 (MMS)

Det smutsigaste jag har, det stoppar jag i tvättmaskinen! Haha. Eller torktumlarn. Ellie baltade med massa vatten hemma hos Pernilla så hon var dygnsur, smidigt att bara slänga in henne där en stund så vips så var hon torr sen!! Haha. Jag borde nog sova nu. Det var inte ens kul. Eller jo. Lite!! Godnatt allesammans! Kul att ni följer mig och mina spännande upptåg! :)


Idag har Ellie varit på dagis 8.30-13.30. ...

img_9723 (MMS)

Idag har Ellie varit på dagis 8.30-13.30. Jobbigt att lämna henne, men hon hade haft jättekul och sov så gott när jag hämtade henne! Hon var lite ledsen när jag gick, men det hade gått över fort. Jag vet ju att hon har fullt upp när hon är där och hon har roligt med de andra barnen! Under tiden var jag hos Petra & drack kaffe och åt frukost och tjötade och mös i solen på deras altan. Och mös med Hampus lite också såklart! Även Pernilla var där en sväng. Tiden gick så otroligt fort!! Jag va där redan nio, och vips så var klockan 13.15 och vi åkte för att hämta våra barn på dagis. Jag & Ellie åkte hem till Pernilla en sväng och så gick vi en promenad bor till Tahebadet. Där gungade vi och lekte i sanden och njöt av det underbara vädret! Hoppas det har kommit för att stanna!! Sen gick vi hem till Pernilla och gjorde middag. Kim hämtade Ellie vid 7-tiden och så spenderade jag & Pernilla kvällen i soffan framför gårdagens avsnitt av Desperate & dagens avsnitt av Greys. Det är ju så bra! Härligt när man en gång i veckan kan försvinna in i tvseriernas härliga värld! Haha.


Jag har suttit ikväll och gjort en "tavla"...

img_8103 (MMS)

Jag har suttit ikväll och gjort en "tavla" till Ellie som hon ska ha på dagis. Därpå finns alla hennes närmaste med på kort så hon kan titta på den och berätta om sin familj för sina fröknar. Och även de får ett hum om Ellies familj. Det tog en stund att leta reda på alla kort och skriva ut och klippa och klistra, men jag gillar sånt. Det är roligt! Och det är dagis idé, så det är inget jag kommit på själv. Haha. Typiskt mig annars! :) Alla barnen har varsin sånhär! Bra initiativ av dagis tycker jag!!


Även denna boken fick jag i födelsedagspre...

img_3137 (MMS)

Även denna boken fick jag i födelsedagspresent för några dagar sedan. Från svärföräldrarna. Blev jätteglad för den! Har bläddrat lite i den och den verkar super! Har redan hittat många recept som jag ska laga! Det är så roligt med kokböcker! Tack snälla! <3


Idag när jag var hos mamma fick jag en för...

img_7619 (MMS)

Idag när jag var hos mamma fick jag en försenad födelsedagspresent. Mitt kakfat hade kommit på posten. Så himla fint är det! Det är från livingandroom. Tänk så mycket gott fika jag kommer kunna servera på detta! :) Tack snälla mamma & pappa


Ekornahult idag.


Kalsongkreation!

Någon hade roligt innan! Haha..

Jag kunde inte sluta skratta innan när Ellie kom ut ifrån sovrummet iklädd denna vackra kreation!

Hon hade varit i Kims garderob och klätt på sig 11 par kalsonger! Hon var jättenöjd när hon kom ut till mig i köket och visade upp sig! :)




Stadsparksmys.


Idag har jag och Ellie varit i Stadsparken en sväng. Ellir var jätteglad för att vi skulle åka och mata pippifåglarna. Hon är helt galen i fåglar! Så fort hon ser eller hör en fågel skriker hon pippi! Hon tyckte det var jätteroligt att kasta bröd till alla fåglarna, men helst ville hon gå fram och stoppa det i munne på dem..

De höll på att bygga om den stora lekplatsen. Undrar vad det blir för spännande ny kreation där nu!

När vi skulle gå och leka i lekparken var det någon som ropade på mig, och där var Isabelle & Nova. Jättelängesen jag träffade dem nu!! Vi tjötade på och barnen lekte och sen åkte vi ner till Kaffe Paus vid klosterkorsningen och käkade lunch och fikade lite. Himla trevligt ställe faktiskt, perfekt när man har barn eftersom det finns en lekhörna!

Här kommer några bilder från dagen:
































Bus!




Lördag & Söndag.

I Lördags var jag & Ellie med mamma & Jossan på en liten shoppingrunda. Vi var först på Stallkvarn och kikade lite och sen åkte vi till Curenstams. Mamma & Jossan köpte penséer och grejor till deras trädgårdar och jag vill också ha en liten trädgård där jag kan plantera blommor nu när vårkänslorna spirar!! :)













Efter vår shoppingtur åkte vi med ut till Ekornahult och käkade middag. Jag åt kött, sallad, kantarellsås (mammas kantarellsås är inte att leka med alltså!!) och blomkålspuré. Det var så gott!! Till efterrätt bjöds det på jordgubbar med grädde. Inte dumt det heller!











På kvällen var jag hos Pernilla & kollade på melodifestivalen med familjen Bergholst/Sjö och Jessica. Vi grillade och jag kunde inte annat än att konstatera att grillat är typ det bästa som finns!! :) Det blev lite drinkafton och kvällen bjöd även på garagefest, ett snabbt krogbesök och nattamat.









I söndags var jag lagom seg så då blev det inte mycket gjort alls. Typ inget vettigt över huvud taget! :P

Vi lunchade på McDonalds innan. Visst ser ...

img_2721 (MMS)

Vi lunchade på McDonalds innan. Visst ser min lchf-cheeseburgare med cheddardip god ut?! Haha.. Fettigt it is!!


Idag gick det jättebra att lämna Ellie på ...

img_4364 (MMS)

Idag gick det jättebra att lämna Ellie på dagis. Hon var inte ledsen nåt och hade inte ens frågat efter mig. Och hon blev jätteglad när jag kom och skulle hämta henne. Fast det var knappt hon ville åka med mig hem! :) Under tiden hon var där var jag hos Sara & Alice och hälsade på lite. Vi käkade frukost och planerade lite inför Tabergsmilen som är om ett tag. Sen hämtade vi Ellie och åkte in till A6 en sväng. Det var himla lugnt att gå där inne idag fast det var fredag! Fast det var inte lugnt med våra kids. Vi trodde de skulle sova en stund, men det var visst roligare att shoppa med oss!! :) Vi gjorde flera bra fynd både Sara och jag faktiskt! ::)) sen hämtade vi Tesan på vägen hem och åkte hem till oss. Även Pernilla & Jennifer kom förbi en sväng på lite fika. Sen när alla lämnat så hade jag och Ellie duschmys och så fixade och donade vi hemma lite och sen mös vi ner oss i sängen och kollade på film. När Ellie somnat kom Pernilla och vi tog en lång härlig kvällspromenad och sen hamnade vi utanför sittandes på mina utemöbler och så satt vi där tills nu och tjötade. I 3 timmar var vi ute! Haha Så det var jävligt skönt att komma in och krypa ner i en varm och go säng nu!! Jag är stel som en pinne och iskall! Ellie är alltid så varm så jag ska krypa intill henne och värma mig. :) Natti Natti allesammans!! :)


Yeah.

Sen på kvällskvisten blev det en härlig och frisk promenad med min Pilutta. Det var skönt! Både att gå och att prata av sig lite. Vad skulle jag göra utan henne? Hon är liksom min andra hälft, den som kompletterar mig så himla perfekt!

Love her liksom! :)


Finbesök.

Vi hade också besök i några timmar av Ellies gammelmormor ikväll. Ellie tyckte det var jättekul och hon lekte och busade och domderade jättemycket med henne. Hon bor i Falköping så vi träffas inte så ofta, så det var himla mysigt! :) Vi drack kaffe och åt chokladbollar och kollade på tv och busade och Ellie badduschade så vi hade fullt upp!





Ellie hittade en kasse med massa kläder hon fått av sin farmor. Kläder som hennes pappa, farbröder och faster hade när de var små. Hon tyckte det var jättekul att ta på sig dem och spexade runt som bara den framför oss. Vi fick oss en liten modeshow kan man säga! :) Tror Ellie kommer bli en sån tjej sen som älskar att klä ut sig! Det är ju så mysigt!






Chokladbollsbak.

Idag när jag hämtat Ellie så bakade vi chokladbollar ihop. För första gången! Det var jättelängesen jag gjorde chokladbollar överhuvudtaget.. Brukade ofta göra det med min lillasyster Julia när hon var mindre! :)

Ellie tyckte det var jättekul. Särskilt att rulla chokladbollarna i kokos och i pärlsocker. Men roligast var ändå att äta upp dem! :)


Finaste i morse innan dagis.




Deppdag.

Idag är en deppdag. En jävla pissdag.

Jag har haft många sådana på senaste. Skillnaden idag är att jag skriver det här. Men man kan ju inte vara glad och uppåt jämt. Eller?

Huvudsaken är att det blir bättre. Imorgon kanske blir en jättebra dag, bättre än någon annan dag detta året?! :)

Men idag ska jag bara göra ingenting!! Förutom att steka ett helt paket fläsk och smälla i mig! haha..



Premiär på premiär på premiär!!

Igårkväll var det seriepremiär för Greys Anatomy & då också den årliga grillpremiären för mig & Pernilla. Och även Desperate-premiär för det spelade vi in i Tisdags och kollade på igår.

Det var så gott med grillat! Vi grillade karrekotletter & elefantöron. Och så gjorde vi en underbar sallad till och världens godaste gorgonzolasås!! Ser så fram emot sommaren och alla mysiga grillkvällar! Synd bara att jag ska jobba hela sommaren.. :/ Jag som varit hemma två hela somrar nu! Det känns lite hårt! haha..












Tröttis.

Innan dagis igår var Ellie jättetrött! Det var näst intill omöjligt att väcka henne och hon ville bara sova vidare!



Det var jobbigt att lämna henne på dagis igår. Hon var jätteledsen och ville inte att jag skulle gå. Hon har blivit jättemammig den senaste veckan och ska ha koll på mig hela tiden var jag är någonstans. Till och med på natten vaknar hon och ropar efter mig och måste kolla så att jag ligger jämte henne.

Det är väl nu med inskolningen och allt, men det är jobbigt. Man blir ledsen. Fast å andra sidan så hade det gått jättebra resten av dagen på dagis. Hon hade frågat efter mig några gånger bara, annars hade det gått bra. Hon hade ätit bra också! Hon sov när jag kom. Jag förstår inte riktigt hur de lyckas få alla barnen att somna samtidigt, det är märkligt!



Under tiden hon var på dagis var jag först hos Pilutta och åt frukost och sen hälsade jag på Bea & lille Ebbe. Vi tjötade och drack kaffe och tiden gick så himla fort! Lille Ebbe var så liten och söt och helt underbar! Bea har Kerstin på samma dagis som Ellie så vi hämtade tjejerna samtidigt.


Igårkväll så badduschade Ellie. Som vanlig...

img_6717 (MMS)

Igårkväll så badduschade Ellie. Som vanligt! Hon badar i sin lilla balja i duschen samtidig som duschen är på så då blir det att hon badduschar! :) Jag vek som vanligt lite tvätt och sen satt jag på golvet jämte henne och tittade på.. Jag var supertrött! Men när Kim kom hem så tog han med henne upp till familjen Palm och jag gick ner i källaren och körde ett crosstrainerpass. Sen tog jag också en lång och varm dusch! Efter det satte jag mig vid datorn lite. Va lite sugen på att beställa lite kläder, men jag gjorde aldrig det. Duktigt av mig för egentligen behöver jag inte köpa något. Jag var inne på massa sidor och klickade ner saker i varukorgen, men sen sket jag i att beställa dem. Shopoholicjohanna kan slänga sig i väggen!! Haha! Sen somnade jag som en stock i sängen! Gott!!


Här är en bild på kransen jag gjorde i bjö...

img_4198 (MMS)

Här är en bild på kransen jag gjorde i björkris. Den är till min syster, och hon läser min blogg, så här får du syrran! Du ville ju ha en sådan! :) Den är lika stor som den jag har på väggen hemma! Hoppas du har någonstans som du kan hänga den!! :)


På promenaden stannade vi till hos grannen...

img_0658 (MMS)

På promenaden stannade vi till hos grannen och tittade på hästarna som föddes förra året. De är så fina! Ellie älskar djur så hon var överlycklig! Hon fick även klappa en ponny som sprang runt löst på ett gärde och smaskade gräs. en liten smitare! :P


När jag hämtat Ellie så åkte vi ut till Ek...

img_5777 (MMS)

När jag hämtat Ellie så åkte vi ut till Ekornahult en sväng. Där blev det fika framme på gården, promenad i det härliga vädret, middag och kransbindning. Vi var även inne i ladugården och kollade på alla nya kalvar som fötts de senast dagarna. Ellie tyckte det var jättespännande, jag tänkte bara på att jag måste tvätta alla våra kläder direkt när vi kommer hem! Haha..


Igår när jag lämnat Ellie på dagis så åkte...

img_3726 (MMS)

Igår när jag lämnat Ellie på dagis så åkte jag hem till Petra, Micke och lille Hampus en sväng. Vi drack kaffe och tjötade lite. Och lille Hampus är ju så underbart söt. Ett litet charmtroll. Kolla in stilen på honom när han ligger och myser i Petras famn! Störtskön! :)


Jag var så sugen på kyckling innan. Men de...

img_9572 (MMS)

Jag var så sugen på kyckling innan. Men det var tomt i kylen.. Vet ni vad jag gjorde då? Jag var så duktig så jag slog två flugor i en smäll och traskade ner till konsum här i byn och handlade och sen traskade jag hem igen. Jag handlade inte bara kycklig, såklart så behövdes det ju mjölk och youghurt och lite andra tunga grejor också så jag fick ordentlig träning på hemvägen! Fick dela upp allt i två kassar så jag skulle få jämvikt! Haha.. Men hem kom jag, och kyckling blev det! Smaskigt värre! :)


Utelek.

Jag lämnade Ellie på dagis själv i nästan två timmar idag. Det hade gått bra! Skönt det! Det är så härligt när jag kommer och ska hämta henne för hon blir så himla glad att se mig! Det värmer i mammahjärtat! :)

Vi gick en sväng i eftermiddags. Det var himla härligt väder ute, fast det var lite kyligt. Vi var uppe i lekparken här över oss och gungade & åkte rutschkana.






Denna backen tar jag nu i ett svep med barnvagnen. När jag började gå ut och gå i höstas, innan jag kommit in i det ordentligt, så var jag tvungen att stanna en eller två gånger på vägen upp för jag fick sån mjölksyra i benen. Haha.. Då skyllde jag på att det var tungt, Ellie väger 12 kilo + vagnen som säkert väger lika mycket! :P Nu känns det hur lätt som helst att gå uppför här. Kanske ska prova att springa uppför nästa gång!? :)


...

I morse var jag & Ellie på Ryhov och träffade hennes läkare. Vi pratade lite om hennes kramper och jag fick ett ganska svårt beslut att fundera över. Om vi ska börja med medicinering. Jag har googlat och läst massa idag och diskuterat med Kim och vi har kommit fram till att vi inte vill det. Det känns inte bra alls. Det är för många nackdelar. Hon ska isåfall äta medicin 2 ggr om dagen i ett år, det kan vara ganska många biverkningar (illamående, trötthet mm) och även andra delar på kroppen (njurar & blodvärden) kan ta skada så vi måste gå på regelbundna kontroller hos läkaren.

Eftersom de ser det som "vanliga" feberkramper, bara att de sitter i väldigt länge så tyckte läkaren att det skulle vara ett bra alternativ med medicinering. Men det känns inte som att hon har haft kramper tillräckligt många gånger för att vi ska göra det. Vi väntar och ser, det kanske inte blir fler anfall. Och blir det det så vet vi ju vad det är och vi börjar ju bli vana nu så vi vet ju vad vi ska göra. Vi har fått Stesolid som är kramplösande att ge hemma så det känns faktiskt tryggt och skulle det inte hjälpa så vet vi ju alltid att vi kan ringa 112. 

Jag har läst massa forum där andra berättar om sin upplevelser med feberkramper hos barn och jag känner igen mig så himla väl i det mesta. Paniken, oron & rädslan. Första gången är det hemskt! Innan man vet vad det är. Man tror faktiskt på riktigt att man håller på att förlora sitt barn. Det är nog den otäckaste känslan jag någonsin varit med om!

Sen så skriver många att de efter sitt barns första feberkramper inte vågar lämna bort barnet, inte vågar åka någonstans, inte vågar ha sitt barn på dagis och bara går runt och är konstant oroliga hela tiden. Det känner jag inte igen mig i. Man kan ju inte gå runt och vara orolig hela tiden! Händer det så händer det. Och lämnar man bort till barnvakt så får man väl se till att informera ordentligt om hur man ska göra ifall det händer. Man måste ju få leva!


Men vi får hoppas att vi slipper fler övernattnigar på sjukhuset iallafall. Usch så tråkigt det är!
(Dessa bilder är från i höstas när Ellie hade feberkramper andra gången & vi blev inlagda på ryhov.)


 

Stök, stök & mera stök.



Det känns ganska onödigt att städa undan efter Ellie varje kväll. Nästa dag så är det som om en liten orkan har dargit fram igen.

Att det kan va så kul att leka med ALLA sina leksaker SAMTIDIGT?

Och börjar jag städa under tiden hon leker så är det just den grejen jag ställt på hyllan eller lagt i lådan som är roligast att leka med. Märkligt! :)

Men ändå så städar jag varje kväll när hon somnat. Onödigt. Haha..


Min stora kärlek.



     


26 bast dårå..

Det har varit dåligt med uppdatering i helgen, men jag har haft fullt upp! Med både viktiga saker och mindre viktiga saker!

I Lördags var jag först på PompDelux party hos Emma från min mammagrupp, och sen gick resten av dagen åt att förbereda inför min födelsedagsfest jag hade på kvällen. Jag städade och plockade fram stolar och fixade och så lagade jag mat i cirkus 4 timmar! Testade massa nya roliga recept! Tyvärr provsmakade jag inte det jag lagade eftersom det inte var lchf, men alla sa på kvällen att det var gott iallafall! :)

Vid 19 började gästerna trilla in och det blev en kanonkväll! Jag hade superdupertrevligt! Jag fick blommor, ett underbart Yankee Candle, presentkort och alkohol. Sen fick jag en hel kartong full med dricka, drinkmixar, sprit, citroner, lime, apelsiner, ett mätglas, en shaker & en drinkbok. Så jag ställde fram allt och så var det öppen bar och det blandades drinkar för fullt! Kanonfina presenter! Tack alla!! Jag som sagt att jag inte villa ha något! :)

Strax innan tolv hade många åkt in till stan och så gjorde även jag, Ida & Petra och så drack vi drinkar & shakade loss på Harrys.










Jag & Petra.


Min lillebror Jimmy & Jag.


Thonny & Jag.


Sara & Jag.

I Söndags (på min födelsedag) mådde jag sådär bra. Ellie var hos sin farmor så jag fick sova ut iallafall. Vi röjde undan hemma och städade iordning allt innan vi åkte in till stan och käkade (köpte mat på evergreen som vi käkade utanför ica maxi samtidigt som vi kollade på folk. Skitkul söndagsnöje!! haha..) och sen vidare till Gränna för att hämta Ellie. På kvällen var vi ute hos mamma, pappa & Julia i Ekornahult och firade mig lite och bjöds på räkmackor.

Jag fick fina paket av mamma, pappa & Julia också. Bland annat denna fina armbandsställning som mamma & pappa tillverkat till mig. Jag blev jätteglad, för jag hade sett en sådan i en affär och ville verkligen ha en sån. De är duktiga mina föräldrar! Händiga som få! :) Sen fick jag en tröja, en kavaj & ett jättefint kakfat.





Tack även till min syster som jag fick en jättefin bikini av som jag valde på Hawaii. :) Och till Pilutta som gav mig en jättefin ring och en underbar blus.

Och tack alla som grattade mig på facebook! Inte mindre än 90(!) personer skrev grattisinlägg på min logg. Det värmer! Fina fina människor!! ::))

T.G.I.F.

Idag kom vi i tid till dagis! :) Det har gått bra idag. Jag lämnade Ellie 1 timme och 45 min själv och det hade funkat bra! De hade varit ute och sen åt hon lunch där också. Under tiden åkte jag hem till Jeanette & Kian och tjötade lite och drack kaffe.


Jag & Kian.


Sen så har dagen bjudit på:

Barnvakt åt Ellie av Pernilla, barnen och My.
Shopping på a6.
Handling av mat & dryck inför morgondagens födelsedagsfest.
Middag och trevligt sällskap hos Pilutta.
Taccokväll och mys hos svärföräldrarna.


Ellie busar loss hos Pernilla.


Tim, My & Ellie.

Nu ska jag ta tag i rentvättberget som har växt sig enormt och sen ska jag slänga mig i sängen. Kommer däcka som en stock!

Trevlig helg allesammans!

Extreme Homemakeover! :)

Jag skulle skrivit här igår, men jag var helt slut när jag äntligen satte mig med datan i soffan vid 21-tiden så jag däckade som en stock! :)



Dagen började tidigt igår igen. Redan vid 5-tiden vaknade Ellie. Vi låg iofs och mös i sängen ganska länge, men vi var ju vakna tidigt. Vi gick upp och duschade och gjorde oss iordning och sen började vi städa. Vi dammsög och hade oss på båda våningarna och plockade undan och sorterade lite ner i vardagsrummet. Sen när vi kom upp i köket och skulle äta frukost kollade jag på klockan och den var 9.15. Då kom jag på att vi skulle varit på dagis vid 9! Jag trodde det var 10! haha.. Så det blev en stressig frukost och sen åkte vi iväg direkt efter.



Det gick bra på dagis. Ellie är fortfarande lite halvskeptisk till fröknarna, men det blir bättre. Igår gick jag ner till personalrummet och drack kaffe och Ellies fröken tog med henne ut en stund till de andra barnen. Hon var lite ledsen precis när jag gick, men sen hade det gått bra. Personalrummet ligger så man kan se utegården utanför där barnen är när man sitter där så jag & en till mamma satt där och spionerade på våra barn! haha.. Det kändes nästan lite förbjudetnär man satt där och tjuvkikade. Men det gick bra och de var ute jättelänge. :)

Efter det så åkte vi ut till Ekornahult. Ellie somnade i bilen så jag passade på att tvätta och städa den medans hon sov! DEt behövdes verkligen nu, den var hur sketig som helst!



Sen åkte vi hem till mamma & så klippte hon mitt hår. Det hade växt ut jättelångt på den sidan som jag klippte kort för 2 månader sedan så det behövdes verkligen klippas lite! Sen så hade vi systuga. Mamma hjälpte mig att sy en duk till mitt köksbord och två kuddar till tvrummet. Det blev kalasbra!





Vid 15.30 åkte jag & Ellie till Taberg. My är hos Pernilla nu några dagar så få åkte vi dit och hälsade på så Ellie & My fick leka lite. Vi gick även en promenad ner till Jocke & barnen. Där blev vi bjudna på heta stekta räkor. Mmm, smaskigt värre!! :)







Sen var Ellie helt slut vid 18-tiden så då åkte vi hem och så började vi möblera om och göra om i tvrummet. Då skulle hon ju såklart inte sova, utan vara med och fixa och dona och hjälpa till! :) Vi tog bort den gamla fula tvbänken och så satte vi tvn på en byrå som jag målade vit för några år sedan. Och så flyttade vi massa andra saker och hade oss och det blev så fint så. När vi flyttade hit hade vi väldigt mörkt i tvrummet, men sen har jag bytt lite mot vitt, och sen lite till och så lite till och nu ärdet väldigt ljust och fint där nere! Det är en bänk till som jag skulle vilja byta, men det kommer väl.

Annars är jag mycket nöjd med resultatet! DEt blev så mysigt så! :)

Såhär fint blev det på köksbordet med den nya duken.


Och så gjorde jag om på en hylla i köket.


Och såhär fint blev det i tvrummet. Riktigt myspys!














Jag hämtade också hem min gungstol från Ekornahult igår och satte i vardagsrummet. Den har jag fått från mormor & morfar, och tanken är att den ska målas vit. När orken finns! Men sålänge får den vara som den är! :)






Beslutsångest?!

Båda två doftar ju helt underbart!! Jag köpten dem på Hawaii. Halva priset mot hemma, perfekt!


Det går framåt!! :)


Fullt ös.

Idag var vi två timmar på dagis. Det gick jättebra! Ellie tycker det är jättekul med alla nya leksaker och hon springer runt och leker och reder sig själv! :) Jag var iväg en stund till personalrummet och drack kaffe och det funkade bra, Ellie hade frågat efter mig en gång, men hon nöjde sig med svaret att jag var iväg och drack kaffe. :)



Efter dagis åkte vi hem till Sara & Alice en sväng. Barnen lekte och vi gjorde bacon- och broccoligratäng som blev jättegod! Sen kom Frida & Lucas dit också. Det var trevligt att träffa dem, det blir ju tyvärr inte så ofta. Lucas hade blivit jättestor sen jag såg honom sist!















Sen åkte jag & Ellie hem och fixade och donade lite. Jag lagade potatis, fläsk och löksås till middag. Det tyckte Ellie var jättegott!! Jag åt fläsk och gurk/jalapenos cheviche. Det var också gott! Chevichen var jag nöjd med, haha, egendöpt! :)



Sen åkte vi hem till Micke, Petra, Hugo & lille Hampus. Har inte hunnit träffas än så det var ett efterlängtat besök! Han var så otroligt söt lille Hampus. Så liten och gosig och det var så mysigt att sitta och mysa med honom i knät! Thonny & Christel kom dit också och fick gosa lite bebis. Snart har de också en liten plutt, så spännande!! :)













När vi kom hem så däckade Ellie nästan direkt. Hon var helt slut! Jag roade mig med att ändra om i vårt stora fönster här hemma och ändra om lite överallt faktiskt. Plockade upp lite nya saker jag köpt och flyttade runt och flyttade undan och det blev så fint så! Det är ju så kul att ändra om lite ibland. Ombyte förnöjer heter det ju!







Sen hade jag en telefondejt med Pernilla som var påväg hem från Skövde och hon stannade förbi här på vägen hem så vi har suttit och tjötat ett tag. Nu är jag dödstrött så jag ska krypa ner i sängen och ladda inför morgondagen. Då blir det fullt ös igen! :)

Godnatt allesammans! :)