32 + 3.

Du är på dag 228 av 280. (81,4%).

 
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 3 fulla dagar (v32+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 52 dagar kvar till beräknad förlossning.




...

Marknaden var Trevlig.. Köpte lite lotter, vann en godispåse.. :P Det var alltid mer spännande med marknader när man var yngre. Särskilt lite större marknader. Men det blir de väl snart igen, när det är dags att ta med de egna barnen på marknad! Men det är alltid trevligt iallafall! Mysigt. Sockervadd, lotter och korv..


Jag & Pilutta i våra fina likadana skinnjackor! :P


Marknaden.


Timsing med sockervadd.

Efter marknaden gick vi upp till Pernilla & grillade lite. Det var supergott som vanligt. Träffade på Roger (Min farbror) på marknaden, så vi bjöd med honom upp till Pernilla också. Träffas ju inte så ofta.. Madde kom också förbi med barnen en liten sväng.. Jag & Mamma åkte in till jobbet & hämtade hennes hemliga svarta sopsäckar. Sedan har jag och Pernilla bara umgåtts, tjötat skit och gjort massa saker som vi är så jäklans bra på! Haha.. (You know!) :P En supertrevlgi kväll med andra ord!

Nu blir det sängen. Ögonlocken faller snart ihop.. Är svintrött!

Godnatt. Puss*

Prao.


Anthon jobbar på. Skyfflar lite löv & skräp.


Rensning av grusplanerna.


Var tvungen att ta ett kort på våra fina tulpaner. Lite annorlunda, väldigt fina!

Marknadsafton.

Nu sitter jag i Taberg hemma hos familjen Bergholst/Sjöö och väntar på att Pernilla ska komma hem så vi kan gå ner till Marknaden här i Taberg en sväng. Alltid trevligt att köpa lite lotter och sådär! ;)

Idag har det varit jättevarmt och skönt ute, men tyvärr ganska molnigt. Vi hade 18 grader på jobbet vid Lunch. Har jobbat i tshirt för andra gången i år, och långkalsongerna åkte av efter lunch.. Iofs hade de kunnat åka av mycket tidigare, men det har varit ganska skönt att ha dem på sig ändå. De har också bara åkt av en gång innan på fem veckor.. :P

Idag har Anthon praktiserat hos oss på Slottskyrkogården. Letade fram riktiga kyrkogårdskläder åt honom så han passade in perfekt bland oss andra. Han har varit jätteduktig hela dagen och vi har bl.a vatnnat lite blommor, tvättat blomurnorna och rensat och randat grusplaner. På vägen hem tyckte vi att vi förtjänade varsin glass. Magnum mandel blev det för mig & magnum temptation för Anthon. 38 kr för två glassar. Det har blivit dyrt med glass.. hihi. (fast det är ju om man jämför mot när jag var yngre då iofs... :P ) 

 

TILL MAMMA.

Finns en hel del.. De står färdigpackade, så det är bara att komma och hämta.. :P


Mitt i Veckan Igen.

Nu har lite mer än halva jobbveckan gått. Skönt! Snart helg igen.. :P

Jag & Gunda har ryckt upp alla påskliljor i urnorna idag. Fast de var fina. Men vi var tvugna att sätta lite vårblommor nu, så de får sitta ett tag, innan de ska bort.

Det blev Gyllenlack, penséer och förgätmigej. Jättefina färger!









Lurade Svennis från Skogskyrkogården att komma till oss också för att fira/avtacka honom eftersom han ska gå i pension snart. Det blev riktigt bra! Han anade ingenting.. :P


Han hade med säg mätverkltyg, trodde han skulle hjälpa oss mäta..


Men så blev det räckmacka och en fin blomma istället..

Efter jobbet köpte jag med mig chokladbollar och åkte hem till Petra & Hugo en sväg. Fikade lite och tittade på filmer från helgens buggtävling. De var jätteduktiga hon & Gustav!


Hugo käkar chokladboll.


Petra som börjar få en liten(!) kula på magen nu.. :P

Sen ålte jag hem, började plocka upp ullaredspåsarna, plockade lite, lagade mat och bara tog det lugnt.
Har nyss tittat på Greys, och ska gå upp och krypa ner i sängen. Ska bli sååå skönt!


När jag kom hem höll Stefan och Adam på att elda lite. Majbrasan redan?! :P


Några träd har tagits ner utanför..



Godnatt!

TISDAG 27 APRIL.

Löning! Hur gott som helst! :P

På jobbet plockade vi först massa pinnar som blåst ner överallt. Sedan har jag räfsat löv. Yvonne har kört walkern. ;)


Jag med räfsan i högsta hugg.. :P


Testar om det går tömma direkt i den nya containern.


Inga problem där inte.. ;)

Jag gick lite tidigare från jobbet för att åka till Vårdcentralen och ta blodsocker. Labbet var stängt sist jag va där, så jag var tvungen att åka dit igen. För ett ynka litet stick i fingret. Men jäklar vad ont det gjorde.. :/ Fingret var ömt länge efter. Passade på at springa in på apoteket också och köpa munskölj som är bakteriedödande. Ska prova det nu först innan jag ringer till tandläkarn och se om det hjälper.. Hoppas hoppas för det gör så jävla ont!

Sedan åkte jag till Pernilla och hälsade på en sväng. Ulrika var där med barnen och vi tjötade lite, sedan åkte Ulrika och Filippa till stan och vi lagade lite middag.. Vi tog med oss Elliot + Pernillas barn och åkte till Katta en sväng. Drack Kaffe/Saft, gick husesyn och tjötade lite och sen kom Ulrika och hämtade Elliot och vi åkte hem och lämnade av Pernillas barn. Sedan åkte vi på en liten hus-tittar-runda. Kollade på ett hus i Hovslätt, och åkte till Kåperyd och tittade. Har aldrig varit där innan, det var ju riktigt mysigt!


Pilutta & Ullebulle.


Pilutta ska plocka vitsippor, men de var lite små så det blev tyvärr inga..


Jag & Pernilla vid ett mysigt hus vi hittade mitt i ingenstans.. :P


Upptäckte även en mysig grillstuga i skogen i trakterna..

Vi åkte hem och kollade på förra gångens avsnitt av Greys Anatomy, sedan åkte jag hem till mig och kollade på Desperate och sen gick jag och la mig och somnade som en stock. Va supertrött!


32 + 0.

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).

 
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.



   

Nu har det gått 32 fulla veckor och jag ska precis gå in i vecka 33. 55 dagar kvar. En femtedel.

Jag har gått upp 11,4 kg.

Det mesta går fortfarande bra. Lite ont i ryggen. Problem med domningar i handen. Barnmorskan sa att jag ska ringa en träningsterapeut om det fortsätter vara jobbigt. Så kan jag få en skena till handen/handleden att ha när jag sover..

Har nog fått en infektion i tandköttet över min vänstra visdomstand också. Skitsurt! Det gör så jävla ont! Är jättesvullen i kinden. Kan knappt tugga.. Har haft ont sedan i torsdags, så om det inte blir bättre imån måste jag nästan ringa tandläkarn. Eller vårdcentralen..

Känner av bebisen starkare nu. Älskar när den rör på sig där inne. Får alltid ett leende på läpparna då! ;) Men ibland kan det göra riktigt ont. Det är mindre skönt.. Den lägger sig och liksom trycker utåt på väldigt märkliga sätt ibland. Då känns det. Det är mest det som gör ont, inte sparkarna. De känns inte alls som jag trodde de skulle göra. Ibland ligger bebisen och trycker på sidorna, så ser magen riktigt rolig ut. Den kan vara helt sned. Eller bukta ut på ena sidan. Det är häftigt! Tänk att jag har en liten bebis inne i magen som snart är färdig att komma ut. Det känns märkligt när man tänker så..

Och när jag tänker på förlossningen börjar jag bli lite smånervös måste jag erkänna. Men bara lite. Den ska ju ut liksom. Det bara är ju så. Hoppas bara att allt går bra!

Längtar otroligt mycket efter att få se vem som bott där inne iallafall. Och lära känna våran lilla bebis. Jag & Kim pratar jättemycket om hur det kommer bli och hur bebisen kommer se ut och vilka personligheter den kommer ha och vem den kommer vara lik. Vårt lilla underverk. Vi längtar jättemycket båda två. Att vara gravid och få ett barn tillsammans är en helt otrolig upplevelse! ¨




MÅNDAG 26 APRIL.

Nästan hela dagen på jobbet idag har gått åt till att städa i Sofiaparken efter alla Hv-huliganer.. Jag som inte ens festade och skräpade ner fick gå och städa efter alla andra.. Har nog aldrig sett så mycket skräp där! Och ändå hade nog någon städat lite innan vi kom dit. Mycket skräp var det iallafall. Överallt! Krossat glas, flaskor, burkar, konfetti, tidningspapper och raketrester. Och de 9 papperskorgarna som finns där var näst intill tomma. Inte så konstigt iofs att det var skräpigt, någon sa att ca 12 000 personer stått där och väntat på Hv.


Skräpigt.


Skit.


Raketrester.


Ulf firade segern idag också.


Ett av skräplassen.

Fick också besök på jobbet av plastmannen. En gubbe som åker runt och säljer diverse verktyg. Var tvungen att smygfota hans skåpbil. Den sämst skötta bilen jag sett, skräpig som bara den! Hytten ser ut som ett bombnedslag!





Efter jobbet var jag och handlade, sedan förbi Emelie & Casper en sväng. Frida var där också.. sedan hem, plockde lite och städade undan. Slängde in en tvätt, lagade mat & hamnade i soffan. Nu ska jag gå upp och duscha och sedan krypa ner i sängen. Såå skönt att slippa sova själv nu när jag har min älskling hemma!

Godnatt!


Sötnosen Casper.

SÖNDAG 25 APRIL.

Det blev en tidig morgon. Svintrött var jag efter att ha somnat ganska sent, så vi sov lite längre än tänkt.. Men efter frukost och sådär kom vi iväg strax efter sju till Ullared. Va framme där strax innan nio. Inte mycket folk alls! Började bli orolig att det inte var öppet när vi närmade oss för det var så tomt! Så himla skönt! Blev lite mer folk framåt dagen sen, men det var ändå inte mycket.

Hittade massa massa grejor. Alldeles för mycket igentligen.. Men det var längesen vi va där och köpte på oss "allt de där nödvändiga" så det var behövligt. Sen köpte vi massa grejor till bebisen. Kläder, pyjamas, bodysar, strumpor, filtar, nappflaskor, tuttar, påslakanset, lakan, spjälskydd, täcke, kudde, badcape, badolja, regnskydd till vagnen, myggnät, badbalja, duschinsats, leksaker, plastad frotté, m.m. Kanske lägger ut lite bilder på några fynd här senare när jag orkar ta tag i kassarna och packa upp. 12 stora kassar blev det iallafall. Men roligt var det!

Jag körde dit, så Kim fick köra hem.. jag sov hela vägen... :S Fötterna och huvudet värkte och jag var helt slut. Va hemma strax efter 17, då slängde vi oss i sängen och kollade på film. Sedan gjorde vi inte så mycket på kvällen. Lagade mat, kollade på mer film och bara tog det lugnt. Skönt! Det behövdes efter den shoppingdagen!


En pigg och förväntansfull Kim. Det var innan dagen var slut.. :P Men Kim sa någon dag innan vi skulle åka att det skulle bli riktigt roligt faktiskt! Han hittade också massa bra grejor!


Ullared har börjat med nummer på kundvagnarna. Jättesmart ifall man tappar bort sin vagn. Men då gäller det att komma ihåg vilket nummer man hade också.. :P


Efter första rundan var det dags för tömning av vagnen och lite luch.


Kim med andra lasset..


Innan hemfärden blev det glass i det fina vädret.




Ullaredsfynden..

LÖRDAG 24 APRIL.

I Lördags var jag uppe på Flahultsskolan där det var "Bytardag". Eller loppis. Med massa begagnade barngrejor och barnkläder m.m. Första gången jag var på det, och det fanns myckt fint! Det är några mammor som ordnat detta, de har haft det i Habo flera gånger innan där det funkat jättebra. Och det gjorde det nog här också. Billigt var det iallafall!


Loppis på Flahultsskolan.


Bebiskläder.

Var ute efter en babysitter från Babybjörn, och jag hittade faktiskt en! En 1-2-3 babysitter. Till ett superpris också! Begagnad och lite sliten iofs, men jag är väldigt nöjd! Ny kostar den typ 4 gånger så mycket och på blocket går det få tag på en till dubbla priset av vad jag köpte den för. Eller det var Kim som betalade, han var så söt och skickade med mig pengar att shoppa för..:P



Hittade även massa fina bebiskläder. För 5 kr & 10 kr styck. Som hittat ju! Letade man lite så gick det få tag på kläder som såg helt nya ut. Polarn & Pyret & Kaxs till kanonpriser! Köpte en hel del i neutrala färger som passar både pojk & flicka. Och så köpte jag lite mammakläder billigt & några böcker. Va iallafall supernöjd över mina fynd! Gav 450 kr för babysittern, alla barnkläderna, några böcker och 5 olika mammatröjor. ;)


3 kortbyxor, 1 par korta jeansshorts, jeansbyxor & 5 par mjuka byxor.


3 tröjor & 4 bodysar.

Stressade lite för att hinna till idrottshuset inne i stan där det var danstävling. Jönköpingstrofén. Missade tyvärr Petra & Gustav. Men träffade Petra en snabbis iallafall och önskade Lycka till eftersom de gick vidare till kvartsfinal.

Fick veta senare på kvällen att de gick vidare till semifinal & sedan final och slutade på en 4:e plats! Toppenbra! STORT GRATTIS TILL ER!!


Fina Petra.


Christel & Thonny var också där och hejade på!


Jag.

Sedan åkte jag till Kim en sväng i Verkstaden och sedan vidare upp till Pernilla. Där blev det Hockey och massa snacks och friterat. HV tog SM-Guld!! (Ifall någon missat det) Vi va tvugna att åka in till stan en sväng och kolla på allt folk. Det va hur mycket folk som helst överallt! Bilköer och skrik och stim och tjoande. Och alla samlades utanför Harrys & i Sofiaparken. Alla firade Hv och va jätteglada medans alla väntade på att Hv skulle komma till stan från Stockholm! Jag tänkte på hur kul det skulle bli att städa all skit och alla burkar på Måndag. haha..

























































Åkte hem vid tolvtiden så jag skulle orka med dagen efter. En heldag med shopping i Ullared! Somnade inte förrän 01 nångång..


FREDAG 23 APRIL.

Vilket tråkväder det var i Fredags! Riktigt aprilväder! Det var en himla blandning av sol, regn och hagel. Inte roligt alls att jobba utomhus!









Praktikant-Emma jobbade sin sista dag hos oss. Skulle visst bara vara 2 veckor, jag som trodde det var tre.. Tråkigt! Det har varit väldigt roligt att ha henne hos oss. Hon hade bakat kladd-chokladmuffins som hon bjöd på på fikat. Riktigt smaskigt!

Tack Emma för den här tiden! ;)



Efter jobbet bakade jag lite mer kakor. Det blev hallongrottor, kärleksmums och morotskaka. Det gog en liten stund, men jag blev färdig lagom tills jag skulle hämta Kim i stan. Åkte över Taberg, lämnade kakorna, hämtade lite grejor åt Kim och mötte upp honom på Kålgården. Där gick vi till Kims syster Sara & Adam och hälsade på en sväng. Kim & Adam åt kinamat.


Hallongrottor.


Morotskaka.


Kärleksmums.

Efter det åkte jag och Kim till Ulricehamn för att hämta hans nya fyrhjuling. Han som har väntat & längtat så länge! :P Han var som ett barn på julafton. haha. Men den nya Can-Am:en var faktiskt riktigt snygg. Snyggare än Suzukin faktikst. Hoppas den går bra också så det går bra för älskling i sommar. Mycket tävlingar framöver nu, tror det är en varje helg typ. (Fram tills vi ska ha bebis, sen är det passande nog uppehåll.) Den första är nästa helg, och då ska jag åka med och titta och heja!


Kim med nya fyrhjulingen.

TRADERAFYND!

Bebisen kommer ju inte sakna kläder den första tiden när den kommer iallafall! Har hur mycket som helst känns det som.. Både pojk- & flickkläder.

Fyndade dessa fyra plagg på tradera för ett tag sedan. Det syns inte att de är använda. Det är så bra med de allra första kläderna, det slits inte så mycket på dem.



Massa bebiskläder jag fått från mamma som hon sparat sen Julia var liten. Väldigt mycket flickkläder, men också väldigt mycket som både pojk och flicka kan ha..


Ett annat gammalt traderafynd jag gjort... Helt nya saker. Lite tuffa grejer måste ju bebis ha också.. :P


TORSDAG 22 APRIL.

Igår somnade jag i förlängningen av HV-Djurgården, så jag missade att Hv förlorade. Fick veta det på jobbet i morse.. Mitt resultat gick inte in iallafall. Hade tippat 3-1. Idag tippade jag 2-1. Det gick inte heller in. Undra vad jag ska tippa på Lördagens match?! Skitsvårt ju!

Idag såg jag nästan hela matchen iallafall, åkte hem från Ehult efter tredje perioden, innan förlängnig, och hörde på radion att det hade börjat precis när jag parkerade utanför. Inväntade ett bra tillfälle att gå in, men när jag kom ner i tvrummet och fick på tvn hade precis Hv gjort mål. Efter bara några minuter. Så jag missade det. Det gick snabbt! Och det blev många mål i dagens match. 5-4. Trodde inte det skulle bli så många faktiskt! Men grattis till Hv! Hoppas de tar hem guldet på Lördag!! :P

Kom på i sista minut att jag skulle åka ut till Ekornahult och titta. Johnny ringde och lockade med grillad kyckling & grillade revben, så det var nog det som avgjorde. Haha. Sen är det ju alltid lite trevligare med sällskap också..

Imorse fick jag skrapa rutan på bilen. Det var riktigt hård is! Var även väldigt halt på vägen, fick sladd en gång på Hällstorpsvägen. Det var läskigt!

På jobbet har vi gjort lite allt möjligt idag. Planterat, rensat grusgravar och så var jag & Gunda uppe i växthuset och valde blommor till urnorna. Det blev en jättefin blandning av gul/oranga gyllenlack, rosa förgätmigej och gula penséer. tror det kommer bli riktigt fint! :P


Gunda plockar till sig rosa förgätmigej.


Gyllenlack.


Hmm. Vad ska vi ta mer?


En av sköldpaddorna som de tagit hand om i växthuset.


En annan sköldpadda. De har 4 st. Skäms på folk som slänger ut sina sköldpaddor i naturen bara sådär!


Pricken spanar på sköldpaddorna.



Så söt med ett brunt och ett blått öga.


Finns lite allt möjligt uppe i växthuset. Såg detta bananträdet och var tvungen att fota det..

Idag har jag varit hos barnmorskan. Rätt dag denna gången.. :P Allt såg bra ut och kändes bra. Hjärtljuden låg på 132 slag/minut. Lite lägre än innan, men det lät jättebra. Blodtrycket vra bra. Och magen har växt precis som den ska. Ligger fortfarande precis i mitten av kurvan, så vi följer den väldigt bra! Nästa gån jag ska dit (om ca 2 veckor) ska vi prata förlossning och grejor. Det börjar närma sig. Nu kommer förhoppningsvis bebisen vända på sig också inom några veckor och lägga sig tillrätta med huvudet neråt.

Efter BM åkte jag till Pernilla en sväng. Jag blev bjuden på middag. Eller rättare sagt, jag bjöd in mig själv på middag. ;) Vi grillade wienergrill och åt potatissallad och potatisgratäng och sallad och sås. Det var smaskens!


Wienergrill.

Sedan åkte Pernilla till stan, jag åkte hem och slängde ihop en omgång med bondkakor. Tänkte göra hallongrottor också, men hann inte det riktigt eftersom jag bestämde mig för att åka ut till Ekornahult, så det får bli imån. Då ska jag göra morotskaka och mockarutor också. Ska baka lite åt svärmor som hon ska ha på lördag. Va någon loppis eller något i kyrkan!? Eftersom jag älskar att baka så erbjöd jag mig att göra det åt henne. Jag tycker bara det är roligt!


Kakbak.


Bondkakor.

Nu ska jag sova. Kvällens/Nattens film blir "The Groomsmen". Vet inte om jag sett den innan. Fick leta reda på lite gamla filmer när jag kopplade in dvd:n i sovrummet. Den kan inte spela DivX filmer, så detta får duga. Har ju en hel del filmer att välja på ändå.. :P

Sov så gott!

Puss

Nyduschad.



Tog precis en varm och go dusch. Så skönt! Tror bebisen i magen gillar det också, för alltid när jag duschar är den helt stilla där inne. Den kanske ligger och njuter och lysnnar på plasket utifrån!? :P

Nu är magen stor och rund. Älskar verkligen magen. Fast den är i vägen ibland. Men det är otroligt mysigt att vara gravid. Man ska nog ta vara på denna tiden, för det är inte många gånger man får uppleva det. Undra hur det kommer att kännas när bebisen kommit ut. Känns magen tom då? Som om man väntar på att känna en liten spark eller ett sprattel eller bubblor därinne? Eller känns den bara degig och stor och jobbig?

Det får jag ju veta om några veckor.. Idag är jag i vecka 31 + 2.

Varje gång efter jag duschat och varje kväll smörjer jag in magen med apotekets parfymfria body lotion från Apoliva. Med vegetabiliska oljor och fuktighetsbevarande glycerin. Den är otroligt skön. Man blir jättemjuk och len av den.




Så nu känner jag mig otroligt fräsch och bara längtar efter att få krypa ner i sängen och kolla färdigt på min film. Uptown Girls med Brittany Murphy. Men först ska jag se färdigt Hv-matchen. Eller lysnna färdigt, kollar inte så noga.. Det står 2-2 nu. Hv spelar 5 mot 3. 2 minuter kvar.

HEJA HV!

Puss


När ni 3 blir...4!

Åhh. För ett tag sedan la jag in ett inlägg här där jag skrev att jag var lycklig. Det var för Micke, Petra & Hugos skull. (Och lite för min egen, hihi.)

Familjen Andersson/Stuchly ska nämligen ha tillökning! I oktober någongång.

Jag är så glad för eran skull! STORT GRATTIS!

Det kommer bara skilja 4 månader mellan våra bebisar. Och Petra kommer vara mammaledig samtidigt som jag. Underbart!

Jag tror på en liten flicka. En liten Hugolina. Hihi.. :P

Ni är underbara!




















MYSKO VÄDER.

I morse regande det. Sen lös solen. Mitt på dagen var det snöblandat regn. I eftermiddags snöade det jätteflingor. Nu ikväll skiner solen.

Hmm.. Snacka om blandat väder!!

Det ska inte snöa nu! Det ska vara vår & värme. Solglasögon, vårskor, vårjacka, glass, tussilagos och massa sol!






IMSE VIMSE..

Idag har jag varit väldigt trött. Ganska vanligt nu för tiden. Känns som om kroppen bara säger ifrån och vill vila. På en gång bara sådär. Men det är väl inte så konstigt kanske. Känns jobbigt bara för jag vill orka så mycket och orkar nog mer än jag igentligen gör. Så all trötthet kommer på en gång istället så fort jag tar det lugnt.

På jobbet har det varit tråkigt väder. Jag har räfsat löv och grusgravar. Jag & Praktikant-Emma var och pantade lite burkar och flaskor. Har inte pantat sedan i höstas och vi hittar ju en hel del så det blev en liten slant till fikakassan. 450 burkar hade vi och säkert 50 plast/glasflaskor. Fast ungefär hälften av alla burkarna var ingen pant på, även om vi försöker spara bara de som är pant.

   

Gick hem vid lunch eftersom jag skulle till barnmorskan idag. Lagar middag, vilar lite, gör mig iordning och åker ner till vårdcentralen. Sitter där och väntar och när jag väntat i ca 10 minuter undrar jag varför hon är så sen.. Ska ju träffa Petra direkt efter och åka till a6 så jag börjar bli lite stressad. Funderar en stund på vad det är för dag och vilket datum det är igentligen. Kommer på att det kanske inte alls är idag jag ska vara där utan i morgon! River upp kalendern och där står det ju klart och tydligt BARNMORSKAN TORSDAG 22 APRIL. Jag är en dag för tidig. Haha. Och jag som kollade igår i kalendern och en gång idag precis innan jag åkte så det verkligen var rätt tid. Snacka om vimsig.

Jag får skylla på graviditeten. har blivit ganska trög och glömsk på senare dar. Hoppas det går över sen så jag kan vara mitt normala smarta skärpta jag igen. Haha.

Åkte upp till Petra & sedan till a6. Köpte inget, riktigt stolt över mig själv. Fast letade inte direkt heller iofs.. Ska till Ullared på Söndag, och känns som jag kan vänte med att handla tills dess.. Petra köpte skor! Två par gympaskor till Hugo och ett par svarta fina pumps till sig själv. Sedan åt vi på McDonalds. Eller jag åt mest.. :P Skulle bara ta en glass först, men när vi kom dit så såg jag att BIG TASTY kommit tillbaka och jag blev överlycklig, jättesugen och bara var tvungen att vräka i mig en sån. Petra tog bara en cheeseburgare & en glass. Hur gott som helst var det iallafall! :P


Big Tasty. I Love It! Typ enda hamburgaren jag äter. Mmmm... Att den inte finns jämt.


Petra.

Åkte till MAXI en snabbis, hämtade Adam (Kims lillebror) på Jordbrovallen, körde honom till Taberg, åkte hem och nu sitter jag i soffan och kollar på hockeyn i min ensamhet. Känns nästan som man måste se idag. Och heja lite på Hv. Vinner de idag så måste man ju ABSOLUT se imån. Då tar de hem guldet! Fast jag tror inte det igentligen. Men hoppas! Undra vem jag ska våldgästa då?!

Någon som vill njuda in mig på Hockey?! Gärna lite mat också.. hihi.  =)


MYYYYYS!





Satte i ljus och tände i takkronan i köket tidigare ikväll. Blev himla mysigt! Har inte haft tänt där sedan innan julen någongång. Hade inga fler vita ljus, men det blev väldigt mysigt ändå! Fick den av Gullan för längesen, när vi bodde på slätten, sparade den på vinden och nu sitter den över köksbordet. Den är från IKEA och det är vanliga lampor i också om man vill tända den som vanligt. Men jag älskar levande ljus. :P

TISDAG 20 APRIL.

Har planterat penséer på jobbet nästan hela dagen. Fick räfsa lite på slutet för det började värka i ryggen. Men det är väl inte så konstigt, mycket böjande, upp & ner och ta i hela tiden. Va helt slut när jag skulle gå hem idag.

har ju fått havandeskapsennig från och med imån, så jag skulle faktiskt kunna gå hem nu om jag vill. Men jag ska försöka vänta ett litet tag till. Typ denna och nästa vecka iallafall. Men det är tungt ibland på jobbet, det märks mer och mer nu..


Penséerplantering.

Efter jobbet åkte jag ut till Ekornahult en sväng och åt middag. Köttgryta med potatis. Mums! Pappa kom hem från Thailand idag, några dagar försent.. Har ju inte träffat honom på nästan tre veckor, och han fyllde år i fredags, så han fick en liten present från oss barn också.


Julia plockade tussilago till mig.


Pappa hade köpt converse skor till mig i Thailand. Rena fyndet där nere,
Typ en fjärdedel av priset mot här hemma! Tack snälla pappa! :P


Efter Ehult åkte jag hem och så kom Sara en sväng vid 20-tiden. Vi gjorde mackor & kollade på "Dating In The Dark" och sedan ansköt Pernilla och vi tittade på Desperate ihop. Efter de åkt hem kröp jag ner i sängen, och där ligger jag nu..

Ska alldeles strax sätta på en film, somna till den och vara pigg och alert imorgon!
Då blir det jobb, barnmorskan och sedan a6 med Petra en liten sväng.

Sov gott! Natti Natti *Puss*

MÅNDAG 19 APRIL.

Räfsade löv på jobbet typ heeeela dagen lång. Såg de första vitsipporna för i år och nästan min första humla! (typ  den tredje) :P Fick våra vårblommor, pensér, väldigt fina var de, men mycket mycket små. fast de växer ju till sig sen och när vi kastar dem innan midsommar är de ju nästan som finast..


Lövräfsning.


Vitsippor.


Humlan. :)

 
Penséerna.

Efter jobbet träffade jag Jessica. Vi åkte till Piren och käkade glass i solen. Det var ganska kallt, men vi satte oss på Fiskarns uteservering med varsin filt så det var väldigt mysigt ändå!


Jessie pessie åt mjukglass!


Jag åt strut. :)

Vi blev sugna på att hitta på något, så det blev en PizzaPicnic på utsikten i Huskvarna. Har varit sugen på El Padrinos Pizza jättelänge, men det har aldrig blivit av att jag köpt där eftersom det ligger i just Huskvarna, men nu blev det de. Det va jättegott!

När vi kom upp till utsikten står där en brandbil och det har visst brunnit massa i skogen där uppe på berget. Jag såg faktiskt att det rök nerifrån stan, men jag trodde det var någon som eldade löv eller något på trädgården. Men det var iallafall några brandmän där i skogen som spolade vatten och det luktade bränt. Tur att det inte blåste nästan något alls, så det inte spred sig. Det är ju väldigt torrt ute!

















När jag kom hem satte jag in en liten tv i sovrummet, kopplade in högtalare, städade, plockade lite och kollade inte på hockeyn. Sedan tände jag massa ljus och kröp ner i sängen. Både tv, tvättmaskin och diskmaskin fick vara på så det inte skulle vara så tyst. Plus lampan på toa och över trappan som lyser hela natten. Men jag sov bra också.. Satte på en film och introt till filmen gick hela natten till morgonen. :P

SÖNDAG 18 APRIL.

Idag har jag varit väldigt seg. Tror jag ska börja kalla alla Söndagar för Inte-Göra-Något-Särskilt-Ansträngande-Söndagen. Gör aldrig något på söndagarna typ. Bara tar det lugnt! Fast idag var det ju iofs inte så konstigt att jag var lite trött.. Vaknade helt stel i kroppen och ont i fötterna och ena vaden. Kändes nästan som jag var bakis jag också. (En hel del andra var ju det idag!) :P

Kim var snäll och hämtade mat åt mig från Nova innan han åkte till Ulricehamn för att köra lite fyrhjuling och jag la mig i soffan och kollade på film. När han kom igen så duschade vi och gjorde oss iordning och sen åkte vi in till stan och Kim bjöd på middag på Sir Simons. Vår 4-års middag! Tänkte äta på Kock och Bar först, har aldrig ätit där, men det var stängt. Det var iallafall jättemysigt på Sir Simons. Och Gott! Tack älskling! Längesedan vi åt på restaurang! Efter det åkte vi och köpte glass på pressbyrån och sedan skjutsade jag Kim till Stationen.

Han ska vara borta från mig hela veckan.. :S Åkte till Stockholm för att gå på någon kurs i jobbet. Så jag ska sova ensam massa nätter nu. Men det kommer nog gå bra.. På dagarna och kvällarna är det lugnt, men det är så himlans tråkigt att gå och lägga sig och sova själv! Särskilt när jag går upp på nätterna för att gå på toa, och går tillbaka till den tomma sängen och inte kan somna och vet att jag är helt ensam. Är ju lite mörkrädd, så lampan över trappan och den på toa får vara tänd hela natten nu.. ;)

Bäst att försöka sova nu, ska ju upp tidigt och jobba imån.

Sov så gott allesammans!

Puss

Ps. Kim hade varit och klippt sig innan han kom hem (kan varit för att jag tjatade på honom i morse och sa att han såg för jävlig ut), så nu är han den snygga vanliga Kim istället för en vandrande elchocks-Kim med långt hår åt alla håll och kanter. Hihi. Snyggast i världen-Kim är han nu! .dS














TABERGSMILEN 2010.

Festen efter tabergsmilen blev väldigt lyckad. Alla fick plats trots att vi mest fick vara inomhus pga det dåliga vädret.. Maten blev kanongod! Det bjöds på potatisgratäng, pepparsås, gorgonzolasås, grillad kycklingfilé, grillade karrékotletter, grillade kotletter, sallad, smör, soltorkade tomater-bröd och ost. Alla blev mätta och belåtna och vi fick mycket beröm för den goda maten!

Vid 22-tiden begav vi oss till Folkets Hus i Norrahammar. Eftersom jag var nykter körde jag folk i två rundor dit och sen följde jag med in en liten sväng. Kändes inte riktigt som jag passade in där med min stora mage.. hihi. Alla tittade på Den Gravida.. :P Men det var trevligt den stunden jag va där!

Jag åkte hem, fixade lite och kröp ner i sängen. Jag hade sagt att jag kunde köra hem folk när Folkets Hus stängde, så telefonen ringde nästan exakt kl. 01. Jag var väääldigt seg efter ha sovit ca 30 min, men gick snällt upp och satte mig i bilen. När jag väl kommit iväg blev jag ganska pigg, och det blev nattamat och trevligt sällskap i Taberg innan jga begav mig hemåt igen. Jag kröp väl ner i sängen igen runt kl. 03 och det har nog aldrig varit så skönt att sova som inatt! :P

Här kommer några bilder från dagen/kvällen. Vill du se alla bilder så hittar du dem här:
http://www.facebook.com/album.php?aid=172118&id=715071465&l=58a617c873
















































Tabergsmilen.

Då var milen avklarad. Lite frusen, lite ont i fötterna och lite ont i svanken.. Annars inga större problem!

Det tog ca 5.5 timmar att ta sig runt i år. Inget slår nog förra året då det tog 8 timmar.. haha. Men det var mycket finare väder då också! Idag var det blåsigt och kallt.. :S Inga fikapauser i solen inte.. Men pauser blev det. ;)

Nu vila en stund, sedan göra mig iordning inför förfesten och festen och möjligtvis efterfesten. Får se vad som orkas med.. :P

Uppdatering kommer nog imån!

Ha en underbar kväll allesammans!

PussPuss


Pink Ladies 2010.

GRATTIS PAPPA!

Idag fyller min kära far 48 år. STORT GRATTIS till dig på födelsedagen! Synd bara att han sitter fast i Thailand och inte kommer hem pga. vulkanutbrottet.. Det är såååå synd om er.. :P Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att vara flygsatt där.. hihi.

Älskar dig Pappa! Puss & Kram






FREDAG 16 APRIL.

Idag har varit ganska fint väder ute, fast det inte skulle vara det. Solen har skinit iallafall. Skönt!

På jobbet fixade jag iordning och gjorde fint i minneslunden, sedan har jag assisterat på begravning på eftermiddagen.


Nystädat i minneslunden & sofforna har ställts ut.


Praktikant-Emma.

Vi slog även till med storfika idag och överraskade Magnus med blomma och mina hembakta bakelser eftersom han förlovat sig! Grattis. :P Utan att säga något också! Jag såg att han hade en blänkande ring på fingret i måndags, och då var det flera veckor sedan de hade förlovat sig. I Thailand. Mysigt!


Fikadags.


Magnus.

Efter jobbet åkta jag ut till Ekornahult och åt middag. Fick hjälp av Jimmy & Markus att byta till sommardäcken på bilen. Brukar alltid göra det själv annars, men det är ju inte så smidigt nu.. Tack så mycket för hjälpen! :P


Sommardäcken.




Fick även hjälp att byta en trasig bromslampa. Perfekt!

Sedan tog jag & Mamma en promenad. Alfarunda. Jätteskönt! När solen sken och det var vindstilla var det riktigt behaglig värme faktiskt!


Mamma.


Jag.


Mamma & Jag.







Efter det åkte jag till Pernilla. Där var det fullt hus med skånska släktingar och några till som kommit upp för att gå tabergsmilen imorgon. Vi förberedde massa mat. Vi blir 60 personer, så det går åt en del! Handla har vi gjort tidigare i veckan som tur är! Vi marinerade 7 kg benfria kotletter, 6 kg kycklingfilé och 4 kg karrékotletter som ska grillas imån. Sedan skalade och strimlade vi 15 kg potatis och skar upp 6 jättepurjolökar. Skönt att ha mycket förberett! Blir så smidigt imån då! ;)


Full fart i köket.


Potatisskalning.


Jocke & Pilutta.


Purjolökshackning.


Underbara Pilutta.

Jag fick även hjälp av kusin Hanna att slänga i lite hårfärg i mitt hår. Behövde färga utväxten.. Sedan åkte jag hem och duschade och fixade lite och nu ligger jag i sängen..

Det är väl bäst att jag sover nu så jag orkar med en heldag imån!

Puss*

30 + 5.

Du är på dag 216 av 280. (77,1%).

 
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 5 fulla dagar (v30+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 64 dagar kvar till beräknad förlossning.

   

Jag har nu gått upp nästan exakt 10 kg sedan inskrivningen.

HEJA HV!



Hittade denna bilden på Julia. Hon var typ 4 år här och redan då ett riktigt Hv-fan! :P

TORSDAG 15 APRIL.

Hemma från jobbet idag också, fast idag mådde jag bättre än igår. Men lika bra att vila upp sig lite..

Vaknade av att solen sken in genom fönstret. Toppenväder idag också.



Hoppas på att vädret blir fint på Lördag bara. Men det ska det väl inte vara tyvärr. Molningt, regningt eller snöigt. Fast jag tror & hoppas på fint väder ändå. Det kommer jag göra ända tills motsatsen bevisas.

Idag har jag & Kim varit tillsammans i 4 år. Tiden går fort. Fast ändå inte. Känns som att vi alltid kännt varandra och alltid varit tillsammans. Typ.

Jag älskar dig mest i hela världen Kim!




Vi har bestämt att vi ska fira våra 4 år tillsammans lite på Söndag. Gå ut och äta och ha det mysigt. Men jag ville ändå fira lite idag, så när Kim kom hem från jobbet fick han rosor av mig. Och ett fint kort. Och goda bakelser som jag bakat. Han blev jätteglad! :P



Rosor & ett fint kort som jag gjort. I kortet fanns en fin
kärlekshälsning och massa smickrande ord. :P


Hemgjorda bakelser.


Smaskens!

Efter "firandet" åkte vi in till Ikea en snabbis o sedan hem till Micke, Petra & Hugo. Där kollade vi på hockeyn, käkade pizza och Petra klippte mig. Var ett tag sedan nu, så det behövde toppas! Och klippas upp lite. Tänkte jag skulle spara ut allt till samma längd, men orka. Det kändes bara helt platt och livlöst. Men nu är det jättefint! Tack Petra! ;)


Hugobus gosar med sin vovve.


Hugo mästerfotografen. :P

Karpaltunnelsyndromet.

Har haft jättemycket problem med domningar i händerna inatt och idag. Särskilt i högerhanden. Känns ungefär som att tummen och fingrarna somnar. Det sticker och kliar i dem.

Inatt tänkte jag att det var för att jag sover med armarna under huvudet, men det har varit ganska mycket under dagen idag också. När jag suttit vid datan, pratat i telefon, borstat håret och sminkat mig. Speciellt när jag håller handen högt.. Även när jag inte gjort något särskilt alls. Mycket mysko.

Har haft problem med det förut. Förra sommaren och sommaren innan det. Var då hos läkarn och vi pratade om karpaltunnelsyndromet. Något om en nerv som kommer i kläm i handen. Använde handledskydd och sen försvann det typ och jag har knappt märkt av det alls.

Googlade på det innan och det är visst väldigt vanligt under graviditeten. Typ som att vaderna krampar, också vanligt. Många gravida kan få domningar i händerna i slutet av graviditeten, men det försvinner oftatst efteråt. Och är inte farligt. Har man jättemycket problem av det så får man operera, och det kan göras under graviditeten också om det är jobbigt. Annars kan man testa med handledskydd läste jag. Särskilt på nätterna för att hålla händerna uträtade. Ska till barnmorskan igen nästa vecka, ska höra lite med henne då.

Det är inte särskilt skönt iallafall..


Usch. Operationen ser inte alls mysig ut!

ONSDAG 14 APRIL.

I morse när jag vaknade mådde jag inte alls bra. Världens huvudvärk och kände mig helt slut. Alltså verkligen slut! Yr och så trött så det kändes som jag skulle kunna sova en vecka. Somnade nog till och med till på toa när jag satt där.

Jag ringde iallafall till jobbet och sjukanmälde mig. Tänkte jag skulle orka gå dit vid 11-tiden, så jag jobbade halva dagen iallafall, men så pigg blev jag inte så jag orkade det.. Hoppas på att vara piggare imorgon!

Kim va hemma och åt på lunchen och han tyckte jag såg hemsk ut. Haha. Han sa att jag såg helt slut ut och hade svarta ringar under ögonen. Precis så jag kände mig!

Vid 17-tiden kände jag mig lite piggare iallafall. Behövde nog komma ut lite tänkte jag.. Det har ju varit kanonväder idag och solen har skinit, och jag har inte varit utanför dörren typ. Så jag gjorde mig iordning lite. Man känner sig alltid piggare om man gör sig iordning, och det kändes faktiskt lite bättre.. :P



Sen tog jag bilen och åkte in till 1a klass på Solåsen för att kika lite efter kampanjer på babyskydd. Jag & Kim har redan valt ut vilket vi ska köpa, men det skulle komma en kampanj på det så det blev några hundra billigare, och det vill man ju inte missa. Kom dit 17.50 och de stängde visst 18. Så hann precis! Pratade med killen där inne som vi pratde med sist och det skulle komma en kampanj nästa vecka.
Men han va så trevlig så jag fick köpa det för kampanjpriset idag om jag ville ha med mig det hem idag. Och Ja Tack! Det ville jag! Så nu är det fixat också. Så skönt.

Blev ett svart Akta Graco Logico S med bas. Jättefint. Smidigt att bara klicka i, och slippa fiffla med bältet varenda gång. Vår bebis kommer åka kungligt i det. Förra gången vi va där så provade vi så att det säkert passar i min bil med basen, och det var inga problem varken fram eller bak. Men jag tror att jag ska sätta det fram. Smidigt och nära. Har airbag där, men den går koppla ur. Hur säkert det nu är, men eftersom funktionen finns borde det ju vara ganska säkert. Och det var längesen det hände en sådan olycka med airbagen, och det var inte ens i Sverige. Så jag tror det går bra. Annars får jag väl anlita de där airbag tjuvarna så de kan stjäla min.. Haha.

 


TISDAG 13 APRIL.

Inatt har jag sovit dåligt. Legat vaken till och från i flera timmar. Det har känts som ett helt karatelag inne i magen.. :P Och nu är den igång igen där inne igen, så vi får se hur denna natten blir.

Sparkarna börjar bli hårdare och känns mycket mer. Hela magen är öm och känns väldigt spänd. Undra om det kan vara lite träningsvärk?! Eller växtvärk.

Det har varit ganska lungt på jobbet idag. Vi har räfsat löv, varit på maskinvisning på Mek&Maskin, och jag har provkört Walkern. Men det får nog räcka med det jag körde idag, fast det är himla roligt. Men varken ljudnivån eller vibrationerna känns ok. Synd.


Jag på min Racer. :P


Full fart.


Mattias & Gunda gör fint vid vårt garage.


En buske planterad. En japansk Hamamalis eller något i den stilen.. :P

Bilder från 2007 när jag vann Walker SM i Växjä och en resa till Walker VM i Usa. Helt galet! ;) Det behöver jag inte öva till i år. I år blir det Magnus, min chef på Slottskyrkogården, som får bege sig till Usa för att tävla och förhoppningsvis få en bra placering i Walker VM! Vi ska heja på dig som bara den hemifrån!

När jag var i Usa kom jag på totalt 16:e plats. Av alla som körde, kanske 300 st. Jag var bästa tjejen som var med, och näst bäst av alla dem som tävlade från Europa. Så det får jag väl vara nöjd med.. :)





Efter jobbet var jag på vattengympa för gravida. Andra gången. Eller "Förlossningsförberedelse i vatten" heter det ju igentligen. Men det är vattengympa, andning och lite avslappningsövningar. Himla skönt faktiskt! Sista gången nästa vecka, men jag funderar på att anmäla mig en gång till och gå 3 gånger till sen. Skönt att hålla igång. Det är faktiskt ganska jobbiga övningar. Särskilt om man tar i lite och gör stora rörelser.

Efter det åkte jag hem och Sara & Jossan kom förbi på lite kaffe. Jag lagade middag åt mig och Kim. Sedan åkte jag till Pernilla en sväng. Vi kollade på Desperate och planerade lite inför lördag och handlingen av mat m.m. Vi ska nog handla det mesta imånkväll.. Men det finns ju lite att göra. Ca 60 pers blir vi på förfesten och det ska serveras mat till alla. Men kul kommer det bli!

Vi kör på våra Pink Ladies jackor. Plus att vi köpt nya snygga supercoola glasögon också. :P


Sara & Jossan fick äran att prova först när de var här idag.


Läckra va?! ;)

Sedan åkte jag hem, och nu sitter jag i sängen och ska alldeles strax sova..

*GODNATT* PussPuss

MÅNDAG 12 APRIL.

Idag på jobbet fick vi lite förstärkning. Emma, en tjej från Junedal som ska praktisera hos oss några timmar varje dag i 3 veckor, och Mattias som ska vara hela säsongen. Trevligt!


Praktikant-Emma.


Städning av grusplanerna. Bort med alla näsor som ligger överallt!

Idag har vi kört städrundan & soprundan, vattnat urnorna, kört skräp, gjort fint på Sofiagårdens innergård och räfsat grusgravar. Dagen gick ganska fort. Med lite radio i öronen och en lysande sol har det varit riktigt skönt.

Hoppas detta härliga vädret håller i sig! Iallafall till helgen!

När jag kom hem slängde jag mig i sängen en stund och läste all reklam som kommit i helgen. Kommer ju typ 3 ton varje helg. :P Sedan ringde Emelie som var ute och gick med Casper i sin nya barnvagn och hon kom förbi en snabb sväng och tjatade lite.


En glad Casper i sin nya vagn.

Kim kom i full fart på sin cykel. Han har börjat cykla till och från jobbet nu. Väldigt duktigt av honom! Men jag tyckte lite synd om honom i morse när han cyklade iväg och det var svinkallt ute! Mätaren visade -4 grader- Brrr.

Vi åkte till Biltema en sväng och köpte bl.a en cykelpump så jag kunde pumpa mina däck. Sedan när vi kom hem och mina cykeldäck var pumpade gav vi oss ut på en cykeltur. Riktigt skönt! Fast jag frös innan vi åkte så jag klädde på mig 2 långärmade tjocka tröjor + en täckjacka. Höll på att svettas ihjäl efter mördarbacken upp till Åsacallen! Fick faktiskt gå en bit med cykeln.. Backen upp är inte att leka med.. :P

Vi cyklade upp över Åsavallen, Åsabadet och ner i Taberg en liten bit. Cyklade runt på lite gator och tittade på hus, och sedan hem igen.

Fick liiiite ont i röven bara.. Haha.. Sadeln satt lite löst, handbromsen var paj, ena däcket vibrerade väldigt konstigt och jag tror att det läckte luft ur bakdäcket. Tror det var något vajsing med växlarna också.. Men annars gick det väldigt bra. Lite skillnad på min & Kims cykel dock.. Men jag kom ju framåt, och jag fick min motion. Perfekt!


Kim på sin racer.


Kim.


Och jag på min.. ;)


Jag.


Åsabadet.


Isen låg fortfrande kvar på Åsasjön.

Nu ligger jag nerbäddad i sänge och ska sova. Imorgon efter jobbet ska jag på "Förlossningsförberedelse i Vatten" igen. Redan en vecka sedan jag var där.. Shit. Tiden bara springer iväg!

Sov så gott!

Puss & Godnatt

SÖNDAG 11 APRIL.

Söndagen var lugn. Fixade lite här hemma. Städade, lagade mat, tvättade, vädrade och hade mig.. Kollade på film. Bakade banankaka med choklad. Första gången jag testade det, och det blev faktiskt riktigt smaskigt! ;)


Emelie & André & Casper tittade förbi en snabbis när de var ute och gick..

Jag & Emelie var och hämtade min cykel på slätten Den fanns kvar! Vilken tur.. :P Tänkte först jag skulle gå och hämta den, men det kändes lite jobbigt att gå hela vägen dit och sen släpa på en cykel hela vägen hem. Va nästan hundra säker på att det inte skulle finnas någon luft i däcken. Mycket riktigt så fanns det inte det heller.. och ingen cykelpump hittade jag någonstans så det blev ingen cykeltur i det fina vädret. Tyvärr..


Min Cykel.

På kvällen ringde svärmor och frågade om jag ville komma till dem i Taberg och grilla korv. Kim va redan där, så jag åkte dit en sväng. Det var mysigt och riktigt skönt att sitta ute fast solen försvann. Harlemtunnan värmde så skönt så.. ;)


Korvgrillning.

Överraskad!

Igår fick jag en mycket positiv överraskning. Eller fick och fick, jag blev utsatt för det! Jag hade inget val! Mina kära fastrar hade bestämt sig för att spela mig ett spratt, hade ingen aning om att Carina kommit upp hit från Helsingborg. Så när jag skulle åka till Pernilla i Taberg gick det någon i backen ner här med utsträckt tumme och liftade. Tänkte att det var lite tidigt på kvällen att lifta, brukar ju hända lite senare när man fått i sig några glas. Tänkte först stanna och plocka upp personen, har ju själv liftat några gånger.. :P Om hon såg trevlig ut då förstås... Men när jag kommer närmare tänker jag att det säkert är någon äldre fyllekärring (förlåt Carina) som behöver skjuts, och det har jag ju inte lust att ha i min bil! Precis när jag åker förbi ser jag att det är Carina. Haha.. Tyckte jag kände igen henne, men kopplade inte riktigt eftersom hon bor ju i Helsingborg..

Påminner lite om hur vi lurade Carina förra helgen.. Näst på tur är Pernilla nu då.. Vänta bara! DEt kommer när du minst anar det! :)

Så kvällen igår spenderades med Pernilla & Carina. Alltid lika trevligt. Vilken trio vi är! Skrattade så mycket så jag fick ont i magen. Träningsvärksont! Haha.. Vi är ju bara bäst på att spinna vidare och överdriva saker och få ihop värsta långa historierna! Mina glitterpinnar! :P

Vi skjutsade ut Jennifer till Julia i Ekornahult, hälsade på min farbror Roger en sväng och bjöds på räkmackor av min kära mamma. Supergott!


Genar över staketet.. :P


Och hopp! :P


Mammas räkmackor.

Sedan åkte vi hem, jag åkte hem till Kim, Matade honom lite och nattade honom! Haha.. När han somnat kom Carina & Pernilla och hämtade mig och vi tog en runda i trakterna och tjötade massa och skrattade och hade jättetrevligt!

Älskar er mina glitterpinnar! Hihi..

Puss

Ullaredsbloggen.

Åh vad jag längtar tills vi ska åka till Ullared! Har skjutit upp det hur länge dom helst nu ju! Och nu har vi planer för nästa helg också, så det får bli antingen helgen efter det, eller nästa helg därpå. Vill ju inte åka alldeles för sent! Ska ju orka med en heldag där också! :P

Har skrivit en jättelista på allt som måste inhandlas. Men det tillkommer ju alltid typ dubbelt så mycket när man väl är där..

Följer troget Ullaredsbloggen iallafall! Roligt att gå in där och titta ocj få lite tips om vad man kan fynda. Kanske. Om det finns kvar. Men det gör ju inte så man blir mindre sugen att åka dit iallafall.. ;)

Kolla du också! http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/


BEBISLISTA.

Jag tänkte dela med mig av min bebislista.

Det finns en hel del grejor man kan behöva när man väntar smått. Jag har försökt sätta ihop en lista på allt som kan vara bra att ha.
Självklart behöver man inte alla de här grejorna. Men man kanske kan plocka ut några av dem och det kanske är något man inte tänkt på själv.

Jag har fyllt på denna listan nu under flera veckor, och tror att det viktigaste finns med..


ÅKA:
Babyskydd
Barnvagn
Skötväska
Åkpåse
Plastad frotté
Parasoll
Myggnät
Regnskydd
Varm filt
Barnvagnsleksak
Reflexer till hjulen
Bärsele
Täcke
Kudde
Fårskinnfäll
Hjulskydd

SOVA:
Madrass
Påslakanset
Dra på lakan
Plastad frotté
Mobil
Filt
Lapptäcke
Täcke (sovpåse)
Kudde
Spjälskydd
Sänghimmel
Resesäng
Babyvakt

SKÖTA:
Tvättlappar
Våtservetter
Blöjor
Frottélappar
Rumpsalva (Inotyl, Bephanten)
Barnolja
Febertermometer
Borste
Tops
Bomullsrondeller
Nagelsax
Skötbädd
Skötbäddsöverdrag
Blöjhink
Badbalja
Badhållare, Duschhållare
Badtermometer
Bad-Cape
Nässug
Koksaltlösning
Nappar
Napphållare
Dregelscarfs

ÄTA:
Flaskborste
Nappflaska
(Ersättning, ifall att)
Alvedon flytande
Haklappar
Amningskudde

TILL MAMMA:
Trosor
Amnings-bh
Bindor
Bystvärmare
Amningströjor
Bröstpump
Mjölkuppsamlare
Bröstvårtssalva
Massageredskap
Amningskudde
Intimvåtservetter
Nässpray
Alvedon
(Simring, sittkudde)

Sköna kläder och tom tvättkorg.
Frysen full med färdiglagad mat som bara är att värma på.
Bekväma amningskläder, till exempel stora skjortor som är lätta att knäppa upp eller amingstoppar.


MÖBLER & PRYLAR:
Spjälsäng
Skötbord
Byrå
Babysitter
Leksakskista
Skallra
Baby-Gym
Mjukdjur
Myspöl


KOMMENTERA MERA!

Vilka är ni som läser min blogg? Lämna gärna kommentarer till mig. Alltid lika roligt med hälsningar och sådär.. :P


29 + 5.

Du är på dag 209 av 280. (74,6%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 5 fulla dagar (v29+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 71 dagar kvar till beräknad förlossning.





   
(Bilderna är klickbara.)

Jag har gått upp ca 9 kg sedan inskrivningen.

Bebisen är nu ca 40 cm lång. Den har fortfarande gott om plats så att den kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt.

Barnet:
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


Imorgon är det 10 veckor kvar till BF. 70 dagar. Det är ju ingenting. Ungefär lika länge som ett sommarlov när man var mindre, det gick ju hur fort som helst! :P Ca 25%. En fjärdedel av graviditeten kvar.

Just nu rör bebisen på sig där inne i magen. Den snurrar nog runt lite. Känns konstigt ibland när magen lutar åt ena hållet, och man känner att det blir hårt och trycker utåt i sidan. Då är det ett litet huvud eller kanske rumpan som känns. Men det är fortfarnade lika mysigt varje gång. :P

Jag mår bra annars. Fortfarande ont i ryggen imellanåt, men det går ju inte göra så mycket åt. Det bara är.. Mest ont gör det nog när jag sitter ner. Uppe i korsryggen.

Blir andfådd lättare och får svårare att böja på mig. Men det är ju inte så konstigt eftersom det känns som jag har en stor rörandes badboll på magen.. ;)

Tycker annars att jag är väldigt smidig ändå och mår väldigt bra. Försöker hålla igång som vanligt och inte bli helt förslappad. Vila kan jag göra de allra sista veckorna. Samla kraft och ork. Tror att desto mer vältränad och aktiv man är desto lättare blir förlossningen sen. Så länge man orkar hålla igång förstås. Men eftersom jag orkar så ser jag ingen anledning att inte göra det..

LÖRDAG 10 APRIL.

Dagen började med Loppis i Taberg med Mamma, Julia & Mia. Första gången jag är där, det brukar vara varje år tror jag. Det var massa folk! Mest pensionärer.. Trångt och kvavt. Men jag gjorde några fynd iallafall. Hittade en brödkavel. (10 kr, rena fyndet!) Har tänkt köpa det så länge, men liksom aldrig fått tummen ur. Sista gångerna jag bakat har jag använt en tom pappersrulle från aluminiumfoliet.(!) haha! Sen köpte jag en träpall för 20 kr som jag tänkte måla vit och ha i hallen, en flätad vit brödkorg som var formad som ett hjärta, några "Barn"krokar att sätta upp på väggen och några fina ljuslyktor i glas. Väldigt nöjd faktiskt!

Efter det åkte jag till Petra och Hugo och vi tog en sväng på stan. Det var ganska kallt där inne, men vi gjorde några fynd iallafall. Petra köpte långa linnen & en skjorttunika på GinaTricot. Jag köpte ett linne där. Sedan hittade jag även det andra jag var ute efter, solglasögon och en Scarf. På Lindex. Äger minst 15 olika Scarfar, men tycker det är så roligt att köpa det. Och mysigt att ha på sig! Älskar att ha scarfar, halsdukar och höga kragar! Det är så varmt och skönt.


Petra & Hugobus i stan.


Nya Scarfen.


Nya solglasögonen.


Linnet från gina med nitar upptill.

Har fastnat väldigt mycket för nitar på senaste. Me Like a Lot! :P

   

Efter stan köpte vi med oss mat från MceDonkan och tog med oss till Lingonstigen där vi mumsade i oss i lugn & ro! :P


FREDAG 9 APRIL.

På jobbet har vi fortsatt sopa och räfsa grus. Känns som att det aldrig kommer ta slut! Fast inte konstigt att det har gått åt lite denna vintern.. Och det försvinner ju inte av sig självt!







Efter jobbet åkte jag till Ica Maxi och handlade lite. Det var otroligt mycket bilar inne i stan! Köer åt alla håll, så det tog 25 minuter att komma från jobbet till Ica Maxi. Den vägen brukar ta kanske 5 minuter annars.

Är så glad att det har börjat komma in lite mer kött till grillen nu! Älskar kött! Det är det bästa som finns! Skulle aldrig i hela mitt liv kunna bli vegeterian eller vegan eller något i den stilen! Finns inget bättre än en god kryddig grillad köttbit! :P Igår köpte jag på mig ett litet lager. Och en liten flintastek blev det till mig.. ;) Mums! Den slank ner igårkväll.. haha.

Efter Maxi åkte jag till Sara en sväng och tjötade lite med henne & Frida. Lika trevligt som alltid!

Sedan åkte jag hem och plockade upp maten medans Kim tände grillen. Det var premiärgrillning här hemma! Första riktiga premiären var hos Pernilla redan 2 mars. Haha.. Det blev Potatispengar i ugnen, kantarellsås, sallad, flintastek och fläskytterfilé. Lite vitlöksklyftor och citron såklart! :) Det var iallafall hur gott som helst!









Sedan tog vi det bara lugnt. Kim hade gjort mysigt nere i tv rummet med tända ljus och blåst upp den uppblåsbara sängen, så där landade vi och tittade lite på Talang och Solsidan innan vi somnade framför "District 9" båda två.. Solsidan var ganska roligt igår! Första gången typ som jag tittar på det, och det handlade om förlossning. De var på sjukhuset och skulle föda och det gick ju sådär bra med allt runt omkring. Jag tänkte att det är precis så det kommer gå för Kim och mig! Haha.. ;) Undra hur humöret är den dagen...

TORSDAG 8 APRIL.

Va hemma hos mamma efter jobbet och fick hjälp att sy om mina arbetsbyxor. Hittade ett par hängselbyxor på jobbet i strl 48, de var lagom överallt utom vid magen. Såklart! :P

Men nu sitter de jättebra! & det finns gott om plats attväxa i. Får väl se hur mycket mer jag växer de få veckorna jag ska jobba.. ;)

Tack Snälla Söta Rara Mamma för hjälpen!






Julia hade fått en egen symaskin, så hon sydde lite & fixade sötnosen. :)




Hann även med att heja lite på Hv som i torsdags vann över Skellefteå med 4-1 i matcher och nu är i final mot Djurgården. Är inte jätteintresserad av Hockeyn, men finalen får jag nog allt ta och titta på. :P

TINTIN.

Min älskling behöver klippa sig. Hihi. Ska alltid gå så länge mellan gångerna så håret blir jättelångt. Fast det är riktigt snyggt när det är långt i nacken! Men det andra?! Hmm.. :P

*Förlåt Kim. Jag va bara tvungen.. Gå & Klipp dig! Haha. Puss*


ONSDAG 7 APRIL.

Är supertrött idag. Håller på med grussopning och räfsning på jobbet, det är väldigt jobbigt. Håller ju igång där hela dagarna så får passa på att vila hemma på eftermiddagarna. ;) En stund iallafall.. ;) När jag hinner. Haha...

Jag & Kim var ute och gick en långpromenad innan. Gick upp till Åsabadet och sen elljusspåret där o så en liten runda till och ner genom Norrahammar. Det var superskönt. Det riktigt luktade vår ute! Och va jätteskönt väder. Så skönt att det är ljust så länge också! Jag bara älskar våren!


Älskling.


Jag.

Måste hämta min cykel på slätten också så jag kan ge mig ut och cykla lite. Den blev kvar där när vi flyttade, och sen har jag glömt bort den. Måste se om någon kan öppna förrådet så jag får ut den. Hoppas bara den finns kvar.. :P Men den är låst, så det borde den göra!

Efter jobbet idag åkte jag hem till Emelie och Casper en sväng. Han bara växer och växer lille Casper. Har inte sett honom på ett tag nu, så det var stor skillnad. Vi fikade & tjötade lite och jag köpte med mig chokladdonuts från shell. Det var riktigt smaskigt. ;)


Chokladdonuts från Seven Eleven / Shell.


Casper sötnos.


Spöket Casper.


TISDAG 6 APRIL.

Städrundan på jobbet var inte lika jobbig som väntat. Trodde det skulle vara hur mycket skräp som helst efter påskhelgen. Särskilt vid Sofiakyrkan. Men det var faktiskt inte så farligt! Gick ganska snabbt ändå..

Snart dax att panta igen på jobbet. Fylla på fikakassan lite. :)  Har två & en halv fulla säckar med pantburkar + en hink med glasflaskor. Och det är bara dem som är pant på.  Mer än hälften skickar vi till återvinning. Det är sjukt hur mycket folk slänger på backen. Det finns ju faktiskt 9 st soptunnor vid Sofiakyrkan. SKÄRPNING!


Lite burkar & flaskor.

Efter jobbet var jag på "Förlossningsförberedelse i vatten" uppe på Ryhov. Det var väldigt roligt faktiskt. Och lite jobbigt. Men mest kul. Vi var ungefär 20 st gravida som vattengympade. :) Har aldrig sett så många gravidmagar på samma ställe innan. Vi övade avslappning, andning och hade vattengympa. Ska gå på det 3 gånger nu. Roligt!



Efter det åkte jag hem och vi gjorde varma mackor, kollade på tv och somnade i soffan runt åtta. Det var skönt att mysa lite med Kim, eftersom jag inte hann träffa honom på morgonen. Han var inte hemma förrän 7-tiden och då åkte han direkt till jobbet. Stackarn. Han hade inte sovit på hela natten, utan kört hela vägen hem från Holland. Jag förstår att han var trött!

Och jag var trött eftersom jag väntade på honom hela natten och han inte kom hem. Va uppe flera gånger på toa och låg och vände o vred. Pratade med honom 04.45 och då trodde han att han skulle hinna hem innan jag åkte till jobbet. Men det gjorde han tyvärr inte...

Men han hade haft det trevligt och resan hade gått bra så det var ju skönt!

PÅSKHELGEN.

Ska försöka få detta till ett kort inlägg. Om någon tror att jag lyckas kan jag berätta redan nu att det gör jag nog inte.. haha.. Testa och se om du orkar läsa allt..

Precis lagt mig i sängen hemma nu. Kim kommer inte förrän tidigast 3 typ, om ens det, så det är första natten här som jag får gå o lägga mig ensam. Känns lite tråkigt faktiskt. Kim har varit borta sen i Fredags morgon, och vi har knappt pratat alls under hela helgen. Saknar honom jättemycket! Har försökt hålla mig sysselsatt med annat, och det har ju faktiskt lyckats ganska bra! Känns som om helgen varit väldigt lång.

Kom hem nu för ungefär 1 timme sedan, och det är första gången jag är här längre än 30 min sen i Fredags morgon.

Jag ska börja från början..


LÅNGFREDAGEN.

Åkte på utflykt med mamma, Julia, Pernilla, Tim & Anthon. Vi va väl hemma runt 16 nångång. Då åkte jag hem snabbt och packade lite saker och sedan ut till Ekornahult. Käkade middag. Jag & mamma tvättade bilarna. (det var välbehövligt! fast onödigt för det är lika välbehövligt idag. haha.) Julia tvättade sin cykel. Sötnosen. ;)


Julia tvättar sin cykel.

På kvällen grillade vi revben och kollade på film. "Så Olika" av Helena Bergström. Den var lite seg, men väldigt bra. Gick och la oss runt 01. Julia va ganska trött då, men hon höll sig vaken så vi kunde gå o lägga oss samtidigt. :P


PÅSKAFTON Dag.

Julia vaknade ganska tidigt för att ha varit vaken så länge. Jag försökte sova länge och lyckades någorlunda. Fick Påskägg av mamma på morgonen & trisslott, men vann tyvärr ingenting..


Mamma & Julia i sängen.


Julia har hittat sitt första påskägg.


Mitt påskägg från mamma.

Åt en god frukost. Fixade och donade där hemma. Det var kanonväder! Tyvärr hann vi aldrig ut.. haha.. Satt på alltanen och läste lite. Åkte in till Ica Maxi och hjälpte Jossan & Robban köra hem deras utemöbler de fyndat men inte fick in i bilen. När vi kom hem hade mamma påskmaten färdig. Vi satt på altanen och åt. Så skönt! Nästan för varmt när solan var framme..


Mamma läser lite på altanen.


Julia med sina påskägg. Fick totalt 5 st + en present.


Jag.


Påskmaten.


Syster Josefine.


Efterrätt.


Påskmiddag på altanen.


Julia myser i solen.

Kändes som att bo på spa. Bara vila, umgås, äta gott och bli omhändertagen! Så Mysigt!

Bytte om och gjorde mig iordning för kvällen som tillbringades i Taberg. Åkte dit vid 18-tiden.


PÅSKAFTON Kväll.

Tillbringades i Taberg hos familjen Bergholst Sjöö. Vi hade knytkalas. Jag & Pernilla hade komponerat ihop menyn och alla fixade det de skulle och det blev kanonbra! Nästan för bra. Kändes som jag skulle spricka efteråt. På menyn stod potatisgratäng, sallad, skinka- och  fetaostpaj, kycklingpaj, oxfilé, grillad fläskfilé, grillad kycklingfilé, hemmagjord bearneisesås, hemmagjord rödvinssås, hemmagjord aioli, och baguetter med smör och ost. Till efterrätt glass, maränger, kolasås, banan, grädde, ananaspaj och ostbricka med massa kex och goda ostar. Sedan massa påskgodis på de. Haha. Inte konstigt att chipsen, ostbollarna och jordnötsringarna aldrig åkte fram!

Snacka om festmåltid! Väldigt bra idé med knytkalas!

Senare på kvällen hade vi biljardturnering, tog en tripp in till stan och kollade på folk, skjutsade folk och hem igen och spelade lite pokerbiljard.

Jag sov hos Pernilla och vi gick och la oss runt 05. Längesen jag var uppe så länge, men klockan gick så himla fort och vi hade så trevligt så det kändes inte så sent.


Bordet i Taberg är dukat.


Pernilla fixar grillen.


Mys på altanen i solen.


Eva fixar köttet.


Söta flickor.


Katta & Petra.


Buffén.


Massa gott.


Kött.



Tommy, Jimmy & Sara.


Pilutta & Tesan.


Petra & Frida.


Biljard. Hejarklacken har radat upp sig. :P


Biljard.


Ostbricka.


Dessert.


Jag & Petra.


Petra sötnos.


Tesan & Katta.


PÅSKDAGEN.

Gick upp runt 10. Åt frukost. Fundererade på vad vi skulle hitta på och kom på den smarta idén att åka till Helsingborg och hälsa på Carina. Jag har inte varit där sedan Timmys student -06, så tyckte det var på tiden.

Sagt och gjort så packade Jag, Pernilla & Tim in oss i min bil tillsammans med lite packning, massa chips, dricka och godis och gav oss iväg. Självklart hade vi inte berättat något för Carina utan det skulle bli en överraskning. Och det blev det! Våran noga igenomtänkta blåsning gick inte av för hackor! Haha.. De gjorde vi kanonbra!


Tim gör sig redo för Helsingborgstrippen.


Moi.


Lite gott. :P


Pernilla & Jag.

Hon blev så glad så! Och kusin Hanna också! På kvällen åt vi god mat och tittade på Ballar av Stål. Sedan kollade vi på massa gamla inspelade videofilmer som Carina filmat. Så otroligt roligt att se! Började med en från Bulgarien -96. Då var jag 10 år och Pernilla va 21. Alla såg så himla unga ut, fast ändå vuxna. Det var otroligt roligt att se iallafall!

Det är väldigt kul att titta på videofilmer från förr! Synd att man inte filmar så mycket längre!


Två (läs en) söta hundar i Helsingborg.

ANNANDAG PÅSK.

Carina skulle jobba så vi begav oss hemåt vid 9.30 typ. Stannade på McDonalds i Hyllinge och käkade frukost.


Frukost på McDOnalds.



Tim.

Var hemma vid 12.30 ung. Vilade lite, lagade middag hos Pernilla, åkte till stan och hämtade Jennifer, hyrde film.. När vi kom hem bäddade vi ner oss i Pernillas säng och tittade på filmerna. En svensk med Joel Kinnaman som hette "I Skuggan av Värmen" och en thriller som hette "Blindness". Båda var bra, men slutade lite dåligt.


Filmerna.


Jag & Pernilla myser och vilar upp oss efter helgen.

Efter det åt vi lite kvällsmat och sen åkte jag hem.

Med andra ord har jag haft en supertrevlig Påskhelg! Tack allesammans som förgyllt den med er närvaro. Hihi.

Kim ringde nyss. De väntade på färjan i Puttgarden.. Med andra ord blir han jättesen.Typiskt..

Puss & Godnatt!*


UTFLYKT.

Igår va jag, Mamma, Julia, Pernilla, Anthon & Tim på en liten utflykt. Vi åkte till Vireda Kyrka och satte påskliljor på farfars grav, sedan hade vi picnic i skogen och åkte runt lite i trakterna och tittade. Det är så himla fint där uppe! Vi tog vägen över Ölmstad, Skärstad, kaxholmen hem. Otroligt vackert!


Anthon, Tim & Julia vid farfars grav.


Vireda Kyrka.


Mamma & Julia plockar videris vid vägkanten.


Ingen liten bukett hon fick tag på!


Blev lite trångt i bilen.. :P


Pilutta.


Stannade för picnic i skogen vid ett ställe som Johnny tipsat om. Visste inte ens om vi va rätt, men det blev rätt bra faktiskt. :)


På promenad upp i skogen.


Tillverkade en egen liten bänk av lite saker vi hittade.


När solen sken var det riktigt varmt och skönt.


Tim och Pilutta busar lite.

28 + 5.

Du är på dag 202 av 280. (72,1%).

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 5 fulla dagar (v28+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 jun 2010
Du har 78 dagar kvar till beräknad förlossning.




Ännu en vecka har gått.

Jag har nu gått upp ca 9 kg sedan inskrivningen.

Det är drygt 11 veckor kvar till BF. :)


Aj Aj.

AAAAAAAAAAJJJJJJJJJJ vad ont det gör att få kramp i vaden! Fick det två gånger inatt och har nog aldrig haft kramp så länge.. det varade nog i 2 minuter typ. Och det går långsamt när man inte kan röra sig och har skitont.

Undra om det är något liknande som värkarna kommer att kännas sen när det är dags? Isåfall kommer det att göra sjukt ont! :/ Men efteråt kommer man ju knappt ihåg hur ont det gjorde. Det är ju just då. Och det räcker..

Jag har halvsovit lite tills nu. Kim åkte iväg redan tidigt. Trodde aldrig han skulle komma iväg i tid, eftersom vi jämt är typ senast i världen. Men det gjorde han. Jag har gömt ett påskägg i hans resväska. Hihi. De kommer han nog hitta ikväll. Eller imån bitti. En liten överraskning. ;)

Snart kommer Mamma, Julia, Pernilla & barnen och hämtar mig och vi ska ut på en liten utflykt. Det ska bli mysigt. Känns som det är fint väder ute, men jag har inte tittat ut än så jag är inte säker.. Solen sken innan iallafall. Ligger i sängen fortfarande.. ;P

Igår träffade jag Petra & Hugo. Jättemysigt. Var ca 2 veckor sedan jag träffade Petra & ännu längre sedan Hugo. Han har blivit så stor på bara så kort tid! Alltså inte stor stor utan äldre. Pratar jättefint och jättemycket nu. Sötnosen. Min Hugobus! :)

Vi var en sväng på a6. Jag köpte bara en foundation. Hittade massa fina saker som jag inte kan köpa nu. Tvärr. Det är något ivägen, så det passar inte riktigt. Haha. Petra hittade lite fina grejor på H&M.



Hugo målar.


En glad Hugobus.


Petra fick order om att måla en buss.


En trött Hugo myser i soffan.

TORSDAG 1 APRIL.

Vilket jäkla påskväder vi har ute. Regn & rusk, sol, kallt, varmt, blåsigt, sol & regn, grått, sol.. Mycket varierande! :)

Kom nyss hem från Taberg. Har ätit Cicki Mama ihop med Kim. Smaskens var det! Slutade lite tidigare på jobbet idag. Skönt! Efter det tog vi en 10 min powernap så nu är man på g igen..

Assisterade på en begravning idag igen. Första för i år var igår. Det känns väldigt bra. Jag trivs jättebra med det. Känns att man verkligen hjälper till och gör något fint för andra.


Den fina altartavlan i Slottskapellet som är målad av Sven Ljungberg.


Det var även premiär för vår veteranmoppe att komma ut i friska luften. Den startade på första trampet och gick som ett skott fast den stått inne i flera månader. ;)

Igår efter jobbet gjorde jag lite påskfint här hemma. Först var jag ute i skogen och stal(!) ris. Är ju van att alltid plocka det i Ekornahult, för där ägs ju marken av oss, och det är helt ok. Men orkade inte åka ut dit igår så jag tog en jäkla omväg hem efter jobbet på en guppig skitig jävla grusväg och smög runt i 40 cm djup snö för det där riset. Men fint blev det. ;) Såg att det varit fler ristjuvar ute så jag var nog inte den enda..


Jag är ute och stjäl björkris. Försöker gömma bilen bakom några granar.. haha.

Igentligen är det ingen idé att påskpynta här, för det kommer inte vara någon hemma här på hela helgen, men det är ganska mysigt ändå. Lite gult & färgglatt måste det va! Igårkväll och senare ikväll sen kommer vi få njuta lite av det iallafall.. Kim åker till Holland imån bitti och jag ska iväg hela dagen. Sen på kvällen åker jag ut till mamma & Julia och sover där till Lördag. På lördag åker jag till Pilutta & Co. i Taberg och sover antagligen där till söndag. Söndag-Måndag kanske jag sover hemma.. Sen kommer Kim sent på Måndag.













Fick oväntat besök igår kväll också. Av min käre far. Han åker till Thailand idag och är borta till den 17:e april så han ville ses innan dess. Vi har inte setts på ett tag nu så det var supertrevligt! Vilken fuskis. Jag vill också ha sol o värme o bad o äventyr. Skulle inte vara fel! Sola lite åt mig med!

Kim lagade mat igårkväll igen. Han börjar bli bra på det där nu. Pommes, fläskfilé och bearneisesås. Utsökt! :)

Strax ska jag åka till Petra & vi ska ta en shoppingrunda på a6. Hoppas det inte är helt överfullt med folk där uppe bara..

Ha en trevlig fortsättning på skärtorsdagen och låt er inte luras av allt för många aprilskämt! :P

Puss*