Just nu sitter pernilla i stolen. Snart är...

dsc04505 (MMS)

Just nu sitter pernilla i stolen. Snart är det min tur. :)


Godmorgon! Vilken bra dag det kommer bli i...

dsc04504 (MMS)

Godmorgon! Vilken bra dag det kommer bli idag. Trots att jag har blivit tokförkyld så känns det bra. Ellie är bättre iallafall! Pernilla kör till frissan, så jag kanske ska börja dagen med en lakritsshot?! :) haha. Eller en whiskey vore nog bättre mot förkylningen, men det är ju så Jävla äckligt.. Tjao!


Städa, städa, städa..

Åh vad jag har städat idag! Men så skönt att ha det färdigt inför imån!

Imån har jag nämligen inte tid för det! Klockan 12 ska jag va hos Sofie och fixa frillan inför kvällen. Sen hem och packa alla Ellies saker och lämna henne hos sin farmor. Sen hem och göra mig iordning och tända lite ljus och vid 16 kommer massa folk hit på förfest innan Jimmys 30-års fest. Första gången vi har en riktig förfest här hemma! Det ska bli så kul!! Även om det bara är ca 2 timmar och ganska tidigt på kvällen. Men jag ser fram emot det!

Sen blir de party hela kvällen. Har sett fram emot Jimmys 30-års fest länge. De får bli min debut kan man nog säga. :) Fast jag ska ta det lugnt. Är förkyld och sen vill jag inte vara allt för dålig på Söndag.. :S

Ellie ska vara hos sin farmor ända tills på Söndag. Alltså över natten. Det är första gången hon sover borta en natt. Jag har bara varit ifrån henne en natt innan (personalresan) och då sov hon här hemma hos Kim. Med andra ord så är det första kvällen/natten som jag och Kim är ensamma hemma på 4,5 månader. Det känns lite konstigt.. Men väldigt skönt! Det behöver vi.. :P

Synd bara att Ellie skulle bli så förkyld och lite hängig. Men det löser sig. Hon var mycket piggare idag än igår. Det är säkert hon som har smittat mig.. Haha. Jag tror hon kommer ha det jättebra och mysigt hos sin farmor så jag behöver inte oroa mig. Men jag kommer sakna henne!

Här kommer lite bilder på "källarn" nu efter vi gjort om där nere. Alltså vårt tvrum en trappa ner.. :)


Pallarna som står där framför bordet är från Ikea. Jag köpte svart skinn och sydde överdrag till dem.


Sen har vi hängt upp lampan från Ikea. Mini maskrosen. :)




Kuddarna har jag sytt också..


När jag & Ellie var ute på promenad innan plockade jag mossa och gjorde lite fina höstdekorationer!










Här är skåpet/bokhyllan som jag målat vit. Allt det som är vitt var körsbär innan. Vi har tagit nner och isär allt och så har jag målat det 3 gånger och sen fick vi skruva upp det igen. Det blev faktiskt fint. Lite sumt på end el ställen där tejpen suttit, men det är stor skillnad mot innan. Till det mättre! :)


Jag har städat och fixat hemma hela dagen ...

dsc04491 (MMS)

Jag har städat och fixat hemma hela dagen idag. Och nu gav vi oss ut på en promenad. Det är ganska skönt väder ute idag fastän det duggregnar lite. Ellie somnar när som helst. Skönt. Då kan jag gå och bara tänka en stund. Det blir som att gå själv, fast extra träning att släpa och era vagnen i skogen.. :)


Ellie har varit vaken en timme typ och som...

dsc04490 (MMS)

Ellie har varit vaken en timme typ och somnade om precis. Lilla pluttan var så täppt i näsan när hon skulle amma så hon kunde inte andas och äta samtidigt. Vad jobbigt! Tänk dig själv att du är jättehungrig, har maten precis framför dig och ska äta, men så kan du inte andas och äta samtidigt. Så hon grät. Och grät. Och grät. Jag fick ge henne näsdroppar och suga ur lite snor med otri-babyn så gick det bra sen.. Usch, vad man lider med de små när de är förkylda och man inte kan göra så mycket. DUMMA FÖRKYLNINGAR!


Klabbidabb.


Morotspuré.

Ny smak igen. Fast favoriten är nog fortfarande potatis & majs. Nu har vi provat potatis & palsternacka, potatis, potatis & majs, morot och mango. Mango som jag trodde hon skulle gilla jättemycket var inte så populär. Kanske för att hon var förkyld och inte så jättehungrig. Får prova den idag igen precis innan flaskan och se om det går  bättre. Tänkte prova gröt snart också! :)

Morotspurén var väldigt lös i konsistensen så den åkte lätt ut ur munnen igen. Och det klabbades typ ÖVERALLT!  Och fläckarna gick inte bort från kläderna i tvättmaskinen. Men morot ska ju vara nyttigt, så det får väl gå.

Måste köpa riktiga haklappar bara! Använder ju fortfarande dregelscarfsen som haklapp...








Bvc & Babysim & Max.

Jag har nog glömt berätta att vi var på bvc förra fredagen. Ellie ökar i både vikt och längd som hon ska. Det var 4-månaders kontroll och Ellie vägde 7,3 kg och var ca 64 cm lång. :)

Igår var vi på babysim. Hade inte tänkt åka först eftersom Ellie är så förkyld, men hon är ju pigg i övrigt så det blev så iallafall. Hon har ju ingen feber eller så utan det är bara näsan som rinner och så lite lite hosta. Det gick iallafall bra och vi hade jättemysigt på badet. Nästa vecka ska vi dyka. Det ska bli kul! 

Ellie däckade som vanligt efter badet, smarta jag hade glömt tutten hemma, men det gick bra ändå. Hon använder inte den jätteofta. Hon somnar nästan alltid utan. Det är mest när hon börjar bli hungrig som hon tuttar på den..

Jag mötte upp Kim på Max efter och så käkade vi lunch där. Smaskigt var det!! 


Ellie på golvet i omklädningsrummet innan badet.

Ellies barnstol blev vit..


FÖRE:


EFTER:

Dagens Nostalgibild 27/10, 28/10 & 29/10.

Det var tydligen populärt med väst 1995. :)

Detta kortet är från Julafton i Yabäcken. Pappas väst är i skinn, lite tuffare! haha...


Min käre far.

'
Pappa & hans lillebror Roger, min farbror.


Nicklas, Pernillas man, min hmmm ingifta farbror kanske?! :) Haha, vad roligt det lät!

Idag hittade jag 300 kr i Ellies skötväska...

dsc04488 (MMS)

Idag hittade jag 300 kr i Ellies skötväska som jag inte visste jag hade. Hur glad blir man inte då liksom?! :) Haha. Älskar att hitta pengar i väskor eller fickor som man glömt bort och inte har en aning om att de ligger där. Särskilt om det är Kim som lagt dem där!! Mohaha! :-D


Denna tjusiga pluntan fick jag av min Pilu...

dsc04489 (MMS)

Denna tjusiga pluntan fick jag av min Pilutta. Världens bästa faster & vän. (Sist jag behövde en lånade jag ju hennes. Det va på personalresan nyligen btw.) Den ska med på ladies night 19 november! Då ska den fyllas med något mumsigt. Gärna något svart som smakar lakrits! Mmmm.. Can't wait! Hihi.


Ordning & Reda.

Jag har publicerat 670 inlägg på min blogg. Och då började jag blogga ordentligt 19 januari i år. Det är inte illa.. :)

Jag har iallafall läst igenom ALLA mina inlägg som jag skrivit på datan (inte mobilinläggen) nu och sorterat dem i kategorier. Jobbigt var det! Det tog sin lilla tid! Men mycket lättare att hitta nu.

De olika kategorierna är Dagens Nostalgibild, Ekornahult, Ellie 0-3 månader, Ellie 3-6 månader, Familj, Gravid, Mat & Bak, Nostalgi, Shopping, Videoklipp & Vänner/Party.

Så ni ca 50 styckna som läser min blogg varje dag kan nu enkelt gå tillbaka hitta om det är något speciellt ni vill läsa igen!

Tjao!

Bra kväll..

Kim kom hem från jobbet vid 18-tiden och tog då Ellie lite och sen åkte de till Taberg och så jag kunde få något gjort här hemma. Jag målade (näst sista gången) och sen skrev jag ut foton till mina fotoramar och så plockade jag lite med tvätt o disk o det vanliga typ och så åkte jag till Ica Maxi och handlade. Kom iväg ganska sent, men tänkte att jag skulel hinna hem till 21 så jag kunde se Greys. Tyvärr gjorde jag inte det så Pilutta fick spela in de idag. Jag hade nog hunnit precis precis om jag inte fått avstämning idag. Typiskt när man har bråttom. Och jag som bara skulle handla lite. Tyvärr blir de aldrig så när jag tänkt det. Särskilt inte när jag handlar hungrig. :)

När jag kom hem gjorde jag varma mackor till oss som vi åt framför tvn. Sen målade jag en sista gång. Ska bara skruva dit alla handtag och knoppar och sätta dit glasdörrarna på skåpet så är det färdigt. Bilder kanske kommer imorgon.

 Ellie är redan lite piggare, men näsan är täppt och rinnig fortfarande. Försöker få henne att sova, men det vill hon inte. Nu ligger hon i mitt knä och har kommit på att när hon spottar ut tutten så hamnar den perfekt på min axel så hon kan suga in den igen helt själv. Så det har hon gjort en stund nu. Plus att hon "pruttar" med munnen igen. Det låter så kul! Och hon tycker nog ockås att det är roligt. Ett roligt nytt spännande ljud. Haha.. 


Äntligen sover hon igen. Men till och med ...

dsc04487 (MMS)

Äntligen sover hon igen. Men till och med i sömnen så gör hon pruttljud med munnen.. :) vi har haft en jobbig kväll igår och en jobbig natt. Ellie blev jätteförkyld igår bara sådär med hosta och en jätterinnig näsa. Hon ville inte sova alls igår utan gallskrek jättelänge. Då menar jag verkligen att hon gallskrek! Hela hon var helt knallröd och hon skakade och tårarna rann. Tror hon var övertrött också, för hon sov inte alls mycket på dagen igår.. Efter alla möjliga försök att trösta henne satte vi tillslut henne i bilbarnstolen och åkte iväg en sväng med bilen alla tre. Klockan var då nästan ett. Och gissa vad?! Efter en stund så somnade hon! Hon gnällde en liten stund typ i sömnen, men sen sov hon så fint. Fast hon har vaknat och gnällt många gånger inatt och bara velat ligga och tutta på mina bröst så jag känner mig helt öm och söndertuttad. Plus att jag inte riktigt vågat sova för jag har legat och lyssnat på Ellies snoriga snörvlande andning. Stackars min lilla tjej! Idag har vi iallafall använt näsdroppa och koksaltlösning, så nu är det bättre. Igår använde jag en snorsug på henne för att underlätta lite, men det bättre gjorde bara det hela värre! Måste skynda mig nu och äta när hon sover, har inte gjort det sen 17 igår.. Tjao!


Ellie.

Kollade på massa gamla kort nu och upptäckte att jag har ju kort där samma person håller Ellie fast vid olika tillfällen.. Så jag kan visa hur hon har växt. Fattar ni?.. Hon är ju jättestor nu mot när hon var nyfödd, fast ändå när jag tittar på henne nu så känns det inte som hon har varit så hilmla liten..

TIM & ELLIE


Tim & Ellie hemma hos oss 27 Juni. (Ellie 10 dagar.)


Tim & Ellie i Taberg 21 Juli. (Ellie 1 månad & 4 dagar.)


JOSEFINE & ELLIE


Jossan & Ellie hemma hos oss 21 Juni. (Ellie 4 dagar.)


Jossan & Ellie i Tidaholm 6 Juli. (Ellie 19 dagar.)


Jossan & Ellie i skogen 19 Augusti. (Ellie 2 månader & 2 dagar.)


Josefine & Ellie i Vireda 10 September. (Ellie 2 månader & 24 dagar.)


Jossan & Ellie i Månsarps kyrka 10 Oktober. (Ellie 3 månader & 23 dagar.)


Jossan & Ellie i Ekornahult 19 Oktober. (Ellie 4 månader & 2 dagar.)


PETRA & ELLIE


Petra & Ellie hemma hos oss 19 Juni. Första dagen hemma. (Ellie 2 dagar.)


Petra & Ellie hemma hos Petra 3 Augusti. (Ellie 1 månad & 17 dagar.)


Ellie & Petra här hemma 19 Augusti. (Ellie 2 månader & 2 dagar.)


Ellie, Petra & Hugo 23 Oktober. (Ellie 4 månader & 6 dagar.)


MAMMA & ELLIE


Mamma & Ellie första dagen hemma 19 Juni. (Ellie 2 dagar.)


Mamma & Ellie i Ekornahult 12 Augusti. (Ellie 2 månader & 25 dagar.)


Mamma och Ellie i Ekornahult 8 Oktober. (Ellie 3 månader & 21 dagar.)


Ellie & Mamma i EKornahult 14 Oktober. (Ellie 3 månader & 27 dagar.)


JULIA & ELLIE


Julia & Ellie första dagen hemma 19 Juni. (Ellie 2 dagar.)


Julia & Ellie i Ekornahult 1 Augusti. (Ellie 1 månad & 15 dagar.)


Julia & Ellie i Ekornahult 15 Augusti. (Ellie 1 månad & 29 dagar.)


Julia & Ellie i Ekornahult 23 Augusti. (Ellie 2 månader & 6 dagar.)


Dagens Nostalgibild 26/10.


Hela min klass i Bondstorps skola. Kommer inte ihåg om det var 1:an, 2:an eller 3:an. Men på lågstadiet var det iallafall!

På bilden i ordning: Sara Nero, Johanna Sandell, Markus Albrektsson, (Samija? Minns inte alls hennes namn, hon slutade sen..), Frida Nero, Jag & Christoffer Starck. Ock så vår lärare Anna Ekdahl.

1 år sedan!

Förresten. I Fredags var det exakt ett år sedan vi fick veta att jag var gravid. :) Att ett år kan gå så fort...

Och så underbart vi haft det detta året. Och så underbart nästa år kommer bli! Och nästa! Och nästa! Och året efter det. Och alla år som kommer därpå.


(Inte mitt test på bilden..)


Det nya nu..

Det nya nu är att göra konstiga ljud med munnen. Typ pruttljud. Och gärna dregla lite också..

Hon försöker väl härma oss som gör så åt henne när vi ska busa.

Såhär har hon hållt på hela kvällen. Hela bodyn är dygnsur! När hon har upptäckt en ny grej som hon kan göra så vill hon ju inte sluta heller.. :)




Dörren i tvrummet.

I tvrummet har vi en dörr ut. Den går till bl.a vår gemensamma tvättstuga och sen ut i källaren. Vi måste ha den där eftersom vi har tvrummet i "källaren" (en trappa ner) och den dörren ska funka som nödutgång ifall det skulle hända något. Då måste vi kunna komma ut där nere.

Idag piffade jag (Tesan hjälpte också till.) till den lite.

Fint va? Klistermärkena köpte jag på Panduro för 10kr på rea. :)


Byta hand.

Ellie har börjat de senaste dagarna att byta hand på saker hon håller i. Det har hon inte kunnat innan. Men nu släpper hon den ena handen och håller bara med en hand och så byter hon till andra handen. Hela tiden. Det är konstigt hur motoriken funkar för små barn igentligen. Den utvecklas mer och mer och barnen lär sig styra händerna mer och mer hela tiden..




Måndag 25 Oktober.

Kim trodde det var September nu. Haha.. Han frågade när 24 Oktober var. För vi är väl i September nu undrade han. Hmmm... Inte riktigt med där.. :)

Idag har jag och Ellie shoppat loss. (Igen.) Först var vi på Byggmax och köpte färg och penslar och lacknafta och maskeringstejp så jag kan måla lite saker här hemma. Vita såklart. :)
Sen va vi på JunesHuset i Huskvarna och köpte fuskskinn och lite annat tyg och nålar m.m. Sen åkte vi till a6 och lämnade in Ellis lyckopenning hon fick av Sara & Jossan i doppresent på gravering. Sen gick vi in på Ikea och köpte en minimaskroslampa. (Likadan som den över trappan fast en mini.) Sen köpte jag korv utanför Ikea och käkade upp den och sen fick jag väcka Ellie för det var bäst att ge henne mat innan vi åkte hem. Hon sov hela shoppingturen! Haha.. Somnade när vi åkte in till stan och vaknade när vi åkte hem. Perfekt. Det var jättesmidigt idag. Fast det är det ju oftast. Jag far och flänger och Ellie har inte så mycket val annat än att följa med mig! :)

Tesan kom förbi en sväng också. Mucho Nice!



Sen har jag sytt skinnfodral till våra pallar i tvrummet och kuddfodral till några av kuddarna i soffan. (Vilket tog väldigt lång tid!) Och så har jag målat dörrarna och lådorna på vitrinskåpet i tvrummet vita. Och Ellies barnstol vit också. Även det tog väldigt lång tid. Och jag måste måla allt mins en gång till. Säkert två!



Som tur va så somnade Ellie redan 21.30 idag så vi har kunnat pyssla lite och fixa här hemma. Skönt! Måste få allt färdigt till helgen för då ska vi ha vår första förfest här i denna lägenheten! Och sen blir det fest hela dagen lång!! :)

Nu måste jag försöka sova. Puss & Godnatt

Dagens Nostalgibild 25/10.


Pilutta var poppis. Hon var ett bra pussobjekt! :)
På bilden får hon en puss av min lillebror Jimmy och så är det jag som sitter till höger.

Ellies doppresenter.

Jag har äntligen tagit tag i Ellies doppresenter. Packat upp allt från lådan det låg i och ska stoppa in det i vitrinskåpet när jg målat färdigt. Skrev in vad hon fick och av vem i hennes "Mitt första år"-bok gjorde jag redan på dopdagen. :) Lätt att glömma annars!



Här är en bild också på hennes dopbevis. Ellie Kim Johanna Vallin. :) Visst var vi fyndiga med namnet!? haha..




Lördag & Söndag.

Lördag och söndag har varit bra! Så jävla tråkigt väder bara! Usch!

I Lördags när Kim kom hem åkte vi ut till Månsarp en snabbis och kollade på Hugo när han körde fyrhjuling. Han hade fått en ny.. :) Det regnade så vi stannade inte så länge.











Sen blev det pizza hemma. Jag(!) & Kim bar ner soffan i tvrummet och möblerade om lite. Det var hur jobbigt som helst! Trappan ner var lite krånglig och soffan vägde skitmycket! Men det gick bra iallafall. Kim blev förvånad över hur stark jag va! Hahah... Men jag har haft träningsvärk i handlederna i två dagar nu också. :)

Lördagskvällen tillbringade vi på Lingonstigen hos Micke, Petra & Hugo tillsammans med Sara & Jimmy. Micke & Petra bjöd på underbart god mat. (Fläskfilé flamenco) Och sen blev de lite tjöt och mys och planering för Jimmys fest. En väldigt trevlig kväll!

















På Söndagen åkte Kim till Stockholm med sin bror och far för att kolla på bil. Tyvärr så blev det ingen till oss för den han skulle kolla på vart såld när han ringde. (Han ringde på fm men då skulle han återkomma efter 13 för han som skulle sälja den kunde inte innan, så när Kim ringde hade han sålt bilen..)

Jag & Ellie åkte till Ekornahult. Jag bytte framlamporna och baklamporna på min bil (gick på 5 min denna gången nu när jag vet hur jag ska göra..) och plockade ur den, sen åkte jag hem och visade den för några från Hjo som var lite intresserade. Tyvär köpte de den inte... Sen var jag på Husvisning. Huset var väldigt fint, men tyvärr för dyrt om man ser till hur mycket det var att göra med det. Typ ALLT måste göras. Surt...

Sen åkte jag ut till Ehult igen och spenderade resten av dagen där tillsammans med mamma och på kvällen mötte jag upp Kim på verkstan och så bytte vi sommardäcken till vinterdäck på min bil. Det snöade massa ute så det var lika bra. Nu kan jag köra utan att behöva oroa mig för att jag har sommardäck på.. :)


En snögubbe som stod på trädgården i Ekornahult. Den första jag sett i år! :)

Dagens Nostalgibild 23/10 & 24/10.

Pappa & jag är och badar i Bondstorp. :) Vad kan jag va... 2-3 år kanske.. Pappa är alltså då 26-27 år.

Samma som Kim är nu. 27 år. Fast konstigt att det känns som Pappa är mycket äldre. Fast han hade ju två barn och så är han ju min pappa. Därför känns han äldre kanske.. Roligt att se hur han såg ut när han var "ung" iallafall! :)






Jobb, jobb, jobb..

Jag: -Vad har du gjort på din fritid de senaste månaderna Kim?
Kim: -Vet inte.
Jag: -Tänk efter..
Kim: -Men jag vet inte.
Jag: -Har du haft någon fritid de senaste månaderna?
Kim: -Nä, de kanske jag inte har..

Dags att fundera på om man jobbar lite för mycket då kanske? Kim har kommit hem sent varenda kväll, och då har han satt sig vid datan och gjort massa jobb på den tills han somnar typ. Skrivit offerter och räknat och grejat. Eller så har han däckat i sängen med kläderna på.. Även på helgerna har det alltid varit något.

INTE ROLIGT ALLS!


Så trött på en gång. För 1 minut sedan låg...

dsc04474 (MMS)

Så trött på en gång. För 1 minut sedan låg hon och jollrade och pratade och va hur pigg som helst, sen på en gång däckade hon mitt i allt. Munnen rörde sig fortfarande när ögonen stängdes. Haha. Vi har haft mysmorgon jag och Ellie. Kim är iväg och jobbar. (Vad annars?!) Väntar på att han ska komma hem så vi kan bära in den nya soffan. Om vi får lite bärhjälp då förstås. :) Resan till kalmar igår gick bra! Ellie va lite uttråkad sista 12 milen dit, men annars var det ok. På hemvägen sov hon mest. Inte så roligt för henne att sitta i bilstolen så många timmar.. Men jag får ju passa på att umgås med min karl när jag kan, även om det innebär att åka bil i 8 timmar. (Kim skulle såklart fixa två jobb innan vi kom iväg, och det var i bankeryd, åt helt fel håll!) Vi gjorde 2 McDonalds besök och några kisspauser och vi var hemma strax innan 02 inatt och då somnade vi typ direkt.. Härlig fredag! :)


Nu är det jul igen, åh nu är det jul igen..

Inte riktigt. men snart! Det är bara 2 månader kvar. Typ 9 veckor. Och det kommer gå jättefort! Jag har för en gångs skull varit ute i god tid och handlat de flesta julklapparna redan. Det ska bli mysigt med en Jul hemma i år! Förra året var vi i Egypten, och för tre år sedan var vi i Thailand. Fast det är skönt också att åka bort och slippa alla paket och allt stim ocj ståhej! Kanske nästa år!? Fast då vill vi nog vara hemma för Ellies skull. Isåfall skulle vi åkt i år.. 


 

Min ögonsten.

Nu hänger hon på väggen i köket lilla pluttan.


Dagens Nostalgibild 22/10.



Min lillasyster Josefine när hon var liten. :)

Babysimmet!

Här kommer några bilder från babysimmet igår. Ellie ser ut att ha sådär kul, men det är mycket nytt och spännande. :) Sen var hon väldigt trött också. Det var hon hela dagen igår efter badet. Jobbigt att bada och hälsa och titta på massa andra bebisar! :)

Ligga på rygg ville hon absolut inte. Det var inte roligt alls. Vi skulle hälla vatten med vattenkanna på deras huvud också för att de ska lära sig få vatten i ansiktet. Ellie är ju ganska van vid vatten för jag försöker göra det hemma när vi badar. Det var inte jättepopulärt, men det gick bra iallafall!

Det kändeslite jobbigt när vi skulle bubbla med munnen i vattnet framför våra bebisar. Det går ju liksom inte undvika att det kommer lite vatten i munnen. Och undra hur många bebisar som kissat i vattnet. Det är ju babysim hela förmiddagen typ.. Haha. Lite skit rensar magen! Sålänge ingen bajsar i vattnet är det väl lugnt! :P


























Sen övningskör hon hem från a6. RallyEllie...

dsc04473 (MMS)

Sen övningskör hon hem från a6. RallyEllie! IKEA idag igen faktiskt! :) och clas ohlsson och biltema. Nu ska vi nog ha det mesta vi behöver för att fixa iordning det sista hemma som aldrig blivit gjort. Köpte en soffa igår också. I Kalmar! Så den ska vi hämta ikväll. Kanske får Ellie övningsköra dit också! :) haha. Nu blir de ett besök hos Pernilla! puss


Ellie äter mat med hjälp av rumpan på Nall...

dsc04469 (MMS)

Ellie äter mat med hjälp av rumpan på Nalle Puh! :) haha.. Tur att man är kreativ! :)


Ellie kollar på pim och pom! Ganska roligt...

dsc04466 (MMS)

Ellie kollar på pim och pom! Ganska roligt program de där faktiskt. :) snart ska vi äta, sen är det dags att åka till rosenlund. Sara ska följa med oss och titta på idag, så då kan hon fota. Så bilder kommer kanske ikväll. :) Ha en underbar torsdag allesammans! Puss


...

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.


Dagens Nostalgibild 21/10.


Jag och min farbror Roger för en sisådär 22-23 år sedan. :)

Onsdag 20/10-2010

Vilket datum vi har idag! :) 20101020 :)

Jag & Ellie har varit på Ikea idag med mamma & Jossan. Jossan ringde strax efter vi vaknat och frågade om vi ville följa med och det vill vi ju såklart! Gjorde oss iordning på 20 minuter. Inte illa! :) Fast ingen av oss köpte någonting på Ikea. (Jag va där både i söndags och måndags me..) Första gången typ som jag går igenom hela Ikea både uppe och nere utan att köpa en enda grej. Eller en kanelbulle och kaffe köpte jag. Eller mamma, hon betalade! :) 5 kr! Som hittat! :)


Min fina syster & Ellie.


Ser ni likheten? haha.. :)

Sen var vi på Citygross. Och sen åkte jag med ut till Ekornahult en sväng. Vi lagade middag och sen var jag och Julia ute och åkte fyrhjuling i regnet/snön och plockade lingonris till kransarna vi gör varje år. Det går ju åt endel! Två stora Ullaredskassar hann vi få ihop idag iallafall! Svinkallt var det också!





Kim hämtade oss vid sju eftersom jag inte hade med min bil och sen åkte han och Ellie iväg en sväng och jag fick lite egentid. Skulle igentligen sola, men hann inte det så får förslka hinna det till helgen. Måste bli lite brun tills nästa lördag! Jag var förbi Petra & Micke och sa hej och tjötade lite, sen åkte jag till Pernilla och så kollade vi på Greys Anatomy och gårdagens avsnitt av Desperate. Båda var väldigt bra denna veckan! :)

Sen åkte jag hem och har plockat lite och nattat Ellie och nu sk jag natta mig själv alldeles strax!

Imån ska vi på babysim. Det ska bli roligt att bada lite! :)

Puss & Godnatt

Dagens Nostalgibild 20/10.

Kan ni gissa vilka detta är? :)


Mina kandelabrar! :)

dsc04459 (MMS)

Mina kandelabrar! :)


Vi har varit på öppningspremiären av City ...

dsc04458 (MMS)

Vi har varit på öppningspremiären av City Gross idag. Det var hur mycket folk som helst! Men jag är väldigt positivt överraskad till affären! Väldigt bra priser och stort utbud! Hittade jättefina kandelabrar för 99 kr styck. De bjöd på korv också. Och så blev vi fotade av JP jag och morsan med korven i högsta hugg. Haha. Och mamma som absolut inte ville vara med på kort.. :) Får se om de blir en snygg bild i tidningen imån! :)


Det härliga skrattet igen..

Jag satt inne i tvrummet och hörde Ellie skratta som bara den ute i köket. Tänkte att jag måste se vad de gör, så jag gick ut dit och då är det Julia som får Ellie att skratta hur mycket som helst. Bara genom att hoppa runt lite på golvet! :)

Det slutade med att vi allihopa hoppade runt på golvet till slut! Haha. Det var en syn kan jag säga! Filmade det också, men detn filmen kommer inte komma upp här! :)


Myskväll i Ehult.

Sen ikväll har vi haft myskväll ute i Ekornahult. Jag, Jossan, Julia, Mamma & Ellie. Vi gjorde taccos & grillade kycklingvingar. Dösmaskigt var det!!

Inte så ofta jag träffar Josefine nu när hon bor i Tidaholm och nu har hon haft mycket med deras hus och jobb och grejor så hon har inte varit hemma på ett tag. Det var jättemysigt att ses! Nästa gång kommer vi till er! Vill ju se hur det går med huset också ju! :)
















Ellie skrattar högt åt Pellifanti.

Ellie är riktigt superglad och skrattar högt. Första gången på som hon gör det på riktigt med mig! Det smittar också.. :)


Shopping!

Idag har jag (& Ellie såklart) varit i stan med Sara. Vi letade efter klänniger till Jimmys 30-års fest. Hittade faktiskt varsin. Jag köpte en jättesnygg på H&M. Sara hittade en fin på OutCompany. Vi var på a6 och träffade Frida en sväng. Fikade på hennes jobb. Varsin baguette med Skagenröra blev det. Smarrigt! :)




Min klänning som jag blev riktigt nöjd med! :)

Min hönapöna sover jämte mig och det finns...

dsc04448 (MMS)

Min hönapöna sover jämte mig och det finns inget mysigare! Jag älskar att krypa tätt intill och kramas och gosa och lyssna på hennes andetag och snarkningar. Då sover jag som bäst! :) Och det är precis vad jag ska göra nu. Natti natti!


Dagens Nostalgibild 19/10.

Denna bilden är till dig Pilutta! Hoppas den för med sig några glada fina minnen och inte bara saknad!


Min lilla Nakenfis! :)

Min lilla nakenfis är ju bara så go! Idag lekte jag fotograf! Haha.. Några fina bilder fick jag in, men precis när jag ska fota så slutar hon skratta eller så flyttar hon på huvudet eller blinkar eller blundar eller kollar bort. Jävla kamera som måste ställa in skärpa och grejor. Måste köpa en systemkamera!!

Men visst är hon söt? Hon kanske skulle passa som en såndär reklambebis?! Som bara ligger och ler och ser allmänt glad och underbar ut! Haha. Så jag kan tjäna lite pengar på henne! (Skämt åsido) Men en liten fotomodell är hon allt!
















Ellie, Kalle & LillPluto!

Ellie myser med gosedjuren hon fått av Tesan. :)






Puré är smaskens!

Det går bra med smakportionerna. Idag var tredje dagen och Ellie smaskade i sig så glatt! Sen åker ju hälften ut igen, men så skedar jag in och tillslut hamnar nästan allt i magen iallafall! :)










Dagens Nostalgibild 18/10.


4 av mina många kusiner för x antal år sedan.. Cecilia Nero, Linda Nero, Ulrika Nero & Magnus Nero. Tror det är taget runt jul nångång.. :)

Förresten..

Glömde säga det. Men kolla in den här sidan:
http://samla.in/jn eller http://milasdaydreams.blogspot.com

Det är en tjej som har fotograferat sin dotter när hon sover och gjort korten till en dröm. Eller det hon tror att dottern drömmer. Skitcoolt! Tänk om man kunde vara så påhittig! :)

Skitduktig är hon! Och så har hon döpt alla bilderna också. Här får ni en bild så ni fattar vad jag menar om ni inte orkar klicka er vidare in på hennes sida.. :)


(Bilden är lånad från hennes milasdaydreams.blogspot.com)


4 månader!

Shit vad tiden går fort. Fast ändå inte.. Men Ellie är 4 månader idag. I början gick tiden så himla sakta. Iallafall de första 10 veckorna. Nu har de senaste veckorna bara flygit iväg!

GRATTIS MIN LILLA PRINSESSA PÅ DIN 4-MÅNADERS DAG! :)


Ser de ut att ligga bekvämt? Nä! Men mysigt har de iallafall! haha.. :)

Idag la jag ut min bil på blocket. Hör av dig om du är intresserad! Annonsen hittar du på:
http://www.blocket.se/jonkoping/Renault_Megane_II_1_6_16V_5_d_30147260.htm?ca=17&w=1

Det var en tant som ringde vid 13 idag och frågade om hon fick komma och titta på den vid 16. Inga problem. Jag åkte ut till mamma med Ellie och stressade som en tok och städade hela bilen och plockade ur vagn och insats till bilbarnstol och all annan skit som ligger i den och tvättade den och gjorde den jättefin. Lastade även i vinterdäcken som låg ute i Ekornahult ifall. Lämnade kvar Ellie hos mamma i Ekornahult och åkte hem till Norrahammar för att träffa den där tanten och hennes gubbe. Då ringer kärringen (nu var hon ingen tant längre utan en kärring!) och säger att de köpt en annan bil som hennes gubbe hade varit och tittat på och att hon missuppfattat honom. Jävla kärring!! Lite småsur blev jag då...

Åkte ut till Ekornahult igen och så har jag tillbringat större delen av kvällen där. Jag & mamma började sy lite smått och fixa med vårat hemliga projekt. Haha.. Det ni! Nu blev ni nyfikna va? Vi ska stå på torget den 27 November så då får ni komma dit och handla av oss! Mer om vad vi kommer sälja berättar jag en annan dag. Men det är fina grejor! :)

När jag vi kom hem så började jag fixa med fotoramarna som jag ska ha på väggen i köket. Målade på min skiss och mätte och klippte och ritade och hade mig. Satte upp några av dem, fast utan foton i, men det är så kul att få upp dem på väggen! Det blir skitbra! Fast jag fick inte ha det riktigt som jag tänkt för Kim kom och skällde på mig och sa att det gick strömkablar precis där jag tänkt sätta en spik. Så då fick jag ändra om lite. Men det kommer bli fint när det är färdigt!
Lite komplicerat bara. Det tar sin lilla tid. Sen är det inga upphängare på fotoramarna så det måste man sätta dit själv med små krokar och ståltråd. Där tjänar Ikea massa pengar! Bara skickar med en liten påse.

Nu ska jag sova. Sjukt trött idag. Ellie vaknade jättetidigt, och det betyder att vi också vaknade jättetidigt. Fast Kim och Ellie sov lite sen igen, men då hade jag tusen andra grejor att göra så jag hann inte sova minsdann. Konstigt , för på mornarna när vi vaknar tänker jag att så fort Ellie somnar ska jag också passa på att vila, men det är längesen nu som jag vilade på dagen. Det är så mycket annat hela tiden som man vill passa på att göra medans hon sover... Typ städa, tvätta, diska, plocka iordning.. :)

Sov Gott mina kära vänner! *Puss

Middag i Månsarp.

Igår var vi bjudna till Thonny & Christel i Månsarp på middag. Vi grillade! Kanske sista gången i år.. :/
Gud så gott det var! Jag åt tills jag höll på att spricka! :)

Sen tjötade vi och spelade spel och hade det väldigt trevligt! Kim & Thonny drack Lennart och de blev nog allt lite groggy båda två.. haha.













































Thonny bytte även blöja för första gången. Eller bytte gjorde han inte direkt, men han satte på en blöja för första gången.. :)


Smaskens!

Första gången Ellie får smaka på något annat än bröstmjölk och modersmjölkersättning var igår. Eller hon har smakat på äppeljuice en gång innan förra veckan, men igår var första gången hon åt puré!

Potatis och palsternacka blev det. Jag tror hon tyckte om det. Det såg ut så, även om hon gjorde väldigt konstiga miner och mycket av det åkte ut igen.. :)
















Mmmm.. Vad gott! :)

Lägg huvudet på sné för Kim filmade på fel håll.. :)


Ikea.

Igår var vi på Ikea och åt lunch. Det var gott, men mycket folk och stressigt och maten kändes lite ihopslängd. Men mätta blev vi. Det var vår frukost kl 14.30. Haha.. :)

Sen köpte vi massa ramar till köket. Vi ska göra en fotovägg där med massa olika svarta och vita ramar i olika storlekar. Har målat upp en skiss och klippt ut tavlorna i papper så nu ska jag bara försöka få ihop de på något snyggt sätt...

Träffade även på en gammal vän där som jag gick i skolan med. Vi gick i paralellklass. (Eller två stycken från skolan, hennes pojkvän också). Det är nu mer än 8 år sedan vi slutade nian. Shit vad tiden går fort! De har också en liten tjej, fast hon är 1,5 år. Hon heter nästan samma som vår lilla prinsessa, hon heter Ella. Det var roligt att prata lite! Konstigt, för vi har inte pratat med varandra på många år, men det kändes inte som det gått alls lång tid.. Ska bli kul att gå på återträff om två år när det är 10 år sedan vi slutade nian. Kul att se gur det gått för alla och vad de gör och mår och allt nu för tiden. :)


Kim och Ellie myser lite på Ikea medans jag är på toa..





Väggen där tavlorna ska sitta. Lägger kanske upp en bild sen när det är färdigt! :)

Fredagsbadmys!






















Hon rullar, hon rullar, hon rullar, hon ruuuuuulllllaaaaarrrr! :)


Dagens Nostalgibild 16/10 & 17/10.

ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET! :)


Jimmy (lillebror), Jag, Hanna (kusin), Martin (kusin) & Josefin (lillasyster).


Jimmy, Jag, Hanna, Martin & Josefine.


Jimmy, Hanna & Martin.


Jimmy, Hanna & Martin.

Dom sover och jag städar.. Vilket fredagsm...

dsc04441 (MMS)

Dom sover och jag städar.. Vilket fredagsmys! Kan ju inte bli bättre.. :-S


Min fina hönapöna!

dsc04440 (MMS)

Min fina hönapöna!


Nu ska jag avnjuta en god middag i min ens...

dsc04436 (MMS)

Nu ska jag avnjuta en god middag i min ensamhet. Potatis med fläskfilegryta med champinjoner och lök. Riktigt fredagslyx! :) Eller helt ensam är jag ju inte, Ellie är ju här också! :) Men min karl har inte behagat komma hem, och jag vet i sjutton när han gör de heller för han svarar inte i telefon. Men det är ju han som missar något, inte jag. Så det så!


Hallå!?

Sitter och kollar på våra bilder från BB dagen då Ellie föddes. Såg då denna bilden, men!, vart tog allt hår vägen? Såhär mycket hår har hon ju inte nu.. Konstigt!

Hon har iofs ganska mycket nu med, det har ju växt en del. Men det är mycket ljusare. Kanske därför det ser mindre ut.





















Hittade även lite mildra bilder som jag inte har lagt upp innan från förlossningen. Det är ganska konstigt vilka känslor och minnen som kommer tillbaka nu när jag tittar på korten. Som tur är så minns jag mest det fantastiska och underbara och har nog förträngt lite av det hemska, onda och fruktansvärt jobbiga. Tur att vi människor är uppbygda så! Att vi nästan bara minns det bra! :)

Några roliga saker jag minns är:

*Jag kom på att det var den 17:e Juni och att vårt barn skulle födas på samma dag som min lillasyster Julia.
*Jag andades lustgas och blev helt groggy och fick världens whiskeyröst.
*Jag fick ha blöja och genomskinliga trosor på mig.
*Jag pratade med Kim hela tiden och när värkarna kom hade jag så jävla ont så jag knappt kunde stå och andades lustgas och när det var färdigt fortsatte jag prata där jag slutat som om inget hänt.
*Jag skrattde åt mig själv flera gånger för jag trodde läkarna och Kim hade konspirerat ihop sig mot mig och jag kom på dem och trodde inte de visste att jag kommit på dem.
*Jag ville ha med mig tavlan som hängde på väggen hem, och Kim sa att det inte var några problem, att vi skulle ta med den när vi gick sen. Jag tyckte han var elak som sa så och inte trodde att jag fattade att det aldrig skulle gå och fick då för mig att han trodde jag va lite koko.
*Jag var svinhungrig hela dagen för jag hade inte ätit på typ ett dygn och Kim satt jämte mig och käkade hamburgare. Jag fick smaka, men fick tugga fort som fan så jag skulle hinna tugga ner innan värken kom.
*Magen såg ut som en berg- och dalbana.
*Jag fick massage av undersköterskan och en sval handduk på pannan.

* Och det bästa utav allt. Lilla Ellie kom till världen! <3



Dagens Nostalgibild 15/10.



Jessica Nero (min kusin) och jag åker pulka, eller stjärtlapp kanske det är, i Ekornahult. :)

Babysim, Lunch i Taberg, Ehult & Födelsedagsfirande av Hugo.



Babysimmet idag gick bra! Det var jätteroligt att bada tillsammans med Ellie Synd att Kim inte kunde vara med.. Det hade varit roligt. Som tur var så bajsade Ellie hemma på morgonen, så det behövde jag inte oroa mig över.. haha.. Men "lärarna" sa det att barnen har så mycket nytt att tänka på så de tänker inte riktigt på att de behöver bajsa just när de ska bada även om de skulle behöva det. Det hade bara hänt någon gång. Men pinsamt om det skulle hända för då måste ju hela bassängen saneras.. :)

Efter badet och lite mat däckade Ellie på golvet inne i omklädningsrummet. Trots bebisar som skrek och jollrade precis jämte henne så sov hon som en stock! Det var nog jobbigt att bada och simma!

Den 4:e gången på babysimmet ska hon dyka. Om man vill får man göra det. Men det måste vi ju testa! Hon älskar att bada och plaska och var den enda bebisen som plaskade idag. Hon skvätte fullt med vatten i hela ansiktet på både sig själv, mig och en annan bebis! Ingen badkruka hon inte!



Efter det gasade jag hem till Pernilla och blev bjuden på supersmaskig lunch! Ris & Korvstroganoff med äpplen. Dét var verkligen jättegott!

Sen åkte jag ut till mamma & lämnade några grejor till henne.


Julia spelade schack.









Och efter det hämtade jag Kim hemma och så åkte vi till familjen Stuchly för att ge Hugo en present. Han fyllde 3 år idag! Där var firandet i full gång, och vi blev bjudna på frallor och kaffe och sen tårta på det! 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN HUGOBUS!!















Vi åkte hem strax innan åtta och då somnade Ellie igen som en stock! Och sov till typ 23.30. Jag hoppades på att ha sådan tur att hon bara vaknade, åt, och sen somnade om igen. Men inte. Hon är fortfarande vaken och jag försöker med allt möjligt för att göra henne trött. Det går sådär. Men nu ligger hon i mitt knä och ögonen är halvt stängda så jag hoppas de faller ihop snart så jag också kan sova..

Tur att jag har min lilla dator i sängen så jag har lite underhållning! :)

När vi kom hem innan så gick jag en rask promenad här i trakterna med musik i öronen på högsta volym (När jag inte hade Pilutta i luren). Det var riktigt skönt att röra på sig, men förbannat kallt ute.. Men det gjorde mig ännu tröttare än jag redan var. Jag blir alltid trött efter att ha varit i badhuset..

Sov gott kära vänner! *Puss*

My Hair!

Jag är lite sugen på att klippa av mig håret kort igen. Fast jag har längtat så efter att det ska växa ut.. Kommer säkert ångra mig om jag gör de..

Har bokat tid hos Sofie den 30:e iallafall. Innan Jimmys 30-års fest. Då ska jag klippas & stylas. Får se om de blir någon stor förändring eller inte. Jag tror jag har bestämt mig för en frisyr jag vill ha. Men jag hinner nog ändra mig både en och två gånger... :P

Här har jag tittat på lite korta frisyrer:


Kanske ska låta håret va typ som de e nu..




Eller varför inte lockigt? Fast jag har haft permanentat flera gånger och det blir bara en stor risbuske av det! :S




Varför inte klippa lugg!? Fast jag ångrar mig varje gång jag gör det. Och då tänker jag att jag aldrig mer ska klippa lugg och att jag ska komma ihåg det nästa gång jag blir sugen på att göra det.. Men det var ju faktiskt ganska längesen nu som jag gjorde det.. :P




Jag ska nog inte ha blondt iallafall. Jag behöver inte ens fundera på det för det skulle aldrig gå! Mitt hår är som tuggumi efter alla blekningarna jag gjorde i somras. Men jag kanske inte hade passat i det iallafall?!


VAD TYCKER NI OM HELA DEN HÄR HÅRKARUSELLEN?! :)


Stylad som en kändis.

Jag hittade en skitrolig sida där man kan prova olika frisyrer och makeuper. Man kan ändra frisyren och färgen och läpparna, ögonen, mascara, ögonskugga.. ja typ allt.  

Skitroligt! Jag fastnade där några timmar nu ikväll.. haha

www.taaz.com

Man kan även prova olika kändis-looker. Här kommer några av mina favoriter:

FÖRST EN FÖRE BILD:



SEN DET ROLIGA:



Anne Hathaway



Beyonce



Camilla Belle



Christina Aguilera



Demi Moore



Eva Longoria



January Jones



Julianne Hough



Katy Perry



Sienna Miller



Taylor Swift



Pink

Dagens Nostalgibild 14/10.



En härlig gammal bild från 1991 tror jag att det var. Jag i mitten och mina två kusiner Sara Nero & Maria Nero på sidorna. :)

Systemkamera.

Jag vill så gärna ha en systemkamera. Jag älskar ju att fota och att ta massa kort, så det skulle vara så kul. Vi har pratat länge om att köpa en, men det har liksom inte blivit av. Nu måste vi ta tag i det på riktigt...

De här bilderna har Sara (Kims syster) tagit på Ellie med sin kamera. Det blir ju så otroligt bra bilder!

Jag vill, jag vill, jag vill!!






Är den inte underbar den här sista bilden? Ellie håller hårt i sin gammelmormor (Kims mormor) Sivs hand. Tycker den är så fin!

Ikea m.m.

Hittade det jag skulle på Ikea. Och så åt vi lunch där. De har börjat Julskylta där redan. Fanns mängder med Julsaker och de hade stora julgranar med massa glitter och grejor. Jag & Hanna passade på att ta Julkort på Ellie också. Under en gran. Perfekt. Slipper vi oroa oss över de.. OCh så slipper vi ha gran hemma också, nu har hon jus ett hur en julgran ser ut.. Haha. :)






















Den söta mössan har Ellies farmor & farfar köpt till henne i USA.

Däremot hittade jag inte det jag skulle på a6. Skulle byta en av Ellies doppresenter på Guldfynd och köpa ett halsband på MQ, men ingen av affärerna hade det jag sökte så vi fick åka ner på stan. Hanna & Ellie satt i bilen medans jag sprang runt som en yr höna och inte ens hittade till MQ. Jag fick fråga några tjejer vart det låg. *Pinsamt* Hittar inte ens i min egen stad.. :)

Sedan åkte vi till myrorna och tittade lite. Det går att fynda där, men det har blivit så dyrt med allting. Tyvärr. För dyrt för att vara second hand! Men lite fyndade Hanna. Och jag gjorde några fynd utanför. Haha.. :)


Vad tycks?! Passar perfa. Eller? haha

Sedan åkte vi hem och jag sorterade ur min garderob och alla mina jackor och kläder. Det var behövligt!! Roligt också, för jag hittade massa kläder som jag knappt inte visste att jag hade för jag har inte kunnat använda dem på så länge. Hanna underhöll Ellie med lite hjälp av tvn under tiden och så fick hon med sig en hel kasse med kläder hem som jag inte skulle ha. Och så har jag 3 stora kassar som ska kastas också..









Sen åkte vi till Pernilla och lagade mat. Pasta med bacon/kycklingsås. Sen var vi kvär där hela kvällen och så kollade vi på greys Anatomy. Det var bättre idag! Ett riktigt spännande avsnitt faktiskt!



Imån ska vi på första babysimmet. Det ska bli roligt! Undra vad Ellie tycker!? Men jag tror att hon kommer gilla det! Vi har köpt nya jättesöta små badbyxor till henne på Polarn och Pyret. Det måste ju vara speciella badbyxor som inte släpper igenom vad som helst! :) Pinsamt om hon skulle råka bajsa i vattnet. Haha. Det hoppas jag verkligen inte! DEt är ju så kort tid och jag ser ju nästan på henne när det är dags, så det är nog ingen fara..



Bäst jag slutar nu. Ska duscha också innan sängdags. Och raka benen. Och klockan är snart 01. :S

Natti Natti.

Panduro Hobby

Vilken sida. Där finns allt allt allt man kan tänka sig om man gillar pyssel. Jag har precis klickat hem massa roliga saker. Hittade på rean. :)

Plus att jag äntligen köpt gips så jag kan gjuta Ellies händer och fötter. Det ska bli spännande! :)

Besök sidan vetja! Den är värt ett besök! :)
www.pandurohobby.se


Nu, lunch på Ikea! :) Ellie vill inte rikt...

dsc04407 (MMS)

Nu, lunch på Ikea! :) Ellie vill inte riktigt vara med på kort.. Men jag vill! :)


Dagens Nostalgibild 13/10.



Min faster Carina med min bror Johnny när han var nästan nyfödd. 1984.

Ellie kollar på Pim & Pom. :) vi vaknade v...

dsc04405 (MMS)

Ellie kollar på Pim & Pom. :) vi vaknade vid 9. Ellie sover bättre och bättre på nätterna! Nu äter hon sista gången runt 23 och sen ammar jag henne runt 4-5 ena bröstet och kanske vid 6-7 en gång andra bröstet och sen äter hon när vi vaknat helt. :) det går framåt! snart ska vi göra oss iordning, sen ska vi spendera dagen med Hanna. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, men något ska vi hitta på iallafall! :)


ULLARED.

Trippen till Ullared igår med Petra var mycket trevlig!Fast jag handlade för dubbelt så mycket som jag tänkt. Men då var det ganska många julklappar också iofs. Jag är iallafall nöjd med mina köp och Kim var det också när jag hade uppackning och visning för honom!

Vi såg Morgan på Burger King och jag tog kort på honom och 2 damer åt damerna. De va från Piteå eller något och tyckte det var jätteroligt att träffa Morgan. Haha..

Även Hanna Graaf va där och shoppade. Hon hade sin dotter med sig. Det var visst en shoppingrunda för folk som hade vunnit något på hennes blogg . Det sprang en fotograf efter henne hela tiden också. Gud vad jobbigt!

Vi sprang runt där inne i 8 timmar. Men gud så kul det var! Köpte nästan alla Julklappar och jag är sååå nöjd! :) Skönt att bara gå och ta det lugnt utan att behöva stressa!

Men det var fullastat när vi åkte hem! Från Ullared till Ekornahult var det lite trångt, vi hade lånat mammas bil så där var det ju inga större problem. Från Ekornahult till Norrahammar var det däremot fullastat i min lilla bil! :)!

På vägen hem innan Statiol i Taberg mötte jag en polisbil som blinkade och följde efter mig och stoppade mig för blåsning, söndrig framlampa och att dimljusen var på. Även ena lampan bak är nog sönder, men det sa han inget om. Iallafall så fick jag inga böter!! Puh.







Köpte mig ett nytt skidställ. Med riktiga skidbyxor, inte termobyxor. Och en supergo jacka! Tänkte att det var behövligt när vi åker till Branäs. Har ett annat, men detta i svart var mycket snyggare... Och så behöver jag ju ha det när jag och Ellie ska åka pulka sen i vinter! :)



Är även väldigt nöjd med denna lyktan. Visste inte vart jag skulle ställa den, men jag ville ha den! Nu står den inne på toaletten och den passade perfekt där!



Har allt detta att sortera imån.. orkade inte det igår och idag har jag knappt varit hemma.. Tog iallafall upp allt ur påsarna och visade Kim mina fynd! ;)



Nu känner jag att jag är jävligt trött. Ögonen åker ihop hela tiden. Kanske massa felstavningar och konstigheter nu efter mig.. Hmm

Sov Gott!


E-hult 12 Oktober.

Vi blev kvar i Ekornahult en stund idag. Var ute ganska mycket i det fina vädret. Gick en kort promenad. Ville inte gå för lång eftersom de jagar överallt. Tyvärr sköt de inget idag heller, så Ellie fick inte se någon älg..





Sen kom Julia hem från skolan och hon är ett sånt litet kakmonster! Hon har en liten låda i kylen sär hon går och hämtar kakor när hon kommer hem från skolan. Hon äter inte alltid så bra i skolan, så är hon hungrig när hon kommer hem.. Kolla på kortet, hon har munnen full av ballerina, plus en i handen! :)





Jag hade med mig hoppgungan ut idag och den underhöll Ellie jättebra! Hängde upp den i luften att tag så hon kunde gunga, det tyckte hon va roligt! Hemma har jag ju den i dörren, då blir det så trångt, men i Ekornahult har mamma krokar i en bjälke mitt i taket, så det blir gott om plats runt omkring. Julia hängde på exakt samma ställe för 7 år sedan! Och i exakt samma gunga! Lite roligt.. :)

















Efter Ekornahult åkte jag hem snabbt och sen till Taberg där resten av kvällen spenderades. Hanna (min kusin från Helsingborg) stannade här upp i Småland så vi umgicks lite hemma hos Pernilla. Och Pernillas familj också då såklart.. :) Kollade på Desperate och det avsnittet var väldigt bra idag! Längtar tills nästa vecka. Det var en del frågetecken när det slutade...

Sen åkte vi hem och Ellie somnade ganska sent idag fast hon knappt sovit någonting under dagen. Men nu sover hon iallafall och snart ska jag göra detsamma. Ska bara fixa lite saker först.. :)


Min lilla tjockis låg och kollade på tv i ...

dsc04401 (MMS)

Min lilla tjockis låg och kollade på tv i morse. Nickelodon. Å vad hon tyckte det var spännande! Kunde knappt slita blicken från tvn. :) nu är vi påväg till ekornahult och ska hämta Ellies vagn, fick ju inte plats med den i bilen igår.. Ska se om de skjutit någon älg också, så kanske Ellie får se sin första älg! :)


Dagens Nostalgibild 12/10.



Vi syskon innan Julia föddes. Här med Gammelfarmor Greta och Gammelfarfar Martin.

Dagens Nostalgibild 11/10.



Jag & min bror Johnny. Kolla vad gulligt vi håller händerna! :)

Det skiljer bara 18 månader på oss. Jag har hur många kort som helst på oss när vi va små. På bara mig och Johnny. Vi gjorde allt tillsammans! Kort när vi leker, badar, är på promenad, äter, eller bara sitter och poserar. :)

Det var en lång dag idag. Både för mig och...

dsc04358 (MMS)

Det var en lång dag idag. Både för mig och för Ellie. Vi var hemma runt 20. Och för Kim också för den delen. Han jobbade till 20.30. (Fast jag är ju rätt van vid att han aldrig är hemma.) Iallafall så köpte jag massa grejor i Ullared. :$ jag som bara tänkt handla lite. Livsfarlig den där affären! Fast jag borde lärt mig nu, man handlar inte lite i Ullared. Över 8 timmar gick vi där inne! Helt sjukt! Mer om de imån, nu måste jag sova. Hoppas på att få sova någorlunda inatt iallafall.. Sov gott alla ni där ute! Puss :-*


Trött.

Efter dopet  var det disk och städning. Som tur var hade vi många som hjälpte oss och mamma & svärmor & pilutta var mycket flitiga i köket! Hade aldrig orkat allt utan all hjälp! Tack!

Ändå var vi jättetrötta när vi kom hem. Kim och Ellie mös i sängen och jag fixade med massa disk och grejor och sen gjorde jag dem sällskap. Det var skönt att vila en stund. Jag kröp ihop tätt intill Ellie och så somnade jag så. Så mysigt var det!

Sen åkte vi till Taberg till Pernilla & Co och så hämtade vi mat på Nova. Kebabtallrik blev det och det var nåt djävulskt gott! Jag åt inte så mycket efter dopet, för det var så mycket annat hela tiden, så mat var mer än välkommet i min mage..

Sen åkte vi hem och har inte gjort så mycket. Ellie har precis somnat och jag ska försöka göra detsamma nu!

Imorgon blir en lång dag för så ska jag till Ullared med bästaste Petra! Det ska bli så roligt att shoppa lite. Har inte varit där "ensam" utan Ellie på hur länge som helst! Först var hon med i magen 2 gånger och sen har hon varit med magen 2 gånger.. haha.. Ska bli skönt att få gå i lugn och ro iallafall!

 Ellie ska jaga älg med mamma i Ekornahult! :) Älgjakten börjar ju imån! :)






Ellies dop.

Ellies dop var idag kl 11 i Månsarps kyrka. Jag gick upp jättetidigt för att hinna med allt jag skulle. Jag var smått irriterad på Kim som låg och sov till 20 min innan vi skulle åka och sen inte kunde bli klar i tid eller hjälpa till med något utan gick runt som en jävla varan hemma och fick inget ordentligt gjort... Men det gick ju bra ändå..

Dopet var jättefint! Lite långdraget i kyrkan eftersom det var vanlig gudstjänst också med kör och barnkör och så var det en speciell gudstjänst idag eftersom det är tacksägelsedagen. Den kallades Gloriagudstjänsten. Och så var det några femåringar som fick psalmböcker. Det var jättemycket folk iallafall.

Men det var fint och roligt och lite annorlunda! Prästen spelade bongotrummor till psalm 333, Änglarna Sjunger i Himlen. Den hade Ellies svärmor valt och den var jättefin. Det var roligt att han vill spela bongotrummor! :)

Sen sjöng min kusin Ulrika solo, "Älskade barn". Hon gjorde det så himla otroligt bra! Det var superfint. Tack så jättemycket Ulle! Jag fick blinka både en och två gånger för att inte tårarna skulle komma!

Sara läste Evangeliet om Jesus & barnen, och hon gjorde det jättebra!

Alla barnen fick komma fram och titta under dopet och se när prästen gjorde hela namngivningsgrejen med vatten på huvudet och allt det där. Tim fyllde dopfunten med vatten, så duktig så!

Vi valde att ha våra två systrar som Ellies faddrar. Josefine & Sara. Lite roligt att de även är "bästa kompisar". De kommer vara världens bästa faddrar! Världens bästa moster & faster till Ellie! :)

Ellie var superduktig. En riktig liten ängel. Hon somnade strax innan vi gick fram i kyrkan och satte oss på raden längst fram, sedan sov hon ända tills det var dags att gå upp. Sedan häll Jossan henne och hon var vaken och kikade och till och med när prästen tog henne och hällde vatten på hennes lilla huvud så var hon snäll. Hon tittade ganska nyfiket omkring sig! :) Sen var hon snäll resten av gudstjänsten också. Vår lilla söta tjej! :)

Efter dopet träffades vi i Palmbergsvillan i Taberg allesammans och åt och fikade och öppnade doppresenter. Det höll jag på att glömma skriva. Tack snälla alla för de fina presenterna! Ellie fick jättemycket fint! Smycken och pengar och leksaker och prydnadssaker. Hon tackar hjärtligast! :)

















































Jag är uppe tidigt idag. Har lite att fixa...

dsc04391 (MMS)

Jag är uppe tidigt idag. Har lite att fixa! :) har precis duschat och nu ska jag göra mig iordning. Mina två älsklingar sover fortfarande. Skönt det! Då kan jag fixa lite i lugn och ro! :)


Dopspecial.

Idag (eller imån men klockan är över tolv) är Ellies dop. Söndag iallafall. Därför bjuder jag på lite gamla dopbilder. Hittade bilder från alla oss syskons dop utan från Jimmys.


Johnny döps i Bondstorps Kyrka. Gudföräldrar är Marita & Anders (Vår moster & hennes man).


Mamma & Pappa & Johnny.


Mormor & Johnny.


Morfar & Johnny.


Farmor & Farfar & Johnny.

 
Hittade iallafall en bild från mittdop. Här utanför Bondstorps kyrka med mamma & pappa och mina gudföräldrar Anders & Marita. (Min moster & hennes man.)


Josefine döps i Bondstorps kyrka. Här med pappa & mamma.


Pappa, mamma & Josefine. och prästen.




Mormor & morfar & Josefine.


Mamma, mormor, Josefine och morfar.


Fyra generationer. Pappa & Josefine, farfar och farfars far.


Farfars föräldrar med Josefine ochjag som smygtittar fram i bakgrunden. :)


Josefine.


Julias dop i Bondstorps kyrka. Jimmy, Johnny, Jag, Josefine & Julia.


Kan själv!

Nästan iallafall. :) Med lite stöd av Herr Tusenfoting!


Paj, paj, paj, paj, paj, paj, paj, paj, paj, paj, paj.

Idag har jag gjort massa pajer. Närmare bestämt 11 st. 4 olika sorter. De är till imån. Det tog jääääättemånga timmar med all pajdeg och kylning och förgräddning och fyllning och gräddning, men jag är väldigt nöjd. Det kommer bli gott! Särskilt taccopajerna blev kanonbra! Och Kycklingpajerna med fetaost, bacon, spenat, paprika, rödlök, oliver och pinjenötter. Hur gott låter inte det?! De var krångligast och tog längst tid, så de måste smaka bäst!
Till det blir det sallad och tre olika dressingar. Köpte en med mango & chili. Hoppas det smakar lika gott som det låter!

Sen har jag beställt efterrätt av mamma. Hon skulle göra budapestbakelser.

Så jag kan lova att ingen behöver vara hungrig när vi åker därifrån! :)




Kycklingpajen innan gräddning. Ser nästan godare ut innan.. :)


Kycklingpaj färdiggräddad.


Kanterellpaj.


Skinkpaj.


Taccopaj.

Kolla fossingarna!

Ellie har haft söta små gympaskor på sig idag när hon varit iväg med Kim hela dagen. Hon fick dem av Thonny & Christel när hon var nyfödd och nu passar de nästan helt perfekt! :)


(Har inte sett det innan, men kolla på fingrarna. Ser nästan ut som hon gör V-tecknet, eller kanske L för Loser. Det var nogåt mig.. Haha)

Dagens Nostalgibild 9/10.

Kören som sjöng i kyrkan på min lillasyster Josefines dop. Och vilken stor kör de va! :)

Men jag är säker på att ni sjöng jättefint!


Mina kusiner: Linda Nero, Johan Nero, Cecilia Nero & Maria Nero.

Fredag 8 Oktober.

Idag började vi dagen med att hälsa på Mia och Stefan (Ellies farmor & Farfar) i Taberg. De har varit i Usa i nästan 4 veckor och kom hem igår. De tyckte Ellie hade växt och blivit jättestor! :) Hon fick fina presenter från dem och många kramar och pussar av sin farmor! :)

Sedan åkte vi ut till Ekornahult. Hade bara tänkt stanna en liten sväng, för jag hade några grejor att lämna till mamma, men som vanligt blev det en lång sväng. Åkte inte hem förrän efter 22. :) Kim kom strax innan 21 och så käkade vi grillade revben med sallad och pommes och kollade på Idol.

Jag passade på att tvätta bilen är jag var där ute också. Mamma gick en sväng med Ellie under tiden. Tvättade den för att tag sedan, men Kim lånade den och skitade ner den som bara den, både invändigt och utvändigt, så jag fick snällt göra om det igen, annars hade det aldrig blivit gjort.. Ska sälja den nu, och köpa en större bil. Förhoppningsvis går det ganska snabbt att få den såld, men man vet ju aldrig.. Annonsen ska ut så fort som  möjligt iallafall!

Sedan hjälpte jag mamma lägga ut några annonser på blocket. Vi åt middag. Tjötade.

En vanlig trevlig dag i Ekornahult helt enkelt som avslutades med riktigt FREDAGSMYYYYYS! :)


Min pärla ska bort.. :S



Mamma & Ellie på en lerig promenad.


Hon sover så gott lilskruttan!


Ellie sover middag i babysittern.


Ojdå! :P


Mamma & Ellie.


Min stora tjej!


Så roligt att hon börjat "leka" lite mer!


Julia gör sin egna sallad. "Halv åtta hos mig" sa hon att det var! :)


Julia tyckte att denna hade passat perfekt i "Halv åtta hos mig"!


Ellie tittar på sitt favoritprogram --> Idol.

Dagens Nostalgibild 8/10.

Lite dålig bild, men väldigt rolig! :)


Pernilla & Ulrika.

Jag läser om det svenska vaccinationsprogr...

dsc04385 (MMS)

Jag läser om det svenska vaccinationsprogrammet. Gud vad många hemska sjukdomar det finns! Tur att det finns vaccin. Annars skulle ju för fan var och varannan människa vara dödssjuk. Om det ens skulle finnas några kvar.. Nä, tack för att vi bor i Sverige! Usch, nu kommer jag väl drömma mardrömmar om detta inatt.. :-S


Ännu en dag..

Idag har hag varit med Pernilla hos Sofie i hennes salong när Pernilla skulle bli fin i håret! Käkade först lunch, och sedan busade jag och Ellie lite när de höll på o fixa. Bokade även in en tid åt mig lördagen den 30:e. Samma dag som vi ska på 30-års fest! Då ska jag klippas och stylas och bli jävligt snygg! :)



Efter det åkta jag och Pernilla & Ellie och hämtade nyckeln till Palmbergsvillan där vi ska va efter dopet. Va där och kollade läget lite och det såg riktigt mysigt ut! Fick även gå en runda på loppisen som var i källaren. Vi hhittade varsitt fynd för 5kr var.. :)

Sen åkte vi hem till Pernilla och vid 18 hämtde Kim Ellie och jag körde Adam till fotboll och så åkta jag och handlade. Gud vad jag handlade! Jag handlade både hem och så handlade jag all maten jag ska göra till dopet också. Har nog aldrig handlat så mycket innan.. :) Nu är kylskåpet knökafullt! Får knappt plats med en enda grej där inne.. :)



Jag plockade upp all maten och städade lite. Sen gjorde jag varma mackor medans Kim hämtade Adam och så åt vi det här hemma. Smaskens. Sen har jag hållit på att söva Ellie ett tag nu.. Det går sådär. Men snart så! :) Tänkte försöka lägga mig och sova i skaplig tid idag. Får väl se hur det går med det..

Natti Natti


Dagens Nostalgibild 7/10.

Mamma berättade att när hon bodde hemma och pappa kom hem till henne från lumpen skulle Ulrika alltid prova hans kläder.. Haha.  :)

Lilla Ullebulle. En kopia av din dotter Filippa! Eller Filippa är en kopia av dig.. :)




Min glada lilla Pluppa!


Spegel spegel på väggen där..

..säg vem som vackrast i världen är.

- Jo, Ellie.

Att det kan vara så kul att titta på sig själv i spegeln! :)










Mysdag.

Idag har vi inte gjort mycket alls.. tvättat. Myst. Ätit sen frukost med mamma & nu ikväll kom Pilutta förbi på middag. Potatisgratäng, kycklinfilé och sallad med fetaost. Mums var det! Sen åkte jag till Taberg och kollade på premiären av Greys Anatomy med Pilutta, fast det var en besvikelse. Ett riktigt dåligt avsnitt! Hände ju ingenting.. :S


Sen frukost med mamma.

Sen kollade jag på en dokumentär om isbjörnar(!) nyss. Ganska intressant faktiskt.. Lärde mig att vitvalens ungar heter kalv. Det visste ni inte va?! :)

Ellie har hoppat i sin hoppgunga mycket idag. Hon gillar verkligen att sitta i den! :)










HANDS UP!

Snart blir det romantisk middag för två, m...

dsc04383 (MMS)

Snart blir det romantisk middag för två, mig och min älskling. Och då menar jag inte Kim! Haha. Pilutta kommer hit såklart! <3


Dagens Nostalgibild 6/10.

Familjen Sjöö för många år sedan..


Faster Carina, Farbror Roger, Farmor, Farfar med Faster Pernilla i knäet och så min coola pappa på högra kanten.

Eller inte..

Idag kissade Ellie på mig. Och i sängen! Inte bara en gång, utan 3! Lilla skitungen! haha..

Brukar alltid byta blöjan i sängen på morgonen eftersom jag inte orkar springa upp med både henne och mig (får ju nästan skylla mig själv) ndirekt när hon vaknar. Eftersom hon har haft blöjan hela natten brukar den vara ganska full. Inte idag.. Så jag skulle snabbt på med en ny, men då hinner hon kissa innan. Jag flyttar henne och ska torka upp det, och då kissar hon en gång till där jag lagt henne.. Flyttar henne igen och lägger henne på den nya blöjan medans jag torkar upp. Tänker att nu har hon kissat två gånger, mycket  också, så då kan hon ju inte kissa en gång till. Men jo! Då sprattlar hon iväg från blöjan och så kissar hon en tredje gång!

Som att jag inte hade fullt upp med tvätt innan. Det är bara att bita i det sura äpplet och tvätta. Lakanet & hela bäddmadrassöverdraget.. Så det gör jag nu.

Att det ska vara så skönt att kissa i det fria!? :)


Morgonstund har guld i mund!


- Jag älskar Mamma!


Loppisfynd!



Är så nöjd med denna griffeltavlan! Nästan tjatade till mig att få köpa den i Lördags! Hon som sålde den ville egentligen inte sälja den förräns i slutet av loppisen, kanske, men jag erbjöd henne ett så himla bra pris så hon gav med sig. Haha.. :)

Den är från Ikea, men tror inte den finns kvar där nu. Jag gillar den skarpt!!

Vet inte vart jag ska hänga den bara. Har inte riktigt plats någonstans där vi bor nu. Men jag hoppas på att att hitta en bra plats åt den när vi byter boende sen. (När de nu blir?!) Så tills dess får den stå på golvet ett tag..

Shoppinggalna folk!



Jag har försökt få tag på en sådan här kasse till Ellie med dragkedja. Kan vara bra att ha hennes saker i när man ska packa med sig mycket! Stor och bra! Men jag visste inte riktigt vart jag skulle leta..

Men igår fick jag denna av min snälla söta mamma. Hon hade köpt den i Ullared för bara 19:-. Billigt billigt. Hade även köpt våtservetter och snuttefiltar till mig som jag skickat med en beställning på!

By The Way så var hon i Ullared i Lördags, samma dag som Ullared slog försäljningsrekord på 24,6 MILJONER KRONOR! På en dag! 2 miljoner mer än förra rekordet. Förresten var hela helgen rekord! Hua! Inte konstigt hon tyckte det var mycket folk och att det var lååååååånga köer! Hon sa att de sista kommit in i varuhuset vid 16-tiden. De stängde 17.

Tur att man inte var där i Lördags iallfall! Men snart får det nog bli en liten tripp dit.. ;)

Premiär!

Idag var Pilutta hos oss och åt frukost. Mycket nice. Jag gjorde stekta ägg och bacon. Himla sugen på de. Va sugen redan igårkväll, jag gick upp inatt för jag var görhungrig och stekte ett paket bacon som jag åt på macka. Mitt i natten. Gud vad gott det var! Va ju tvungen att lägga Ellie innan jag kunde äta och då fick det bli så, hade inte ätit sen mitt på dan typ.. :)

Pernilla tog Ellie en stund i eftermiddags så jag kunde åka till stan och leta efter något att ha på mig på dopet på söndag. Jag mötte upp Frida i stan och så var vi på Once, Polarn & Pyret (Ellie behöver badbyxor till babysimmet) Nya H&M och GinaTricot. Jag hittade faktiskt en jättefin klänning/tunika på H&M. Den kändes lite tantig först, men det var jättefin på! Förresten var det första gången jag var på nya H&M i stan. Det var ju JÄTTESTORT! Kändes som ett riktigt storstads H&M. RIktigt Flashigt! Och svårt att hitta, men man vänjer sig väl..

Gillade iallafall att de gjort en egen liten avdelning till babykläderna! Här står Frida och drömmer sig bort.. :) Haha. (Notera även att Ulrika va på H&M och råkade fastna på bild längst bort i vänsterhörnet! (:)


 

Efter det åkte jag till Pilutta igen och så stannade jag där för det var nämligen premiär på DESPERATE HOUSEWIVES nu ikväll. Och imån är det dags för GREYS ANATOMY! Har ju saknat våra Desperate & Greys kvällar ju! :) Pernilla bjöd på toast med kantarellstuvning och kladdkaka med grädde till f'efterrätt. Smaskens! :) 



 

Min utslagna lilla tjej och jag. Det är fo...

dsc04366 (MMS)

Min utslagna lilla tjej och jag. Det är fortfarande mysigt att amma, ibland. Men det är skönt att kunna ge flaskan också! Snart är Ellieplutt 4 månader, och då ska vi börja med smakportioner. Kanske börjar lite tidigare.. :) Det ska bli kul att se hur hon reagerar på det. Blir det hiss eller diss?! :)


Mätt och go! :)

dsc04362 (MMS)

Mätt och go! :)


Idiot!!

Vi har pratat länge om att köpa en ny bil. Behöver ju en större.. I Söndags hittade vi en jättefin V70 på Blocket. En 2008. Igår ringde Kim på den och sa att han ville ha den. Han fick personnummer och adress och allt till personen som ägde den, men han ville inte lämna ut något regnummer. Konstigt tyckte vi, men han kanske inte kunde det i huvudet.. (Fast det verkade lite mysko hela alltet.)

Iallafall så ville Adrian (eller vad fan han hette) ha en kontantinsats på sitt konto på 10% eller om det va 15%. Men man kan ju inte föra över det utan att ha sett bilen eller ens fått ett regnummer så Kim erbjöd sig att komma upp till Stockholm och hämta bilen igår. Det gick inte. Tidigast idag vid nio kunde Adrian. Kim erbjöd sig då att komma 8.30 idag och ha med sig pengar så han betalade bilen idag. Men det gick inte. Adrian tjatade fortfarande om den där jävla kontantinsatsen även om han inte hade något regnummer. Han tyckte att han varit så pass ärlig som lämnatut personnummer och adress att det inte skulle behövas. Det tyckte inte vi. Kim sa igen att han kommer idag och köper bilen. Vet ni vad han fick för svar?! -SUG MIN KUK! Och så slängde Adrian på luren. Vilken jävla idiot. Seriöst! Det måste ju varit något mysko med det där puckot! Så gör man ju inte annars..

Hoppas ingen annan går på de där och för över pengar till någon innan man ens sett bilen eller har regnummer eller säkra bevis på att personen verkligen är den som han utger sig för att vara!

Hur ska man kunna lita på att en bil man köper begagnat går som den ska och att man inte blir lurad?! Krångligt det där. Kanske ska köpa av en bilfirma ändå...


Dagens Nostalgibild 5/10.

Jag missade visst igår, så de får bli två bilder idag istället! :)


Min kusin Timmy & Jag. (Syns inte att jag är äldst..)


Barnen i Bullerbyn igen. Iallafall några av dem! Från vänster:
Johan Nero, Linda Nero (Bebisen vet jag ej vem det är, någon kanske kan hjälpa mig?!), Emma Nero, Sara Nero, Cecilia Nero, Maria Nero, Frida Nero, Johnny Nero, Pernilla Sjöö och jag.

Tada, Färdigt!

Jag är så nöjd! Det har vi gjort bra mamma & Jag. :)

Hon kommer vara så fin på Söndag våran lilla prinsessa! Ser fram emot detta. Det ska bli trevligt med dop. Roligt att träffa alla nära & kära som vill komma. Det är nog det bästa! Och att äta god mat efteråt! Haha...



       

Bowling, Pipes & Harrys!



Det var en hård kväll i Lördags! Vi gav gärnet! Haha.. :) (För er som inte fattar det är jag lite ironisk med bilden..)

Jag lovade ju er bilder.. Kolla på dem här:

http://www.facebook.com/album.php?aid=237764&id=715071465&l=f3d038d438

Love.






Idag är vi jätteförkylda både min lilla sk...

dsc04335 (MMS)

Idag är vi jätteförkylda både min lilla skrutta och jag Det är inget roligt. :-S Vi snörvlar, nyser och hostar ikapp. Ska försöka göra något av dagen idag kanske så den går lite fortare.. Har varit i stan nyss och köpt den sista spetsen till Ellies dopklänning och ska ut till ekornahult en sväng nu och lämna den. Det är iallafall härligt höstväder ute idag. 12 grader och solen lyser.. Något positivt iaf! :)


Min stjärna! :)


Kolla vad hon gör med handen lilla pluppan! :) ROCK ON!








Titta vad jag kan! :P


Tutten är inget att ha..


Härliga Söndag!

Idag har jag inte mått bra alls. Dålig efter partykvällen igår, och förkyld på de.. O så en liten Ellie som också är förkyld och ganska gnällig. Som tur är har hon varit med Kim några timmar på dagen så jag fick sova. Det behövdes kan jag lova! :)

Sen ikväll har Adam varit här och vi har ätit taccos. Mums! Typ det enda jag ätit idag, jag va superhungrig!

Orkar inte berätta så mycket om igår idag. Men det var supertrevligt! Vi ölbowlade och käkade på Pipes of Scotland och så blev det en spontanutgång på de! För mig iallafall. Och hälften av gänget typ. Kim hämtade Ellie hos Micke och Petra och så åkte han hem med henne..

Det var samma gamla Harrys, samma folk, samma fulla idioter (:P) samma drinkar och typ samma musik som sist. Och lika roligt som det brukar. Och nattamat som vanligt. Bara att det gått ett år emellan. :) Och att jag har en liten söt plutta att ta hand om idag, så därför va det lite lugnare än förr.

Bilder kommer kanske imån. Om jag orkar. :)

Förresten så fyndade jag massa igår både på loppisen och på bytardagen!!




Dagens Nostalgibild 3/10.


Pappa, King?! (kanske en annan hund), Johnny, Mamma, Josefine & jag.

Vi sitter i hökärran. Josefine är nog nästane tt år här så detta kortet måste vara från sommaren 1990.

Dagens Nostalgibild 2/10.


Josefine, Johnny, Jag, Patrik, Stefan & Längst fram Jimmy & Karin.

Patrik, Stefan & Karin är våra kusiner. Kortet är nog taget i början på 90. Notera vilka fina klänningar jag & Jossan har på oss. De har mamma sytt. :) Hon brukade sy likadana kläder till oss.

Det går framåt.

Nu är det inte så ycket kvar på Ellies dopklänning. Och tur är väl det för dopetär om ca 1 vecka. Det ska bara sys på två rosetter fram, två små rosetter på armarna, små rosor på armarna, en spetsranf till nertill och knappar där bak. Sen är den klar. Den blir jättefin! :)





   

Nu åkte jag ifrån mina älsklingar. Så söta...

dsc04333 (MMS)

Nu åkte jag ifrån mina älsklingar. Så söta är de när de ligger och myser! Knappt jag ville lämna dem! :) jag och Jossan ska på loppis. Och Tesan. Och sen är det bytardag uppe på flahult. Hoppas vi gör några fynd idag! :)


Från spermie till bebis!

Nu i dagarna är det exakt ett år sedan jag blev gravid. Ett år sedan lilla Ellieplutt började växa i min mage. Det är helt otroligt att en liten perfekt helt underbar människa kan skapas inne i magen på bara 9 månader. Att allt finns där och fungerar som det ska. Att det växer som det ska, att hårfärg, ögonfärg och tänder redan är bestämt för länge sen. Att allt finns där för att fortsätta skapa nytt liv igen och igen och igen..

Man kan inte förstå innan man får barn hur mycket man kan älska någon. Det är nästan läskigt! Det är sant. Jag skulle göra ALLT för Ellie. Självklart älskar man folk innan man får barn, men känslan av att älska sitt barn är en annan känsla, en helt otrolig känsla. Visst, jag älskar min pojkvän, min familj, mina underbara vänner och jag kunde tänka mig hur det skulle bli när våran bebis kom. Hur mycket jag skulle älska vår bebis. Men jag kunde aldrig förstå hur det skulle kännas. Inte förräns nu.

Jag är så tacksam över att vi fick en frisk och helt underbar liten tjej. Hon är 3,5 månader nu och utvecklas hela tiden. Lär sig nya saker hela tiden och det är så roligt att få vara en del av hennes utveckling och resa genom livet.

Min ögonsten, din mamma älskar dig till stjärnorna och tillbaka tusen miljoner gånger om!




Dagens Nostalgibild 1/10.

Ska börja med Dagens Nostalgibild här på bloggen. Kan bli spännande! :)

Går hårt ut och börjar med två bilder. De är från Ekornahult kanske från 90-91 nångång. En riktig "barnen i bullerbyn" känsla.. 
Vi åker hölass. Det brukade vi göra varje sommar! Och vi älskade det. Iallafall att åka. Det jobbigaste var nog att trampa ner höet innan man kunde åka. Och sen sved det gott på benen när man duschade efteråt.. :) Men att sitta högst upp på lasset påväg till ladugården var ju underbart! :)




På bilden: Johnny Nero, Johan Nero, Pernilla Sjöö, Linda Nero, Jag, Emma Nero, Cecilia Nero & Maria Nero.

Min "stora" lillasyster.

Min tuffing. Påväg till Kalas. :)




Bumbo!

Hämtade ut min (Ellies) (Kanske Kims för han betalade) Bumbo stol idag. Gud vilken bra grej! Undra vem som kommit på den?! Ellie älskade den iallafall och har suttit i den flera gånger idag. Haft mycket nytta av den i Ekornahult! :)

På köksbordet när jag & mamma åt frukost.


På golvet med Julia när jag & mamma sydde.





På tvrumsbordet framför nyheterna när vi kollade i gamla fotoalbum.



Godnatt!

dsc04323 (MMS)

Godnatt!


Ser det inte mysigt ut att krypa ner här?!...

dsc04319 (MMS)

Ser det inte mysigt ut att krypa ner här?! Det ska jag göra nu. Och gosa ner mig nära nära min lilla prinsessa. Hon som bestämmer över hela mitt liv. Som bara har funnits hos oss i 3,5 månader, fast det känns som för alltid. Vad gjorde vi innan liksom? Kommer knappt ihåg hur det var innan. Nu är det nu och det är jag otroligt glad för! Tack för att du finns mitt hjärta!


Torsdag 30 September.

Vi började dagen med en dusch för mig medans Ellie satt i hoppgungan, och sedan bad för Ellie. Hon är så söt när hon badar! :) Och så blir hon så kramgo och varm och len och luktar så gott efteråt! :)








Sedan åkte vi in till stan och åt lunch med Sara & Emelie V på Kaffe Paus. Mycket smaskigt! Kollade in Emelies lägenhet på Torpa, va jättelängesen jag va där nu..

Sen åkte jag och Sara till Pernilla och Pernilla höll på att färga sitt hår och jag hade köpt färg till mig som jag hade i bilen, som hon hjälpte mig slänga i. Blev dock inte så rött som jag ville utan mest mörkbrunt, så nu ser jag nästan ut som vanliga gamla jag igen.. :) Lämnade min bil till Niclas också så han kunde kolla på den. Var visst en tändspole som behövde bytas, så en sådan ska jag åka och fixa imån!

Petra & Hugo kom en snabbsväng på lite kaffe, och sen följde jag med dem hem. Åt glass, tjötade och hade trevligt, lyssnade på Manboy & Gummibjörnen med Hugo typ 20 gånger, och sen kom Micke hem med mat som vi åt, tjötade lite till, sen tittade vi på Idol och sen åkte jag hem.

















OCH SÅ NÅGRA BILDER SOM "FLICKFOTOGRAFEN" HUGO TAGIT :) :











Kim kom hem vid 21.30 typ och då tog han Ellie så gav jag mig ut på en Powerwalk/Joggingrunda. Gud vad skönt det var att springa med musik på högsta volym i öronen. Har inte sprungit på typ ett år nu, men det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle va. Det var väldigt skönt faktiskt! Nackdelen var att jag fick världens huvudvärk efteråt, har inte haft huvudvärk sedan natten då Ellie bestämde sig för att komma ut. Men som tur är börjar den försvinna nu, så jag hoppas jag får sova.  Ska försöka komma ihåg att ta på mig min sportbh nästa gång också, va lite jobbigt att springa med vanlig bh utan byglar för tuttarna hölls inte riktigt på plats.. :) Alltid är de nåt..

Ellie ligger och sover i vår säng nu och Kim sover så nu ska jag krypa ner hos dem och mysa ner mig ordentligt!

Natti!